- Köszönetek: 0
Vimpár Gittegylet
- Artemisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
1:
Idril Celebrindal személyében MEGSZÜLETETT ELSŐ LÁNYOM, 2004.03.14.-én, kb. délután 2 óra tájban, szemtanúk: Fimbrethil és Minerva.
2:
Elolvastam a Lestatot.
Még nem véleményezek, hagyom, hogy ülepedjen!
JÓ VADÁSZATOT MINDENKINEK!!
lassan kibomló
cseresznyevirág vagyok
Isten tenyerén
Az Erdő legyen Veletek!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Supersonica
- Nem elérhető
Amúgy meg ahány féle film vagy könyv, annyi féle koncepció, hogy hogy léteznek a vámpírok.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Konyhatünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
icke írta: Üdvözletem!
Amennyire emlékszem, Rice néninél nem kell kihányniuk - bár hogy mit csinálnak vele, azt nem írja le... A vízbefúlás szerintem egy az egyben hülyeség, ez sehol máshol nem jelenik meg. De a kanonizálás mindenképp probléma
icke
Kicsit megint lemaradtam, mert nem jutottam nethez hosszú napokig, de a fentiekre reagálva: én legalább négyszer elolvastam az Interjút, de úgy rémlik, a vámpírok nem esznek oly módon, mint az emberek, tehát nem is hányhatják ki. Csak úgy csinálnak, mintha ennének, asszem maga Louis mondja, hogy hihetetlen, hogy a halandók mennyire nem veszik észre azt, hogy csak imitálják az emberi táplálkozást.
A későbbiekre reagálva (a véres dolog): igaza van annak, aki azt mondta (már nem tudom, ki volt az ), hogy mint élőhalottaknak, a vámpírok nem termelhetnek saját vért, amit meg a halandóktól vesznek, mint táplálékot, az biztosítja számukra az "életerőt"; ja és mindenképpen szimbolikus erővel bír, a Krisztus szent vére-koncepció ellentéte szerintem. Tehát nem csak életben tart, hanem hatalmat is ad, mint afféle "szentség".
Különben én meg a szerepjátékos dolgokban nem vagyok jártas, ha egyoldalú lennék a hozzászólásaimban, akkor az azért van van, mert én csak az irod. szövegeket ismerem.
Namárie! Nai hiruvalye Valimar.
Nai elye hiruva. Namárie!
- gillz
- Nem elérhető
Na, akkor most mi is az alap?
Szvsz mindegy. Mivel az egyik példának felhozott vámpírfajta sem létezik, de a maguk világában megállják a koncepciók a helyüket, ezét nem érzem szükségesnek, h dönteni kelljen. Csak amikor beszélünk valamely vámpírról, közöljük, melyik fajtára gondolunk.
Nellas: miért nehéz elfogadni, h a vámpírok "gonoszak, megölik az embereket és halhatatlanok"?
A gonoszság persze relatív, de azért egy olyan lény, aki kilóg az emberi társadalomból azzal, h embereken élősködik ( a vérükön, illetve a munkájukon, mert gyanítom, h nem sokáig végeznek értelmes munkát haláluk után) hamar túllép a bevett erkölcsi és etikai korlátokon... tehát gonosz lesz. Nem feltétlenül a saját szempontjából persze.
A Lestat: hát, nekem tetszett a regény, de Lestatból alaposan kiábrándultam. Főleg a Kárhozottak Királynője után...
Világképileg nekem a vempájőr maszkarád tetszik a legjobban, de gyanítom, h szerepjáték-léte miatt azért, mert többet foglalkozom vele.
need more brainz. yourz. now.
- Dínchamion
- Nem elérhető
Nellas írta: Bocs, hogy közbeszólok itt Dín és Lestat párbeszédébe, de engem nagyon irritál ez a "a vámpírok halhatatlanok" szöveg. Most mindjárt leharapjátok a fejem , de én nem érzem úgy, h. ezek a lények azok lennének. Persze még nem olvastam Anne Ricet (azt a CSODÁT, szégyellem is magam össze-vissza ), majd ha nekiestem és kivégeztem, lehet, h. teljesen más lesz a véleményem.
Nem muszáj, hogy egyezzen a véleményünk (szörnyú is lenne, ha mindenben egyetértenénk). Anne Rice-ra meg akkor mondd, hogy "csoda", ha elolvastad -- néha bizony nagyon nem az.
Nellas írta: Újra és újra visszatérek az én kis cuki, "darrenshanes" vámpírjaimhoz. Számomra ők a leghihetőbbek. Nehéz ugyanis elfogadni, hogy (egyes legendák szerint, nem tom a Lestat mit ír), gonoszok, megölik az embereket és persze halhatatlanok... Na jó, a gonosz nem mindenhol igaz. Hát... ennyi.
Hm. A gonoszság szvsz nézőpont kérdése, és általában elég jól árnyalják őket -- a babonák "ördögi" meg "velejéig gonosz" vámpírjaihoz meg no comment. Nem alap. Az emberölésről: hát kérem, enni kell, ugye. A halhatatlanság meg nem is olyan nagyon frankó, főleg olyan hátrányokkal, mint amilyeneket a vámpírok kapnak -- ez tipikusan az elsőre jól hnagzik, csak ott az apró betű-kategória.
Dín
- You are under arrest, Chancellor!
- Are you threatening me, Master Jedi?
- Nellas
- Nem elérhető
"Csak engedj élni... tüzekbe nézni...
tilinkószónál... mesét mesézni..."
- Lestat
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Tisztán, tömören visszhangzott a szűk szobában, úgy sírt könyörögve, ahogyan egyedül a hegedű képes. "
- Dínchamion
- Nem elérhető
Lestat írta: Hmmm, ez egy teljesen korrekt cím. Mit meggondolkoztam rajt és még hasonló sem jutott az eszembe 8O
A teljes szöveget pedig valóban nem ártana ismerni, de úgy érzem gyönge lelkem még nem készült fel rá, hogy ötszáz akárhány oldalát elolvassam angolul. Az egészről annyit tudok, hogy nem a Vámpírkrónikák része, és, hogy Velencében játszódik valamikor a középkorban, vagy az új kor hajnalán.
Elektronikusan van meg? Mert ha igen, átküldhetnéd mailben, vetnék rá egy pillantást...
Dín
- Lestat
- Nem elérhető
A teljes szöveget pedig valóban nem ártana ismerni, de úgy érzem gyönge lelkem még nem készült fel rá, hogy ötszáz akárhány oldalát elolvassam angolul. Az egészről annyit tudok, hogy nem a Vámpírkrónikák része, és, hogy Velencében játszódik valamikor a középkorban, vagy az új kor hajnalán.
"Tisztán, tömören visszhangzott a szűk szobában, úgy sírt könyörögve, ahogyan egyedül a hegedű képes. "
- Dínchamion
- Nem elérhető
Lestat írta: Apropó Anne Rice könyvek! a Cry to heaven-nek Ti milyen címet adnátok magyarul?
"Égbekiáltás", pl. De ismerni kellene a teljes szöveget.
Dín
- Lestat
- Nem elérhető
- Dínchamion
- Nem elérhető
Lestat írta: Rólam tudni kell, hogy nem vagyok egy nagy könyvbúvár, de az Anne Rice-ok nagyon megfogtak. Meg is van az összes, amit magyarul kiadtak (Az interjú mindkét kiadása, meg angolul három másik könyv, hogyha hamarabb megtanulnék angolul, mint ahogy magyarul kiadják)
Nekem is van egy csomó Anne Rice-om e-textben angolul. Ha köll valakinek, sikítson (lehtőleg mailben v. priviben).
Dín
- Lestat
- Nem elérhető
- Dínchamion
- Nem elérhető
Lestat írta: Vagyis: vagyon nagyon különbözik az ízlésed, vagy meglátod mi is A könyv. :evil3:
Hümm. Van ilyen? :shocked: Most éppen a Rózsa neve A Könyv, de ez szinte naponta változik.
Dín
- Lestat
- Nem elérhető
Vagyis: vagyon nagyon különbözik az ízlésed, vagy meglátod mi is A könyv. :evil3:
- Dínchamion
- Nem elérhető
Lestat írta: Ehhez csak annyit, hogy az a kedvenc könyvem. Szerintem AR nagyon eltalálta a középkorias hangulatot, az intrikát és magát a sztorit is. Bár meg kell vallani az Interjú is alapmű. De úgy érzem a Lestat az egyetlen könyv, amit még vagy háromszor ki tudnék olvasni.
Mindig mondogatom, hogy ideje lenne megint nekiállni. Amikor a kezemben volt, fiatal voltam, tapasztalatlan és bohó... Most már valószínűleg fel is fognám, amit olvasok.
Dín
- Lestat
- Nem elérhető
Dínchamion írta:
Lestat írta: Dínchamion: a babonás része mindenképpen így van, de nem jut eszembe, hogy az étkezésre vonatkozó rész melyik könyvben és hol van leírva, de ha választanom kéne, akkor Lestat, a vámpír Lestat vámpírrátétele Magnus monológja
Na onnan tutira nem rémlik, mert nem jutottam el odáig... A Lestat-t én rettenetesen untam anno, és azóta sem olvastam újra.
Ehhez csak annyit, hogy az a kedvenc könyvem. Szerintem AR nagyon eltalálta a középkorias hangulatot, az intrikát és magát a sztorit is. Bár meg kell vallani az Interjú is alapmű. De úgy érzem a Lestat az egyetlen könyv, amit még vagy háromszor ki tudnék olvasni.
- Dínchamion
- Nem elérhető
Lestat írta: Dínchamion: a babonás része mindenképpen így van, de nem jut eszembe, hogy az étkezésre vonatkozó rész melyik könyvben és hol van leírva, de ha választanom kéne, akkor Lestat, a vámpír Lestat vámpírrátétele Magnus monológja
Na onnan tutira nem rémlik, mert nem jutottam el odáig... A Lestat-t én rettenetesen untam anno, és azóta sem olvastam újra.
Dín
- Lestat
- Nem elérhető
- icke
- Nem elérhető
Amennyire emlékszem, Rice néninél nem kell kihányniuk - bár hogy mit csinálnak vele, azt nem írja le... A vízbefúlás szerintem egy az egyben hülyeség, ez sehol máshol nem jelenik meg. De a kanonizálás mindenképp probléma
icke
ignis sum quae contra frigus ardet
- Dínchamion
- Nem elérhető
Lestat írta: Igen, ez egy örök kérdés. Immáron harmadik éve folytatok vitákat vámpírokról a neten, és ez eddig mindig alapprobléma volt. Én szeretem Anne Rice-t alapnak venni, hiszen nekem az ő világa sokkal szimpatikusabb, míg szerepjátékban csak a Vampire volt kivitelezhető, ami mint szerepjáték igen jól megállja a helyét. f
Hm. Nekem Anne Rice szimpatikus ugyan, de a Vampire "technikailag" és "ideológiailag" szerintem kiforrottabb. Ennek ellenére nekem szimpatikus az Underworld koncepciója is.
Lestat írta: Az ételkihányós dolog az Vampirebe biztosan így van, Anne Rice-szerint? mintha ott is. nem emléxem már rá sajnos
Nem Louis mondja az Interview elején, h a szenteltvíz meg a többi csak babona? Meg hogy tudnak enni? Affene, lusta vagyok most megnézni.
Dín
- Lestat
- Nem elérhető
- Dínchamion
- Nem elérhető
Lestat írta: Mert itt ugye nem csak az agyi vérellátásról van só, hanem vegyük például a szerveket, amik tönkremennek, elcsökevényesednek. Szvsz a gyomor, a szív és az agy kivételével minden. Mint azt azonban tudjuk a beszéd elsődleges szerve a tüdő, amiből a kiáramló levegő stbstb. Namost, ha tüdő nincs, akkor nincs miből kiáramlania a levegőnek, ezért nem is tudnának beszélni.
Hogy most ez Vampire rendszerben nem így van egészen, az meglehet, de néha nagyon keverem a vimpárt a vámpírral.
No igen, itt is probléma a kanonizáció... Mert ugye mit veszünk hitelesnek? Anne Rice alapján mindenképpen működnek a szerveik (tudnak enni, inni, csak később kihányják -- jól emlékszem, h ez AR? Én is néha keverem ). Underworld alapján belefulladhatnak a vízbe. Satöbbi. Na, akkor most mi is az alap?
Ezt legalábbis jó lenne tisztázni.
Dín
- Lestat
- Nem elérhető
Dínchamion írta: Mivel pedig a saját szervezetük nem termel vért, ezért nincs "saját" vérük.
Egyébként ez egy érdekes biológiai kérdés (nem értek hozzá, csak mondom ), hogy ha nincs vérük, akkor az agyi oxigénellátást és ilyen apróságokat minek a segítségével égzik el.
Viszont ha abból indulunk, ki, hogy ők orvosilag halottak, akkor egyszerűen nincs szükségük arra, hogy vérrel lássák le a szerveiket. Valamilyen természetfeletti módon képesek létezni, de szerveiket többé nem használják nem kell őket működtetni sem.
icke
Testvéreim, és gyermekeim!
Sok-sok ellentmondás van a dolgokban, és mindennek a kulcsa a mágia. Úgy gondolom a mágia és a varázslatok lehetnek az egyetlen olyan magyarázatai a dolgonak, amibe nem lehet belekötni.
Mert itt ugye nem csak az agyi vérellátásról van só, hanem vegyük például a szerveket, amik tönkremennek, elcsökevényesednek. Szvsz a gyomor, a szív és az agy kivételével minden. Mint azt azonban tudjuk a beszéd elsődleges szerve a tüdő, amiből a kiáramló levegő stbstb. Namost, ha tüdő nincs, akkor nincs miből kiáramlania a levegőnek, ezért nem is tudnának beszélni.
Hogy most ez Vampire rendszerben nem így van egészen, az meglehet, de néha nagyon keverem a vimpárt a vámpírral.
- Dínchamion
- Nem elérhető
icke írta: Én értek hozzá valamicskét, és azt kell mondjam, hogy a vápírok léte mindenféle ismert biológiai törvényszerűségnek ellentmond Viszont ha abból indulunk, ki, hogy ők orvosilag halottak, akkor egyszerűen nincs szükségük arra, hogy vérrel lássák le a szerveiket. Valamilyen természetfeletti módon képesek létezni, de szerveiket többé nem használják nem kell őket működtetni sem.
icke
Izé, ez nekem úgy tűnik, mintha ráhúzható lenne pl. a zombikra is... Azért a vámpírokat nem venném egy kalap alá pl. a sírból előkúszó, agyatlan élőhalottakkal.
Dín
- icke
- Nem elérhető
Dínchamion írta: Hm. Ezzel nem értek egyet. A vér a vámpíroknak táplálék , ergo nem az "övék", hanem bennük van, és bizonyos folyamatok közben használják (mint az Éhség csillapítása). Semmivel sem jobban az "övék", mint amennyire a "miénk" az étel, amit megeszünk, átalakítunk/felhasználunk és végül ürítünk... Szvsz.
Mivel pedig a saját szervezetük nem termel vért, ezért nincs "saját" vérük.
Egyébként ez egy érdekes biológiai kérdés (nem értek hozzá, csak mondom ), hogy ha nincs vérük, akkor az agyi oxigénellátást és ilyen apróságokat minek a segítségével égzik el.
Én is úgy értettem, csak kicsit elvont akartam lenni
Én értek hozzá valamicskét, és azt kell mondjam, hogy a vápírok léte mindenféle ismert biológiai törvényszerűségnek ellentmond Viszont ha abból indulunk, ki, hogy ők orvosilag halottak, akkor egyszerűen nincs szükségük arra, hogy vérrel lássák le a szerveiket. Valamilyen természetfeletti módon képesek létezni, de szerveiket többé nem használják nem kell őket működtetni sem.
icke
- Dínchamion
- Nem elérhető
Akkor is az ő vére lenne, ha nem tette volna azzá, hiszen a kiszívással birtokba vette
Én a "nincs vérük"-et úgy értettem, hogy alaphelyzetben a szervezetük nem termel vért; "saját", egyéni vérük tehát nincs. Csak külső forrásból szerezhetik be, és ha ez megtörtént, onnantól természetesen az "övék"...
icke
Hm. Ezzel nem értek egyet. A vér a vámpíroknak táplálék, ergo nem az "övék", hanem bennük van, és bizonyos folyamatok közben használják (mint az Éhség csillapítása). Semmivel sem jobban az "övék", mint amennyire a "miénk" az étel, amit megeszünk, átalakítunk/felhasználunk és végül ürítünk... Szvsz.
Mivel pedig a saját szervezetük nem termel vért, ezért nincs "saját" vérük.
Dín
- Raweny
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Akkor is az ő vére lenne, ha nem tette volna azzá, hiszen a kiszívással birtokba vette
Én a "nincs vérük"-et úgy értettem, hogy alaphelyzetben a szervezetük nem termel vért; "saját", egyéni vérük tehát nincs. Csak külső forrásból szerezhetik be, és ha ez megtörtént, onnantól természetesen az "övék"...
icke
Nnnna akkor ebben egyet értünk
-Egy hely a földön és egy a Pokolban.
-És a Mennyország?
-Oda nincs meghívónk.
www.gportal.hu/hellspirit
- Ringbearer
- Nem elérhető
Alatáriel írta: Ide merjek pofátlankodni a Darren Shan könyvein "felhalmozott" (igen csekély) tudásommal?
Igeenn! Én is imádom azokat a könyveket!!
De el szeretném olvasni a többi vámpírkönyvet is!
"Be the change you want to see." Gandhi
- icke
- Nem elérhető
icke