- Köszönetek: 0
J. K. Rowling: Harry Potter
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nelossel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Idhren/Ryelnya írta:
Kar'sa írta: Szöget ütött a fejembe valami, méghozzá az, hogy Voldi (bocs, Jo! ) miért olyan, amilyen? Nem hinném, hogy Jo néni olyan bénán intézné el, hogy hatalom és pénzéhes, itt valami sötét titok lappang, aminek a nyitja szerintem valami a halhatatlansággal kapcsolatban (mert Voldi említi a halálfalóknak, hogy a legfőbb célja a halhatatlanság megtalálása.)
Szvsz olvasta a Gyűrűk Urát, (mármint Voldi) és tünci akart lenni...
Télleg, vannak halhatatlan lények a HPben? Mert én csak a hallhatatlanokra figyeltem fel...
Hát például a főnix. Ember (ha nem használja a Bölcsek kövét) nem halhatatlan. Legalábbis tudomásom szerint... (javítsatok ki, ha tévedek)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
Kar'sa írta: Szöget ütött a fejembe valami, méghozzá az, hogy Voldi (bocs, Jo! ) miért olyan, amilyen? Nem hinném, hogy Jo néni olyan bénán intézné el, hogy hatalom és pénzéhes, itt valami sötét titok lappang, aminek a nyitja szerintem valami a halhatatlansággal kapcsolatban (mert Voldi említi a halálfalóknak, hogy a legfőbb célja a halhatatlanság megtalálása.)
Szvsz olvasta a Gyűrűk Urát, (mármint Voldi) és tünci akart lenni...
Télleg, vannak halhatatlan lények a HPben? Mert én csak a hallhatatlanokra figyeltem fel...
it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini
- Cerebrum
- Nem elérhető
Zizzo írta: Aha... én épp erre alapoztam, hogy nem tuti a halála... haldoklás nem = a halállal (mondjuk azt, hogy az élet és halál közti átmenet, ami visszafordítható), plussz ezek szerint Dumbi még látta élve Mógust... el tudjátok róla képzelni, hogy ne segített volna neki! Plussz korábban Dumbi vmi olyasmit is mond, hogy "Kicsit elkéstem, de azért maradt annyi feladat számomra, hogy eltávolítsam rólad Mógust." Nah most, aki ismeri Dumbledoret, az tudja, hogy mindíg ködösít, hogy legyen mit mesélni minden könyv végén... mi van, ha nem azért lépett ki Mógus testéböl Voldi, mert amaz meghalt (és ha meghal a gazdatest ő miért nem ment vele?) hanem mert megjelent Dumbledore... sztm ez a valószínübb!
De ha nem is halt meg, akkor mégis mi lett vele? Mert az Azkabanba biztos nem került, hiszen akkor az ötödik részben őt is megszöktetik, és szerepelt is volna... Különben is, ha Rowling még szánt volna neki szerepet a további részekben, akkor a filmen nem láthattuk volna, ahogyan porrá hamvad...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...
- Nelossel
- Nem elérhető
Snuffles írta:
Niniel Nienor írta: Sürgős segítségre lenne szükségem!!! Meg tudja nekem fejteni valaki Remus J. Lupin nevében azt a J betűt??? Iszonyú fontos lenne!
Remus John Lupin. Rowling mondta egy vele való csetelés alkalmából. A Mugglenet pont com oldalán fent is van. Valami olyasmit fűzött hozzá, hogy fantáziátlan, de ez van.
Tessék, ennyire v'ok lélekben jelen, ha cikkeket olvasok...
- Zizzo
- Nem elérhető
Cerebrum írta:
Zizzo írta: Na de hogy derül ki? A szövegben benne van vhol, hogy meghalt?
"- Értem, uram. Szóval Voldemort ezután más úton-módon próbál majd visszatérni, nem? Úgy értem, biztosan nem tűnt el örökre?
- Nem, Harry, nem tűnt el. A világban ólálkodik valahol talán épp új szolgát keres, aki megosztja vele a testét... Mivel nem él igazán, nem is lehet megölni. A haldokló Mógust a sorsára hagyta; a híveivel ugyanolyan könyörtelenül bánik, mint az ellenségeivel"
Aha... én épp erre alapoztam, hogy nem tuti a halála...haldoklás nem = a halállal (mondjuk azt, hogy az élet és halál közti átmenet, ami visszafordítható), plussz ezek szerint Dumbi még látta élve Mógust... el tudjátok róla képzelni, hogy ne segített volna neki! Plussz korábban Dumbi vmi olyasmit is mond, hogy "Kicsit elkéstem, de azért maradt annyi feladat számomra, hogy eltávolítsam rólad Mógust." Nah most, aki ismeri Dumbledoret, az tudja, hogy mindíg ködösít, hogy legyen mit mesélni minden könyv végén... mi van, ha nem azért lépett ki Mógus testéböl Voldi, mert amaz meghalt (és ha meghal a gazdatest ő miért nem ment vele?) hanem mert megjelent Dumbledore... sztm ez a valószínübb!
Itélet csere van írva a vényre...
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Nelossel írta: Egyik könyv sem említi, Rowling pedig nem mondta el, "fontos információ a következő könyvekből"-re hivatkozva. Tehát ha tudni akarod, mi az, várd meg, míg kiadják a könyvet.
A könyv valóban nem említi sehol sem. Sok fanfiction került megírásra, különböző variációkkal, míg kiderült, hogy mi is. Nem kell ahhoz megvárni a könyvet.
"Well, I'm back."
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Niniel Nienor írta: Sürgős segítségre lenne szükségem!!! Meg tudja nekem fejteni valaki Remus J. Lupin nevében azt a J betűt??? Iszonyú fontos lenne!
Remus John Lupin. Rowling mondta egy vele való csetelés alkalmából. A Mugglenet pont com oldalán fent is van. Valami olyasmit fűzött hozzá, hogy fantáziátlan, de ez van.
"Well, I'm back."
- Nelossel
- Nem elérhető
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Laurelen
- Nem elérhető
nem hiszem, szvsz nem csak a roxfort express használja.Alyr Arkhon írta:
Cerebrum írta:
Áfonya írta: Szóval, ez itt az original 9 és 3/4-dik vágány a King's Crosson, kicsit furcsa, mert a nagy semmi és a 9.-10.-11.-hez vezető átjáró között van. A 8. és a 9. ugyanis pont az épület átellenes oldalán található. De a falba gyógyított hordárkocsi ötlete szerintem zseniális és nagyon aranyos.
img.photobucket.com/albums/v478/afonyka/Britain/104_0496.jpg
Kíváncsi lennék napjában vajon hány ember töri itt össze magát, mikor megpróbálkozik az átjutással...
Nem tudom.
Pedig ugye csak tanév elején és végén nyílik meg...
ha egyszer elkerülök londonba, mindenképp beöltözöm talárba és elmegyek téblábolni erre a helyre:)
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Cerebrum írta:
Áfonya írta: Szóval, ez itt az original 9 és 3/4-dik vágány a King's Crosson, kicsit furcsa, mert a nagy semmi és a 9.-10.-11.-hez vezető átjáró között van. A 8. és a 9. ugyanis pont az épület átellenes oldalán található. De a falba gyógyított hordárkocsi ötlete szerintem zseniális és nagyon aranyos.
Kíváncsi lennék napjában vajon hány ember töri itt össze magát, mikor megpróbálkozik az átjutással...
Nem tudom.
Pedig ugye csak tanév elején és végén nyílik meg...
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Áfonya
- Nem elérhető
Szóval, ez itt az original 9 és 3/4-dik vágány a King's Crosson, kicsit furcsa, mert a nagy semmi és a 9.-10.-11.-hez vezető átjáró között van. A 8. és a 9. ugyanis pont az épület átellenes oldalán található. De a falba gyógyított hordárkocsi ötlete szerintem zseniális és nagyon aranyos.
Itt a muglinak álcázott varázsló éppen készülődik átmenni a falon, de én lelepleztem.
img.photobucket.com/albums/v478/afonyka/Britain/104_0497.jpg
Ez meg a King's Cross - vagyis inkább a társállomás, a St. Pancras - kívülről (2. film, ha vki emlékszik ), maga a King's Cross főépülete nem ilyen szép (most annyira ez sem, mert éppen renoválják).
img.photobucket.com/albums/v478/afonyka/Britain/104_0500.jpg
Baby baby ain't it true
I'm immortal when I'm with you
Want a pistol in my hand
Wanna go to a different land...
- Cerebrum
- Nem elérhető
Zizzo írta: Na de hogy derül ki? A szövegben benne van vhol, hogy meghalt?
"- Értem, uram. Szóval Voldemort ezután más úton-módon próbál majd visszatérni, nem? Úgy értem, biztosan nem tűnt el örökre?
- Nem, Harry, nem tűnt el. A világban ólálkodik valahol talán épp új szolgát keres, aki megosztja vele a testét... Mivel nem él igazán, nem is lehet megölni. A haldokló Mógust a sorsára hagyta; a híveivel ugyanolyan könyörtelenül bánik, mint az ellenségeivel"
Zizzo írta: ...hogyan figyelik a mágikus kihágásokat (Dobby féle pudingos mutatvány) és ha ezt látatlanba csinálják, akkor minek van rá külön osztály az MM-ben?
Ez érdekes, én (és most ki lehet nevetni) mindig is úgy gondoltam, hogy amikor vki varázsol, akkor az egyfajta "erőteret" gerjeszt, amit érzékelni lehet, úgy mint a SW-ban, amikor a jedik ilyesféléket mondanak, hogy "rezgést érzek az Erőben"...
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
Cerebrum írta: Miért robbantaná? A halálfalók gyerekei is odajárnak... Kell az utánpótlás.
Csak megoldja valahogy Voldemortról bármit képes vagyok elképzelni
- Zizzo
- Nem elérhető
- Kar_sa
- Nem elérhető
Zizzo írta: 2: Mógusról nem derűl ki tudtommal, hogy meghalt... csak vmi olyasmi van, hogy Voldemort a sorsára hagyta...
3: sztm olyan sincs, hogy aki 11. életéve előtt mágiát mutat, azt automatice felveszik a roxfortba... több mágus suli is van...
2: eléggé kiderül, benne van a könyvben
3: nem én találtam ki, Rowling, az tény, hogy pl. a franciákat nem a Roxfort, hanem a Beuxbatons, a bolgárokat meg a Durmstrang, de arra pl. kíváncsi lennék, hogy hány varázslóiskola van ezeken kívül, mert ugye Hermione okoskodásából kiderül, hogy ez nem minden, meg pl Mo.-n is van-e, meg hasonlók.
Csakhogy ennek Petunia részéről semmi szerepe nincs, mert angol.
Kārātārānen a áirâë...
- Zizzo
- Nem elérhető
2: Mógusról nem derűl ki tudtommal, hogy meghalt... csak vmi olyasmi van, hogy Voldemort a sorsára hagyta...
3: sztm olyan sincs, hogy aki 11. életéve előtt mágiát mutat, azt automatice felveszik a roxfortba... több mágus suli is van...
Amugy a mágikus kémhálózatok nagyon durvák a könyvben: a baglyok mindíg megtalálják a címzettet, sőt a címzés is mindíg pontos ("legkisebb gyerekszoba" "lépcső alatti gardrób")... és pl felvetődik a kérdés, hogy hogyan figyelik a mágikus kihágásokat (Dobby féle pudingos mutatvány) és ha ezt látatlanba csinálják, akkor minek van rá külön osztály az MM-ben? Erre elég 1 ember!
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Idhren/Ryelnya írta:
Alyr Arkhon írta:
Kar'sa írta:
Idhren/Ryelnya írta: Petuniában kell hogy legyen valamicske mágia, hiszen ott vannak pl. Colin Creevey és az öccse. Testvérek, sárvérűek, felvették őket. Szvsz Lilynél és Petuniánál is hasonló volt a helyzet, csak a Petunia nem felelt meg a Roxfort követelményeinek.
Rowling nemrég rakta fel a honlapjára, hogy bármennyi mágia is van valakiben, ha az a 11. születésnapja előtt megmutatkozik, felvételt nyer a Roxfortba, tehát Petunia a legvalószinűtlenebb esetben mágikus.
Szerintem nem az, de ennek ellenére sárgaságig irigy az biztos.
Szvsz érthető, én is irigy elnnék ha a testvéreim mágusok lennének én meg nem...
De még mennyire h irigy lennék...
Idhren: atombomba nem jó dolog, mivel valszeg nem működne a Roxfort mugliellenes terében...
OFF: Alyr, akkor valamivel csak felrobbantja Voldi a Roxfortot!!!! Potterék háza is összeomlott, nemá, h nem bírna egy vacak kastéllyal????? :evil3: :evil2: :cross:
Valamivel Féregfark is csinált egy átok nagy krátert és megölt 12 muglit...
De Roxfort asszem ennél jobban van védve.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Kar'sa írta:
Idhren/Ryelnya írta: Petuniában kell hogy legyen valamicske mágia, hiszen ott vannak pl. Colin Creevey és az öccse. Testvérek, sárvérűek, felvették őket. Szvsz Lilynél és Petuniánál is hasonló volt a helyzet, csak a Petunia nem felelt meg a Roxfort követelményeinek.
Rowling nemrég rakta fel a honlapjára, hogy bármennyi mágia is van valakiben, ha az a 11. születésnapja előtt megmutatkozik, felvételt nyer a Roxfortba, tehát Petunia a legvalószinűtlenebb esetben mágikus.
Szvsz érthető, én is irigy elnnék ha a testvéreim mágusok lennének én meg nem...
Idhren: atombomba nem jó dolog, mivel valszeg nem működne a Roxfort mugliellenes terében...
OFF: Alyr, akkor valamivel csak felrobbantja Voldi a Roxfortot!!!! Potterék háza is összeomlott, nemá, h nem bírna egy vacak kastéllyal????? :evil3: :evil2: :cross:
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Kar'sa írta:
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...
- Narmo
- Nem elérhető
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Mostmár egyre inkább nekem is ez a véleményem.
"Well, I'm back."
- Idhren/Ryelnya
- Nem elérhető
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.