J. K. Rowling: Harry Potter

Több
16 éve 8 hónapja #355350 Írta: Tünde
Tünde válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: De Georgnak Fred volt a másik fele!
Nem nem minden szereplőnél érdekelne csak azoknál akik fontosak.

mellesleg a Gyuhoz is készült függelék:D

meg mi lett a külföldre menekült szülőkkel pl
de sztem már olyan hosszú lett volna, hogy azért fejezte be ilyen hirtelen
nekem akkor sem tetszik a vége :(

"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 8 hónapja #355347 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Kincső: ez is a Bloomsbury chatben volt olvasható, meg amikor a Gomold házas emlékek voltak, Dd-nek meg kellett valahogy értenie, hogy mit hadoválnak össze párszaszóul, különben használhatatlan az emlék.

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
16 éve 8 hónapja #355340 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem így jobb:))

HPhoz még: Most, hogy megvan a hetedik kötet szerintetek hány extra izé fog még megjelenni?

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
16 éve 8 hónapja #355339 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: mellesleg a Gyuhoz is készült függelék:D

De csak azért, mert a kiadó nem akarta negyedik kötetként A Szilmarilok akkori változatát kiadni A GyU-val együtt, ahogy Tolkien prof. szerette volna... :lol:

Több
16 éve 8 hónapja #355336 Írta: Rabyn
De Georgnak Fred volt a másik fele!
Nem nem minden szereplőnél érdekelne csak azoknál akik fontosak.

mellesleg a Gyuhoz is készült függelék:D

Több
16 éve 8 hónapja #355326 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Endor írta: Nem vagy megölték (orvul) a tulajdonosát vagy ellopták tőle.

De attól még nem tesz legyőzhetetlenné, csak hihetetlenül erős, és pl. végre tud hajtani olyan bűbájt amit más pálca nem (ld. reparo Harry pálcájára), és nyilván "könnyebb" vele bármi mást varázsolni, de attól még hat a tulajdonosára bármilyen átok, ha nem védi ki... *vállatvon*

Egyébként ha az összes szereplőről megkérdezzük, mi lett a további sorsa, tényleg nagyon sok az elvarratlan szál, de ez más könyveknél is így szokott lenni :P (ennyi erővel mi lesz pl Lunával? vagy az összes griffendéles évfolyamtársukkal? mi lenne George-zsal? éli tovább az életét... nyilván beletelik egy időbe míg feldolgozza az eseményeket, de pont ő ne tudna felülemelkedni a gondokon?...)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 8 hónapja #355321 Írta: Rabyn
Rowling ott követett el egy nagyon nagy hibát, hogy nem fejezte be a történetet rendesen. Mert az szerintem nincsen rendesen befejezve amihez később az íróhoz kell kérdéseket feltenni.
Arról nem is beszélve, hogy szerintem az elmúlt pár év alatt elfelejtette mit írt korábban! Ezért van tele logikátlanságokkal az utolsó három kötet, mert azokat viszonylag külön írta a többitől. Ha megnézitek az első négyben nem találni ennyi hibát.

Nekem sem tetszett a hetedik kötet, bár időhiány miatt még mindig nem jutottam teljesen a végére.

Elvarratlan szál még: Mi lesz később weasleyékkel? (főleg Georggal?)
A halálfalókkal? (egyről tudunk ugye, hogy megúszta a dolgot)

Több
16 éve 8 hónapja #355320 Írta: Tünde
Azt se felejtsétek el, hogy a pálca is választja a tulajdonosát.

Több
16 éve 8 hónapja #355315 Írta: Endor
Endor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nem vagy megölték (orvul) a tulajdonosát vagy ellopták tőle.

Több
16 éve 8 hónapja #355302 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Endor írta: Nemrég olvastam csak na mindegy nem ide tartozik
Az hogy lehet hogy a pálca elvileg legyözhetettlené tesz de DAmbludor megis legyőzte Ginewaldot.(bocs nem tudom a neveket hogy kell irni)
:oops:

A pálca mindig úgy váltott tulajdonost, hogy az aktuális birtokosát _legyőzték_, aligha tette tehát legyőzhetetlenné a tulajdonosát...

Our knees do not bend easily

Több
16 éve 8 hónapja #355300 Írta: Endor
Endor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nemrég olvastam csak na mindegy nem ide tartozik
Az hogy lehet hogy a pálca elvileg legyözhetettlené tesz de DAmbludor megis legyőzte Ginewaldot.(bocs nem tudom a neveket hogy kell irni)
:oops:

Több
16 éve 8 hónapja #355299 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aeglos írta:

Alyr Arkhon írta: - Ha a horcruxok ellen, mint Harrynél láttuk, elég egy halálos átok, mit szenvedtek annyit azzal a karddal? Nem hiszem el, hogy ne próbálta volna ki mondjuk a nyakék ellen Regulus.

Azért szenvedtek annyit a karddal, mert az Avada csak élőben elhelyezett horcruxra hat - a jelek szerint.

"Válaszom":

Regulus elküldte Siport, hogy semmisítse meg a medált, ő meg sem próbálta - ne felejtsd el, hogy kiitta a tálat, és emlékezz milyen állapotba került attól a löttytől Dumbledore: nem hiszem h. avadázásra alkalmas lett volna Regulus közérzete...

Aeglos írta: Dumbledore is megtanult párszaszóul többek között.

Kérdésem:

Ez honnan derült ki? 8O

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
16 éve 8 hónapja #355292 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Jajistenem de rendesnek érzem magam, hogy kifehérítettem. :) ) Mai jócselekedet.

Aeglos írta:

Alyr Arkhon írta: - Piton aprócska titka hogy nem derült ki senkinek a Halálfalók közül? Legfőképp Voldemortnak aki mintha a legjobb legilimentor lett volna a világon...

Ja, Piton pajtás meg a legjobb okklumentor. Hiába, aki profi, az profi... 8)

Hát ez azért szerintem nem kérdéses. Elismerem, hogy Rowling hibákat követett el a hét kötet megírása során, de Voldemort nem a világ közepe, azt csak szerette volna és örülne most, "ha élne", hogy ezt elhitted neki, de Piton jobb okklumentor volt... :) [/quote]

szerk.: Sőt!

"James Farrell: Ha Voldemort senkinek nem beszélt a Horcruxairól, hogy a csodában lehet, hogy Regulus Black kiderítette a titkát?
JKR: A Horcruxokat mint olyat nem Voldemort találta fel. Ahogy az a cselekményben is szerepel, már más varázslók is készítettek, bár az igaz, hogy még senki nem jutott el hat darabig. Voldemort elejtett néhány burkolt megjegyzést, de volt olyan arrogáns, hogy nem hitte, hogy valaha bárki is elég okos lesz hozzá, hogy megértse ezeket az utalásokat. (Little Hangletonban, a temetőben is mond néhány dolgot, Harry előtt.) Regulus füle hallatára is ezt tette, és Regulus, helyesen, gyanította, hogy miről is lehet szó, amiért Voldemort olyan nagyon biztos abban, hogy nem halhat meg."

"Well, I'm back."

Több
16 éve 8 hónapja #355290 Írta: Aeglos
SOPILER!!!
(bocs, hogy nem fehérítem ki, de ennyi ide-oda idézést elég bonyolult lenne, a könyv meg két hete kapható magyarul.)

Alyr Arkhon írta: - A Bodazpálca gazdája ugye Harry lett attól fogva, hogy az valamilyen kevéssé tisztázott okból Draco Malfoyt választotta és ő azt legyőzte. Namármost ezek után azt emlegeti bőszen, hogy ebből kifolyólag semmilyen átok nem hat rá ami abból a pálcából kijön, ezt ki is használja amikor éppen "halott". De akkor a nem működő Avada Kedavra hogy irtotta ki belőle a horcruxot?

Úgy, hogy az, mivel Harryt nem tudta bántani, a benne élő lélektöredéket tette tönkre, ami ugye nem élvezte a Bodzapálca védelmét.

Alyr Arkhon írta: - Ha a horcruxok ellen, mint Harrynél láttuk, elég egy halálos átok, mit szenvedtek annyit azzal a karddal? Nem hiszem el, hogy ne próbálta volna ki mondjuk a nyakék ellen Regulus.

Azért szenvedtek annyit a karddal, mert az Avada csak élőben elhelyezett horcruxra hat - a jelek szerint.

Alyr Arkhon írta: - Ron most titkos párszaszájú, vagy mi? Azt hittem rosszul látok, amikor közölte, hogy "hát úgy sziszegtem mint te és akkor kinyílt a Titkok Kamrája". Tudtommal arra nyílik a kamra hogy párszaszóul azt mondja valaki "nyílj ki" és olyat csak párszaszájú tud... Különben az első fájdalomtól felsziszegő lánynak kinyílt volna a kamra a vécében... Mardekár Malazár nagy örömére...

A párszaszó ugyanúgy egy nyelv, mint mondjuk a sellők nyelve. Párszaszájúnak lenni egy adottság, ami azt jelenti, hogy tanulás nélkül megy, de egyébként ugyanúgy meg lehet tanulni, mint az angol nyelvet egy magyarnak. Dumbledore is megtanult párszaszóul többek között.

Alyr Arkhon írta: Arról az apróságról, hogy a kamra normális lejárata beomlott még a második könyvben és csak repülve lehet ott közlekedni, szót sem ejtek.

A kijárat nem omlott be. Az alagút teteje omlott be, amin Ron nyitott egy nyílást még a második könyv végén, hogy ki tudjanak mászni. Repülniük azért kellett, mert a bejárat egy csúszda volt, amin csúszni csak lefelé lehet, és túl meredek volt ahhoz, hogy visszamásszanak rajta.

Alyr Arkhon írta: - Rita Vitrollal mi lett? Én aligha hagytam volna annyiban a Dumbledore-gyalázást...

Még nem olvastam a magyart, de a valósághoz képest (meg Rita ezelőtti akcióihoz képest) annyira nem volt durva amiket írogatott. Jó, a Harry - DD szálat talán kihagytam volna... :P De háborúban ki fog egy béna, egyik oldahoz sem elkötelezett bulvárfirkásszal foglalkozni? Harry beadhatott volna egy pert rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt, de komolyan nem volt elég baja így is? Ő volt kikiáltva No.1. Közellenségnek.
A DD-vel kapcsolatos vádakkal nem nagyon lehetett mit kezdeni, mert ez a Dumbledore család (úgy tűnik, hogy féltve őrzött) titka volt. Harry biztos tőle tellhetően javította a könyv után kialakult csorba képet, de mindent nem mondhatott el - diszkrécióból.

Alyr Arkhon írta: - Most akkor hogy is volt az a párbaj Grindelwald meg Dumbledore között?

Asszem ez az angolban is öléggé félreérthető volt.

Alyr Arkhon írta: - Piton aprócska titka hogy nem derült ki senkinek a Halálfalók közül? Legfőképp Voldemortnak aki mintha a legjobb legilimentor lett volna a világon...

Ja, Piton pajtás meg a legjobb okklumentor. Hiába, aki profi, az profi... 8)

Választ adhat még sok fölmerülő kérdésre a Bloomsbury-chat: lumos.hu/index.php?page=jkr_interviews_25 , amit a Lumos már magyarra is lefordított, valamint egyéb Jo. interjúk a 7. kötetről, pl.:
lumos.hu/archivum/index.php?page=2007_07
lumos.hu/index.php?page=jkr_interviews_26

Már egyszer be voltak linkelve, de az még az angol megjelenés környékén történt.

Több
16 éve 8 hónapja #355258 Írta: Tünde
Alyrnak

Hát ezt mondtam, hogy sok az elvarratlan szál, akkor jöhetet volna még egy fejezet.
A logikátlanságok, pedig így hogy mondod, tényleg feltűnőek, nekem első olvasásra nem ugrottak ki, sorry :oops: Valszeg a hirtelen gyorsan kiolvasom, mert kíváncsi vagyok rá, átugratta velem.
Ron azt mondja, hasonlóan próbált sziszegni, hallhatta már ahogy beszél, te is megpróbálhatsz szakszritül mondani egy szót, ha már hallottad, egyszer csak sikerülni fog, ő is mondja, sokáig próbáljozott.
Neked sem mesélnek mesét felnőttkorodban, mindig az apróságokon buknak el a dolgok.

Több
16 éve 8 hónapja #355254 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szpojler, de durván:

Nos lássuk csak:
Logikátlanságok:
- Voldemort ne tudott volna a Halál Ereklyéiről? Ő, aki fél életét azzal töltötte, hogy halhatatlan legyen, mindent megtudott a sokkal kevésbé közismert horcruxokról és azok készítéséről, ráadásul még dolgozott is egy "ereklyeboltban"??
Oké, hogy gyerekmese, és ráadásul mugli gyerekkora volt Hófehérkével, de nem hiszem el, hogy soha senki egy fél megjegyzést se tett volna rá ha ennyire közismert gyerekmese.
A másik pedig, hogy elég sokan komolyan vették, példának okáért Grindelwald (akinek az uralma és módszere meglepő mód hajaz Hitlerére...), és alig hinném, hogy Voldemort ne tanulmányozta volna a diktátorkolléga életét.
- A Bodazpálca gazdája ugye Harry lett attól fogva, hogy az valamilyen kevéssé tisztázott okból Draco Malfoyt választotta és ő azt legyőzte. Namármost ezek után azt emlegeti bőszen, hogy ebből kifolyólag semmilyen átok nem hat rá ami abból a pálcából kijön, ezt ki is használja amikor éppen "halott". De akkor a nem működő Avada Kedavra hogy irtotta ki belőle a horcruxot?
- Ha a horcruxok ellen, mint Harrynél láttuk, elég egy halálos átok, mit szenvedtek annyit azzal a karddal? Nem hiszem el, hogy ne próbálta volna ki mondjuk a nyakék ellen Regulus.
- Ron most titkos párszaszájú, vagy mi? Azt hittem rosszul látok, amikor közölte, hogy "hát úgy sziszegtem mint te és akkor kinyílt a Titkok Kamrája". Tudtommal arra nyílik a kamra hogy párszaszóul azt mondja valaki "nyílj ki" és olyat csak párszaszájú tud... Különben az első fájdalomtól felsziszegő lánynak kinyílt volna a kamra a vécében... Mardekár Malazár nagy örömére...
Arról az apróságról, hogy a kamra normális lejárata beomlott még a második könyvben és csak repülve lehet ott közlekedni, szót sem ejtek.

Elvarratlan szálak:
- A koboldok nem indultak háborúba Harryék aprócska Gringottsbeli afférja után?
- Rita Vitrollal mi lett? Én aligha hagytam volna annyiban a Dumbledore-gyalázást...
- Most akkor hogy is volt az a párbaj Grindelwald meg Dumbledore között?
- Piton aprócska titka hogy nem derült ki senkinek a Halálfalók közül? Legfőképp Voldemortnak aki mintha a legjobb legilimentor lett volna a világon...
- Umbridge-el mi lett?

Na így hirtelen ennyi jutott eszembe.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 8 hónapja #355229 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Engem még mindig az zavar, hogy nem igazán derült ki, hogy

Jómagam írta: Regulus honnan tudta, hogy a medál egy horcrux?

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
16 éve 8 hónapja #355205 Írta: Snufi

Akkor lehet, hogy nem Voldi miatt, hanem saját maga és Harry miatt utalgatott rá, nehogy beleessen abba a hibába, mint ő. Egyébként meg célravezető volt a mesekönyv meg minden más, mert Voldi csak a pálcát kereste ugyan, de Harryéknek előbb rá kellett jönni, hogy mi az egész, mielőtt a részletekbe belemennek. Persze tudom, hogy általában pont hogy a részletekből áll össze az egész, de öö passz. Én mindenesetre nem láttam benne logikátlan húzásokat, de lehet, hogy csak azért, mert nem kételkedem eléggé abban, hogy ez így az eredeti koncepció volt a befejezésre.

"Well, I'm back."

Több
16 éve 8 hónapja #355203 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
szpuljee

Igen ám, de Voldemort nem is tudott az ereklyékről. Amúgy meg: mégis mi lett volna, ha Voldemort megszerzi őket, eh? A gyűrűt már volt a tulajdonában. Szerintem a köpeny meg a pálca sem volt olyan hűdenagy wasistdas, Hermioneval értek egyet, hogy a varázsló teszi a pálcát és nem fordítva.

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 8 hónapja #355195 Írta: Snufi
Kar'sa:

Azért utalgatott rá, mert Voldi megkaparintotta volna őket és ha használja, az elég ciki. Habár neki csak a pálca kellett, meg is találta, Harry el is vette, hepiend.
Az erkölcsi felülemelkedés szerintem meg korábban is megvolt már, engem legalábbis nem ért meglepetésként, hogy drága főhősünk hipp-hopp meggondolta magát. Nekem ez folyamatában történt, nem tűnt fel. De példát most nem tudnék idézni, főleg, mert a farsangos hétvégén vittem el a köteteket Budapestre.

"Well, I'm back."

Több
16 éve 8 hónapja #355193 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
SPOILER!

Nekem az nem tetszett, hogy Harry a végére hirtelen olyan rohadt okos lett, és totálisan nem úgy viselkedett, mint előtte bármikor is tette.
Gondolok ez alatt a Voldemorttal való harcra és az erkölcsi felülemelkedésre. Érdekes módon előtte mindig úgy nyilatkozott, hogy "ááámegölömaszemétdög", aztán meg hirtelen, "óteszegényszánalmastomdenem". Csak néztem, hogy most mi van? Oké, értem, ez így volt *jó*, de nem ártott volna valami előkészítés, hogy Harry hirtelen személyiségváltozása ne derült égből villámcsapásként érjen minket.

A másik meg amit nem értek: ha egyszer Dumbledore *nem* akarta, hogy Harry az ereklyéket használja, mi a büdös francnak utalgatott rájuk összevissza sokatmondóan???

Kārātārānen a áirâë...

Több
16 éve 8 hónapja #355191 Írta: Tünde
Hát azért szerintem így egy csomó minden nem lett elvarrva. Csak a főszereplőkről tudtunk meg úgy ahogy dolgokat.

Több
16 éve 8 hónapja #355190 Írta: Snufi

Remzymama/Tünde írta: Alyr: konkrétan, És Ritán mit akarsz elvarrni?

Mondjuk be lehetett volna mószerolni, amiért nem bejegyzett animágus, de azt hiszem, ennél fontosabb dolgok is történtek ott... :P

"Well, I'm back."

Több
16 éve 8 hónapja #355187 Írta: Tünde
Alyr: konkrétan, És Ritán mit akarsz elvarrni?

Több
16 éve 8 hónapja #355185 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Na mostmár én is kiolvastam, és hát az igazat megvallva nekem nem igazán tetszett, főleg a vége nem (és itt nem az epilógusra gondolok).

Nem azért mert a sötét oldalnak drukkoltam, hanem mert tele van hibákkal. Egynémely dolognál csak néztem, hogy ezt most komolyan gondolja?

És persze van egypár elvarratlan szál is (pl Rita Vitrol).

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
16 éve 8 hónapja #355171 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
HP-t sosem olvastam előre, még a lap alját és a túlsó oldalt is letakarom néha. :lol: (Mondjuk a 7. kötet spoilereit uszáj volt sajnos elolvasnom az ELTE-kurzus miatt... :cry: ). De bevallom, A GyU olvasásánál a IV. könyvnél előre lapoztam egyszer, mert kíváncsi voltam, sikerült-e Szméagolt megszelidíteni... :oops:

Több
16 éve 8 hónapja #355163 Írta: Aeglos
Engem nem zavart az, hogy van epilógus, és az, hogy ki kivel házasodott össze, milyen nevű gyerekek lettek.
Az viszont igen, hogy a pályaudvaron van (szívröcögtetés ezerrel) és, hogy annyira rövid, összecsapott.
Rowling elvileg hosszabra is akarta írni, csak utána mégis lerövidítette, nem értem miért...

Szerintem meg szánalmas, ha valaki előre elolvassa a végét. Túl nehéz neki 500 oldalt végigolvasni, és már nem bírja ki??
Az egyetlen nyomós indoknak azt találom, hogyha valaki fél attól, hogy más lelövi neki a spoilert ezért gyorsan elolvassa a végét, de ez sem értelmes megoldás.
Ha valaki nem akar megspoilereződni, ne járjon HP-s helyekre a neten és ne beszélgessen erről másokkal addig amíg el nem olvasta.

Több
16 éve 8 hónapja #355151 Írta: Rabyn
Sosem olvasom el egy könyv végét előre. Ez tiszteletlenség az íróval. (és vannak könyvek ahol hiába is tenném)

Tünde: kellett a keret:)

Több
16 éve 8 hónapja #355086 Írta: Snufi

Olorin.papa írta: Ki olvasta el az utolsó oldalakat elöre? :D

Aaaajjj! :D Ha már nyolc évet vártunk a legvégére, akkor néhány napot igazán várhatunk, amíg tisztességesen a végére érünk :D Mondjuk, amikor átvettem a TTB-féle hivatalos fordítást, akkor a végére lapoztam, de addigra már olvastam egyszer, ez megbocsájtató vétek még? ;)

"Well, I'm back."

Több
16 éve 8 hónapja #355081 Írta: Tünde

Olorin.papa írta: Ki olvasta el az utolsó oldalakat elöre? :D

én nem :lol:

lehet spoiler :P

viszont: elolvastam, nekem tetszett, fordulatos volt a vége, és ez már egészen felnőttkönyvnek sikeredett
de az utolsó fejezet nekem nyálas és csöpögős, az akár ki is maradhatott volna, azok a visszaköszönő kis vonatállomásos jelenetek, na attól az én setét lelkem nem zokogott

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.199 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére