- Köszönetek: 0
J. K. Rowling: Harry Potter
- Ithilwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
[/quote"]
Arra kell emlékeznie, amit Dumbledore írt a levélben, amit extraként mellékelt Harryhez az 1. könyvben.
quote]
Az ok, csak abban mi volt?Vagy azt nem írja? Huha asszem újra kéne olvasnom.
"Állítsátok meg a közgazdászokat!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Ithilwen írta:
Niniel Nienor írta: Én pedig akkor ölöm meg, ha hozzá mer nyúlni Malfoyékhoz!
De szerintem Petuniának még nagy szerepe lesz...
Petunia tényleg érdekes lesz még.Igazából azt nem is nagyon értettem, hogy mire kell emlékeznie. Ugye valami ilyesmit mondott neki Dumbledore? Már rég olvastam.
Arra kell emlékeznie, amit Dumbledore írt a levélben, amit extraként mellékelt Harryhez az 1. könyvben.
szvsz Dudleyt megölheti, de Vernon bácsit neeeeeeee.... én őt bírom.....
it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ithilwen
- Nem elérhető
Niniel Nienor írta: Én pedig akkor ölöm meg, ha hozzá mer nyúlni Malfoyékhoz!
Petunia tényleg érdekes lesz még.Igazából azt nem is nagyon értettem, hogy mire kell emlékeznie. Ugye valami ilyesmit mondott neki Dumbledore? Már rég olvastam.
Lucius Malfoy szerintem az utolsó könyvben, de akkor tuti meghal.Méghozzá Harry keze által és igen drámai módon. Bár szörnyen fogom sajnálni, ő az egyik kedvenc gonoszom. (Főleg Jason Isacks alakítása óta. )
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ez a mondat kifejezetten arra utal, hogy a Privet Drive-on valami nagyon durva fog történni: "Harry will spend some time in Privet Drive, but JKR has said that this will be his shortest stay yet."
Ha Ront, vagy Hermionét megöli, megölöm!
Kārātārānen a áirâë...
- Ithilwen
- Nem elérhető
Mint a Penge?...ajjaj! Új Filmeposz lóg a levegőben..:
Fogas, a Félvérfarkas -A TeliHoldokor(kétlábon)járó
Ki azz emberek oldalán küzd a vérfarkasok ellen és akkor változik át vérfarkassá amikor akar.Hé! Ha a Van Helsing bejött,akkor ebből is egész jó film lenne! :evil3:
Van egy nagyon jó könyv sorozat, olyasmi mint a Mi micsoda.
A Mítoszok és Legendák.
Ez -bár a nevéből is látszik -a mi kis világunk legendáival foglalkozik Göröghontól a Hunokon át az Inkákig. És van egy: A Farkasok (, vagy csak Farkasok) című könyve is a szériának. Az foglalkozik az általam ismert művek közül a legtöbbet a Farkasember/Vérfarkas mítosszal. Sajnos ezt pont nem olvastam, csak láttam, de biztos jó.A sorozat könyveiben 90% különböző mítoszokat ír le és a végén a valós forrásokról is mindig írnak pár szót. Ha tényleg érdekel én ezt ajánlom.
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
Arra is kíváncsi vagyok, hogy a régi mondák mit mondanak a témáról, hiszen nem csak Rowlingnál léteznek eme teremtmények...
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Ithilwen
- Nem elérhető
gilloth írta: 8O De nem úgy lesz vki vérfarkas h megharapja egy másik vérfarkas? és akkor attól megváltozhat a DNS? :hein:
mondjuk /me nem biológus....
Csak harapás útján lesz valaki vérfarkas, de a kérdés az volt, hogy örökíthető e a vérfarkasság. Szerintem, ha minden vérfarkas olyan lenne mint Lupin biztos lenne szerelme, akinek gyereke lehetne tőle.
Ez a baj Rowlinggal....... nem gondol az olvasok túl élénk fantáziájára. :sungl:
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
gilloth írta: 8O De nem úgy lesz vki vérfarkas h megharapja egy másik vérfarkas? és akkor attól megváltozhat a DNS? :hein:
A vérfarkasoknak általában nem szoktak gyerekeik lenni, de egyébként úgy tudom, elvileg csak harapás útján lehet valaki vérfarkas. A Rowling által írt kis könyvecske, Harry egyik tankönyve legendás lények gondozása órára, ezt is taglalja öbbek közt, de hogy ilyen részletességgel, azt nem hinném. Holnapra utána tudok nézni, de attól félek, nem volt ilyen körültekintő.
"Well, I'm back."
- gilloth
- Látogató
- Ithilwen
- Nem elérhető
Niniel Nienor írta: De erre most viccen kívül kíváncsi vagyok... Lehet örökölni a vérfarkasságot :
Hát, ha a genetikában gondolkodunk könnyen elképzelhető, hisz a "vérfarkas-DNS" beépül a szervezetbe és az öröklődés szabályai szerint elvileg annak is át kell kerülnie a magzatba. Bár akkor a gyerek csak amolyan fél-vérfarkas lenne........
...és lehetősége lenne, hogy eldöntse farkasként, vagy emberként éljen...
...Elwolf, a Félvérfarkas.... :evil2: Bocs...Rossz vicc.
De egyébként szerintem lehetséges lenne.
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
Niniel Nienor írta: Látom, burjánzik a mrbid humor... De szerintem még a Harry Pitonnál/Snapenél is érdekesebb lenne a Harry Lupin.... Szerintetek egy vérfarkasnak lehetnek gyerekei? Vagyis, hogy öröklik-e a vérfarkasságot :
Amúgy buék mindenkinek
Ha örökli a vérfarkasságot, akkor lehetne Romulus Lupin is
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
Amúgy buék mindenkinek
- Alison West
- Nem elérhető
Zizzo írta: Ezek után kiváncsi lennék mik azok az utalások... asszem megint összeszedem a népet és filmelemzést csinálunk
Össznépi Harry Potter-nézés? Támogatom!
Nem a ruha teszi az embert; az ember teszi azt, amire a ruha kötelezi.
- Zizzo
- Nem elérhető
Itélet csere van írva a vényre...
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
Zizzo írta: Rabyn: ha ilyen durva Love story lesz belőle akkor én hányok
Ezek után kiváncsi lennék mik azok az utalások... asszem megint összeszedem a népet és filmelemzést csinálunk
Én tegnapelőtt néztem meg és fogalmam sincs.....
Rabyn: sztem James és Piton veszekedtek Lilyn......
- Zizzo
- Nem elérhető
Ezek után kiváncsi lennék mik azok az utalások... asszem megint összeszedem a népet és filmelemzést csinálunk
Itélet csere van írva a vényre...
- Rabyn
- Nem elérhető
Idhren/Ryelnya írta: Karácsonyra megkaptam a 3. részt DVD.n, extrákkal. Az egyik interjúban Alfonso Cuarón és JKR beszélgetnek, és Rowling vmi ilyesmit mond: "Alfonso a saját tudatán kívül utalást tett a filmben az utolsó két kötetre, és majd amikor azok megjelennek, mindenki azt hiszi, hogy direkt volt, de a történet további folyamát csak én ismerem." Ezen elgondolkoztam. Szarintetek igaz ez?
Egyébként szvsz a6. könyvben Lupint fogja kinyírni.... aztán a7-ben Pettigrewt, ésakkor annyi a régi bandának.
Jah lehet, hogy megtudjuk, hogy Lilyért mentek a harcok a fiuk között.. bleeeeh
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Elmoth
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
Idhren/Ryelnya írta: Egyébként szvsz a6. könyvben Lupint fogja kinyírni.... aztán a7-ben Pettigrewt, ésakkor annyi a régi bandának.
Nem tudom... Abban szvsz semmi "poén" nincs, ha a Főnix Rend tagjai egymás után elhullanak... Igaz, h. Lupin fontos szereplő, de szvsz a halála nem okozna olyan nagy katarzist, mint anno Sirius halála volt... Szerintem megintcsak olyasvalaki fog meghalni, aki közel áll Harryhez, vagy legalábbis nagy hatással van (volt) rá, mégha negatív értelemben is...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Idhren (Ryelnya) írta: Egyébként szvsz a6. könyvben Lupint fogja kinyírni.... aztán a7-ben Pettigrewt, ésakkor annyi a régi bandának.
Ez egy nagyon szép befejezés lenne, de lehet, hogy mivel túl egyértelmű, ezért kitalál valami csavart, ahogy az lenni szokott... Bár ettől függetlenül lehetségesnek tartom nagyon is.
"Well, I'm back."
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
Egyébként szvsz a6. könyvben Lupint fogja kinyírni.... aztán a7-ben Pettigrewt, ésakkor annyi a régi bandának.
- .Elessar király.
- Nem elérhető
Inkább másold be a szöveget és majd vki lefordítja.Alison West írta:
Rabyn írta: És ezt nem tudod lefordítani? én nemtok angolul..
Hu, bocsi, nem gondotam rá.. Inkább keresek egy magyar nyelvű oldalt, ha az úgy jó, valószínűleg azokon is leírják nagyjából ugyanezeket
"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"
- Alison West
- Nem elérhető
Rabyn írta: És ezt nem tudod lefordítani? én nemtok angolul..
Hu, bocsi, nem gondotam rá.. Inkább keresek egy magyar nyelvű oldalt, ha az úgy jó, valószínűleg azokon is leírják nagyjából ugyanezeket
- Rabyn
- Nem elérhető
Alison West írta: Itt van néhány tudnivaló a Harry Potter és a Félvér Herceg című könyvről:
www.hp-lexicon.org/about/books/hbp/book_hbp.html
És ezt nem tudod lefordítani? én nemtok angolul..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Alison West
- Nem elérhető
www.hp-lexicon.org/about/books/hbp/book_hbp.html
- Drowse
- Nem elérhető
az nem lehet, hogy Hagrid halála után Harryékre maradna Hagrid testvére?Niniel Nienor írta: Egyetértek a Gandalf hasonlattal. Dumbledore szerintem marad. Viszont egy jkrowling.com-os fórumot olvasgató ismerősöm azt találta ott, hogy a hatodik könyvben fogják tanítgatni Grawpot (sorry, nem tudom a magyar nevét... szóval Hagrid tesóját...) beszélni meg az emberi viselkedésre -> tehát Hagrid nem halhat meg. Főleg, hogy ezzel a testvérkével új szerepet/feladatot kapott a történetben.
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.