- Köszönetek: 0
Faramir (David Wenham)
- Quairessa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Suhifarok
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rohin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Suhifarok írta: Szvsz Boromirban is meg volt a númenori nemesség, csak máshogy! Ő büszke és olyan királyi. Szerintem merész dolog ilyen tekintetben összehasonlítani őket, mert Boromirt semmi esetre sem szabad le...alacsonyítanunk...
Egyáltalán nem akartam lealacsonyítani (ha úgy tűnt bocs )
- Az énekesmadár.
- Úgy ám. A rigó.
- Suhifarok
- Nem elérhető
- Rohin
- Nem elérhető
Kincső írta:
Rohin írta: Érdekes hogy mért szerette annyival jobban Boromirt. Pedig Faramir örökölte tőle a númenori nemességet.
Miért, Boromir talán nem? :eek2:
De, csak Faramir szerintem jobban hasonlított a Númenori királyokra.
pl. szerintem bölcsebb is volt, és látta az emberk szemében hogy hazudnak-e vagy hogy gyilkoltak-e (nem tudom, Boromirnak megvolt-e ez a tulajdonsága : )
- Az énekesmadár.
- Úgy ám. A rigó.
- Kincső
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Rohin írta: Érdekes hogy mért szerette annyival jobban Boromirt. Pedig Faramir örökölte tőle a númenori nemességet.
Miért, Boromir talán nem? :eek2:
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Rohin
- Nem elérhető
Szarumánnál is erősebb akarata volt, mert tudta úgy használni a palantírt hogy annak hasznát is vette (de végül beleőtült)
Érdekes hogy mért szerette annyival jobban Boromirt. Pedig Faramir örökölte tőle a númenori nemességet.
- Az énekesmadár.
- Úgy ám. A rigó.
- Kincső
- Nem elérhető
Silima/Shagrat írta: ...csak minden tulajdonságát hússzorosára erősítették...
Minden rossz tulajdonságát... Hol van a filmből az, hogy szembe mert és tudott szállni Szauronnal, míg egy mágus nem?? És ami a legnagyobb baj: úgy van beállítva, mintha ő is, pontosabban ő akarná fegyverként használni a Gyűrűt, és ezért küldené el Boromirt, miközben a könyvben éppenhogy magától felismeri, hogy nem szabad használni?? Mindenképpen sugárzik belőle is a númenori fenség. És Gandalf mondata, ami a könyvben igaz, Tolkien nem írna ilyet, mint ahogy a filmben tűnik, hogy csak utolsó mentőkötélként, vígasztalásul, teljesen alaptalanul (hiszen minden ellene szól) mondja, hogy "Apád szeret, Faramir, ezt soha ne feledd!" És ez akkor is igaz, igaz, és ezerszer igaz! [size=9:1d2qdg7a](Mint már ezerszer kifejtettem. )[/size]
- Silima
- Nem elérhető
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
- Artemisz
- Nem elérhető
Túlzottan a tébolyra lett kihegyezve a szerepe, s ha John Noble nem adja hozzá a játékával (persze a sokat emlegetett kajajelenetet nem számítva ) azt a Helytartóra jellemző távolságtartó, sőt eléggé lenéző, de mindenképp fenséges tartást és modort, még sokkal vacakabbul jött volna ki...
Itt se a színész a hibás szvsz
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Kincső
- Nem elérhető
(És örülök, hogy végre felébredt a topic, és nem csak az egymondatos "de-édi-ez-a-kép" szinten csak így tovább )
- Quairessa
- Nem elérhető
Artemisz írta:
"Amint ezt a talán könyvhöz leghívebb filmes jelenet, Denethor és Faramir utolsó beszélgetése is bizonyítja."
Lehet hogy Faramir jelleme szempontjából ez a könyvhöz leghívebb filmes jelenet, de maga a jelenet a könyvböl kiemelt félmondataival teljesen mást mutat mint a könyv és ezzel legalább annyira tönkreteszi Denethor jellemét mint amennyire a TTT Faramir jellemét (amit a bövítettben már Denethor karakterének tönkretételével próbáltak helyrehozni, csak épp így még jobban távolodtak a könyvtöl). Ha csak a mondatok másik felét hozzámondták volna és esetleg nem változtatják meg a helyüket, teljesen más lett volna. Általában nagyon jól oldották meg a film során hogy honnan ragadjanak ki szövegrészleteket a regényböl vagy melyik más szereplö szájába adják, de Denethor esetében ez a jellemét torzította el ami nem jó.
- Artemisz
- Nem elérhető
És ebben az a legfájóbb, hogy, amint már többeknek említettem, Dave TÖKÉLETESEN EL TUDTA VOLNA JÁTSZANI A KÖNYVBELI FARAMIRT! Ő erre az ideális ember!Suhifarok írta: Én csak azért nem rajongok a filmbéli Faramirért, mert az elején cefetül negatív szereplőnek állították be, és ez naon nem tecc!! De erről nem szegény David tehet...!
Amint ezt a talán könyvhöz leghívebb filmes jelenet, Denethor és Faramir utolsó beszélgetése is bizonyítja.
Uff, beszóltam! (c)
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Suhifarok
- Nem elérhető
Silima/Shagrat írta: Nem tudom, ki hogy van vele, de - kövezzetek meg - én nem is annyira a film-Faramirért vagyok oda, hanem a "könyv-Faramirért". Valahogy jobban el tudom róla képzelni mindazt, amilyennek leírták, meg amilyennek Adarel is, ha ugyan értitek, mire gondolok. Meg a számomra nagyon fontos az emberek szeme. A kékszemű DW, ugyan nem küldeném el a... csudába, ha ideállna elém teljes életnagyságban, de számomra nem volt úl "Faramiros". (Ha még egy kicsit folytatom, tényleg megköveztek... ) Meg emberi gyengeség, de nekem a sötét szemű emberek jobban tetszenek, attól függetlenül, hogy nekem állítólag hatalmas Gollamkék-szemeim vannak... Mindezektől függetlenül az alakítása tényleg jó volt, meg így már szinte el sem tudnék képzelni mást a helyére.
Jöhetnek a kövek!
Áááá, nem hiszem, hogy megköveznek! Habár... Én csak azért nem rajongok a filmbéli Faramirért, mert az elején cefetül negatív szereplőnek állították be, és ez naon nem tecc!! De erről nem szegény David tehet...!
- Aldaron (büzsü)
- Nem elérhető
Köszi Sil! Na ezek tényleg jók!!!!Sil írta: Artemisz képei: itt a David-es capek közül az alsó sorban az 5., a 4., és a középső sorban az 5.:
fanzone50.com/DW/RD.html
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
fanzone50.com/DW/RD.html
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Aldaron (büzsü)
- Nem elérhető
Nem hozza elő a képeket, és szerintem rosszul linkelted be, mert Jobb egérgomb, Cél mentése más néven... - ezzel a módszerrel sem megy... Le kéne ellenőrizd, ok? Mert szeretnénk látni, minek örülsz úgy....Artemisz (Celebthil) írta: Jujjdeédii!! Miccsoda pofik!!
Ez!
www.geocities.com/myth_laid/RD_DW_167.jpg
Meg ez!
www.geocities.com/myth_laid/RD_DW_165.jpg
De ez is naggyonheles:
www.geocities.com/myth_laid/RD_DW_088.jpg
Köszikee!!! :hello:
- Silima
- Nem elérhető
Jöhetnek a kövek!
- Adrael
- Nem elérhető
Luineheciel írta: Egy jó pár screen captures Bocsi, ha már voltak!
fanzone50.com/DW/
Tudjátok, sztem ez a kép nagyszerűen adja vissza azt a Faramirt, akit Tolkien mester alkotott. Persze, láttam már ezt a képet, de szívesen elnézegetem még, mert ezen olyan kedves, bölcs mosolyú, békességszerető, de érzik rajta, hogy szétfeszíti az erő....
Pont olyan, akiről el tudom képzelni, hogy belenéz a szemembe, és tudja, mire gondolok.
- Artemisz
- Nem elérhető
Ez!
www.geocities.com/myth_laid/RD_DW_167.jpg
Meg ez!
www.geocities.com/myth_laid/RD_DW_165.jpg
De ez is naggyonheles:
www.geocities.com/myth_laid/RD_DW_088.jpg
Köszikee!!! :hello:
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
- Luine Baenre
- Nem elérhető
- Aldaron (büzsü)
- Nem elérhető
Niniel Nienor írta: Kár, hogy az ausztrál filmhét után így leült itt az élet
Sajnos nekem nem volt szerencsém látni a Bankot, de ha valaki megnézte, az légyszi írjon róla egy kimerítő élménybeszámolót! Köszi!
Köszi Niniel Nieron, a számból vetted ki a s(z)ót ..., engem is érdekel
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
Sajnos nekem nem volt szerencsém látni a Bankot, de ha valaki megnézte, az légyszi írjon róla egy kimerítő élménybeszámolót! Köszi!
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
Meg kell mondjam, azért a közönség eléggé befogadó volt, mert nem csak én nevettem gyakran és harsányan
De David valóban jó pasi.... csak egy baja van: túl jó pasi....
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Findulias
- Nem elérhető
Én is voltam a Better than sex-en.
Újfent bebizonyosodott, hogy Dave álompasi. Külosőleg 100%, "belsőleg" is OK az interjúk alapján...... sóhaj
[size=9:3mldr2gd]Mit ne mondjak, bevállalnám[/size]
Észrevettétek, hogy a közönség 70%a lány volt? :
Kár, hogy Mao-n nem lehet ezt a filmet beszerezni, asszem én lennék az egyik első
Na, ma szépet fogok álmodni!!!!
:tongue:
:faramir1:
Annon edhellen, edro hi ammen!
Fonnas nogothorim, lasto beth lammen!
- Niniel Nienor
- Nem elérhető
Nagyon ari film volt
Az volt a furcsa, hogy nekem van egy ismerősöm, aki pont úgy viselkedik, mit a filmben David, és van egy olyan ismerősöm is, aki csak úgy spontán hasonlít rá kívülről... Érdekes volt így keverve látni "őket"
A Bankról sajna lemaradtam és erre is az utolsó pillanatban vettünk jegyet, de megérte
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
- Adrael
- Nem elérhető
Niniel Nienor írta: A gondori sisak sajnos mindenkin olyan szarul áll Ez az egyetlen dolog, ami nem tetszik Minas Tirithben. Kár, hogy ezt így elbaltázták...
Nem mindenkin! Pippinen pl. egész aranyos. És Faramiron is, tuti, jól állt volna, ha nem szűkítik úgy be az alját. Mert Faramir haja ugye, olyan fazonú, amit nem előnyös oldalt lelapítani.
- Findulias
- Nem elérhető
Köszi, hogy szóltál az ausztrál filmhétről! Nagyon hálás vagyok érte.
Voltam hétfőn megnézni a Bankot! És NAGYON JÓ VOLT!!!
Amikor Dave először feltünt a vásznon, azt hittem, odaolvadok...
De aztán a filmre is odafigyeltem, és nagyon tetszett!
Nem az rili hálivúdi film, érezni lehetett, hogy ez bizony ausztrál termék.
Egy zseni matematikus-közgazdászról szólt (Dave), aki megoldotta a
gazdaság egyik legnagyobb rejtélyét, az emberi döntés általi piacváltozást!
Frankó kis programot írt rá.... gyakorlatilag nem lett szükség bankokra
Eközben becsajozott , és "bosszút állt" az apja halálán.
És mindezt angolul! Kicsit necces volt az ausztrál akcentus miatt, de kaptunk tolmácsgépet!
Már alig várom a szerdát! A Better than sex-et már azóta meg akarom nézni, amióta emberünket először megláttam a vásznon (Most nem a Moulin Rouge-ra gondolok )
Üdv mindenkinek!
Annon edhellen, edro hi ammen!
Fonnas nogothorim, lasto beth lammen!