- Köszönetek: 2
Éomer (Karl Urban)
- Felagund
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Nilraen írta:
Valószínű.Valahol azt nyilatkozta,hogy a 3.részben végre sokkal többet szerepelhet.Mert szerinte a TT-ben elég kevés jelenete volt!(szerintünk is... )Artemisz írta: Remélhetőleg a RotK-ban jó sok kidumálható jelenet lesz! [/color]
Milyen nagyravágyó...
Majd arra leszek kíváncsi, ahogy dalolva gyakja az orkokat (konkrétan az énekhangjára )
Our knees do not bend easily
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Nilraen
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Valószínű.Valahol azt nyilatkozta,hogy a 3.részben végre sokkal többet szerepelhet.Mert szerinte a TT-ben elég kevés jelenete volt!(szerintünk is... )Artemisz írta: Remélhetőleg a RotK-ban jó sok kidumálható jelenet lesz! [/color]
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Artemisz
- Nem elérhető
No, és arról mellik szénhidrogén tehet, hogy nekem pont Éomer aranyhaja teccett meg?Aeglos írta: A szerelemért bizonyos N tartalmú CH-k tehetnek...
Bezony
Na jó nem leszek ünneprontó
Nem vagy ünneprontó. Jó poén az egész.
Ami Éomert illeti, kár lenne újrakezdeni, miért szeretem és csodálom annyira. Remélhetőleg a RotK-ban jó sok kidumálható jelenet lesz!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Aeglos
- Nem elérhető
Artemisz írta:
Hát, én úgy vagyok vele, hogy minél többet tudok biz. dolgokról, a kiderítetlen dolgok misztériuma annál jobban elmélyül. És ez sztem jó. Ilyen a szerelem is. Ha tudnánk, miért leszünk szerelmesek, már nem is lenne érdekes!Aeglos írta: Nem-e??? :eek4:
A szerelemért bizonyos N tartalmú CH-k tehetnek...
Bezony
Na jó nem leszek ünneprontó
And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.
- Artemisz
- Nem elérhető
Hát, én úgy vagyok vele, hogy minél többet tudok biz. dolgokról, a kiderítetlen dolgok misztériuma annál jobban elmélyül. És ez sztem jó. Ilyen a szerelem is. Ha tudnánk, miért leszünk szerelmesek, már nem is lenne érdekes!Aeglos írta: Nem-e??? :eek4:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Aeglos
- Nem elérhető
Artemisz írta: "Minden biológus meg tudja mondani, mi a szerelem. Csak a szerelmes biológus nem tudja megmondani!"
Mától ez a mottóm!!
[size=9:1hkcpabi]Nem-e??? [/size]:eek4:
- Artemisz
- Nem elérhető
Hüh... igen, lehet, hogy bekavart kissé az egyetem! :confused2:
Jut eszembe, most olvastam egy kis idézetet, Éomer kapcsán pont illik ide:
"Minden biológus meg tudja mondani, mi a szerelem. Csak a szerelmes biológus nem tudja megmondani!"
Mától ez a mottóm!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ilweran
- Nem elérhető
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Hogyhogy nem tudod, mikor van??? 8O Biztos az a sok biológia meg kémia az oka...
Amikor Legolas becélozza , Aragorn közbelép, és az ő békítő szövegére válaszolja ezt a kissé kócos, de azért igencsak szemrevaló Éomer...
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Artemisz
- Nem elérhető
Csudi klassz!!!! :up:kovacstimi írta: Artemisz, hogy tetszik az új énem????
Jaj, erre a részre nem is emlékszem!kovacstimi írta: Nekem a kedvenc Éomeres jelenetem az amikor leveszi a sisakját és teljesen keserűen azt mondja: "Theoden már nem tudja, ki barát s ki ellenség.....még saját vérei közt sem."
Öhö.... 8O :hein: Azt nem Gandalf mondja, hogy "Théoden már a saját véreit sem ismeri fel."? Vagy ez egy külön más dolog?
Ahogy az ilyen apró jeleneteket felidézem, úgy egyre világosabb, mennyire szeretem Éomert!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Ilweran
- Nem elérhető
Lehet, hogy az íjhasználat, meg miegymás nem teljesen ugyanaz, de engem akkor is emlékeztetnek a magyarokra.... egy kicsit.
Nekem a kedvenc Éomeres jelenetem az amikor leveszi a sisakját és teljesen keserűen azt mondja: "Theoden már nem tudja, ki barát s ki ellenség.....még saját vérei közt sem."
- Artemisz
- Nem elérhető
Mondom, hogy polihisztor vagyok én is, mint Felagund!!!! [size=9:1ymvdkf4](csoporttársak vagyunk.. )[/size]csillaglany írta: "Megfelelően súlyozott nyereg..." 8O
Te is gyanús vagy nekem!
Ezt konkrétan részint a 6. ált.sulis töri-olvasókönyvből + az elsőgimis nyelvtankönyvből szedtem. Benne van - próbaolvasó szöveg gyanánt - , miből és hogyan készítették nyergeiket őseink, meg hogy milyen volt az öltözetük, az ékszereik. Naon érdekes!!!
Nekem Éomerrel a kedvenc jelenetem (a filmben!) az, ahogy beüvölt: Rohírok! A Királyért!!!
És közben lecsúszik a sisakja!!!
De ezt már írtam 1x. Irtó aranyos!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Kicsit "petőfis", de hát ez Heinénél nem meglepő... Vagy Petőfi "heinés"? Ezen kár filózni. Maga a vers jó, bár nekem az ilyen velősen kinyilatkoztatott, forradalmi témák nem jönnek be.
"Megfelelően súlyozott nyereg..." 8O
Te is gyanús vagy nekem!
Visszatérve Éomerhez. Az az oldalpillantás, amit Éowynre vet, amikor az megnézi Théodred sebét, az naggyon jó. Benne van a kimondatlan üzenet: igen, tudom, hogy már nincs remény... ahogy te is.
Meg amikor Gimlinek beszól... na az is tök jó jelenet.
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Artemisz
- Nem elérhető
Nem vagytok semmik!!!
Felagund: Hátranyilazó íjász? Naná, hogy kiszúrtuk!!! Örültem is naon.
Ami meg a reflexíjakat illeti, bármely más íjjal lehet hátranyilazni, de ezek hatótávolsága tényleg 6-800 m körül van.
Ja, és ne tessék keverni! Hátrafelé fordulva nyilazni sokan tudnak. Na de a nyeregben felállva hátranyilazni; azt csak a magyarok tudták, mert ehhez megfelelően súlyozott nyergek is kellenek!
Még egyéb hasonlóság: ha megfigyeltétek, a rohíroké valóban könnyűlovasság! És ha nem is voltak nomádok, de szétszórtan éltek országukban, és hát ez is ősmagyarra emlékeztető tényező.
Csillaglány: mit vársz 1 biológustól? Mi mind polihisztorok vagyunk! A recesszív allél nekünk semmiség!
Amúgy teccett neked a vers?
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Felagund
- Nem elérhető
Ery írta: Off:
A Rohíroknál az ijhasználat másodlagos, és nem tekinthető főfegyverzetnek, így csatadöntő tényezővé sem válhat. Ebből következően a lovasnomád hasonlat téves.
A lovasnomádoknál a tömeges hátrafelé nyilazás a csata egy pontján elhagyhatatlan tényező, mert annak sikere döntheti el a csatát.
On
OFF
Ezt már megbeszéltük
ON
De akkor is jó azt hinni, hogy van valami közünk a történethez
(És nem csak Mordor ÉK-i csücskében leledzünk )
- Ery
- Nem elérhető
A Rohíroknál az ijhasználat másodlagos, és nem tekinthető főfegyverzetnek, így csatadöntő tényezővé sem válhat. Ebből következően a lovasnomád hasonlat téves.
A lovasnomádoknál a tömeges hátrafelé nyilazás a csata egy pontján elhagyhatatlan tényező, mert annak sikere döntheti el a csatát.
On
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Gyanús vagy te nekem, Felagund... Az előbb a recesszív allél, most meg hadtörténeti kiselőadás...
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Felagund
- Nem elérhető
Sil írta: Bár igazán nem értek az íjakhoz, én úgy tudom, hogy a hátrafelé nyilazásra csak a magyarok által használt visszacsapó íj volt alkalmas, ez volt a sikereik titka...
OFF
Sztem minden más is alkalmas volt, csak a visszacsapó íj jó 7-800 m-re hordott, míg a korabeli íjak 4-500 m-re
(A hatást képzelheted... )
ON
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Felagund
- Nem elérhető
Ery írta: Honfoglaló magyarok? Hát nem is tudom...
(Ami a hátrafelé történő nyilazást illeti, nos az nem mérvadó, ha egyedi eset, azonban tömeges alkalmazása esetén a hasonlat helytállóbb volna)
Nézd, én ugyan nem vagyok töténész, de ezt a trükköt - úgy tudom - csak a lovas-nomád népek használták, és ezek közül mi magyarok vagyunk, akik fennmaradtunk... (bár nem nomádnak )
- Ery
- Nem elérhető
(Ami a hátrafelé történő nyilazást illeti, nos az nem mérvadó, ha egyedi eset, azonban tömeges alkalmazása esetén a hasonlat helytállóbb volna)
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Néha beszól ilyeneket, ilyenkor kapok a tappancsok után... töltés 300-ra... - (zippp... bhwamm) - kész... (persze mindezt magamnak)
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Felagund
- Nem elérhető
kovacstimi írta: Nekem elsőre a honfoglalás-kori portyázó magyarok jutnak eszembe....mármint rohír-asszociációként.
Ja, nekem i a rohírokról úgy általában a könnyűlovas magyarok jutnak eszembe.
[size=9:hb75l6p4]Figyeltétek a TTT-ben a hátrafele nyilazó rohír lovasíjászt???[/size]
- Ilweran
- Nem elérhető
Erre még nem gondoltam, de tök igazad van....
Szép a vers is.... abszolút illik a rohírokra.
Nekem elsőre a honfoglalás-kori portyázó magyarok jutnak eszembe....mármint rohír-asszociációként. Jó gondolat volt !!!!!
Még töprengek rajta, aztán folytathatnánk....
- Artemisz
- Nem elérhető
Hát, kábé.Aeglos írta: A klasszikus Éomer
Ha már mindenki kigyönyörködte magát a képben, és napirendre tértünk afelett is, hogy még 3 hónapig nem tudjuk meg, kit sirat Éomer a csatamezőn ; akkor lenne 1 témám:
Egyik GYU-fan barátnőm mondta a minap, hogy azért szereti a rohírokat, mert ők emlékeztetik leginkább a régi magyarokra. Itt asszem nem egészen az ősmagyarokra célzott, bár az is klappolna, inkább kb. az Egri Csillagok-korabelire. Ahogy ő fogalmazott: nincs lacafacázás, megyünk, odacsapunk, hűségesek vagyunk a hadvezérhez meg a hazánkhoz, és szeretjük a tágas mezőket. Ez stimm, nem?
Erről jutott eszembe Heinének egy rövidke verse, mely annak idején a törikönyvünkben szerepelt. Csodás, elemi erejű, velős költemény; a 48-as magyar szabadságharcról. És szerintem EGY AZ EGYBEN RÁILLIK A ROHÍROKRA!!! Ha kíváncsiak vagytok rá, beírhatom! Tényleg gyönyörű!!
/10 perccel később:/
Na, jó. Bocsesz, de nem bírom ki, míg vki reagál...
Annyira szeretem ezt a verset! És most, hogy már a rohírok is eszembe jutnak róla, csak annál inkább!
Íme:
Kis népe nagy világnak,
Nézd harcukat, Nyugat;
Vas kézzel, daccal állnak
A lázadó hadak.
Keleti puszták népe
Szabadság menedéke
Olyan hadat visel,
Mely izzón visszaárad,
Leolvad zárka-zárad,
S te is szabad leszel!
Nos? Mit szóltok? Nem gyönyörű? Szinte látom Éomert a zöld lovas zászlóval....
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Fio
- Nem elérhető
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Aeglos
- Nem elérhető
Artemisz írta: Atyaééég!!!!!
Ezt láttátok már itt? Ha igen, biztos jó rég, úgyhogy ugye, nem baj, ha beteszem? Káprázatos és lenyűgöző, mint mindig!!! Csodás!!! Ezek az arany fürtök!! ÁÁÁÁhhh!
Többek közt ezért is szeretem a "szalmafejű" rohírokat!
Nna, most mindjárt beírja vki, hogy persze, ez csak paróka... De akkor is gyönyörűszép! A lófarokról a sisakján már nem is beszélve! Annyira illik!
A klasszikus Éomer
- Artemisz
- Nem elérhető
Hoppszika!!!!! 8O 8O 8O 8OUndómiel írta: www.danubius.hu/FilmCikk.aspx?ArticleID=...4b-baa8-dc645801b14f -ollé, Karl-fanok!!!
Kösz, Undómiel! Nocsak! Hihi... ez kész... Nem ceressem Matt Damont, de Karl kedvéért talán kibírom. Húha, de kíváncsi vagyok!! :bounce: :bounce:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Undómiel
- Nem elérhető
- Artemisz
- Nem elérhető
Ezt láttátok már itt? Ha igen, biztos jó rég, úgyhogy ugye, nem baj, ha beteszem? Káprázatos és lenyűgöző, mint mindig!!! Csodás!!! Ezek az arany fürtök!! ÁÁÁÁhhh!
Többek közt ezért is szeretem a "szalmafejű" rohírokat!
Nna, most mindjárt beírja vki, hogy persze, ez csak paróka... De akkor is gyönyörűszép! A lófarokról a sisakján már nem is beszélve! Annyira illik!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!