Állatbarátok

Több
19 éve 11 hónapja #228080 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A sün nem ad ki emberkiáltáshoz hasonló hangot. A sünökkel egyébként is jóban vagyok, nem egyet mentettem már meg a kutyáimtól.

Vewy: Eruntale arra célzott, hogy a sünök nem tudnak vakarózni és ebben van valami ;)

Rabyn: Attól tartok ebben nem volt igaza. Először is, a nagyobb elől is el lehet szaladni, és vagy utolér, vagy nem (egyébként sem sűrűn támad magyar erdőben állat emberre) másodszor a kisebb is simán le tud téged vadászni.
De továbbra is: Ha tudod, mi elől szaladsz, nagyobb esélyed van túlélni.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #228075 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Alyr: lassan két éve mondta nekem egy itteni (forumos) lányzó amikor mentünk Királyréten a sötét erdöben és megzizzent nagyon hangosan a bokor:
"Ha kisebb mint te nem támad meg vagy tudsz védekezni, elszaladni.. Ha nagyobb mint te úgysem tudsz elfutni" :twisted:

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 11 hónapja #228059 Írta: Eldamyn
Eldamyn válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Felagund írta:

Vewy írta: Eruntale, már miért ne tudnának vakarózni az állítok? :)
Egyébként emberbolha is van.

Bizony, pulex irritans ;)
Amúgy a tehén meg a ló a bőre alatti izmokkal remegteti a bőrét, hogy a legyek, egyebek ne szálljanak rá ;)

Ill. a hosszúszőrzeteikkel (értsd: sörény, farok) hajtják el azokat.
Ezért is kegyetlenség nagyon megnyírbálni egy ló farkát. Ennek ellenére vannak olyanok, akik ezt prakitikai (vagy esztétikat :? ) okokból megteszik. Pl, hogy ne kelljen nyáron hat tonna bogáncsot kiszedni belőlük.

"Én akkor is betöröm ezt a lovat!" /Léod utolsó mondata/

Több
19 éve 11 hónapja #228045 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Alyr Arkhon írta: Lehet hogy PJ itt forgatja a King Kongot? :D

Pilinszky János?
:P
egyébként szerintem is sün.
lehet h egy sün akit kiskorában terrorizált egy felmenőd, és most már nagyon öreg, és nagyon gonosz és rajtad akarja megbosszulni.
olyan mint Fűzfa-apó.

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
19 éve 11 hónapja #227972 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Vewy írta: Eruntale, már miért ne tudnának vakarózni az állítok? :)

Bizony, pulex irritans ;)
Amúgy a tehén meg a ló a bőre alatti izmokkal remegteti a bőrét, hogy a legyek, egyebek ne szálljanak rá ;)

Our knees do not bend easily

Több
19 éve 11 hónapja #227942 Írta: Vewy
Vewy válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Eruntale, már miért ne tudnának vakarózni az állítok? :)

Több
19 éve 11 hónapja #227935 Írta: Nimrocco mirimafea
Nimrocco mirimafea válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Van egy hájas disznó mezei pockom aki még a fügét is szereti és tökéletes lakberendező :D

"Similis simili gaudet"

Több
19 éve 11 hónapja #227933 Írta: Eruntale/Hanna
Eruntale/Hanna válaszolt a következő témában: Állatbarátok
nálunk lakik egy irdatlan példány a kertben, nyáron gyakran megfigyeltem este, ahogy közlekedik fel-alá
terrorizálta a macskát :D
és irtózatosan bolhás. szegény állatok, nem lehet egy leányálom, csípnek a bolhák és még vakarózni se tudsz..

Több
19 éve 11 hónapja #227932 Írta: Drowse
Drowse válaszolt a következő témában: Állatbarátok
nálunk évekig járkáltak sünök keresztül a kerten

éjjel jöttek, és volt, hogy ettek a macska kajájából (már ha házikoszt volt kint)

meg mikor kutya volt, egész éjjel képes volt állni az összegömbölyödött süni fölött, és ugatni a szerencsétlent :)

egy ideje viszont sok kutya van a környéken, és vsz azért nem járnak felénk :(

"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."

Több
19 éve 11 hónapja #227924 Írta: Alyr Arkhon

Vewy írta: Na de most eszembe jutott valami. A barátommal voltunk a telkükön pár éve, és este hallottuk a házban, hogy valami/ki mászkál a kertben. Nagy avar volt, és mintha lépéseket hallottunk volna. Olyan ritmusa volt. Nagyon hangos volt! Én konkréten be***tam, míg lementem 3ra zárni az összes zárat, ablakot, és hülyére paráztuk magunkat, hogy most milesz. Néztünk le az erkélyről, és végtelennek tűnő idő után láttuk, hogy valami kicsi dolog motoszkál odalenn: egy süni volt az. A sünik nagyon hangosak tudnak lenni!!!

8O 8O 8O

Sünik aranyosak. Erre (illetve hogy otthon) is lakik pár, régi ismerősök. Csak a sok macska terrorizálja őket...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227920 Írta: Vewy
Na de most eszembe jutott valami. A barátommal voltunk a telkükön pár éve, és este hallottuk a házban, hogy valami/ki mászkál a kertben. Nagy avar volt, és mintha lépéseket hallottunk volna. Olyan ritmusa volt. Nagyon hangos volt! Én konkréten be***tam, míg lementem 3ra zárni az összes zárat, ablakot, és hülyére paráztuk magunkat, hogy most milesz. Néztünk le az erkélyről, és végtelennek tűnő idő után láttuk, hogy valami kicsi dolog motoszkál odalenn: egy süni volt az. A sünik nagyon hangosak tudnak lenni!!!

8O 8O 8O

Több
19 éve 11 hónapja #227919 Írta: Alyr Arkhon

Vewy írta: Persze, én ezt csak arra mondtam, hogy ne aggódj hogy esetleg Godzilla kurjongat a szomszédotokban, mert ha ember kurjongat, attól jobban kell félni :)

Ha embert akarok lőni, tudom hova célozzak, ha Godzillát... az necces.
De szvsz nem az mert kilógna a fák közül.
Lehet hogy PJ itt forgatja a King Kongot? :D

Komolyan örülnék ha tudnám miaz.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227917 Írta: Vewy
Persze, én ezt csak arra mondtam, hogy ne aggódj hogy esetleg Godzilla kurjongat a szomszédotokban, mert ha ember kurjongat, attól jobban kell félni :)

Több
19 éve 11 hónapja #227912 Írta: Alyr Arkhon

Vewy írta: Amitől a világon a legjobban lehet félni, az az ember...

Az a legveszélyesebb állat mind közül.

De amitől a legjobban félsz az az ismeretlen.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227911 Írta: Vewy
Amitől a világon a legjobban lehet félni, az az ember...

Több
19 éve 11 hónapja #227910 Írta: Alyr Arkhon

Vewy írta: A falu. c. filmben azokra a lényekre, akik a falu széli erdőben laknak, és baromira félnek tőlük a falubeliek, azokra mondják, hogy "those we don't speak of", azaz akikről nem beszélünk.

De most gondolkodtam: ha ez a hang nem ember, akkor madár lehet, azok adnak néha fura hangokat. De sztem tuti nem emlős. Szarvasbőgés még igen jellegzetes, de van ott szarvas? És az különben is csak az év egyik szakaszában van.

Jah, még aztat nem láttam.

Egyébként itt nincs szarvas, és azt bármikor felismerném, épp azért (is) ijedtem meg, mert sokévi erdőjárás után is van még ami új... és cseppet sem bizalomgerjesztő...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227908 Írta: Vewy
A falu. c. filmben azokra a lényekre, akik a falu széli erdőben laknak, és baromira félnek tőlük a falubeliek, azokra mondják, hogy "those we don't speak of", azaz akikről nem beszélünk.

De most gondolkodtam: ha ez a hang nem ember, akkor madár lehet, azok adnak néha fura hangokat. De sztem tuti nem emlős. Szarvasbőgés még igen jellegzetes, de van ott szarvas? És az különben is csak az év egyik szakaszában van.

Több
19 éve 11 hónapja #227907 Írta: Alyr Arkhon

Vewy írta: "Those we don't speak of"

:twisted: :twisted: :twisted:

1. gazság h angolul írsz mert így nem vagyok biztos a jelentésében

2. egyébként is gazság

:D

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227906 Írta: Vewy
"Those we don't speak of"

:twisted: :twisted: :twisted:

Több
19 éve 11 hónapja #227905 Írta: Alyr Arkhon
Más:

Minap gyakorolgatok kint az udvaron éjjel egy körül (akkor már senki sincs az utcán aki nézne) némi harcművészetet, és akkor hallottam valami hangot, amit nem tudtam azonosítani.
(Tudni kell hozzá, hogy a házunk a falu szélén van, tőlünk északra eglészen Vácig nincs csak ligetek, bozótos(konkrétan az út túloldalán ez) meg tavak meg egy sóderbánya.)
A hang (valszeg állattól származik) először olyanak tűnt, mintha bent az erdőben (a bozóton túl néhány fa van aztán meg egy tó aminek a partján perpill nem lakik senki de van egy ház) valaki - egy ember, férfi - kiáltozna, de mégsem volt emberi. Pár kiáltás után abbamaradt a dolog, én meg ottmaradtam igencsak ijedten. Sok erdőben jártam, de ilyet még nem hallottam. A kutyám nemigen izgatta magát, bár visszaugatott.
Megmondtam a hugomnak és azt mondta, már kb fél éve hallja a dolgot, de ő sem tudja miez. A kutyák általában nem szoktak rá reagálni.
Tudtok olyan állatról aminke mebrhez hasonló a hangja?

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227872 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Állatbarátok
nekem a kutyám szeretett játszani a macskámmal, tök aranyosak voltak :D
pl télen alányúlt, az orrával, és dobálta a hóban
és mind a ketten élvezték.. :)

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
19 éve 11 hónapja #227850 Írta: Alyr Arkhon

Niph/Elentári írta: Nekem egyébként ha hétvégén hazaérek mindig az az első hogy megkeresem a macskám és jól megdögönyözöm. :twisted: :P :P :P

Szegény cica... izé... :twisted:

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 11 hónapja #227823 Írta: Niph
Niph válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Hétvégén utaztam hazafele és az út szélén láttam egy elütött macskát. Ez még nem is volt olyan rossz de ott dolgoztak egy építkezésen és nem hiszem el hogy nem tudtak volna ásni egy gödröt és szegény elhullt állatot elföldelni.

Nekem egyébként ha hétvégén hazaérek mindig az az első hogy megkeresem a macskám és jól megdögönyözöm. :twisted: :P :P :P

“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)

Több
19 éve 11 hónapja #227685 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Szerintem is.. ilyenkorra alkalmazz,valamilyen 'emlékeztetőt',mivel nem lehet állandóan előről kezdeni.. ;)
Nálam a lábnál követés kapcsán,ha egyszer megrántom a pórázt, emléxik a sutya,hogy mit is kéne, mivel régebben is így lehetett viszafogni, vagy a Ne siess!- szavakkal. És ha bármikor elmegyünk sétálni (mindegy, hogy előtte régen voltunk), a séta elején bekrepál a csuklóm,mert úgy rángat, de ha "visszaszokik" a rendbe,azután okosnak mondható.. :mrgreen:

Több
19 éve 11 hónapja #227658 Írta: Celebriel
Celebriel válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Rabyn írta: Mért van az, hogy az utobbi pár napban már tök ügyes volt a kutyánk, nem pisilt, kakilt be a lakásba nem jött be a nagyszobába, és mostmeg bejön a szobába meg olyan mintha visszafejlödött volna....

A miénk ezt azután csinálta, mikor a "nevelése" után kicsit kevesebbet foglalkoztunk vele (értsd: a nap 24 órájából csak 10-et...), és magára akarta vonni a figyelmet.
De az is lehet, hogy keveselte a dícséretet vagy a jutalmazást... :roll:

Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...

Több
19 éve 11 hónapja #227656 Írta: Celebriel
Celebriel válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Estelio írta:

Pazarló dög!

:evil: :evil:

Hé az én macskámat, nyugodjék békében, ne dögözze senki. Ha ezt hallaná szegény Frodó, mivel így hívták, forogna a sírjában.

Pardon, én alapra "dögözöm" meg "büdösbogarazom" a macskám... :oops:

Mindig történik veled valami, ami megrázza benned világot...

Több
19 éve 11 hónapja #227520 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Állatbarátok
Mért van az, hogy az utobbi pár napban már tök ügyes volt a kutyánk, nem pisilt, kakilt be a lakásba nem jött be a nagyszobába, és mostmeg bejön a szobába meg olyan mintha visszafejlödött volna....

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
19 éve 11 hónapja #227494 Írta: Estelio
Estelio válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Pazarló dög!

:evil: :evil:

Hé az én macskámat, nyugodjék békében, ne dögözze senki. Ha ezt hallaná szegény Frodó, mivel így hívták, forogna a sírjában.

Több
19 éve 11 hónapja #227451 Írta: Ancalima Anarórë
Ancalima Anarórë válaszolt a következő témában: Állatbarátok

Estel Adániel írta: ...Ha leszoktatod róla, ügyes vagy! ;)

Dö grét old ván tanácsot ad... :D

"... And that was the beginning of fairies..."

Több
19 éve 11 hónapja #227368 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Állatbarátok
A dalmatáknál ez, amennyire én tudom, némileg hozzátartozik a fajtajelleghez... :D Ha mégis leszoktatod róla, ügyes vagy! ;)

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.100 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére