Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége

Több
15 éve 7 hónapja #378517 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
SÚ: éjfélre már itthon voltam. :) (Egyébként tényleg nem kellett volna annyira sietnem a buszhoz, mert az elővételi pénztár már zárva volt.)

Az én képeim:
s339.photobucket.com/albums/n466 ... 009%20maj/

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 7 hónapja - 15 éve 7 hónapja #378515 Írta: Sötét Úr
Most már az én képeim is fent vannak a képMutatón! ;) Ha Eru is úgy akarja, akkor holnap felteszem még Peter képeit is, amit az utolsó pillanatban CD-n a kezünkbe nyomott. (Úgy ám, Drágaszágom!) :)

Meta: hiányolom a tetüket! :)

Sil: örömmel látom, hogy rendben hazaértél! Légyszi linkeld be hozzájuk az én képeimet is. (Bár gondolom, ezt nem is kellett volna mondanom...)
Utolsó szerkesztés: 15 éve 7 hónapja által.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 7 hónapja #378514 Írta: Sil
Re. Facebookon én sem vagyok, de az osztrákokhoz regisztráltam, csak még feltöltöm a saját képeimet, és majd azzal együtt belinkelem nekik ezeket is, meg gondolom SÚ-nak is lesznek.

Tears unnumbered

Több
15 éve 7 hónapja #378512 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Én a Facebookra sem vagyok regisztrálva, szóval ez is rátok van bízva :D
...
Jegyzetek
egyre kisebb vizeken átmenő egyre kisebb hidakon megyünk át... a látvány felemelő - nem lefolyó?
Hogy vette volna fel Szauron a Gyűrűt, monoklinak vagy szemöldökpiercingnek?
SÚ: Megnézem, mit csinál Sil... / Ádám: ez egy szilfa, ugye?
A kvíz után következik... tehát fél kvizenegykor?
Keress még ágat nyársnak, van itt néhány... például a Duna mellékága!
Vigyázz, kockakő... Efkú szobra?
Activity: not all elves are Legolas / the pointed ears and the little ones together / when we saw the second film, but not the long version, we were... FARAMIR!!! / some kind of Legolas / pope! ... pope sitting on the Anduin! ... pope! other pope! blue pope?
Burek: Frodo, you're captured now, so please go to the orcs and tell him not let you go! / Ádám: OK!
Nézzétek azt a... ÉS A REPCÉT!!!
Thingol például biztos rohadt sokat elkért volna a nolda mobiltelefonok használatáért...

Több
15 éve 7 hónapja #378509 Írta: Gandalf

Több
15 éve 7 hónapja - 15 éve 7 hónapja #378508 Írta: Metaflora
Metaflora válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Képek: picasaweb.google.hu/meoituilindo/OTGMerethEthuil# (Vki esetleg adja tovább a linket az ÖTG fórumába, én ott nem vagyok regisztrálva és most kicsit késő van hozzá, hogy elkezdjek ismerkedni vele...)

Több
15 éve 7 hónapja #378436 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Én az Ensemblére szavazok :)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
15 éve 7 hónapja #378434 Írta: Sil
Május 1-jén Schönbrunn... Hát, én ugyan nyáron voltam Bécsben egyszer egy hónapot, de Schönbrunnak elég nagy a forgalma, ha jó lesz az idő, szvsz sokan kimennek a helyiek közül is. Hatalmas parkja van, és oda nem kell belépő, szóval ott sokan szoktak sétálgatni (meg kocogni, meg babakocsit tologatni, főleg a pálmaház felé), nemcsak turisták vannak. Meg aztán ott az állatkert is, az is vonzhatja a népet mint családi program. De ha esik az eső, akkor szvsz megfontolandó. Amúgy az utca felől tényleg nem látványos (bemenni meg nem lesz időnk, meg arra amúgy is érdemes rászánni egy egész napot önmagában is).
Egyébként lehet, hogy lesznek tüntetések is (máj. 1. eléggé politikai jellegű ünnep), és akkor a dugók meg útlezárások is valószínűbbek (bár inkább a Ring környékén, Schönbrunn meg nem arra van).
A Café del Mar-t nem ismerem, de ha kell Tolkienes feeling, vihetek Blind Guardiant, Tolkien Ensemble-t, filmzenét vagy akár a Gyűrűk Ura musicalt is. Csak szóljatok, mert feleslegesen nem cipelném.

Tears unnumbered

Több
15 éve 7 hónapja - 15 éve 7 hónapja #378432 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Felhívott Ádám, és viszem a mágnest :)

Egyébként nekünk hármunknak se szokott sikerülni megegyezni h. milyen zenét hallgassunk, gondolod h. ez egy toleránsabb ötös lesz, mint kiccsaládom? :D (megjegyzem nekem elég kevés zene van amire azt mondom h. "semmiképp")

Ja, és lesz nálunk új GYU, mert Tolkien Kurzusos beadandót fogok írni, mint említettem :P

Több
15 éve 7 hónapja #378431 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Jó utat az osztrák különítménynek :) Gyűjtsetek sok-sok élményt és fényképezzetek :D

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
15 éve 7 hónapja - 15 éve 7 hónapja #378428 Írta: Sötét Úr
Ádám ma elhozta a raktárból, amit kellett / lehetett, úgyhogy a megbeszélt helyen találkozunk, pontosabban hajlok arra, hogy a felüljáró alatt lessetek, valószínűleg találok ott parkolót, és akkor mindenkinek kevesebbet kell kutyagolni a pakkjával. Ha tele lesz, akkor marad a Bláthy, ahogy előzetesen megbeszéltük vala. (A felüljáró alatti rész előnye, hogy ha esetleg esne, a felüljáró alatt szárazabb is. A kocsinak mindegy ugyan, de aki előbb ér oda, nem ázik meg annyira.)
Kincső, én annak idején (Soca után) neked adtam oda a mágneses címert, ami a kocsin volt. Ádám most a raktárban nem találkozott vele (igaz, nem is rámolta szét az egészet), ezért kérdezem: nincs véletlenül még nálatok? Ha igen, el tudnád hozni azt is?
Úgy készüljetek, hogy a határnál tervezek egy megállót, és Bécs után valahol. Ennek fényében hozzatok kaját, innivalót, stb. Természetesen rugalmasak lehetünk, szóval semmi sincs kőbe vésve.
Viszont a bécsi átutazást még mindig fontolgatom, és nagyon jó lenne, ha valakinek, aki huzamosabban tartózkodott (vagy épp tartózkodik) Bécsben, lenne valami megosztható tapasztalata. Egyrészt, az útvonal, amin átmennénk, túl sok látnivalót nem tartalmaz. Bár ott megy el a Schönbrunn mellett, magából a parkból és a kastélyból leginkább a fala látszik. Viszont ami kérdéses számomra, hogy május 1-én Schönbrunnak mekkora forgalma lehet? Odafelé ez kritikus pont lehet, dugó szempontjából. Visszafelé pedig az jelenthet problémát, hogy a külső körgyűrű elég szépen be tud állni vasárnap esténként. Jó esetben nem egészen egy óra átvágni Bécsen, de álltam már két és fél órát is a dugóban, és az elég uncsi volt.

Más: a kocsiban MP3-as CD van, hozhattok zenét. Ha nem, akkor is lesz kb. 9 órányi Café del Mar, az nálam lassanként olyan tartozéka az autónak, mint a belső visszapillantó tükör. Csak az nem igazán Tolkienes feeling, bár nagyon szeretem.
(Nem, videókat, trailereket, fényképeket nem játszik le, sajnos...)

Kicsit megvezettem magam (és másokat) az Activityvel. Kiderült, hogy nem a végleges fájlt piszkáltam, hanem egy előző változatát, így csak 150 feladvány "fordult le", viszont szépen "kártyákra" (ne vagizzak: cetlikre) van vágva.

Több
15 éve 7 hónapja #378420 Írta: Sil
Szerintem vihetnénk táboros-képválogatásos videókat is, ha megvannak valakinek, YouTube-on úgyis leszedték a zenét majdnem mind alól.
Ha nem sikerül ajándékkönyvet szerezni, azért legalább mutatóba vihetnénk az új Gy.U-ból, végülis az az egyik legnagyobb eredményünk az utóbbi időben, amit fel tudunk mutatni.
Kincső: Vasárnap 16:45-kor van egy buszom, amit el szeretnék érni, de nem olyan nagy tragédia, ha nem érem el. Ugyan a vonataimat megszüntették, de vasárnaponként van még egy utolsó buszom 20:30-kor, azzal még haza tudok érni.

Tears unnumbered

Több
15 éve 7 hónapja - 15 éve 7 hónapja #378414 Írta: Kincső
Videó: én a táborelőzetesre gondoltam meg a regardez-ra. Arról a farsangi keringőről van videó?

Szerintem vigyünk valami bort, oszt' jó lesz. :) Ajándékkönyvből mire is gondoltunk? Nem találtam hirtelen az előzményt... esetleg egy Kürtő úr, az fakszimile, tehát valamelyest nekik is érdekes lehet? Maradt azt hiszem 3 db (amit továbbra sem értem hogy csináltunk, de mindegy :) ), ebből 2 nálunk van az árukészletben + 1 az MTT könyvtárban. De szerintem nem muszáj könyvet vinnünk, ha Lassit is viszünk, sőt, mivel ez csak egy rendezvény, nem születésnap, mint Soča volt...

Egyébként én a Bécsen keresztül való útvonalat preferálom, lévén még sosem voltam ott (se máshol Ausztriában, mint asszem már mondtam), legalább autóból lássak valamit. :P Arra gondolom nem nagyon van mód, hogy oda vagy vissza megálljunk megnézni valamit... :/ Apropó, vissza kb. hánykor jövünk? Gondolom el kell érni vmi buszt Silnek.

Több
15 éve 7 hónapja #378412 Írta: Leguanember
Cuccot intézem, amennyire tudom, SÚ, szólok, ha nem ment, és akkor marad a holnap reggel.

LASSI-k és angol fordításuk jön velünk.
Ajándékkönyv jó lenne.
Italnemű lehetne.

Az Activity nagyon jó, hogy menetkész, köszönjük!

Videóból mit vihetnénk?
Van sokféle képválogatás, ilyen-olyan tematikával. Regardez? Farsangi keringő, a tündés-tündéres?

Egyelőre ennyi.

Viszlát holnap!

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 7 hónapja #378401 Írta: Kincső
Szuper vagy, SÚ :)

No. Én írtam reggel egy hsz-t, de megette a net (nem jött be utána az oldal se). Szóval igen, visszaírt Wolfgang, h. "never too late". :D

A raktárból meg szerintem ne reggel szedjünk fel cuccot, én legalábbis nem vagyok hajlandó azért bebumlizni a városba h. visszajöhessek... Kulcsa Ádámnak is van, és neki még mindig kisebb kerülő :P Meg egyébként a kulcsomat oda tudom adni, ha nagy dolog (pl. zászló) kell onnét, amit reggel akartok elhozni, ha meg egy ember által is szállítható, akkor mondjátok, mi, és holnap (vsz. délelőtt) elhozom.

Több
15 éve 7 hónapja #378398 Írta: Sötét Úr
Az Activityt közben négy feladvány kivételével lefordítottam. Szerencsére ma még ez is belefért. :) (Más kérdés, hogy profitorientált cégnél ez nem túl jó előjel...) Viszont nyugodtan lehet még gyártani angol nyelvű feladványokat, csak ne túl nehezeket, mert azzal már Andúint lehet rekeszteni...

Az utiköltséget pedig forintban szeretném kapni, de ha neked jobb euróban, az is megoldható.

Több
15 éve 7 hónapja #378393 Írta: Metaflora
Oké, fordítsunk activityt :) - mindenki kap egy adagot, hogy fordítsa le, vagy hogy lesz?
Milyen videót vinnénk? Már hogy ahhoz is kell fordítás vagy van?
SÚ, útiköltséget milyen pénznemben fizessük?

Több
15 éve 7 hónapja - 15 éve 7 hónapja #378380 Írta: Sil
Jó, akkor én írtam, megkérdeztem, hogy beleférne-e ez még a kvíz mellett. (Nem lenne rossz az az ingyen hely. A szlovéneknél is kellett valamit nyújtanunk érte cserébe?)
Szerintem addig neki is állhatnánk a fordításnak, max felhasználjuk máskor, ha nem tetszik nekik. Angolra elég, úgyis az a közös nyelv (meg azzal van a legkevesebb nyelvi előnye mindenkinek).

Az aluljárót, meg hogy hol kell felmenni, már kitapasztaltam múltkor (a metróig meg amúgy is jobban ismerem, mint a tenyeremet), szvsz emlékszem még annyira, hogy odataláljak a másik oldalra. ;)

Na, már válaszolt is Wolfgang, tulképp van a kvízben is egy Activity-s rész (a német srác csinálja), de szerinte ez mindig jól jön, találnak neki helyet. Kincső jelentkezését megkapták, és el is fogadták, örülnek neki, minél többen megyünk. Lesz projektor is a várban, szóval vihetünk videókat is. (Vigyünk, szvsz. :) Tényleg, az őszi taliról, amin ők is itt voltak, nem született videó?) Neki el kell holnap utaznia, szóval most már csak telefonon lesz elérhető (de nekem is megadta a számát a biztonság kedvéért).

Tears unnumbered

Több
15 éve 7 hónapja - 15 éve 7 hónapja #378372 Írta: Sötét Úr
Sil: az Activityvel kapcsolatban még nem írt senki semmit, de akkor sürgősen le kellene fordítani a feladványokat. 195 feladvány van (mert ez osztható hárommal és öttel, azé').

A buszpályaudvarról kijössz a metró felé, elhaladsz a metró kijárat előtt bőszen, majd jobbra lesz egy beugróból pár lépcső, például a villamoshoz. Ezeket semmibe veszed, és mész tovább a következő beugróig. Ebbe már örvendezve besétálsz, és a bal oldali lépcsőn jössz fel - és akkor az Üllői út megfelelő (egyébként páros) oldalára érsz ki, a Nagyvárad tér irányába. A telefonszámomat tudod, úgyhogy a telefonos segítségkérés is természetszerűleg rendelkezésedre áll! :)
A Bláthy Ottó utca nem az, hanem az eggyel előbbi, csak azért, hogy közelebb legyünk a buszpályaudvarhoz.
Ja, és neked jogodban áll késni, és ebbe a mosdólátogatásnak is bele kell férnie. Az időpontok elsősorban a többieknek szóltak.

Ha viszont látod az autót az aluljáróból, akkor sajnos mégsem megyünk, mert valamit nagyon eltoltam éppen. :D De ilyet már csak nem csinálok...

Több
15 éve 7 hónapja #378347 Írta: Sil
Most olvastam a beszámolót a TLV-döntőről, és ez az Activity tényleg egész jól hangzik, ráadásul van elég kérdés ahhoz, hogy a nyelvi okokból kiesők után is maradjon belőle (ugye ezek nem csak a Hobbitból voltak?). Kérdezzem meg Wolfgangtól, hogy lehetne-e ez a programunk, vagy már írt neki valaki ezzel kapcsolatban?

Tears unnumbered

Több
15 éve 7 hónapja #378345 Írta: Sil
Kincső: :D Válaszoltak már?

SÚ: ez az, ahonnan Szlovéniába is indultunk, ugye?
Szvsz majd telefonálok inkább, hova menjek, mert lehet, hogy késik valamennyit a busz (meg mosdóba is el szeretnék menni előtte). Meg az aluljáró meg a jobb oldali járda között mintha lenne még egy út is, ha jól emlékszem, azért annyira nem egyszerű ott a felszínen gyalog közlekedni (az aluljáróból meg tuti nem látom az autót... :P ).

Tears unnumbered

Több
15 éve 7 hónapja - 15 éve 7 hónapja #378340 Írta: Sötét Úr
Útiterv!
Sil azt írta, hogy 9:40-re tud megérkezni a Nagyfaluba, gondolom, hogy szokás szerint a Népligethez. Mivel ott elég nehézkes parkolni, és most talán nem kell olyan sok cucc sem, javaslom, hogy legkésőbb 9:45-kor találkozzunk a Bláthy Ottó u. × Üllői út sarkán, a Bláthy Ottó utcában.
(Ez úgy érhető el, hogy a Népliget metrómegállótól az Üllői útra jössz fel, a Nagyvárad tér irányába, a Fradi pályával ellentétes (azaz Pénzverő felőli, azaz menetirány szerinti jobb) oldalon. Elsétálsz a következő sarokig, és ott befordulsz jobbra. De közben már keresheted, hogy nem látod-e Redd Kapitányt, a Vörös Kalost . :) Ugyanis, ha találok helyet a felüljáró alatt, akkor igyekszem a Népligethez minél közelebb megállni.

Ha az ADS-ről vinnünk kell valamit (jelmezt, zászlót, Lassit, ajándékot, stb.) akkor azt jó lenne még előtte, fél kilenc táján felvennünk. (Kincső?)

Az útról: jó lenne legkésőbb 10 óra körül elindulni. Nem hosszú az út, nettó négy és fél óra, plusz pihenők - ezekre szükség lesz, mert öten leszünk az autóban, ami azért nem olyan nagy. Mondjuk, ismeritek már :D Gondolom, hogy délután négy - fél öt magasságában oda tudunk érni, mivel kb. 30 km (plusz Bécs), ami nem autópálya.
Még töröm a fejem, hogy Bécsen keresztül menjünk-e, vagy az elkerülő A23-A21 pályán, ami hosszabb, és javarészt 80-as meg 100-as sebességkorlátozásokkal van sújtva. Rendszerint át szoktam vágni Bécsen, maga az útvonal rutinból megvan, de kérdés, hogy a május 1-re való tekintettel a Schönbrunn környékén mennyire lehet dugó. (Közvetlenül a kastély előtt kell elhaladni.) Ha valakinek erről van tapasztalata, kérem, hogy ne titkolja el! :)

Még egy fontos dolog, tanulva a szlovéniai tapasztalatokból: Thorondor telefonszáma már be van tárolva a mobilomba. ;) Ezen kívül Google Maps-en is tanulmányoztam a vár elhelyezkedését, és be van téve a navigációba is. Tulajdonképpen egész jó esélyt látok arra, hogy megtaláljuk.

Péntekre még 50%-os valószínűséggel viharos, esős időt mond a Weather Underground, szombattól azonban szép, napos időt. (Amstettent érdemes keresni, Bad Kreuzen aligha van benne, és csak 25 km a távolság a kettő között.) Találtam közvetlenebb előrejelzést is, de a kilátások ott is hasonlóak. Ami bíztató, hogy szombat-vasárnap szép időt jósolnak.

Több
15 éve 7 hónapja #378330 Írta: Kincső
SÚ-nak meg Metának már mondtam: MEGYEK! :D
Már feltéve, h. elfogadják az utolsó pillanatos jelentkezést :P Kellett valami extrát írni az e-mailbe, azon kívül, h. megyek és pénteken érkezem Veletek és tag vagyok? Még mindig nem tudok németül :P

Felagund: picit későn szóltál, nem láttam már :(

Több
15 éve 7 hónapja #378291 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Bréking: Találkozom Ajdával ma fél nyolckor a Ferenc körút metrómegállóban (utána sörözünk 8)). Akinek van kedve, csatlakozzon (és írjon nekem előtte, hogy alkalmasint megvárhassuk...) :)

Our knees do not bend easily

Több
15 éve 7 hónapja #378279 Írta: Sil
Kincső: gyere. :P

Egy sima videóvetítés azért nem biztos, hogy érne egy ingyen helyet... Persze, a kvíz nem zárja ki az Activity-t, csak a hagyományos szöveges-válaszolós kvízfeladatokat. Idő szvsz nincs meghatározva rá.

Tears unnumbered

Több
15 éve 7 hónapja #378276 Írta: Kincső
Najó, leírom a problémámat:

Úgy volt, hogy a Főnixes szintén évi egyszerű ösküi nap (ami nagy esemény minden évben, az osztályok egyfajta bemutatkozása ami mégsem vizsga, és jó buli) május 10-én lesz, de áttették május 3-ra. Ennek a mérlegserpenyőnek a súlyát növeli, hogy ha maradok, tudok beadandókat írni (még marad 4 addig), nem hiányzom szombaton sem Főnixből, illetve nem költök el soook pénzt, ami megmaradhat Sočára.

A másik mérlegserpenyőben van hogy nem voltam még Ausztriában (csak átutazóban), jó lenne látni a szlovénokat és az osztrákokat, jó a társaság akik mentek, ill. hogy akár a kocsiban is lehet beadandót írni, mondjuk stílszerűen a Tolkien Kurzusra. :D

Jelenleg kb. percenként változtatom, hogy mit döntsek... :P Segítsetek!

Viszont program ötletelésben tudok segíteni, ha nem is megyek: mennyi is az az "annyi" idő, amit ki kellene töltenünk? Videóvivés játszik? Az új táboros videót angol felirattal lehetne, vagy a regardez-t (bár abból ha jól tudom nincs jó minőségű felvétel)... az activityt meg szerintem nem zárja ki a kvíz, főleg ha csak mutogatásra (esetleg rajzolásra) szorítkozunk, nem hinném, hogy pont ilyen kvízfeladat lenne.

Több
15 éve 7 hónapja #378275 Írta: Sil
Meta: írtam Wolfgangnak, hogy még te meg Ádám jöttök rajtunk kívül.

SÚ: Kincsőnek közbejött valami más program, és afelé hajlik. De hátha rá tudjuk még beszélni. ;)

Programnak én is valami olyat tudnék elképzelni, amit már csináltunk, és bevált, pl a TLV-döntős feladatok jól hangzanak (bár nem tudom, mik voltak). Előadás tartására alkalmas embert nem viszünk (meg ott bejátszanának a nyelvi gondok), kvíz már szerepel a programban... Esetleg ha kibővíteném meg kicsit átírnám a Képek topicos régi vetélkedőm feladatait, az is használható lenne, talán, de az így sem töltene ki annyi időt.

Tears unnumbered

Több
15 éve 7 hónapja #378243 Írta: Sötét Úr
Vigyük el nekik a TLV-döntőn használt Activityt. Bár elég durva nehezítés lenne magyarul... Sajnos most nincs jobb ötletem, a TLV és előtte a "hazai levegő" kiszívott... Pedig tényleg jó lenne vinni valami cuccccot.

Jól értem, hogy akkor Sil - Meta - Ádám - SÚ felállásban megyünk, a plusz fél helyen Kincsővel?

Több
15 éve 7 hónapja #378239 Írta: Metaflora
Ööö, én nem jelentkeztem. Megtegyem, vagy szóltok ti, hogy hányan leszünk? Miféle programot vihetnénk?

Több
15 éve 7 hónapja #378237 Írta: Sil
OK, én is írtam, de azt mondja, nem muszáj mindenkinek külön jelentkezni, csak kíváncsiak, ki jön még.
Amúgy megkérdeztem, nem kell vinnünk se hálózsákot, se semmit, kaja is lesz, innivalót (üdítőt meg sört pl) meg önköltségi áron lehet majd venni, bár azt vihetünk is. Az időjárás meg lehet bármilyen, nagyon meleg és nagyon hideg is, az előrejelzések meg ilyen távra nem elég megbízhatóak (majd kicsivel előtte talán jobban lehet tudni, nagyjából mire számíthatunk).
És továbbra is nagyon szeretnék, ha vinnénk valami programot (bármi lehet), cserébe adnának egy ingyen helyet. (Kár, hogy ehhez nem vagyok elég kreatív.)

Tears unnumbered

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.511 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére