- Köszönetek: 1
Tolkien Levelező Verseny
- Tünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
_Newra írta: A plakátokat hogy fogjuk eljuttatni az iskolákhoz az egész országban? Van valamilyen adatbázis az iskolák címével?
kinek küldjem el az összes általános iskola címét az országból?
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Celebrom
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"Férfi-e az ki nem teszi jobbá a világot?!"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Newra
- Nem elérhető
Nem akarok senkit sürgetni, de vészesen közeledik december...
Ha el akarjuk indítani a dolgot lépni kellene.
A plakátokat hogy fogjuk eljuttatni az iskolákhoz az egész országban? Van valamilyen adatbázis az iskolák címével?
December elején ki kellene osztani a plakátokat, ahhoz hogy jelentkező is legyen rá, mert téli szünet is lesz.
Egy ötlet fogalmazódott meg a fejemben. Dec. 16-án HNE lesz, ha többen el tudnátok jönni rá, akkor utána tarthatnánk egy megbeszélést. Ha csak páran leszünk ott az sem baj. Addigra jó sok feladatot ki kell találni (bár már most is van jópár, hála Nektek) és akkor ott össze tudnánk rakni legalább az első feladatsort. Mit szóltok??
Van mi arany, bár nem fénylik...
- Annis
- Nem elérhető
Nem minden vándorút céltalan /J.R.R. Tolkien/
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Panniii / Annis írta: Amúgy meg civilként is oda lehet menni (már amennyiben ennyire ciki ha valaki az...) megkérdezni...
Egyáltalán nem ciki, nem azt mondtam, és ha nem lenne más lehetőségünk, természetesen megpróbálnánk, de ált az ilyen cégek "senkikkel" nem tárgyalnak, ez a realitás sajna.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Annis
- Nem elérhető
Amúgy meg civilként is oda lehet menni (úgy látszik ennyire ciki ha valaki az...) megkérdezni... nem tudtam hogy ekkora gond hogy esetleg külsősként is megpróbálok segíteni...
- Kincső
- Nem elérhető
Panniii / Annis írta: Kincső: Egyfelől nem csak kiadókra gondoltam, másfelől pedig nem mint MTT keresem meg (nem is kereshetném) hanem mint egy a verseny szervezői közül hogy van egy ötletünk.
Amúgy meg valóban ne szervezzünk keresztbe de egy kérdést megér több helyen is a dolog aztán lehet választani ha esetleg több lehetőség is adódik. De érdemes minél előbb nekilátni, mert nem két perc elintézni az ilyesmit...
Nem egyezkedni akartam, legfeljebb kérdezősködni...
Az első kérdésem meg helyből az lett volna hogy az MTT-nek van-e iylen kapcsolata...
Akkor ötvenedszer is leszögezném, h. ezt a versenyt mint Magyar Tolkien Társaság szervezzük.
A budavárishoppal, a szerepjátékosboltokkal meg minden lehetséges tolkienes dologgal volt már kapcsolata az MTTnek. Azért kérdezzük meg a vezetőséget, h. épp kik "szeretnek minket" és kikkel vagyunk "összeveszve".
Mint "nem vagyok senki, csak egy civil aki szervez egy levelező versenyt más civilekkel", nem hinném, h. szóba állnak velünk.
- Annis
- Nem elérhető
Amúgy meg valóban ne szervezzünk keresztbe de egy kérdést megér több helyen is a dolog aztán lehet választani ha esetleg több lehetőség is adódik. De érdemes minél előbb nekilátni, mert nem két perc elintézni az ilyesmit...
Nem egyezkedni akartam, legfeljebb kérdezősködni...
Az első kérdésem meg helyből az lett volna hogy az MTT-nek van-e ilyen kapcsolata., mert ha van akkor a továbbiakban nincs miről beszélni...
- Kincső
- Nem elérhető
Panniii / Annis írta: Támogatóknak én is megpróbálok utánanézni (meg most már annyit nyüzsögtem az este folyamán hogy szegény párom is nekiállt tanakodni a témán) de ennek kell legalább egy hét kifutási idő mert vasárnap fél kilenckor szerintem nem sok embert érdekel egy levelező verseny pénzelése... (rajtunk kívül nyílván)
"Csak ne olyan hamarian": az MTTnek vannak különböző kapcsolatai a kiadókkal, akik adtak ki bármilyen témába vágó könyvet, majd beszélek Ankalimonnal, h. mit gondol erről a szponzoros dologról, de "ne szervezzünk keresztbe", és ne mi keressük meg a kiadókat mint MTT.
- Annis
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető
Támogatókra viszatérve, egy kiadónak vagy valamilyen cégnek reklám fejében érdekében állhat hogy szponzorálja a versenyt úgyhogy érdemes megkérdezni pár helyen és cserébe felajánlani hogy mondjuk a verseny ideje alatt szerepelnek támogatóként a honlapon a döntő helyszínén és (Ben utálni fogsz) a szórólapokon is...
Csakhogy akkor addig várni kéne a szórólapok befejezésével amíg nem tudjuk hogy mit kell még rárakni.
- Ben
- Nem elérhető
Jah, igen. Ez az:Kincső (Thilanna) írta: Nem tudok most visszaolvasni, de Panniiii, nemrég beraktam egy átírt szórólap-szöveget, ahhoz viszonyíts kérlek.
Kincső (Thilanna) írta: No íme:
A tél közepén egy hat fordulós, januártól júniusig tartó izgalmas vetélkedőt indítunk.
Végre itt a lehetőség, hogy kedvenc könyved, filmed témájában versenyezz és nyerj – országos szinten!
Ha van Benned és társaidban egy kicsi a tündék bölcsességéből, a kószák kalandvágyából, a törpék kincséhségéből és a hobbitok kíváncsiságából, akkor vágjatok bele!
Legfeljebb négyfős csapatokban indulhattok, az alábbi kategóriák valamelyikében:
I. A Gyűrűk Ura – Ha még csak A Gyűrűk Urát olvastátok Tolkientől, de kedvetek lenne jobban elmélyedni ebben a mesés világban. Vigyázzatok, ne fogjanak ki rajtatok Gollam ravasz találós kérdései sem!
II. A Gyűrűk Ura és A hobbit – Ha már ismeritek a Gyűrűháború történetét és Bilbó kalandjait, de szeretnétek megismerni az Első Kor tünderegéit is. A valák segítsenek Benneteket, hogy könnyebben vegyétek az akadályokat!
III. A Gyűrűk Ura, A hobbit és A szilmarilok – Ha mindhárom könyvet olvastátok, és összemérnétek a tudásotokat másokéval, vagy újabb mélységeket kutatnátok Középfölde történelmében. Böngészhettek ősi tündeírást is!
És ha magányos kósza vagy:
IV. A film – Ha szeretnél megismerkedni A Gyűrűk Ura könyvváltozatával is, csak még nem volt merszed belevágni az olvasásba, most minden egyes forduló játékos feladatokkal segít majd a mű hat könyvének megismerésében. Olvasd a történetet a hobbitgyerkőcökkel együtt!
Kritikát, szövegváltozatot!
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Ben
- Nem elérhető
Meg is van ahtározva, hogy amximum négy fő. Kevesebb lehet. Mert előfordulhat, hogy nem áll össze négy fő, csak három, akkor azokat ne zárjuk már ki a játékból, és van rá kb. 3-4 hetük, szóval azért lesz idejük, úgy gondolom.Panniii / Annis írta: szerintem négyfős csapatok jelentkezését várjuk az alábbi kategóriák valamelyikében (ugyanis meg kéne határozni a csapattagok számát mert igazságtalan ha van 2 és 4-fős csapat is mert akkor az egyikben ketten dolgoznak a másikban meg négyen ugyanannyi feladaton...)
Az utolsó mondatból az "azért"-et én kiszedném, illetve a II-nál és a III-nál az szószerkezet ismétlés, hogy "ez a Te kategóriád", szvsz az kerülendő. De egyébként egytértek, köszönet érte!Panniii / Annis írta: I. - Ha Tolkien művei közül eddig csak a GyU-t olvastad (merthogy ha az elején te a megszólítás akkor ne ugráljunk többes számba) de szeretnél jobban elmélyedni Középfölde történelmében, akkor itt a helyed. De azért vigyázz, nehogy fennakadj Gollam ravasz kérdésein!
Rágjuk át magunkat ezen sztem minél gyorsabban, két hét múlva jó lenne plakátolni...
Más: Ha beleegyeztek, én vállalom, hogy írok mailt vmelyik kiadónak, hogy érdeklődik-e a dolog iránt (csak mondjátok meg, melyiknek... Alexandra, Cicero?), csak élőben találkozni nem tudok velük, azt másnak kell lebonyolítania.
- Kincső
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető
Átböngésztem / átgondoltam a szórólapot is.
Ezek csak javaslatom de szerintem így jobban hangzana:
"általános és középiskolásoknak" helyett általános és középsikolás diákoknak.
"amelyben te is részt vehetsz, és ha elég ügyes vagy, akár a főnyereményt is megnyerheted" helyett melynek Te is részese lehetsz és értékes ajándékokban részesülhetsz.
"maximum négyfős csapatban indulhattok" - szerintem négyfős csapatok jelentkezését várjuk az alábbi kategóriák valamelyikében (ugyanis meg kéne határozni a csapattagok számát mert igazságtalan ha van 2 és 4-fős csapat is mert akkor az egyikben ketten dolgoznak a másikban meg négyen ugyanannyi feladaton...)
I. - Ha Tolkien művei közül eddig csak a GyU-t olvastad (merthogy ha az elején te a megszólítás akkor ne ugráljunk többes számba) de szeretnél jobban elmélyedni Középfölde történelmében, akkor itt a helyed. De azért vigyázz, nehogy fennakadj Gollam ravasz kérdésein
II. - Ha ismered ugyan a gyűrűháború történetét és bilbó kalandjait de szeretnéd hallani az Első Kor legendáit is akkor ez a Te kategóriád.
III. - Olvastad mindhárom könyvet, és szeretnéd összemérni tudásodat másokéval, vagy még mélyebbre ásnál e világban? Akkor ez a Te kategóriád!
- Ben
- Nem elérhető
Élő találkozóhoz még annyit, hogy jó ötlet az, h összehozzuk a rajongókat (nekem eddig ez nem esett le ). De előtte szerintem nem lesz rá alkalom (esetleg LEP? - de akik ebben benne vannak, már eleve el vannak havazva...), viszont az sztem megoldható lenne, hogy a döntőre küldünk meghívót a kiesett csapatoknak is, hogyha van idejük/kedvük, jöjjenek el nyugodtan, várjuk őket is. Nos?
- Annis
- Nem elérhető
Időközben sikerült végigolvasni a topicot (lehet megtapsolni ) és lenne nekem is pár észrevételem néhány felmerült kérdéshez...
Az hogy egy tanár az iskolában felkarolja-e vagy sem valóban nehéz ügy. Elvégre a tanárnak ebben semmi érdeke nincs hacsak a pedagógiai érték nem de sajnos ez egyre kevesebb embernek motiváció arra hogy rászánja az idejét valamire ami nem közvetlenül neki fontos, úgyhogy talán úgy lenne érdemes hogy az iskola vezetősége kapja a feladatlapokat és onnan már csak megoldódik a kiosztás akár azzal hogy meghirdetik hogy az illetékesek átvehetik az igazgatói irodában stb... Az igazgató is kiadhatja egy tanárnak vagy a munkaközösségvezetőnek vagy az osztályfőnöknek, tehát ezt már belső úton lerendezhetik...
Vagy azt lehet hogy a csapat egyik tagjának a címére érkezik az új forduló feladatlapja. Akkor meg a csapt dönti el hogy kinek a címét adják meg.
Díjazás: Szerintem is érdemes lenne egy kiadót megkérdezni erről. Ezt tulajdonképpen bármelyikünk megteheti szívhez szóló e-maillel amiben elmondja miről szól ez az egész és hogy szívesen találkozna élőben a vezetőséggel ha azok látnak benne fantáziát... cserébe valóban reklámfelület lehetne nekik a szórólap, de akkor ezt a szórólapok osztása előtt el kell intézni.
Utiköltség: Mivel a verseny eleve nevezési költséges, ahol a csapat a nevezési költséget össze tudja dobni, ott már nem lehet nagy gond az utiköltséggel sem. Legfeljebb ők kérvényezhetik az iskola vezetőségénél hogy segítsenek. vagy a versenyt támogató illetékesekkel (lsd: díjazás) lehet erről is beszélni...
Élő találkozó: Szerintem is mindenképpen legyen, mert valahol ott van az egésznek értelme hogy megismerik egymást a különböző helyen élő tolkien rajongók. A helyszín pedig esetleg lehetne úgy hogy a döntőbe jutott csapatok alapján döntjük el. magyarán abban a városban ahol a legtöbb döntőbe jutott csapat van. Vagy valami oylan helyen ami mindegyik csapatnak nagyjából ugyanakkora távolságra van.
Most hirtelen ennyi...(a blogot elolvasni nem tudom lesz-e mostanában időm)
- Annis
- Nem elérhető
Sil írta:
Egy nagyobb városban ez megoldható, de mondjuk egy falusi iskolában?Panniii / Annis írta: Üdv!
Ez szerintem csak kreativitásdolga... megvalósítható, mert annak idején a nagy bagoly versenyhez is kellett csinálni és a csapat a mi sulinkból fogta magát és besétált egy stúdióba és segítséget kért... kifogást mindíg lehet találni, de megoldást is... ezért kreativitást igénylő feladat...
Van benne ráció, elismerem... akkor viszont lehetne úgy a feladat hogy kiírunk egy kérdést, pl: Középfölde hangulata, A rohani csata résztvevője voltam, stb... amit egyéni szemszögből kell elmesélni, és mondjuk a választás hogy esszét ír belőle, b hogy kisfilmben mutatja be
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Egy nagyobb városban ez megoldható, de mondjuk egy falusi iskolában?Panniii / Annis írta: Üdv!
Ez szerintem csak kreativitásdolga... megvalósítható, mert annak idején a nagy bagoly versenyhez is kellett csinálni és a csapat a mi sulinkból fogta magát és besétált egy stúdióba és segítséget kért... kifogást mindíg lehet találni, de megoldást is... ezért kreativitást igénylő feladat...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Annis
- Nem elérhető
- Ben
- Nem elérhető
Ötletnek jó, csak nem tudom, hogy a döntőbe jutó csapatok mindegyikének rendelkezésére állna-e egy kisfilm elkészítéséhez való felszerelés.
Annyit viszont meg lehetne valósítani belőle, amit már Dorwinion is írt, hogy készítsenek egy forgatókönyvvázlatot, illetőleg gyűjtsk össze, hogy mit változtatnának meg a filmben.
- dorwinion
- Nem elérhető
kvíz, rejtvény, találós kérdés, kreatív...
Amit az utolsó kategóriához tettél az jó, de...
...ezt meghagyom másoknak. Nehogy már én akadékoskodjak mindig...
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Annis
- Nem elérhető
Dorwinion: Hálás köszönet, rögtön eszembe is jutott róla egy feladattípus (bár ettől még mindíg nem tudom hogy jelenleg - az esszén kívül - milyen feladattípusok vannak)
Az utolsó kategóriához nekem lenne egy olyan ötletem (sztem elég kreatív feladat lenne) hogy minden csapat/versenyző nemtom az egyéni vagy csapatos kategória-e készíthetne egy mondjuk 15-20 perces kisfilmet a Gyűrűk Urából akár egy kiválasztott jelenet az ő szemszögéből, akár ismertető a műről vagy valami ami a hangulatát idézi, de a lényeg hogy az utolsó forduló (az élő előtt, ahol be is mutathatnánk a pályázó és végül a díjazott kisfilmeket) előtti fordulónak lehetne ez a főfeladata. Csak ezt akkor legalább egy hónapal előbb jelezni kell, hogy legyen idejük elkészíteni.
- dorwinion
- Nem elérhető
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Panni
- Nem elérhető
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Annis
- Nem elérhető
Ben: Hálásan köszönöm a privit, és tépelődöm a szövegen kicsit és vaószínüleg néhány helyen majd javaslatszinten belerondítok. Terjesztésben én úgy tudnék segíteni hogy ahol vannak ismerősök abban a középsuliban megoldanám hogy kitegyék, meg a fotózás kapcsán most sok kultúrális helyen jövök megyek és ha van rá lehetőség ott is hagyhatok pár szórólapot a versenyről csak azt cenzúrázva az igazgatós résztől...
Egy olyat még kérhetnék hogy a blog és a verseny fordulóinak részleteiről ill. a feladattípusokról is írjon valaki egy összefoglalót. Megköszönném ha valaki rá(m) szánná az időt és segítene ezzel, mert végigolvasni egyszerűen nincsen kapacitásom.
Előre is köszi, a javaslatokat pedig majd összeírom.
- Ben
- Nem elérhető
Mindannyiunk nevében nagyon szépen köszönöm! Plakátot (jelentkezési lapot, meg egyéb ilyesmit is) természetesen kapsz, szerintem be lesz rakva ebbe a topikba meg talán még egy-kettőbe.Olorin.papa írta: Nálunk egy kulturos felvállalta, hogy hírdeti, és terjeszti a versenyt az iskolákban, teljesen ingyen (és én is) ezért ha van kész plakát, és egyéb infó, minél előbb kérek belőlük...
- Olorin.papa
- Nem elérhető
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Ben
- Nem elérhető
- Annis
- Nem elérhető
Először is szeretnék elnézést kérni, hogy eddig nem voltam túl aktív a verseny szervezésében, holott megígértem... de időközben beütött pár munka amit csinálnom kellett, némi magánéleti kavarodás, az utóbbi héten pedig az internetem se működött...
A lényeg hogy kicsit összerendeződtem végre, úgyhogy itt vagyok és most már én is próblok ténykedni.
Megkérhetnék arra valakit, hogy az eddigiekből írjon nekem priviben egy összegzést, vagy vázlatot? Mert végigolvasni most se lesz időm... Előre is köszönet annak aki rászánja az időt és energiát...