Kvíz játék
- Cerebrum
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ery írta: Igen! Igen! Igen!
Végére értem a kvíznek, összesen két hibával!
Nem adott több kérdést
Tyű! Gratula! :itscool: De nem 570 akárhány kérdés van fenn idáig? Akkor vajon miért nem engedett tovább? Na mindegy, most én is nekiugrom, aztán meglátjuk...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ery
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Végére értem a kvíznek, összesen két hibával!
Nem adott több kérdést
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ery írta: Grat Cerebrum!
De nem adom fel!
Köszike. Ne is add fel, mert akkor nem lesz motivációm játszani... Ja és sok sikert hozzá!
- Ery
- Nem elérhető
De nem adom fel!
Καναπή!
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Köszönetek: 4
Bár ezt a kérdést nem én tettem fel, már épp akartam mondani, hogy szvsz a Celebrimor a helyes, de utánanéztem, és tényleg Celebrimbor... 8O Ugye a szelektív olvasás átka... A magyar változatban a két legfontosabb helyen el van írva a neve: amikor a Tanácsban először szó van a gyűrűk készítéséről, és a Magyalföldi Kapu feliratánál is Celebrimor szerepel... Hogy a többi helyen Celebrimbor, az valahogy elkerülte az én figyelmemet is, ennyi éven keresztül...Cerebrum írta: de a Ki készítette a Hármat? kérdésben Celebrimbor helyett Celebrimor van írva
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Meleth_lin
- Nem elérhető
Az előbb játszottam, és volt egy olyan kérdés, hogy: Kik indultak el a Zsáklakból? (gondolom a könyv szerint) És erre volt a négy válaszlehetőség:
1.Frodó és trufa
2. Frodó
3. Samu és Pippin
4. erre nem emlékszem pontosan, és nem akarok hülyeséget írni, de biztos nem a jó válasz...
erre nem az a jó, hogy: Frodó és Pippin, vagy Frodó, Pippin és Samu esetleg???
"(...)That's the most important part of the story: the ending.
This one... is very good. This one's perfect."
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Leguanember írta: Egy kérdés a végére: Megkérdezik azt, hogy van-e titkos bejárata az üregnek. (Nem tudom pontosan idézni.)Na ez mi a lópikula??? (azért is piszkálja a csőröm, mert már végigzongoráztam mind a négy választ, és egyik sem volt jó...
Ezt ugyan nem en tettem fel, de erdemes elolvasni az "Egy rég várt ünnepély" (GYU I/1) masodik bekezdeset Tehat kb a konyv leges-legelejen van rola szo (Ez a konyv harmadik mondata a prologust nem tekintve).
- Leguanember
- Nem elérhető
???Egy kérdés a végére: Megkérdezik azt, hogy van-e titkos bejárata az üregnek. (Nem tudom pontosan idézni.)Na ez mi a lópikula??? (azért is piszkálja a csőröm, mert már végigzongoráztam mind a négy választ, és egyik sem volt jó...
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
svindler írta:
Alyr Arkhon írta: Az egyik kedvencem:
Mlyen tünde Legolas, laiquend vagy silvan? (legjobb tudomásom szerint ez a kettő egy és ugyanaz...)
Nem ugyanaz. A Laiquend-ek Ossiriandban eltek, ok keltek at utoljara a Kek hegysegen (Beleriand, a Kek hegysegtol nyugatra).
A silvanok meg joval elobb levaltak a tundek csapatarol es a Köd hegysegtol keletre eltek.
Thx...
(ezért jó ide járni... remélem meg is jegyzem... az én agyam is olyan mint Papsajté, azzal a különbséggel hogy amit berakok az lehet hogy legközelebb nem lesz benne... )
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
- svindler
- Témaindító
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Az egyik kedvencem:
Mlyen tünde Legolas, laiquend vagy silvan? (legjobb tudomásom szerint ez a kettő egy és ugyanaz...)
Nem ugyanaz. A Laiquend-ek Ossiriandban eltek, ok keltek at utoljara a Kek hegysegen (Beleriand, a Kek hegysegtol nyugatra).
A silvanok meg joval elobb levaltak a tundek csapatarol es a Köd hegysegtol keletre eltek.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Nilraen írta: NEM SIKERÜLT!!!
Pedig nagyon sokszor próbáltam...minimum 30x...
Neked,hogy megy?
Egyébként van olyan,hogy egy kérdést töbször is föltesz,de a válaszok más sorrendbe vannak.Az azt jelenti,hogy valaki többször is feltölti a kérdését,vagy a kvíz megkavarja nekünk?(nem tudom Tud-e olyat)
A válaszokat a gép kavarja meg, de emellett egy-egy kérdés többször is fel van rakva...
(Nekem nem a tündével volt bajom, bevetvén azt a 3 szót amit quenyául tudok, sikerült a liptelassét és az Anar...-t is megfejtenem, de amikor harmadszor teszi fel a kérdést, hogy ki ölte meg Szmógot, hanyadikán volt Frodó szülinapja, ki Frodó apja... hát...
Az egyik kedvencem:
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Kérdésedre alighanem az a válasz, hogy a progi kavarja meg a kérdések/válaszok sorrendjét, gondolom egy Random generátorral.
És ne add fel! Akkor is legyőzzük!!!
- Nilraen
- Nem elérhető
Pedig nagyon sokszor próbáltam...minimum 30x...
Neked,hogy megy?
Egyébként van olyan,hogy egy kérdést töbször is föltesz,de a válaszok más sorrendbe vannak.Az azt jelenti,hogy valaki többször is feltölti a kérdését,vagy a kvíz megkavarja nekünk?(nem tudom Tud-e olyat)
"Tolkien úgy érezte Középfölde varázsa Aragornnal együtt meghalt."
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Ezt én minden nap eldöntöm.(csak aztán sosem jön be)
Donald Sutherland (Csodabogár, Kelly hősei) után szabadon: "Már megint ezek a negatív hullámok!!!"
Nilraen!!! Holnap REKORDOT ... FOGUNK... MINDKETTEN... DÖNTENI... AZÉRT... IS...!!!
(Na, ez a donor által messengerkénet működő, a computerizáltan szeparált recipiens felé küldött telepatikus szuggesztió...)
Szóval csak pozitívan!!!!
Legyőzzük...
Alcar
- Nilraen
- Nem elérhető
Alcarcalimo írta: Jaja... engem meg még a számok visznek a sírba, valami megyei időszámítás szerint mikor volt a morotvai csata vagy mi. Mindig utáltam a matekot, de hát ez egyéni szocproblem. Nem is szóltam, ilyen is kell(het) bele.
A szintek kialakítás is jó ötlet, szóval csak így tovább!!!
(Holnap azért is rekordot döntök...)
Na ebben egyetértünk,ezek a kérdések sem a kedvenceim...
"(Holnap azért is rekordot döntök...) "
Ezt én minden nap eldöntöm.(csak aztán sosem jön be)
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
A szintek kialakítás is jó ötlet, szóval csak így tovább!!!
(Holnap azért is rekordot döntök...)
- Ery
- Nem elérhető
Καναπή!
- Nilraen
- Nem elérhető
Csak néha,mikor éppen megdönteném a rekordomat és jön egy gondolinos kapus kérdés akkor az agybaj kerülget!!
Igen így volt,mert Ctrl+C-vel illesztettem be!Alcarcalimo írta: Arról nem is szólva, hogy tielyanna... (lehet hogy a kvízben így volt)
- Alcarcalimo
- Nem elérhető
Mit jelent: "Anar kaluva tilyanna"? (Nem mindenki tud ám tündéül!!)
Arról nem is szólva, hogy tielyanna... (lehet hogy a kvízben így volt)
Nagyon jó ötlet ez a kvíz, sőt szuper, viszont csatlakoznom kell az előttem szólóhoz.
Amúgy tényleg gratula annak, aki kitalálta, a kérdések összeállítóinak is (csak a javítás szándéka vezérel minket)
- Nilraen
- Nem elérhető
"Mi a HARMADIK gondolini kapu anyaga?" :dance: :bounce:
[size=9:2p1bnzid]Meg egyszer régen azt is hogy "Mi a HETEDIK gondolini kapu anyaga?"[/size]
- Nilraen
- Nem elérhető
Azt a kérdést,hogy Gondolin 7 kapuja miből van,ki tette föl???Nagyon nem volt vicces húzás ...Minden nap azokon a kérdéseken bukom el! (meg a Szilmarilok,és a Gyűrű Kersése kérdéseken..)
Ja és támogatnám az ötletet,hogy csoportokra osztják a kérdéseket!
Kedvenc kérdéseim:(többek között)
Mennyiért veszik a hobbitok a pónit Páfrány Pockótól?
A könyvek alapján hányan viselték valaha is az Egy Gyűrűt?
Mi a HETEDIK gondolini kapu anyaga?[size=9:2r4fsdcq](ezt mind a 7 változatban "imádom")[/size]
Mi lett volna eredetileg Frodó neve?
Ki Borbak Trufa felesége?-Tarisznyádi Zsákos Lobélia
Samu milyen fához hasonlítja az északi lápon látott óriást?
Mit jelent: "Anar kaluva tilyanna"?[size=9:2r4fsdcq](Nem mindenki tud ám tündéül!!) [/size]
- Kincső
- Nem elérhető
Sirgon Esgalnor írta: Ezenkívül, szerintem, nehézség szerint minden kérdést három nehézségi kategóriába kéne sorolni: (1) Könnyű v. alapvető, (2) közepes nehéz v. történetek jó ismerését kívánó, (3) vájt fülüeknek v. apró részletek, tolkini háttér tudását követelő fan kategória.
Ezzel csak az a baj, hogy mindenkinek más a könnyű és más a nehéz... Itt például valaki már beírta, hogy miért vannak filmes kérdések, mert mi van, ha valaki nem látta a filmet... 8O
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Leguanember
- Nem elérhető
Svindler, szuper hogy lehet kvízelni az oldalon! Köszönjük! Nem tudom, hogy úgy lehet-e, de én szívesen vállalnám a helyesírási ellenőrzést. De játszani még szeretnék Ezeket kijavítottad? : Hol láthatók PJ gyerekei...?-nél a válaszok kilógnak a keretekből, nem látni őket. A képek van, akinek lassan töltődnek le, és akkor is görgetni kell, mert rohadt nagyok.
Te látod, hogy ki töltötte fel a kérdést? Ugyanaz az ember, ha kétszer küldi el ugyanazt a kérdést, akkor csak az egyik van regisztrálva? És ha ugyanez két kül. kategória megjelölésével történik?
Szvsz: A Gondolin 7 kapujára vonatkozó kérdéseket felrakónak üzenem, hogy kissé fantáziátlan volt. Hét kapu-hét kérdés, ugyanazok a válaszok variálva. 245-féleképpen lehetne feltenni... Na jó, bocs a hangnemért! Ez azért nem jó, mert aki tudja, annak mindegy, aki meg nem, az hétszer botolhat bele ebbe a problémába. (Bár van benne logika ti. a kapuk sorrendjében.)
Örülök, hogy tetszett Fingolfin lova meg az élelmezési tiszt 4
Egy kérdés a végére: Megkérdezik azt, hogy van-e titkos bejárata az üregnek. (Nem tudom pontosan idézni.)Na ez mi a lópikula??? (azért is piszkálja a csőröm, mert már végigzongoráztam mind a négy választ, és egyik sem volt jó...
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Szerintem ne korlátozd le a kérdés számot. A forrás szerinti kategoriák jó ötlet.svindler írta: Amint lesz idom kicsit valtoztatok a jatekon, es lehet majd csak GYU/Hobbit illetve Szil/GYU keresese kategoriakban jatszani, meg persze majd vegyesben is. (Film/zene azert nem mert abbol viszonylag keves kerdes van) Arra is gondoltam, hogy az egy jatekon beluli kerdes szamot lekorlatozom. (Pl max 50 kerdes)
Ezenkívül, szerintem, nehézség szerint minden kérdést három nehézségi kategóriába kéne sorolni: (1) Könnyű v. alapvető, (2) közepes nehéz v. történetek jó ismerését kívánó, (3) vájt fülüeknek v. apró részletek, tolkini háttér tudását követelő fan kategória. Ennyit talán még úgy ahogy el lehet dönteni minden kérdésről. A játékban pedig több nehézségi fokozatból lehetne választani. Pl. mondjuk:
Kezdö - 95% (1) + 5% (2)
Haladó - 30% (1) + 65% (2) + 5% (3)
Mester - 50% (2) + 50% (3)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Sil írta:
"Az ország közepén pedig volt egy magas és meredek hegy, a Meneltarma, a Mennyország Oszlopa, (...)" [A Szilmarilok, Akallabeth]Alyr Arkhon írta: Én is kíváncsi vagyok, mi az az oszlop...
De ha még mindig nem megy, akkor nézd meg a Gyűrű keresésében, ott konkrétan is elhangzik...
Aham...
Az igazat megvallva a Szil nekem kissé magas, sokmindent el szoktam felejteni, és egyébként is csak kétszer olvastam eddig.
A Gyűrű keresését ha megszereztem volna, és olvastam volna, biztos tudnám...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/