- Köszönetek: 0
Zene
- Penngaladiel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Engem érdekelne, de utálom az olyan oldalakat, ahol csak regisztrációval lehet letölteni. Nincs meg valami elérhetőbb oldalon?Lamorak írta: Kicsit off és kicsit büdös (mert önreklám), de nem bírom ki, hogy meg ne említsem: Sötét Úr aktív és ezennel is hálásan megköszönt közreműködésével felkerült az én valamikori zenekarom 3 stúdióban felvett száma az Amazon.com letölthető zenéi közé. Az artist page a következő: artist.amazon.com/paleblueeyes
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Léli
- Nem elérhető
Előszöris bocsánatot kérek a tegnapi (kicsit téves) írásomért, ugyanis fáradt voltam, ideges voltam (egy igen pocsék főpróba után voltam)...
Előlről kezdem.
2002. (mi.) December 1-jén lesz a tali. Ez a legutlosó pillanat. Időpont: akkor legyen... 16 óra, Nyugati (Beleg: tudod, hol van az Atlétikai centrum?). Ring: Hozd a kottákat. Ha nem tudsz jönni, priviben megbeszéljük.
Elsősorban a film zenéit fogjuk elpróbálni, de persze + még amihez van kedvünk. Szeretném, ha mindenki körülnézne otthon, hogy mien, a GyU-hoz illő énekkari kottája van.
Na, mára kb. ennyi.
Hosszú és eredményes életet
Telcontar Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Sesy
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
Evennek itt válaszolnék: Úgy volt hogy 16-ára elküldöm a kottákat. Le is másoltam....
Nálam maradt az egyik társasjáték, és úgy volt, hogy el kell juttatnom Ancalimonnak. De én Erdélybe mentem, és megbíztam apát, hogy a kottákkal együtt adja oda a társasjátékot. Ancalimon írt nekem egy mailt amit már nem kaptam meg, hogy nem kell elvinni a társast. Úgyhogy nem vitte el.
Sorry, mindenkitől!
(Léli: 17$)
"Be the change you want to see." Gandhi
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Beleg
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Lamorak, Neked már a chaten gratuláltam! :itscool:
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
4 ora utan jo akarmelyik vasarnap, elotte nem.
Beleg
- Rayan
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- Léli
- Nem elérhető
Lam: Lehet, hogy én nem értek a dologhoz, de sehogysem sikerül letölteni
Mindenki: Szóval, várom azok visszajelzését, akik most vasárnap ráérnek próbálni mondjuk... 13:00-tól. Holnap kiírok mindent, amit tudok ide is, meg a találkozásokba; ha lehet, addig szóljatok (persze utána is lehet ).
Telcontar Léli
Ui.: Ha nem leszünk elegen, abban a pillanatban lemondom a január 3-i szereplést...
- Lamorak
- Nem elérhető
Elnézést az offért még egyszer...
Lamorak
Pantes anthrópoi tou eidenai oregontai physei.
(Aristotelés)
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Meg tajn egy kis hangom is van ha kell
Vasarnap delutanonkent nekem is jo lenne, monnyuk 4-5-tol.
Beleg
- Kincső
- Nem elérhető
Szióka:
Kincső
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Léli
- Nem elérhető
A most szombati tali úgy tűnik nem jön össze. Ezesetben viszont bele kell majd erősítenünk. Jövőhét vasárnapra mindenki készüljön egy talira, legrosszabb esetben beülünk a Margitszigeti bigyóba...
De jó lenne, ha valaki tudna szerezni próbahelyszínt, különben nem jön össze a fellépés...
- gillz
- Nem elérhető
- Sesy
- Nem elérhető
- Léli
- Nem elérhető
A "Betanítást" úgy értem, ahogy egy énekkar új dalt tanul. Megkapja a kottát, akik tudják éneklik, és ő becsatlakozik. Egy idő után pedig tudni fogja. Azt mondjuk nem tudom, hogy a kottával kapcsolatban mien szerzői jogok vannak (valószínű olyan, mint pl. a könyvekre), szóval nekik nem adhatunk, de legalább egy ideig elmondhatnák magukról, hogy tudják.
Egyébként (kb. 1 mondatban) felvázoltam a dolgot Battinak és nem tiltakozott kézzel-lábbal Csak annyit mondott rá, hogy erre nem is gondoltak, meg jó ötlet, szóval, munkára fel!
- Kincső
- Nem elérhető
Daltanítás: szvsz legyen egy terem, ahol leszünk, és mivel többségünk amúgy nolda, váltakozva legyünk a két helyen, és menne folyamatosan a dolog. Adnánk fénymásolt kottákat, és együtt énekelnénk. Úgysem akar majd egyszerre 50 ember dalt tanulni, hiszen közben más programok is lesznek - becslésem szerint max. 20, de nem tudom...
Furulyám van, és ha lenne kottám, valszeg meg tudnám tanulni.
Mennem kell.
Kincső
- gillz
- Nem elérhető
tűzzünk ki időpontot és helyet... :eek2: node mikor. nov2 Túrin, nov9????
nov16 Kósza,
szval igen, minél elébb kéne gyűlni. Helyet kérdezek a hétvégén, de ti is ötletelhettek vmi teremre, ahol elfér 10-15 ember. és hangoskodhat. Hogy mit csinálunk, azon még vitatkozhatunk... De ezt a betanitást még mindig nem értem.
need more brainz. yourz. now.
- Cueddo
- Nem elérhető
Én mindössze kétszer láttam a filmet, úgyhogy a dalok többsége új volt nekem, de éneklés közben pillanatok alatt eszembe jutottak, és rájöttem, mennyire tetszenek! Ma egész nap nem bírtam kiverni a fejemből egy-két dallamot, még dolgozatírás közben is mentek bennem
Ha tényleg akarunk a születésnapon szerepelni, szerintem azokból a dalokból kellene összeállítani a műsort, amiket a talin énekeltünk - és mindenképp önállóan, nem "előzenekarként"
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Léli
- Nem elérhető
Nos, én nem vagyok benne biztos, eűhogy erre a 111. születésnapra megfelelő lenne egy ilyen kamarazenekaros énekkar. Ezért mondtam, hogy a "betanításos" verzió jobb lenne. Kíséretnek pedig minimum a gitár (Gillz), gondoltam még a fuvolára és/vagy hegedűre. Ezokból kifolyólag: Anna, Kincső és Tündelány jelezték, hogy tudnak az előbb említett hangszereken tudnak játszani. Kérdem én, van-e eszközük hozzá, és tudnák-e a darabok betanulását, kíséretét vállalni (már persze, ha ez a verzió fog továbbélni).
Telcontar Léli
Ui.: Ma döbbentem rá, hogy nagyon tetszenek, amiket énekelteünk. Jók vagyunk! :itscool: :hello:
- gillz
- Nem elérhető
Kincsővel ellentétben én a szereplést pártolom, sztem meg tudnánk tanulni néhány dolgot úgy, h az élvezhető legyen. Mondjuk nem pont a Crossborns előtt kéne , mert kicsit más műfaj.
Betanítás: ezzel csak az a bajom, h működik az Éneklő Ifjúság szülők által is látogatott koncertjén, de itt hogyan? És mit? Kiknek és mikor? Ilyen szinten megtanulhatjuk a "when the cold of..." kezdetű slágert, bár már azt is nehézkes, mert magas. Inkább olyanon lehetne gondolkodni, h az utolsó számot mindenki énekelje felkiáltással kezdjük...
És mit énekeljünk? Nekem kamarakórusos felállás jutott eszembe, több szólamban. Ring kottáiból, illetve egyéb forrásból "klasszikus" műveket, motettát, énekkaros cuccokat, vagy a Koppányt.
need more brainz. yourz. now.
- Kincső
- Nem elérhető
Sziasztok:
Kincső
u.i.: nagyon nagyon nagyon... szuper volt az éneklés a talin! :itscool:
- Léli
- Nem elérhető
Szóval, igenis komolyan gondoltuk a 111. születésnapon való részvételt, de, hogy mien formában... Két lehetőség van.
1. "Crossborns előzenekar"
2. Külsősöknek a dalok betanítása
Legelőszöris egy helyiség kéne, ahol (terveink szerint) hetente v. kéthetente tudunk próbálni. JAVASLATOKAT VÁRUNK!
Addigis mindenki készüljön fel testileg, lelkileg a januáru szereplésre!
Telcontar Léli
- Telumehtar
- Nem elérhető
Nagyon jók voltatok...de tényleg...élmény volt hallgatni
- Cueddo
- Nem elérhető
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Kincső
- Nem elérhető
- Léli
- Nem elérhető
Kérlek titeket, Ringet ne zaklassátok a privikkel (nem tudom, hányan írtatok neki), elküldtem neki a névsort (akik felajánlották, hogy pénzzel is támogatják a kottáhozjutást), amint meg tudja oldani, elküldi mindenkinek.
Ezek, mint Ring is mondta, az Ő kottái, az apukája Neki vette meg, nem az MTT-é. Ezért is köszönjük neki, hogy eljuttatja nekünk a kottákat.
Köszi Ring :bounce: :itscool:
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.