J. K. Rowling: Harry Potter

Több
18 éve 6 hónapja #290299 Írta: Dindae
Dindae válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

mogy írta: bár azopk után, h pl itt is mennyi a dark side drukker, mi van, ha máshol is? akkro viszont az ő szemszögükből happy end hiány lenne, nem?:))))

nyah jah. de ők vannak kevesebben, azon kívül, a Hp fiatalabb korosztálynak is szól, akik éppen csak most csöppentek bele a komor valóságba a mesékből. ( túl költői vok), és háth, nekik Harry győzelme lenne a happy end. De még elég csavar elsz, amin izgulni lehet... Bár a legnagyobb poén az lenne, ha Harry lenne az utolsó horcrux... hm.

"No one knows, what the future holds, if we just hold on, maybe life could be sweet"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 6 hónapja #290285 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
bár azopk után, h pl itt is mennyi a dark side drukker, mi van, ha máshol is? akkro viszont az ő szemszögükből happy end hiány lenne, nem?:))))

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 6 hónapja #290282 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nekem Siriu shalála volt kevésbé feldolgozható, mert nagyon szerettem, viszont Dumbledore a nagyobb veszteség, mert sokat tehetett volna még Harryért segítségként...
Szvsz meg fogja írni. Ez egy mese. Kell a Happy end

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
18 éve 6 hónapja #290273 Írta: Elluin
Elluin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Vajon Harry meg fogja ölni Voldemortot?

A legnagyobb élvezet nem az, ha megöljük az állatokat, hanem ha életben hagyjuk őket.

Több
18 éve 6 hónapja #290268 Írta: Legos
Legos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Én nem tudom eldönteni, hogy melyikük halála volt nehezebben feldolgozható... Sirius volt a kedvencem, emberileg őt jobban kedveltem, de a halála után Dumbledore lett a favorit. Dumbledore halála viszont sokkal nagyobb veszteség volt mind Harrynek, mind az iskoláknak, mind az egész varázslónemzetségnek. Hát igen, ilyen az én szerencsém. mindig a kedvencem hal meg... Mostmár csak azért is Voldemort lesz a kedvencem, hogy meghaljon... :) Ha már Voldemortnál járunk, őt is sokkal jobban megértem, így, hogy tudom a családi hátterét, az előéletét, és hogy tulajdonképpen nem teljesen ő tehet róla, hogy ilyen lett.

"A woman without a man is like a fish without a bicycle"

Több
18 éve 6 hónapja #289944 Írta: James
James válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de engem személy szerint sokkal jobban megviselt Dumbledore halála, mint Siriusé... titeket?
Felröppentek egyes találgatások, hogy Piton csak azért ölte meg Dumbledoret, mert letette a Megszeghetetlen Esküt... és aki megszegi, az meghal. Így valóban Piton ártatlan, de viszont így csak a saját bőrét mentette... és szerintem ez csúnya dolog. :evil: Pedig Dumbledore még könyörgött is neki. Draco szerintem sem ölte volna meg Dumbledoret, és én is kezdem sajnálni. Nem lehet knnyű neki, és az anyjának, most, hogy Lucius börtönben van, és Voldemort pont Dracora bízott egy ilyen fontos feladatot... Fleur viszont aranyos volt a végén "Azt hiszem, én elég szép vagyopk kettőnk helyett is!" :) Nekem eddig a Félvér Herceg a kedvenc könyvem, szerintem az sikerült a legjobban, bár had jegyezzem meg, hogy nagyon rövid lett. :( Nem bánnám, ha olyan 800 (esetleg 900) oldalas lenne. Kb. mostra sikerült kiolvasnom a könyvet, a tavaszi szünetben, mert nem akartam túl gyorsan kiolvasni. Az az új miniszter, Scrimgeour, nekem teljesen unszimpatikus, szvsz Caramel még mindig jobb volt. Caramelt megkedveltem, ebben a részben nagyon jófej volt. Majd még írok, csak most nem tudok mit. :)

Több
18 éve 6 hónapja #289943 Írta: James
James válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem Rowling háza tök olyan, mint egy Mézeskalácsházikó, nem? :)
veritaserum.com/galleries/albums ... home01.jpg

Több
18 éve 6 hónapja #289501 Írta: Raia Aiwart
Raia Aiwart válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nelossel írta: Raia: Azért számítsd bele azt is, hogy azok akiket megtévesztettek, nem lehettek valami übernagy varázslók, hogy sikerrel járjnának vele ha megpróbálnák.

Erre nem is gondoltam. :oops:

Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!

Több
18 éve 6 hónapja #289457 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alyr Arkhon írta: A főnix mit tud segíteni Adava Kedavra ellen, azon kívül, hogy megsirat?

Elnyeli. Ő nem tud meghalni, mint láttuk az ötödik részben még az AK-tól sem, csak újjászületik majd. Bár ez egyszeri megoldás. :roll: Az ember jobban teszi, ha inkább akadály-ugró és távolugró leckéket vesz, madáretetés helyett.

Raia: Azért számítsd bele azt is, hogy azok akiket megtévesztettek, nem lehettek valami übernagy varázslók, hogy sikerrel járjnának vele ha megpróbálnák.

Több
18 éve 6 hónapja #289421 Írta: Nóli i linantea
Priori Incantatem csak azért jött össze, mert testvérek voltak a pálcák, és mert pont szemben összecsapódtak az átkok... Erre nem érdemes csatát építeni.

Több
18 éve 6 hónapja #289407 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Noredhel (Voronwë) írta: Viszont az AK azért kikerülhető. Priori Incantatem, főnix, félreugrás, esetleg, ha anyu feláldozza magát... :twisted:

Meg persze angyalok is leszállhatnak, hogy kivédjék helyetted.
Ennél már az is esélyesebb ha magad elé löksz valakit.

A főnix mit tud segíteni Adava Kedavra ellen, azon kívül, hogy megsirat?

A Priori Incantatemhez oltári nagy szerencse kell, ez mondhatni egy írói deus ex machina, hogy Harry túlélje a 4. rész végét.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 6 hónapja #289401 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Viszont az AK azért kikerülhető. Priori Incantatem, főnix, félreugrás, esetleg, ha anyu feláldozza magát... :twisted:

Hogy fogjuk kibírni jövő nyárig? Pitont akarom... :oops: Lupin vs. Fenrirt akarok...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
18 éve 6 hónapja #289392 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Már milliószor elfelejtettem beírni, de feltűnt valami nagyon lényeges a 6. könyvben.

Kiderül, hogy Dumbledore tudja, hogy a SVK-állás el van átkozva.
Dumbledore mégis Pitont teszi meg SVK-tanárnak.
ERRE tuti, hogy nyomós oka van...

Kārātārānen a áirâë...

Több
18 éve 6 hónapja #289367 Írta: Raia Aiwart

Nóli írta: Kérdés hogy van-e olyan ellenátok, ami útközben kioltja a hatását ha elég szemfüles az illető

Igen, erre akartam rákérdezni.
És szerintem nem az az egyetlen feltétel, hogy a varázsló lásson meghalni valakit ettől a varázslattól. Mert elég sok varázslóról tudunk, aki látta, és utána kiderült, hogy csak megbűvölték, és nem akart gonosz lenni;nos, utána miért ne akarná úgy "jóvá tenni " a dolgait, hogy megpróbálkozik egy ilyennel?
És Dumbledore?

Ne becsüld le a semmittevést, a céltalan kószálást, a hallhatatlan dolgokra való odafigyelést, és a senkinek sem ártást!

Több
18 éve 6 hónapja #289360 Írta: Nóli i linantea

Nelossel írta: Az Adava Kedavra-nak azért elég nehéz lenne ellenszert találni. Ha (biztos, hogy) meghalsz akkor meghalsz, kész, slusz, passz. A halálból meg nem hozhat vissza egy bűbáj, mégha egy másik varázslat okozta is.

Kérdés hogy van-e olyan ellenátok, ami útközben kioltja a hatását ha elég szemfüles az illető

Több
18 éve 6 hónapja #289358 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Az Adava Kedavra-nak azért elég nehéz lenne ellenszert találni. Ha (biztos, hogy) meghalsz akkor meghalsz, kész, slusz, passz. A halálból meg nem hozhat vissza egy bűbáj, mégha egy másik varázslat okozta is.

Több
18 éve 6 hónapja #289300 Írta: mogy
a varázslat kitalálásról:
Sztem lehet, h azért mert egy varázslatot kitalálni egyszerűbb, mint megfordítani. Nem hiszem h olya negyszerű varázslat volt az, amivel Piton összeforrasztotta Draco sebeit. Bár azt sem tartom kizártnak, h azt viszont volt lehetősége gyakorolni...
Azt hiszem az Adava Kedavrát sem Voldemort találta ki. Akárki is volt, végtelen kegyetlenséggel rendelkezhetett (akárcsak a másik két főbenjáró átok "kiagyalója"), ami ugye nem győzhető le olyan könnyen.
Ez az egész sztem olyan lehet, mint ugye a kígyómarás és a méreg ellenszere. És most nem arra gondolok, hogy "mondd meg milyen mintájú volt a kígyó, és én máris adom az ellenmérget", hanem amikor először el kellett fogni egy kígyót, mérget venni tőle, kielemezni, majd kitalálni, hogy mi semlegesíti az anyagokat. Ez ugye a kémia mai állása alapján talán már könnyebb, de évekkel ezelőtt nem igazán volt az. Viszont
Erről az jutott eszmebe, hogy talán csak olyan vki tudná "feltalálni" a főbenjáró átkok "ellenszerét", aki esetleg végignézte/átélte és túlélte (igen, direkt célzás), mert csak az tudja elindítasni a kígyók ellenmérgének kutatását, aki úgy találkozott egy kígyóval, h túlélte. Mivel a főbenjáró átkokat főleg halálfalók szemléltek alaposan, talán nekik lenne esélyük kitalálni, de nekik meg nem áll érdekükben. Persze ez csak elmélet. Bocsi, ha kicsit zavaros voltam.
Az meg, hogy hogyan lesz egy varázslat működőképes? Talán úgy, hogy valaki, aki rendelkezik valamiféle varázserővel nagyon nagyon de nagyon akar valamit (és egy heccelés sztem elég ok egy diáknál arra, hogy fejjel lefele lássa lógni a heccelőt - ez már elég "akarom dolog"...), és ha eléggé akarja, akkor az akaratából valósul meg a dolog. ÉS maga a varázsige pedig úgy keletkezik, hogy kitalál egy szót, amihez az érzéseit köti akár a varázslat végrehajtása körülieket, akár az azt kiváltókat - és erre hopp, meg is van a várázsige. Ezek után meg gyakorlás kérdése, h mindig sikerüljön. Szerintem:)

A folyadékra esetleg egy másik variáció: aki először megszerezte a horcruxot, annak nem kellett semmit innia, és amikor ő otthagyta a folyadékot, sztem csak remélte, h max Voldemort fog inni belőle. ÉS maga a folyadék pedig nem valaki másnak az emlékeit hozza elő, hanem azét, aki megiszi, és annka is a legeslegeslegeslegrosszabbakat.
(Mondjuk a fentire rá lehetne cáfolni, hogy ha Voldemort észreveszi, h valami megváltozott (már ha ő megy el érte, de ugye észrevettük, h szereti a pincsikutyáit küldözgetni a veszélyes helyekre) akkkor inkább lelécel---de persze ezek mind mind csak elméletek.)

Több
18 éve 6 hónapja #289278 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Raia Aiwart írta: A tál amiben a medál volt (az ál-horcrux) tele volt folyadékkal. Én úgy következtettem- abból, amit Dumbledore kiabált- hogy a folyadék Voldemort (Tom) emlékeivel volt tele, így csak ő tudta őket elviselni anélkül, hogy belebolondulna.

Sztem meg inkább olyasvalakinek az emlékével, akit a Cruciatus-átokkal kínoznak...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
18 éve 6 hónapja #289274 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A szekrény csak akkor volt ott megtalálható, amikor valaki raktárnak akarta használni a szobát.
A mágiavédelmi tankönyvek is csak akkor voltak ott amikor DSre használták a szobát.
Nyilván valamiféle raktár is volt egyben, de mivel varázslat az egész, sosem lehet tudni.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
18 éve 6 hónapja #289216 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A volt-nincs szekrény mindig ott volt? A DS főhadiszálláson is? Ez nekem fel sem tűnt. Az igen, hogy amikor Harry el akarta rejteni a könyvét, akkor ott volt, és azt hittem azért, mert ugye Draco is el akarta rejteni a szekrényt.

Kārātārānen a áirâë...

Több
18 éve 7 hónapja #289186 Írta: Raia Aiwart
Lenne néhány kérdésem.(Ha valahol már megválaszoltátok őket, akkor szívesen elolvasom ott, ne írjátok le még egyszer, csak mondjátok meg az oldal számát)

1.: A tál amiben a medál volt (az ál-horcrux) tele volt folyadékkal. Én úgy következtettem- abból, amit Dumbledore kiabált- hogy a folyadék Voldemort (Tom) emlékeivel volt tele, így csak ő tudta őket elviselni anélkül, hogy belebolondulna. De mivel mi már tudjuk, hogy a horcruxot valaki kicserélte, nos annak a valakinek is meg kellett innia a folyadékot. Hogy termelődik vissza a folyadék a tálba?

2.:A Félvér Herceg (Piton, ugye) könyvében volt egy csomó varázslat, amit ő talált ki, vagyis addig nem létezett.Hogy lesz "működőképes" egy varázslat, amit valaki kitalál? Mitől kezd el hatni? És
3.:miért nem "találta fel" még senki az Avada Kedavra ellenvarázslatát?

4.:A Szükség Szobája akárkinek ölt akármilyen alakot, ezek szerint a volt-nincs szekrény mindíg benne van. Ha minden más- nem tudom máshogy mondani -"hátramegy" egy tárolórekeszbe, ami nem illik bele annak az elképzelésébe, akinek éppen kell, a szekrény hogyan képes mindíg ottmaradni? Hiszen azt nyilvánvalóan csak nagyon kevesen "kívánják bele" a szobájukba.

Bocsánat, ha érthetetlenül fogalmaztam. :oops:

Több
18 éve 7 hónapja #288722 Írta: mogy
SPOILER - aki kersgélni akar ne olvassa tovább

1. On the main page dial 6-2-4-4-2 (M-A-G-I-C)
2. On the main page dial 7-3-3-8-3-7 (P-E-E-V-E-S) = hóborc
3. On the main page dial 3-1-0-7-1-9-6-5 (31/07/1965)
4. On the main page, wait until Peeves flys by and the doxy comes out. The marble will glow, click on it. - magyarul várj, amíg felborul a tollakat tartó bögreszterű izé, és akkor kattints az üveggolyóra (ezt most csináltammeg:)) )
5. On the main page, click on the spider that scurries across the screen
6. On the Rubbish Bin Page, click on the cup of tea and move it clock wise circle 4 times. A circle will appear. THIS IS IMPORTANT.
7. On th Rubbish Bin Page, click on the eggs
8. On the Extra Stuff Page, click on the business card that says CIRCLE
9. On the Extra Stuff Page, click on the pen. Go to square sheet of paper with a decorative border. Draw the letter L with a line going straight down from the bottom of the L creating a lightning bolt shape.
10. On the Extra Stuff page, click on the bundle of hairs/quills/sticks under the blank pad of paper.
11. On the Extra Stuff page, click on the bundle of small green leaves.
12. On the Fansite Page, put the medals into their boxes.
13. On the Fansite Page, click and drag the box to reveal bubbles/marbles click on them
14. On the Fansite Page, click the feather
15. On the Fansite Page, click the small red ring box 5 times
16. On the links page, click and drag the book with the ? on the spine to reveal a key. Click on it to grab it and use it to put in the chest on the right
17. On the links page, click on the potion bottle
18. In the Room of Requirement/At the Mysterious Door, click on the red potion bottle and lift it, putting 6 drops into the plant. Follow this with 3 drops from the green potion bottle.

így 12 lesz.... (sry, most nicns kedvem fordítani, de sztem kitalálható)

ja, és érdekes: van, amikor csörög a mobil....vedd fel, akkor JKR (sztem ő az) beleszól, h hallo, hallo, van ott vki?:)))

Több
18 éve 7 hónapja #288721 Írta: Kincses
Kincses válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hívtam a Minisztériumot (62442). Akkor én valamit még kihagytam.

Minden jó könyv olvasása olyan, mintha elmúlt századok legderekabb embereivel, e művek szerzőivel társalognánk

Több
18 éve 7 hónapja #288720 Írta: mogy
vmi nem klappol, nekem má 11 van:) hívd fel a minisztériumot (a számot sajna nemtom)

Több
18 éve 7 hónapja #288718 Írta: Kincses
Köszönöm mogy a segítségedet. :D A pálcikákat nem látom, hacsak már rá nem kattintottam és nem vettem észre. Most nekem is 10 lapom jött össze a Scrapbook-ban.

Minden jó könyv olvasása olyan, mintha elmúlt századok legderekabb embereivel, e művek szerzőivel társalognánk

Több
18 éve 7 hónapja - 18 éve 7 hónapja #288716 Írta: mogy
ha a teát meglötyögtetted, és kihoztad a kört, akkor menj a fésűhöz, és a felugró papír aljánál van egy celti Cricle felirattal, a toll mellett balra pedig ott vannak a pálcikák:)
hívd fel" a számokat:
31071965 (JKR születésnapja)
733837 (PEEVES = Hóborc asszem)

ja, és asszem a trófeateremnél (Links-szemüveg) a jobb oldalon van egy kicsi ékszeresdoboz. nyissátok ki (erre kell ötször kattintani, és erer utal a késoros vers, amit a szavakból ki lehet rakni: Here you get no ring within, tap five times and I am in (magyarul a doboz üres, de van benen vmi más, és 5X kell rákattintani)
ha jól számoltam, nekem kb 10 jött össze eddig, de 13 tuti van

Több
18 éve 7 hónapja #288712 Írta: Kincses

Nóli írta: És a fésűnél lehet a tollal írni a papírra )csak nem tom mit kéne)

A Links oldalon vársz egy kicsit a könyvespolc bal oldalán levő kép leesik és mögötte megjelenik, amit le kell rajzolni a tollal. A fésűs oldalon a sárga "About" cetli mellett van valami, amire rákattintottam, de nem tudom mi az.
A kávéscsészét mozgattam, de csak egy kör forma jött ki a kávéból.

Nóli írta: A szemetesnél ha eltöröd a tollat az üres papír fölött, akkor kapsz új bájitalreceptet... (de nem találom a hozzávalókat)

A tojáshéjak, azon az oldalon találtam meg még valamikor korábban (ha jól emlékszem), de azokat a pálcikákat még keresem.
A virág még nekem sem éledt fel. Később sikerült feléleszteni. :D

Több
18 éve 7 hónapja #288708 Írta: mogy
és a linkeknél (könyvespolc) van egy könyv az alsó sorban, amit ki lehet nyitni. abban vannak számok képekhez. a képek pedig a szemetesnél. kijön egy számsor, amit fel kell hívni a mobilon...ha nagyon nem megy, megadom:)))

Több
18 éve 7 hónapja #288707 Írta: mogy
a trófeateremben felül van egy kicsi doboz (olyan érmés) azt húzd arrébb, és ott van mögötte a hozzávalók egyik eleme (a középső) a többit még keresem:)

Több
18 éve 7 hónapja - 18 éve 7 hónapja #288705 Írta: Nóli i linantea
A szemetesnél ha eltöröd a tollat az üres papír fölött, akkor kapsz új bájitalreceptet... (de nem találom a hozzávalókat)
És a fésűnél lehet a tollal írni a papírra )csak nem tom mit kéne)

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.233 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére