J. K. Rowling: Harry Potter
- Alison West
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kincső (Thilanna) írta: De az annyira gáz...
"-Mit csinálsz?
-Megmentlek titeket!
-De akkor most ránk fog támadni!...
-Ja... erre nem gondoltam..."
Hermione nem szőke! 8O Ja és a "tényleg így néz ki a hajam hátulról?!" beszólás se kéne...
Az első könyvben nagyon jó az a jelenet, h. "ördöghurok... ördöghurok... a sötét és nedves helyeket kedveli...""akkor gyújts tüzet""de honnan vegyek fát??""teljesen elment az eszed?? varázsló vagy, te szerencsétlen!" Node a harmadikban ilyen szintű... ráadásul nem is varázslásról van szó, szóval még rosszabb
A "Tényleg így néz ki a hajam hátolról?" az elég gáz beszólás, de nem is tetszett, hanem az, amikor még az előzményekben meghallja a reccsenést a fa mögül, és később kiderül, hogy az saját maga volt
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Alison West írta:
Idhren (Ryelnya) írta: A könyvben is körforgásként van megoldva, elsőre nem tűnik fel, de ha újreolvasod, úgy van! Pl. Amikor Harryék mennek el, és hallják a puffanást, és azt mondják, h "megtatték", akkor azt hallották, hogy McNair belevágta a bárdját a kerítésbe, és Hagrid óbégatása is azonos volt azzal, amit aztán Hermionével hallottak. Szerintem.
Igen, tudom, olvastam kétszer is, de a könyvben nem látják meg saját magukat, és nincs benne az, amikor Hermione hangjelzéseket ad a farkasembernek, hogy ezzel megmentse a többieket. Szerintem ez a jelenet a filmben jobb, mint a könyv szerinti sztori menetele De persze a film azért sosem olyan jó, mint az eredeti mű.
De az annyira gáz...
"-Mit csinálsz?
-Megmentlek titeket!
-De akkor most ránk fog támadni!...
-Ja... erre nem gondoltam..."
Hermione nem szőke! 8O Ja és a "tényleg így néz ki a hajam hátulról?!" beszólás se kéne...
Az első könyvben nagyon jó az a jelenet, h. "ördöghurok... ördöghurok... a sötét és nedves helyeket kedveli...""akkor gyújts tüzet""de honnan vegyek fát??""teljesen elment az eszed?? varázsló vagy, te szerencsétlen!" Node a harmadikban ilyen szintű... ráadásul nem is varázslásról van szó, szóval még rosszabb
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alison West
- Nem elérhető
Idhren (Ryelnya) írta: A könyvben is körforgásként van megoldva, elsőre nem tűnik fel, de ha újreolvasod, úgy van! Pl. Amikor Harryék mennek el, és hallják a puffanást, és azt mondják, h "megtatték", akkor azt hallották, hogy McNair belevágta a bárdját a kerítésbe, és Hagrid óbégatása is azonos volt azzal, amit aztán Hermionével hallottak. Szerintem.
Igen, tudom, olvastam kétszer is, de a könyvben nem látják meg saját magukat, és nincs benne az, amikor Hermione hangjelzéseket ad a farkasembernek, hogy ezzel megmentse a többieket. Szerintem ez a jelenet a filmben jobb, mint a könyv szerinti sztori menetele De persze a film azért sosem olyan jó, mint az eredeti mű.
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ally West írta: Ez mind igaz, de szerintem a 3. filmben nagyon jó ötlet volt, hogy (a könyvvel ellentétben) "körforgásként" oldották meg a dolgot, tehát látták saját magukat, amikor kijöttek a házból, stb.
A könyvben is körforgásként van megoldva, elsőre nem tűnik fel, de ha újreolvasod, úgy van! Pl. Amikor Harryék mennek el, és hallják a puffanást, és azt mondják, h "megtatték", akkor azt hallották, hogy McNair belevágta a bárdját a kerítésbe, és Hagrid óbégatása is azonos volt azzal, amit aztán Hermionével hallottak. Szerintem.
it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini
- Coranar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Köszönetek: 0
Most olvasom újra az ötödik könyvet...
Vajon kit nyírt ki Rowling a hatodik kötetben? Harryt...?
Higgyél magadban, és megtörténik a csoda...!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Alison West
- Nem elérhető
Zizzo írta: Ja és egyetlen megfilmesített könyv esetében sem lehet követni pontosan a regényt a vásznon... ((meg amugy amerika...szenzáció hajhászás)), és az első 2 film esetében is így volt, nem csak a harmadiknál!
Az egyetlen ighazán bosszantó a 3-ban a helyszinek át pakolása, amit ugye már említettek elöttem!
Aki meg nem olvasta a könyvet a film elött az magára vessen!!! Normális ember nem megy úgy moziba!!
Ez mind igaz, de szerintem a 3. filmben nagyon jó ötlet volt, hogy (a könyvvel ellentétben) "körforgásként" oldották meg a dolgot, tehát látták saját magukat, amikor kijöttek a házból, stb. Viszont vannak olyan részek, amik meg a könyvben voltak sokkal jobbak, mint ez minden adaptációnál lenni szokott.
- Zizzo
- Nem elérhető
Az egyetlen ighazán bosszantó a 3-ban a helyszinek át pakolása, amit ugye már említettek elöttem!
Aki meg nem olvasta a könyvet a film elött az magára vessen!!! Normális ember nem megy úgy moziba!!
Itélet csere van írva a vényre...
- Zizzo
- Nem elérhető
Snuffles írta: Hát nem tudom, Zizzo, de szerintem a harmadik film a legrosszabb volt az eddigiek közül. Bár mondjuk én eleve nem szerettem a filmeket, mert teljesen másképp képzeltem el az egészet könyv alapján anno. Nem volt az igazi egyik sem és általában a könyvek mindig jobbak, legyen szó akármelyikről, nemcsak hp-ről.
Részünkről aszintén semmibe vesszük a filmeket a könyvhöz képest, de a 3. azért volt jó, mert életszerübb volt mint a többi... az első 2 csak jelenetek sorozata volt egymás után...
- Alison West
- Nem elérhető
Rabyn írta: NEKEM tetszett a 3. rész. a 4.re kiváncsi leszek (ha Voldemort hasonlítani fog Szauronhoz akkor nagyon fogok röhögni) Tulképp az 5.et lesz nehéz nekik megcsinálni mert nagyon sok szálon futo sztoi és nagyon sok oyan dolog van benne amit nem lehet filmre vinni..
Az hagyján, de ha még a gyerekszereplőket is le akarják cserélni (állítólag), akkor fogják csak nagyon elrontani a dolgot.
Amúgy Voldemonrtot tényleg Raplh Fiennes játssza majd
A sztorit meg úgyis valszeg átírják kicsit, mint azt tették a 3. filmnél is.
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- Áfonya
- Nem elérhető
Rabyn írta: NEKEM tetszett a 3. rész. a 4.re kiváncsi leszek (ha Voldemort hasonlítani fog Szauronhoz akkor nagyon fogok röhögni)
Nem, Voldemort Ralph Fiennes-hoz fog hasonlítani. Muhahaha.
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Narmo
- Nem elérhető
Cerebrum írta: No meg akárhányszor nézem meg, vhogy mindig az az érzésem, h. lóg a levegőben a film vége...
Igen, ezt már többen mondták, mikor kijöttünk a moziból..
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- Coranar
- Nem elérhető
- Narmo
- Nem elérhető
Snuffles írta:
Rabyn írta: Tulképp az 5-et lesz nehéz nekik megcsinálni, mert nagyon sok szálon futó sztori és nagyon sok oyan dolog van benne amit nem lehet filmre vinni..
Én ezt hittem az első könyvre is annak idején ötszáz évvel ezelőtt... ))
Azért talán másabb a 4. rész, mint az első. Bár valszeg azt már könnyebb lesz megcsinálni, mert van egy alap, de vannak 'érdekes' dolgok, amik bajosabbak. Remélem, hogy emiatt pont azokat nem fogják kihagyni belőle..
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Rabyn írta: Tulképp az 5-et lesz nehéz nekik megcsinálni, mert nagyon sok szálon futó sztori és nagyon sok oyan dolog van benne amit nem lehet filmre vinni..
Én ezt hittem az első könyvre is annak idején ötszáz évvel ezelőtt... ))
"Well, I'm back."
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Narmo
- Nem elérhető
Gwathmir írta:
Narmo Poice írta:
Panni írta: Nekem nem feltétlenül a 3. tetszik a legjobban [size=9:3d01m1r4](Bár annak a második felét láttam csak, mert moziba szülőket lehetetlen volt elrángatni, és amikor CD-n kölcsönkaptam, az elsőt nem olvasta ez a vacak gép...) [/size]Ami engem illet, SZVSZ( ) az első volt a legjobban a filmek közül, a könyvekben meg az első és a harmadik. Szóval akkor ezek szerint én nem vagyok mindenki.... De izlések és pofonok...
Szintúgy, ami a filmeket illeti. Viszont a könyv sztem a 4. a legjobb meg talán az első
Osztom véleményedet a könyvben, de nekem a filmben a harmadik a rulez!!Az olyan.. emberibb lett és jobban varázslatosabb..
Háát..meglátjuk,hátha a 4. felülmúlja az eddigieket
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Niniel Nienor írta: Pont egy olyan lánnyal voltam, aki nem olvasta a könyveket, így fogalma sem volt a lényegről megfelelő magyarázat híjján. Ez sajnos elég nagy hiba.
Igen, mert akik olvasták a könyvet, pontosan tudták, hogy mi miért történik, de aki nem, annak egy egész másféle történet került a szeme elé. :/
"Well, I'm back."
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Meg néhány dolgon azért rendesen felháborodtam. A vérfarkas is borzalmas volt, nem volt szőre és két lábon járt, érdekes volt a pofája, bár erre volt néhány utalás a filmben, hogy miért is nem farkas alakja van teljesen. Ha még jól emlékszem, Piton svk-órája abból áll, hogy a vérfarkast elemzi és megemlíti, hogy a werewolf angol szó a farkasemberrel azonos, ha lefordítjuk és így már érthető, hogy miért állt két lábon. De a könyvben teljesen másképp van. (Mondjuk ott minden másképp van, de mindegy )
A történet emellett úgy volt összecsapva, hogy az átmenetek a jelenetek között valahogy nem voltak túl jók. Vagy hát nem is a jelenetek, hanem izé, na. Mindegy...
Kihagytak pár kulcsjelenetet is, ami szerintem belekívánkozott, de ha jól emlékszem, egész júliusban ezt tárgyaltuk ebben a topikban. Velem eléggé kevesen értettek egyet, de mondjuk megértem, mert nem lehet mindnekinek ugyanolyan az ízlése és nem tarthat mindenki ugyanarra igényt.
Hm, azt hiszem, röviden ennyi o:)
"Well, I'm back."
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- gilloth
- Látogató
Miért tetszik nektek legjobban a harmadik film(akinektetszik)?? ÉS Neked, Snuffles (megakinekmégnem), miért nem?
:KÍVÁNCSI:
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Coranar
- Nem elérhető
Mikor lesz meg a negyedik film? Ralph Fiennes...? Kiváncsi vagyok
- Toma gazda
- Nem elérhető
és már egy csomó helyen Potter a becenevem.
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Zizzo
- Nem elérhető
Ralph Fiennes mint Voldemort elég érdekes lesz...
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
Coranar írta: Azt nem tudom ki rendezi a negyedik részt, de a harmadik lett a legjobb..na mindegy...
Igaz az, hogy a negyedikben Ron és Hermione szerelmespárt fog alakítani? Mert sztem ez elég nagy hülyeség lenne...
Ki játsza majd Voldemortot?
A negyediket David Yates rendezi, és Ralph Fiennes lesz Voldemort.
it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.