Mentem,néztem,csalódtam

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43419 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Mentem,néztem,csalódtam
Még a szerep-játék is!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43420 Írta: Anonymous
igen, az első fantasy... amit akkor még nem neveztek fantasynak, mivel még nem volt az a műfaj. de ha fantasynak vesszük a GyU-t, akkor simán veri a többi fantasyt....
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43418 Írta: Anonymous
Olórin: már megbocaáss, de a Gyűrűk Ura IGENIS fantasy! az első fantasy! Minden abból merít!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43417 Írta: Anonymous
Azt tudom, hogy Arwen és Aragorn esküvője Szent Iván napján volt. az indulást nem tudom. de nem lehetett, mert akkor Október volt, nem? És St Ivan júniusban van...<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43416 Írta: Anonymous
Csak a szinkronban lett belőle Szent Iván éjjele. Úgy ahogy a pieces of Narsil (vagy valami ilyesmi)-ből Kettétört Kard. (Amit mellesleg a filmben nem kovácsoltak újra, legalábbis ha igen akkor nem adták oda Aragornnak mert direkt figyeltem, egy teljesen más kardot használt (ugyanazt amit egész addig)).
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43415 Írta: Anonymous
Még valami!<br> A filmben Szent Ivánt emlegetnek. Konkrétan, hogy Szent Iván éjjelén lesz az indulás! Hát kérdem én: Volt akko Szent Iván??, És éjjele???<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43414 Írta: Anonymous
Szerintem a filmben akkora lóhibák vannak, amilyenekt nem lett volna szabad megengedni, pl. Gandalf és Szarumán harca, az egyszerűen nevetséges volt. Galadriel meg megfagyasztotta a vért az ereimben, ahelyett, hogy szépsége és bölcsessége biztonságot és nyugalmat árasztott volna. Talán ez a két legnagyobb, és számos kicsi van még. Boromir meg kissé negativisztikus, asszem, mindenki érti, mire gondolok. Ja, és A Fehér Tanács. Biztos én vagyok szenilis, de nem emlékszem arra heves szócsatára a törpök és a tündék között a könyvben. Szóval elég nagy csalódás volt, bár Mória nagyon jól volt megcsinálva, Caradhras is (bocs, ha nem így írják, meg az orkok is tűrhetőek voltak. de mintha Szarumán nem azzal kezdené a találkáját Gandalffal, hogy álljon át Szauron oldalára!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43413 Írta: Anonymous
Alyr: De igen, igazad van. Én azonban azt akartam kifejezni, hogy a törpök NEM hódoltak meg Szauron előtt, és nem is lettek a szolgái (nem rontotta meg őket a gyűrűik teljesen), míg az emberek igen.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43412 Írta: Anonymous
profqki,<br> <br> ha van kedved, kukkants be a FANTASY topikba is, és asszem ott többen is kifejtjük, miért NEM fantasy a Gyűrűk Ura :) <br> <br> üdv<br> Olórin<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43411 Írta: Anonymous
Sziasztok!<br> <br> Nekem nincsen ilyen fantasy-s nevem, eddig még csak nem is olvastam fantasy könyveket és azt hiszem eztuán sem fogok. <br> A film előzeteseit látva arra gondoltam el kellene olvasni a könyvet, mert halottam róla, de nem igazán tudtam miről van szó. Karácsonyra meg is vettem, így még azelőtt elolvastam, majdnem teljesen végig a 3 kötetet, hogy megnézetm volna a filmet.<br> A héten néztem meg, nagyon vártam, mert a könyv is iszonyatosan tetszett. És rám a film is nagy hatással volt. Igaz csak egyszer olvastam a könyvet, és nem vagyok valami nagy szakértő, de nem is iagzán rajongok a fantasy műfajért. A filmet szerintem nagyon eltalálták: jók voltak a szereplők, nagyszerűek voltak a képek, a dramaturgia oltárán viszont fel kellett áldozni néhány jelenetet. Ez így rendben is van.<br> Liv Tyler szerinem nagyon tündés volt, pont ilyennek képzeltem el őket, nagyon lágy volt a hangja és szép és büszke az arca. Legolas is csodálatos volt, ahogy a hó tetején járt, ahogy az íját használta. Aragorn szintén nagyon jó volt, bár eddig se tudtam volna rosszat mondani Vigo Mortensenről.<br> Eygelőre ennyi jutott eszembe bár már ez is elég hosszúra sikeredett.<br> <br> összességében a film nekem nagyon tetszett, a könyv mégjobban, DE mégis a film hatására kezdetm el olvasni a könyvet, és jó volt látni, hogy másvalaki hogy képzeli el ezt a világot. A filmet látva pedig ne volt kétségem a rendező és a szereplők elhivatotsága és rajongása felől...<br> <br> bocs hogy hosszú voltam
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43410 Írta: Anonymous
De.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43409 Írta: Anonymous
Nem, de eddig csak módjával tudtam véleményt nyilvánítani, mert csak az előítéleteim beszéltek belőlem, mert nem láttam a filmet. Most viszont már nyugodt lelkiismerettel kesereghetek a filmen. És különben is, ez egy fórum, nem?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43408 Írta: Anonymous
Lalaith: Talán túl sok időd van? >:o)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43407 Írta: Anonymous
SD,<br> ez kb. arányban van azzal, hogy én meg kb. két órán keresztül reagáltam le a filmet. :o )<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43406 Írta: Anonymous
Túrin Turambar, Dagnir Glaurunga!<br> <br> Persze hogy eredetileg Minas Ithil nem nazgúl-tanya volt... Talán félreérthetően fogalmaztam valamit?<br> <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43405 Írta: Anonymous
Lalaith: Örülünk!:)))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43404 Írta: Anonymous
olyan hosszú, hogy több, mint 2 óráig senki nem merte lereagálni. :o )
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43403 Írta: Anonymous
Üdv Mindenkinek!<br> Nos, örömmel (?) tudatom, hogy immáron én is láttam a filmet. Elhatároztam, hogy nagyon objektív, minden elfogultságtól és előítélettől mentes véleményt fogok alkotni róla. (Azt viszont nem garantálom, hogy ez sikerül is.) Szóval:<br> <br> 1. A laikus mozilátogató véleménye<br> Ha úgy nézem a filmet, mint aki soha életében nem olvasott Tolkient, vagy csak A Gyűrűk Urát olvasta, akkor a film hatalmas. Tényleg iszonyatosan jó. Ami a legeslegjobb, az a látvány: a helyszínek gyönyörűek, és fantasztikusan megcsinálták a díszleteket, sőt még a számítógépes animáció is tetszett. A film lendületes, és hiába három óra, nem unatkozol a vége felé sem. Az aláfestő zene nagyon el lett találva, a kosztümök csakúgy. Szerintem a színészekkel sincs baj – szégyellem bevallani, de még szegény Liv Tylernek is sikerült eladnia magát, mint tünde :o ) És Legolas volt a legtündésebb.<br> Az orkokkal nem vagyok kibékülve. Ez egyébként szinte minden filmre jellemző, hogy ha valami szerepe szerint gonosz és kegyetlen lény, akkor az biztos, hogy nyálkás lesz, hegyes fogakkal, valami izé fog csöpögni róla, és olyan lesz, mint egy oszló hulla, észrevettétek?<br> Az olyan bakik, mint a ‘‘Gondornak nincs királya’‘, a Kettétört Kard öt darabban léte és Gandalf eltűnő-feltűnő pálcája előfordulnak mindenféle filmben, és bár az olyanok, mint ‘‘az Uruk-Hai elleni harc’‘ és ‘‘AraSZorn fia Arathorn’‘ elég nevetségesek, de ez mégis csak a szinkron hibája, és nem a filmé. Mint teljesen elfogulatlan mozilátogató tehát a film fantasztikus volt.<br> <br> 2. A Tolkien-rajongó véleménye<br> Na, itt kezdődik a neheze… Ugye tudjátok, hogy szegény Tolkien forog a sírjában?! Az első egy órát, amíg el nem érnek Völgyzugolyba, végigröhögtem. Az oké, hogy kihagynak részeket, tényleg nagyon hosszú lett volna, ha pl. Toma benne van, de hogy teljesen összekuszálják az időt, az röhej. Nem igaz, hogy nem fért volna bele az időkeretbe, hogy Gandalf egy kicsit kevesebbet szenvedjen Orthancban, és akkor járhatott volna Széltetőn, hagyhatott volna levelet a hobbitoknak Bríben, és így mellesleg benne lett volna, hogy pontosan mi a Kettétört Kard szerepe, és ki az a Vándor. És rengeteg ilyen volt benne. A jelenetnél, ahol Arwen megjelenik Frodónak, hogy ‘‘gyere ki a fényre’‘, nem tudtam, sírjak-e vagy röhögjek. Az ilyenek, hogy Gimli javasolja Móriát és Gandalf pontosan tudja, hogy Gollam ott van a sarkukban, már nem is dühítettek fel annyira, mert ezek csak apróságok – amire mellesleg nemtom, mért volt szükség…<br> Ami viszont elkeserített, az a jellemek gyökeres megváltoztatása:<br> Gandalf: Nos, ő sose volt az a ’’kedves öregúr’’, aki itt megjelenik, mellesleg szenilis mágusnak se volt ábrázolva, aki nem tudja megfejteni a Kapu feliratát. És főleg soha, de SOHA nem nézhette le Szarumán. Mi volt az a szöveg, hogy ’’Gandalf, a pipadohány elvette az eszed’’?! Ilyet Szarumán sose mondott volna, mivel nem nézte le, sőt, félt Gandalftól, aki a filmben mint kiégett kuruzsló jelent meg. És sose volt idegroncs, aki remegve újságolja Frodónak, hogy mi van a Gyűrűvel, hanem higgadt volt és magabiztos.<br> Galadriel: Ez a ‘‘gonosz vagyok és hatalmas’‘ karakter nem illik hozzá. A könyvben bölcs, itt meg félelmetes.<br> Elrond: Az az enyhén rasszista jellegű szöveg… Ő is inkább bölcs és előrelátó, mint indulatos.<br> Trufa és Pippin: Az, hogy két jelentéktelen bohócot csináltak belőlük, hogy a 10 éven aluliak is élvezzék a humoros jelenetet, egy kissé szíven ütött.<br> Az értelmetlen vérengzésre pedig nem lett volna szükség – a Fekete Lovasok egy hobbitot sem öltek meg ugyanis a Megyében vagy Bríben.<br> És még sorolhatnám…<br> Ami viszont nagyon tetszett, az a szöveghűség – bár nem mindig a megfelelő időben és a megfelelő helyen szólaltak meg nem mindig a megfelelő szereplők… Gandalf ‘‘fussatok, bolondok!’‘ felkiáltására eufórikus örömben törtem ki… :o ) <br> A helyszínek rajongó szemmel is szuperek voltak, fel lehet bennük fedezni Tolkien eredeti vázlatait – ld. Vasudvard és Völgyzugoly. Sőt a balrog még hasonlít is arra, amit elképzeltem, és Mória egészében véve csodás volt.<br> Bár tulajdonképpen nem csalódtam, mert eleve valami ilyet vártam. :o (<br> <br> Fúú, ez jó hosszú lett… :o ))<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43402 Írta: Anonymous
Ery: Nem igaz.<br> A törpök 7 Gy?r?je is rontás volt, miután Szauron hatása érvényesült, mivel egyre több arany megszerzésére sarkallta ?ket, és meggondolatlanná tette ?ket, ha pénzr?l volt szó. <br> Vjon a balrog, Durin Veszte nem ártó hatás?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43401 Írta: Anonymous
Hali!<br> <br> b.Olorin: Jo voltal, de csakazertis kotekednek! Minas Ithilt A gyurulidercek foglaltak el valamikor a Harmadkor kozepen. Addig meg lazan Gondore volt!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43400 Írta: Anonymous
pal: A szilmarillok végén olvasható, hogy a gyűrűk csak az embereket tudták megrontani, a törpöket nem.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43399 Írta: Anonymous
Tudjátok, én csalódtam a filmben. Elég nagyot. De a képi világa rabul ejtett és nem enged el. És most, ahogy újraolvasom az első kötetet, kezdem megérteni a film alkotóit. Meg aztán hallani pletykákat, hogy az erdeti verzió sokkal hosszabb, 4:45 körül van, csak le kellett rövidíteni, és néhol nem a legszerencsésebben vágták meg. Ez van. Úgyhogy holnap újra megnézem a filmet, és átadom magam a varázslatnak....
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43398 Írta: Anonymous
Kedves Erv!A te logikádat követve az emberek <br>omlottságais csak a gyűrű hatása-azonkívül a tünde gyűrűket Szauron sohasem érintette,ezért nincs akkora hatalma fölöttük,hogy megronthassa a használóikat.Már csak azért sem jogos elrond fajvédő szövege,mert félig ő is ember.<br> A Szilmarilokban azért egy hanygyányi gond azért a tündékkel is volt pl.a noldák szökése,ami az egész történet gerince,különös tekintettel az alqualondei mészárlásra(bocs ha elírtam,nincs nálam könyv).<br> Szerintem az elvonatkoztatási problémáim nem a szereplő,hanem az általa megformált szerep miatt vannak,ami igen messze esik a könyvben leírt nyogodt,mély bölcsességű alaktól.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43397 Írta: Anonymous
A könyv meg a film két külön dolog. Midkettő nagyon tetszik!!!!!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43396 Írta: Anonymous
Akinek nem teszik, annak nincs fantáziája!!!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43395 Írta: Anonymous
Hajrá!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43394 Írta: Anonymous
csak 1200 oldal. de szurkolok:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43393 Írta: Anonymous
Annál kicsit kevesebb... <br> Morgana: szurkolok:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43392 Írta: Anonymous
Tudod, a 3 kötet igen durván számolva...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 1 hete #43391 Írta: Anonymous
1500????
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.245 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére