Színművek

Szavazás: GONDOLIN: Érdekel-e, és ha igen, milyen körülmények mellett adjuk elő? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Igen, adjátok elő LEP-en (ha lesz egyáltalán), alapos felkészültséggel, aki meg nem érti meg, azt cs
30 30%
Igen, adjátok elő KÖMT-ön, jól felkészülten
20 20%
Igen, adjátok elő táboritalin, az se érdekel, ha csak felolvassátok, egy éve várok már erre a vacakr
16 16%
Ne, hacsak nincs elég időtök foglalkozni vele, próbálni, stb, hogy egy tökéletesen lecsiszolt darabk
17 17%
Ne, ha ennyi probléma van vele, akkor kb. az idei tábornál is nyomorékabb marhaság lehet, ráadásul e
8 8%
Inkább táncoljatok, a port jobban bírom
9 9%
Szavazók száma: 2 ( Dru, Próbababa )
Csak regisztrált felhasználók szavazhatnak
Több
21 éve 1 hónapja #141458 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Színművek
[size=9:3dff89ig]Míriel, ne haragudj; én megpróbáltam!... ;) [/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #141427 Írta: Cueddo
Cueddo válaszolt a következő témában: Színművek

Sziasztok!

Legalább annyira eredményes volt a tali, hogy újabb szereplők véglegesültek:

Melkor = Ancalagon
Feanor = Leguan
Aeglos = Finarfin
Felagund = Mandos

TOVÁBBRA IS KERESTETIK:

- Finwe : Brandir, légyszi vállald el!!!

- Aule , Tulkas és Yavanna

- most jutott eszembe, hogy kell még egy Olwe is! (telerek hercege)

Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.

(Dylan Thomas)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 1 hónapja #141348 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Színművek
:dance: Jó hír!!! :dance:

A monitor mégis engedelmeskedik (legalábbis ideig-óráig... :? ), úgyhogy hozom a vázlatot!!! (nemtom mennyit segít majd...)

Navaer!
Felagund

U.i.: lehet, hogy késni fogok, de legkésőbb 3/4 6-ra ott leszek, nyugodtan kezdjétek el nélkülem!

Our knees do not bend easily

Több
21 éve 1 hónapja #141311 Írta: Cueddo

Darky még nem válaszolt, úgyhogy mindenképp hozd "Melkort" :)

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 1 hónapja #141219 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Színművek

Galadh írta: Ops...
Azért szerintem Aeg is hozza a saját Melkorját, aztán majdmeglátjuk :twisted:

Naná hogy hozom :evil3: :evil3:
Persze az illető sem lesz túl boldog a keresztbeszervezéstől, de Dodie-val teljesen egyetértek :itscool:
Legyünk jó sokan, aztán majd szavazunk 8) :twisted:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Több
21 éve 1 hónapja #141152 Írta: Felagund
Bocsi, a vázlatom befuccs, mert megmurdált a monitorunk :evil: (11 éves volt már a drága...) úgyhogy nem tudom kinyomtatni, de majd összeszedem amire emlékszem.

Ja, és lehet, (sőt: valószínű) hogy késni fogok, de legkésőbb 6-ra biztos odaérek!

Navaer!
Felagund

Több
21 éve 1 hónapja #141118 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Színművek
Mindenképpen jó, ha van több ember is talonban a fontos szerepekre. csak persze mindenképpen ki kell találni, hogy ki legyen a talon ember. bármi megtörténhet. :) )
Darky mint Melkor? Hmm.. nem olyan rossz ötlet:))

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 1 hónapja #141112 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Színművek
Ops...
Azért szerintem Aeg is hozza a saját Melkorját, aztán majdmeglátjuk :twisted:

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 1 hónapja #141109 Írta: Cueddo

Bocs, hülyeséget írtam be:

- Darkynak ma délután írtam Melkor-ügyben,
- Brandirnak meg sztem is Finwét kéne játszania :)
[/b]

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 1 hónapja #141105 Írta: Aeglos
Nincs több megfeszített keresés :!: :D
Van Melkor, méghozzá nagyon jó.
Melkor szerep lestoppolva :mrgreen: :mrgreen:
:dance: :dance:

U.I.: Jövök csütörtökön, és "Melkor" is 8) :twisted:

Több
21 éve 1 hónapja #141073 Írta: Aeglos

Galadh írta:

Cueddo írta: NAGYON KERESÜNK MÉG: egy táncoslábú + jó hangú Finwét és egy nagyon tehetséges Melkort . (Hmm... esetleg Brandir?)

8O Brandir mint Melkor??? ( :eek4: :evil3: )
Szvsz inkább Finwe legyen... Mmint hogy Brandir Finwét játsza...

Én szerzek egy tuti Melkort (ha sikerül :twisted: )

Több
21 éve 1 hónapja #141070 Írta: Prérifarkas

Cueddo írta: NAGYON KERESÜNK MÉG: egy táncoslábú + jó hangú Finwét és egy nagyon tehetséges Melkort . (Hmm... esetleg Brandir?)

8O Brandir mint Melkor??? ( :eek4: :evil3: )
Szvsz inkább Finwe legyen... Mmint hogy Brandir Finwét játsza...

Galadh

Több
21 éve 1 hónapja #141024 Írta: Aeglos

Felagund írta: Jut esembe:

Aeglos: a te Feanoroddal mi van?

Nincs rá szűkség. Ime:

Sziasztok!

Szombaton a verses talin Cueddo megkérdezett, hogy elvállalnám e Feanor szerepét a készülő darabban, és igent mondtam. Nagy feladat lesz, igyekszem helytállni. Most ami fontos, hogy csütörtökön 18:30-ig az Astoriánál tartózkodom, tehát akkor tudok csak elindulni a találkozóra. Ha marad a kicsi@világ, akkor 5 perc alatt ott vagyok.

Minden jót! Leguan

Talán jobb is 8) :twisted:
Egyébként miért kéne 2 feanor 8O :?: :?:

Több
21 éve 1 hónapja - 21 éve 1 hónapja #140989 Írta: Felagund
Jut eszembe:

Aeglos: a te Feanoroddal mi van?

Több
21 éve 1 hónapja #140983 Írta: Estel Adániel
Estel Adániel válaszolt a következő témában: Színművek
Az időpont megfelel, részemről ott leszek... :D
[size=9:1iiiln9q]De jó, Sissee, Te leszel Elbereth? Akkor majd énekelünk Neked a Vardásokkal... ;) [/size]

Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now

Több
21 éve 1 hónapja #140982 Írta: Felagund

Cueddo írta:

Felagund, mit szólnál Mandoshoz?

Hát, van már benne gyakorlatom... :D :D :D

Az időpont jó!
Majd még írok!

Navaer!
Felagund

Több
21 éve 1 hónapja #140970 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Színművek
Na, most megpróbáltam elképzelni _Neo-t Tulkas szerepében... Hát... :roll: :twisted:

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
21 éve 1 hónapja #140965 Írta: Cueddo

Na, ha már ennyien mondtátok, előállnék egy konkrét javaslattal:

szept18, csütörtök, 5-f6-tól kezdve (Leguant megvárva + akkor Morgana is ott lehet talán még az elején), a k@v-ban .

Fejlemények:

- Sissee-t megkértem, hogy ő is írjon párbeszédeket

- eddigi szerepválasztások így néznek ki:
Estel = Manwe, Galadh = Ungoliant, Eia = Nienna, Sissee = Varda, Leguan = Feanor, Aranymag = Galadriel, Míriel = Míriel, Aeglos = Finarfin, jómagam = Fingolfin

- NAGYON KERESÜNK MÉG: egy táncoslábú + jó hangú Finwét és egy nagyon tehetséges Melkort . (Hmm... esetleg Brandir?)

- néhány javaslatom, amit vagy elfogadtok, vagy nem:
_Neo, mit szólnál Tulkas szerepéhez?
Felagund, mit szólnál Mandoshoz?

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 1 hónapja #140905 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Színművek
Sziasztok!

Szombaton a verses talin Cueddo megkérdezett, hogy elvállalnám e Feanor szerepét a készülő darabban, és igent mondtam. Nagy feladat lesz, igyekszem helytállni. Most ami fontos, hogy csütörtökön 18:30-ig az Astoriánál tartózkodom, tehát akkor tudok csak elindulni a találkozóra. Ha marad a kicsi@világ, akkor 5 perc alatt ott vagyok.

Minden jót! Leguan

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
21 éve 1 hónapja #140886 Írta: Aeglos
Lessz a darabban zene vagy végül teljesen kizártuk :?:
Mert ha nem, akkor el kell dönteni, h milyen legyen:

Mi csináljuk (el kell kezdeni ezzel is foglalkozni, irás, próbák)

Vagy bejátszunk számokat :?: mert akkor engedélyt kell kérni :?

Üdv:
Finarfin :)

U.I: El tudná küldeni nekem is valaki a már meglévő forgatókönyvet :roll:

Több
21 éve 1 hónapja #140796 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: Színművek
Üdv Mindenkinek!

Eddig nagyon úgy néz ki, hogy a csütörtök nekem is jó... :)

A szereplésről pedig: mivel nem tudom ígérni, hogy minden héten ráérek próbálni, max. "töltelékszerepre" vagyok alkalmas, esetleg mesélőnek, ha végül úgy oldjuk meg, hogy nem jelenik meg a színpadon.

A Galadrieles megoldás szerintem nagyon jó ötlet, valami hasonló stílusban kellene megírni a beveztő szöveget, mint a filmben. Így azok is tudni fogják, hogy megint ő mesél, akik nem ismerik Feanor történetét.
Sőt, tovább megyek. Szerintem lehetne az első (néhány) mondat ugyanaz, mint egy mottó.
Valahogy így:

"A világ megváltozott... Érzem a földben, érzem a vízben... érzem a levegőben. Ám minden, mi valaha létezett, egykor új, és születő volt. Emlékezzünk hát most azokra, kiknek sorsa egybefonódott a világgal..."

Vagy még ígyebbül...

Még valami. Sokkal több jelenetet szerintem nem érdemes belepakolni, mert túl hosszú lesz. Szóval maradjunk meg a Feanor szempontjából legfontosabb jeleneteknél.

Na, most már befogom.
Egy darabig. :)

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Több
21 éve 1 hónapja #140793 Írta: Ringbearer
Ringbearer válaszolt a következő témában: Színművek
Nem lehetne vasárnap (vagy szombat)? :(

"Be the change you want to see." Gandhi

Több
21 éve 1 hónapja #140787 Írta: Felagund

Galadh írta: Én csütörtökön ráérek

Én is... :)

Ja, és csináltam egy kezdetleges ütemtervet a cselekményről (tagolás, fontos jelenetek, meg ilyesmi...)

Navaer!
Felagund

Több
21 éve 1 hónapja #140764 Írta: Prérifarkas
Én csütörtökön ráérek

Galadh

Több
21 éve 1 hónapja #140731 Írta: Aeglos

Ki érne rá jövő csüt / pénteken hasonló talira

Mikor lenne pontosan ??

Több
21 éve 1 hónapja #140640 Írta: Prérifarkas
Nem feltétlenül kell gyertyának lennie! vmi hasonló is megteszi

Galadh

Több
21 éve 1 hónapja #140637 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Színművek
Üdv!

Galád: csak egy gondot látok benne: a moziterembe nem hiszem, hogy be lehet vinni gyertyát! Pontosabban nyílt lángot... főleg nem fogják hagyni, hogy a vászon előtt odavigyék...

Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
21 éve 1 hónapja #140636 Írta: Prérifarkas
Ezt ma elmondtam Cueddónak, és szerinte nem rossz ötlet:

Mi lenne, ha Arien és Tilion és benne lenne, de röviden? Arra gondoltam, hogy:
-Melkor és Ungoliant bejön, ott áll a két fa (két ember), és kezükben mécsest tartanak. M és U elfújják, U betekeri a fákat, kimennek.
-valák Jönnek, Yavanna és Nienna meggyújtanak mindegyik fán 1 mécsest, majd hátra. Arien és Tilion bejön jobbról-balról, kiveszik a fák kezéből a mécsest, mennek egy-két kört, majd megint ki.

Így röviden bele lehetne vinni a nap és a hold történetét, és még szépen is nézne ki. Na, hogy teccik az ötlet?
Ja meg szerintem Arden jó lenne Feanor egyik fiának, vagy pedig Finwe és Indis fiának, Felagund mellé.

Én is jövök csütörtökön!

Csóközön,
Ungoliant :mrgreen:

Galadh

Több
21 éve 1 hónapja #140538 Írta: Cueddo

Aki szeretne szerepelni a Feanorban, az írjon nekem VASÁRNAPIG!!!!

(Figyelem: gondold meg, hogy tudod-e vállalni a hetenkénti próbákat.)

(Dylan Thomas)

Több
21 éve 1 hónapja #140526 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Színművek
Üdv!!
Lenne egy kérdésem és eg ykérésem!
a kérdés az lenne: Hol vannak/ hol lehet látni a salgotarjáni képeket?
a kérés pedig: Ha van színműves tali akkor valaki dobjon meg egy üzivel mert nem nagyon tudok kiigazodni a topicban!!
köszi!

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.617 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére