- Köszönetek: 0
Kószák Könyve
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Hamarosan felteszem, és remélem tetszeni fog.
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Brisa
- Nem elérhető
Kószák Könyve
Nem tolkienes novellák
Novellák Középföldéről.
Tehát Hajnal, a művedet értelemszerűen ez utóbbi kategóriába töltsd fel.
A feltöltés menete:
1. Belépsz a főoldalon bal oldalt. (A felhasználónév és a jelszó ugyanaz, mint itt a fórumon.)
2. Kreatív Szekció 'Új írás'
3. Cím: A nickneved és a műved címe.
4. Leírás: Ide pár megjegyzés, hogy mit kell tudni a művedről. (TEHÁT NEM IDE KELL BEMÁSOLNI AZ ÍRÁSODAT!!!)
5. Jobb oldalt válaszd ki a kategóriát!
6. 'Mentés' gomb.
7. Hozzászólás: Ide bemásolod a művedet. Ha kép is tartozik hozzá (illetve csak képet akarsz betenni), akkor az előugró ablaknál fel tudod tölteni a .jpg fájl-t, amelyet oda illeszt be, ahol a kurzor van.
8. Az írásodat formázni is tudod, a fórumban megismert módon, valamint meg is tudod nézni, mielőtt elmenti.
9. 'Mentés' gomb.
10. Nem kerül ki az írásod automatikusan az oldalra. Várnotok kell, amíg engedélyezem. Előfordulhat, hogy elbaltázzátok a dolgot, de ne essetek pánikba. Csináljátok meg újra, a rosszat meg kitörlöm.
Az eddig megírt írásokat feltöltöttem már a kószás honlapról. Azonban arra kérek minden írót, hogy nézze meg a művét, hogy nem-e rontottam el valamit. Ha igen, kérlek javítsátok ki ('Szerkeszt' gomb.).
Naras, kérlek te is oda töltsd fel az írásodat. Innen ki fogom törölni. Itt csak beszélgetünk a művekről. A tárhely a Kreatív Szekción belül van.
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Lyra
- Nem elérhető
Csak a kószásak elé oda kell írni, hogy (KK)
Jól mondom?
Naras:sztem neked is oda kellet volna írnod
"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Bocs a hüe kérdésért......
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Naras
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Daro
Futottam. Helm szurdoka felé. Orkok ugráltak ide-oda, de még így is annyian voltak, mint égen a csillag.
-Daro! Daro! – kiabált anyám utánam.
-Maradj ott! – kiáltottam. – Ne gyere!
-Nem! Menj onnan! Hagyd a csatát!
-Nem tehetem! Menj haza!
Anyám egyre közelebb ért hozzám. Én kerülő úton közeledtem a Kürtvár felé. Anyámat észrevették az orkok, és lerohanták. Elfordultam, és befelé rohantam. Valaki fejbe vágott.
Egy fekete hajú, szürke szemű alak hajolt fölém.
-Mit kerestél a csatában? – kérdezte.
-Mert semmi nem jött össze mostanában, és meg akartam halni – feleltem.
-A nevem Aragorn.
-Daro.
-Hárfás. Te hárfázol is?
-Természetesen. De most nem azért jöttem.
-Hát?
-Harcolni, Aragorn, harcolni.
-De hiszen te lány vagy!
-Ha nem mondod… Kaptam kiképzést.
-Nem harcolhatsz.
-De miért nem?
Aragorn nem válaszolt, hanem kiment a szobából. Felkeltem. Többen is megfordultak utánam. A ruhák felé indultam, és kivettem egy harci ruhát. Felvettem, és… Irány a csata!
Vadul folyt a csata. Megkerestem Aragornt, de nem szóltam, hogy itt vagyok. Hirtelen valami eltalált egy szőke tündét.
-Jól vagy? – ugrottam oda hozzá.
-Meg fogok halni… - mondta.
-Sose énekeld a halál énekét,
Az élet még mindig a tiéd.
Tiéd lesz addig, amíg ki nem mondod:
Én most végleg meghalok.
-Ezt… miért… énekelted?
-Mert nem akarom, hogy meghalj. Nem ismerlek, de akkor is…
-Daro! – kiáltotta Aragorn. – Mégis mit keresel itt?
-Nem mindegy az neked? – vágtam vissza.
-Még nem lett volna szabad felkelned!
-Daro… - mondta a szőke tünde. – Kösz a segítséget…
- Ne halj meg!
De a tünde mégis meghalt. Zokogásban törtem ki. Aragorn eltámogatott onnan. A dúnadán egyszer csak összeesett.
-Aragorn! – ordítottam. Nem válaszolt. Lenéztem a hárfát formázó medálomra. Bárcsak igazi hárfa lenne! - gondoltam.
A kívánságom teljesült: egy igazi hárfát tartottam a kezemben. Játszani kezdtem. Aragornnak. Csak neki. Kinyitotta a szemét.
-Daro? – kérdezte.
-Igen – feleltem. – A hárfás visszatért.
-Most már a saját lábamra tudok állni. Menj, és játssz azoknak, akik rászorulnak! Menj, Daro!
Elindultam. Hárfáztam, és az orkok is félreálltak az utamból. A hárfás útjára indult!
Sosem fogom elfelejteni Aragornt. Sem azt a szőke tündét, akinek még mindig nem tudom a nevét. Lórienben hárfázom.
-Daro! – hallottam egy hangot a fejemben. A szőke tünde! – Emlékszel rám?
-Te vagy az a tünde, aki meghalt – feleltem.
-Igen. Valinorban vagyok.
-Mi a neved?
-Haldír.
-És mit keresel itt?
-Hárfaszót hallgatok.
-De Valinorban is hárfáznak.
-Egyik sem olyan szép, mint a te muzsikád. Énekelj!
-Virágokkal teleszórt rét,
Foghíjas csatahely.
Harcos lény
Nyugalmat ott se lel.
Nyugalmat talál a szíve,
Ha van vele valaki.
Valaki, aki a híve,
Valaki, aki ismeri.
Harcosunk Halált lelt,
Ő lett a társa.
És ahogy sok év eltelt,
Egy világot borított halálba.
-Ez csodás volt, Daro! Még hallgatnám évekig.
-Gyere el újra és újra. Én várni foglak.
Remélem tetszett. VÉLEMÉNYT KÉREK!!!!!!!!
- Lyra
- Nem elérhető
Majd nemsokára asszem én is folytatom, de kevés ideig voltam itthon, úgyhogy még ez a feladat most vár rám...
"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Brisa
- Nem elérhető
Az utolsó 3 bekezdésről van szó, amelynek szerkezeti tartalma így jön ki: lány lány Fa. És ez szerintem megtöri a Fa lány (és fiú) Fa lány ritmikáját.
Érted?
Brisa
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Ha megkérnélek megdobnál egy privivel, ahol leírod, pontosan mire gondolsz? Örülnék, ha ki tudnám javítani.
Gal
Galadh
- Brisa
- Nem elérhető
Később a Bosszút is elolvasom.
Brisa
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Galadh
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Szerettem volna még írni a sztorimhoz, mielőtt elutazom, de úgy látszik, nem jön össze... Kicserélték a gépünket, most egy vadiúj Windows xp-nk van, egyetlen hibája, hogy nincs még rajta Word... Sajnos harmadikán elutazunk, és utána 1 nap megszakítással júl. 27-ig nem leszek gépközelben. De ha hazaértem, akkor megkapjátok azt, amit a pályázatra írtam, és folytatom a kószást is.
Bocsi a félig OFF-ért, csak most kicsit szomorú vagyok emiatt.
Kincső
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Arlith
- Nem elérhető
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Nimashilin
- Nem elérhető
/nem akartam szegényt nagyon bántani. -attól függetlenül sikerült... - Meg sztem nem is nagyon tudtam volna megoldani a dolgot. "és ilyen gátlástalan, büdös gyilkos maradt, míg valaki ki nem nyírta./ A végén amúgy már nem is kellett vna kiváltani. Hopp, erre most jöttem rá. A végén már élni akart és gyilkolni. Itt már nem megváltás a halál.
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Arlith
- Nem elérhető
"God's away, God's away
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Léli
- Nem elérhető
Nincs időm olvasgatni( ) de most megütötte fülemet ennek a rövid, különös, mármás érthetetlennek tartott műnek a híre...
Dodie: Gyönyörű a Három Kósza. Ez ugyan nem jó szó rá, de megközelíti a valóságot. A pillanatnyi érzés szinte tökéletes leírása; az elmúlás... egymás mellé teszed a múltat és a jövőt... nekem nagyon tetszik. (persze felfigyeltem kisebb hibákra is; ha akarod, azokat is leírom, de csak 30-a után)
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Dodiee
- Nem elérhető
Kicsit féltem, hogy "túl rövidnek" fogjátok őket tartani...De nem tehetek róla:) valahogy nem tudok ebben a témában hosszabbat alkotni.. Ez telik tőlem:)
Brisa: bevallom, a Három Kószát nem tudom megmagyarázni... Célom nem volt vele, igazából csupán egy kiragadott pillanat akart lenni.. tudom, mondták mások is, hogy valahogy nincs befejezve, nem teljes, és kissé érthetelen.. de nincs szívem belenyúlni, átírni. Akkor, amikor írtam, nekem ez a "történet" befejeződött. Ha folytatnám, már nem is az a történet lenne:)
- Arlith
- Nem elérhető
"God's away, God's away
- Iras
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
"Felső-és Alsó-Egyiptom királynőjének szolgálóleánya vagyok én! "
- Brisa
- Nem elérhető
A Három Kósza c. történetet - bevallom őszintén - nem értem. Csomó mindent sejtetsz úgy, hogy közben nincs semmi mögötte. Az olvasó nem tud mibe kapaszkodni, nem ért semmit. Egy egyszerű leírásnak tetszik az egész. Számomra nem sokat mond.
Brisa
- Laurelin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Lemostam a festéket arcomról
most látszik csak, nem mosolygok,
a rettenet fintora ez.
- Rándzsa
- Nem elérhető
Ugye folytatod!!!!!!!????????? : :hein:
Ash nazg durbatulúk
Ash nazg gimbatul,
Ash nazg tharbatulúk,
agh burzum-ishi krimpatul.
- Olosta
- Nem elérhető
Nekem is lenne egy félkész írásom. Eredetileg nem kószásnak szántam, de van benne egy picike utalás rájuk is.
Ha érdekel valakit, ezen a címen megtalálhatja:
www.tar.hu/olosta
Ha elolvastátok, kérlek írjatok róla valami kritikát nekem, hogy érdemes-e folytatnom?
Előre is köszönöm!
Atenio!
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Laurelin
- Nem elérhető
Lemostam a festéket arcomról
most látszik csak, nem mosolygok,
a rettenet fintora ez.
- Lyra
- Nem elérhető
Lyra
- Dodiee
- Nem elérhető
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Laurelin írta: Kincső: Van folytatás, de azért te jobban megérdemled a dícséretet. Az az író vagy akinek a művére megéri várni. Nagyon összeszedett a novellád és a történet is érdekes.
Köszönöm... [size=9:1mo59xd1](Pedig csak írom, ami eszembe jut... )[/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Lyra
- Nem elérhető
Lyra
A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.
Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.
A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.