J. K. Rowling: Harry Potter
- Snufi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- meow
Bulááááááj! DNelossel írta:
BSz Ron! :hello:Kar'sa írta: HŰHA!!! MA (2005.03.01.) RON A NAP VARÁZSLÓJA!!! (szülinapja van)
"Well, I'm back."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nelossel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Kar'sa írta: HŰHA!!!
MA (2005.03.01.) RON A NAP VARÁZSLÓJA!!! (szülinapja van)
BSz Ron! :hello:
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kar_sa
- Nem elérhető
Rabyn írta: Anyuék hamarabb olvasták mint én.
Én a könyvtárból vettem ki, és anyukám kapásból beleszeretett (azóta mindig megvan neki az ideális karácsonyi ajándék )
HŰHA!!!
MA (2005.03.01.) RON A NAP VARÁZSLÓJA!!! (szülinapja van)
Kārātārānen a áirâë...
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Rabyn
- Nem elérhető
amugy a 3. a legjobb és kész:D
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Kar_sa
- Nem elérhető
Aztán megtetszett, de még mindig azon a véleményen vagyok, hogy bár egyedi a cselekményszál (eddig! ), elég sokat merített különböző íróktól.
(például tőlem!!! )
Na jó, ez persze nem igaz, mert a könyvem, amit írok még nem jelent meg, úgyhogy nehezen merített volna belőle, de én már 9 éves koromban elkezdtem írni, azaz több mint 8 éve(igaz, akkor már létezett, a HP, ha jól tudom : , de én még akkor semmit nem hallottam róla, talán M.O.-n még meg sem jelent : ), és szerepel(t volna) benne varázslóiskola (amit nagyrészt kivettem, mert ha így kiadatnám (ha esetleg sikerülne) mindenki Rowling koppintásnak venné... )
Mondjuk az enyém kicsit máá-ásmilyen* volt, az tény, de azért, ha a folytatását, ami nem ott játszódik, kiadják, lehet, hogy megírom az előzményeket...
*Ez arra utal, hogy nálam nincsenek varázspálcák, meg latinos varázsigék, hanem sokkal elementálisabb az egész, és kicsit többágú, bár ugyanakkor kevésbé tendáns, és besoroltabb.
Kārātārānen a áirâë...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Bocs...
Kārātārānen a áirâë...
- Kar_sa
- Nem elérhető
Bocs...
Kārātārānen a áirâë...
- Niphredil/Szméagol
- Nem elérhető
Ez kicsit off, de amúgy tényleg rémisztő, hogy mennyi ember van, aki tényleg nem olvas semmit... Sok osztálytársam rendszeresen hangoztatja, hogy utál olvasni, és, hogy a kötelezőkön kívül még soha semmilyen regényt vagy egyáltalán szépirodalmat nem olvasott - ezt úgy, hogy felvételiztek a gimibe magyarból... Ebből a szempontból tényleg áldás a HP! Rengeteg embernek nyitotta meg a lelkét az olvasásra
I've seen the moon
And the first sunrise
I'll leave it to the memories
And kiss the wind goodbye
- Ancalima Anarórë
- Nem elérhető
Elza Eldaniella írta: Hát igen, a HP-t sokat divatból olvassák el először, de ezzel szerintem nincs semmi baj.
Az első részt, vagy valamelyik másikat elolvassák először, utána jönn a többi. Szvsz, ha az a rész amelyiket először olvassák el, nem tetszene a illetőne, aligha olvasná el után mind az öt könyvet.
Én elmondhatom magamról, hogy évekkel ezelőtt még a "divat" előtt olvastam el a első regényt. Ráadásul az első kötet, első kiadásának, első hetében vettem meg a HP-t, és engem azonnal megfogott, olyannyira, hogy egy nap alatt olvastam el az egészet, után a következő napokban még 2x.
Hozzá kell még tennem, hogy az unokahúgom, aki mellesleg utált olvasni, hosszas rábeszélésemre olvasta el a HP-t. Utána meg még nálam is jobban megszerette, és azóta még az olvasni is szeret.
Az első első elsővel akkor nem vagy egyedül, mert éénis... És igen, azóta csomó helyen írják, hogy hány ezren szerették meg a HP által az olvasást... [size=9:3fiwpueh]bár perme már az oviban is imádott olvasni... [/size]
- Nelossel
- Nem elérhető
Riliel írta: Divat a HP vagy nem divat, nem tök mindegy? Ha ezen vitatkozunk, szerintem tönkretesszük vele. Jó könyv és kész.
Itt az igazság. Pont.
- Riliel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
"Ha hallod a Hívást, menned kell."
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
off: ezzel egyetértek, de a mekdonácc az szar nem tudom, kinek érdeke, hogy szintetikus műanyagot zabáljon.nodlee írta: hátszerintem elégsok ilyen kommersz dolog jó. azért szeretik annyian, mert jó. (pl mekdonáldsz ((: , vagy Harry Potter)
"Well, I'm back."
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Az első részt, vagy valamelyik másikat elolvassák először, utána jönn a többi. Szvsz, ha az a rész amelyiket először olvassák el, nem tetszene a illetőne, aligha olvasná el után mind az öt könyvet.
Én elmondhatom magamról, hogy évekkel ezelőtt még a "divat" előtt olvastam el a első regényt. Ráadásul az első kötet, első kiadásának, első hetében vettem meg a HP-t, és engem azonnal megfogott, olyannyira, hogy egy nap alatt olvastam el az egészet, után a következő napokban még 2x.
Hozzá kell még tennem, hogy az unokahúgom, aki mellesleg utált olvasni, hosszas rábeszélésemre olvasta el a HP-t. Utána meg még nálam is jobban megszerette, és azóta még az olvasni is szeret.
- Nelossel
- Nem elérhető
nodlee írta: éljen az igazi alter felfogás!! óhje
neeem. szerintem elég sokszor azért lesz divatos valami, mert sok embernek megtetszik. és ha valamit szeretnek az emberek, akkor az ugye már kommersznek mondható. hátszerintem elégsok ilyen kommersz dolog jó. azért szeretik annyian, mert jó. (pl mekdonáldsz ((: , vagy Harry Potter)
Így igaz. Meg ha már divat, akkor biztos jó, még ha nekem pl nem is teccik. Annyi ember nem lehet hülye.
- brokkoli
- Nem elérhető
neeem. szerintem elég sokszor azért lesz divatos valami, mert sok embernek megtetszik. és ha valamit szeretnek az emberek, akkor az ugye már kommersznek mondható. hátszerintem elégsok ilyen kommersz dolog jó. azért szeretik annyian, mert jó. (pl mekdonáldsz ((: , vagy Harry Potter)
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Zizzo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
ha ez zavar Morgana, akkor sajnálom.
Utálom a mai értelemben vett divatot! Mert nem az egyén alakítja az életét, hanem mások... gusztustalan!
öh, offolok... lehet törölni
Itélet csere van írva a vényre...
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
De egyébként szvsz az első kötet önmagában is megállja a helyét. Mármint folytatás nélkül. Legalábbis ami a befejezést illeti. Vagy mittomén, érdekes.Laurelen írta: régebben, az első kötet kb. 1997-98ban.
"Well, I'm back."
- Laurelen
- Nem elérhető
régebben, az első kötet kb. 1997-98ban.Vewy írta: Na, ide se írtam még
Csak annyit, hogy szvsz mi már nem olvashattuk a HP-t akkor, amikor "még nem volt divat". Tudtommal akkor jelent meg magyarul, amikor már rég világőrület volt. Legfeljebb, ha valaki eredetiben olvasta
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- M
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Engem speciel nem bosszant, egyáltalán nem érdekel, hány rajongója van ( még rajtam kívűl ). Bár az is igaz, hogy kb. 5 évvel ezelőtt én is "divatból" olvastam el, vagy mondjuk inkább úgy, mert érdekelt, hogy mi az, ami ennyire foglalkoztatja az embereket, így kölcsönkértem az első 3 vagy 4 kötetet az öcsém barátnőjétől. 4 nap alatt elolvastam őket, egyszóval nem csalódtam bennük. Ekkoriban mégsem tett rám "annyira" nagy benyomást a dolog.Morgana írta: A kerdes nem ide illik, csak gondoltam, felteszem mar, ha igy szoba jott.
Miert bosszant annyira, hogy valami divat-e vagy sem? Miert kell ezt minden hozzaszolasban leszogezni?
Ha a szemelyiseged eleg egyedi, akkor nem azon fogsz mulni, hogy mikor olvastal el egy konyvet...
Tul sokat torodunk a kis individumunkkal, azt hiszem.
(mindig ugy vettem eszre, hogy az igazan kulonleges embereket a fenti dolgok egyaltalan nem izgatjak, csak teszik, ami jol esik)
Mellesleg az a véleményem, hogy mivel manapság a fiatalok nagy része utál olvasni, egyáltalán örülhetnünk, hogy vannak még könyvek, amin legalább divatból átrágja magát egy nagyobb réteg. A GyU és HP összehasonlítgatást, a fanatikus GyU rajongók HP fikázását nevetségesnek tartom, főleg azokét, akik el sem olvasták. Ennél még az is jobb, ha valaki divatból olvas. Nem értem, hogy a két dolog szeretete miért zárná ki egymást? Én speciel egy polcon tartom a GyU és HP könyveimet és remekül megvannak együtt.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Totál nem érdekelt hogy mennyien szeretik és mennyien nem.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Vewy
- Nem elérhető
Csak annyit, hogy szvsz mi már nem olvashattuk a HP-t akkor, amikor "még nem volt divat". Tudtommal akkor jelent meg magyarul, amikor már rég világőrület volt. Legfeljebb, ha valaki eredetiben olvasta
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Miert bosszant annyira, hogy valami divat-e vagy sem? Miert kell ezt minden hozzaszolasban leszogezni?
Ha a szemelyiseged eleg egyedi, akkor nem azon fogsz mulni, hogy mikor olvastal el egy konyvet...
Tul sokat torodunk a kis individumunkkal, azt hiszem.
(mindig ugy vettem eszre, hogy az igazan kulonleges embereket a fenti dolgok egyaltalan nem izgatjak, csak teszik, ami jol esik)
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Zizzo
- Nem elérhető
Amúgy én is akkor olvastam mikor még nem volt divat. És azt is utálom, hogy divat lett... ugyanugy mint a GyU.
És a fanságomat mi sem példázza jobban, mint hogy oszlopos tagja vagyok az Animus által hivatalosnak tekintett magyar HP klubnak. Höh... de azért nem röpködök seprűn és nem ez tölti ki az életem...
Itélet csere van írva a vényre...
- brokkoli
- Nem elérhető
And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Cerebrum írta:
Morgana írta: Herotom volt attol, hogy mindenki a HProl beszelt, es az alapjan, amit tudtam rola, utaltam. Aztan kezdtem kenyelmetlenul erezni magam, hogy ugy beszelek valami ellen, hogy el sem olvastam. Hat nekialltam, csak hogy korrekt legyek. Mert divat volt olvasni - es bar kicsit mas szempontok szerint, de "fel akartam zarkozni".
Aztan beleszerettem.
Detto.
Affene. Én is detto.
"Well, I'm back."
- Cerebrum
- Nem elérhető
Morgana írta: Herotom volt attol, hogy mindenki a HProl beszelt, es az alapjan, amit tudtam rola, utaltam. Aztan kezdtem kenyelmetlenul erezni magam, hogy ugy beszelek valami ellen, hogy el sem olvastam. Hat nekialltam, csak hogy korrekt legyek. Mert divat volt olvasni - es bar kicsit mas szempontok szerint, de "fel akartam zarkozni".
Aztan beleszerettem.
Detto.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- M
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Ezzel én is így voltam! Saját magamat is képes voltam meglepni vele, hogy mennyire megkedveltem. Igaz, csak második olvasásra.Morgana írta: Mert divat volt olvasni - es bar kicsit mas szempontok szerint, de "fel akartam zarkozni".
Aztan beleszerettem.
- Toma gazda
- Nem elérhető
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Zizzo írta: Részemről inkább olvasok... nagyon nem bírom a médiás felhajtást... sokan csak azé olvassák el a knöyvet mert nem értik a filmet, meg mert divat!
Meg szerencse, hogy igy van.
Herotom volt attol, hogy mindenki a HProl beszelt, es az alapjan, amit tudtam rola, utaltam. Aztan kezdtem kenyelmetlenul erezni magam, hogy ugy beszelek valami ellen, hogy el sem olvastam. Hat nekialltam, csak hogy korrekt legyek. Mert divat volt olvasni - es bar kicsit mas szempontok szerint, de "fel akartam zarkozni".
Aztan beleszerettem.
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.