- Köszönetek: 0
Boromir (Sean Bean)
- Coralie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nimrodel
... és egyszer csak lezuhanok és kinyírom a dínókat...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Adrael
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Quairessa írta: "Tudom, hogy a könyv a Gyűrűre kente Denethor változását"
Nem, a könyvben Denethor azt mondja Gandalfnak hogy nem használná a Gyürüt mert tudja hogy veszedelmes, csak épp örültségnek tartotta épp az Ellenség földjére küldeni (-ezért akadt ki kissé Faramirra mikor a kedves fia azzal állított haza hogy elengedte a Gyürüt Mordorba). És a jószándékát még Gandalf se vonta kétségbe, csak azt hogy ehhez tudná-e Denethor tartani magát, történjen bármi.
"meg aztán tönkretette őt Szauron a palantíron át"
Ez így igaz, de mindvégig ellenállt Szauronnak, nem úgy mint Szarumán. Pedig hát Szarumán ainu volt, Denethor meg "csak" ember. És még a kétségbeesésében elkövetett örültségei is teljesen másképp jöttek le a könyvben... A filmben számomra végig nemesnek érzödött, a filmben gonosznak érzödött több ponton, ami nagyon nem tetszett.
Gandalf azt is mondta, Szarumánt már az is megrontotta, hogy sóvárgott a Gyűrűre. Gondolod, hogy Denethor képes lett volna tartani magát, ha a Gyűrű csábítja? Faramir nem volt a könyvben sem keserű, sem csalódott, nem is vette el a Gyűrűt, amikor alkalma volt rá. Bármennyire is igaz lehet, hogy Faramir meg a fiatal Denethor hasonlítottak egymásra, azért sztem, ha hozzá kerül a Gyűrű, tuti használta volna, jóllehet, tudott annak káros hatásairól.
Ami a palantírt illeti, az megmutatta, amit Szauron láttatni akart. Vagyis Gondor bukását. Denethor pedig elhitte, mert nem bízott sem magában, sem városa lakóinak hazaszeretetében. Boromir és Faramir volt, akik nem néztek palantírba, ezért nem vesztették el a reményt, és harcoltak. Denethor pedig átadta magát a kétségbeesésnek, különösen Boromir halála után. Én nem a nemességét vagy a jószándékát vonom kétségbe, hanem az erejét.
Neki joga volt belenézni a palantírba. Mert Gondor helytartója volt, és a Gyűrű keresése azt mondja, akinek joga volt belenézni, annak valamivel hosszabb ellenállás adatott, mint mondjuk Pippinnek, aki csak kíváncsiságból kukkantott bele. Ugyanakor itt van, ugye, Aragorn, aki jogosan nézett bele, mint leendő király, és nem is dőlt be Szauronnak, mert erős volt.
Nem akarom bántani Denethort, ne ess nekem úgy , csak leírtam a véleményemet.
:faramir1: :denethor1: :boromir2:
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Quairessa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Nem, a könyvben Denethor azt mondja Gandalfnak hogy nem használná a Gyürüt mert tudja hogy veszedelmes, csak épp örültségnek tartotta épp az Ellenség földjére küldeni (-ezért akadt ki kissé Faramirra mikor a kedves fia azzal állított haza hogy elengedte a Gyürüt Mordorba). És a jószándékát még Gandalf se vonta kétségbe, csak azt hogy ehhez tudná-e Denethor tartani magát, történjen bármi.
"meg aztán tönkretette őt Szauron a palantíron át"
Ez így igaz, de mindvégig ellenállt Szauronnak, nem úgy mint Szarumán. Pedig hát Szarumán ainu volt, Denethor meg "csak" ember. És még a kétségbeesésében elkövetett örültségei is teljesen másképp jöttek le a könyvben... A filmben számomra végig nemesnek érzödött, a filmben gonosznak érzödött több ponton, ami nagyon nem tetszett.
"TÉNY, hogy Boromirt nagyon szerette, azért, mert harcos-fajta volt, népszerű és diadalmas"
Ez is így van, és hozzátehetjük: azt szerette benne ami öneki az ellentéte volt. Mert Denethor, akárcsak Faramir, mélyrelátó Númenori lélekkel volt megáldva, míg Boromir nem. Ha Faramirra nézett Denethor, vagy egykori önmagát láthatta, vagy Finduilast, és egyik se volt kellemes számára, hiszen Finduilas emléke fájt neki, és jobba szerette volna ha Faramir nem olyan elmélyedö. Viszont Boromirban egyik zavaró tényezöt se láthatta. Amúgy az is érdekes, mivel Faramir volt az aki Gandalf szerint jobban hasonlított jellemben Denethorhoz, hogy Denethor fiatalon ugyanolyan tökéletes jellem lehetett-e, mint Faramir. Szerintem igen, csak a nehéz élete tették keménnyé (helytartósággal járó felelösség, állandó háborús helyzet, felesége elvesztése, Palantíron csupa negatív infot kap, késöbb Boromir elvesztése...)
- Adrael
- Nem elérhető
A Gyűrű keresése azt írja, hogy Denethor már régebben is palantírozott, és Finduilas ezt nehezen viselte.
Tudom, hogy a könyv a Gyűrűre kente Denethor változását, a Gyűrű iránti sóvárgására, meg aztán tönkretette őt Szauron a palantíron át, de TÉNY, hogy Boromirt nagyon szerette, azért, mert harcos-fajta volt, népszerű és diadalmas (meg azért is, mert a fia volt ), de Boromir viszonyulásáról az apjához nincs szó... És sztem ez egy jó rész a filmben.
- Quairessa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Na ez aztán nem lehet... Tudomásom szerint épp Finduilas halála adta meg a lökést Denethornak hogy Palantírozzon... Mert nagyon szerette a feleségét és nagyon fájt az elvesztése...
"Nem is szerette az apját.
Az meg baromira kivételezett vele. "
"Meg egyébként is, sztem Denethor az a fajta atya volt, aki hajlamos volt a sajátjaként eladni a másik diadalát... "
Javaslom a Denethort kritizálóknak hogy olvassák el a regényböl azokat a részeket ahol Denethorról szó van... Sajnos a film nagyon torzította a jellemét. A regénybeli Denethor viselkedése tökéletesen megérthetö...
- Lyra
- Nem elérhető
Miért tán máskor nem?!Adrael írta: Pedig milyen jól nézett ki Boromir, amíg nem került a Gyűrű közelébe!
:nono:
Szegény Boromirnak milyen rossz lehetett úgy élnie az apjával, hogy azt hihette, az ő(mármint az apja) hibája az anyja halála
"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra
- Adrael
- Nem elérhető
Nem is szerette az apját.
Az meg baromira kivételezett vele.
Lehet, épp azért nem szerette. Nem mindig kedves az imádat, ugye?
(Milyen szép fickó is Sean... )
Lehet, tudta, hogy az anyja, Finduilas Denethor rossz irányba történő változásába (a palantír miatt) halt bele...
Meg egyébként is, sztem Denethor az a fajta atya volt, aki hajlamos volt a sajátjaként eladni a másik diadalát...
Pedig milyen jól nézett ki Boromir, amíg nem került a Gyűrű közelébe!
Csak magának köszönhette volna az öreg, ha tényleg kihal a családja. :nono:
- Lyra
- Nem elérhető
"Szép arcát gyengéd nap csókolja,
hozzá hajol az erdő lombja
Szél szelíd szava búcsúztatja
Felkészíti az útra...
...ahonnan senki soha
Nem küld jelet ,nem tér vissza
Hiába várom
Tudom, örök a hosszú álom"
[size=9:2adfiep3][OSSIAN:Hosszú álom] [/size]
Ugye, milyen szép?
"Ki a csillagok közt él, mint aki rég odaköltözött, most visszatér, s leül a tűz mögött."
Lyra
- Lyra
- Nem elérhető
Felagund írta: Sean Bean, mint Odüsszeusz!!!?? 8O
TYŰŰŰŰŰŰŰ!!!!
Telitalálat!!! :up:
Ezzel én teljes mértékben egyetértek!!!
Lyra
- Felagund
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
TYŰŰŰŰŰŰŰ!!!!
Telitalálat!!! :up:
Our knees do not bend easily
- Adrael
- Nem elérhető
[/quote]Sil írta: Itt a mi kedvenc Odüsszeuszunk:
www.theonering.net/scrapbook/view/8824
Ohhh, de helyes... :tongue:
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Nem Sean Astin, Sean Bean van benne. Mint Odüsszeusz.Mornambar írta:
Lyra írta: A Pólusban láttam egy Trója-posztert, amin ki van írva a neve (azért már ez is nagy szó )
De a poszteren mért csak a Brad Pitt van????
Ő is benne van?
Mert az Orlando az biztos, de én a Sean Astinra emlékszem.
Egyébként van több plakát is, pl olyan is, amin Orli van a női főszereplővel...
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Artemisz
- Nem elérhető
Sean Bean!!
Szép is volna, Sean Astin mint Odüsszeusz..
Sil írta: Itt a mi kedvenc Odüsszeuszunk:
www.theonering.net/scrapbook/view/8824
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Mornambar
- Nem elérhető
Lyra írta: A Pólusban láttam egy Trója-posztert, amin ki van írva a neve (azért már ez is nagy szó )
Ő is benne van?
Mert az Orlando az biztos, de én a Sean Astinra emlékszem.
mornambar-totto.deviantart.com
-tessék voksolni
E-MAIL CÍMEM: rokkertotto@gmail.com
- Ben
- Nem elérhető
basking in the sunshine of a bygone afternoon,
bringing sounds of yesterday into this city room.
- Lyra
- Nem elérhető
Lyra
- Artemisz
- Nem elérhető
Akkor viszont ellenvetném, hogy nekem a "sármos" az inkább Legolas.. Én egy ilyen megtermett, kemény vonású harcos esetében nem használnám ezt a szót, számomra mindig van ennek a szónak egy amolyan "selyemfiús" beütése..
Büszke, az igen!
Én csak a nevetésére mondtam, hogy édes! Egyébként egyetértek veled..
(Ha Boromir megjelenne előttem teljes harci díszben, valszeg meg se mertnék nyikkanni, nemhogy édesnek titulálni... inkább vmi olyasmi fordulna meg a fejecskémben, hogy: Atyám, micsoda férfi!! )
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Eleira
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de valahogy én sosem tudtam bűntudat nélkül rámondani, hogy édes. Lehet én vagyok az érzelmilegh túltöltött, de nekem ez az ember inkább sugározza magából a büszkeséget, a sármot. Ezt én nemigazán tudom összeegyeztetni az "édes" szóval...
Bocs, ha túl éles a kritikám...
Maybe I can find a place
I can call my home
Maybe I can find a home
I can call my own
- Artemisz
- Nem elérhető
Legszívesebben ezerszer végignézném ezt a néhány képkockát!
És utána aaannyira kedvem támadna nekem is jóól megdögönyözni Boromirt... huh... azért, belegondoltatok, lehetnek egyfajta izmai, ha ilyen rettegett harcos....
Ellana: Ezt inkább meg se említsd! Elég hülyék az emberek!
Itt van pl. egy régi novella, Minerva fordítása, és ebből egy jelenet:
Mikor Pippin először találkozott Boromirral, nem becsülte túl sokra a férfit. Volt benne valami fenyegető, és Frodó bizonyára osztozott ezekben a kétségeiben. De ahogy a napok egyre teltek, és az utazásuk mind hosszabbra nyúlt, világossá vált, hogy a férfiben több volt, mint puszta erő és vágy, hogy megszerezze a Gyűrűt, és hogy egyszerűen a saját céljaira használja fel.<br> Ő volt az, aki megtanította nekik, hogy védekezzenek kardjukkal megfelelően a támadások ellen. Pippin élénken emlékezett azokra a napokra, magasan fenn a hegyekben, ahol Boromir Trufát és őt tanította, amíg Aragorn, Frodó és Samu nézték őket. Boromir véletlenül eltalálta Pippin kezét, és ez csak felbőszítette a két hobbitot, és nekitámadtak. - A Megyéért! - kiáltották diadalmasan, és magukkal rántották a földre, bár erejük nem volt elég vele szemben, aki sokkal erősebb volt náluk. Akkor azonban engedte, hogy magukkal sodorják, miközben mély bariton hangon nevetett, azon a hangon, mely olyan drága lett Pippin számára. És ők könyörtelenül megcsiklandozták, ő pedig visszacsiklandozta őket, és Pippin ekkor vette észre a gyengéd törődést, amit Boromir mutatott irántuk, és bár teste csupa izom és erő volt, az ujjai mégis lágyan táncoltak végig a bőrükön, és nem hagyott nyomot, nem okozott sérülést. Az érintése csak arra késztette Pippint, hogy valami másra kezdjen vágyódni, de feltűntek a madarak, melyeket Szarumán küldött rájuk, és a vidámság hirtelen véget ért.
Na, ebbe is beledumálhatnak egyet-mást a... hagyjuk...
Én csak azt próbáltam volna megmagyarázni olvasás közben a körülöttem ülőknek, hogy mért folynak a könnyeim...
Iszonyú édes!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ellana
- Nem elérhető
Lyra írta:
Artemisz (Celebthil) írta: Ezt látnotok kell, annyira drága!!!!
Boromir birkózik Trufával
Szinte hallom a nevetését...
*nyüszítnyüszít* NE KÍNOZZATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olyan drága!!!
Jajj, ez ooolyan aranyos!!! Nekem valahogy a filmes "bővítések" közül mindig ez a jeéenet volt az egyik kedvencem!!!!! [size=9:al7xh269]Csak nehogy egyesek belemagyarázzanak valamit! [/size]
"Szállani, szállani, szállani egyre
Új, új Vizekre, nagy szűzi Vizekre..."
/Ady: Új vizeken járok/
- Lyra
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: Ezt látnotok kell, annyira drága!!!!
*nyüszítnyüszít* NE KÍNOZZATOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olyan drága!!!
Lyra
- Penngaladiel
- Nem elérhető
www.freeweb.hu/pennie/sean
de a site-om főoldaláról is elérhető.
- Eleira
- Nem elérhető
Maybe I can find a place
I can call my home
Maybe I can find a home
I can call my own
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Eleira
- Nem elérhető
Maybe I can find a place
I can call my home
Maybe I can find a home
I can call my own
- Artemisz
- Nem elérhető
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Lyra
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta:
8O 8O 8OSil írta: sean.mythicdesigns.net/boromir4/boromir38.jpg - Boromir
de.f2.pg.briefcase.yahoo.com/bc/ ... te&.view=l - itt nézzétek meg a Boromir-t
ANYÁM!!!
Ezek fejbeverősek!
Mossatok fel!
Ez a tekintet! A Helytartó fia!
(Azért a Fekete Szépséges se rossz.... Sőőt!... Hmmm!)
huhúúúúúúúúúúúúúúúú :boromir1: no comment...
Lyra
- Artemisz
- Nem elérhető
8O 8O 8OSil írta: sean.mythicdesigns.net/boromir4/boromir38.jpg - Boromir
de.f2.pg.briefcase.yahoo.com/bc/ ... te&.view=l - itt nézzétek meg a Boromir-t
ANYÁM!!!
Ezek fejbeverősek!
Mossatok fel!
Ez a tekintet! A Helytartó fia!
(Azért a Fekete Szépséges se rossz.... Sőőt!... Hmmm!)
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!