- Köszönetek: 0
Frodó
- naughty
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
ha nem is szauronnak hívják!!!
ez az ősi történet a jó és a rossz harcáról (tudom, hogy nagy közhely)
ez az irodalom, a filmművészet táplálója!!!
sőt az emberiség és a világegyetem táplálója, akkor is , ha rosszul hangzik, de ez így van!!!
olyan nincs, hogy minden jó!!!
ha egy időre el is pusztítjuk a rosszat , és megnyerjük a háborút , béke lesz...a rossz akkor is benne van az emberi természetben !!!
és egyre gyűlik a világban...a homály nemcsak középföldén növekszik !
csak körül kell nézni!!!
ez szörnyen hangzik, de igaz!!
ennek ellenére észre kell vennünk a jót, és ki kell hoznunk a legjobbat a dolgokból!!!
mint ahogy Gandalf mondta: Ezzel mindenki így van ,aki hasonló időket él, mi csak affelől dönthetünk mit tegyünk az idővel, ami megadatott!!!
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Ronat/Szméagol
- Nem elérhető
Ez nagyon megragadott! Nekünk van egy telkünk Dunabogdányban és ott olyan rétek, dombok és kicsi patakok a fák árnyékában, bennt az erdőben. De Szauron nem pusztult el ennek még ma is mutatkoznak jelei. El kell adnunk a telkünket, mert túl nagy és nagypapám nem tudja ellátni.
A Sötét Úr nem halt meg és nem is fog soha.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- naughty
- Nem elérhető
itt közel van egy kis kert amit nagyon szépen gondoz a gazdája, és még sóska is terem benne!!!
ma a barátnőmmel loptunk onnan sóskát!!!
ahogy mi mondtuk "megdézsmáltuk zsizsik úr termését"
talán Frodo jól érezné magát itt!!!
remélem !!
de El ideköltözhetne!!!
"He drew a deep breath,
-Well, I'm back-he said"
- Ringbearer
- Nem elérhető
csak ő is egy hobbit aki, szeret a Megyében élni.
Jellemző, hogy a "legkisebb"nek kell végrahajtani a feladatot,
egy olyan valakinek akinek meg van hozzá az akarata.
Hogy itt jól érezné magát?
Ahol én élek, az oylan mint a Megye.
Pont ezen gondolkoztam el a minap. Sütött a nap, gyerekek
szaladgáltak a réten. Ha itt élne, talán jól érezné magát, bár a seb...
Hogy Valinorban örök életet kapott-e?
Szerintem igen, hiszen mégis neki (no meg pár útitársnak)
köszönhetik, hogy imádott Középföldjük megmaradt.
Igen, szerintem örök boldogságteljes élete van.
"Be the change you want to see." Gandhi
- Nyulhopsz!
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
És amikor kimegyek a moziból, akkor ott a jó kis szürke nagyváros.
Tárnokot is egyedül azért szeretem, mert nagyon jól tud kinézni ha süt a nap és minden virágzik, vagy télen, amikor minden tiszta hó!
Amúgy Tárnokot naon utálom, kivéve ezt az egy tényt.
- n8n
- Nem elérhető
a film is úgy kezdődik, h egy fa tövéen ül és olvas, Frodó szerette a fákat, réteket, ezekbe volt szerelmes az előző idézetben, csak elfelejettem, vagy vmi nagyon hasonló, na most már tényleg megyek,
n8n
n8n returns
- n8n
- Nem elérhető
Frodó? Itt? hát nem lenne boldog, az bizt...autók, zaj, szmog, ő imádta a Megyét!! hát h szerethetné ezt a világot? egyszer vmi ilyesmi volt a könyvben: "Frodó szerelmes volt a Megyébe, és ő volt a Megye nyájas ura" vagy vmi hasonló! nem igazán szeretné, és én i 1et értek Ganddal!
jó éjt mindenkinek, megyek, lefekszem, és elálmodom magam innen (legalábbis remélem!) Középföldére!
pusz:
n8n
n8n returns
- Ringbearer
- Nem elérhető
hogy ha úgy írta volna meg a könyvet, ahogy
a világ hatott volna rá, akkor Szauront rabszolgaként
tartják Barad-dúrban, és Szarumán elkészíti a saját Nagy Gyűrűjét,
vagy valami ilyasmi. Nem emlékszem pontosan, bocsássatok meg ha pontatlan voltam.
"Be the change you want to see." Gandhi
- Cicaful
- Nem elérhető
De még az elutazása előtti idők, békések voltak, hasonlóan élt, mint a többi hobbit. Biztos bulizgatott egy kicsit, evett mikor éhes volt (és akkor is mikor nem), dumálgatott a haverokkal stb, és néha álmodozott, olyan helyekről, ahova szeretett volna eljutni.
Hát nem ezt csináljuk mi most is? Legalábbis vannak ilyen emberek. (pl. a már említett barátom és én is).
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Dez
- Nem elérhető
Sokan vannak most is, akik inkább elmenekülnének a gondok elől, de nem mindegyikük lesz öngyilkos, inkább csak elővesznek egy könyvet, megnéznek egy filmet a moziban aztán beírogatnak a fórumba...
Szóval minden kornak megvannak az előnyei, hátrányai, és nagyon kevés kivételtől eltekintve viszonylag jól beilleszkednek az abban élő emberek. Nem kell teljesen azonosulniuk, hiszen lelkük titkos zugait úgysem érintheti a mindennapok változása.
Örömöm, mosolyom nekem már nincsen,
elárvultam nélküled, Drága Kincsem!
- Sesy
- Nem elérhető
Meg hogyan illeszkedhetne be? Amikor ő élt, az teljesen más világ. Meg ő a természetben élte le az egész életét, szerintem a mostani világ, a csupa-beton, koszos városok megrémitenék, és elszomoritanák, és az is, hogy az emberek jelleme is megváltozott, és hogy hiába pusztitotta el a Gyűrűt, és igy hiába semmisült meg Szauron is, az emberek már magukban hordozzák a gonoszságot, az árménykodást, a hazugságot.
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
''Ezért áldoztam föl magamat? Ezekért? Na neee!''
És felakasztaná magát...
- Cicaful
- Nem elérhető
Nos ez "utóbbi" (de hülyén hangzik ) - ha azt vesszük, hogy kb. 27-28 éves "emberi mértékkel" (ilyen esetben érdemes átszámítani) - jól is érezheti magát. Nekem van pont egy ilyen ismerősöm - ilyen Frodós. Magának való, nehezen visel el mást, kicsit különc, de mégis a legtöbb ember szereti, és baromi jó fej! Tehát vannak ilyen emberek!
Ja és ő látta a filmet (nem egyszer olvasta a könyvet), és neki nagyon tetszett - én kis Frodóm...
"A kihívás:
- Isilme
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- Isilme
- Nem elérhető
Amúgy szerintem is rengeteg minden függöt Samutól. Az egyik kedvenc részem, -amikor a legjobban borzongtam és hasonlók- az az, mikor Samu a hátán viszi Frodót, és belecsókol a tenyerébe...
Az rettentő szép és megható és... *elsírja magát*
ui.: Annyi szép meg jó dolgat olvastam a Találkozások topicban az általam is oly sokrabecsült Holddal meg az ő fényével kapcsolatban, hogy átkeresztelkedtem isitről Isilmére, azaz Holdfényre
Namárie tenn' enomentielva!
Isilme
- Cicaful
- Nem elérhető
"A kihívás:
- Isilme
- Nem elérhető
És bár rettentő sok potitív tulajdonsággal bír, mindebből még nem következik, hogy simán le tudja győzni a Gyűrűt. Hisz gondoljunk csak bele, ha nincs ott Gollam, még akármi is megtörténhetett volna.
Nekem pont azért Frodó a kedvencem, mert mindezek ellenére kitartott a végsőkig, mégha esélytelennek is látta a feledatot.
Isilme
- Nyulhopsz!
- Nem elérhető
Mert hát egy hobbitnak olyan tulajdonságai vannak, hogy alkalmas. Persze ha van benne némi kalandvágy, felelősségtudat, jó adag bátorság, kitartás... sötöbö sötöbö
És a hobbitok úgy alapjávavéve is olyanok, hogy az ember ki nem nézi belőlük mire képesek, és a Gyűrűvel se akarnak semmit, csak beledobni a Katlanba, ha az a feladatuk.
- Nyulhopsz!
- Nem elérhető
Ha meg egy tünde lett volna a Gyűrű-hordozó, akkor meg mi a poén a könyvben?
És egy hétköznapi valaki...
Egy hétköznapi ember megtartaná a Gyűrűt magának.
Egy hétköznapi tünde nem avatkozna bele, inkább elhajózna Valinorba.
Egy hétköznapi hobbit meg bezárkózna a hobbitlyukába, vagy odaadná a Gyűrűt egy olyan valakinek, aki talán el tudja vinni a Katlanig.
- Dez
- Nem elérhető
Nem lehet tudni, mi rejtőzik az emberek szívében.
És ritka az a képesség, hogy valaki az emberek szívének legmélyébe lásson...
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- Isilme
- Nem elérhető
Bár Egyed gazda jórészt e Szerencsének köszönhette a kincseket és a győzelmet, de abban mégis hasolnít Frodóra, hogy előtte egy inkább hétköznapi figura volt, mintsem hős. Persze Frodó sokkalta nemesebb és összetettebb lélek volt, de szerintetek megálja a helyét ez a párhuzam :
Isilme
- Hobbitleány
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-Én elviszem a Gyűrűt-mondta-, bár az utat nem ismerem.
- Elanor
- Nem elérhető
- Isilme
- Nem elérhető
- Hobbitleány
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Visszatérve a témára:szerintem méltó befejezése a könyvnek, hogy Frodó elmegy. Hiszen abban a világban nagy hírességek vannak. Sokan döntöttek úgy hogy elhajóznak.(erre a könyvbeli függelék is utal.) És őszinténszólva hol is lehetne Frodó, mint a legnagyobbak közt!
Bár azzal egyetértek, hogy Tolkien kissé mellőzi a nőneműeket a filmből, de így legalább nincs kire féltékenynek lennem..
Meg azért ha ez a könyv is ugyanolyan felhőtlen boldogsággal zárult volna, mint a könyvek nagy része, nem lenne olyan különleges. De ez az én véleményem. Lehet vele vitatkozni. Egy biztos: Frodó örökké élni fog!!
-Én elviszem a Gyűrűt-mondta-, bár az utat nem ismerem.
- Dez
- Nem elérhető
- Dez
- Nem elérhető
Ha talál egy feleséget és vele boldogan él, nem kell elválnia tőle, mert nem is kívánkozna Valinorba! Samu sem ment el jó ideig a családja miatt!
- Sesy
- Nem elérhető
~ hallom a hangodat, érzem az illatod, alattam hintaló, ölemben csillagok ~
- shaira
- Nem elérhető