Mentem,néztem,csalódtam

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43480 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Mentem,néztem,csalódtam
Hali!<br> <br> Nem akarok vitatkozni, de olvassatok figyelmesebben!<br> Mindket fel tanult a masiktol, persze Szauron is a kovacsoktol (gondolom egy-ket muhelytitkot, otvozetet), de a kovacsok is rengeteget Szaurontol, hiszen maia volt, gyerekek, Morgoth elott Aule segedje, csak ertett egy kicsit a temahoz, nem? Igenis a tundegyuruk keszitesehez az o tudasa is kellett!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43479 Írta: Anonymous
Elképesztô, hogy mennyire másképp látják ugyanazt a filmet egyes emberek. Korábban valaki azon panaszkodott, hogy nem volt elég félelmetes a film, most meg azt olvasom, hogy kevés volt benne a vidám jelenet. Úgy látszik még ez is ennyire szubjektív. Egy órája jöttem ki a moziból (4x láttam). Rengeteget nevettem közben, és sírtam is a végén, újra. <br> De mi az, hogy gyerekes hiszti?! Én akkor szerettem bele végérvényesen a könyvbe, amikor azt olvastam: ki a földre rogyott, ki állva kezdett el sírni, és jó idôre átadták magukat a gyásznak. Lehet, hogy nem pontos, még csak egyszer olvastam. De szerintem épp ez az érzelmesség, ami olyan csodás a könyvben. És számomra a film is pont ilyen.<br> Még csak annyi, hogy nagyon szomorú vagyok, hogy néhányan megfosztják magukat egy csodálatos élménytôl, csak azért, mert az nem felel meg teljesen az elvárásaiknak.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43478 Írta: Anonymous
Kedves Sasha,<br> Igazad van, hogy más a forgatókönyv, és én is keveslem a vidámabb, nyugodtabb jeleneteket, stb. stb., amiket felsoroltál. Én csak azt mondom, hogy a változtatások okát és koncepcióját, tehát a forgatókönyvet nem ítélhetjük meg a 2. és 3. rész ismerete nélkül, és hogy újraolvasva a könyvet megértettem, megéreztem, hogy bizonyos jeleneteket miért tartottak szükségesnek megváltoztatni. Más változtatásokat továbbra sem értek, de erről majd akkor, ha kijöttem A király visszatér c. filmrúl :) Engem, annak ellenére, hogy pörgősebb, komorabb és kicsit félelmetesebb is lett a film, mint a könyv, ugyanúgy elvarázsolt.<br> <br> Cirill nyelv nincs, csak cirill írás. A horvát pedig nem azt használja :) ))))))))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43477 Írta: Anonymous
Kedves Pennqaladiel!<br> Valószinűleg félreértettél! Ezért ha úgy gondolod felsorolhatom hogy mi nem tetszett a finmben!<br> Az idő! Az elején rengeteg idő telik el Hobbitfalván mire elindulnak. /Ezt véleményem szerint 2 féle képpen lehetett volna megoldani. 1:Felirattal, miszerin 10 hónappal késöbb 2: Mesélő azaz narrátor segítségével/<br> A film nem emlit semmit arról az összeesküvésről /Samu, Pippin, Trufa/, hogy Frodót nem hagyják 1edül a veszélyek elé menni. Samu hallgatózása a bokorban; tényleg hallgatózott, de reggel és tényleg a sövényt nyirta. Gandlafból bolondos, szenilis vénembert csináltak, főleg annál a résznél derül ki amikor kutyafuttában sietnek Brí-be méghozzá 1ütt indulnak el, holott a könyvben nemhogy nem 1ütt de szinte az utolsó pillantatban hagyja el Hobbitfalvát, /mikor Gandalf már Szarumán foglya/ Frodó. Bombadil Tomát nagyon sajnálom, de megértem, mert nem kulcsfontosságú szereplő a küldetés szempontjából és időt is nyertek vele a film készítői. Aztán Mória kapuinál! Gandalf jön rá hogy nyilik ki nem Frodó. /Hozzá kell tennem a Barlog-ot istenien jól keltették életre/ Galndalf halálánál gyerekes hiszti tanúja voltam! A könyvben is megrázta őket nagyon érezhetően a dolog, de hmmm... valahogy másképp. A gázlónál Frodó 1edül van a lovon. Stb. Ezzel ellentétben a főbb /és bizonyos mellék/jelenetek, párbeszédek nagyon tetszettek. <br> Olyat viszont nem állítottam, hogy nem tetszik az ahogy ábrázolták a karaktereket, a helyeket ahol járnak. A Megye, Hobbitfalva, Völgyzugoly, Mória kapuja, Mória csarnokai, az orkok és a barlangi troll.... mind-mind így képzeltem én is, de hol marad a könyvben átélt hangulat??? Hol maradnak a vidámabb dolgok? Ja még valami, az igaz hogy a könyvet 10 éve olvastam először, de nem utojára!:)) <br> <br> Bombadil: Nem beszélek horvátul és semmilyen cirill nyelven:))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43476 Írta: Anonymous
Udv mindenkinek! <br> Nagy fantasy-rajongo vagyok, meg filmrajongo is,de nem vagyok Gyuruk ura+ Tolkien rajongo, es ezert meg lehet kovezni.A lenyeg:<br> Egy konyvet soha nem lehet tokeletesen megfilmesiteni! Ezen vitazni is kar. Ket pelda: Jurassic park 1, es a Harcosok klubja. Mindkettot elobb lattam filmen, majd olvastam konyvben. Es megallapitottam, hogy a Jur.P. film tok mas, mint a konyv, es a film szar. Es megallapitottam, hogy a Har.k. film tok mas, mint a konyv, es a film szuper. Es miert? Mert a HANGULAT u.az volt. Es erre azt mondom: hangulatilag a film tokeletesen visszadja a konyvet. Ez nem Hollywoodi, ez Tolkieni film. <br> A 2. aprosag: a konyv es a film 2 kulon mufaj. Ami konyvben nagyon jo, az mar filmen nem biztos. Es most itt konkretan Bombadil Tomara gondolok. A konyvben nagyon tetszett- hurra, vegre van valami!- de filmen... Nagyon hujen nezett volna ki. Ezert megint meg lehet kovezni, de en nagyon kilogonak ereztem a konyvbol Bombadilt. Az mar tul mese. Es a jelek szerint PJ sem erezte odaillonek.<br> Ezenkivul: a filmbe azert bele lehet kotni. Szubjektiven es objektiven is. Pl. nekem az orkok a M.A.G.U.S. farkas/ember/majom keverekebol szuletett lenyeit ntik, nem ezeket a manokat. De a konyvben nincs leirva, pontosan hogy neznek ki. PJ szerint igy. Es igen, vannak kimaradt, de fontos aprosagok- az elottem szolok mar kiveseztek, sok mindent en sem udnek hozzatenni. De a csoda az, hogy ezeket a film kozben nem hianyoltam! Es az egy tokeletes erv sajat magamnak, hogy a film- mint film- nagyszeru. A film, mint a konyv masolata, mar nem. <br> De en mar alig varom a 2. reszt!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43475 Írta: Anonymous
Penn-galad:Ez igaz, sajna van ilyen!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43474 Írta: Anonymous
Tegnap láttam harmadszor a filmet. Szó sincs benne arról, hogy a tündegyűrűket Szauron készítette volna, aki félreértette, az mossa ki a fülét :) )))))<br> <br> Most a Tolkien-rajongók darabokra fognak szedni, de azért leírom. Előre szólok, nagyon-nagyon szeretem a könyvet, és nagyon tisztelem Tolkien-t, hogy ezt, és az egész világát meg tudta alkotni. DE. Ő maga is bevallja az előszóban, hogy a regény átdolgozásánál kijavított néhány ellentmondást, és hogy valószinűleg még így sem tökéletes a mű. Mardt is benne ilyen. Pl. Móriában, amikor az orkok hőseinkre támadnak, megtudjuk, hogy van köztük egy (néhány?) barlangi troll is. De a csata leírásában ez(ek) a troll(ok) nem szerepel(nek). Jackson csak kihasználta a ziccert, hogy látványosabb és egyben következetesebb(!) csatajelenetet alkosson. Ami pedig Aragorn kardját illeti, én kicsit furcsálltam a könyvben, hogy egy kósza, aki mindenféle gonoszságtól védi meg a szabad népeket, egy szál törött(=használhatatlan) karddal mászkáljon.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43473 Írta: Anonymous
Gues:Micsoda?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43472 Írta: Anonymous
Bla! Bla! Bla! Bla!<br> <br> Blabla!!<br> Te hogy oldottad volna Meg pl:<br> Minden tikteket figyel???
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43471 Írta: Anonymous
'' A Gyűrűk Ura<br> Már csak ilyen fura.<br> Ha tetszik - lelkesülsz,<br> Ha nem - fütyülsz. ''<br> <br> (J.R.R. Tolkien)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43470 Írta: Anonymous
Itt vagyok már!<br> Hát csak, hogy megbeszéljük a dolgokat!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43469 Írta: Anonymous
Miért?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43468 Írta: Anonymous
Sesy, gyere át a Nézzük meg együttre légyszi.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43466 Írta: Anonymous
Zsu: Mit nem teljesen?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43467 Írta: Anonymous
mit nem teljesen?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43465 Írta: Anonymous
szerintem nem teljesen<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43464 Írta: Anonymous
Ja!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43463 Írta: Anonymous
a tündék tökélyre fejlesztették a gyűrű készitést, és Szauron leste el ezt a tudományt, és ugy készítette el a Gyűrűt.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43461 Írta: Anonymous
:) )
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43462 Írta: Anonymous
Győz az igazság!!:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43460 Írta: Anonymous
A tünde gyűrűket nem Szauron készitette.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43459 Írta: Anonymous
Fúúúúúúúúúúúúj nektek:(
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43458 Írta: Anonymous
én csak azt nem értem, hogy Gimli rajongását Galadrielért miért kellett kihagyni?<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43457 Írta: Anonymous
Igazan Galadriellel nem tudtam teljesen kibekulni. Ennel lehetett volna kisse.. hmmm... jobb is. Az a csok meg olyan hidegnek tunt, mint egy jegszekreny! <br> Nekem jobban tetszett mikor atvaltozott! ;)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43456 Írta: Anonymous
Hali!<br> <br> A Harom tunde gyurut nem Szauron kovacsolta szemelyesen, de az o tudasa nelkul a tundek nem tudtak volna elkesziteni, igy vegso soron az o hatalma is bennuk van. <br> <br> Azert a Frodo Boromir vita a konyvben kicsit utobb volt, Boromir sokkal tobbet ervelt, es nem tert ra egy perc utan arra, hogy add ide!!.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43455 Írta: Anonymous
Lalaith:<br> Én is többször olvastam a könyvet, mégis, az ember nem emlékezhet minden részletre. Jackson olyan részletekre is odafigyelt, amelyekről mi az olvasás élménye közben megfeledkeztünk. Azért mondom, hogy olvasd el újra most, hogy már láttad a filmet, mert így talán megérted, hogy milyen megfontolásból változtattak a sztori menetén. Nem állítom, hogy nekem minden változtatás tetszik, a vége pl. egyáltalán nem, hogy Aragorn engedi el Frodót, aki egy ork-támadás kellős közepén lép le. De nagyon sok változtatás okát megértettem. Pl. a gázló. El kellett volna mesélni, hogy a víz magától duzzad fel, ha ellenség teszi bele a lábát. Elrond és Gandalf csak rásegített (és ők nem voltak jelen!), a parton pedig Glorfindel állta el a menekülő lidércek útját. Hogy mindez benne legyen a filmben, és az összes többi részlet, amit hiányoltok, 9 óra sem lett volna elég az első kötetre. Kömpromisszumokat kellett kötni, és azt elég jól oldották meg.<br> <br> Sasha:<br> Én eddig csak a feliratos változatot láttam, ma megyek először a szinkronizáltra, úgyhogy a szinkronról nem tudok véleményt mondani. De az eredeti párbeszédek igenis összhangban vannak a könyvvel és a szükségszerűen lerövidített történettel, még ha nem is pontosan akkor és úgy hangzanak el, mint a könyvben. A végén pl. Boromir és Frodó beszélgetése tökéletes!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43453 Írta: Anonymous
Sasha te tudsz horvátul?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43454 Írta: Anonymous
hát azt hiszem ezt a topicot inkább nem olvasom el. lelohasztjátok az én kedvem is:( de hát ez a Ti véleményetek...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43452 Írta: Anonymous
No comment.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 11 hónapja #43451 Írta: Anonymous
Az az igaszság, hogy a könyvet kb. 10 éve olvastam először és azóta meg nem tudnám mondani hányszor olvastam! A kedvencem.<br> Hát igen a FILM! Azt megértem, hogy a filmben nem szerepelhet minden, ami a könyvben, mert igy is hosszú lett. A siratózene is sokaknak tetszett, bár úgy emlékeztem vidám dolgok is történnek. Na mindegy. Eddig megértem, DE!!! Miért kellett elvenni a könyv eredeti hangulatát??? Igaz a magyar forditás sem tökéletes de a film valami borzalom. Nagyon kevés dolog történik az eredeti forgatókönyv szerint! Emellett a magyar hangok...<br> A barátaim akik nem olvasták a könyvet szó szerint ezt mondták: A film felénél már sejtettem, hogy olyan lesz mint a Titanik, csak abban jobb volt a zene! Hát nem borzalom??? A kivitelezést azonban remekül megoldották az tetszt. Viszont a megtekintését a mű-nek moziban nem ajánlom, vagy ha mégis vigyen magával fotelt.<br> <br> Szomorú Sasha
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.252 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére