J. K. Rowling: Harry Potter

Több
19 éve 10 hónapja #234997 Írta: Alison West
Alison West válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Kincső (Thilanna) írta: De az annyira gáz...
"-Mit csinálsz?
-Megmentlek titeket!
-De akkor most ránk fog támadni!...
-Ja... erre nem gondoltam..."
Hermione nem szőke! 8O :? Ja és a "tényleg így néz ki a hajam hátulról?!" beszólás se kéne... :roll:

Az első könyvben nagyon jó az a jelenet, h. "ördöghurok... ördöghurok... a sötét és nedves helyeket kedveli...""akkor gyújts tüzet""de honnan vegyek fát??""teljesen elment az eszed?? varázsló vagy, te szerencsétlen!" Node a harmadikban ilyen szintű... ráadásul nem is varázslásról van szó, szóval még rosszabb :?

A "Tényleg így néz ki a hajam hátolról?" az elég gáz beszólás, de nem is tetszett, hanem az, amikor még az előzményekben meghallja a reccsenést a fa mögül, és később kiderül, hogy az saját maga volt 8)

Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #234993 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Alison West írta:

Idhren (Ryelnya) írta: A könyvben is körforgásként van megoldva, elsőre nem tűnik fel, de ha újreolvasod, úgy van! Pl. Amikor Harryék mennek el, és hallják a puffanást, és azt mondják, h "megtatték", akkor azt hallották, hogy McNair belevágta a bárdját a kerítésbe, és Hagrid óbégatása is azonos volt azzal, amit aztán Hermionével hallottak. Szerintem. :roll:

Igen, tudom, olvastam kétszer is, de a könyvben nem látják meg saját magukat, és nincs benne az, amikor Hermione hangjelzéseket ad a farkasembernek, hogy ezzel megmentse a többieket. Szerintem ez a jelenet a filmben jobb, mint a könyv szerinti sztori menetele :P De persze a film azért sosem olyan jó, mint az eredeti mű.

De az annyira gáz...
"-Mit csinálsz?
-Megmentlek titeket!
-De akkor most ránk fog támadni!...
-Ja... erre nem gondoltam..."
Hermione nem szőke! 8O :? Ja és a "tényleg így néz ki a hajam hátulról?!" beszólás se kéne... :roll:

Az első könyvben nagyon jó az a jelenet, h. "ördöghurok... ördöghurok... a sötét és nedves helyeket kedveli...""akkor gyújts tüzet""de honnan vegyek fát??""teljesen elment az eszed?? varázsló vagy, te szerencsétlen!" Node a harmadikban ilyen szintű... ráadásul nem is varázslásról van szó, szóval még rosszabb :?

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 10 hónapja #234983 Írta: Alison West

Idhren (Ryelnya) írta: A könyvben is körforgásként van megoldva, elsőre nem tűnik fel, de ha újreolvasod, úgy van! Pl. Amikor Harryék mennek el, és hallják a puffanást, és azt mondják, h "megtatték", akkor azt hallották, hogy McNair belevágta a bárdját a kerítésbe, és Hagrid óbégatása is azonos volt azzal, amit aztán Hermionével hallottak. Szerintem. :roll:

Igen, tudom, olvastam kétszer is, de a könyvben nem látják meg saját magukat, és nincs benne az, amikor Hermione hangjelzéseket ad a farkasembernek, hogy ezzel megmentse a többieket. Szerintem ez a jelenet a filmben jobb, mint a könyv szerinti sztori menetele :P De persze a film azért sosem olyan jó, mint az eredeti mű.

Több
19 éve 10 hónapja #234978 Írta: Idhren/Ryelnya
Idhren/Ryelnya válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ally West írta: Ez mind igaz, de szerintem a 3. filmben nagyon jó ötlet volt, hogy (a könyvvel ellentétben) "körforgásként" oldották meg a dolgot, tehát látták saját magukat, amikor kijöttek a házból, stb.

A könyvben is körforgásként van megoldva, elsőre nem tűnik fel, de ha újreolvasod, úgy van! Pl. Amikor Harryék mennek el, és hallják a puffanást, és azt mondják, h "megtatték", akkor azt hallották, hogy McNair belevágta a bárdját a kerítésbe, és Hagrid óbégatása is azonos volt azzal, amit aztán Hermionével hallottak. Szerintem. :roll:

it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini

Több
19 éve 10 hónapja #234976 Írta: Coranar
Coranar válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A harmadik filmben tényleg voltak ilyen fura dolgok, például, hogyhogy már nem kell egyenruhát viselniük??? 8O Hermione ilyen édi rózsaszín göncöket hord pl... :D :D :D
Most olvasom újra az ötödik könyvet... :wink:
Vajon kit nyírt ki Rowling a hatodik kötetben? Harryt...? :lol: :lol:

Higgyél magadban, és megtörténik a csoda...!

Több
19 éve 10 hónapja #234966 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Valóban feltűnő és zavaró volt a 3. filmben a terep átrendezése, de így sokkal hangulatosabb lett, mint korábban. Kár, hogy enm az 1. filmtől kezdve így csinálták!

Több
19 éve 10 hónapja #234937 Írta: Alison West

Zizzo írta: Ja és egyetlen megfilmesített könyv esetében sem lehet követni pontosan a regényt a vásznon... ((meg amugy amerika...szenzáció hajhászás)), és az első 2 film esetében is így volt, nem csak a harmadiknál!
Az egyetlen ighazán bosszantó a 3-ban a helyszinek át pakolása, amit ugye már említettek elöttem!
Aki meg nem olvasta a könyvet a film elött az magára vessen!!! Normális ember nem megy úgy moziba!!

Ez mind igaz, de szerintem a 3. filmben nagyon jó ötlet volt, hogy (a könyvvel ellentétben) "körforgásként" oldották meg a dolgot, tehát látták saját magukat, amikor kijöttek a házból, stb. Viszont vannak olyan részek, amik meg a könyvben voltak sokkal jobbak, mint ez minden adaptációnál lenni szokott.

Több
19 éve 10 hónapja #234932 Írta: Zizzo
Zizzo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ja és egyetlen megfilmesített könyv esetében sem lehet követni pontosan a regényt a vásznon... ((meg amugy amerika...szenzáció hajhászás)), és az első 2 film esetében is így volt, nem csak a harmadiknál!
Az egyetlen ighazán bosszantó a 3-ban a helyszinek át pakolása, amit ugye már említettek elöttem!
Aki meg nem olvasta a könyvet a film elött az magára vessen!!! Normális ember nem megy úgy moziba!!

Itélet csere van írva a vényre...

Több
19 éve 10 hónapja #234931 Írta: Zizzo

Snuffles írta: Hát nem tudom, Zizzo, de szerintem a harmadik film a legrosszabb volt az eddigiek közül. Bár mondjuk én eleve nem szerettem a filmeket, mert teljesen másképp képzeltem el az egészet könyv alapján anno. Nem volt az igazi egyik sem és általában a könyvek mindig jobbak, legyen szó akármelyikről, nemcsak hp-ről.

Részünkről aszintén semmibe vesszük a filmeket a könyvhöz képest, de a 3. azért volt jó, mert életszerübb volt mint a többi... az első 2 csak jelenetek sorozata volt egymás után...

Több
19 éve 10 hónapja #234878 Írta: Alison West

Rabyn írta: NEKEM tetszett a 3. rész. a 4.re kiváncsi leszek (ha Voldemort hasonlítani fog Szauronhoz akkor nagyon fogok röhögni) Tulképp az 5.et lesz nehéz nekik megcsinálni mert nagyon sok szálon futo sztoi és nagyon sok oyan dolog van benne amit nem lehet filmre vinni..

Az hagyján, de ha még a gyerekszereplőket is le akarják cserélni (állítólag), akkor fogják csak nagyon elrontani a dolgot.
Amúgy Voldemonrtot tényleg Raplh Fiennes játssza majd :P
A sztorit meg úgyis valszeg átírják kicsit, mint azt tették a 3. filmnél is. :?

Több
19 éve 10 hónapja #234845 Írta: Niniel Nienor
Niniel Nienor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ismét kinyílt a bűvös ajtó.... Ha tudjátok az összes megfejtést, kérlek írjátok meg! Köszi! :)

Több
19 éve 10 hónapja #234843 Írta: Áfonya
Áfonya válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: NEKEM tetszett a 3. rész. a 4.re kiváncsi leszek (ha Voldemort hasonlítani fog Szauronhoz akkor nagyon fogok röhögni)

Nem, Voldemort Ralph Fiennes-hoz fog hasonlítani. :twisted: Muhahaha. :D 8)

Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...

Több
19 éve 10 hónapja #234841 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta: No meg akárhányszor nézem meg, vhogy mindig az az érzésem, h. lóg a levegőben a film vége...

Igen, ezt már többen mondták, mikor kijöttünk a moziból.. :?

Több
19 éve 10 hónapja #234832 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Személy szerint a harmadikban engem nagyon zavart, h. megváltoztattak helyszíneket, pl. Hagrid háza máshová került, az Öreg Dáma portréja szintúgy, és vhogy az egész Roxfort is olyan más volt... :roll: Aztán a szereplők is túl sokat nőttek a második rész óta (pl. a Malfoy-t játszó színészt meg sem ismertem először) nekem ez is furcsa és kissé zavaró volt, mintha kimaradt volna két roxfortos év... No meg akárhányszor nézem meg, vhogy mindig az az érzésem, h. lóg a levegőben a film vége...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 10 hónapja #234822 Írta: Niniel Nienor
Az nem lehet, mert mi lez akkor szegény Viktor Krummal???!!!!

Több
19 éve 10 hónapja #234807 Írta: Coranar
De most komolyan, tényleg szerelmespár lesz a Ron meg a Hermione a negyedik filmen????? :? :?

Több
19 éve 10 hónapja #234795 Írta: Narmo

Snuffles írta:

Rabyn írta: Tulképp az 5-et lesz nehéz nekik megcsinálni, mert nagyon sok szálon futó sztori és nagyon sok oyan dolog van benne amit nem lehet filmre vinni..

Én ezt hittem az első könyvre is annak idején ötszáz évvel ezelőtt... :) ))

Azért talán másabb a 4. rész, mint az első. Bár valszeg azt már könnyebb lesz megcsinálni, mert van egy alap, de vannak 'érdekes' dolgok, amik bajosabbak. Remélem, hogy emiatt pont azokat nem fogják kihagyni belőle.. :(

Több
19 éve 10 hónapja #234784 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Tulképp az 5-et lesz nehéz nekik megcsinálni, mert nagyon sok szálon futó sztori és nagyon sok oyan dolog van benne amit nem lehet filmre vinni..

Én ezt hittem az első könyvre is annak idején ötszáz évvel ezelőtt... :) ))

"Well, I'm back."

Több
19 éve 10 hónapja #234780 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
NEKEM tetszett a 3. rész. a 4.re kiváncsi leszek (ha Voldemort hasonlítani fog Szauronhoz akkor nagyon fogok röhögni) Tulképp az 5.et lesz nehéz nekik megcsinálni mert nagyon sok szálon futo sztoi és nagyon sok oyan dolog van benne amit nem lehet filmre vinni..

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 10 hónapja #234772 Írta: Narmo

Gwathmir írta:

Narmo Poice írta:

Panni írta: Nekem nem feltétlenül a 3. tetszik a legjobban ;) [size=9:3d01m1r4](Bár annak a második felét láttam csak, mert moziba szülőket lehetetlen volt elrángatni, és amikor CD-n kölcsönkaptam, az elsőt nem olvasta ez a vacak gép...) [/size]Ami engem illet, SZVSZ( :!: ) az első volt a legjobban a filmek közül, a könyvekben meg az első és a harmadik. Szóval akkor ezek szerint én nem vagyok mindenki.... De izlések és pofonok...

Szintúgy, ami a filmeket illeti. :wink: Viszont a könyv sztem a 4. a legjobb meg talán az első :)

Osztom véleményedet a könyvben, de nekem a filmben a harmadik a rulez!!Az olyan.. emberibb lett és jobban varázslatosabb..

Háát..meglátjuk,hátha a 4. felülmúlja az eddigieket ;)

Több
19 éve 10 hónapja #234765 Írta: Snufi

Niniel Nienor írta: Pont egy olyan lánnyal voltam, aki nem olvasta a könyveket, így fogalma sem volt a lényegről megfelelő magyarázat híjján. Ez sajnos elég nagy hiba.

Igen, mert akik olvasták a könyvet, pontosan tudták, hogy mi miért történik, de aki nem, annak egy egész másféle történet került a szeme elé. :/

"Well, I'm back."

Több
19 éve 10 hónapja #234764 Írta: Snufi
Szvsz semmi köze a könyvhöz, mert teljesen módosított volt a történet, mások a jelenetek, sok dolgot olyannyira megváltoztattak, hogy a végén a könyv eredeti menetéhez nem is kapcsolódott. Sokaknak az tetszett, hogy nem követi a könyvet szorosan, nekem még éppenhogy nem. Kifejezetten bosszantott.
Meg néhány dolgon azért rendesen felháborodtam. A vérfarkas is borzalmas volt, nem volt szőre és két lábon járt, érdekes volt a pofája, bár erre volt néhány utalás a filmben, hogy miért is nem farkas alakja van teljesen. Ha még jól emlékszem, Piton svk-órája abból áll, hogy a vérfarkast elemzi és megemlíti, hogy a werewolf angol szó a farkasemberrel azonos, ha lefordítjuk és így már érthető, hogy miért állt két lábon. De a könyvben teljesen másképp van. (Mondjuk ott minden másképp van, de mindegy :) )
A történet emellett úgy volt összecsapva, hogy az átmenetek a jelenetek között valahogy nem voltak túl jók. Vagy hát nem is a jelenetek, hanem izé, na. Mindegy...
Kihagytak pár kulcsjelenetet is, ami szerintem belekívánkozott, de ha jól emlékszem, egész júliusban ezt tárgyaltuk ebben a topikban. Velem eléggé kevesen értettek egyet, de mondjuk megértem, mert nem lehet mindnekinek ugyanolyan az ízlése és nem tarthat mindenki ugyanarra igényt.

Hm, azt hiszem, röviden ennyi o:)

"Well, I'm back."

Több
19 éve 10 hónapja #234763 Írta: Niniel Nienor
Én abszolút harmadik film párti vagyok! Talán pont azért, amit már előttem is említettek: sokkal emberibb. Rengeteg előítélettel ültem be anno a moziba, mert az első két film szerintem borzalmas volt. Az első meglepetés akkor ért, amikor észrevettem, hogy nevetek a poénokon... Egyáltalán nem volt vontatott a cselekmény megjelenítése (a változtatások ellenére!) és volt erő a dialógusokban. Csak azt sajnálom, hogy a Tekergők Térképét nem magyarázták meg rendesen. Pont egy olyan lánnyal voltam, aki nem olvasta a könyveket, így fogalma sem volt a lényegről megfelelő magyarázat híjján. Ez sajnos elég nagy hiba. De összességében nagyon tetszett neki is és nekem is.

• gilloth
  • Látogató
  • Látogató
19 éve 10 hónapja #234760 Írta: gilloth
gilloth válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
A könyvek télleg majdnem mindig jobbak (láttam már olyat ami nekem filmben jobban bejött, de ez itt OFF)

Miért tetszik nektek legjobban a harmadik film(akinektetszik)?? ÉS Neked, Snuffles (megakinekmégnem), miért nem?
:KÍVÁNCSI: :P

Több
19 éve 10 hónapja #234759 Írta: Snufi
Hát nem tudom, Zizzo, de szerintem a harmadik film a legrosszabb volt az eddigiek közül. Bár mondjuk én eleve nem szerettem a filmeket, mert teljesen másképp képzeltem el az egészet könyv alapján anno. Nem volt az igazi egyik sem és általában a könyvek mindig jobbak, legyen szó akármelyikről, nemcsak hp-ről.

"Well, I'm back."

Több
19 éve 10 hónapja #234716 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
2005. november, ha minden igaz...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 10 hónapja #234712 Írta: Coranar
Na, boldog karácsonyt! minden HP rajongónak!!!
Mikor lesz meg a negyedik film? Ralph Fiennes...? Kiváncsi vagyok :P

Több
19 éve 10 hónapja #234709 Írta: Toma gazda
Toma gazda válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
csak megjegyezem első hozzászólásom itt

és már egy csomó helyen Potter a becenevem.

:?: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :?:

Több
19 éve 10 hónapja #234697 Írta: Zizzo
A HP klub szavazása szerint mind könyvben mind filmben a 3. a legjobb... és a kötsög HP fanoknak nem szabad ellent mondani ;) (mielött vki megbotránykozik a kötsögön: mi így hívjuk egymást!!)
Ralph Fiennes mint Voldemort elég érdekes lesz...

Több
19 éve 10 hónapja #234679 Írta: Idhren/Ryelnya
Idhren/Ryelnya válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Coranar írta: Azt nem tudom ki rendezi a negyedik részt, de a harmadik lett a legjobb..na mindegy...
Igaz az, hogy a negyedikben Ron és Hermione szerelmespárt fog alakítani? Mert sztem ez elég nagy hülyeség lenne...
Ki játsza majd Voldemortot? 8)

A negyediket David Yates rendezi, és Ralph Fiennes lesz Voldemort.

it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.239 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére