-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Filmek, karakterek
-
Film <-> Könyv különbségek
Film <-> Könyv különbségek
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25558
Írta: Anonymous
dodie: Tényleg kiadták egyben, karácsony körül (tényleg vaskos). Másnap vettem de így is az utolsó előtti volt (ennyit a népszerűségről)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25557
kicsit sok a melléütésem... a Babó nagy bé, egy m a film végére, a pl. végére pontyot.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25556
Más: a babót pl a Török utcai Szabó Ervin könyvtárban is ki lehet KÖLCSÖNÖZNI(sajna, bár a kleptománok megoldhassák), én csak két hetet vártam rá, ugyhogy fel a fejjel. amúgy meg tuti, hogy mert mindjárt kijön a fil, meg fognak jelenni a könyvek. Egy ismerősömnél pl egész újnak látszó darabot láttam. igaz hogy kiadták egy kötetben a hármat?(jó vaskos lehet...)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25555
Mikortól lehet majd jegyeket foglalni?Ha valaki tudja igazán megoszthatná velünk is...<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25554
Tényleg nem olvasta, állítólag csak a forgatás közben kezdte el. De úgy hallottam, Viggo Mortensen is csak akkor olvasta... annyi plusz legalább jut Elijah Woodnak, hogy a kedvenc könyve a Babó
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25553
Nem tudom érdekes e még, de le van írva valahol, hogy a Dúnadanok feketehajuak. Talán a Gyűrűk Ura függelékében, talán a Szilmarilokban. A könyveket már sokszor olvastam és határozott kép alakult ki bennem egész Arda-rol.<br> Ezen a filmből eddig látott részletek és képek semmit sem rontottak, inkább pontosítottak. Kevés olyan könyv van amit el tudok ennyiszer olvasni (jóval tíz fölött, nem ma kezdtem) ez nálam érték mérő. Valaki kereste a Babót, A maglódi úti piacon van egy könyvárus nála láttam. Mellesleg a net-en megtalálható egy angol nyelvü képregény változata is. ó jaj de sokat írtam Bocsi
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25552
Alynann: Tudod mit olvastam az előbb?? Hogy Liv Tyler nem is olvasta a GyU-t! Hogy igaz-e, nem tudom, de így is, úgy is elég kiakasztó..
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25551
(Bocs nem ebben a könyvben, hanem ezt a könyvet)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25550
Félix:<br> HOL???? Mert én már nagyon régóta keresem, de még a könyvtárakban sincs sehol
( <br> Ebben a könyvet vehetjük a Gy.U. előzményének???
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25548
És ha Liv Tyler egy jelentéktelen kis senki lenne,akkor is így átfigurázták volna a forgatókönyvet? Mert ha igen...egyre unszimpibb nekem ez a csaj.Már kínomban röhögök a nyálas smárolós jeleneteken.<br> Olyan vicces,hogy a könyvben a legerotikusabb jelenet az,hogy Aragorn keze hozzáér Éowyn kezéhez...
)))Ezzel szemben a film...de rossz!!!<br> Különben engem érdekelne Aragorn múltja...jó lenne tudni,hol járt mint kósza,és egyáltalán,érdekelne egy kósza élete...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25547
Szerintetek mikortól érdemes próbálkozni jegyrendeléssel? Nekem nem baj, ha csak másnap látom, de nem akarok még egy hónapot várni!!<br> Egyébként Aragorn multjában annyia sötét folt a többiek számára... még akár mániákus fegyverkovács-és hobbitruháztató is lehet.... komolyra véve: nem tudom, de nem is fontos. én csak Bombadil Tomáért és aranymagért ejetk pár könnyet, meg a buckamanóért, azt a részt amúgy se teljesen értettem...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25546
Az öregerdő kimaradása hatalmas érvágás volt nagyon mellbevágott. Na meg az szép és jó, hogy a könyvben a függelékben van szó Aragorn és Arwen szerelméről (én is elolvastam) de minek ezt hangsúlyozni???? Akit érdekel a film az szerelmi jelenet nélkül is elmegy a filmre. Akit meg nem az meg így se úgy se megy el a filmre... Vagy nem???
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25545
ha nem lesz Öregerdő meg Sírbuckák egy csomó cucc kimarad hogy húznak el Bakföldéröl sutyiban? Milyen erdőről mesélnek Szilszakállnak? Hogy érnek Bríbe, a Főúton? A sírbuckákról ne is beszéljünk Aragorn négy arnori tőrrel mászkál a vadonban? a könyv szerint az angmari boszorkányúr ellen csinálták őket. Elrond ezeket is megőrizte hátha...? Az Utolsó Szövetségnek örülök legalább viszontlátom saját magam, a könyvben úgyis csak Pippinnel telefonálok
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25544
Dehogynem engedte volna meg! Sőt!!! Annak idején még ő szorgalmazta, hogy legyen belőle film, de persze csakis az ő elképzelései alapján, illetve az ő engedélyével. Ezt valahol itt a lapon is el lehet olvasni. Csak mivel jóformán alig egyezett meg a rendező akarata Tolkienével, ezért nem is lett belőle semmi.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25543
Szerintem Tolkien most forog a sírjában... Tuti nem engedte volna meg, hogy filmet csináljanak a könyvéből!!!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25542
A film szerint Aragontól kapják a a kardot? Aragon nem fegyverárus!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25541
Szerintem tuti hogy nem Árpi bácsi fogja fordítani! De ha már arról van szó, akkor az lenne az igazi, ha az eredeti forgatókönyvet Tolkien irta volna.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25540
Tudjátok, mitől frászolok? Hogy nem Göncz Árpi bácsi fogja a szinkront fordítani, akkor meg mindennek lőttek, nem?? Valaki nyugtasson meg!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25539
Az én kedvenc helyem Lórien.(a régi neve olyan szép:Laurelindórinan:)) Ott minden csodálatos;egyszerre boldog és szomorú,törékeny és erős...<br> De jó lehet a fák lombjai közt aludni
)))
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25538
Trufa és Pippin Aragorntól kapja a kardját még Bríben.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25537
Aztán kihagyják még az Öregerdőt, ez sem tetszik. Azért remélem Mordor marad
))) Az a kedvencem helyem
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25536
Ki marad a Sirbucka fejezet? Honnan veszi akkor a kardot Trufa amivel megöli a Nazgul királyt? Hobbitfalván kovácsolják?
<br> Ez így sántít, mint ahogy Arwen felnagyítása. Üdv!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25534
Engem nem érdekel,mégha millióan állnak is majd a hirdető oszlop előtt.Csak az a baj,hogy túl magasan van a poszter.Amint találok egy alacsonyabban kitettet,tuti hogy leszedem
))<br> Bár az igazat szólva jobb is lehetne...Sajnos nem elég éles a kép és más,mint amilyen itt az interneten adva van. De kicsire nem adunk.
))
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25533
Én is láttam
le is akartam tépni, csak sokan voltak...
(
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25532
Láttátok a plakátokat az utcán? Majd kiugrottam a bőrőmből amikor Alynnan mesélte hogy a villamosról észrevette a GyU filmreklámját.
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25531
Ha teljesen nem is...
)<br> Szerintem se a különbségeket, hanem a hasonlóságokat kellene nézni... <br> Például: ugyanaz a szereplők neve ...
)<br> Szerintem már most meg kéne rendelni a jegyeket a mozira ...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
23 éve 4 hónapja #25318
Na tessék,ezek szerint nem vagyok teljesen hülye...
)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Közösség
-
Fórum
-