- Köszönetek: 4
Élménybeszámolók
- Sil
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Kb. tíz perc...Kincső írta: A hobbitok ünnepsége után (ami jó volt, de szvsz kicsit rövid, bár a miénk hosszát belülről nem tudtam megítélni )
Nem, a Rettegés Hegye is hibás volt: a hatalmas hegyen. És a mérgezett lehellet közvetlenül a kard után volt.Kincső írta: Szóval kb. a szöveg, ha jól emlékszem: "Ősi kard a Rettegés Hegyén a Kalaposkő mögött a mérgezett lehellet ellen megmondja nektek ősi királyok örökösét."
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Melian
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
főleg Lammas-éjszakázók...
Szeretném virtuális forró ölelésemet küldeni mindannyiótoknak a szombat éjszaka emlékére... Annak ellenére, hogy már éjfélkor ott kellett, hogy hagyjunk Benneteket, csodálatos volt az együtt töltött idő!!! Köszönöm!
Telcontar, a virslid vége... ahhh...
De az én dinnyém sem volt elhanyagolandó tény!
Én is doboltam, és egész átszellemült állapotba kerültem tőle (már ha a sötétben az mezőn láttátok az ábrázatomat )
Nagyon várom a következőt!
Melian Öve óvjon Benneteket!
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Telcontar
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Augustíne írta: Telcontar dorongja, banánja és répája
És a virslim smafu? Bár lehet, Meliant kell kérdezni, ő kapta a végét.
(Ne tessék félreérteni semmiképpen se, ugyebár!)
Naszóval: tizenhárman voltunk, ebből Brezó barátom (még nem ismeritek, majd a Szigeten) és én képviseltük a gyengébb nemet, a többiek mind leányok voltak. A szokásos sütögetés. éneklés és egyebek mellett egy két rendkívüli különlegességet is tartogatott az éjszaka. Csak a három legfontosabbat emelném ki, bízva abban, hogy a többiek megteszik a többit:
Laurelentől kaptam egy dobot, retteghettek az elkövetkezendő talikon! Ugyanis (még) nem tudok dobolni, de a "We will rock you" már jól megy.
Ilyen meghitt hangulatban még nem voltam veletek, Velemben sem. Níltabbnak és kedvesbbnek éreztelek titeket még az eddigieknél is, és ismét bebizonyosodott, hogy ehhez nincs szükség semmire, se alkoholra, se egyébre, csak egymásrafigyelésre. Persze ne gondoljon senki lelkizésre, sőt: ide-oda beszólogatósdit játszottunk főleg. De a "rosszindulat" kihozza az ember természetét...
A hullócsillagok. Nem egyszerűen fénycsíkok. Kettő NAGYON közel volt. Tisztán láthattuk három másodpercen át az izzó magot és a tűzcsíkot. Hihetetlen élmény volt. Még az Armageddonban sem néztek ki ilyen félelmetesen a meteoritok.
Imádlak titeket és Sziget után, Győr előtt spontán ismétlés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Amíg még tart a nyár...
- Kincső
- Nem elérhető
Délelőtt túra volt Kalaposkőre a kardért (én nem voltam).
Kora délután Pippinnek és nekem el kellett mennünk Sz.helyre a már említett sakkverseny 1. fordulóját lejátszani, így sajnos lemaradtunk a Harc Ünnepéről és az Oromehantaléról.
Épp időben értünk vissza, hogy ne maradjak le a kardon található quenya szöveg megfejtéséről. Az eredmény kb.:
"Legyen királyotok aki megtalálta e kardot, ha nem sebesült a nazgúlok leheletétől! Halott ember találta meg a kardot? Legyen királyotok, akinek több követője van, mint négy hagyományőrzőnek! Senki nem jutott hatalomra? Legyen királyotok az Ezüstherceg!"
Sajnos (legalábbis szvsz sajnos) nem _Neo találta meg a kardot, és a hagyományőrzők versenye sem döntött: Yavannának 31, Aulénak 20, a többi 3-nak (nem tudom, milyen megosztásban) 15 illetve 10-10 követője volt. Bár ha _Neo legalább szombat estére felfüggeszti Legolas nemi vonzódásának hangsúlyozását, talán kicsit több híve lesz... [size=9:8994od2w](A fehér bohócot szerencsére [/size]csak a koronázás után mondta el. )
<Flame-gyanús részlet, törölve, eredeti nálam elérhető - Topicgazda>
Szólottam, lehet kövezni nyugodtan.
Kincső
u.i.: Vasárnap már semmi érdekes nem történt (tudtommal), csak csomagoltunk, búcsúzkodtunk, bezsúfoltuk 5 ember 7+7+8+14+14 napi csomagját szegény kis Suzukiba úgy, hogy utána mi is beférjünk melléjük, majd rövidesen távoztunk Velemből. Azóta is hiányoztok, nagyon! [size=9:8994od2w](Egyébként azt hiszem most már nem fekszem le, ha már eddig nem tettem... )[/size]
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Kincső
- Nem elérhető
Délelőtt két előadás is volt, 9-10-ig Ulmoé a Nagy Csatákról, 10-11-ig Ancalimoné Középfölde földrajzáról, amit a mellettem ülő (a nevét nem tudom, sikeresen "Gözépfölde földrajzának" írt, eltéveszthetetlen, nagy, kacskaringós G betűvel, ami cseppet sem hasonlított K-ra. 8O 8O 8O (Apropó előadás: kedden du. Ancalimon tartott egy "Fea és Hora - Élet és halál Középföldén" előadást, csak mi, dúnadánok akkor a legnagyobb rohanásban voltunk... )
Utána tizenvalahány ember (pontos adat Telcontarnál kapható) felment Írottkőre, ami kb. 6 órás túra volt. Egyesek szerint nem hosszú... Én akkor már túl fáradt voltam a napi 5-6 óra alvások után nem mentem. Ezalatt kézműves foglalkozások, kreatív tevékenységek folytak, ill. én személy szerint néhányadmagammal (de jó szót alkottam... ) készültem a Cementárihantale-re. (Lentebb leírtam a hat papnőt, de azért: Morgana, Loth, Augustíne, Irunien, Míriel +én. Plusz két fáklyás +egy Yavi mint Yavanna , no meg persze _Neo, a főpapunk. )
A hobbitok ünnepsége után (ami jó volt, de szvsz kicsit rövid, bár a miénk hosszát belülről nem tudtam megítélni ) elültettük Yavanna tiszteletére a fát, majd szép lassan visszavezettük fáklyával a népet. (Azért lassan, hogy _Neo-ék visszaérjenek és ehozhassák a tábortűz-tisztásra a kellékeket.) Majdnem sikerült elég lassan menni... Jelképesen ültettünk szotyit, majd megetettük a jónépet egy kis (mellesleg tesco Gazdaságos) ananásszal és (nem Tesco-s) sárgadinnyével. Majd a végén megjelent Yavanna, a vala, csak az volt a baj, hogy elfelejtette a szövegét... Sőt, az eső is eleredt (a sátorlakóknak nagy riadalmat okozva), de elfelejtettünk szólni, hogy az rendelésre volt, hogy kikeljen a mag...
Szóval a filmvetítésnek (TTT 1. rész) is be kellett költöznie a szabad ég alól, de én nem néztem a filmet. Helyette GyU társasoztam, csak az a baj, hogy nem tudom név szerint, kikkel... Amilyen balszerencsénk volt az első játékban (amit persze elvesztettünk), akkora mázlink a 2.-ban: Szauron Banyapók Odújában még csak a 15-ös mezőn állt! 8O Ilyet még nem láttam. Ezt természetesen megnyertük.
Ennyit a csütörtökről, de folytatom ebben a hozzászólásban.
Ötödik nap.
Délelőtt Varda sindarin előadása volt, ami után megfejtettük az Írottkőn talált sinda nyelvű, tengwákkal írt üzenetet. Csakhogy könnyű ez így leírni, nem annyira a bonyolult mutációkkal eltorzult szavakat megfejteni. Például sikerült "a szokásos szél ellen"-nek értelmezni egy bizonyos szókapcsolatot. Abban a meggyőződésben voltunk, hogy ez helyes, amíg Ancalimon nem mondta, hogy hibás, és keressünk más jelentéseket is. Szóval végülis "mérgezett lehellet ellen" lett belőle. A nagyobbik probléma az volt, hogy egy bizonyos "ochir" szó sehogy sem illett a szövegbe. Arra rájöttünk, hogy az o chir összeolvadása lehet (ami egyébként elírás volt), ez viszont azt jelenti, hogy "ura" ősi királyok ura? 8O Már mindent belefantáziáltunk, nekem még a megoldáshoz közel álló ötletem is volt, hogy a megválasztandó királyról lesz szó, és a hercegek ura, sőt egyikünk javaslatára az "utód" szót is kikerestük. Varda és Ancalimon egy ideig bizonygatta, hogy jól írták, de végül Varda megnézte a szótárban, és csodák csodája, kiderült, hogy nem "r" az utolsó betű, hanem "l" o chil, ősi királyok örököse! Éljen!
Szóval kb. a szöveg, ha jól emlékszem: "Ősi kard a Rettegés Hegyén a Kalaposkő mögött a mérgezett lehellet ellen megmondja nektek ősi királyok örökösét."
Délután quenya előadás.
Időközben _Neo végiggyilkolta a tábor 1/6-odát, majd elterjedt a hír, hogy Eia megölte őt.
Ezen nagyon csodálkoztam, mert _Neo tudta, hogy Eia vadászik rá. Mondtam is Mírielnek, mire ő elmondta, amit Eiától hallott: Elanor már megölte őt (t.i. Eiát), csak megkérte, hogy megölhesse még _Neo-t, majd feladta magát Elanornak, aki így győzött (volna), mert már csak ők 3-an voltak játékban. A második felében nem vagyok biztos, de asszem Eia el is terjesztette, hogy megölték. Egyébként szomorú volt, mert Léli elment. _Neo odament hozzá vigasztalni, erre "megölte".
Meghökkentem ezen a dolgon, de úgy gondoltuk, úgy sem tudunk változtatni rajta. Mindenesetre én elkezdtem mesélni mindenkinek (mert miért ne?). Ez a törpök műsora előtt volt, amíg várakoztunk, épp mondtam több embernek. Ott állt Ancalimon is, és meghallotta, hogy Eia akkor már elvileg halott volt. Szólt Brandírnak, és úgy döntöttek, megkérdezik Elanort, hogy tényleg így volt-e. [size=9:2eakt6ab](Mellesleg _Neo és Elanor épp akkor indult el tárgyalni, gondolom ugyanerről a témáról.)[/size] Mint a fejlemények mutatták, a történet igaz volt, ugyanis végül Ancalimon kb. ezt mondta a "népnek": "Történt néhány félreértés, de végül két ember maradt, csak a probléma, hogy tudják, hogy egymás gyilkosai, ezért párbaj fogja eldönteni, hogy melyikük a győztes."
Azt hiszem, sikerült viszonylag tárgyilagosan leírnom - egyébként no comment.
A törpök műsora az Aulehantaléval volt egybekötve. Sok jó ötletet valósítottak meg, ők kaptak legtöbb pontot.
A film (TTT 2. rész) után következett a _Neo kontra Elanor párbaj. Kaptak egy-egy Gyűrűt, amit valamelyik csuklójukra vagy bokájukra kellett kössenek, majd bekötött szemmel kellett megtalálniuk a másik Gyűrűjét. Kicsit brutálisra sikerült a feladat... 8O _Neo győzött.
Folyt. köv. szombattal és vasárnappal.
- Kincső
- Nem elérhető
Nem tudjátok elképzelni, milyen kellemes volt, hogy nem kellett feszített ütemben dolgozni, készülni a műsorra. Bár néha idegesítő volt, amikor más csapatok tagjai sopánkodtak, hogy milyen kevés idejük van felkészülni...
Délelőtt kézműves foglalkozások voltak: kosárfonár - azaz fűz-tehén készítés, gyöngyfűzés, gyertyaöntés, agyagozás, fafaragás, mézeskalács-készítés, és "körmöcskézés" és "szütyőkészítés", amit nem tudok elmagyarázni, milyen, pláne nem hajnali 5-kor. Ezzel párhuzamosan volt egy túra is. Én fűzfa-tehenet csináltam és körmöcskével is megpróbálam egyet, de senki sem ismerte fel...
Valamikor ekkortájt sikerült megölnöm az áldozatomat, Szürke Gandalfot. Pedig előző nap egész délután figyeltem [size=9:fdf8vtbj](megtehettem, mert ő is dúnadán), [/size]de mindig túl sok ember volt körülötte.
Délután Ancalimon előadása volt az írásrendszerekről - végre "tudok" tengwákkal írni! Azóta Sz.helyen "unalmamban" leírtam az összes quenya szöveget, amit Varda adott, tengwákkal. Utána következett a számháború - tengwákkal! Igaz, hogy "csak" három egyjegyű, 10-es számrendszerbeli számot kellett leolvasni. (Ugyanis a tündék 12-esben számoltak - megpróbáltam így tengwákkal a négy alapműveletet (na persze többjegyű számokkal), egész jól ment! )
A számháborúban én a vesztes csapatban voltam [size=9:fdf8vtbj](azért is járt 5 ezüstgaras, győztesért 10, meg amúgy a túrákért is mindig járt valamennyi)[/size], de, mint említettem, mind a két csapatban sok dúnadán volt [size=9:fdf8vtbj](ami ezüstgaras-szempontból lényeges)[/size].
A tünde előadás kezdete előtt Lili megölt... Így rá hárult a titokzatos Ailanalthíriel (ha jól írom), alias Nemes Zsófia, elvileg tünde személy kilétének kiderítése. [size=9:fdf8vtbj]Igaz, hogy péntek reggel már _Neo kereste (ugyanis megkérdezte a halottaktól, hogy ismerjük-e),de a későbbiekből valószínűsíthetően megtalálta .[/size] Csak az vigasztalt, hogy Galadh vagy kicsivel előttem, vagy kb. velem egyszerre meghalt Morgana keze által.
Khm... Kinéztem az ablakon, már egész világos van. 8O
Szóval a tünde előadás nekem nagyon tetszett, mint lentebb kifejtettem, mert hosszú és komoly volt. Humoros dolgot mindig 100x könnyebb előadni, mert ha belesülünk, az "direkt volt". Igaz, hogy szöveg nem túl sok volt, és sajnos én csökkent agyú (és zsibbadt kezű) cameraman azaz camerawoman nem jöttem rá, hogy a Nap és a Hold meséje. Kellett volna egy pici magyarázó szöveg szvsz. Meg a rendezői utasítások, súgások a csendben furán hatottak. Meg a végére _Neo megjegyzése is hallatszott, bár nem hiányzott, hogy: "Én ezt a lámpát letenném, mert q... meleg." 8O
Ezzel egybekötve volt a Vardahantale, celebrálta Leguán. Ja, a fát már előtte elültettük.
Utána filmnézés volt (FotR 2. rész), majd Rohír Világ - lett volna, ha a "Tesco Gazdaságos Windows" keresztül nem húzza Árnyelf számításait.
Ez volt a harmadik nap.
- Kincső
- Nem elérhető
Szóval, második nap.
Közben rájöttem, hogy azért akartam korán reggelizni, hogy készülhessünk az esti ünnepélyre, de buzgalmam fölöslegesnek bizonyult, mert Áfi csak valamikor 1/2 10-kor kelt (ami persze egyáltalán nem "bűn", ez nem szemrehányás, hanem csak egy tény).
Szóval, 6-7 dúnadán felment a Szent Vidre meghallgatni a címeres előadást, hogy ötletet meríthessünk belőle esetleg (ami tudtommal végül nem történt meg sajnos). A "maradék" tervezgetésbe fogott: elhatároztuk, hogy a jelvényünk egy karra/fejre köthető kendő lesz, valamint címerünkön egy Fehér Fa csillaggal. Hamarosan jött Aralataion: tőle vásárolhattunk kellékeket. Hamarosan "megkötöttük az üzletet", kihoztunk egy csomó textil- és akrilfestéket, vásznat, ecsetet, ollót, kristályt, stb., stb., és munkához láttunk. Az persze csak akkor jutott eszünkbe, amikor már javában pingáltunk, hogy talán nem a tűző napra kellett volna ülnünk a textilfestéssel... [size=9:1hcbgyc9](Mégegyszer köszi Aralataionnak a sok segítséget, tanácsot, stb., [/size][size=9:1hcbgyc9]bár nem ártott volna, ha előre tudjuk, hogy a fehér foszforeszkáós festék csak alapozó, és önmagában nem világít... )[/size]
Mire visszatértek a túrások (du. 1 körül), már egy csomó kósza-kendő kész volt, és a GO ELENDIL! felirítú paraván is jól haladt, valamint Áfi, Dae és talán még páran elvonultak megírni a műsort is, ha jól emlékszem. Az érkezők többsége hamrosan beállt az ebéd-sorba, ám jópáran rendületlenül dolgoztunk tovább, bár a textilfestőket egy idő múlva eltávolították a padoktól ebédelés céljából. És ekkor a Sors Keze lesújtott: a fél doboz piros festék ráömlött a paravánra... 8O Az volt a szerencse, hogy csak feliratokra folyt rá, és szinte tökéletesen le tudtuk szedni. [size=9:1hcbgyc9]Különben írja a Szilmarilok, hogy Númenor bukásakor vörös volt a láthatár... [/size]
A kis affér után - hogy lehetne ezt magyarul mondani, az incidens sem magyarul van... megvan, szóval - közjáték után utolsók közt mentem ebédelni, majd folyt tovább a munka. A zászló megrajzolása rengeteg időt vett igénybe, Eia és Estel (mondhatni) órákon át "szenvedett" vele, köszönjük! Közben az egyik fémdomborítást is megcsináltam (szintén Fehér Fa), fantasztikusan szép lett, pedig milyen egyszerű a technikája! 8O (Később a másikat Estel alkotta meg.)
Elkészült a műsorunk: humoros lett, a Sorsról nagyon nehéz lett volna másképp szvsz. A csapatgyűlés elfogadta a szereposztással együtt, ami a következő volt:
Sors - Áfonya
Elendil - Szürke gandalf
Anárion - Dae-elena/sissee
Isildur - Estel Adániel
Gil-galad - Arden
Tünde - Eia
(Többiek: kórus, harcosok, dúnadánok barátai.)
Utána Áfi legépelte és sokszorosítottuk a főszereplőknek, majd elvonultunk próbálni (már jelmezben, paravánostul, mindenestül). Sajnos egyszer sem tudtuk végigpróbálni, aminek az lett az eredménye, hogy amikor egyszerre kellett volna (terv szerint) a dúnadánok barátainak megszólalnia, egyedül én szólaltam meg... 8O Na és persze hátul végigröhögtük az egészet.
Ha úgy jobban belegondolok, Középfölde és a keretjáték szempontjából elég sok kivetnivaló volt sajnos a sztoriban... Gondolom ezért nem kaptunk olyan sok pontot (a többiekhez képest).
Szóval ott tartottam, hogy nem hagyott a nép meg a táb.vez.-ek, hogy végigpróbáljuk, viszont nagyon jókat derültek rajtunk.
Utána elmentünk fát ültetni (valamilyen oknál fogva a GO ELENDIL! tábla velünk jött, bár szvsz visszavitték volna, akik nem jöttek).
Közben elhaladt mellettünk egy túriatacsoport (alsós, de max. 5-6.-os gyerekek), akik megálltak megcsodálni a paravánunkat.
"Númenor az egy sziget volt?" kérdezi az egyik srác bizonytalan hangon a másiktól. Azután minket is elkezdtek kérdezgetni:
"Ti hippik vagytok?" - "Sírt ástok?" 8O 8O 8O
A Tolkien név nem mondott nekik semmit, majd amikor a "fát ültetünk" magyarázat után a "Sírt majd éjjel ásunk" közlés is elhangzott (utóbbi asszem Ryana vagy Rogue szájából), gyorsan elhúzták a csíkot.
Visszatérve a táborba hamarosan Mandos szertartása következett a tábortűznél, Evenstar "c(k)elebrálta". [size=9:1hcbgyc9](Ugyanis Ancalimon, amikor ismertette a programot, belezavarodott a "k" betűk ejtésébe, és ilyenek születtek: Celebrom kelebrálja, Celebrom celebrálja, Kelebrom kelebrálja, de végülis Kelebrom celebrálja. )[/size]
Szóval lassú, melankolikus zenére besétál Mandos papnője. Körülnéz a tömegen, és felsóhajt: "Jézusom!" 8O Talán "Mandosom!" [size=9:1hcbgyc9](Ott ültem előtte, azért hallottam.)[/size] Egyébként tetszett a szertartás hangulata[size=9:1hcbgyc9], csak... szóval inkább nem írom le, hogy mi jutott eszembe, hogy milyen, egyes szülők szájából elhangzó elnevezésnek táplált érvet (egyébként a többi is valamennyire). [/size]
Utána filmnézés (FotR 1. rész), ill. magánprogramok.
Ennyit a második napról, a többit majd a köv. hozzászólásban.
- Kincső
- Nem elérhető
Nekem szombat este kezdődött a tábori hangulat. Este értünk haza Miskolcról, ekkor már megérkezett Koppány (fórumon Trythyn), az unokatesónk Pécsről. Vasárnap alvás, majd pakolás egész nap.
Hétfőn reggel kimentünk kocsival a Délibe, majd egy-egy kistáskával befutottunk a sok hatalmas utazótáskás emberke közé. Lekalauzoltam két sátor/táska transzportot a kocsihoz, majd visszatértünk a tömeghez, ahol az én nevem is felkerült a Tolkien Tábor - Frodó él! tábla hátára. [size=9:bw8p2wvl](Megj.: anyu azért ment kocsival, mert utána szombaton el kellett mennünk Sz.helyre egy 9 napos sakkverseny 1. fordulójára.)[/size] Rövidesen felszálltunk a vonatra, és letelepedett hozzánk Cueddo és Leguánember (utóbbiról akkor még nem tudtam, kicsoda, de a beszélgetésből hamarosan kitaláltam, hogy ő lehet az, és a gyanú beigazolódott - megkérdezni persze túl egyszerű lett volna). [size=9:bw8p2wvl]/Mégiscsak vissza kellene szokni a névtáblás módszerre... /[/size] Szóval, eleinte nem voltunk egy túl bőbeszédű társaság... Pippin (Kinga) és Koppány elfoglalták magukat a szerepjáték-könyvvel, de nálunk kicsit vontatottan indult a társalgás. Azután szó került a színdarabról és mindenféle egyébről, majd elkezdtünk UNO-zni ([size=9:bw8p2wvl]de csak 4-en, mert Leguán közben aludni próbált[/size]), majd kent-kupéztunk. Szép lassan el is telt a majdnem 4 óra. Leszálltunk a vonatról (csomag híján pártfogásomba vettem Leguán gitárját), majd némi bejáratban-ácsorgás után elvonultunk a buszhoz, ami, pláne csomagtartó híján, nagyon kicsinek bizonyult.
Megérkezvén Velembe, némi tétovázás után a helyes utat választottuk, és megérkeztünk a Gyermeküdülőbe, ahol Gumipókék vízipisztolyokkal fogadtak minket. Ebből azt a következtetést vontuk le, hogy azért írták, hogy "fegyvert és fegyvernek látszó tárgyat" ne vigyünk, hogy ne legyen nekik konkurencia...
Elfoglaltuk a szobákat, behordtuk a csomagokat, majd megállapítottuk, hogy sajnos kipakolni nem nagyon van hely [size=9:bw8p2wvl](20 ágyas szobában, 4x1 heti cuccot a 4ember közös kis éjjeliszekrényére?! 8O )[/size], ami elég nagy rendetlenséget eredményezett a hét folyamán...
Köszönések, ismerkedés. Látnotok kellett volna a tesóm döbbent arcát, amikor az első puszikat kaptam/adtam köszönésképpen... Szegényke nem ismerte az MTT-s szokásokat.
Pénzbefizetés csapatbeosztás-megtudással egybekötve - dúnadán lettem [size=9:bw8p2wvl](bár tündét írtam első helyre, és ahogy így elnéztem, az is fantasztikus csapat lett volna)[/size], mint az lentebbi hozzászólásomból kitalálható. Pippin (Kinga) eleinte nagyon nem akart törp lenni, de aztán egészen élvezte...
Össznépi gyülekező, keretjáték, szabályok, programok, stb. ismertetése.
Brisa kérésére és a távolmaradottak kedvéért:
Az 1000 év után újra egyesült tharbadi leszármazottak (dúnadánok, éothéodok, hobbitok, törpök és tündék barátai) vagyunk, akik Ost-In-Edaint alapítjuk meg. Kedden este a dúnadánoknak a Sors Ünnepét, szerdán a tündéknek az Ég Ünnepét, csütörtökön a hobbitoknak az Élet Ünnepét, pénteken a törpöknek a Föld Ünnepét és szombaton az éothéodoknak a Harc Ünnepét kellett megrendezniük. Ebben szerepelnie kellett az adott népcsoport hagyományainak, és persze kötődni kellett a témához. Minden csapat készíthetett jelmezeket, kellékeket, díszleteket, zászlót, és egy műsort kellett adni. De alapanyagokat nem ingyen kaptunk, hanem az indulótőkénkért, 500 ezüstgarasért (vagy kevesebbért) vásárolhattunk. Végül a kész műsorért ezüstgarasokat lehetett kapni, eredetileg max. 750-et, de később újraértékelték az egészet. Olyasmit kiszivárogtattak már az elején, hogy a garasok mennyiségének köze lesz a király személyéhez...
Ezen kívül mindenkit, aki Ost-In-Edain területére lépett, a nazgúl átka sújtotta: egy másik városlakót kellett súlyosan megsebesítenie, annak érdekében, hogy a végére megmaradjon egy egészséges, aki feloldhatja az átkot.
Valamint minden csapatnak volt 150 tehene. Alapvetően az a lényeg, hogy ha 200-nál több van összesen a legelőn, megbetegszenek és nem tejelnek, ha 200 alatt, valamennyit még tejelnek, amit el lehet adni (mivel mást nem tudunk vele csinálni) ezüstgarasért, ha 100 alatt, akkor a maximumot adják. Ha valakit érdekelnek részletesen a szabályok, szóljon...
Ezen kívül aznap este ki kellett választani a hagyományőrzőket egy vetélkedő során. Mint már elhangzott, 29-en jutottak be a második fordulóba: ennyi embernek volt 0 vagy 1 hibája. A második fordulót sokan feladták a kérdéseket hallva (Eia pl. kapásból visszalépett, pedig annyit ő is tudott volna, mint én, az 100%). Ugyanis ilyen kérdések voltak: sorolj fel minél többet
Gondolin 7 neve,
Gondolin nemes házai,
törp lakhelyek,
istárok eredeti neve.
Na ebből én tudtam 4 istart (szegény Radagastról nem jutott eszembe, hogy Aiwendil volt), kb. 3-4 törp lakhelyet, +hogy Gondoin egyik neve Gondolin (ezen kívül csak ilyeneket írtam, hogy Rejtett Birodalom). Mint később kiderült, a Gondolinos kérdéseket az Elveszett Mesék 2. kötete alapján kellett volna tudni, és nekem csak az 1. van meg, az is véletlenül. [size=9:bw8p2wvl](Más kérdés, hogy azt sem olvastam végig...)[/size]
Mindenesetre beadtam a papírimat, és legnyagobb meglepetésemre bejutottam a 3. fordulóba (kilencedmagammal, az hiszem). Itt már pláne nem tudtam semmit, csak egyetlen választ, bár mint utóbb kiderült, egy másikat is tudtam volna, csak haboztam, hogy leírjam-e, mert kicsit ciki volt folyton hülyeségeket tippelni, aminek az lett a vége, hogy nem maradt időm leírni. Bezzeg Eia 3-4 kérdésre is tudta a választ, kellett neki visszalépni... Nem tudtuk megvédeni a dúnadánok becsületét, legalábbis tudás-téren. [size=9:bw8p2wvl](Bár az is igaz, hogy Telcontar szerint viszont a legtöbb/legaktívabb túrázó közülünk került ki, és a számháborúsok mindkét csapatának nagy részét is mi alkottuk... )[/size]
Szóval, este tábortűz, bemutatkozókör (már aki ott volt) _Neo vezetésével. Azt hallani kellett volna, amikor _Neo és Telcontar bemutatkoztak egymás helyett... [size=9:bw8p2wvl](Bár már nem tudok semmit idézni belőle.)[/size]
Úgy hajnali kettő magasságában ágyba is kerültem.
Hogy mi a jóégnek keltem föl 7 órakor, azt magam sem tudom... Valamilyen oknál fogva elhatároztam, hogy mivel 8-10-ig van reggeli, én kb. 8-kor fogok reggelizni, és előtte még le akartam zuhanyozni. Bár tény, hogy akadtak más hasonló őrültek...
Egyelőre elküldöm ezt, mint első napot és keretjáték ismertetést, aztán folytatom. Csak túl hosszú lenne...
Kincső
- Kincső
- Nem elérhető
Miután (a tábor óta először) hazatértem mintegy este 1/2 10 magasságában, és elolvastam Pippin (Kingá)-val együtt a beszámolókat, + voltam még egy-két topicban, végre így hajnali fél 2 magasságában kijelenthetem (amint azt hasonló formában a MTT-tábor topicban is megtettem), hogy:
FANTASZTIKUS VOLT A TÁBOR!
Egyelőre egy köszönet-halmazt probálok alkotni, aztán vmikor később részletes beszámolót is.
Köszönet illeti:
a táborszervezőket a keretjátékért, a rendkívül gazdag programért, a türelmükért és mindenért, a tehenektől kezdve a gyilkolászáson át a kézműves foglalkozásokig, és persze a túrákig, amiken ugyan dúnadán-barát létemre nem voltam...
Ulmot, Ancalimont és Vardát az előadásokért [size=9:3mdowl0r](bár utóbbi kettőt azért a szerencsétlen "ochir"-ért kevésbé... )[/size]
Áfit, a "Zsiráfot" (vagy mit) és az összes dúnadánt a műsorért, a paravánért, a kendőkért [size=9:3mdowl0r](minden talin hordani tessék! )[/size], a zászlóért, a domborművekért, a jó hangulatért, a társaságért, hogy mindenki lelkesen csinált, amit tudott, a csapatszellemért, mindenért
mindenkit, aki számháborúzott +Brandírt+Telcontart
_Neo-t, az Aiwendiloaryont [size=9:3mdowl0r](leírtam!)[/size] és papnőtársaimat (Mírielt, Morganát, Aug.-ot, Loth-t, Irut) és a fáklyatartókat[size=9:3mdowl0r] (akiknek sajnos nem tudom a nevét... )[/size] a Cementárihantale-ért (na és a próbáért ). És persze mind a 31 Yavanna-hívőt [size=9:3mdowl0r](ja, ebben én is benne vagyok? ), [/size]hogy hozzánk csatlakozott!
Mindenkinek az (?első?) esti lépcsős és a reggeli "pados-reggelizős" éneklésért (ahogy valaki megjegyezte, "hajnali" 1/2 9-kor "Adjon Isten jó éjszakát" szerepelt a dalban... ).
Eiának, Ryanának, Süneenek, Lélinek és mindenkinek, akivel cserélgettük a névtáblákat...
Szürke Gandalfnak, amiért az áldozatom volt (bár nem akart az lenni... )
a szobatársaknak, főleg Rogue-nak, Ardennek, Ryanának és az egész földön-beszélgetős, Galadh-(meglehetősen-undorító)-labdája-dobálgatós bandának
A szövetséges tehénpásztoroknak, elsősorban anyu/Rózsának és Nimdorcnak: a "Hűségeseknek", sokkal kevésbé Felagundnak (a rohírokat meg hagyjuk... )
a tündéknek a gyönyörű, hosszú és komoly műsort - nekem a Tiétek tetszett a legjobban a fentiek miatt [size=9:3mdowl0r](bár videózás közben annyira elzsibbadt a kezem, hogy már nem is éreztem vele semmit)[/size].
_Neo-nak, amiért felszabadított minket, szegény kis féllidérceket a nazgúl-átok alól
a fordítócsapatnak (aminek sajnos nem tudom megjegyezni a nevét, bár többször leírták előttem): Felagundnak, Silnek, Estelnek, Cueddonak, Eglarcariennek, Meliannak és a pár "beugró"-nak, hogy együtt dolgozhattunk
a GyU-társasózóknak, akiknek megint csak nem tudom a nevét , hogy Veletek játszhattam és egyszer nyertünk is, bár a kutyus meg akarta enni szegény hobbitokat
mindenkinek, akit most ismertem meg, hogy közénk tartoznak
a régi ismerősöknek, hogy újra együtt lehettünk
azoknak, akik ott voltak, de nem is beszéltünk, és a nevüket arccal sem tudom összekötni, hogy legalább a többiek jól érezték magukat velük
végezetül mindenkinek mindent, bár még tuti sokmindent kihagytam...
Kincső
- _Neo
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
megtertetek, hiveim? ß)))
"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Augustíne írta: "IMÁDLAK LEGOLAAAAS!" by Galadh!
* Aug "LEGOLAS BUZÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!!"-ja után szabadon
De azért Aug, elég elhamarkodott dolog volt ezt ide betenni, nem gonolod, kicsikém?
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Fio
- Nem elérhető
Telcontour: Ha Önnek meg se kottyan a napi 120 km 120 km/h sebességel, akkor Önnek a Telcontouristtal kell utaznia!!!! Remek társaság, a vezetőnél sok viz, vad, és érintetlen tájak. Ez az, amit a Telcontourist nyujt Önnek!!! Semmi kocsi, semmi csúcsszállitótechnika!!! Csak a két csülke kell hozzá és várja Önt a vadregényes táj!!! Meredek, életveszélyes szakaszok, de ezt Ön ne zavarja, hiszen a Telcontour mindig vigyáz Önre, és mindig bevárja a csapattagokat!!!!! (Még ha azok fél nappal le is vannak mindig maradva.)
És ha Ön épségben visszatér e felejthetetlen, szép [size=9:3draz746](és hosszu és gyors és nehéz)[/size] túrábol még ezüstökkel is megajándékozzuk Önt. Tehát ne felejtse:
A Telcontour vagy más néven Telcontourist mindig a Rendelkezésére áll Asszonyom!!!!
Sorry, de muszáj volt.
"Egy vonatnál nem az a fontos, hogy merre megy, hanem hogy legyen bátorságod felszállni rá!"
- Kici Szméagol
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
"És végül egyedül
táncol a bánat a hegedűn"
- Ithilgalad
- Nem elérhető
Cal:
Tábvezek királyok vattok!!!
Eszt mind megszervezni... Naooon naoon yool éresztem magam!! Köszönet néktek!!
Meg azért is h elviseltetek minket, az összes nyavajgásunkat, meg idegességünket...
És köszönet mindenkinek akit zavarhattam és nem csapott le!
Rulzokat meg nem írok, mer aszt már úgyis leírtátok
(Csak Tescos kaját meg cuccot ne mutassatok egy yoo dbig )
Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood
- Augustíne
- Nem elérhető
1-2 RULZ, ami most éppen eszembe jutott:
Telcontar dorongja, banánja és répája
a kutyák
reggel a 3 lábú pók Tesco gazdaságos!
"IMÁDLAK LEGOLAAAAS!" by Galadh!!!!
a hálózsákUNK!
fejrázás (Alvin és a mókusok...)
a sok közös ismerős Szúval és Fimmel!
A nap filmjei: a Kör, és az Azonosság!
Puszilok mindenkit!!!! Jóéjszakát!
ORLANDO 4ever!!!!
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Bolt, olyan 10 óra környékén, épp a második reggelinket vesszük mi, hárman hobbitok(Nodlee, Telu, Én) valamint egy erősen hobbit párti Dunyhadán(Gy.k.:Rabyn).
Nodlee fizet.
Pultos néni:Ti laktok a Válámi gyármeküdüllőben?
Nodlee:Igen
PN:Ti vagytok az a festős társaság?(Nodlee kicsit zavartan néz, valamint én is)
Nodlee:Nem, mi a Magyar Tolkien Társaság vagyunk.
PN:Az mi, ha szabad megkérdeznem?
Nodlee:Tolkien írta a Gyűrűk Urát.
PN:Ahaa, most már értem(az arcán nem ez látszott.)
Másnap:
Nodlee fizet...
PN:Ti laktok a Válámi Gyármeküdüllőben ugye?
Nodlee végtelen türelemmel:Igen, mi.(gondolatban: Még mindig)
PN: Ez valami jutalom út?
Nodlee:Nem, ez egy tábor.
Én(naívan..): Ez olyan szerepjátéktábor féle.(gondoltam így hátha kapiskálja)
PN(elkeseredett arckifejezéssel): Ahaaa.. értem.(...)
Harmadnap ismét megkérdezte... )
Tehát: Köszönet a nagyon érdeklődő boltos néninek!!)
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- nido
- Nem elérhető
Koszonet
A tabvezeknek mindenert
Fimnek, hogy megtoltotte emlekekkel a darazszummogest
Szofinak, hogy... mindent! Koszi, hogy olyan dolgokat mutattal, amiket en meg sosem lattam (pl. elvezetbol is lehet verset hallgatni)
Diamondnak, szturtarsamnak azt a kellemes pipazgatast a szinpadon
Galadhnak a faramaszast (es meg sokmindent)
Vilyanak a Cappuccinot....
A szobatarsaknak hogy olyan jo szobatarsak voltak [size=9:f061e7y7](ritka bamba egy mondat, de mentsegemre legyen mondva, olyan almos vagyok, mint... na, annyira azert nem. Csak nagyon)[/size]
A hobbitoknak es Aule kovetoinek hogy kozejuk tartoztam
Mirielnek azt a vegtelen turelmet, ami visszatartotta attol, hogy jellemezze azt a ket ballabamat
Augnak es Galadhnak a lelkifrocsot
A beszelgeteseket azoknak, akik ott voltak az elso es/vagy az utolso tabortuznel (kulon koszonet azokert a katasztrofalisan gyenge viccekert)
Mindenkinek, akivel hosszabban beszelgettem, nem sorolom, mert sokan vagytok, a memoriam meg pocsek
azert a rengeteg olelesert es mosolyert, meg minden mas kedvessegert
a punnyadasokert a lepcson
a kirandulasokert, amikre elmentem
az eloadadasokert
mindazert, amit nem tudtam vagy elfelejtettem szavakba onteni
es ugy altalaban azert, hogy lathattam az arcotokat. Szep arcotok van.
es nehany embernek/allatnak/cegnek, akik valoszinuleg nem olvassak el a koszonetmondast
a vonaton a szembenuloknek, azokat a furcsa nezeseket
a buszvezetonek, hogy a busz kevesbe razott, mint a BKV jaratainak tobbsege
a konyhasneniknek (eddig se szerettem a kolbaszt, nade most...)
a darazsaknak, szocskeknek es egyeb izeltlabu barataimnak, hogy ott voltak es nehany dilis (ugye, Fim?) kivetelevel mindenkit az oruletbe kergettek
a Pickwicknek es anyukamnak, hogy elkeszulhettek a hobbit-pipak (meg akik segitettek hajtogatni -bar ok valoszinuleg olvassak a forumot, de mindegy)
a kislanynak, aki vegighallgatta Galadhot a fan (Galadh a GyU-t reklamozta)
a boltosnak, hogy tudja, hogy a lengyel nasik a legjobbak
Eeeeeees aaaaaa...... Tesconak
- Ryana
- Nem elérhető
jajj, de kis gonosz!! Na vigyázz, neked is hosszú hajad van ám!E. Eia Ayna írta: (megláccik..az a fele jött széth előszőr :evil2: )
Telcontar: köszönöm, így már tetszik.
Izé, hozzád lenne egy kérdésem ám. Szóval mikor ELLOOOPTÁÁK A ZÁÁSZLÓÓT, akkor az utcsó szobába is bejöttél ordítozni? Csakmert mi ott békésen alukáltunk, és azért ha fel nem is ébredtem volna, de beleszövöm az álmomba, hogy vmi őrült ordibál.
Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
- keshu
- Nem elérhető
szeretném megköszönni hogy rohír lehettem, és hogy részt vehettem az előadásunkon
meg Telcontarnak is szeretném megköszönni a túrákat,( már rég túráztam ennyit és ilyen jókat )
"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"
- Ankalimon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
213.157.100.65/~tolkien/velem.php
A kitöltéshez előtte be kell jelentkezni a fórumon, vagy a nyitólap jobb alsó sarkában található bejelentkezési mezőkkel.
Nagyon kérlek benneteket, minél többen töltsétek, hiszen ez elengedhetetlenül fontos, hogy kontrollálni tudjuk a munkánkat, és véleményetek egyben nagy segítség a jövő évi tábor előkészítésében is (mit érdemes megtartani, mit kell megváltoztatni, stb...)
A kérdőívhez közvetlenül nem kapcsolódik a tábori újság, de azért hátha mégis... A táborban elkészült a Lassi Tittë 4. száma is, amelyet azonban már a fénymásoló hibájából nem sikerült kinyomtatni. Ezt most a tábor után, utólag elkészítjük és eljuttatjuk a résztvevőkhöz, a hiányosan kinyomtatott 3. számmal együtt.
De,
Az elképzelés az, hogy ezt a számot azok fogják megkapni, akik kitöltik a kérdőívet.
[size=9:xhl5i9cv](És ezzel a kissé erőteljesnek tűnő "marketing" fogással rá is világítottam, mi is a közvetett kapcsolat a kérdőív és a pici Lassi között... Bocs. )[/size]
A rendszer azonosítja a felhasználókat a belépéskor (ezzel akdályozza meg, hogy valaki kétszer válaszoljon), és rögzíti a jelentkezési lapon kitöltöttek alapján a statisztikai adatokat (fiú/lány, életkor, olvasottság, szállástípus, csapatbosztás) - azonban a kitöltés után nem őrzi meg a személyes azonosításra alkalmas adatokat (név, e-mail cím, nick név).
Vagyis a nyakatekert fogalmazás után magyarul: a kitöltés névtelen, a kiértékelésnél nem fogjuk tudni, hogy az egyes véleményeket ki adta.
Csak őszintén!!!
u.i.
Ha valakinek problémája van a kitöltéssel, keresse Svint vagy engem.
Ha a rendszer azt írja ki, hogy nem szerepelsz a tábori résztvevők között az két dolgot jelenthet: vagy tényleg nem voltál ott, vagy a jelentkezési lapon nem azt a Nick nevet adtad meg, amivel most be vagy jelentkezve.
- Idril Celebrindal./Fenrir
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"People cannot gain anything without sacrificing something... That is the principle of Equivalent Trade in alchemy."
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Hahh! És ha nem lennél topicgazda? Így könnyű...Telcontar írta: Izééé, ott van a neved... nem láttad?
Hát hogy feledkezhetnék meg rólad?
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Telcontar
- Nem elérhető
Izééé, ott van a neved... nem láttad?Ryana írta:
Hát engem meg elfelejtesz? Hálátlan őrizője annak a szép hajnak...Telcontar írta: Mindig akadt, aki a hajamban turkált (Köszi Ryana, Eia, Léli, Noodlee, Melian, Laurelin!)
Hát hogy feledkezhetnék meg rólad?
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Bizony! :nono: Az én Szentem segített előszőr teljesen befonni a hajad! (megláccik..az a fele jött széth előszőr :evil2: )Ryana írta:
Hát engem meg elfelejtesz? Hálátlan őrizője annak a szép hajnak...Telcontar írta: Mindig akadt, aki a hajamban turkált (Köszi Ryana, Eia, Léli, Noodlee, Melian, Laurelin!)
És némi pontosítás, Estel: az első forduló után 29-en jutottak tovább, meglepően(???) magas maximális illetve majdnem maximális pontszámmal... ugyanez a 2. fordulóról már nem mondható el (örülök, hogy az első után kiszálltam, a másodikból alig tudtam vmit )
Éljenek a Varda-hívők (köztük Oromë is )!
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Ryana
- Nem elérhető
Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- Köszönetek: 2
Tábori Élménybeszámoló by Estel "Isildur" Adániel:
Hétfő
Ötkor kelés, elbúcsúzás, felcihelődés a csomagokkal és indulás az állomásra. A vonaton leginkább pihenés, és reményteljes várakozás... amikor Pestre értem, nem ácsorgott senki a peronon: mindenki a vonaton ült, de sikerült felpattanni (?) arra a kocsira, ahol a társaság nagy része már lecuccolva várta a kalauzfüttyöt. Ulmo, Minerva és Gandalf triójához betársulhattam negyediknek, és hamarosan elindult hátrafelé a Déli-pu. Irány Saturdayplace! :dance: Útközben a felhőtlen hangulatot csak néha-néha törte meg egy-egy lezuhanó oldaltáska (), illetve Tandori mester meg-meghökkentő fordítói leleményei az Elveszett Mesék Könyvéből...
Szombathelyen még több régi ismerőssel, és új arccal találkoztam, és az immáron majdnem teljes létszámúra növekedett társasággal együtt elindultunk, hogy a különbuszt igénybe véve megközelítsük leendő városalapító helyünket. A busz - csomagtartó híján - a fedélzeten biztosított helyet a pártonnányi embertömegnek, és majd' ugyanannyi csomagjaiknak. A jobb helykihasználás érdekében az ülőhelyek területét is nagyjából plafonig megtöltöttük, és néhány hátrahagyott integető nélkül elindultunk Velembe. A buszmegállónál sikeresen 'kibontottuk a szardíniakonzervet' , és a Kossuth utca végétől gyalogosan közelítettük meg a Gyermeküdülőt, amint kitaláltuk, merre is keressük...
Ott aztán amint felértünk a lépcsősor tetejére, megkaptuk a frissítő vízpermetet a táborszervezők fegyvernek látszó tárgyaiból, egyesek többet is, mint amennyit szerettek volna. :dead: Kisebb vízicsata után megindult a beköltözés és/vagy sátorfelállítás. Ez utóbbi egyébként igen jó móka, el ne mulasszátok egyszer Ti is kipróbálni, házlakók! :itscool: Jótanács: A sátorcölöpök beverésére használjunk marokkövet, vagy kisfejszét. :heu: Verejtékes munkánk gyümölcseként nemsokára elindulhattunk felderíteni szűkebb környezetünket, valamint a csapatbeosztásokat. Véleményem szerint a fentebbi sátorsor irigylésre méltóan fejlett infrastruktúrájú volt, ezt például a 3 fős (egy kissé szűkreszabott, és észrevehetően metastabil, ám a célnak megfelelő) hintának, a (teregetésre is kiválóan alkalmas) mászókának, a közeli (kilátóként és ketrecként egyaránt felhasználható) rakétának, és a pillanatokon belül üzembe helyezett két rendezői széknek köszönhette, amelyhez a hét során egy felfújható medence is betársult. Mellesleg Darky Didgeridoo (a Magyar Nagylexikon szerint 'didzseridu') nevezetű hangszere is itt szólalt meg leggyakrabban 8O - néha nem a legmegfelelőbb időpontban... :tongue: De azt hiszem, nem panaszkodhatnak a lentiek sem, bár egy harmadik-generációs-vimpársátor a kenyérszállítóautó zavartalan közlekedése érdekében pár nappal később arrébbköltözni kényszerült... :crap:
apropó, 3. gen. vimpárok! Ezen a napon Ryana személyében eggyel bővült a számuk :bounce: , akinek később az a sanyarú sors jutott osztályrészéül, hogy két nővére közül az egyiket féllidérccé kellett tennie... :dead:
No de ekkor még nem nyomasztotta szívünket a gond, hiszen csak ezután következett a csapatok szerinti gyülekező a majdani koronázódombon: Jómagam a Dúnadánok lelkes csapatát gyengítettem :eek4: :shake: vagy erősítettem :hello: :up: , attól függ, milyen szempontok alapján... GO ELENDIL!! :dance: Ancalimon " A n c i " Tasareotól megtudhattuk, mi a kerettörténete a tábornak, kik a királyi tisztviselők (mezei néven 'tábvezek'), hogyan kerülnek megválasztásra a hagyományőrzők, miként terjed majd az angmari Boszorkányúr átka szerte a táborban, és hogy mentesülhetünk alóla a legvégén, mi a fizetőeszköz Ost-In-Edainban, valamint hogy Orome Szent Barmaira is gondot kell fordítanunk, melyek őrzésére minden csapatból egy tehénpásztorra volt szükség. Kihirdetésre került az általános szesz- és 'pipafüsttilalom', amelyet bizony lelkesen be is tartottunk... :smokin: :cheers: (Ha jól emlékszem. :look: ) Az eligazítás után nem sokkal kezdetét vette a - részemről nem ilyen rövidre tervezett - nemes vetélkedés az '*.istaroaryon' címekért. Első forduló után, itt-ott meglepett arcokkal folytathatta 25 - á, dehogyis: 29 - ember a vetélkedést, amelyből tíz maradt a döntőben. A kérdések egyre nehezebbek voltak, így nem csoda, hogy a második fordulóból kiesőket sűrű pislogásaik alapján már előre ki lehetett szúrni... A Győztesek közül az abszolúte felkészült Eglar lemondott poziciójáról, így lehettem végül mégis A N C I (c) felkérésére hagyományőrző - mégpedig Oromëé. (Egyéb nevei: Aldaron, Tauron, Béma, Araw)
Az este a főhadiszállás ablaka alatti Brandir-szerenádozással telt, amelynek köszönhetően páran közülünk lemaradtak a tábortüzes bemutatkozásról... azért valahogy túléltük ebből kifolyó bánatunkat. Ami még feltétlenül megemlítendő, hogy Galadh a kora éjszaka folyamán többször is megpróbálta rávenni a kóricálókat, hogy énekeljük el közösen a TTT filmzenéjéből ismert Gollam dalát, ám Gillz és Rayan mindannyiszor meghiúsította ezt a próbálkozást, nem is sejtve, miféle bosszút szabadítottak ezzel rá a gyanútlan tábornépre...
És lett este és reggel... első nap.
<folyt. köv.>
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
- Telcontar
- Nem elérhető
Az első Tesco-túra a konyhásnénivel, a férjével és Virággal, valamint a minifánkok
Vasárnap éjszaka az a békés (vihar előtti csend) tábortűz Virággal, Iruval, Gumipókkal és Brandírral
Írottkő hétfő kora reggel egy másik útvonalon és az elhagyott laktanya tetejéről látszódó távoli, hatalmas hegy (az Írottkői túrán túl nagy volt a pára ahhoz, hogy látható legyen)
Az esőház a forrással, ahová végül is nem jutott el kirándulócsapat, csak a felderítő különítmény
A reggelek, Virág, Melian és Fin örökké (álmosan) mosolygó arca, ahogy a kelő nap ragyogott rajtuk, a lassú és kellemes reggelik
A hatalmas adag ebédek, főleg amikor a vega feltétet is megkaptam a főzelékhez
Mindig akadt, aki a hajamban turkált (Köszi Ryana, Eia, Léli, Noodlee, Melian, Laurelin!)
Az emberek, akik komolyan vették a szükséges rendszabályokat és egyszer sem kellett külön fegyelmezni vagy keresgélni senkit
Az emberek, akik a magánkéréseimet hivatalos utasításnak értelmezték (nem, senki nem kért, hogy szóljak).
Míriel és Morgana Milkája (saját tehénből?)
Rabyn vitatható csókja (annak a mérgétől lettél rosszul az tuti!)
A könnyek, amelyeket egy vers fakasztott
A darazsak, akikkel úgy ettem együtt, mint itthon a madarammal
A részeg darázs, akiben hamar megerjedt Virág lekvárja
A félelmek alaptalansága a zuhanyzás kapcsán és hogy majdnem mindig akadt melegvíz reggel kilenc után is
A tündebarátok előadása
Leguánember és a többiek maszek Vardahantaleja (kiemelten szép)
Írottkő elfoglalása, a zászló kitűzése és Ost-In-Edain hivatalos kikiáltása
Az Írottkőről visszaérkező tünde hadsereg (a koronázás csak halvány utánzat volt)
A majdnem mindig velem tartó néhány ember
Az átaludt előadások és beszélgetések (bocsi Ancalimon és Szofi, remélem, ezért nem öri hari)
Augustine, aki a kamera jelenlétében földöntúli erővel telik meg (és nem mindig használja jóra az erejét)
"Van még brokkolikrémleves, brokkolikrémleves és még több brokkolikrémleves".
Az okos kutyus, aki csak kétszer rohant el megkeresni az el sem dobott, de meglendített botot
Péntek este vaksötétben a távoli erdőben (avagy éjfél felé hazaérve a törött kard elrejtéséből miért is nem volt kedvem továbbindulni Vídre?)
A nehezen múló izomláz a békaügetés után
Az almapárbaj Estellel és egy (végre!) igazi harcos ellenfél Felagund személyében
Az utolsó este szépen felöltözött hölgyek
Az utolsó fa elültetése vasárnap reggel
A lékai vár Oisinnel és Fimbrethillel
A beosztásból eredő kétségbeesések, majd a látványos változás - már ezért is megérte!
A búcsúzáskor és a beszámolókból megtapasztalható szeretet
A két hét utáni első kiadós alvás (előtte Tokajban voltunk egy hétig jópáran...)
És utoljára, de elsősorban: Laurelin
Találkozunk a Szigeten!
Semmi többet nem tudok elmondani... kérem kapcsojja ki!
- Léli
- Nem elérhető
Gondoltam, szólok, hogy a Híradót nem felejtettem el begépelni, meg hasonlók, csak a bennük szereplő egyének (Keresztpapus, Lady Árnyelf és a többiek) személyi jogainak esélyt adván először nekik küldöm el a híreket és egy hetük van azt mondani, hogy engedélyezik-e a terjesztését vagy sem. Addig türelmet kérek mindenkitől.
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Augustíne
- Nem elérhető
Az a tiéd volt? (amúgy nincs nálam ) Az annyira jó volt! Abból fűztem legutolsó nap hajnali 1/2 5-kor az osztályomnak a hódot...Rayan írta: Jah, pípöl, ha talált valaki egy helyre kis gyöngyfűzőkönyvet (állatkás), megtenné, hogy megőrizné, szólna, és esetleg valamikor elcaplatnék érte? Kösz!
ORLANDO 4ever!!!!
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Fimbrethil írta: a másik (majdnem)átvirrasztott éjszakámért NImdorcnak, Szürke Gandalfnak,Celebromnak,PetinekakineknemtomanickjétdenemAral,meg aki még lenn volta tábortüznél hosszabb-rövidebb ideig
ui:jövöre veletek ugyanitt(vagy valahol máshol)
Ha rám gondolsz, akkor már tudod is a nickkem.