Kószák Könyve

Több
21 éve 6 hónapja #119795 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Na, én is írtam egyet, hirtelen felindulásból, várom a padlóba döngölést :D

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #119624 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
[size=9:3truh81m]Most az enyém annyira rossz, hogy nem mondtok semmit, vagy csak hosszú/unalmas/nincs időtök? :roll: Mondjon valaki valamit, légyszi!!!!! :o [/size]

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 6 hónapja #119586 Írta: Nimashilin
Nimashilin válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Laurelin, ez sodálatos! Esküszöm, meg kéne filmesíteni. Ahogy leírod a szépséget és a szenvedést... Amikor rádtalálnak és kétségbe esel, az valami nagyszerű. Annál csak az első magánbeszélgetés jobb, amit Elronddal folytatsz. Nem találok szavakat. És ne kímélj minket, folytasd!Gratulálok!

My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.

Több
21 éve 6 hónapja #119577 Írta: Laurelin
Laurelin válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Még írok hozzá, ne féljetek, bár nem biztos, hogy megvígasztalódtok tőle.

Lemostam a festéket arcomról
most látszik csak, nem mosolygok,
a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 6 hónapja #119535 Írta: Nefadar
Nefadar válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Laur: folytasd... nem lehet így vége :cry:

Nefi

Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:

Több
21 éve 6 hónapja #119474 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Laur:Ugye ...ugye nem...ugye nem ez a vége???!!! 8O :Ezt nem teheted velünk :cry: :eek2: :crazy:

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
21 éve 6 hónapja #119419 Írta: Kincső
Sesy: nem rossz... :roll: :wink:
Nefadar: A történet tetszik, folytasd! [size=9:130wui1l](Még csak most volt időm elolvasni a 2. fejezetet is... :roll: )[/size] Viszont: nem néztem meg, de Théodred annyival idősebb lenne Éomernél? :roll: Ha igen, akkor bocs, lehet, hogy én vagyok tévhitben... Más: figyelj, mert néhol ilyenek vannak pl.: "Az ágya szélénél egy kislány egy kb. 10-12 éves kislány állt." Nem tudom, hogyan gépeled be: előre és bemásolod, vagy rögtön a neten; de ha az előbbi, akkor csiszold kicsit a formáját! [size=9:130wui1l](vesszők, mondatok tagolása, ilyesmi)[/size] Illetve egyébként is, csak gondoltam, hogyha rögtön gépeled, akkor nem nagyon van rá időd... :roll: :wink:
Más, fontos: Az én kószám, a húga és barátai (Thilanna, Thalion, Herusír és Faramir) szintén lehet, hogy épp Ithiliában fognak kószálni! Ha minden igaz, akkor Pherive és Teridan 3008. telén járnak ott (ezt úgy számítottam ki, hogy akkor 25 éves Faramir). :idea: :wink: Szóval, egyeztetnünk kellene, hogy vagy mi is megyünk, de akkor valószínűleg találkozunk, főleg ha Henneth Annúnba viszed a kószáidat; vagy nem, de akkor ki kell találnom vmi nyomós okot, amiért Minas Tirithben maradnak Melhínék. Mindenesetre írj ebben az ügyben egy privit, hogy megbeszéljük a részleteket!

Laurelin: szegény Te... :cry: Ugye még folytatod? :roll:

Mondjon valaki véleményt/kritikát az enyémről is! :roll: :idea:

Kincső

Több
21 éve 6 hónapja #119309 Írta: Nefadar
Sesy: nem lett nyálas, nekem tetszett. :wink:

Felraktam a 3. fejezetet és ha ezekután még mindig szeretnétek, hogy folytassam begépelem a 4.-et is.
Arlith elírtam a gyors gyógyulást, összekevertem Ristanori (saját teremtett világom) elfjeimmel.

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #119219 Írta: Sesy
Sesy válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Sziasztok! :wink:
Megint írtam valami, ami vmi szörnyen nyálas lett. Remélem, azért nem lett túlságosan rossz. :roll: Mindössze egy oldal... :)

Nefi, nekem tetszik a novellád! Írj! :wink:

~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~

Több
21 éve 6 hónapja #119115 Írta: Kincső
Szió!
Megírtam a következő (6.) fejezetet, és felraktam. :P Eddig Word-ben kb. 11 oldal... 8O :roll: Most még lesz egy fejezet, amíg nem ugrok nagyot az időben, azután - reményeim szerint - sikerül eljutnom oda, hogy szegény Thilanna meghaljon... :roll: :cry: :wink: Úgy látszik, tudat alatt nagyon nem akarom "megölni". [size=9:3jz7n0tm](Ő kicsit én is vagyok... :oops: :roll: ) [/size]De sajnos Éowyn miatt jobb neki, ha meghal. :roll: :wink: De ha mindig ilyen hosszúra nyújtok egy-egy eseményt, soha se lesz vége a történetnek... :roll:

Véleményt kérek! :idea: Akár kritikát is! :wink:
Egyébként jókat írtok, már amit eddig el tudtam olvasni... :roll: :wink:

Kincső

Több
21 éve 6 hónapja #119082 Írta: Nefadar

Arlith írta: Nefadar: Nyálas?! Egyáltalán nem, sőt! Néhol túlságosan nyers és durva. És néhol olyan szinten érzelmek nélkül és hidegen mesélsz, hogy képtelen vagyok azonosulni hőseiddel.(Pl amikor megölöd a tündét)
Pedig a történet nagyon jó, egyetlen ficamot érzek: hogy tűnnek el a tünde sebei? Neki is kell gyógyulási idő...

A tündék sokkal gyorsabban gyógyulnak, mint mi halandók. Most már amúgy bánom, hogy megöltem Nilcairt. Kellene a 4. fejezethez...
Nem tudom saját részről nem találtam hidegnek. De ha nagyon olyan lett bocsi. :roll:

Begépeltem a 3. fejezetet. Holnap felrakom és elkezdtem a 4.-et is ma írni...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #119076 Írta: Laurelin
Írtam egy csomót, de vagy nagyon nem tetszik nektek, vagy nem is olvastátok. Mi van? Ha nem jó írjátok meg! :closed:

a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 6 hónapja #118745 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Nefadar: Nyálas?! Egyáltalán nem, sőt! Néhol túlságosan nyers és durva. És néhol olyan szinten érzelmek nélkül és hidegen mesélsz, hogy képtelen vagyok azonosulni hőseiddel.(Pl amikor megölöd a tündét)
Pedig a történet nagyon jó, egyetlen ficamot érzek: hogy tűnnek el a tünde sebei? Neki is kell gyógyulási idő...

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
21 éve 6 hónapja #118612 Írta: Prérifarkas
Prérifarkas válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
nef, haláli! imádom!

Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"

Több
21 éve 6 hónapja #118605 Írta: Nefadar
Ma befejeztem a harmadik fejezetet is.
Hétvégén megpróbálom begépelni és akkor hétfőn már olvashatjátok... Már ha kiváncsiak vagytok a nem túl jó kezdés utáni még pocsékabb folytatásra...

[size=9:18un4vjy]Csapnivaló író vagyok szerintem...[/size]

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #118329 Írta: Nefadar

Laurelin írta: Nefi egyáltalán nem nyálas. Sőt!... Mikor folytatod?

Nem tudom, de azt már igen, hogy mi lesz a folytatás. Megpróbálom még a héten folytatni...

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #118320 Írta: Laurelin
Nefi egyáltalán nem nyálas. Sőt!... Mikor folytatod?

Folytattam a történetet. Lassan elérünk a végkifejlethez. Valakinek már elolvastam, azt mondta tetszeni fog nektek. Majd meglátjuk.

a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 6 hónapja #118091 Írta: Nefadar
Sikerült begépelnem...
Az elsőben is átírtam pár évszámot, de az nem sok. Bocsi ha nagyon érzelgős vagy nyálas lett a második rész... :roll:

Nefi

Több
21 éve 6 hónapja #117251 Írta: Laurelin
Köszönöm, hogy megtárgyaltátok ezt a fantasy dolgot, őszintén szólva túlságosan nem ismerem ezeket a szabályokat, csak azt tudtam amit olvastam. Ám a kétségek eloszlatása érdekében elmondom, hogy később azért még azt megállapítja a kicsi kóbórlóm, hogy ez nem a mi világunk múltja, hanem a mi világunk egy lehetséges múltja.
Igyekszem az írással, csak az a baj, hogy most lightosabb részek jönnek, ahhoz meg nem fűlik annira a fogam.

A Tisztesség c. mű megihletett. Kitaláltam egy novella alapot, de nem kószás sajna. Grímáról fog szólni. :oops:

a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 6 hónapja #116997 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Én úgy tudtam, hogy Tolkien volt a fantasy ősatyja, így rá még nem vonatkozhatnak a szabályok. Ma viszont szigorú szabályok nélkül már nem működne a műfaj, az biztos...
Bocsi az offért, ami ráadásul nem is ide való hozzászólás...

Nefra: köszi! :)

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
21 éve 6 hónapja #116989 Írta: Nimashilin
Na, kicsit módosítottam a sztorimon, de nem sokat. :roll: Mert nem tudtam. :? :)
Laur: egyre izgalmasabb és magával ragad teljesen. Elismerésem.

Több
21 éve 6 hónapja - 21 éve 6 hónapja #116986 Írta: Léli
Léli válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Nefi: a fantasyval kapcsolatban javaslom, hogy látogass el a Középfölde/Tolkien és a fantasy topicba. Érdemes visszaolvasni az elejét. Ott ugyanis vita volt arról, hogy Tolkien beletartozik-e a fantasyba, vagy többe annál, esetleg egyszerűen csak más...
Ugyanakkor Tolkien Középföldét úgy írta meg, hogy az bizony a mi múltunk. Középfölde szép lassan átalakult, és Angila lett belőle (a témában vannak nálam illetékesebbek is (pl. Ancalimon), őket kell kérdezni). Olyan "apróságokkal", mint evolúció, meg a kontinensvándorlások pontos folyamata, nem törődött.

Léli

"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."

Több
21 éve 6 hónapja #116927 Írta: Neframíel
Neframíel válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Laurelin: dehogyis! Nem mondtam hogy rosszul értelmeztél vmit, csak a fantasy műfajban az a gázos, hogy csomó szabálya van... Pl. a Realm /biztos ismeritek néhány szerepkönyvét/ azt mondja, hogy az összes kitalált világ, ami a fantasy műfajába tartozik /úgymint Raymond E. Feist Résháborúja, vagy Stackpole, Lee Pardone, Robert Jordan, stb./ egyfajta párhuzamos világ a miénkkel /így Középfölde is/. Ha ebbe belegondoltok, ez jó, mert feltételezi, hogy Középfölde most is van! :D Míg a Shadowrun világa a jövőbe vetíti ki fantasy-lényeit. Van olyan fantasy-ág, ami múltnak mondja Középföldét /csak ezt csomóan nem fogadják el, mivel ha azt mondjuk, hogy ez valóság, akkor már arra is térjünk ki, hogy mi van az evolúcióval, vagy Darwin elméletével/. Úgyhogy eléggé labilis és sok szabálya van a fantasynak. Természetesen Te azt választod, amelyiket akarod, vagy alkothatsz sajátot, hiszen éppen ezért jó annyira a fantasy-irodalom! :P Úgyhogy nehogy elkedvetlenedj, csak személy szerint nekem jobban tetszett volna, ha egy párhuzamos világot csinálsz /így jobban bele tudom magam élni/. De hát ez a Tied, és senkinek sincs joga megmondani, mit csinálj!
Bocsi, ha untattam vkit, nem akartam off lenni, de gondoltam, vhol ezt is meg kell beszélni.
Dez: szívesen elolvasom! :wink:

[size=9:10ufay79]/Szóljatok, ha fogjam be!! :twisted: /[/size]

Több
21 éve 6 hónapja #116910 Írta: Laurelin
Nefra: Olvastam az Elveszett mesék könyvét és annak a végén az derül ki, hogy Középfölde miután eltűntek a tündék és történt egy csomó minden, többek között megváltozott a földrajzi helyzete, Anglia lett. Ebből az ötletem, hogy igazából a saját világunk nagyon nagyon távoli múltjában van a kis kóborlóm. Ha valamit rosszul értelmeztem, úgy bocsássatok meg nekem. :(

a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 6 hónapja #116836 Írta: Dez
Dez válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
Nefra: enyémről is mondj légyszi kritikát, majd ha elolvastad!

Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!

Több
21 éve 6 hónapja #116828 Írta: Neframíel
Neframíel válaszolt a következő témában: Kószák Könyve
A többiekét még nem olvastam, ha elolvasom, arról is mondanék krtikát, márha érdekel vkit. Ha nem, befogom csöpp kis szám. :D
Még mindig Laurelin művénél tartok, nem tudok tőle elszakadni. Sajnáltam, hogy "kiiktattad" Elenanta-t, vmiféle hiány van bennem emiatt. :( Naon tecc eddig az, ahogy ellentétbe állítottad Középföldét a mi világunkkal. [size=9:2bx3h4in]/Csak azt szeretném még hozzáprüntyögni, hogy a Realm szabályai szerint, a fantasy mint olyan, egyfajta párhuzamos világ a miénkkel; tehát ebből kifolyólag Középfölde is. Úgy, ahogy azt Te is írtad a Naplódban, hogy te odamentél Középföldére, ahol a történeted játszódik. Később mégis, pl. a monológodnál úgy írod le, mintha Középfölde a múltban létezett volna. :arrow: Akkor ez egyfajta időutazás?! Nem párhuzamos világ??/[/size] Nagyon kemény és képies eddig, amit írtál. Úgy is mondhatnám, fantasztikus, de nem szoktam ilyen zengzetes szavakat használni. :) Így tovább!! És a többiekét is szorgalmasan olvasom!!

/Volt néhány tíz oldallal ezelőtt egy olyan témafeldobás, hogy a tehetség, írás, kiadók, stb. Azt hiszem, pont én dobtam fel. Most néhány hónappal a téma után, nyugodtan mondhatom, hogy M.o.-n nem azzal van gond, hogy kevés a tehteséges ember./ khm, ezt csak megjegyzésképp, mert a dícséret aztán tényleg nem az én stílusom... :wink:

ÍRJATOK!!

Több
21 éve 6 hónapja #116779 Írta: Nimashilin
Jaaaajjj, Laur, még elpirulóóók... :wink:
Amúgy sztem is vannak benne furi részek, ezért ezeket majd kicsit szalonképesebbé teszem. DE Th-n nem változtatok, olyan kis szánalmas, épp ezért pártolom. :wink:
És nagyon-nagyon ötletes, amit írtál, lassan olyan E. Tragédiája fog kibontakozni... :wink: Jó, jó, tudom, már megint ezzel jövök...
Folytasd minél hamarabb!
Nefi: jól van Sok sikert a vizsgához!

Több
21 éve 6 hónapja #116732 Írta: Laurelin
Nima iszonyú, hogy jutott eszedbe? nagyon letaglózott. majdnem sírtam a végén. meghajlok tehetséged előtt. ez ám a nem semmi. 8O

a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 6 hónapja #116719 Írta: Laurelin
Elenanta férfi volt, amíg ki nem lépett a történetből és ha maradt volna akkor a kis kóborlóm beleszeretett volna. Így magukba a tündékbe szeretett bele arc nélkül. Lassan viszont kezd kiábrándulni belőlük, főleg Elrond mortani monológja miatt. Meg amúgy is 1:0 a hobbitok javára.

Azt nem mondom el, hogy hazatér-e, mert így nem lenne izgi, majd meglátjátok, én már alig várom.

Arlith (remélem jól írom a neved) most végeztem a Farkasarcúval. Döbbenetes. Annyira életszagú. Bravo!!!

a rettenet fintora ez.

Több
21 éve 6 hónapja #116714 Írta: Nefadar
Befejeztem a Küldetés második fejezetét.
Ha lesz időm a tavaszi szünetben a német kiséretségire való tanulás melett begépelem, és 23-án felrakom...

Nefi

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.538 másodperc

A Tolkien.hu weboldalon megadott adatokat (különösképpen az alábbi adatokat: név, telefonszám, e-mail cím, életkor, szülő/gondviselő neve és e-mail címe, illetve a tevékenységünkre és programjainkra vonatkozóan megjelölt érdeklődési körök, a tájékoztató levelek és a bennük található linkek megnyitása illetve a rendezvényeinken való részvétel ténye) a Magyar Tolkien Társaság az Ön részére nyújtott on-line szolgáltatásaink biztosításához, programjainkon való részvételhez kapcsolódó nyilvántartások vezetésének érdekében, továbbá a tevékenységünkről és programjainkról nyújtott tájékoztatás céljából tárolja.
Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul azok fenti célok érdekében történő felhasználásához. A Magyar Tolkien Társaság a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően, csak addig tárolja az Ön személyes adatait, amíg a meghatározott célok megvalósítása érdekében indokolt, illetve ameddig Ön az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.
A Magyar Tolkien Társaság az Ön személyes adatait semmilyen esetben sem adja át, továbbítja, illetve teszi nyilvánossá harmadik személynek, külső szervezetnek, kivéve, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kifejezetten kötelezi.

Amennyiben rendelkezik Tolkien.hu felhasználói azonosítóval, akkor bejelentkezve az Önről tárolt személyes adatokat belépés után ide kattintva tekintheti meg, illetve módosíthatja. Az Ön személyes adatainak teljes törlésére vonatkozó kérést az adatkezeles (kukac) tolkien.hu címre lehet elküldeni, amely esetben adatainak tárolását teljes körűen megszüntetjük.

A Magyar Tolkien Társaság részletes Adatvédelmi Nyilatkozata ide kattintva érhető el.

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére