- Köszönetek: 0
Éomer (Karl Urban)
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nefadar
- Nem elérhető
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Morana
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Nem véletlenül tévedtem a fórumon erre az oldalra, mert nekem is a kedvenc szereplőm Éomer. Való igaz, hogy túl sok képet nem lehet róla találni, de javaslom nektek, hogy google.com keresőoldalon írjátok be Karl Urban-t és kiad néhány oldalt, ahol találtok róla jópofa színpadi képeket és a Xena sorozatban nyújtott alakítása is meg lett örökítve néhány fotón.
Egyébként Éomer szerepe szerintem abszolút illik hozzá, kár, hogy kevés hangsúlyt fektettek rá a filmben. Arról nem írok, hogy mi a véleményem róla, mert ahhoz túl kevés lenne ez az oldal ,azt hiszem a férfias külső magáért beszél.
Csak törpe nép felejthet ős nagyságot
Csak elfajult kor hős elődöket
- Artemisz
- Nem elérhető
Hihi.. mi ez a félreálló pofi, drágaszágom?
Csak nem neked is főzött a hugicád?
A CD-borító: KEEDVEENC!!! Iszonyú jó!!
Kösz, Sil! :itscool:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
www.theonering.net/scrapbook/gro ... view/10120
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Sil
- Nem elérhető
kep.tar.hu/silmarien/images/pic3880342.jpg
kep.tar.hu/silmarien/images/pic3880498.jpg
Tears unnumbered
- Artemisz
- Nem elérhető
Ahogy kiabálják, hogy "ÉOMER URAM!", azon lehidaltam, és a szívemhez kaptam! Oly jó hallani, hogy így szólítják!
Aztán ahogy fütyül a lovaknak!! Isteni!
Szvsz a magyarhangja NAGYON KLASSZ! Igazi rohíros: dacos, lendületes, erős, mégis első hallásra rokonszenvet ébresztő! [size=9:lyti0g6m](Viczián Ottónak is NAGY RÚLLZ!!!)[/size]
És aztán ahogy néééz.... NEM BÍROK BETELNI VELE!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Nilraen
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: Most is a TTT-bővítettben....
De még mennyire...Amikor keresik Théodrethet...Az a bővítés is nagyon tetszett....
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Neniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
volna, hogy a felét se gondolom ám komolyan... , [size=9:38lfsepc]és hogy ne legyek megint akkora off, mint már voltam : [/size]hoztam egy nem éppen új, de nagyon átható tekintetű képet...
www.kossuth-saujhely.sulinet.hu/ ... esar03.jpg
flying."
- Nefadar
- Nem elérhető
Amúgy teljesen egyetértek, hogy annyira piszokság, hopgy róluk alig van kép míg Legsiről és Gorniról pedig rengeteg
Nefi
Za dashu snaku Zigur, Durbgu nazgshu, Durbgu dashshu! :sauron1:
- Nilraen
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
Heh.. megnéztem..Tinúviel!Tinúviel! a Rotk-topicban írta: A www.allposters.com -on van ha beírod oda, hogy Search:Lord of the rings, úgy a 3-4 oldalon! Sajnos rossza gépem úgyhogy nem tom beszúrni!
KÖSZIII!!!!!! :up: :biggrin2:
Minő örömök: VAN KÜLÖN ÉOMERES!!! :up: :hello: :hello:
És vajh mennyi??!: EGY!! :quasi:
EZ
.. még csak nem is előnyös abszolút..
Bezzeg Legolasból van annyi, mint a szemét.... na, jó, nem leszek rosszindulatú, mert a csajok kicsinálnak... Szépek, persze, DE HA NEKEM SOSE AZ TETSZIK, AMI A NAGYTÖBBSÉGNEK!!! DISZNÓSÁG!!! :bawling: :crying:
Akkor csak magamra vessek...
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
"Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány, de a néha a szemétdomb felett is felragyok a szivárvány..."
- Nilraen
- Nem elérhető
[size=9:2oym6vlb]Sil nekem is elküldenéd a verset?Persze,ha ráérsz...[/size]
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Artemisz
- Nem elérhető
Jujuuuuuj, Sil, ezt egyszer én is betettem, de aztán eltűnt!! KÖSZI SZÉPEN!!!!Sil írta: www.viggophile.com/images/azb/azb94.jpg - hát itt meg mi történt a sliccével? 8O
Igazad lehet....Sil írta: Ez pedig nem annyira szörnyű, mivel nem ezt jelenti, szvsz, hanem hogy nem arathatunk győzelmet a haderő által, tehát hogy nem győzhetnek fegyverrel... (Mert ugye Szauron erői "kissé" túlerőben vannak... Olvassátok el a könyvben ezt a részt, amikor arról van szó, hogy vicc, hogy ennyi emberrel elindulnak Mordor ellen...) Tudja, hogy nem győzhetnek, és mégis harcol.
Csak első indulatomban ebbe nem gondoltam bele.. persze, ezt is ki kellett mondania valakinek, (ha már nincs Imrahil... :rmad2: ) csak hogy miért pont neki....
[size=9:2ky75uob]Sil, ezt a verset ha van időd, átküldenéd nekem priviben? Felkeltette az érdeklődésem! Iszonyú szép! [/size]
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
www.viggophile.com/images/azc/azc68.jpg
Meg ez is aranyos:
www.viggophile.com/images/azc/azc67.jpg
www.viggophile.com/images/azc/azc15.jpg
www.viggophile.com/images/azc/azc13.jpg
www.viggophile.com/images/azc/azc66.jpg
www.viggophile.com/images/azb/azb93.jpg
www.viggophile.com/images/azb/azb94.jpg - hát itt meg mi történt a sliccével? 8O
Meg itt is van legalul még pár közös fotó:
www.bagendinn.com/Group/posed.asp
Egyébként valóban, engem Éomer legalább annyira hidegen hagy, mint Frodó, nem tehetek róla.
Ez pedig nem annyira szörnyű, mivel nem ezt jelenti, szvsz, hanem hogy nem arathatunk győzelmet a haderő által, tehát hogy nem győzhetnek fegyverrel... (Mert ugye Szauron erői "kissé" túlerőben vannak... Olvassátok el a könyvben ezt a részt, amikor arról van szó, hogy vicc, hogy ennyi emberrel elindulnak Mordor ellen...) Tudja, hogy nem győzhetnek, és mégis harcol. (Jaj, erről az Ősi vér jogán utolsó sorai jutnak eszembe... "Indulnod kell, háború vár / Kardot emelj, hívd a halált / Zászló leng, tépi a szél / Így hal meg egy büszke nép...")Éomer mondja Minas Tirithben: "We cannot achieve victory through strength of arms." azaz: "Nem arathatunk győzelmet ekkora haderővel szemben."
És a másik "Legolas, Aragorn, Boromir, Éomer" topic, az origo-n:
forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=56790
(Igaz, itt nem nagyon szoktak lenni Éomeres képek, annál több Lijes...)
Ezek nagyon más jellegű fórumok, mint az itteni. Sokkal chatelősebb, nem is nagyon érnének rá átjönni ide. De pl. Finarfiel itt is szokott lenni, persze szinte csak az Elrond topicban.
Tears unnumbered
- Artemisz
- Nem elérhető
Csak azt nem értem, ezek a fangirlek miért nem jönnek át IDE?!!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Fio
- Nem elérhető
www.humina.com/kurban/articles/metro98.html
www.kiari.com/karlurban/dec02ku2a1.jpg
film.onet.pl/O,50311,1,3,galeria.html
forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9086159 nagyon sok jó kép
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
Sil szerint BENNE LESZ A FILMBEN A ROHANI SEREGSZEMLE!!!!!!!!!!
Háttérben a rohír tábor, a seregszemle előtt...
Hurrááá!!! :hello: :bounce: :up:
A könyvben is az az egyik legkedvesebb leíró részem!!!
Érdekes összehasonlítani, hogy míg a Helm-szurdokba csatakiáltással, pajzscsattogtatással vonulnak, addig a pusztába induláskor egy kürtszó se hangzik el... NNa, majd ezt a részt vki kikeresné a könyvből? Nekem most nincs rá időm, de nyilván tudjátok, mire gondolok..
Hihetetlen! Ha ezt láthatjuk a filmben, hogy indul tova a sereg a mélyen csüngő felhőtakaró alatt.. az tán lesz egy jó pont PJ-nek!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Artemisz
- Nem elérhető
Kíváncsi volnék rá, ámbár a Te szívedhez ha jól tudom, annyira nem áll közel Éomer.. vagy tévedek?
1ébként azt a képet bekereshetnéd, hadd kuncogjunk rajta!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Sil
- Nem elérhető
Tears unnumbered
- Artemisz
- Nem elérhető
Szóval, Nil, drága, ismét közös hullámhosszon! [size=9:1gf6yrvq](bocs, hogy kifelejtettelek a felsorolásból! )[/size] És ennek nagyon örülök! Annak meg rohadtul nem, hogy PJ, ahelyett, hogy berakná ezt szó szzerint, helyette berak egy ilyen BORZADMÁNYT!!!!! Grrr...Artemisz írta: Remélem, PJ beteszi a filmbe Az utolsó haditanács-jelenetet! Ott van a legkedvencebb beszólásom Éomertől, szeretném, ha valóban elhangzana a szájából:
"Ami engem illet, én édeskeveset értek az ilyen mély értelmű dolgokhoz, de nem is kell, hogy értsek. Egyet tudok, s az nekem elég: Aragorn barátom megsegített engem és népemet, tehát én is segítek neki, ha ő hív!"
Hát nem tüneményes? Tömör, velős és igaz! Éomer egész jellemét megvilágítja ez a pár sor, amiért én annyira imádom! Ó, adná az ég, hogy a filmben benne legyen!
Tin, köszi a képet!! Ez most kissé felvidított! Nagyon jópofa!!
Huh, ha belegondolok, ezek ketten mit össze nem marhulhattak a forgatás alatt!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető
www.houseoftelcontar.com/gallery ... .php?lang=
- Nilraen
- Nem elérhető
Artemisz (Celebthil) írta: Szerintetek nincs igazam?!!
De igen!!!Megnéztem a könyvben mit mond.Ezt:
"-Ami engem illet-mondta Éomer-,én édeskeveset értek az ilyen mélyértelmű dolgokhoz;de nem is kell,hogy értsek.Egyet tudok,s az nekem elég:hogy Aragorn barátom megsegített,engem is,a népemet is,tehát én is segítek neki,ha ő hív."
Nem is foglalkozik vele mit vállalt el...nem,hogy még nekiálljon filózni a csata kimeneteléről...
- Artemisz
- Nem elérhető
Épp folynék le a székról Éomer eredeti hangja hallatán, mikor hirtelen mintha megszúrnának: MIT BESZÉL EZ??!!!!
Éomer mondja Minas Tirithben: "We cannot achieve victory through strength of arms." azaz: "Nem arathatunk győzelmet ekkora haderővel szemben."
Áááááá!!!!! :rmad2: :cross: :rmad2:
Most már komolyan csinálok egy vudu babát ennek a PJ-nek! HOGY KÉPZELI EZT? Hogy Éomer GYÁVA???!!!!
Egy rohír NEM MOND ILYET!!!!!! Még ha gondolná is, akkor se mondaná ki! Ez legalább olyan valószínűtlen, mint hogy a palantír hazudjon! Egy rohír mindhalálig harcol!!!
Éomer annyiszor kockára tette már életét Lovasvégért Szarumán orkjai ellenében, hogy abszolút következetlenség ilyet mondania! És ha ez már Pelennor után van, akkor meg végképp! Talán az nem volt elég haderő?!!
Réémes!!!!! KIBORÍTÓ!! ELEGEM VAN!!!!! :dead:
Szerintetek nincs igazam?!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Artemisz
- Nem elérhető
Silme Uralta írta: Végeztem egy kis szótárböngészést a rohir nevek ügyében.
meara: ló
Grima: álarc, sisak, kísértet
Eowyn: a wyn(n) szó jelentése: öröm, boldogság, jókedv. az eo előtag jelentésében nem vagyok biztos. eoh: harci paripa...
Eomer: ha a maere szót vesszük, akkor: híres, pompás, hatalmas, ragyogó
Theoden: király, vezér
Hasufel: hamuszín, szürke sörény
Ceorl: hős, nemesember
Eorl:bátor ember, harcos, vezér, nemesember
wes thu hal!: üdvözlési formula, szó szerint: légy egész(séges)!
Thengel: király, úr, parancsoló
Eomund: mund=bizalom, biztonság, védelem, őrző
Eothian: theon=virágzani, gyarapodni
Arod: gyors, bátor, életteli
simbelmyne: simbel=mindig, folyton myne=emlék/ezet, érzés, vonzódás, szeretet, szerelem
Felarof: fela=sok rof=erős, bátor, életerős, nemes
Lathspell: lath=gyűlöletes, ellenséges, rosszindulatú, ártalmas
Brego: vezető, király, úr, vezér
Herugrim: ~heregrima:sisak
Guthwine: fegyver
Helm: védelem, takaró, korona, csúcs, védő
Windfola: szélcsikó
Dernhelm: talán rejtett, titkos sisak (???)
Harad: erdő
Éomer neve: óóóóóóóóóóóó!!!! Teljesen lehaltam! Hogy illik! Drága aranyhajú rohír vezérem! Királyom! Szerelmem!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Tinúviel!Tinúviel!
- Nem elérhető