- Köszönetek: 0
Színművek
Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)
Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs |
|
30 | 30% |
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten |
|
20 | 20% |
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr |
|
16 | 16% |
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk |
|
17 | 17% |
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e |
|
8 | 8% |
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom |
|
9 | 9% |
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa ) | |||
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak |
- Dae/siss
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ery
- Nem elérhető
Angwen írta:
Rám itt mennyire lesz szükség? Csak mert nem tudom, mikor végzek, és egyáltalán nem biztos, hogy adott időre meg tudnék jelenni...Ery írta: Figyelem Berenesek!
A pénteki próba igazán remekre sikeredett. *meghajol*
A jövő héten csütörtökön 14:30-tól a Corvinban próba lesz. Végső simítások gyanánt (leginkább kiejtés és hangsúly)
Angwen: Jelenlétedre ez alkalommal nem lesz szükség. Veled majd pénteken gyakorolunk - főleg az utolsó "Nem!" időzítését.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Angwen
- Nem elérhető
Hiányérzetem lesz, amiért nem éjszaka van a főpróba... :nosztalgia:kriszana írta: Kedves Színjátszósok,
Egyetlen alkalommal, JANUÁR 2-án délelőtt 8.00 -tól lesz alkalma minden színi előadásnak bejárópróbát tartani.
Tehát 2-án reggel 8-kor találkozunk a Marczibányi Téri Művelődési Ház bejáratánál!
Rám itt mennyire lesz szükség? Csak mert nem tudom, mikor végzek, és egyáltalán nem biztos, hogy adott időre meg tudnék jelenni...Ery írta: Figyelem Berenesek!
A pénteki próba igazán remekre sikeredett. *meghajol*
A jövő héten csütörtökön 14:30-tól a Corvinban próba lesz. Végső simítások gyanánt (leginkább kiejtés és hangsúly)
"Bízz Istenben, és tartsd szárazon a puskaport!" (Oliver Cromwell)
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Egyetlen alkalommal, JANUÁR 2-án délelőtt 8.00-tól lesz alkalma minden színi előadásnak bejárópróbát tartani.
Tehát 2-án reggel 8-kor találkozunk a Marczibányi Téri Művelődési Ház bejáratánál!
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Beleg Cúthalion
- Nem elérhető
Kedves Mindenki!
Ezuton szeretettel meghiv titeket csaladostul-baratostul a FONIX Dramastudio a 2004 december 19-en 15.00-kor kezdodo karacsonyi unnepsegre. A belepes ingyenes! Az rendezveny kb 2 oran at tart.
A musorbol: jelenetek, darabok, versek, dalok, tancos produkciok, es egy vidam betlehemes jatek.
Tovabbi reszletek itt .
Tobbek kozott Nim es en is szerepelni fogunk.
Sok szeretettel latunk mindenkit!
Ery, mindjart indulok az "illetekes elvtarshoz", holnapra meglesz a valasz a ledofos dilemmahoz.
"Ab sagittae Ungarorum libera nos Domine!"
- Dae/siss
- Nem elérhető
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
- Rabyn
- Nem elérhető
Gondoltam ide írok ide többen jártok. Nagyon nagy szükségem lenne a KHEs darabban egy parókára (nekem mint Pippinnek) de ami volt az borzasztó kényelmetlen és már darabokra ment szerintem. Ha tudtok olyan helyet, ahol lehet köcsözöni vagy venni olcson (esetleg össze lehetne rá dobni a pénzt és közösbe menne) akkor szoljatok. Ha van valakinek az is jo lenne..
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Cueddo
- Nem elérhető
- Ery
- Nem elérhető
- Esgal
- Nem elérhető
A következő táncpróba időpontja SZERDA KÉSŐ DÉLUTÁN, egészen konkrétan fél hattól fél hétig a Kincső által felajánlott csepeli helyen. Hosszú az út, ezért 16:30-kor a Boráros téri HÉV-megállónál találkozunk. Előre is bocs, h messze lesz, de nem tudok jobb helyet.
Szeretném viszont, ha az ÖSSZES FA eljönne. Ezek: Galadh, Aranymag, Ring, Mírrand, Adelard. Kincsővel a Szt. Imre téren fogunk talizni, majd rád csörgünk, ha odaértünk. Én sem akarok szigorkodni, de aki nem jön, az nem lesz. Ha megint csak annyian leszünk, mint múlt szerdán, lefújom a táncot. És természetesen a pénteki megjelenés is kötelező, szintén bocs miatta, de annyira kevés az időnk, h ami ennél kevesebb, az már csal.
Nna, találkozunk szerdán, maradtam tisztelettel, stb.
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Dae/siss
- Nem elérhető
Mindenki: nincs értelme a lelki terrornak és a fenyegetozésnek. Annyit kérek, hogy az alant ismételt, tükör elotti gyakorlatot mindenki csinálja végig legalább egyszer egy nap, és PÉNTEKEN MINDENKI LEGYEN OTT HÁROM ÓRÁRA, TÁNCOSOK, SZÍNÉSZEK EGYARÁNT, és készüljetek fel egy maratoni próbára, akár az egyetem zárásáig.
Köszöntem a figyelmet.
- Cueddo
- Nem elérhető
- Laurelen
- Nem elérhető
tudom, hogy a jelenlétem nélkül nehezen működik a darab- csupán a szerep súlyából adódóan, de nem tudok ott lenni csak pénteken. ég a pofámról a bőr, de ez az utolsó hét katasztrófa
lau
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Cueddo
- Nem elérhető
Egyéb Közlendő Cucc:
megkockáztatnám a következő kijelentést: szerintem beleestünk abba a hibába, hogy azt hittük, az Aredhel már a kisujjunkban van, és bőven elég, ha minden pénteken lenyomjuk kétszer, mintegy futószalagon. hát, ez nagyon nincs így. másrészt viszont nincs is elveszve a dolog, egy csöppet sem. csak még néhány dolgot igen komolyan kéne gyakorolni, többek közt
- az artikulációt
- hasi légzéssel történő beszédet
- kellően hangos beszédet, hogy mindenhol jól hallják
ez a 3 tkp. jó szorosan összekapcsolódik.
EGYRÉSZT az lenne a feladat, hogy mindenki mondja el a szövegeit otthon, a tükör előtt, stb. legalább két-háromszor TÚLARTIKULÁLVA. kérek mindenkit, hogy ezt igenis vegyétek nagyon komolyan, és csináljátok meg. én is nekiállok holnap, és megcsinálom. az első két dolgot gyakoroljátok otthon, a harmadik pedig a próbák során lesz középpontban, erőteljesen.
MÁSRÉSZT, mivel jön a karácsonyi szünet, és bezárják az egyetemet, és nem akarok csöves-próbákat tartani, ezért a következő, azaz utolsó héten HÁROM próbanap lesz.
Ezek: HÉTFŐ, CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK. H,Cs: 16.00-18.00, P: szokásos 14.30-17.30
akiknek mindenképp jönniük kellene: Lau, Ery, Esgal, Peredhil, Angwen, Ratzkha, Siss, meg én.
(a táncosok szerveződését, gyakorlását saját belátásukra bízom, őket csak pénteken várjuk mindenképp, többé-kevésbé(inkább többé )kész tánccal.)
nomármost, ha valaki semmiképp nem tudja magát szabaddá tenni ekkor, de tényleg-tényleg semmiképp, az tegye meg, hogy felhív engem. (esetleg még a topic-hozzászólás működik, de a kommunikáció többi formája - esemes, mail, privi, stb - most nem. nehéz ám így utólag összeegyeztetni ennyi embernek.)
kár, hogy elszállingóztatok, és nem tudtuk megbeszélni, hogy mindenkinek jó legyen az időpont. azért tettem 4-re, mert reménykedem benne, hogy azután már nincs olyan vadember, aki előadást tart/hallgat a félév utolsó hetében )
nagyon köszönöm a megértéseteket. ezek a próbák még kellenek. mindenkinek el kellene jönnie, akiket felsoroltam. nem lenne jó, ha a hiányzók miatt ebben a szakaszban még jelenetpróbákat kéne tartani.(sztem nektek is jóval neccesebb lenne a szünetben megjátszani ezt a 3próbás cuccot.)
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Cueddo
- Nem elérhető
J.R.R. Tolkien műve alapján írta: Szarvas Szilvia (Dae/siss) és Kovács Gábor (Cueddo)
Rendezte: Szarvas Szilvia (Dae/siss)
Tánckoreográfia: Várszegi Éva (Ringbearer), Abonyi Barbara (Esgal)
SZEREPLŐK:
Aredhel - Szalay Zsófia (Laurelen)
Eol - Molnár Gyula (Ery)
Turgon - Kovács Gábor (Cueddo)
Idril - Ürmössy Zsuzsanna (Angwen)
Maeglin - Dóra Ádám (Peredhil)
Lómiel - Abonyi Barbara (Esgal)
Curufin - Szabadkai Bálint (Ratzkha)
A tündék, elhagyva az Áldott Birodalmat, Középföldére költöznek, és birodalmakat alapítanak. Ezeknek egyike Gondolin, a Rejtett Város, amelynek hollétéről még maga Morgoth sem tud. Kétszáz évvel letelepedésük után a tündék szövetségbe tömörülve ostromzár mögé szorítják Morgoth-t, és a világ egy időre megint biztonságosnak tűnik. Így érzi Aredhel, a gondolini hercegnő is, aki elhagyja a Rejtett Várost, és szembesül Középfölde veszedelmeivel...
egyelőre ennyit tudtam összehozni. ez a szöveg szvsz nagyon béna, megkérek valakit, mondjuk téged, Siss, hogy szedd rendbe. köszönöm
(Dylan Thomas)
- Brisa
- Nem elérhető
Cueddo írta:
Brisa, az Aredhelről az eddigi infók: (amit nem írtam le, azt nem tudom, a többi darabbal ka
AREDHEL és EOL (dráma egy felvonásban)
Szereplők:
Eol - Molnár Gyula (Ery)
Siss: kérlekszépen, foglald össze a darab tartalmát pár mondatban. én most képtelen vagyok összeszedni a gondolataimat...
Ez így kevés. Kellene a darab írója, rendezője, koreográfusa, zeneszerzője, operatőre, anyámtyúkja.
Ezenkívül pedig egy rövid leírás róla.
Példának okáért, berakom Ery infóit, kábé ilyen formátumban kellenének az infók:
J.R.R. Tolkien műve nyomán írta: Molnár Gyula (Ery), Benei Fédra (Phaedra/Namarie), Gárdonyi Zsuzsa (Léli)
Rendezte: Gárdonyi Zsuzsa és Molnár Gyula (Ery)
Luthien dalát Ürmössy Zsuzsanna (Angwen) írta.
Szereplők:
Beren: Végh Norbert (Drizzt)
Finrod: Kovács Gábor (Cueddo)
Szauron: Molnár Gyula (Ery)
Luthien: Ürmössy Zsuzsanna (Angwen)
Őr: Reinicke Tamás (icke)
Hely: Szauron börtöne
A halandó Beren csak úgy nyerheti el szerelme a tünde Luthien kezét, ha megszerez egy szilmarilt Morgoth vaskoronájáról. Küldetésében segítséget nyújt a tünde király Finrod és tíz harcosa. Mielőtt azonban elérnék céljukat, Morgoth szolgája Szauron megállítja és fogságba veti őket.
Brisa
- Dae/siss
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kéretik nem nagyon röhögni a gyakorlatokon, így olvasva biztos nagyon ééérdekesek Meg elsőre csinálni is fura, de ez van.
Meg továbbra is gondolom, hogy így nem nagyon érthető a lényegük... (főleg mivel ez eredetileg magamnak írt vázlat volt... )
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ery
- Nem elérhető
Drizzt írta: Jelzem, hogy pénteken hivatalosan 13:50 ig órám van, és asszem a Bécsi út 324.-ben
ADS ?
ADS= Ajtósi Dürer Sor. Szóval a szokott helyen. Akkor gyere 15:00-ra
Cueddo írta: Ery: ha kérhetem, pénteken tegyük kettőre a Beren-Finrodot, mert nem lenne jó, ha csúszna az Aredhel, főleg hogy (ha jól tudom) most táncpróbák is lesznek. másik megoldás: tovább tartjuk az Aredhel-próbát, de sztem ez nem nagyon lehetséges. 2-3ig kéne nekünk próbálni, 3-5ig pedig Aredhelezni.
Szinte kizárt, hogy kettőre odaérek. Ezért akkor gyakorlunk amíg a táncpróba tart.
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Drizzt
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
DRÁMAGYAKORLATOK
1. kezdőkör
hogy érzed magad, milyen az energiaszinted, mit tudsz/szeretnél adni nekünk, esetleg mit hoztál előző alkalomról, pl. "Fáradt vagyok, de jókedvem van, mert..., a jókedvből szeretnék adni nektek is, meg lelkesedést."
2. séta a térben
- töltsd ki a teret! tapsra megállva, ha két ember túl közel áll, kiestek.
- járj úgy, mint egy medve, öregember, kisgyerek, ló, fóka, stb.
- válassz ki egy bármilyen lényt, játszd el, közben sétálj, találkozz másokkal, beszélgess. kikkel találkoztál?
3.
a) képzeld el, hogy egy barack van a kezedben. milyen az a barack? puha? kemény? piros? sárga? milyen az illata? harapj bele! milyen az íze? sok leve van, ami végigcsorog a kezeden? stb.
b) szűk falba bezárva - tapogasd meg! próbáld eltolni!
c) hóember vagy. játszd el! kisüt a nap, olvadni kezdesz, aztán újra fagy. újra kisüt, teljesen elolvadsz.
4. beszéd- és szemkontaktus
a) álljunk körbe. először mindig a bal szomszédunknak adjuk tovább a mondatot, de közben rá kell nézni. különböző hangsúllyal:
1: - nudlit akarok! (2-nak)
2: - nem kapsz! (1-nek)
2: - nudlit akarok! (3-nak)
3: - nem kapsz! (2-nak)
3: - nudlit akarok! (4-nek) ... stb.
ugyanez: "nem én voltam. te voltál?", "ilyenkor kell hazajönni?", "mi közöd hozzá?", hasonlóan halktól hangosig.
b) babzsákdobálás: felveszem a szemkontaktust, mielőtt dobom, dobás közben mondom a nevét. "follow" dobás közben: dobás után odaszaladsz amögé, akinek dobtad, "new": bármilyen új helyre a térben, "rivers": annak a régi helyére, aki neked dobta a zsákot, "stand": maradsz, ahol vagy. "...travel": bármilyen tánclépéssel, forgással, stb. mész oda, amit előtte mondtál.
c) számolás: egy levegőre 1-20ig / 1-20, majd vissza 20-1 / körbe adogatjuk a számokat, szemkontaktussal adod át bárkinek.
d) "főztem neked kelkáposztafőzeléket. - tudod jól, hogy utálom a kkf-et. - most az egyszer megehetnéd a kkf-et. - menj a francba a kkf-eddel együtt.
[...]
h) 3 szólam:
A Á E É I *szün*
A Á E É I O *szün*
A Á E É I O Ú *szün* -- artikuláció, míg egyszerre nem lesz a *szün*
5. jelenetezés
- némajelenet, egyetlen hangos szó lehet a vége, párban előadni (pl. "jaj", "bocsi", "ezt jól elszúrtuk", stb.
- hangosjelenet, pl. közmondás megjelenítése
- egy hangulatcetli alapján (pl. félénk, szenvedélyes, álmodozó, vidám, unott, zavart, közönyös)
- játszd el a pároddal: jó napot! - jó napot! - kérek egy Esti Hírlapot! - az Esti Hírlap elfogyott. - elfogyott? - elfogyott. - jó napot! - jó napot!
- a szavak helyett számokat használnak egy kitalált jelenetben
- hol szeretnél most lenni legjobban? a többiek szoborcsoportban megjelenítik. elindul a mozgás, a kérő beépül
- 2 csoport, az egyik kitalál egy helyet, amit a másik megbeszélés nélkül szoborban megjelenít
no, bepötyögtem a jelenetezős cuccokat ismertem egyedül, tök aranyosak
(Dylan Thomas)
- Cueddo
- Nem elérhető
köszönöm, Kincső tehát a könyv > Gabnai Katalin: Drámajátékok. majd elolvasom, és kipróbáljuk testületileg is.
Ery: ha kérhetem, pénteken tegyük kettőre a Beren-Finrodot, mert nem lenne jó, ha csúszna az Aredhel, főleg hogy (ha jól tudom) most táncpróbák is lesznek. másik megoldás: tovább tartjuk az Aredhel-próbát, de sztem ez nem nagyon lehetséges. 2-3ig kéne nekünk próbálni, 3-5ig pedig Aredhelezni.
(Dylan Thomas)
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Cueddo írta:
- Kincső adott nekem drámajáték-leírásokat, majd ha lesz időm vmikor, bepötyögöm
eh, egy idióta vagyok... Kincső, légyszi mondd meg a könyvnek a címét, mert elfelejtettem Dráma-gyakorlatok?/-játékok?
Drámajátékok a címe. [size=9:gu2oxrs4]De nem vagy idióta... [/size]
Háttöö igazából én is bepötyöghetem/-ném, meg azt hiszem még fog eszembe jutni más is, mint amit oda leírtam, mert nem jutott eszembe minden, amit csináltunk. Ja és lehet hogy nem teljesen világosan írtam le őket, úgyhogy szvsz majd ha sor kerül rájuk, és lesz kérdés, magyarázok hogy hogyani is kell.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Ery
- Nem elérhető
- Cueddo
- Nem elérhető
Brisa, az Aredhelről az eddigi infók: (amit nem írtam le, azt nem tudom, a többi darabbal ka
AREDHEL és EOL (dráma egy felvonásban)
Szereplők:
Eol - Molnár Gyula (Ery)
Siss: kérlekszépen, foglald össze a darab tartalmát pár mondatban. én most képtelen vagyok összeszedni a gondolataimat...
EGYÉB:
- az alapító okiratot dec10-én, jövő pénteken fogjuk aláírni, mert elfelejtettem vinni
- Kincső adott nekem drámajáték-leírásokat, majd ha lesz időm vmikor, bepötyögöm
eh, egy idióta vagyok... Kincső, légyszi mondd meg a könyvnek a címét, mert elfelejtettem Dráma-gyakorlatok?/-játékok?
egyelőre ennyi.
ja, mégsem:
>> kedves LEP-Szervezők!
ha szeretnétek megnézni a darabot (egyelőre csak a szöveges szereplőket), akkor jöhettek jövő pénteken (dec10), Ajtósi, 4-től fél 6-ig. (szereplőknek továbbra is fél 3! )
(Dylan Thomas)
- Brisa
- Nem elérhető
18.00 Beren és Finrod
18.30 MTT Kórus
18.50 Tánc Középföldén
19.00 Aredhel és Eol
20.30 Kis humoros előadás
a darab definíciójára. Pl. dráma 2 felvonásban
a szereplők neve. Pl. Kis Pista - Lúthien Tinúviel
és egy rövid leírás a darabról. (Pl. A szilmarilokból ismert z. és X. tragikus szerelmi történetét dolgozza fel a darab.)
a Kórusnál és a Táncnál is kellenének a fellépő emberkék nevei, és egy rövid leírás (Pl. Tolkienei versek megzenésítve)
Priviben vagy mailben ( brisa@tolkien.hu ) várom mielőbb a szükséges infókat.
Brisa
- Laurelen
- Nem elérhető
ezt érdemes lenne megfontolni, mert különben szar se lesz a darabokból.Angwen írta: Ha már itt tartunk, szeretnék felvetni valamit, ami fontos lehet a "jövőnk" szempontjából. Szerintem (és ha jól vettem észre, nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel) ami jelenleg a leginkább hiányzik a darabokból, az a RENDEZÉS. Valaki, akinek határozott koncepciója van a darabbal, és határozott, következetes instrukciókat ad a lelkes ön- és közjelölt színészeknek. Így ugyanis gyakran oda-vissza toporgunk próbákon, és ezerféle értelmezés, előadásmód között lavírozgatunk, ahelyett, hogy egyet igazán elmélyítenénk. Jelenleg a rendezés tulajdonképp kimerül a mozgás beállításában meg brainstorming-alapú ötletelgetésekben--amik jók, meg szükség van rájuk, de ez önmagában nem elég. Nem diktatúrát javaslok a jelenlegi demokrácia helyett, de szerintem sokak számára könnyebb lenne kihozni magukból a legjobbat, ha valaki, aki kívülről látja a jelenetet, részletes utasításokkal segítené a munkájukat.
Uff, szóltam.
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- icke
- Nem elérhető
Sajnos fenntartom, amit utolsó próbán is mondtam: nagyon nem valószínű, hogy ott tudok lenni pénteken. Kettőkor kezdődik egy szóbeli vizsgám, és nem tudom, meddig húzódik el. Örülök, ha a Keletibe kiérek a vonat elé. Amennyiben úgy végzek, hogy még megéri kimennem az Ajtósira, számíthattok rám, de nem ígérhetek semmit.
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.