-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Középfölde
-
Nyelvek és írások
Nyelvek és írások
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27471
Írta: Anonymous
Nem tud valaki arról, hogy hol lehet begszerezni a háromkötetes elf szótárat?
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27470
Oké ÉSzAH, oké...<br> <br> Késhegyig menő harcot vívok, főleg éjszakánként...<br> <br> Igyekszem...<br> <br>
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27469
Fiúk nagyon komoly nyelvi/nyelvészeti projektbe kezdtetek is. Miért nem lep meg, hogy Lamorak benne van???
/Szia Lamorak!/ <br> Olórin küzdj meg a stratégiai managementtel, alázd le a témát, én pedig igyekszem dűlőre jutni az óbabiloni kétnyelvű királyfelirataimmal és akkor folytathatjuk az eszmecserét bővebben is. Már nagyon várom a véleményedet. <br> ÉSzAH
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27467
Aki kíváncsi a Gyűrűversre különféle nyelveken, akktintson az alábbi linkre:<br> (a magyart én küldtem el nekik!)<br> <br> <a href=http://www.tolkien-archives.com/library/essays/diff-languages.shtml>The Ring Verse
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27466
Dínchamion,<br> <br> üdv!<br> Lamorak meg én már fűtjük a dolgokat, Napoleon is jelezte lejjebb, hogy segít...<br> <br> Ha ezzel a ++%//%!+&#@# vizsgával végzek, akkor lesz talán egy kis időm, és akkor nekiállhatunk egyrészt a nyelvtannak, másrészt az írásoknak, különös tekintettel a magyar hangzókhoz használható, ''nem használt'' jelekre.<br> <br> Olórin<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27465
Svindler,<br> <br> most itt a mailcímem a nickemben (click)<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27464
Olorin: Kuldj nekem egy mailt legyszi, ha ezt olvasod! Sajna nem adtad meg az email cimed a forumon
<br> <br> Ha vki mas tudja a cimet akkor legyen olyan jo es irja meg nekem. Koszi!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27460
Apropó: Skarlát Jimmy voltam, csak időközben megtaláltam az Igazi Tünde Nevemet... ajánlom mindenkinek, egész jópofa:
www.barrowdowns.com
, de ez mintha már lett volna (a link). Hamarosan elkészül a honlapom, ahol majd mindenféle nyelvészeti anyag elérhető lesz...
Igyekszem megcsinálni!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27459
Sziasztok! Én egy ideje foglalkozom már a tünde nyelvekkel (bocsánat: a quenyával, mert a sindarinba nem másztam bele). Éppen most fordítok egy komplex quenya nyelvtant, plusz egy szótárat is hozzá, ha elkészül, szívesen közkinccsé teszem... Amúgy írjatok emilt, meg minden, mert jó lenne összehozni valami jó csapatot ilyen téren (is)... <br> <br> Namárië!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27458
Szuperul kihozta a finn nyelvből az elf nyelvet!!!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27457
Igen, igen, igen! Az ötletet támogatom. Keresd fel Lamorakot, benne segítségre találhatsz!<br> Hű, ez most úgy hangzott, ahogyan a bölcs Vénhez küldik a legkisebb fiút...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27456
ELdöntenünk, természetesen.<br> <br> Én nem csak a quenya és a sinda írásához, hanem a magyarhoz is szeretném használni a tengwákat.<br> <br> Egyrészt szép, másrészt Tolkien is használta az angollal, így levelezett, harmadrészt tök jó megfigyelni a postáskisasszony arcát, amikor ilyen módon megírt levlapot adsz fel...
<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27455
Lalaith<br> <br> keményen szorongatom a gonoszt, de ő is engem! (varázsigéket kell leírnom ellene, szám szerint 2500 szót, és a felével vagyok meg...)<br> <br> A tengwarra is sort keríthetünk, én Wordben már egész szépen kikanyarítottam szövegeket a Tengwar Parmaite fonttal.<br> <br> De pont azt kell majd nagyon gondosan megbeszélnünk és ledöntenünk, hogy a magyar hangzókészletnek hogyan feleltessük meg a jeleket, mert jó pár hang van, amihez csak a szabályok alapján rendelhetünk jegyeket. <br> Új írásjegyek rajzolásáról szó sem lehet! A meglévőket kell használnunk, de van jó pár lehetőség. Hálistennek Tolkien sok mindenre gondolt...
<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27453
Ugyan nyelvtudós nem vagyok, de most elhatároztam, hogy quenyául fogok tanulni, csak ahhoz kellene egy olyan nyelvtan, ami érthető is. Bár van nálam egy, ami elég komolynak látszik, de angolul van, és én azt képtelen vagyok lefordítani. De hogyha Olórin megbírkózott a ''sötét erőkkel'' és lesz rá esély, hogy ezzel komolyabban is foglalkozunk, akkor én szívesen segítek amit csak tudok.<br> És azt is szeretném a közeljövőben, ha valaki teljesen világosan elmagyarázná nekem, hogy a tengwarral hogyan kell bánni...
)
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27452
Morgana,<br> <br> lásd alább: sötét erőkkel ( = stratégiai menedzsment vizsga) birkózom éppen, de amint legyűrtem őket, megpróbálunk mindent a többi nyelvtudóssal itt!
<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27451
Olórin! Én sindául szeretnék, de nagyon...
<br> Segíts!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27450
Olórin: engem a köznapi nyelv jobban érdekelne, de végeredményben szívesen tanulok bármit, ami a tündékkel kapcsolatos. De türelmes vagyok, mint ők, tehát egy hét már tényleg nem számít...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27449
Eia,<br> <br> a quenya a nemes-nyelv, a sinda az elterjedtebb, köznapibb tündenyelv, amennyire tudom...<br> <br> De majd kitaláljuk...<br> <br> BATTI:<br> <br> Ha a héten megleszek a vizsgámmal, akkor tényleg elküldök minden cuccot, ha hozzájutok, Svindlernek, és ő felteszi ide valahova...<br> <br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27447
Svindler: A Liv (Lit) Tyler topicban hagytram neked egy üzenetet. Nézd meg légyszi.<br> Kösz!
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27446
Batti:<br> <br> a
www.tolkien.hu/misc/tengwar
cimen fentvan egy adag font (ma kerultek fel uj torp runak is!) es ott van egy parmaite font is. Nem tudom erre gondolt-e Olorin, de a neve ugyanaz...
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27445
Olórin a sinda nyelvtan engem is foglalkoztat, pár dolgot már beszereztem, fontok, sinda-angol szótár. de az a Tengwar parmaite nincs meg. Hol tehet megtalálni?
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27444
Hmmm:<br> <br> addig írd meg, hogy a sindával vagy a quenyával érdemesebb-e foglalkoznunk (már tanulási szinten), a te véleményed szerint?<br> <br> Többen említették, hogy tündéül akarnak tanulni, de hát két nyelv is van
<br> <br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27443
Hmmm:<br> <br> üdv! jöjj és csatlakozz akkor hozzánk, többen többre jutunk!<br> <br> ÉSzAH:<br> <br> sajna, holnap vizsga, de utána igyekszem érdemben hozzászólni.<br> <br> Ja, és egy index-fórumos topiklakó is jelezte, hogy volnának nyelvi anyagai, össze lehetne vonni ezeket az erőforrásokat...<br> <br> Olórin<br>
-
Anonymous
-
Témaindító
-
Látogató
-
22 éve 10 hónapja #27442
Anim sinta eldher lammen er ai.<br> Ez kb azt jelenti, hogy én is tudok egy kicsit tündéül.
-
Közösség
-
Fórum
-
Tolkien HU Fórumok
-
Középfölde
-
Nyelvek és írások
Oldalmegjelenítési idő: 1.537 másodperc