J. K. Rowling: Harry Potter

Több
19 éve 8 hónapja #243971 Írta: Zizzo
Zizzo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ezé van herótom a tévétől...
na jó ne offoljunk...

Itélet csere van írva a vényre...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #243968 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Lenne, lenne... sajnos ott van a lenne... dehát tudod: változik a világ, s hát a tévé az olyan... minek fárasszuk magunkat az olvasással, mikor meg is nézhetjük? Na, de ez már tényleg off.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #243965 Írta: Zizzo
Ezzel arra is rá akartam világítani, hogy az eredeti dolgok a jobbak! Pl Star Wars könyvben rossz...
Meg arra is, hogy jobb lenne ha az olvasás lenne az elsődleges...

Több
19 éve 8 hónapja #243924 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nelossel írta:

... és őő, itt megakadtam... :D

Ez értelmes volt. :) Igen Harry azért "varázsolt el" annyi embert, mert (leszámítva a sebhelyet, Voldemortot, a nagy ellenséget, és ilyen dolgokat) önmagunkat találjuk meg benne. Mert kinek nem volt/van/lesz gondja a vizsgákkal, az iskolákkal, a barátokkal, és a szerelemmel :?:

Ezt voltam én lusta megfogalmazni és inkább ettem egy szelet kenyeret tarjával...

"Well, I'm back."

Több
19 éve 8 hónapja #243923 Írta: Nelossel

... és őő, itt megakadtam... :D

Ez értelmes volt. :) Igen Harry azért "varázsolt el" annyi embert, mert (leszámítva a sebhelyet, Voldemortot, a nagy ellenséget, és ilyen dolgokat) önmagunkat találjuk meg benne. Mert kinek nem volt/van/lesz gondja a vizsgákkal, az iskolákkal, a barátokkal, és a szerelemmel :?:

Több
19 éve 8 hónapja #243921 Írta: Snufi

Nelossel írta: ...A GyU-t pedig össz-vissz 4-en olvastuk el, ebből egy már elment egy másik suliba, egy lassan megunta, egy látta, hogy mit olvasok egész nap a pad alatt, ezért ő is belelapozgatott, majd megvette, s elolvasta, és vagyok én. Azt' ennyi. A GyU nálunk nem sok vizet kavart. Nem lett divat, ellenben a HP-vel...

Végülis nem szeretheti mindenki, mert mindannyian különböző ízléssel vagyunk megáldva. A HP azért varázsolt el többeket, mert egyszerű történet és őő, itt megakadtam... :D

"Well, I'm back."

Több
19 éve 8 hónapja #243918 Írta: Nelossel

Zizzo írta: Részemről inkább olvasok... nagyon nem bírom a médiás felhajtást... sokan csak azé olvassák el a knöyvet mert nem értik a filmet, meg mert divat!
Én ettől elzárkozóm. A GyU-t 97-98 ban olvastam előszőr, a filmek közül csak az első tetszett...
A HP-t megjelenés után rögtön...

Ez igaz, de van egy másik oldal is: amikor valaki azért olvas el egy könyvet, mert tetszett neki a film, felkeltette az érdeklődését. Én vagyok erre az élő példa. A HP-t az első film megnézése után olvastam el, a GyU-t úgyszintén. S egy idő után mindkettő kiment a divatból, főleg az osztályomban, ahol a napom legtöbb idejét töltöm. A HP-ről mindenki tud, de már csak 1-2 gyerek olvassa. A GyU-t pedig össz-vissz 4-en olvastuk el, ebből egy már elment egy másik suliba, egy lassan megunta, egy látta, hogy mit olvasok egész nap a pad alatt, ezért ő is belelapozgatott, majd megvette, s elolvasta, és vagyok én. Azt' ennyi. A GyU nálunk nem sok vizet kavart. Nem lett divat, ellenben a HP-vel...

Több
19 éve 8 hónapja #243899 Írta: Snufi

Zizzo írta: Részemről inkább olvasok... nagyon nem bírom a médiás felhajtást... sokan csak azé olvassák el a knöyvet mert nem értik a filmet, meg mert divat!
Én ettől elzárkozóm. A GyU-t 97-98 ban olvastam előszőr, a filmek közül csak az első tetszett...

Ezzel egyetértek, a HarryPotterekre éveket vártunk annó általánosban, a GyűrűkUrát meg nem bírtam megvárni, míg megjelenik moziban és elolvastam, bár először azt se tudtam, miről szól és mi az. Ééééés teccett. :)

"Well, I'm back."

Több
19 éve 8 hónapja #243856 Írta: Zizzo
Részemről inkább olvasok... nagyon nem bírom a médiás felhajtást... sokan csak azé olvassák el a knöyvet mert nem értik a filmet, meg mert divat!

Több
19 éve 8 hónapja #243590 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Snuffles írta:

Cerebrum írta: Ezért jó, ha csak a film után olvassa el az ember először a könyveket, mert akkor nincsenek ilyen gondok... :)

Igen, és utána meglepődik, hogy milyen gány lett a film ;) ))

Hát, ez szvsz már csak ízlés kérdése... :roll: [size=9:1xt4se7w](Láttam én már sokkal rosszabb könyvadaptációkat is...)[/size] Nekem továbbra is nagyon bejönnek a filmek.

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 8 hónapja - 19 éve 8 hónapja #243588 Írta: Cerebrum

Nelossel írta: Cerebrum: S mi van akkor, ha az első film után olvastuk el a könyveket?

Én is csak az első film után olvastam őket... :) De mire a harmadik rész a kezembe került, már láttam a harmadik film trailerét...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 8 hónapja #243512 Írta: Snufi

Cerebrum írta: Ezért jó, ha csak a film után olvassa el az ember először a könyveket, mert akkor nincsenek ilyen gondok... :)

Igen, és utána meglepődik, hogy milyen gány lett a film ;) ))

"Well, I'm back."

Több
19 éve 8 hónapja #243511 Írta: Nelossel
Zizzo: igaz... és neki mutatják meg először, mint "kívülállónak" az elkészült filmeket. S ha Rowlingnak megfelel...

Cerebrum: S mi van akkor, ha az első film után olvastuk el a könyveket?

Több
19 éve 8 hónapja #243508 Írta: Cerebrum
Ezért jó, ha csak a film után olvassa el az ember először a könyveket, mert akkor nincsenek ilyen gondok... :)

Több
19 éve 8 hónapja #243494 Írta: Zizzo
Hát azé a fileseket se bántsuk... sok millió ember képzeletének nem tudnak eleget tenni egyszerre... és asszem Rowlingtól sokszor kértek tanácsot...

Több
19 éve 8 hónapja #243430 Írta: Idhren/Ryelnya
Idhren/Ryelnya válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Narbeleth írta:

Nelossel írta:

Gwathmir írta: Tök igazad van! Mikor először megláttam "Lupint", akkor azt hittem David az.. De hát.. nem:(

Végülis is, ő is egy David. :)

Gwathmir írta: Nem tudom mit izéltok Gary Oldman-en.. Szvsz nagyon jó Siriusként, mondjuk kissé "beesettnek" tűnik.. nem is csoda.. egy kicsit hossszú ideig volt Azkabanban.. de akkor is jó Siriusként..

Nekem semmi bajom sincs Siriusszal, csak máshogy képzeltem el. De attól még jó lett. :wink: S kezdem megszokni, s megszeretni. Például van az a rész, mikor mennek a Szellemszállásból kkivezető alagútban, s Sirius azt meséli Harrynek, miközben Ront támogatják, hogy az apja (mármint Harryé :) ) milyen javaslatot tett Siriusnak. Na, mikor azt elsőnek megláttam, az ugrott be: Ez már egy tekergőre vall! S ezen a véleményemen azóta sem változtattam.

Hmmm.. levontam a tanulságot... könyvekből filmet csinálni mindig félig öngyilkos vállalkozás, mert úgy sincs olyan színész, aki úgy néz ki,mint az összes Sirius (mmint az összes ember képzeletében lévő Sirius), úgyhogy asszem a magam részéről fölösleges volt őt szidni :D

Ja. Én special TÖK máshogy képzeltem el Harryt, de már megszoktam. (Muszáj volt ? :P )

it shouldn't hurt me to be free-emilíana torrini

Több
19 éve 8 hónapja #242677 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nelossel írta:

Gwathmir írta: Tök igazad van! Mikor először megláttam "Lupint", akkor azt hittem David az.. De hát.. nem:(

Gwathmir írta: Nem tudom mit izéltok Gary Oldman-en.. Szvsz nagyon jó Siriusként, mondjuk kissé "beesettnek" tűnik.. nem is csoda.. egy kicsit hossszú ideig volt Azkabanban.. de akkor is jó Siriusként..

Nekem semmi bajom sincs Siriusszal, csak máshogy képzeltem el. De attól még jó lett. :wink: S kezdem megszokni, s megszeretni. Például van az a rész, mikor mennek a Szellemszállásból kkivezető alagútban, s Sirius azt meséli Harrynek, miközben Ront támogatják, hogy az apja (mármint Harryé :) ) milyen javaslatot tett Siriusnak. Na, mikor azt elsőnek megláttam, az ugrott be: Ez már egy tekergőre vall! S ezen a véleményemen azóta sem változtattam.

Hmmm.. levontam a tanulságot... könyvekből filmet csinálni mindig félig öngyilkos vállalkozás, mert úgy sincs olyan színész, aki úgy néz ki,mint az összes Sirius (mmint az összes ember képzeletében lévő Sirius), úgyhogy asszem a magam részéről fölösleges volt őt szidni :D

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
19 éve 8 hónapja #242592 Írta: Nelossel

Több
19 éve 8 hónapja #242585 Írta: Gwathmir
Gwathmir válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Niniel Nienor írta: Nekem semmi bajom Lupinnal, csak éppen Faramirra hasonlít kísértetiesen. Nézzétek meg a szemeit!

Tök igazad van! Mikor először megláttam "Lupint", akkor azt hittem David az.. De hát.. nem:( Mondjuk eléggé furcsa és hogy is mondjam.. rossz lett volna, hogy ha pl. a GyU-ból vettek volna át színészeket a HP-be.. Nem illet volna a képbe.
Nem tudom mit izéltok Gary Oldman-en.. Szvsz nagyon jó Siriusként, mondjuk kissé "beesettnek" tűnik.. nem is csoda.. egy kicsit hossszú ideig volt Azkabanban.. de akkor is jó Siriusként.. mondjuk..igazatok van abban, hogy kéne rajt egy kicsit finomítani.. Kicsit meg kéne "szépíteni".. Hogy valamelyest hasonlítson a régi énjére.. de Lupin úgy jó, ahogyan van=) Valahogy mindegyik színész jelleméhez illik az a karaker, amelyiket megformázza. Ez a színjátszásban a legszebb=)))))

Mikor a felkelő nap megérinti a hideg éjszakával mártott földet -mondta Frodó.-Fényben úszó tündöklő gyémánt..

Több
19 éve 8 hónapja #242417 Írta: Zizzo
Hát mivel a mardisok elvben negatív szereplők gyakran kanak állatias (patkányos) vonásokat... ;)

Több
19 éve 8 hónapja #242385 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta:

Narbeleth írta: Hol szerepelnek JÓKÉPŰ emerek a filmben? :D

Hát, pl. Hermione-t kifejezetten csúnyácskának írja le a könyv, és hát Harry sem arról nevezetes, h. megdobogtatja a boszorkány szíveket... :) A filmen viszont azért egy kicsit más a helyzet... (Az persze tipikus, h. a mardekárosok mind lófogú, szakadt figurák... :roll: )

Azért Draco nem épp. :P

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
19 éve 9 hónapja #242371 Írta: Zizzo
Ha kihagyják s*ggbe rúgás lesz... ez legalább akkora érvágás mint a GyU-ból hiányzó Bombadil!

Több
19 éve 9 hónapja #242295 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

rebekakov írta: Piton szekállását tuti,hogy nem hadják ki,mert akkor hogyan derül ki,hogy Piton kidobta Harry-it a szobájából. :)

Sztem megoldják... :) Harry majd molesztálni fogja Pitont ( :twisted: ), vagy valamit kitalálnak, ami nem úgy volt...

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
19 éve 9 hónapja #242013 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

rebekakov írta: Piton szekállását tuti,hogy nem hadják ki,mert akkor hogyan derül ki,hogy Piton kidobta Harry-it a szobájából. :)

Azt is kihagyták, hogy Ágas= James, ezek után semmin nem lepődöm meg.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 9 hónapja #241960 Írta: Wimzig
Wimzig válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Piton szekállását tuti,hogy nem hadják ki,mert akkor hogyan derül ki,hogy Piton kidobta Harry-it a szobájából. :)

"Minden ország kultúrája lengje körül a házamat. De egyik se szakítson el szülőföldem talajától." /Mahatma Gandhi/

Több
19 éve 9 hónapja #241895 Írta: Idhren/Ryelnya

Nelossel írta: De lehet, hogy azt a jelenetet ki hagyják. Remélem nem. Nagyon megnézném amikor Pipogyuszt szekálják. :wink:

Pipogyit tuti nem hagyják ki. (I hope, in english)

Zizzo írta: Hát én nemtok nyilatkozni... sztm nem egy hú de jó pasi eza Daniel Radcliffe... de hát nem is vagyok "más". Mindenesetre Siriusnak remélem jóképű gyereket választanak majd (mármint az iskolás évekre...).

Hát, én Harryt valahogy keskenyebb arccal képzeltem... D.R. tényleg nem annyira húdecsúcs... :roll: [/quote]

Több
19 éve 9 hónapja #241818 Írta: Nelossel
De lehet, hogy azt a jelenetet ki hagyják. Remélem nem. Nagyon megnézném amikor Pipogyuszt szekálják. :wink:

Több
19 éve 9 hónapja #241792 Írta: Zizzo
Hát én nemtok nyilatkozni... sztm nem egy hú de jó pasi eza Daniel Radcliffe... de hát nem is vagyok "más". Mindenesetre Siriusnak remélem jóképű gyereket választanak majd (mármint az iskolás évekre...).

Több
19 éve 9 hónapja #241707 Írta: Idhren/Ryelnya

Nelossel írta:

Cerebrum írta: és hát Harry sem arról nevezetes, h. megdobogtatja boszorkány szíveket... :)

De Jamesről viszont többször írja, hogy jóképű és hogy ő volt a suli egyik szépfiúja (a másik Sirius), s azt is untig írta Rowling, hogy Harry mennyire hasonlít Jamesre. Akkor biztos jól néz ki. Főleg majd ha 7.-es lesz! :wink:

Jaja, ezzel én is egyetértek :wink:

Több
19 éve 9 hónapja #241685 Írta: Nelossel

Cerebrum írta: és hát Harry sem arról nevezetes, h. megdobogtatja boszorkány szíveket... :)

De Jamesről viszont többször írja, hogy jóképű és hogy ő volt a suli egyik szépfiúja (a másik Sirius), s azt is untig írta Rowling, hogy Harry mennyire hasonlít Jamesre. Akkor biztos jól néz ki. Főleg majd ha 7.-es lesz! :wink:

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.147 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére