Tánc
- ZBaly
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ladislas
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
E héten frissítem az oldalt, meg megnézzük milyen promó anyagokat tudunk összehozni, és jövőhéten elmegyünk néhány helyre körülnézni, meg végiggondoljuk a MűvEst lehetőségeit...
Pihenjetek, mert mindjárt itt az ősz!!!
Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Laurelen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
igaz, tegnap is mondtam, de fontos, úgyhogy leírom ide is:)
Borzasztóan jó olyan csapattal dolgozni, akik tanulni akarnak, fejlődni akarnak és lelkesek. voltak olyanok akik elbújtak a hátsó sorba, de őket se kellett külön noszogatni(csak néha ) Alapvetően azt éreztem hogy megvolt bennetek az az érzés hogy "meg fogom próbálni, meg tudom csinálni" még ha ez időnként - az emberi agy tűrőképességének határán - meg is ingott. Mint minden tanulás a tánc is nagyon kemény munka és sokat kell küszködni vele, van ami könnyebben bekattan mozdulat vagy ritmus van amihez sok idő kell ráhangolódni, és ez mindenkinél máshogy van.
Nagyon vegyes bagázs vagytok, néhányan táncos-zenés előélettel, néhányan a nulláról. Segítettétek egymást és türelmesek voltatok, és ez nagyon jó.
szóval ez csak a kezdet:)
puszi,
lau
a rombuszos improvizációs gyakorlatot hihetetlenül érdekes volt kívülről nézni...néha csak lestem...
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Ladislas
- Nem elérhető
Nah, ennek is vége..
Köszönöm mindenkinek, aki ott volt, hogy nem halt meg, nem akadt ki, és végigcsinálta a kurzust!
Öröm volt veletek dolgozni!
Szerintem rengeteg mindent tanulhatatok (én pl. rengeteg mindent tanultam, külön öröm volt nekem a flamenco, mert olyat még soha nem csináltam!)
Remélem lesz még alkalmunk ilyen jó kis "aktív pihenős " összejöveteleket csinálnunk...
Ősszel talán újra beindul az élet, addig is pihenjétek ki magatokat! A Művészeti esttel még nem tom mi a helyzet, de ha valaki nekiáll megszervezni, szívesen segítek neki!
Szeretlélek megkérni titeket viszont arra ("tanárok, diákok"), hogy írjátok le véleményeteket: Mi volt az ami nagyon jó volt, mi volt az ami nem tetszett, mit kellett volna még csinálnunk...stb. Mindent!!! Technikai és egyébb észrevételt, hogy javítani tudjunk, ha legközelebb lesz ilyen! Csak ne gondolkozzatok, tényleg mindent, nem kell a máz, csak a rideg valóság !!! Köszönöm!
Üdv: Ladis
u.i: Felpróbáltam a pólót, és jó lett!!! Köszönöm! Azért elég ilyesztő, hogy széltében olyan "vaskos"vagyok, mint az, aki 20-25 cmrel alacsonyabb ...
Jah, és jó volt az utánna következő játszóteres afterparty az elmebeteg "gyilkos" játszótéren!
Mégegysze ideírom az oldal és a fórum címét (hátha van olyan, aki még nem látta):
A Detox oldala: www.detoxcreativeteam.fw.hu (innen is eléritek a fórumot... jah és hamarosan fissítem a galériákat jó sok képpel, még ezen a héten, és felteszem azokat a zenéket is, amiket játszottam a kurzuson...)
A fórum külön: www.armbell.com/contemporain/
Szetettel várok mindenkit ide!!!
Ma reggel a konyhába jövet rájöttem, hogy anyám az őrület határát súrolja... Ezért nem tudtam én aludni!!!
- Dru
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
- Minerva
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nyah az a helyzet, h. nem néztem meg az órarendet, és egyelőre annyit kértem melóban, h. holnap "1kor vagy délben" (du3 helyett) eljöhessek... majd igyekszem szépen nézni reggel és akkor remélem délben (11:50-kor, mert akkor eleve 10 perc szünet kezdődik) eljöhetek, és elvileg negyed óra alatt ott vagyok... és nem maradok le a sztepről
Addig próbálom elővakarni az egy éve nem használt tudásom...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- andariel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Why do they call it rush our when nothing moves?
- Laurelen
- Nem elérhető
Őskori táncok:
o Faimádó táncok
o Állat-táncok
o Munka-táncok
o Harci-táncok
o Udvarlási táncok
o Gyógyító táncok
- A zenét a Tuatha De Danann ( = képzett munkások az Elba vidékéről, mitológiai források szerint a tündérek ) hozzák Írországba Kre. 1600 körül.
- A kelták Kre. 500 körül érkeznek Írországba, kultúrájuk és nyelvük később átformálódott a keresztény térítés hatására (Szt. Patrik Kru. 431). Így alakult ki egy sajátságos kultúra ahol a pogány táncokat és rítusokat keresztény képre formálták az eredeti motívumok megtartásával.
- Viking hódítás (Kru. 795) Norvégok és dánok.
- Anglo-normann hódítás. A francia udvarokban kedvelt körtáncokat a Normannok hozzák Írországba. Jig és reel eredetileg élénk hárfazenék. Jig egy régi olasz nevéből a ’giga’-ból származik, a Reel angol szász eredetű, jelentése: pörög, forog.
- 16.-17. század körtáncok és jig Angliában, Írországban és Skóciában, komoly jelmezekkel udvaroknál. Ezek még mind társasági, közösségi táncok, nem szólók.
- A táncok nagyon népszeűek az ír vidéken, leginkább az úgy nevezett Ring Fada, a hosszú tánc. Ezek mellet még ismeretek: a Kard-Tánc, a Harc-Tánc és a Vessző-Tánc.
- 18. század második felében jelennek meg Írországban a táncmesterek. Ők formálják az ír táncot, a szabályokat, fejlesztik a lábmunkát és a szólótáncokat. Velük tökéletesedik a szóló és a szteptánc. Általában 6-9 hetet töltöttek egy helyen, utána továbbutaztak. Mindig egy dudás vagy egy hegedűs kísérte őket. Gyakorlatilag „workshopokat” tartottak szerte Írországban ezzel egységesítve a tánc alapjait.
- Természetesen a bigott katolikus egyháznak is volt néhány szava a dologhoz. A női táncosokat pl. sok rossz okozójának, illetve az ördög fegyverhordozóinak tekintették. IX. Pius pápa pedig a keringőt és polkát szemelte ki, mondván hogy túl sok benne a fizikai kontaktus és az emberek túl jól érzik magukat közben. Az egyház közreműködésének köszönhetően csökkent a kulturális aktivitás és több ún. House-dance (egy fajta Figure) és Ceili (sok emberes jólérezzük magunkattánc) eltűnt, a zenészeknek nem volt munkájuk, sokat emigráltak Angliába, vagy Amerikába. Később mind az ír nacionalizmus megjelenésével, mind a vallásosság alábbhagyásával a tánc újra szabad lett.
Az Ír tánc fajtái
Szóló táncok
Jig
o Slip vagy Hop Jig: női tánc, versenyeken férfi vagy páros variációja is létezik, 9/8s, light tánc. Nagyon látványos.
o Single Jig : light tánc, 6/8 vagy 12/8. szerintem állatkínzás…
o Double Jig: light vagy heavy (= Treble jig) 6/8
o Heavy Jig: heavy, sztep cipőben táncolják.
Hornpipe: Angol eredetű tánc, sztep cipős tánc. 2/4, 4/4 s, az egyik legnépszerűbb kopogós tánc Írországban.
Reel: Skót eredetű, de az ír reel sokban különbözik skót testvérétől. 4/4s tánc, általában duplatempóra táncolják, kifejezetten látványos és népszerű.
o Treble Reel: Sztep cipős tánc, show-kban gyakran előfordul (Riverdance, LOTD…)
Set táncok: Sztep cipőben táncolják, adott zenére, adott koreográfiával. A legtöbb set-tánc még a 19 századból származik. Két részből állnak: 1. a „STEP” 2. a „SET”. Fajtái:
o 2/4: The Blackbird, Downfall of Paris, King of the Fairies, The Lodge Road, Rodney’s Glory
o 6/8: The Blackthorn Stick, The Drunken Gauger, The Three Sea Captains, The Orange Rouge, Planxty Drury, Rub The Bag, St Patrick’s Day
o 4/4: Garden of Daises, The Hunt, Kilkenny Races, Madame Bonaparte, The Job of Journeywork, Youghal Harbour
Ceili (társasági, csoportos táncok) : lazább, jólérezzükmagunkat táncok, egyszerű, alaplépésekre épül
- körtáncok
- sortáncok
- oszloptáncok
Figure (több-emberes, előre megkoreografált tánc) : hasonló a Ceilihez, direkt versenyekre, fellépésekre.
- Laurelen
- Nem elérhető
ÍR TÁNC
2X60 percünk lesz, tehát koreográfiát nem fogunk tanulni, hanem főként stílusgyakorlat lesz esetleg a második óra második felében egy figure.
puhacipőt, balettpapucsot vagy csúszásmentes zoknit (szvsz ilyen nem létezik, de vannak még csodák ) hozzatok! Kopogni nem fogunk, mert a terem nem alkalmas rá.
a csoport 2 részre lesz bontva:
teljesen kezdők
illetve azok, akiknek a fore-two-three, sidestep mond valamit. Ha jól tudom köztünk csak ronanesek vannak, úgyhogy légyszíves nézzétek át a beginner és a primary táncokat - BABY REEL, SINGLE JIG, BABY SLIP JIG, JIG, HARD REEL!
A fegyelmezésben Nyüfi (Loth) fog segíteni, de neki nem szabad ugrálnia, úgyhogy kérem ha valaki ugrálni látja csapja le.
az ír tánc története coming soon on péntek.
puszi,
lau
- Laurelen
- Nem elérhető
Mil, mikorra kell? összeülünk kb 2-3 óra alatt megcsináljuk és akkor azzal lehet házalni teremért és fellépért is!
de előtte még pontosan gondoljuk végig hogy kik vagyunk és mit akarunk:) mármint hogy ki az aki valóban rendszeresen részt tud venni a táncos megmozdulásokban...de szerintem ezt hétvégén megbezséljük:)
- Julcsi_
- Nem elérhető
- Milendoria
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
össze kéne dobni egy ilyen "ismertetőt" magunkról, tehát a táncos szekcióról, hogy kik is vagyunk, mióta táncolunk, miket csináltunk eddig, satöbbi. csak mert lehet (még nem biztos) hogy tudok majd termet szerezni a balettintézetben (persze nem ingyen gondolom de meg kell próbálni háthamégis...) és ezeket le kéne írni, mert ha látnak az emberek szépen papíron egy ilyen komolyabb valamit, akkor komolyabban veszik az embert és esetleg nagyobb esély van arra, hogy szerezzünk termet, másrészt ha pályázunk majd, jó lenne ha lenne egy alapunk. nos?
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.
- Ladislas
- Nem elérhető
Julcs: Kimoderáltalak...
Jah, és mégegyszer a lista (pluszt kap aki már fizetett!):
-Lau
-Julcs +
-Narbeleth
-Vewy
-Brandír
-Ladis
-Adelard
-Aeglos
-Áfi
-Andariel
-Andris
-Brokkoli +
-Cica +
-Dru
-Finc
-Gillz
-Ille
-Inczy
-Iru
-Kincses
-Kincső +
-Loth
-Maglor
-Mil +
-Min
-Mioni +
-Morgana
-Ratzkha
-Ring
-ZBalázs
-Julcs tesója
- Julcsi_
- Nem elérhető
www.armbell.com/contemporain -re, mer ott van minden!!
Vajh hányszor kell még leírni?
argh
- Ladislas
- Nem elérhető
Minden oké!
Millel és Mionival még 1kor talizom a Deákon!
Julcsal meg majd Goliban...
De megvan a pénz... úgyhogy minden rendben!
Szóval pénteken fél4kor a Flórián téri 1es villamosmegállóban talizunk.
Köszönöm mindannak az embernek, aki ugrott a felhívásra, és találkozott velem... ez már nem korrektség, hanem jófejség!
Táncra fel! :dance:
Üdv: Ladis
- andariel
- Nem elérhető
- Laurelen
- Nem elérhető
írtáncverseny, hmmm...szóval, persze manapság magyarországon is dívik a tradiruha meg a zokni meg a paróka stb...jópofa, de tök felesleges. ha nagyon szeretnél ruhát lehet kölcsönkérni olyan lányoktól itthon akik nem használják, pl Csézsé(már ha még megvan neki:P ) de nem egyszer láttam sima fekete kisszoknyában(egyenes, azért a nagyon show jellegűt nem csípik)+fehér ingben versenyt nyerni...én kétszer egy ocsmány zöld ruhában voltam kint(egyszínű töksima,mint utóbb kiderült bútorkárpit) harmadszor meg kölcsönkértem egy fekete egyberuhát, tölcsérujjal és combközépig érő szoknyarésszel, amiért ronan le is ordította a fejem hogy azonnal vegyek fekete harisnyát, mert erkölcstelen...
persze a zokni jobb, nem azért mert tradi, hanem mert jobban látszik benne a lábad(általában fekete balettpadlón van a verseny- a fehér zokni+fekete cipő jobban feltűnő)
haj meg tökmindegy, azt tényleg nem nézik.
rontásról annyit, hogy ha észreveszi a bíró az nem jó, ha nem veszi észre nem történt semmi, sőt olyan is volt már hogy rontott egy baromi nagyot a csaj de annyira jól táncolt hogy megkérték hogy táncolja le újra.
mil meg aeglos, meg mindenki akit érdekel a verseny, én a bécsit ajánlom mert az jön ki a legolcsóbban. általában egy kategória egy napon van tehát meg lehet azt csinálni,hogy reggel kimész, versenyzel, este hazajössz.
és érdemes akkor versenyre menni, ha már legalább 6-7 táncban tudsz indulni, jobban megéri.
az egyhetes felkészítő valóban drága, de baromi jó volt, szerintem egy intenzív kurzuson sokkal jobban fejlődsz, mint ugyanannyi órában nem intenzíven.
szóval, zoknit bárkinek adok kölcsön, aki kér:) zokniragasztót lehet kérni az ottaniaktól, meg ha jól emlékszem nem drága(többen érdemes venni egyet)
egy szuszra ennyi:)
pussz!
lau
- Ladislas
- Nem elérhető
A számom, amin el tudtok érni:
06302309103
- andariel
- Nem elérhető
- Ladislas
- Nem elérhető
Kitalálták, hogy előleget kell adnunk, mert egyébként nincs terem... És mindezt holnap 2ig (Szerintük ez így korrekt... szerintem meg nem, de mind1!).
Szóval, ha nem jelentkezik 10ember avval a szándékkal, hogy holnap 1ig befizeti a részvételi díjat, akkor:
-ad1: Nem lesz terem, és mehetünk jobb híjján a Margit szigetre...
-ad2: Sajnos -amilyen hülék-, hallgathatom egész végig (4évig), hogy megbízhatalan vagyok és csalódtak bennem...
Helyszínek:
Holnap 10-negyed 11ig a Flórián téri 1es vili megálló...
Reggel 8-du2ig bármikor a Goliban leadhatod!
3/4 1 és negyed 2 között a Deákon a Princess elött!
Fél2-3/4 2 között ismét a flórián téren...
Az aki jön, még írjon este privit nekem, vagy smst, v. csak csörögjön rám, és visszahívom a: 0630-230-91-03 számra!!!
Könyörgöm jelentkezzetek !!!
Mégegyszer sorry, de tényleg nagyon sürgős!!!!
Előre is köszönöm (kérlek írj privit, ha ott tudsz lenni!!!)
Ladis
- Aeglos
- Nem elérhető
Sajnos nekem ezt egy olyan lány mondta, aki elég profi, 3 évig volt showclass-es amit időhiány miatt hagyott abba, és nyert egy rakás versenyt... 10 éve még a fiúknak is voltak követelmények a külsőt illetően: kilt De most a fiúkat már nemigazán nézik külsőre...
Tény hogy tánctudás ide-oda a megjelenésre is kapsz pontot.
Julcsi ez a Tokyoba emigrál nem teljesen igaz... Mondjuk annyi, hogy most 2 hónapig kint van és workshopot tart. A legrosszabb verzió, hogy sokat kell majd kimennie, és addig más veszi át a táncsuli vezetését...
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Milendoria
- Nem elérhető
legyen már péntek! (halálunalom és döglés és várnivárni... kell a lelkesedés hiába no)
- Julcsi_
- Nem elérhető
Patetikus gáz bemondás: én ezért hagytam abba az egész ír cuccot. Ahhoz nem voltam elég tehetséges (meg fiú ), hogy megkülönböztetett bánásmódot igényeljek, így maradtam "a nagytömeg kit érdekel?" kategória tagja. ez meg nem sok perspektívát adott. Mil, Ronan aranyos ember, tüneményes stílus meg minden, de sztem örüljetek az Andinak...
Ladis: Én még megpróbálok átszervezni valamit, de valszeg csak fél7-től, a szlovákcsávó után tudok jönni pénteken...
argh
- Ladislas
- Nem elérhető
- Milendoria
- Nem elérhető
jó, csak akkor is ott van azért a nem kevés útiköltség meg a szállás meg a felkészítő tanfolyam... mondjuk így persze azért kevesebb jóval, de így is... miért nincs magyarországon verseny? (jólvan, nem nyafogok meg akadékoskodom tovább ) gyakorolni meg így is-úgy is kell, azért nyilván ez a legfontosabb... (mi az Andinál megtanulunk évi akár 4-5 új táncot is.. asszem )
- Ladislas
- Nem elérhető
Ha jó vagy a táncban (tehát stílus!!!) és nem rontasz, akkor szakadtan is kimehetsz, akkor is nyersz... Sőt! Én idáig csak egyszer voltam kint versenyen, de a tapasztalatom az, hogy legprofibbak a legkevésbbé karácsonyfa kinézetűek... Ez úgy van, hogy a kezdő táncoknál asszem még csak nem is szeretik, ha ilyen csiri-csáré vagy, ugyanis ezek a ruhák már haladó táncokhoz valók - amit köszönhetően Ronannek nem egy hamar fogtok mgtanulni (évente talán egy új táncot tanít...) ...
Ekkora baromságot (ezt azok mondták neked, akik nem nyertek...)!!!
Persze! Fontos a megjelenés is, de ha elég technikás vagy, lemoshatsz mindenkit! Szóval szerintem ahelyet hogy ilyen -szerintem- felesleges dolgokon rágódtok, irány gyakorolni...
Sorry, ez a kiakadás nem neked szólt Aeglos , hanem azoknak a megkeseredett botlábúaknak, akik kimennek az összes versenyre, és csak ez élteti őket, nem az, hogy minnél jobban táncoljanak...
pfffuuu...
- Milendoria
- Nem elérhető
másrészt ez iszonyat sok pénz és hát sajnos nincsen aranytojást tojó tyúkom a fiókomban...
sajnálom azért hogy ennyire rámennek az anyagiakra, így tényleg az az érzése az embernek, hogy az írtánc már szinte mellékes... nézegettem ilyen tradi-kosztümöket, a legolcsóbb is 100ezer forint körül kezdődik, jó hogy a kezdőknek még nem kell, dehát egy idő után már csúnyán néznek az emberre ha nincs...
ettől függetlenül egyszer mindenképpen ki fogok menni egy versenyre, csak hát ki tudja hogy mikor... előbb vagy utóbb biztos.
Ladis: zsíír lesz ez a tánctábor én érzem... már alig várom!
- Aeglos
- Nem elérhető
3 tánccal már ki lehet menni, lehet baby reel is, általában a kezdő versenyzőket Ronan azzal küldi ki, + light jig és a barátaik.
A versenyek meghirdetésekor jelentkezhetsz, és Ronan eldönti, hogy kiküld-e aztán el kell menned egy felkészítő tanfolyamra ami egy hetes és kb 10 rugó.
A verseny is elég sok, mert oda és visszaút, ottartózkodás, nevezési díjak, ruhakölcsönzés, zokniragasztó, paróka, kiscicafarka...
És az a baj, hogy a megjelenésedet is pontozzák, ezért árulják a flitteres bugyikat is, mert kilátszik tánc közben és az is ér 1-2 pontot...
Nekem ezt a táborban mesélték...
Egyszerre 3-an táncolnak a színpadon, és ha egy picit is rontasz akkor téged már nem csak a másik kettőt nézik... :triste:
Átlagosan nagyon vegyesek voltak róla a vélemények, van a ki nagyon ajánlja, és nagyon tetszik neki az egész, van aki hányingert kap az egészről, mert szerinte már a legkevésbbé sem szól az ír táncról.
Bár sztem egyik sem autentikus forrás...
Én azért élemeben egyszer ki fogom próbálni! 8O
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Ladislas
- Nem elérhető
Így viszont drágább lesz valamivel (már megint csak sorry- nem jött össze a 3,5ös számításom...!!!) : 3700Ft
Tehát Pénteken fél4kor a Fórián téri 1es megállóban találkozunk! Aki nem ér oda fél 4re az jön magától - de nem fogunk utánna futkorászni!!!
Az első napra kényelmes öltözéket és zoknit hozzatok! No meg jó sok vizet !
Jah! És a pénzt, mert ki kell pengetnem még aznap a bérleti díjakat! Kérlek, ne felejtsétek el, és ha lehet pontosan az összeget hozzátok, hogy ne kelljen váltogatni!!! Aki nem hozza, azt hazaküldjük érte! Köszönöm.
A cím mégegyszer: 3ker. Perc u. 2. - A 86os vonalán lefele, a Margithíd fele gyalogolva a bal oldalon, az első (nagyobb) kereszt utca! Nah, az a Perc utca... Az utcában a jobb oldalt , a járdán haladva lesz egy Culinaris, meg fürdőszoba bolt, aztán egy beugró, ahol fitnes meg kondi van, majd egy méterárú bolt, végül egy faajtó... mellette a falon két tábla: Budapest Tánciskola meg ilyesmi: Azon az ajtón kell bejönni, és felmenni az első emeletre, majd egyből bejönni az ottani ajtón, és lesz egy üvegajtó a "folyosón" (lehet, hogy az egyetlen ajtó...), azon be, és már itt is vagy!!! -Egyébként a "Piros Teremben" leszünk...
Akik pénteken jönnek!
-Lau
-Julcs
-Narbeleth
-Vewy
-Brandír
-Ladis
-Adelard
-Áfi
-Andariel
-Andris
-Brigi
-Brokkoli
-Cica
-Dru
-Finc
-Gillz
-Ille
-Inczy
-Iru
-Kincses
-Kincső
-Loth
-Maglor
-Mil
-Min
-Mioni
-Morgana
-Ratzkha
-Ring
-ZBalázs
Szeretném tudni, ki az aki nem jön fél 4re, és mikorra jönne?!? Egyedül Brandirról tudok idáig...
Szóval írjatok!
Üdv: Akispolgár
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.