Szinkron?

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46739 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Szinkron?
Én azért reménykedem.Ez a film megéri hogy sokat fáradozzanak vele(és ez nem csak az én véleményem,hanem százaké.ha ilyen nagy az érdeklődés,nem gondoljátok,hogy tenni fognak azért hogy a lehető legjobb legyen?)<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46738 Írta: Anonymous
Egyébként most olvastam, hogy mennyi időt töltöttek azzal, hogy mindegyik népnek más-más akcentust találjanak ki, még hobbit és hobbit között is van különbség (pl. Bilbo és Frodó műveltebben beszél, mint a többi hobbit), a rohaniaknak, gondoriaknak is külön akcentusuk van, úgyhogy nem tudom, hogy magyarul hogy a fenébe fogják ezt megoldani... Az általános szinkronra visszatérve tényleg bénán szokták csinálni, pl.a Jackie Chan filmekben abszolút nincs kínai akcentusa a pasinak, amikor eredetiben, ugye, van.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46737 Írta: Anonymous
Észrevettétek már a magyar szinkron egyik legnagyobb fogyatékosságát??? A csatajeleneteket borzalmasan szinkronizáljuk. A harc folyik, és csak néhány ember hangja hallatszik élesen (gondolom ez a szinkron) a többi pedig az eredeti hang...(ilyen volt a Gladiátorban is mikor a közönség kiabálását szinkronizálták). Ez rettenetesen kiábrándító tud lenni... Persze nem lehet több száz embert odaállítani, hogy élethűen szinkronizáljanak, de ilyen nagy filmnél, mint a Gy.U., szerintem nagyobb gondot kell fordítani ennek a hibának a kiküszöbölésére...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46736 Írta: Anonymous
Alynna: Azert lenne jobb erdeti angolban hallani mert a film ugy keszult, ugy a szinkron termeszetesebbm, nem is beszelve arrol hogy a hangmernokok sok-sok honapot dolgoztak odakint rajta (altalaban barmely filmre igez, de itt minden szereplo hangjat ugy modositottak hogy jobban passzoljon a szerepehez). Na most ha a magyarok leszinkronizaljak akkor az ha nem is lessz osszecsapva akkor is huszad annyit se fognak vele torodni, plane nem teszik karakteresebbe a hangokat.<br> Amugy en jobban szeretem angolul a filmeket amiket angolul csinaltak, mint magyarul leszinkronizalva. Izles kerdese.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46735 Írta: Anonymous
Úgy látszik én vagyok itt az egyetlen,akit nem ejt kétségbe túlzottan, hogy szinkronizált lesz-e a film.Engem nem zavarna a dolog,nem rajongok a feliratozott filmekért.És nem értem,mitől lenne eredetibb angolul hallani a szöveget,hiszen semmi nem lenne hobbitosabb,csak Elijah Woodosabb,se tündésebb,csak Orlandosabb stb.<br> Sőt,nem tudom ti hogy vagytok vele,de engem zavar, ha Mr Baggings,elf és hasonlókat hallok.<br> Azon kívül én optimistán látom a dolgokat, és nem hinném,hogy nagyon el fogják szúrni a dolgokat...a lényeg az, hogy Göncz Árpi közbeszól a rajongók érdekében.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46729 Írta: Anonymous
Skeach: nem tom él e még a kérdés: Igen göncz Árpi bácsi AZ a Göncz Árpi bácsi, az egyetlen normális ember, aki valaha betette a lábát a parlamentbe(persze rajtam kívül:DD)<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46728 Írta: Anonymous
darklordnak igaza van a The hobbit c.könyv magyarul még címben is A babó nem is beszélve arról hogy az orkok manók, Gollam Nyelem, a Zsákost le sem fordították Mr.Bagginsról szóval jó lenne valami egységes fordítás
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46725 Írta: Anonymous
Néhány helyen a hobbitokat babóknak nevezik. Nagyon lerontaná a filmet ha mondjuk így lenne a magyar szinkronban is. Persze rossz szinkronnal is magnézem vagy 3x. :-D
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46723 Írta: Anonymous
Szerintem ha tényleg beváltják az ígéretüket, és egy időben lesz a premier a kinti bemutatóval, akkor eleinte még meg lehet nézni feliratosan!<br> <br> reménykedjünk :) <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46722 Írta: Anonymous
:) ))))))<br> Egyebkent en is ugy erzem vetek lenne szinkronizalni, ennek ellenere biztosan leszinkronizaljak, mert ugy sokkal tobben megnezik es tobb lesz a bevetel :) <br> Ugyhogy ha erdeti nyelven akarod latni akkor nyomas Anglia/USA vagy megvarni a DVD-t vagy videot, ott biztos lesz feliratos, sot felirat nelkuli angol valtozat is.<br> Vagy esetleg beszerzed mashonnan :) )))
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46721 Írta: Anonymous
Aragornnak csakis egyetlen hangot tudok elképzelni: Torgyán József<br> :-) ))))<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46720 Írta: Anonymous
Szerintem nem kéne szinkronizálni csak elrontanák mint a Starwarst a Múmia visszatért meg a Tomb Raidert. Elmerészkedtem a Shrek-re is tudjátok kik voltak az eredeti hangok? Mike Myers Eddie Murphy és Cameron Diaz a magyarokról inkább ne beszéljünk...<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46719 Írta: Anonymous
Jaman: ezzel én is így vagyok :) <br> <br> Én például nagyon jól szinkronizálhatnám Kígyónyelvet :)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46718 Írta: Anonymous
Lúthien:- Legolas szinkronját elvállalnám:)<br> Egyébként nem tudom megmondani, neveket sem tudok!<br> <br> Bár van pár név a fejemben, de nem tudok hozzájuk hangokat rendelni, és van pár hang is a fejemben, de azokhoz meg neveket nem tudok :) <br> <br> Üdv
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46716 Írta: Anonymous
Hát, szerintem Gimlit nagyon jól szinkronizálná az a dagi csákó a Kisvárosból :) Most per-pillanat nem tudom hogy hívják...<br> Rengeteg szinkronhang vana fejemben, csak egyiknek sem tudom a nevét... :( <br> <br> Figyu, lehet hogy hülye vagyom, de ez a Göncz Árpád az a Göncz Árpád? Szóval a volt kt. elnök?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46715 Írta: Anonymous
Szerintetek ki szinkronizáljon kit? Várom az ötleteket! :-)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46714 Írta: Anonymous
Hát ez mázli, bár én akkor sem várok sok jót a szinkrontól...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46710 Írta: Anonymous
Most olvastam, hogy felkérték Göncz Árpi bácsit a szinkron felügyeletére! Úgyhogy a szöveghűség miatt már nem kell aggódnunk!<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46706 Írta: Anonymous
Minden filmet meg lehet nézni szinkronizálva, meg eredetiben is, a Mátrixszal is ez volt, de szerintem mindenhol az eredeti a jobb (kivéve a Frédi és Bénit :-) <br> De szerintem akkoris igényesek lesznek, pláne egy ilyen filmnél. Mindenesetre legyünk optimisták!<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 5 hónapja #46704 Írta: Anonymous
Én meg nagyon remélem, hogy nem is lesz szinkron.<br> Vagy ha lesz, akkor a könyv alapján fogják csinálni, mondjuk úgy, hogy felkérik szakértőnek a Göncz Árpit.<br> Nagyon el lehet szúrni egy filmet a rossz szinkronnal, és ebben a magyarok nagymesterek szerintem!<br> <br> Üdv
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #46702 Írta: Anonymous
Gondolom (vagy inkább remélem), hogy ennél a filmnél azért nagy hangsúlyt fognak fektetni a szinkronra, szerintem ez a minimum. Inkább a fordítás miatt kéne aggódnunk, nem? :-(
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #46701 Írta: Anonymous
Remélem nem cseszik el!Inkább legyen feliratos mint sz*r szinkronú!<br> Legfeljebb megnézem többször,(bár ez így is várható)mint hogy életem(várhatóan legjobb)legjobb filmjét sz*r szinkronnal halgassam! <br> <br> <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
23 éve 6 hónapja #46700 Írta: Anonymous
Szinkron? téma létrehozva Anonymous által
Sajnos anagyközönségnek szánt filmeket szinkronizálják kis hazánkban ... ebbe bele kell nyugodnunk. De engem aggaszt, hogy hogyan fogják megoldani. Mert egyrészt mondják, hogy a magyar szinkron jó, de időnként nagyon elszúrják. Másrészt vegyük pl. az annyit emlegetett X-men filmet, meg a nevek fordítását... :( Ugye itt minden úgy lesz, mint a regényben?!...
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.365 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére