Tolkien Tábor 2010
- Missy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- fqqdk
- Nem elérhető
Az életreszóló élmények közül szeretnék egyet kiemelni, amiről feltételezem, hogy örök, tehát minden további reinkarnációmat követően is megmaradó - ez pedig a "He lives in you" tánc. Annak köszönhetem, hogy igazán megérkeztem, mert addig valahogy nem sikerült (és ez inkább az én hibám volt, mintsem a táboré). Úgyhogy Andariel, és a táncosok: köszönöm.
code a rat the monster on doom in it
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- InsanekismanO
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Turwaith • Túrelië
Ádám szövegkönyve az asztalon, rajta a bolond nevével
Áfi (asszem, ha valaki más akkor majd szól): - Mi franc ez? Tankönyv?! SOTE???
A bolond tábortüzes bemutatkozása közben
Ádám: ... és a nevem SZOTT!
Áfi: Mit mondott?
Manó: Azt mondta, hogy 'szott. De jó neki. Én is 'sznék. Te nem 'sznál? Már nem velem... hanem csak úgy, tudod...
Áfi vinnyogva, sírva röhög
Manó: Most mi van 'szdmeg? Egyszerűen irígy vagyok rá...
Többen pisszegnek hátrafelé
Áfi: Jujj! El 'sztuk a keretjátékot.
Újabb pisszegés
Manó: Mostmár 'szhatjuk asszem...
Пиф-паф ой-ой-ой • Умирает зайчик мой
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- icke
- Nem elérhető
Ennek a kontextusa azért érdekelne =Leguanember írta: Manó - Icke nem csüng Ratzkhán, ...
Ádám - ...hanem fityeg.
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Ági
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
- Köszönetek: 0
Erre Nib: "Kemény gyerek."
Egyébként szép volt az előadásuk, nekem nagyon tetszett . Ezen is látszik, hogy már akkor mennyire fáradtak voltunk.
- Laurelen
- Nem elérhető
Többiek: Krikett? Jééé... Tök jó, nem gondoltuk volna...
Celebrom: Nem az a krikett, hanem a másik.
Többiek: ?
Celebrom: Amelyik nem a labdajáték.
Többiek: ?
Celebrom: Amikor téglákat égetnek.
Valaki(óvatosan): Brikett?
Celebrom: Krikett vagy brikett, nem mindegy?
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
(színpadon a búcsúbeszédnél)
Ankalimon: Mondták már nektek, hogy ez egy szekta? Különböző beavatási szintek vannak, mint pártoló tag, rendes tag... spirituális fokozat szerint...
(én:) És a végén bevonultok jezsuitának.
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- zs.gothpunk
- Nem elérhető
Leguanember írta: Az aranyköpések főként a szervezői csapatból kerültek ki, ez az 1. rész. A további, feltételezett részeket kérjük, töltsétek fel, lássuk, mik születtek a vásározás közepette. Írjatok!
Maun volt Radagast köpönyege, visszafelé a mesterré avatásról. Magam mondá:
- Mau, ez egy hosszú köpeny. Fel tudod fogni?
- Gandalf
- Nem elérhető
Búcsúüzenet:
"Drága Barátaim! Eljött az idő, hogy szövetségeteket tettekre váltsátok! Hamarosan visszatértek otthonaitokba, szeretteitekhez. Nektek kell figyelmeztetni népeteket az Éber Béke végére és a Feketemágus visszatértére, és döntéseiteknek megfelelően fel kell készülnötök az új időkre! Egy új korszak van születőben, melynek formálói, alkotói vagytok. Vigyétek tovább mindazt, amit itt tanultatok, adjátok tovább a tudást, tehetséget, az egymásba vetett bizalmat, hitet! Vigyétek hírét mindannak, ami itt történt, mert e tettek soha sem merülhetnek feledésbe!
Holnaptól a mindennapokban kell szembeszállnotok a Gonosszal. Egyedül, de nem magányosan, mert mindannyian osztozni fogunk a magunk élete során e harcban. Felfedtétek egymás előtt féltve őrzött titkaitokat, szövetséget kötöttetek és esküt tettetek, immáron nagy felelősség pihen vállatokon! Azt kívánom, legyen meg a kellő erő Bennetek viselni ezt a felelősséget!
Zengjen hát Kürtszó egész Középföldén, hangja töltse el bátorsággal, reménnyel és vitézséggel a szabad népeket, s töltse el rettegéssel az Ellenség szolgáit! Forrasszon egybe minket örök szövetségben!"
Szürke Gandalf,
a Ti Garabonciásotok
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Egyenlőre ennyi telik tőlem, majd még írok, de egy órája ébredtem
NAGYON KÚLSÁGOS TÁBOR VOLT!!!
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Egy remek (nagyon-nagyon-nagyon jó, csodás, fantasztikus, elbűvölő, elbájoló, tökéletes, nincsenek rá szavak mennyire jó) tábor van a hátunk mögött, hálás vagyok, hogy ott lehettem!
Köszönet az összzes szervező áldoztkész és kemény munkájáért, csodálatos mesét szőttek körénk és biztosították a folyamatos varázst, hogy mi jól érezhessük magunkat.
Örülök, hogy ennek én is részese lehettem
Köszönöm.
Ana
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Leguanember
- Nem elérhető
Sott, Vásárfalva bolondja
2435-ben született, ikertestvére, Nott után egy fertályórával, szüleik 5 és 6. gyermekeként, az erdőnép tagjaként.
A falujukból mindketten, együtt elszegődtek egy vándor gyógyítóhoz, aki sokat értett a sebesülések és a lázas, kiütéses kórságok természetrajzához, és tőle tanultak. Nem tudták, miféle nép tagja, és nem is kérdezősködtek sokat (de nem is árulta volna el nekik, hogy az északi kószák egyike, aki Rhovanion földjén vigyázta az Éber Békét már sok hosszú esztendeje).
Nott, az idősebbik fivér jobban élvezte a gyógyítás mesterségét, a füvek, fák titkait, míg öccsének a jelekből, időjárásból, az élőlények viselkedéséből olvasáshoz, és a dalhoz volt kedve és tehetsége.
Egy, a Bakacsinerdő mélyébe, délre tett felfedező útjuk azonban rettenetes véget ért. Soha senki nem tudta meg, mi történt, a Garabonciás és Radagast sejtették egyedül, hogy Sauron egyik különösen gonosz és erős teremtményére bukkanhattak, mert más nemigen állhatta volna útját a dúnadánnak. A kósza és Nott odavesztek, és Sott teljesen beleőrült az elvesztésükbe, de a dalokhoz és a jósláshoz való tehetsége időnként felbukkant a mélyből. Ami még különösebb, hogy néha mintha ikerbátyja személyisége és tudása nyilvánult volna meg benne, és olyankor úgy értett a fájdalmakhoz és a sebekhez, mint senki más.
Tépett, véres ruhában bukkant rá Radagast az erdő szélén, 8 évvel ezelőtt, és Vásárfalvára vitte, ahol menedéket kért a számára a polgármesternél, és Sott azóta ott él. A falusiak elviselik szeszélyes és néha ijesztő viselkedését, mert gyógyítóként viszont nagy hasznát veszik. Kár, hogy nem mindig akkor viselkedik a bátyjaként, amikor arra szükség lenne, de nagy baj még nem történt ebből. Sok dalt tud, és a humorát megőrizte, így kedvelt vendége az ünnepségeknek. Gyakran lát álmot, a falusiak szívesen fordulnak hozzá furcsa éji élményeikkel.
Villon - Kaláka:
Szép intelem az elveszett fiúkhoz
Intelem az Erdőbe tévedőkhöz – bakacsinerdei átirat
Am G 4x
Am G
A rengetegből nincs kiút!
Am G
Lehet bár népének királya,
Am G
A fák közt aki túl mélyre jut,
F G
Arra szörnyű vég les, ha irhája
Am G
Kedves, hát vigyázzon magára;
Am G
Pórul jár, aki vakmerő,
Am G
Éljen ésszel vagy karddal: hiába,
F G
Mégis elnyeli az Erdő.
2.
A játék már nem babra megy,
Oda a test, s talán a lélek;
Aki veszt, késõn bánja meg,
És fizethet iszonyu tétet;
Aki pedig nyer, feleségnek
Nem tündék leányát nyeri;
Bolond, ki a legnagyobb tétet / ki ezt a földi létet
Olyan kevésért felteszi.
3.
Bár mind hallanák szavamat:
Rég hirdeti az igaz ember,
Hogy téli tûz vagy nyári nap,
Minden hordó kiürül egyszer.
A, (az eredeti versszak másik négy sora)
Van pénzetek? Nem õrzi fegyver
S így hamarosan lába kel.
Nem öröklik azt becsülettel:
Ebül jött, kutyául megy el.
B,
Van lelketek? Nem õrzi fegyver
S így hamarosan lába kel.
Nem ápoljátok becsülettel:
Fehéren jött, sötéten megy el.
C,
Bor mámorával, harci kedvvel
sokáig élni nem lehet,
de ha a jelszó „Kalandra fel!”-
csak járjad a sötét ösvényeket!
Tamkó Sirató Károly - Kaláka:
Dal a tóról
C Am
1. Ez a tó ha enyém lenne,
Dm G7
Minden nap fürödnék benne,
A forró nyár ünnepére
Leúsznék a fenekére.
2. Cirógatnám sok szép halát,
Biztatnám a békák karát,
Cimboráznék a csiborral,
Kínálgatnám mézzel-borral.
3. Fésülném a habok fodrát,
Ugratnám a vízibolhát.
Hínár karosszékben ülvén
Rák ollóját köszörülném.
4. Ha ez a tó enyém lenne,
Nap, Hold szebben menne benne.
Kék hajnalon, opál estén
A titkait mind kilesném.
Dédelgetném én naphosszat,
Boldog lenne minden moszat.
Muskát Zsuzsa – Kaláka:
Mese
G D - G
Virág voltam, hajladoztam,
G D - Em
Potyka voltam, fickándoztam.
Madár voltam, felröppentem,
Macska voltam, doromboltam.
C A7
Ember voltam, énekeltem,
D7 G
Énekemben macska lettem,
C F
Madár lettem, felröppentem,
A D
Patakvízben hallá váltam,
A D
Patak partján virág lettem.
A D és elölről
Két béka beszélget az árokparton.
-Azért jó, hogy az összes lány megvolt a faluban...
-Ja. De azért a varázsló lányát kihagyhattuk volna.
- Doktor Úr, segítsen rajtam, erős hasmenésem van!
- Citrommal próbálkozott már?
- Igen, be is vált, de ha kiveszem, ismét hasmenésem van!
A kis debil északlakó anyukájával málnát gyűjt. Egyszer csak feltűnik egy medve.
- Anyu mi ez, nyúl?
- Nem kisfiam, ez medve!
- Jó nagy nyúúl!
Megy a bolond az erdőben és talál egy gombát:
- Jééé, goombaa!
A gomba megsajnálja:
- Amiért felismertél, hármat kívánhatsz, csak nyilvánítsd ki, és az fog történni.
- Nem vagyok többé bolond!
- Okos vagyok, há mindjárt beszarok!
- Beszartam, mindjárt megbolondulok!
- Jééé, goombaaa...
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Leguanember
- Nem elérhető
Az aranyköpések főként a szervezői csapatból kerültek ki, ez az 1. rész. A további, feltételezett részeket kérjük, töltsétek fel, lássuk, mik születtek a vásározás közepette. Írjatok!
"- De jó, ma négyszer lesz születésnapom!" (Nyüfi az NPC-bemutatkozás főpróbáján)
"- Nehéz lesz, mert fel kell idéznem, milyen arcot vágtam, amikor szerelmes voltam" (Celebrom ugyanakkor)
- Nem baj, a kulcsmondat legalább jól megy: >> És nincs semmi remény?<<" (Julcsi tromfolt)
"A parancsnok nem rongybaba" (hadijáték-leírás, Hírmondó)
Ankalimon ült a padon a főtéren, körülötte NPC-k, szervezők, erős szél fújt. Az egyik löket megkapta a táborzászlót és istenesen lecsapta Ankalimon fejére egy szempillantás alatt. Nyikkanni sem tudott, csak gubbasztott derékig zászlóba takarva. Mi meg röhögtünk...
Aeglos - Tudtok adni sebtapaszt?
Ádám - Sürgős?
Ae - Igen, összekarmolt a macska.
Ankalimon - Milyen macska?
Ae - Hát Parmezán!
An - Visszajött?
Ae Igen!
Valaki, látva Tamás boldog mosolyát - Ááá, a boldog apa!
Narb - Inkább nagyapa!
Manó Koppányról - A keze hogy volt, IN vagy OUT?
Manó - Icke nem csüng Ratzkhán, ...
Ádám - ...hanem fityeg.
Ankalimon a helyi ellenségek (Pista és az alpolgármester) felvonulása után - mentek végig a falun, és kegyetlenül szapulták egymást, ilyen kifinomult és egyszerre borzasztó durva módon..
Celebrom - és mindeközben Cafe del Mar szólt a hangszórókból...
Ádám - Celebrom ráizgult a fémbilincsekre (találtunk a fogadó és a suhatagi gyűléshely közt a földön rabszolgaláncot)
Celebrom a hangosbemondóba, miután már beszélt előtte - Elnézést kérek, de most tájékoztattak, hogy Szanticskán jelenleg több a nedves táborozó, mint a kedves.
Nóli - Válságfalva
Celebrom - Túl sok a nyál, és élvezem, az a baj.
Minden más hiábavalóság.
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Leguanember
- Nem elérhető
Suilaid Mellyn!
Greetings from your brothers and sisters in the Tolkien Society, and all best wishes for a most successful and enjoyable Camp! May the free peoples defeat all the powers of evil, may there be food and drink in plenty for the hungry hordes, and true fellowship in all that you do together.
It is wonderful to know that Professor Tolkien's dream of having others enrich his creation with their own words, music and art is now a worldwide reality, and as you enrich his world, may you be enriched yourselves in your creativity and in the new friendships which will be forged over the coming days!
We are sorry that none of our Committee are able to come and join you this year, but hope that we may find it possible on another occasion.
In the meantime, I wish you well once again, and hope we might see some of you at Oxonmoot,
Nail elen siluva tielannar!
Tuilinde ~ Susan Edwards
Internation Liaison for the Tolkien Society
& Return of the Ring
Minden más hiábavalóság.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Orsie
- Nem elérhető
köszönök mindenkinek mindent, nem akarok most kiemelni senkit, mert mindenkivel együtt lett ez a Tábor ilyen jó!
óriási ötlet volt az utolsó esti közös lakoma, és a buli is fergetegesre sikeredett
számtalanszor néztem már meg a youtube-on a hadijáték videót, és hallgattam meg a "He lives in you"-t.
hiányoztok.
"in the real dark night of the soul it is always three o'clock in the morning."
- Leguanember
- Nem elérhető
Délelőtt épp tartottam felfelé a főutcán, mikor Pista felesége kikiáltott az udvarukról, hogyaszongya:
"ÉLJEN A TROLL!!"
(Habár este átneveztük a "Részeges Veteránhoz", de ez nem csorbít semmit az érzésen)
Jó, hogy vagyunk mi emtétések, hihetetlen, amit meg tudunk csinálni együtt, remek csapat ez, kisebb és nagyobb körökben is.
Ádám/Sott
u.i.: Az aranyköpéseket én tettem el, holnap fent lesznek.
Minden más hiábavalóság.
- Kincső
- Nem elérhető
Jelentem tisztelettel kicsivel 9 óra előtt a szervezői busz megérkezett a raktárhoz, aztán pakoltunk, aztán én kb. 3/4 órája értem haza. Mostanra tiszta vagyok ellenben nagyon álmos, úgyhogy csak annyit:
hatalmas köszönet ennek a fenomenális szervezői csapatnak, amilyen talán még nem is volt az emtété történetében,
különösen a szívem szottya logisztikus tííímnek, Ildinek, Zsodoonak és Csabának, valamint Rózsának, Silcuccnak (meg a konyhás-büfés szekciónak),
de legfőképpen a táborozóknak, mert Nektek, értetek érdemes volt ez a sok munka.
Léli írta: Ja, és külön ölelés annak, aki először benyögte: "Nedves Táborozók!"
Az azt hiszem Csaba volt, legalábbis ő mondta Celebromnak, hogy legközelebb nedvest mondjon, és azután jött a bemondás, hogy "Elnézést kérek, most tájékoztattak, hogy Szanticskán jelenleg több a nedves táborozó, mint a kedves."
Apropó aranyköpések: aki az iroda ajtajáról eltette az aranyköpés-listát, sürgönyösen gépelje be!!
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Grt
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Köszönetek: 3
"Az ember azokra a történetekre emlékszik, amelyek jelentenek valamit."
- Lior
- Nem elérhető
- MTT tag
Azért durva volt 22 embert egyenként felveszegetni MSNre, meg vagy 30at facebookra.. :"D
- Gilith
- Látogató
- Laurelen
- Nem elérhető
Kar'sa írta: Tadadadaa, tüncitánci
Köszi:)))
"A foolish consistency is the hobgoblin of little minds." (Emerson)
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Niph
- Nem elérhető
Anglachel/Gurthang írta: Köszönöm Maunak, hogy bemutatta a tábornak a gyereknevelés alternatív formáját és hogy személyével elrettentő példát statuált a felnövő nemzedéknek (Jövőre teszkós szatyor, ne hátizsák )
Úgy tudtam, hogy ezt fogod írni. És kihagytad a laptoptáskás opciót.
Rossz tábori élménynek ezt írnám fel.
Amúgy elmeséltem ma és minden szakmabeli lehidalt tőle......
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Kar_sa
- Nem elérhető
Jaj, hát dehogynem, és chipet ültettek a fejébe. Hát nem egyértelmű? *gg*Léli írta: Jééé, nem ráncigáltak szét a Szervezők? Kitartás nektek az úton (avagy út mellett...)
Há jitta ziszapbirkózás
További finom iszapbirkózás
Kārātārānen a áirâë...
- Olosta
- Nem elérhető
Köszönet mindenkinek, igencsak jól éreztem magam.
Köszönőlista:
- az ékszerész céh tagjainak, hogy annyira ügyesek
- a szabadrendi ékszerkészítőknek, hogy szintén
- Eszternek és Dórinak, hogy annyit mosogattak/csirkét pucoltak, meg hogy hihetetlenül aranyosak
- Anikó néninek, és a Séfbácsinak, meg Kriszanának, ill. Ryana és Szürke szüleinek, hogy főztek ránk, csinálták a büfét értünk, és hogy bármikor lehetett menni a raktárba
- Aeglosnak, hogy gyík
- Nellasnak, hogy jött, és hogy nyúl
- Celebromnak, hogy fölöttem aludt, de sosem keltem fel arra, hogy felmászik az ágyába
- Attilának, hogy sokat beszélgettünk, az öleléseket, és a nevetését, és bocsánat, hogy hazafelé bunkó voltam
- Nólinak, hogy fordított, magyarázott, zsűrizett, segített a céhben, meg úgy egyébként, hogy Nóli
- Bigfootnak, hogy Bigfoot
- GPnek, hogy laikuskodott és hogy laikuskodhattam
- Elrenornak és Anglachelnek Julcsit és Vilmát
- Rabynnak Szedert, és hogy mehettem hozzájuk enni családi főzéskor
- Koppánynak a kürtőskalácsot, meg a nemtommilyen sütit, ill. a finom ugyancsaknemtommilyen kenyeret (asszem csak ezeket kóstoltam a szakácscéh repertoárjából)
- Andarielnek, hogy annyi nagyon szuper koreográfiát megtanított a táncosaival hiper-szuper jó zenékre
- az utolsó esti partyarcoknak a fergeteges buliért
- azoknak, akiket kifelejtettem azért, amit nem írtam le
"...megfordulok, s álmodom,
egy másvilágba távozom..."
- Léli
- Nem elérhető
Ankalimon írta: Még mindig Miskolc és Budapest között vagyunk. Defektet kapott a busz...
Jééé, nem ráncigáltak szét a Szervezők? Kitartás nektek az úton (avagy út mellett...)
Én is nagyon köszönöm az összes Szervezőnek, aki részt vett a tábor szervezésében és/vagy lebonyolításában! Nagyon jó volt, és nagyon élveztem, még akkor is, amikor komoly izomlázam volt
Külön kiemelném Alewet és Celebromot, akik kellő türelemmel viselték, hogy rengeteg fényképet csináltam róluk (és nagyon jó velük szócsatázni ), Leguánt a kenőcsért és a belőle áradó pozitív energiáért, BigFootot, hogy fotóalanyom volt, Kuvaszt, mert rengeteg erőt adott, illetve gillzt, Zsoltot és Rodarthot, feledhetetlen játékukért. Valamint külön köszönet a teljes tünc-csapatnak
Ja, és külön ölelés annak, aki először benyögte: "Nedves Táborozók!"
Mikor lesz a következő tábor? Vagy minimum találkozó? Már most honvágyam van. Vissza kéne menni.
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Még mindig Miskolc és Budapest között vagyunk. Defektet kapott a busz...