Vélemények, kritikák

Több
20 éve 9 hónapja #164986 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nos Szauron szeme elég fura volt:
-A Fotr-ben mint szabályos kör
-A TTT-ben már oválisabb
-A Rotkban már kidülled a figyeléstől.
A reflektoros módszer szerintem teljesen rendjén volt, de csak az zavar, hogy miért nem volt már előzőleg a TTT-ben(PJ TTT utáni extra ötlete). :roll:

Más lett a világ

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #164956 Írta: Iowa
Iowa válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Látom sokaknak nem tetszett Sauron szeme...
Nekem speciel tetszett... egyfajta félelem is volt benne szerintem ahogy a mozgását megoldották... olyan volt mint mikor valaki forgatja a szemét, és nekem tetszett ez a mozgás amit adtak neki... szerintem jó lett...

Lij, you are my life!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
20 éve 9 hónapja #164954 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Üdv néktek!

Lehet hogy már írta ezeket valaki...

Ami nem tetszett:

- Denethor máglyája,
- A Nagy Homály nem száll le pedig folyton emlegetik
- Minas Tirith falai úgy dőlnek össze mintha csak egymásra lennének rakva a kövek
- A Boszorkányúr nem lovagol be pedig Gandalf feladja neki a labdát
- Samu és Frodó átkelnek Mordoron amíg Aragornék körül felfejlődik a mordori sereg
- Szauron Szeme mint reflektor (nyilván a Barad-dúr teteje forgatható)
- Az umbari kalózok hajóit ki hajtja?

ami azért tetszett:

- Minas Morgul
- A Banyapók
- Grond

Szürkerév félig-meddig jó volt, bár ezexerint az én lelkem hálivúdi mert nekem jobban esett volna ha ott ér véget a film...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
20 éve 9 hónapja #164941 Írta: Ankalimon
Ankalimon válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Sleepwalker írta: Egy kerdes :
Az eredeti angol konyvben Éowyn "En nem vagyok ferfi!" kijelentese -amitol enyhe feminista beutese lesz a jelenetnek- benne van?

Az eredeti műben ez a párbeszéd az angol nyelv azon szójátékán alapul, hogy ott a "man" egyszerre jelent férfit és általában embert. Amikor a Boszorkányúr azt mondja a filmben "No man can kill me." (A könyvben: "No living man may hinder me!") úgy érti, hogy élő ember őt nem ölheti meg. Viszont a szójátékot kihasználva mondja neki Eowyn, hogy "I am no man. " (A könyvben: "But no living man am I! You look upon a woman.") vagyis, hogy ő nem férfi, hanem nő. Ez pont elég arra, hogy egy pillanatra elbizonytalanodjon a nazgúl főnök, ami aztán végzetesnek bizonyul...

A szinkron készítésénél én azt javasoltam, hogy a főnazgul szövegét "Emberfia engem meg nem ölhet." fordulattal fordítsák, mert ez kb ugyanazt az izgalmas kettős értelmet adja a szövegnek mint az angol eredeti. De ezt végül elvetették, mert nem igazán találtunk megfelelő választ, amit Eowyn mondhatna (emberlánya??)...

Az igazság a kis álom, amelyben az én elgondolja a világot.
A valóság a nagy álom, amelyben Isten gondolja önmagát.

Több
20 éve 9 hónapja #164929 Írta: SJ
SJ válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
A moziműsorban feltüntetett idő általában a kiírástól a film végéig tart, és csak tájékoztató jellegű, hogy kábé tudd, hogy mikor érsz haza, és ez az idő rendszerint magába foglalja az összes brekklámot és előzetest. így kijön a 201 perc. Egyébként lényegtelen, asszem mind egyetértünk azzal, hogy még néztük volna...

Több
20 éve 9 hónapja #164928 Írta: Sleepwalker
Sleepwalker válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Ery írta:

Sleepwalker írta: A konyvben ugye Trufa oli meg, mivel nala van a kard amely kepes megsebezni(ha jol emlekszem).

Nos ki kell, hogy javítsunk. A nazgulok urát a könyvben is Eowyn öli meg, csak ez a magyar fordításban nem jött át, az angol szövegből viszont egyértelműen kiderül.
A man szó viszont jelölhet embert és férfit is.

Egy kerdes :
Az eredeti angol konyvben Éowyn "En nem vagyok ferfi!" kijelentese -amitol enyhe feminista beutese lesz a jelenetnek- benne van?

Több
20 éve 9 hónapja #164926 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Lehet, hogy csak rosszul van kíírva mert ugye a VÁGÁST nem tudjákmegváltozatni (ha jol tudom).

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
20 éve 9 hónapja #164923 Írta: Sleepwalker

Tarathradiel írta: 3 óránál több volt ez biztos...Erre tisztán emlékszem...Nem mintha megéreztem volna, gyorsan elszállt az idő... :)

Na, utananeztem ennek az ido dolognak.
20:00-ra volt kiirva a kezdes, ami ugy azt jelenti, hogy jo esetben 20:15-kor elkezdodik a vetites.
Kozben ugye volt a 10-15 perc szunet.
A film utan pedig 23:40-kor hivtam taxit a mozi parkolojabol, es nem 5 perc volt kijutni, mikor egyszerre 3 terembol ozonlottek az emberek a szuk folyosora.
Szoval en azt tudom, hogy szombat este Pecsen maximum eppen hogy 3 ora volt a film, ha nem rovidebb.

Bye!

Több
20 éve 9 hónapja #164922 Írta: Iowa
Különben Én is néztem... a premieren csúsztak a kezdéssel 0:20-kor kezdték, és 3:25 körül már kinn is voltunk anyuval... ez akárhogy számolom 3 óra... :roll:

Lij, you are my life!

Több
20 éve 9 hónapja #164920 Írta: Tarathradiel
Tarathradiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
3 óránál több volt ez biztos...Erre tisztán emlékszem...Nem mintha megéreztem volna, gyorsan elszállt az idő... :)

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."

Több
20 éve 9 hónapja #164918 Írta: Sleepwalker

Ery írta:

Sleepwalker írta: A konyvben ugye Trufa oli meg, mivel nala van a kard amely kepes megsebezni(ha jol emlekszem).

Nos ki kell, hogy javítsunk. A nazgulok urát a könyvben is Eowyn öli meg, csak ez a magyar fordításban nem jött át, az angol szövegből viszont egyértelműen kiderül.

Koszonom a helyreigazitast!
Ugy latszik igy jar aki csak a magyar forditast olvassa el. :)

Bye!

Több
20 éve 9 hónapja #164916 Írta: Sleepwalker

Ulmo írta:

Sleepwalker írta: Az egy dolog, hogy itthon rovidebb a film(175 perc), mint mondjuk az amerikai mozikban(201 perc).

Hogy ezt honan veszed, szeretném tudni. Nagyjából figyeltem csak az órát, de jóval túl volt a 3 órán a film hossza.

Hat csak onnan, hogy lemertuk a film hosszat.
20:15-kor kezdodott.
Volt kb 10-15 perc szunet.
23:30-kor meg mar a Plaza kazamataiban jartunk a kiutat keresve.

Több
20 éve 9 hónapja #164914 Írta: SJ
SJ válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Valaki mondta, hogy nem tetszett neki, ahogy Bilbó kinézett.

Már a FotR-ben, Völgyzugolyban is elég ramatyul nézett ki, igaz, a köny szerint 17 év eltelt Bilbó szülinapi partija és Frodó útnakindulása között.

És azért, mert a film időnként nem érzékelteti az idő múlását (pl. ahogy Mordorban vánszorognak), azért a végén megemlítik, hogy több, mint egy évig voltak el hazulról.

Na, mindegy. Tápállat volt, ez a lényeg.

Több
20 éve 9 hónapja #164913 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Bizony, ezt Árpi bácsi jól elszúrta... :( A fordításban teljesen úgy jön le, hogy ember nem tudja legyőzni, tehát majd egy hobbit fogja...
Pedig ez férfi-nő-re van kihegyezve... :roll:

De ez már a bemutató előtt ki lett tárgyalva :)

Minden megtörténhet... még az is ami nem.

Több
20 éve 9 hónapja #164910 Írta: Ulmo
Ulmo válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Sleepwalker írta: Az egy dolog, hogy itthon rovidebb a film(175 perc), mint mondjuk az amerikai mozikban(201 perc).

Hogy ezt honan veszed, szeretném tudni. Nagyjából figyeltem csak az órát, de jóval túl volt a 3 órán a film hossza.

Több
20 éve 9 hónapja #164909 Írta: Ery
Ery válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."

Καναπή!

Több
20 éve 9 hónapja #164907 Írta: Sleepwalker
Udv mindenkinek!

En az elso 2 reszben nem talaltam olyan hibat, ami miatt a filmek nem tetszettek volna, mindketto szinte tokeletes volt.
Es akkor a sajat gondolataim a befejezo reszrol.

Inkabb azt irom le ami nem tetszett(elol ami a leginkabb), mert az rovidebb lesz :
- Éowyn és a Boszorkányúr
Nem igazan ertem hogy ezt miert kellett megvaltoztatni.
A konyvben ugye Trufa oli meg, mivel nala van a kard amely kepes megsebezni(ha jol emlekszem).
Ez a "En nem vagyok ferfi!" pedig nagyon gaz volt, foleg mivel a film elso feleben meg igy meselnek a gyurulidercek urarol : "Halando ember nem olheti meg!"
Ugye teljesen nyilvanvalo hogy ha valakit nem tud megsebezni egy ferfi egy bizonyos fegyverrel, akkor egy no sem tudja, es forditva.
Most lehetne azt mondani, hogy mikor Éowyn beleszurja a kardjat, mar haldokolt, hiszen Trufa hatulrol belevagta a kardot, viszont igy ugy tunt, mintha Éowyn olte volna meg, ami lehetetlen.
Szoval ez a resz volt az amit legszivesebben kivagnek a filmbol, mert szerintem nagyon nagy hulyeseg volt beletenni.
- A csatajelenetek rovidsege
Az egy dolog, hogy itthon rovidebb a film(175 perc), mint mondjuk az amerikai mozikban(201 perc).
A baj csak az, hogy ez a rovidites a csatak rovasara tortent.
A film elejen jo sokaig huzzak, mire elkezdodik a csata, amit gyorsan lezavarnak, majd a legvegen a "heppiend" szinten tul sokaig tart, valahogy olyan erzesem volt, mintha 15 percen keresztul a "VEGE" felirat eltuneset varnam.

Mivel meg csak 2 napja lattam, ezert lehet hogy valtozni fog a velemenyem mikor mar sokadszorra latom, de egyenlore igy gondolom.
Bar valoszinuleg a Boszorkanyur halala-rol ugyanigy fogok gondolkodni.

Nem akarom senki kedvet elvenni, nem azert irtam ezeket, csak meg akartam osztani veletek hogy mit gondolok a filmrol.

Remelem megvaltozik a velemenyem ha tobbszor megnezem.

Bye!

Több
20 éve 9 hónapja #164872 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Leguanember írta: Még három természeti jellegű észrevétel, amiért egyáltalán nem bosszankodtam, csak elgondolkoztam rajtuk: Hogy van annyi jelzőtüzes és olyan magas hegy Rohan és Gondor között. Számolta vki, lehet, hogy pontos... A másik kettő a lávával kapcsolatos. Bár a könyvben is így van, itt szembetűnőbb volt: kissé meleg lehetett ott a Sammath Naurban, vagy akár a láva mellett, sok száz fokot kiálltak a derék hobbitok. Gollam a harmadik, aki úgy zuhan, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, aztán még kinéz a lávából..hm.-

Gondor és Rohan közt 7 jelzőtűz volt, és volt elég sok nagy hegy is (pláne, ha hozzávesszük, hogy Gondor északi határa meglehetősen hegyes, míg Rohan síkság, így nagy távolságot lehet áthidalni)

Leguanember írta: Kiejtésről: hozzá nem értő vagyok, de felvetem: egy kitalált nyelvnél van, lehet autentikus kiejtés? Fennmaradt esetleg magnófelvételen, ahogy Tolkien felolvassa a Tündék Összes Szövegeit?

A kiejtéssel egy egész fejezet foglalkozik a Függelékben ;)

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 9 hónapja #164870 Írta: Tarathradiel
Tarathradiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Felagund írta: Mátrix trilógiát is igéretes kezdés után "sikerült" egy igen felejthető darabbal befejezni...

De én személy szerint ezzel sem értek egyet. :P Már úgy értem hogy a ROTK nem sorolható ide...
Szerintem tényleg érdemes lenne újra megnézned a filmet...Hátha jobban megbékélsz vele.

"A művészet a kimondhatatlan tolmácsa..."

Több
20 éve 9 hónapja #164868 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
No, nagy munkával végigolvastam a hozzászólásokat, és úgy látom valamit nem írtam le elég érthetően...
Mégpedig a Mátrixos kapcolatot. Én semmilyen filmelméleti párhuzamot nem akartam vonni a RotK és a Mátrix közt, pusztán annyit, hogy a Mátrix trilógiát is igéretes kezdés után "sikerült" egy igen felejthető darabbal befejezni...

Most már kissé megnyugodtam, már em vagyok olyan vehemens ellenzője a filmnek (lehet, hogy meg is nézem még egyszer ;) ) de annyit mondok: PJ jól feladta saját magának a leckét!!! (értem ezalatt a bővített verziót ;) )

Our knees do not bend easily

Több
20 éve 9 hónapja #164851 Írta: Elza Eldaniella
Elza Eldaniella válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Megnéztem a filmet, csak annyit tudok mondani, hogy FANTASZTIKUS!!! :hello: :dance: :up: :bounce: :itscool:
Az elejétől a végéig tetszett, különösen az ahogy váltogattak a jelenetek között. Egy percig sem unakoztam, csak lehetett volna egy kicsit hosszabb [size=9:41g7aglk]-, de sebaj majd a bővített.[/size]
A hallottak alapján, féltem Legolas újabb akciózása miatt, de egész jól meglett csinálva. Főleg az tetszett a jelenet végén, mikor a tünde elégedetten magával leugrik az álltról, hogy milyen ügyes is ő, mivel egymaga elbánt az olifánttal és akkor Gimli megszólal: "de azért ez is csak egynak számít" - utalva a versenyükre. :D
Egy kicsit - többetekhez hanonlóan - nem így képzeltem el Denethort. Az nem nagyon tetszett, mikor mitán meggyulladt a mágián, már teljesen lángolt, de azért még leugrott a másik oldalon, végig szaladt a sírkamrán, végig az udvaron - ami meglhetősen hosszú - a tűztől lángolva és még arra is volt ereje az égés közben, hogy leugorjon a mélybe.
A vége szerintem is nagyon jó lett, azzal megoldva, hogy Samu pont úgy zárja a filmet, mint a könyvet, csak azt hiányoltam egy kicsit, hogy nem Zsáklakban lakik a családjával.
De ezek mind csak apró dolgok, és csak ismételni tudom magam SZUPER volt a film.

Több
20 éve 9 hónapja #164780 Írta: Penngaladiel
Penngaladiel válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

kvantumfantum írta: És pölö olyan apróságok, h a Fekete Kapu ostrománál Gandalf+Aragorn+Legolas lovon jön, majd mire körbezárják őket, a lovak eltűnnek...

Szerintem varázslat történt: a lovakból harcosok lettek :evil2:

Több
20 éve 9 hónapja #164767 Írta: Iowa
Most, hogy másodjára láttam a filmet, és végre feliratosan is gondoltam Én is leírom teljes egészében, hogy hogyan is tetszett... Röviden: NAGYON!
Szóval ami tetszett, lehet nem mind lesz sorrendben:
- Rögtön az elején a Szmeagol&Deagol rész, szerintem jó magyarázatként szolgált és szerintem jó megoldás volt végigkísérmi, hogy mi történt Szmeagollal amíg Gollam lett
- Aztán a Pippin&Trufa rész Vasudvardban, nagyon tetszett, és a Palantíros megoldás is jó lett
- Ahogy Pippin belenézett a palantírba és amilyen hatással volt rá, s ahogy Gandalf reagált és kifaggatta...
- Most már az a rész is meghatott ahol Trufa nem biztos benne, hogy látják még egymást, mikor Pippin és Gandalf ellovagol...
- Pippin éneke, nagyom szép!
- Minas Morgul kapujánál mikor a Boszorkányúr felszáll, az első olyan rész ahol igazán féltem, fantasztikus lett.
- Faramír és Denethor "beszélgetése", ez is megható lett...
- A Banyapókos részek... kellőképp gusztustalan és félelmetesre csinálták meg a Banyapókot és nagyon tetszettek azok a részek... ahogy Samu elintézte és utána azt hitte Frodo meghalt...
- Ismét megható volt, mikor Frodo elküldte Samut...
- Aragorn a holtakkal való beszélgetése és utána mikor partot érnek
- Szauron szemének ide-oda mozgása, ahogy figyelt körbe-körbe, szerintem jól lett megcsinálva...
- Eowyn és Trufa közös részei
- Tetszett, hogy a végén látni lehetett, hogy a fa kivirágzott...
- Gandalf részei...
- Theoden halála és a Boszorkányúr legyőzése ez nagyon szép volt és utána mikor Pippin megtalálta Trufát ez szintén...
- Trufa&Pippin tánca az asztalon.
- a nagy olifántok, a gusztustalan orkok.. szerintem mind nagyon hatásosak lettek...
- Legsi mikor leterítette az olifántot
- a Végzet hegyénél a végső részek... Frodo nem képes bedobni a Gyűrűt, Gollam leharapja az ujját... fuh itt nagyon sajnáltam alig bírtam nézni...aztán Mordor pusztulása...
- Frodo ébredése... az egész ahogy először Gandalffal találkozik majd a többiekkel...
- Vörös Sárkányban a hobbitokkal...
- a megyében ahogy Frodo beszél...
- Frodo és Bilbo a hintóban...
- a búcsú Szürkerévnél... nagyon megható volt...
- majd a vége...
Igazából szerintem volt amit kihagytam... a legőszintébb és legigazabb az lenne, ha azt mondanám a film mindegyik perce tetszett és mindegyikkel meg vagyok elégedve...
Ami nem tetszett: ilyen egyszerűen nem volt...

Különben egy csomó problámaként felvetett dolog logikus... Pld, hogy a tündék nincsenek ott Szürkerévnél... A hintóban Frodo azt mondja Bolbónak, hogy Ő az utolsó hajóval megy el... a tündék viszont már akkor Szürkerávbe mentek mikor Arwen visszafordult... Meg még hasonlók...

Lij, you are my life!

Több
20 éve 9 hónapja #164747 Írta: Palimir
Palimir válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Nenuial írta: Ha az előző két részen át elég jól sikerült érzékelteni, hogy a Szem épp merre fordul, akkor most miért kellett a világítótornyos megoldás?

Az előző két részben nem kellett érzékeltetni, hogy merre fordul a szem, szerintem nem is fordult semerre, csak nyugatra... :)
Amúgy a világítótorony nekem is furcsa volt elsőre, de talán így volt a legegyszerűbb megmutatni Szauron érdeklődési irányát :) és a figyelemelterelést.

Minden megtörténhet... még az is ami nem.

Több
20 éve 9 hónapja #164743 Írta: Aldarion
Aldarion válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Láttam végre a Filmet! :P Fantasztikus élmény volt számomra. A rendezés kiváló (Gratula PJ). Remek felvételek, hasonlóan jó zene! Minden benne volt szinte, ami kellett. Talán az Eowyn&Faramir jelenetet kár volt kihagyni. Így Aragorn koronázásánál kicsit fura, ahogy egymás mellett állnak. Aki nem olvasta volna a könyvet, nem értheti, hogyanis kerültek ezek most össze 8O A jelzőtüzeknél kicsit fura volt, mikor egy meredek szirt tetején lobbannak föl a lángok. Az ember elképzelni sem tudja, hogyan kerülhet oda ember, aki a máglyát meggyújtja. Nem hiszem, hogy egész nap ott vátakozott, arra várva, hogy meggyyújthassa a farakást :roll: Talán helikopterrel szállították oda az élelmet?
A banyapók nagyon jól volt megcsinálva. Legolas ügyesen bravúrozott az olifánton. Éowyn ügyesen szelte le a szárnyasló fejét. Denethor öngyilkossága brutális volt. Gimli meg néha haláli humorokat mondott :D
A Holtak borzalmasan jók voltak. Érdekes volt, hogy a filmben, egyértelműen kiderül: A holtak pengélye képes gyilkolásra, míg a könyvben ez kérdéses volt. A Szürkerévi jelenet csodálatos volt.
Végül az is tetszettet, hogy a film utolsó mondata egyezett, a könyv utolsóéval. :itscool:
Már nagyon várom a bővítettett. Sajnos, csak azt foglyuk megvenni. :( Így csak később részesülhetek a többszöri megnézés élvezetében.

Más lett a világ

Több
20 éve 9 hónapja #164738 Írta: Iowa

Nenuial írta: Vagy mondjuk a Banyapókos rész. Frodó úgy néz ki betekerve, mint akire rászakadt egy raklap Ramofix, a fél mozi felröhögött, és az egyik legmeghatóbb rész, ahogy Samu halottnak hiszi Frodót ezzel totál nevetségessé vált.

Nekem tetszett ez a rész...szerintem egyáltalán nem volt ilyen... sőt szerintem fejjel lefelé lógva fura lett volna... és Engem meghatott... meg nem is röhögött senki... szerintem pld. nagyon jó volt, hogy olyan falfehér volt, mint aki tényleg meghalt...
Szmeágolra azért volt szükség, mert az első részben nem volt rá magyarázat és azoknak is meg kell érteniük ezt az egészet akik nem olvasták a könyvet...erre nagyon kevesen gondolnak... :roll:
Sajnos azt veszem észre, hogy egyeseknek teljesen minde lenne, hogy Peter hogy csinálta volna meg, mert sehogy sem tetszene...:shake:

Lij, you are my life!

Több
20 éve 9 hónapja #164731 Írta: kvantumfantum
kvantumfantum válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Szerintem remek volt, bár fel nem foghatom, miért kellett a végére a "Frodó fél kézzel lóg a sziklán". :evil:

És pölö olyan apróságok, h a Fekete Kapu ostrománál Gandalf+Aragorn+Legolas lovon jön, majd mire körbezárják őket, a lovak eltűnnek...

Több
20 éve 9 hónapja #164722 Írta: Ringgil
Ringgil válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák
Nimrodel Melian\n

Láttam A Filmet!
Meg se próbálok szavakat keresni, egyszerűen leírhatatlan! Életem legeslegcsodálatosabb pillanatait éltem át! Nincs még egy ehhez fogható film, és nem is lesz. Még mindig nagyon a hatása alatt vagyok, olyannyira, hogy egyetlen hibás, rossz dolgot sem látok benne. Egy cseppet sem kellett csalódnom.[/quote/
Végre valaki! Szerintem vannak hibák, de ezek a kis apróságok eltörpülnek a hangulat élménye mellett, és gondoljunk bele, hogy milyen nagy súly lehetett PJ vállán, hogy minden rajongó szubjektív elvárásait kielégítség és azok számára is felejthetetlen élményt nyújtsanak, akik még nem olvastak egy Tolkien művet sem. Szerintem a hatalmas szeretet és tisztelet látszik leginkább a filmen, amit a rendező táplál a mű iránt.

Több
20 éve 9 hónapja #164713 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Nimrodel Melian írta: Láttam A Filmet!
Meg se próbálok szavakat keresni, egyszerűen leírhatatlan! Életem legeslegcsodálatosabb pillanatait éltem át! Nincs még egy ehhez fogható film, és nem is lesz. Még mindig nagyon a hatása alatt vagyok, olyannyira, hogy egyetlen hibás, rossz dolgot sem látok benne. Egy cseppet sem kellett csalódnom.

Akkor te vagy az én emberem.
És akiknek nem tetszett a mozifil, azok meg mit kárognak?!!
Jön a bővített is!

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
20 éve 9 hónapja #164712 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: Vélemények, kritikák

Morgul írta:

Rabyn írta: Ok ha nem a könyvet veszem alapul akkor denethorrol a következőt tudom mondani:

Mivel helytartó (ami majdenm királY) ezért büszke, és fenséges (talán ez a jó szó) Ergo nem érdemel meg olyan halálnemet (még ha meg is őrült amit ugye nem tudunk mért) amilyet kapott!!!

Szerinem ez nem "megérdemlés" kérdése. Egy büszke, nemes, de megtört lelkű ember tragikus halála volt az, ami számomra a vászonról lejött. Még ha a primitívebb emberek nevettek is a lezuhanásán, én inkább megrendítőnek találtam azt a jelenetet. Egy összeroppant uralkodó keserves halála. Volt viszont benne némi irónia, hogy már a rohírok akkor megérkeztek: a reménye, amit elvesztett mégis beteljesedett. Ő pedig már nem érhette meg, hanem a lángoló város romjai közé vetette magát. Szerintem ez igenis egy megdöbbentő dolog.

És a látvány sem volt utolsó! :twisted:

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.710 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére