Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége

Több
15 éve 4 hónapja #382705 Írta: icke
icke válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Üdvözletem!

Pontosan az :) = Hogy mi lesz, azt nem tudjuk pontosan (ígértek részleteket, de azóta nem erőltették); én jelentkeztem, a kommunikáció meg elég ad hoc: olyan nyelven történik, amilyenen éppen megértitek egymást. A helyiek mindegyike beszél vagy angolul, vagy németül, és ha éppen nincs kompatibilis nyelvetek, hamar kerül tolmács is.
Tavaly úgy emlékszem, szerepet játszott az útvonal kialakításában, hogy az osztrák utakat valaki ismerte, a szlovéneket meg senki; időben szerintem nem releváns plusz. A szlovén heti matrica (már van ilyen) 15 euró.

icke

ignis sum quae contra frigus ardet

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 4 hónapja #382704 Írta: Anglachel/Gurthang
Jelentkezési lappal kapcsolatban: LARP = Live Action RP? Vagy mi? Másrészt ez a LARP hogy néz ki, milyen nyelven van, és közületek ki jelentkezett rá?

AURE ENZULUVA!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382703 Írta: icke
Üdvözletem!

Tavaly nem mentünk szlovén autópályán, valószínűleg idén se fogunk. Az úticél az osztrák-olasz-szlovén hármas határtól egy macskaugrásnyira van; úgy emlékszem, a rövid olasz szakasz sem volt fizetős.
Többieknek jó, ha a Sil által írt időpontban indulunk? Az út - most, hogy már nem kell helyben kóvályogni - nyolc-kilenc óra alatt megtehető, ha kilenckor indulunk, délután ötre-hatra ott lehetünk. Sil, milyen sűrűn vannak buszaid, ha nem a leghajnalibbal jössz, mikor tudnál jönni legközelebb?

icke

Utolsó szerkesztés: 15 éve 4 hónapja által.

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382701 Írta: Anglachel/Gurthang
Nekem egy kicsit nagy kitérőnek tűnik ez az M1-Bécs érintés, nem lenne gyorsabb az M7-esen menni?

AURE ENZULUVA!

Több
15 éve 4 hónapja #382676 Írta: Sil
Sil válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége

icke írta: Sil, mikorra jönnél fel Pestre?

Reggel 8 körül ér be a legkorábbi buszom, amelyikkel szoktam menni, de lehet, hogy késik valamennyit. Olyan negyed9-fél9-es indulás szvsz kivitelezhető. Vasárnap az utolsó buszom 20:30-kor indul szintén a Népligetből, azt el kellene érnem, mert hétfőn reggel meló.
Ne felejtsétek majd el az autómágneseket meg a walkie-talkie-kat.
Ha lehet választani, én SÚ kocsiját preferálnám, azt már úgy megszoktam.

Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382658 Írta: icke
Üdvözletem!

Ja, az kétezer-hatszázas elszámolásért sorry, nagyon este volt már akkor a matekomnak :D = Javítva.
Egy apróság, ami (nekem) nem egyértelmű: ugyebár fejenként 9000 forintnyi útiköltségre gondoltál?

icke

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382656 Írta: Sötét Úr
Stara és Attila tutira Székesfehérvárról jönnek, akik még velük akarnak tartani, azok úgy osszák be a dolgot. :) Budapest - Székesfehérvár elvileg 70 perc a városi lassítókkal és az esetleges akadályokkal együtt. Még meg kell néznem, hogy melyik parkolónál lenne célszerű találkoznunk.

Sajnos a kocsim 8 litert fogyaszt, ezzel, és 4 fővel kalkulálva az utiköltség egy kicsivel 9000 Ft alatt van, amiben benne van az osztrák matrica, de nincs benne a magyar - mert nekem nem is kell, éves matricám van. Valami előnye is legyen... Mivel a fogyasztás autófüggő, nem nyilatkozom arról, hogy más autójával mennyi az utiköltség.

Az útvonalak közül messze a Google által ajánlott a leghosszabb. A különbség azonban legfeljebb 70 km, bármerre is megyünk. Az általam tervezett és javasolt útvonal 645 km: Budapest - Székesfehérvár - Balatonkeresztúr - Zalaegerszeg - Körmend - Graz - Tarvisio - Passo di Predil - Lepena (Soča). Időben nagyjából nyolc órát lehet rá számolni a pihenőkkel együtt. Ja, és már tudjuk, hogy hova kell menni! :D :D :D

Mellesleg az osztrák autópályamatrica 7,70 €-ja 2100 Ft körül van, ha ehhez hozzáadom a 4 napos magyar matrica 1530 Ft-ját, sehogyan sem jön ki a 2600 Ft. :D

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382649 Írta: icke
Üdvözletem!

Úgy látom, Ádám távozásával kicsit leültek a dolgok, viszont annyira sok időnk nincs molyolni, úgyhogy, ha megengeditek, néhány merőben gyakorlati dolgot felvetnék/elkapálnék. (Vajh' mikor lettem én földműves? :D = )

Egyrészt. Aki még nem tette meg, töltse ki a jelentkezési lapját; ha valaki nem kapta volna meg, nem találná, elvesztette volna, stb., itt van . Elvileg egy sima Acrobat Readerrel kitölthetőek az űrlapmezők, ha mégsem, akkor marad a Ben által javasolt Word-be másolásos módszer.

Másrészt. Van akkor három autós felajánlásunk, Anglachel, Stara és SÚ személyében, az alábbi néhány hozzászólásukat ennek megerősítéseként tekintem :) = Utazni Ádám, Anglachel, Attila, icke, Kincső, Meta, nido, Patiszon, Sil, SÚ, Stara szeretne, ez tizenegy ember három kocsira, plusz a hangszerek - talán nem kényelmes, de elférős. El kéne kezdeni gondolkodni, hogy is osszuk ezt el. Ehhez adalék: Stara Székesfehérvárról indul, tehát az ő kocsijába jelentkezőknek el kéne jutniuk oda. Javaslom, hogy a fehérvári lakosok hozzá csatlakozzanak :D =
Másrészt per kettő. Útiköltségek. A Google Maps ezt az útvonalat javasolja, 700 kilométerre adva ki; még ha nem is pontosan erre megyünk, viszonyítási alapnak ez jó. Autósok, benzinben, illetve benzinárban ez autónként mennyit tenne ki, úgy körülbelül?
Adalék: a magyarországi 4 napos autópálya-matrica 1530 forint, Ausztriában a legrövidebb (tíznapos) 7,7 euró, ez kocsinként összesen mintegy háromezer-hatszáz forintra jön ki.

Harmadrészt. Indulás. Nem láttam ellene szóló megnyilvánulást, tehát, ha jól sejtem, csütörtökön (augusztus 6-én) indulunk. Sil, mikorra jönnél fel Pestre? A Budapestről induló autósoknak (vagy a hozzájuk csatlakozó gyalogkakukkoknak) addig össze kéne szedniük a workshophoz szükséges cuccokat a raktárból, és a Népligetnél tudnánk akkor találkozni, amikor beérkezik Sil busza. Autósok, mennyi idő alatt tehető meg a Népliget-Székesfehérvár távolság, némileg beleszámítva az esetleges lassító tényezőket is? A többieknek ugyanis ekkorra kéne leérniük és találkozniuk Starával. Székesfehérváron a vasútállomástól milyen messze lenne a továbbhaladás szempontjából is célszerű találkahely?

Első körben, hirtelen ennyi, kéretik reagálni :) =

icke

Több
15 éve 4 hónapja #382640 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
A pipa megy, az írás nem. De majd még próbálkozom, köszi mki. :)
(Egyébként ha Ben nem írja a mailben h. ő ki tudta tölteni, én sem próbálkozom acrobatreaderrel :P )

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
15 éve 4 hónapja #382635 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Üdv!

Pedig de, pdf-ben van a jelentkezési lap, és lehet írni/menteni is a fájlt (Adobe Acrobat Reader 7.0-val próbálkoztam). Pontosabban "interactive PDF Form"-ról van szó, azaz a megfelelő helyeken (név, mettől-meddig veszel részt, stb.) enged szöveget írni, ahol pedig választani kell a felkínált lehetőségek közül, a kívánt opcióra kattintva odatesz egy zöld pipát.

De ha nagyon nem megy, Select Tool-lal ki lehet jelölni a szöveget és átmásolni Wordbe, az tudtommal még a sima pdf fájloknál is működik.

Ben

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
15 éve 4 hónapja #382633 Írta: Gandalf

Több
15 éve 4 hónapja #382630 Írta: Kincső
Kincső válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Hm. Biztos én bénázok, de ha valaki segítene, hogyan lehet rábeszélni az acrobatreadert, h. hagyjon beleírni a jellapba, akkor hálás lennék :) (a "select tools"-ig eljutottam, de nem hagy gépelni, hiába villog a kurzor)

"...asztaltalan szó-malaszttal..."

Több
15 éve 4 hónapja #382622 Írta: Sötét Úr

Stara írta: De, jó elszállt az előző bejegyzés.
Szóval akkor: tetőcsomagtartó sajna nálam sem megy. Osztrák autópálya matricát tudunk útközben venni, vagy vadásszak előre? A Fehérvár utáni M7-es parkoló találkozást támogatom, mivel a fehérvári benzinkutas megálló elégge kaotikus. Jelentkezési lap küldés folyamatban.
Csütörtökön mikor kéne indulni?

A csütörtöki indulás Siltől függ, mert Bajáról jön, és gondolom, hogy szokás szerint busszal. Ebből következően a Népliget (környéke) célszerű találkozóhely lehet a Pestről indulóknak. Osztrák autópályamatricát ráérünk a határon venni, bármelyik útvonalon megyünk is, a határ előtt van benzinkút, ahol beszerezhető a matrica.

Anglachel: örömmel olvasom, hogy jössz, és kicsit sajnálom, hogy egyedül, de ez tényleg nem családos program.

Több
15 éve 4 hónapja #382620 Írta: Stara
Stara válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
De, jó elszállt az előző bejegyzés.
Szóval akkor: tetőcsomagtartó sajna nálam sem megy. Osztrák autópálya matricát tudunk útközben venni, vagy vadásszak előre? A Fehérvár utáni M7-es parkoló találkozást támogatom, mivel a fehérvári benzinkutas megálló elégge kaotikus. Jelentkezési lap küldés folyamatban.
Csütörtökön mikor kéne indulni?

Több
15 éve 4 hónapja #382606 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Akkor csütörtökön fogunk leutazni?

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 4 hónapja #382593 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Köszi Sil, ez jól hangzik, és közben megfogadtam Ben ajánlatát, miszerint megkérdezem Mitját :)
Most el egy hétre, jó szervezkedést! :)

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382592 Írta: Sil

Patiszon írta: Én ki is töltöttem, el is küldöm mindjárt. A LARP, azaz a szerepjátékos buli az kihagyható/andó, vagy jó buli leszen, próbáljam ki? :)

Az osztrákoknál azt a hobbitos cuccot is ők tartották, szvsz jó buli. LARP = Live Action Role-Playing, azaz élő szerepjáték. De az osztrákoknál nem az a karakterkidolgozós fajta volt, hanem elég spontánul alakultak a dolgok. Lehet, hogy ez most komolyabb lesz.

Tears unnumbered

Több
15 éve 4 hónapja #382591 Írta: Attila
Attila válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége

Patiszon írta: Attila: nem vagy teljesen tisztában a dolgokkal, asszem :D VLS=Grand Annual Meeting, azaz az egész cucc,amire mi most szeretnénk menni. Ennek egy része a LARP, azaz vmi szerepjátszós dolog. Erről érdeklődtem itt, ez része a VLS-nek :)

Nem igazán. Számomra ez kellemetlen, de jól van na, majd belejövök. :|

"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/

Több
15 éve 4 hónapja #382589 Írta: Patiszon
Patiszon válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége
Attila: nem vagy teljesen tisztában a dolgokkal, asszem :D VLS=Grand Annual Meeting, azaz az egész cucc,amire mi most szeretnénk menni. Ennek egy része a LARP, azaz vmi szerepjátszós dolog. Erről érdeklődtem itt, ez része a VLS-nek :)

A barát dolga az is, hogy szemére vesse barátjának, ha ostobaságot akar elkövetni.

Több
15 éve 4 hónapja #382588 Írta: Attila
És a VLS? :oops:

Több
15 éve 4 hónapja #382587 Írta: Patiszon
Én ki is töltöttem, el is küldöm mindjárt. A LARP, azaz a szerepjátékos buli az kihagyható/andó, vagy jó buli leszen, próbáljam ki? :)

Több
15 éve 4 hónapja #382584 Írta: Sil
Én is írtam nekik a fórumukon, hogy nem kaptunk jelentkezési lapot, és ígérték, hogy utánanéznek.

Tears unnumbered

Több
15 éve 4 hónapja #382583 Írta: Ben
Ben válaszolt a következő témában: Az MTT külföldi kapcsolatai és tevékenysége

Leguanember írta: Viszont most jutott eszembe, és nem találtam, hol és hogyan lehet regisztrálni a rendezvényre.
Elkerülte a figyelmemet?
Most már nem volt energiám végignézni mindent, kérlek, nézzetek utána ennek.

Üdv!

Mitja az imént írt, hogy tőlünk/tőletek még nem érkezett jelentkezési lap, ezért átküldte az application form-ot, és egyúttal megkért, hogy juttassam el az érintetteknek - Ádám, utólagos engedelmeddel ezt megteszem. Tehát kedves utazni vágyók, kör-emailben megy a jelentkezési lap a profilotokban szereplő címekre (annak híján msn-címre, kivéve, ha valakiét egyébként is tudom).

(Mivel nem olvasok rendszeresen fórumot, így ha valakinek bármilyen óhaj-sóhaja lenne, hogy hová küldjem (más cím, etc.), kérem, dobjon meg egy e-maillel: viatores'kukac'gmail'pont'com - köszi!)

Ben

basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.

Több
15 éve 4 hónapja - 15 éve 4 hónapja #382581 Írta: Anglachel/Gurthang
Jó lesz nekem sátor nélkül. Természetesen nem babával mennék, hanem egyedül (:
Mármint veletek.

Ja és Budapestről indulok.

AURE ENZULUVA!

Több
15 éve 4 hónapja #382579 Írta: Patiszon
Jövök, jövök!!!
Music: Jó a Cormallen Praise, előhalászom a kottát és sokszorosíthatom, ha emellett döntünk. Találkozóra nekem mindegy az időpont, ami a többségnek jó, nekem is jó. Már alig várom.
Én se leszek egy hétig, de igyekszem szemmel követni az eseményeket a hétvége felé.
Jó hetet!

Több
15 éve 4 hónapja #382573 Írta: Sil
Kedvcsinálónak két videócska, ha valaki még nem látta volna:

Tears unnumbered

Több
15 éve 4 hónapja #382567 Írta: Sötét Úr
Anglachel: a szállás meglehetősen puritán: van egy régi, pásztorszálláshoz hasonló épület, aminek a felső szintjén vannak lerakva laticelek, és azon alszik, aki ott van. Alternatívája a sátor, amit ha hozol, akkor van. Szóval elég nomád. Van ezen kívül 1db zuhanyzó és - ha jól emlékszem - két WC. Több szempontból is örülnék, ha jönnél, de azt kell mondjam, hogy babával nem igazán ideális.

Kaja az biztosított, reggeli, ebéd, vacsora benne van az árban. A sörért külön kell fizetni, viszont tavaly volt egy szörpös ballon, amit mindenki ingyé' csapolhatott kedvére, ha nem kívánta a véralkoholszintjét növelni.

A hely eszméletlenül szép, az Isonzó szűk völgye, kb. 1000 méterre fölé magasodó hegyekkel. Árnyék és napos terület egyaránt bőven van. A helyi infrastruktúra elsősorban a kültéri tevékenységeket teszi lehetővé, ami tavaly elég érdekessé vált, révén, hogy pénteken szinte folyamatosan eső, jégeső tombolt.

Még a hely sajátosságához tartozik, hogy a Júliai-alpok közé szorult szűk völgyben igen változékony a hőmérséklet, nagyon hirtelen fel tud melegedni, ha süt a nap (a völgy kb. É-D irányú), és nagyon hirtelen le tud hűlni, ha rosszra fordul az idő.

Maga az út nagyrészt autópálya, a végén 40 km magashegyi, részben szerpentines útvonallal. Odafelé ez a célszerűbb, visszafelé igen látványos út a Vrsic-hágó, majd a Karawanken-hágó, ami nem hosszabb, de több a hegyi szakasz, így nem egyértelműen gyorsabb. Ha odafelé mennénk ezen az úton, folyamatosan szembe kapnánk a napot, ami nem csak kellemetlen és balesetveszélyes, de én egy fénytörési probléma miatt nem is tudok ilyen körülmények között vezetni.
Az útvonalhoz hozzá tartozik még, hogy ha a tavalyi útvonalon megyünk, akkor magyar és osztrák autópályamatrica kell csak. Ha egyenesen átmegyünk Szlovéniába, akkor szlovén autóopályamatrica kell, amiből a legrövidebb érvényességű hat hónapos, és ha jól tudom, még mindig 35 € az ára, ugyanakkor az autópályán kívül megteendő szakasz sem rövidebb, és az össz úthosszban is kb. 30 km a különbség. Ezek, és a székesfehérvári találkozó ismeretében én a tavalyi útvonal híve vagyok.

Ha tíz-tizenkét ember menne három autóval, akkor a hangszerek sem okoznának akkora gondot.

Több
15 éve 4 hónapja #382564 Írta: Anglachel/Gurthang
Sziasztok!

Én is szívesen mennék szlovéniába, és ami a jó hír: autóval is be tudok szállni. 2005-ös Renault Thalia, elég keveset fogyaszt (tetőcsomagtartó mondjuk nincs...), 4-5 ember elfér benne kényelmesen. Csak a részleteket nem ismerem, pl milyen szállás lesz?

Anglachel

AURE ENZULUVA!

Több
15 éve 4 hónapja #382547 Írta: Leguanember
Mitja megint írt, baromira be vannak sózva :-)

Viszont most jutott eszembe, és nem találtam, hol és hogyan lehet regisztrálni a rendezvényre.
Elkerülte a figyelmemet?
Most már nem volt energiám végignézni mindent, kérlek, nézzetek utána ennek.

Szlovén fórum, a linkelt meghívók, vagy az emilcímeken közvetlenül tőlük is meg tudjátok érdeklődni.

Köszi, Ádám

Itt a "keretjátékos" meghívó:
Isengardi függetlenség napja - meghívó

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Több
15 éve 4 hónapja #382542 Írta: Sötét Úr
Részemről a tetőcsomagtartó teljes mértékben kizárt. Kicsit furcsa konstrukciós hiba, de a kocsi sérülése nélkül nem lehet rá felszerelni. :(

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.526 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére