- Köszönetek: 0
Állatbarátok
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Holtak vezére
- Nem elérhető
szerintem aki pl beteg, azt ha a természet törvényeit követnénk, nem kellene meggyógyítani...
vagy meggyógyul, és akkor élhet, vagy meghal/elpusztul, és akkor "kiválasztódik"...
ezt hívják természetes szelekciónak, nem?
tehát lehet h a betwegségeket az emberi szervezet fejlesztette ki önmaga megtizedelésére, és akkor mindenki szép helyen lakhatna, nem lennének társasházak, és jutna elég élelem mindenkinek, nemde?
"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Vewy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Dínchamion
- Nem elérhető
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Ezzel a magam részéről valahogy úgy vagyok, mint amikor a Brian életében arról beszélgetnek, hogy milyen keveset köszönhetnek a helybéliek a rómaiaknak. Erre a konkrét esetre (és Európára) vonatkoztatva: a pestis, a lepra és a feketehimlő praktikus eltűnését, a vakcinákat, a penicillint és úgy általában az antibiotikumokat, a gyermekágyi láz és a csecsemőhalandóság visszaszorulását, a kb. 30 évvel magasabb átlagéletkort, és még sorolhatnám... Nem vitatom, hogy a dolognak vannak tagadhatatlan árnyoldalai és egyelőre megoldatlan aspektusai is, de mivel pillanatnyilag senki sem tud semmilyen reális alternatívával előállni arra vonatkozóan, hogy mit is lehetne tenni ezeknek a vívmányoknak a megtartásáért (értsd: a jelenlegi életminőség és népegészségügyi mutatók fenntartásáért) úgy, hogy közben ne használjunk állatokat a gyógyszerfejlesztéshez - ezért egyelőre azt hiszem, muszáj lesz ennél a megoldásnál maradnunk, bármennyire is fájdalmas ez mindannyiunknak (igen, a kutatóknak is...). Ahogy azt már próbáltam hangsúlyozni, a gondos kísérleti terv és az állatkísérletek etikai szabályozása figyelembe veszi azt is, hogy az adott vizsgálathoz mennyi az a minimális állatszám, amivel egyáltalán releváns eredményekhez lehet jutni, így a kísérletek tervezésekor és engedélyeztetésekor az ember értelemszerűen minimalizálja az ilyesmit (ez egyébként kötelező is). Nem egy nagy öröm még minimális szenvedést sem okozni, bármilyen nemes eszmék is járnak közben az ember fejében. Azt viszont a magam részéről furcsának tartom, ami itt Németországban (és gondolom másutt is) történt egyes tartományokban: Hessenben például olyannyira megszigorították az állatkísérletek feltételeit, hogy egy csomó kutatóintézetet meg gyógyszergyárat át kellett telepíteni ide, Bajorországba, mert egyszerűen úgy szabták meg a feltételeket, hogy ne lehessen teljesíteni. Mindezt azért, mert ott a zöldek jelentős számban kerültek be a parlamentbe, akik sajnos helyi viszonylatban nem mások, mint a környezetvédelmet és az állatvédelmet bizonyos embertömegeket mobilizáló jelszavakként kezelő politikai csoportosulások - akik így csupán egy gesztust tettek a választóik irányába. A számomra elkeserítő dolog mindebben az, hogy ezek a választók a fogorvosnál ugyanúgy kérni fogják húzás előtt az injekciót, noha az is állatokon volt kikísérletezve, és nincs ez másként a műtéti altatással sem, satöbbi-satöbbi... (A dolog külön pikantériája ráadásul az, hogy a Hessenből kitiltott és ide áttelepített gyúgyszergyárak innentől fogva Hessenbe SZÁLLÍTJÁK a gyógyszereket - szóval az állatkísérletek segítségével kifejlesztett termékek fogyasztása már nem sérti a hesseniek érzékenységét, csak az előállítása... No comment...).Vewy írta: Lehet egyébként vitatkozni arról, hogy az orvostudomány mennyire tesz jót az emberiségnek...
A magam részéről azt gondolom, hogy minden jóérzésű ember próbál ebben az ügyben a lehető leghumánusabb módon eljárni, és ami pl. engem illet, ez a harmadik munkahelyem, és életem során kb. 20-30 laborban fordultam meg, de SOHA SEHOL nem láttam olyan vadállatokat, akik direkt, és a feltétlenül szükségesnél egy kicsivel is több szenvedést okoztak volna a kísérleti állatoknak - és hallani is csak egyetlenegy esetről hallottam (a dolog felszínre kerülése után az illetőt azonnali hatállyal ki is rúgták az állásából, pedig közel sem volt akkora ügy, mint amivel általában vádolni szokták a magamfajtát). Ezért aztán az ilyen állatkísérletek elleni plakátos meg mindenféle kampányos dolgokat sok esetben szükségtelen hangulatkeltésnek tartom, ami ráadásul káros is, mert pl. a nemzeti kormányok kutatás-fejlesztére elkülönített költségvetési keretét nyilván az is meghatározza, hogy az őket pozícióba juttató választók hogyan vélekednek az adott kérdésről. Isten irgalmazzon nekünk, ha úgy járunk, mint Hessenben - odahaza ugyanis az egész országra vonatkozó törvények vannak, és nincs olyan menedékhely, ahová át lehetne telepíteni a laborokat, aztán majd onnan visszavásárolni a szükséges gyógyszereket. Az állatkísérletek állami szabályozása egyébként olyan szigorú mindenütt Európában (OK, Albániáról nincs információm, de a támadások pont azokban az országokban a legerősebbek, ahol a legjobbak a tartási körülmények...), hogy a kísérleti állatok az esetek 95%-ában jobban élnek pl. a magyar emberek átlag-életszínvonalánál. Ez most cinikusan hangzik, de sajnos kénytelen vagyok azt mondani, hogy így van.
Sajnálom, ha valakinek megsértettem az érzékenységét, de úgy gondolom, hogy amit ma a kutatás-fejlesztésen kívüli szférákban dolgozó emberek hallanak az állatkísérletekről, az jobbára egyfajta torzított, propaganda-szerű információ, ami elsősorban a szenzációhajhász médiumok és az állatvédelmet a baloldali politika oltárán feláldozó zöld pártok bűne. Ez azért is szörnyű, mert pl. a régi munkahelyem rendszeresen szervezett fórumokat újságíróknak, ahol képet kaphattak volna arról, hogy valójában mi folyik egy kutatólaborban, de szinte soha senki nem jelent meg ezeken a rendezvényeken, és aki el is jött, az is csak a szokásos sztereotípiákra meg véres történetekre próbált kilyukadni. Helyette viszont történt olyan, hogy belőttek a főnököm ablakán, és én is ültem már órákig a házban, mire a rendőrök szétkergettek egy veréssel meg minden földi jóval fenyegetőző állatvédő csoportot, akik ott izgultak nagy hangosan a bejárati ajtónk előtt. Ezért aztán úgy gondoltam, nem árt, ha az ellenvélemény is szót kap, ha már felmerült a téma - elnézést, ha hosszú és unalmas voltam. Azt gondolom, hogy attól nem vagyok kevésbé állatbarát, ha ilyen helyen és ilyen szakmában dolgozom - mindössze csak annyi a helyzet, hogy ha már mindenképpen választanom kell, akkor elsősorban emberbarátnak szeretném tartani magam, és csak másodsorban állatbarátnak.
Priviben, mailben továbbra is állok mindenkinek a rendelkezésére, de a magam részéről nem borzolom tovább a topic idegeit ezzel a témával
Üdv mindenkinek:
Well
Joseph de Maistre
- Drowse
- Nem elérhető
a cápákkal meg az a baj, hogy nem valami barátságos élőlények, lásd "zabálási düh", etc
és a cápa is védett egy ideje, ha jól tudom, meg véletlenül sem azért irtanak ki sokat, mert az ember haragudna rájuk, hanem mert egyesek megkajálják a cápa-uszonyt, és rengeteg ember él a cápa-uszonyból
"All right, all right. I can take a hint. I know when I'm not wanted. I usually don't pay any attention... but I know."
- Nimrocco mirimafea
- Nem elérhető
- amberblood
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
bár az is igaz, hogy jóval több állat végzi gyorséttermi nyersanyagként, mint kísérletek áldozataként...
... inkább beszéljünk valami vidámabbról!
"Szép a tavasz és szép a nyár is,
de szebb az ősz s legszebb a tél..."
/J.A./
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Az állatkísérletekre szükség van, csak nem mindegy, hogy milyen körülmények között. Mert ugye lehet úgymond "humánosan" is elvégezni ezeket a kísérleteket, és nem csak úgy, ahogy a GreanPeace plakátjain rémísztgetik az embert. Mert ugye mindennek van határa.
- Vewy
- Nem elérhető
Erda niire (Area) írta: hosszú idő után végre volt időm bekukkantani a topicba, és azonnal el is szörnyedtem... h: Megjegyezném, hogy ez egy ÁLLATBARÁT topic! Bocsi, de én undorodom a döglött állatoktól, hát még a félbevágott!!! :dead:
A delfines cucc megint felháborított. A cápák sokkal nagyobb veszélyben vannak, mégis szemrebbenés nélkül kivégzik őket, mert volt pár cápás horrorfilm... :rmad2:
Meg mert sérti az ember egoját, hogy nem ő a csúcsragadozó...
- Erda niire (Area)
- Nem elérhető
A delfines cucc megint felháborított. A cápák sokkal nagyobb veszélyben vannak, mégis szemrebbenés nélkül kivégzik őket, mert volt pár cápás horrorfilm... :rmad2:
'Is there anybody out there?'
- Narmo
- Nem elérhető
Vewy írta: Na, a "delfinvédős cuccot" ritka nyálasnak és felháborítónak találom! Arról van szó ugye, hogy a halászatnál figyelnek arra, hogy delfint ne fogjanak ki, ne pusztuljon el. Miért pont a delfin? Miért csak a delfin? Mert a delfin OLYAN CUKI!!!! Közben többezer más halfaj a halászat áldozatául esik, amire viszont nem figyelnek, mert csak a delfin CUKI. Az egész azért van, hogy az emberek, akik szimpátiát éreznek a CUKI delfinek iránt, megvegyék a terméket. Ha arra ügyelnének, hogy egy kifejezetten ronda halnak ne essék bántódása halászat közben, az nem hatná meg az embereket...
Teljesen egyetértek Veled,de én nem tartom 100%-osnak az emblémákat,papírokat..
- Vewy
- Nem elérhető
- Narmo
- Nem elérhető
- Beren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
És nem csak azért vannak állatkísérletek, hogy embereket mentsenek meg. Kozmetikában is használnak, vagyis már inkább csak használtak állatokat kísérleti célra. (Bár ha szóba kerül, mindig felrémlik előttem egy szivárványszínű, rúzsozott szájú, illatos nyúl képe...)
Azt még csak elfogadom úgy-ahogy, hogy ha egy állat halála sok más élőlény (Akár ember.) életét mentheti meg. De hogy azért boncoljanak állatokat, hogy diákok tudják tanulmányozni őket... Na persze, biztos orvos lesz belőlük, vagy állatorvos... De akkor is.
Barátságot kötött a madarakkal meg a vadakkal, s azok segítették és nem árulták el, s attól kezdve Beren nem evett húst.
- Vewy
- Nem elérhető
Lehet egyébként vitatkozni arról, hogy az orvostudomány mennyire tesz jót az emberiségnek...
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Joseph de Maistre
- amberblood
- Nem elérhető
biztos(?) szükség van mindenféle gyógyászati és oktatási szempontból állatkísérletekre, miegyébre... de mégis elég kellemetlenül érint...
hát még ha elütött macsekról vagyon szó...
...van itt mifelénk a vasútállomáson egy tüneményes kis macska, jóideje barátkozom vele, és nagyon nem szeretném egyszer félbevágva látni...
amúgy kevés dolog tud feldühíteni, de az állatkínzás nagyon...
"Szép a tavasz és szép a nyár is,
de szebb az ősz s legszebb a tél..."
/J.A./
- Timona
- Nem elérhető
[size=9:23nlf4ds]Szivesen bemutatnálak titeket az én drága egyetlen ex biosztanáromnak akinek "ded enimöl" fotógyűjteménye van..., hja mindezeket a túráink során gyűjtötte be, tehát én láttam saját szeműleg is őket - most nyáron lapos egeret, félig megevett (talán) rigót, lábnélküli gyíkot (kettőt is)...[/size]
Lapos macsot meg sajna hetente egyet- kettőt kb mindig látni az utakon, figyelmetlen vezetők
[size=9:23nlf4ds]Aki meg kitömési v félbevágási szándékkal közelit a macskámhoz (vertikálisan v horizontálisan- TÖK MINDEGY), azt megcsapkodom!!! :agressziv:[/size]
Az állatkisérletekről nekem az jut eszembe, hogy amikor kicsi voltam és apu olyan helyen dolgoztt ahol gyógyszereket próbáltak ki fehéregereken, akkor ő néha hazahozott egyet- egyet, mert sajnálta őket.
Tudom tudom, hogy mindez szükséges, de attól még nem tecc..., mert önző dolog!
"Van úgy, hogy csak emlékszem arra, ami éppen történik."
Fodor Ákos
- Artemisz
- Nem elérhető
Phaedra írta: minden porcikájuk..
Minden porcicájuk...
Én is imádom a macskuszokat, de ha belegondolsz, hány ember életét mentették meg az állatkísérletek, nem lehet olyan rémes! És most nem a kozmetikus állatkísérletekre gondolok!
Abban egyetértek, hogy nem kell túlzásba vinni. És nm szabad kínozni az álllatot!
(élveboncolás SUX!!!! )
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Phaedra írta: Alyr: amit kipreparálnak, is meghalt előtte. Legalábbis nagyon remélem....
Tudom. De nem mindegy hol, mi okból és hogyan.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Namarie
- Nem elérhető
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
(ez gonoszan hangzik, ha az én macskámon akarnának szemléltetni lenne hozzá egy két szavam persze )
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Namarie
- Nem elérhető
Hát Felagund... én jobban szeretem, ha cica egyben van, él és egsézséges.Felagund írta:
Suhifarok írta: De, Felagund, szegény macsek!
Akárki akármit moond, egy mediansaggitalis (hosszában félbe) irányban kettévágott macska nemcsak tanulságos, de szép is!
[size=9:33mgcbfo]Perverz biológus[/size]
Sajnso ezeket az állatokat megölték, nem pedig megvárták, míg egy szépen jobblétre szenderült cicát bevisznek.
Szerintem inkább legyen kevesebb preparátum, de ne okozzuk vele egy állat halálát sem.
Amúgy mániákus cicarajongó vagyok, és magam részéről nem is tudom, mit lehet rajtuk a legjobban csodálni, mert egy az egyben gyönyörűek- minden porcikájuk..
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Artemisz
- Nem elérhető
Felagund írta: Akárki akármit moond, egy mediansaggitalis (hosszában félbe) irányban kettévágott macska nemcsak tanulságos, de szép is!
[size=9:z9nquw7k]Perverz biológus[/size]
Dettó!!
Csatlakozom drága nekroMandosunkhoz! :tongue:
Állattan Praktikum RÚLZ!! Ugye?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Én a magam részéről különösen a koponyát szeretem ebben az állapotban megszemlélni, bár onnan a harmic mikronos metszeteknek is megvan a maguk különös, fanyar szépsége
Joseph de Maistre
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Suhifarok írta: De, Felagund, szegény macsek!
Akárki akármit mond, egy mediansaggitalis (hosszában félbe) irányban kettévágott macska nemcsak tanulságos, de szép is!
[size=9:1axuaj4j]Perverz biológus[/size]
Our knees do not bend easily
- Woland
- Nem elérhető
és hát nem ketté voltak vágva, hanem...lpos
Mindenek felett,
s3.bitefight.hu/c.php?uid=43202
- Suhifarok
- Nem elérhető
A nagypapám kutyáját a vonat lefejezte. Vagy ezt már mondtam?
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Sil írta: Szerinted a "mellső" és "hátsó" kifejezések használata melyik lehetőségre utal?
Bocs, nem figyeltem...
Our knees do not bend easily
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.