Élménybeszámolók
- Melian
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
mivel úgyis rengetegen írnak élménybeszámolót, így ezt Rátok hagyom...
Én csak annyit szeretnék itt elmondani, hogy csodálatosan éreztem magam, és köszönöm mindazoknak, akikkel különösen bensőséges kapcsolatba kerültem, hogy megnyithattuk egymásnak a szívünket-lelkünket, a tábor minden lakójának pedig azt, hogy megszépítették az elmúlt hetet.
Igaz, hogy mind fizikailag, mind szellemileg elértük teljesítőképességünk határait (én legalábbis igen ), de annyival TÖBBEK is lettünk mind.
Nagyon befelé forduló ember vagyok, komoly dilemmát jelentett annak az eldöntése is, hogy elmenjek-e a táborba. Az "igen" döntés életem eddigi egyik legjobb választásának bizonyult.
Ó, Ilúvatar segíts, csupa könny a szemem...
Melian
*tiuda meina tiutjandei*
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gyémánt_Hajnal
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Szomorúan, és sajnálattal kérek elnézést mindazoktól, akik számítottak rám a táborban, de sajnos pont a legrosszabbkor lebetegedtem, mint fizikailag, mint lelkileg.
Nagyon sajnálom, hogy nem lehettem ott, de remélem majd bepótoljuk. Azért én is elvoltam itthon, de egy olyan érzésem volt, hogy Középföldés kalandból maradok ki.
Ugye majd segítetek bepótolni?
Pussz, Gyémánt
"És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
Alattam a Föld is sírva beomolna."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Köszönet mindenkienk, aki eljött, és engedte, hogy a szívünkbe zárjuk. Néhány konkrétum( a teljesség igénye nélkül), NEM SORRENDBEN, csak ahogy épp eszembe jutott.
Kösz, Peti/Aralataion, hogy elviseltél minket és állandó követeléseinket:)
Köszi Darky, sokat megtudtunk Gandalf szerelmi életéről(kissé más stílusban, mint az eredeti chates verzió..) és hogy hogyan kell tululni.
Kösz Yavi a sok mindenért, székért, töltőért, Pájlájszért, segítségért:)
Kösz a hobbitkáknak, hogy jók voltatok, sokat ettetek, vidámak voltatok, meg ilyesmik:)
Köszi a festős társulatnak Yavanna fenekét(félreértések elkerülése végett a paravánra értem) és a szép zászlónkat:)
Köszi a kódorgó, bár más csapatba tartozó de sokat segítő emberkéknek.
Köszönet Brandírnak a támogatásért a Vidre:)
Kösz Anának, mert a Thánunk volt, és nem szedett minket mégse darabokra.
Köszönet a verses topicosoknak a szép versekért, és a meg nem érdemelt elismerésért:))
Kösz Telunak, Nodleenak és Rabynnak, hogy nem rugdostak ki a sátorból, és hogy tágították a látóköröm pár témában(pl: gyors róka)
Köszi külön Telunak a sok nevetést és egyebeket, valamint Nodleenak a Humpty Dumptyt, rég nevettem ennyit:)))
Kösz Szürke Gandinak a konyakmeggyet:))
Köszi az éneklősöknek az István a Királyt:))
Köszi mindent azoknak, akiket kihagytam, valahol ott vagytok ebben az apró, ám meggyötört agyamban!! A szívemben viszont előkelő helyet foglaltok el:)) Nem írom, hogy szeretlek titeket, mert ez nem elég kifejező... Hiányoztok. Látom az arcotokat, hallom a hangotokat. Érzem a Tescos kaja ízét a számban. Köszönöm az emlékeket, az élményeket, azt, hogy vagytok, s hogy én veletek lehettem. Soha nem felejtem el ezt az egy hetet!!!
Üdv: Dodiee
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- Cueddo
- Nem elérhető
Nagyon köszönöm Nektek ezt a csodálatos hetet, amit veletek tölthettem. Már most megdöbbentem, amikor belegondoltam, mennyivel lettem több ez alatt a hét alatt. Boldog vagyok, hogy végre többet beszélhettem és elmélyíthettem a kapcsolatom jó néhány emberrel, akiket addig csak felületesen ismertem - és úgy érzem, igazán fel tudtam oldódni köztetek. Tulajdonképpen ez volt nekem a legnagyobb (siker)élmény, hogy végre teljesen önmagam lehettem - és remélem, nem értettetek félre, amikor néha túlságosan is csendes voltam. Egyszerűen imádok köztetek lenni, és még egyszer őszintén köszönöm:
- a Szervezőknek a nagyszerű programokat, a keretmesét, a remekül eltalált hangulatot
- Tündebarát csapattársaimnak az összetartást
- Leguannak a felejthetetlen énekléseket, a Varda-szertartást (a nagyot is, de még inkább a kicsit), és azt, hogy a törhetetlen jókedved átragadt rám is, és hogy ráébresztettél (Kriszanával együtt), hogy igenis tudok énekelni
- Eglarnak a "Fehér királynőnk"-et, amit azóta sem tudok kiverni a fejemből (amikor hazajöttem, első dolgom az volt, hogy teli torokból elénekeljem)
- Az éneklést és a lelkes Vardás szervezést még külön köszönöm Estelnek és Eiának is, valamint minden Vardásnak, aki ott volt!
- Felagundnak a tünde-testőrséget, és minden elismerésem a tündék előadásának koreográfiájához, amitől rengeteg ötletet kaptam leendő színdarabjaim rendezéséhez
- A Gwaith-i-Phethdainnak, hogy hosszú órák munkájával sikeresen megfejtettük a (mindig elírt) szövegeket
- Ryanának, Eiának, sissee-nek a hajfonást (az egyik még mindig megvan!)
- a törpöknek és a dúnadánoknak a fergeteges előadásokat, ilyen jót már évek óta nem nevettem
- Szofinak és a többieknek a verses talit - gyógyulj meg minél hamarabb!
Elnézést kérek, ha bárkit is kihagytam, még mindig kavarog a fejemben az egész hét
És ugye meg lehet majd venni a felvételeket? (mikor?)
Nap felé tör, amíg csak a Nap áll,
És nem vesz rajtuk erőt a halál.
(Dylan Thomas)
- Dodiee
- Nem elérhető
- We're under the same sky
- Köszönetek: 7
Tehát:
Tesco Gazdaságos MTT Tábor:
Hol volt, hol nem volt, Déli pályaudvar, reggel fél 8. Kissé tán korán, dehát aki a forgalomra alapoz, azt megeszik a faemberek. Egy db kósza Rabyn figyel a kólaautomata mellett, jajdejó hogy nem csak én vagyok hülye. Gyűlik a tömeg, jön a tábla, "MTT Tábor(Vagy mirák)" és "Frodó él!" Névsor, kinek van jegye? Indulás, mert nem lesz hely, és télleg, de végül mégis. Sil szétosztogatja a képeket(nagy puszi érte!!!), fotó nézegetés, egyebek. megérkezés Szombathelyre, és felfedezés, hogy a busz egy petit apróka. Dehát nem vagyunk vajból(mint később kiderült, sajnos!), nyomakodunk, tömörülünk, kényelmes a poroltó is ha nincs más. Megérkezés, idegelés, nincs sehol egy rohadt darab föld, mely befogad minket?? de igen, sőt, a szomszédság se rossz(hittük akkor, mert még nem tudtuk, mi az a nagy faizé Darkynál). Sátor- és egymás verése,kiderül, ki hova kerül(hálistennek, hobbit lettem..."Ana! Tán te vagy a Thán?" és egyéb intelligencs szóviccek..) majd tábornyitó. Én, személy szerint egy mukkot nem értettem se a tehenes mókéból, se a többiből, de sebaj. aztán nemtommi, nézem a fejeket, hogy kikkel leszek egy csapatban egy hétig, csupa ijesztő ember. azért öröm is van, néhány ismerős pofi személyében:)) aztán nemtommi, majd kvíz, vagy miarák, fura kérdésekkel, a 10ből 2szer tippeltem. Nálam jobban nem lepődött meg senki mikor az én nevemet is felolvasták a második forulóba kerültek neve mellett..ott adtam fel, hogy sorolj fel minnél több törp települést. A hobbit maradjon a földművelésnél:))(még a félvér hobbitok is!!) Vacsi, egyebek, nem emlékszem mindenre.
Másnap gondolom valami reggeli, vajas kenyér meg ilyesmik, aztán... mi is? nem tudom. este Dúnyadány előadás, röhögés tetőfokon..(de sz*r hogy nem emlékszem semmire..) Megtudtam, hogy Estelt kell megölnöm karóval!!! (Rokont nem ölünk, főleg nem karóval!!!!)Este Lassi Tittë, benne minden ami jó
Szerdai nap, kelés, reggeli, majd második reggeli közben heveny pánik, hogy úristen, holnap előadás, és nincs kész semmi!! Örült kapkodás, zászlótervezés, rohanás Petihez, festék. Rohanás Petihez papír. Rohanás Petihez, mittomén mi. Zászlófestés, répával vagy anélkül, gomba az kell, na de most a kapa előbb van mint a sör?? jó, persze, a pipa legyen elöl. Csináljunk mellényeket! na, rajzold le. persze, pár perc alatt megvan, ez könnyű!! csak itt kell kivágni, meg ott, összevarrod és kész!! Egy fenéket!! Nyiszitolás az életlen ollóval, itt feszítsd, ott húzd, nem jó! Ok, ez megvan, de most mikor varrod össze? Rohanás Petihez, van é varrógép? Hát, Virág, 13 órakor, de közben táborzászló, ebből se lesz semmi, SEGÍTSÉÉÉÉG!!!! Zászló kész, huhh, anyagok kiszabva, Ana megvarrja egy perc alatt. Idegelés, szövegírás, kész! Így jó lesz, na, de valaki írja már le rendesen. Ki a kasszás? Celebrom(jól írom?? ). És az ki? Ó dejó, téged hogy hívnak?
Véreskezű Galadh irtja a népet, senki nem meri megölelni csak aki már halott. Te élsz még? Mi a neved? Aha..(jelentőségteljes szünet).
Este túra, jajde mennék, de a lábam fáj, hát jó utat! alvás.
Reggel kelés, reggeli a falon, aki arra jár megrángatja a bokád... csütörtök van, vazz, ma van az előadás. Azt csináld. de miért? nem, ne azt!! Mi van?Csináld már!! Rajzold fel! tedd ide! tedd oda! Most mi van? Táncpróba, röhögés, ne erre, ne arra, hihihi, na, ez jó volt, taps!! lép-lép, most jön a sikerélmény! Éhes vagyok! Én is! Menjünk enni. Papírpipák, batikolt mellénykék, jelmezek, emberek, szövegek, pánik, íjak, nem érdekel a téma!!! jelmezes próba, hol a pohár, most lesz sör? Öntsd rá! Madom. Szpícs! Szpícs! Vissza, még próbák, magolás, újra le, tánc, próba, idegelés, ugye legközelebb ihatunk is? Ne edd meg a kelléket!! Gyerekek, beleharaphattok az almába, de csak egybe!! Előadás, mosolyok, pontok, örümködés. Vacsi. alvás.
péntek reggel, kaja, punny egész nap, üvegfestés, dalolászás, ebéd, este van, érkeznek a sztárvendégek, lekéstem a avanna ünnepet hüpp hüpp:(( Szent Vid túra, lejárt lábak, kevés levegő, Brandír és Aralataion tünde "éneke", fáklyák, előadják a nazgúl szimatolós részt:)) Beszélgetés Lammal, rádöbbenés, hogy már félig alszom, lefekvés.
szombat reggel, szomorkodás hogy holnap megyünk elfele. Lassi kicsit késik... álmosság, éhezés, egyebek.
ennek semmi értelme. de ha elég meggyőzően mondom, talán igazam lesz. most viszont befejezem, mert elalszom, majd még holnap átolvasom, meg folytatom, bár nem hiszem hogy van értelme... Gúd Nájt Nájsz Hobbitsz(és mások)!
De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.
- kriszana
- Nem elérhető
- A válasz az, hogy talán. És ez végleges.
Örömmel látom, hogy én vagyok a harmadik élménybeszámoló.
Nem leszek hosszú ígérem!
Csodálatos volt veletek ez az egy hét. (Azt kívántam: bár két hét lett volna!)
Remekül éreztem magam, sokat nevettünk, énekeltünk. Fantasztikus embereket ismerhettem meg. Jó volt veletek, mint mindig.
Bár a sok munkából és feszültségből is kijutott bőven, de alapjáraton nagyon jó léreztem magam. Jó érzés ennek a csapatnak a tagja lenni. Remélem, még sokáig itt leszünk egymásnak.
SZERETLEK TITEKET
Többet nem írok, mert úgyis leírják a többiek helyette !
"There is only one journey. Going inside yourself." (Rainer Maria Rilke)
- Ryana
- Nem elérhető
Hosszas beszámolót sajnos nem tudok írni, inkább én is csak megköszönném akinek csak lehet, amit csak lehet.
Nagyon jól éreztem magam ezen az egy héten, sok-sok embert ismertem meg és alig aludtam szóval most nagyon álmos vagyok.
Éljen a Lépcső és az éjszakázás kalandjai és rejtelmei ("Mit csinál Arden? Ébren van, csak nem tud róla. :twitsed: ), a hajfonás (örök hálám minden Hosszúhajúnak, hogy kiélhettem hajfonási mániámat).
Szeretlek Titeket!
Akinek készültek képei, minél előbb pakolja fel őket vhová!!!
U.i.: A kószák lesznek a Khirályok, tra-la-la-la-la-la-la.
Szép hely a boldogság! Úgy odavitorláznék! Ott napfürdőzik egy szál tangában az összes műanyag játék!
- Rabyn
- Nem elérhető
Kezdem: Hétőn reggel amikor a délibe megérkeztem még senki se volt ott. Aztán Peredilell futotam össze, majd megjelent Aral egy TOLKIEN TÁBOR Frodo él! táblával aminek a hátuljára ráirta mindenkinek a nevét.
Rózsa elvitte kocsival a cuccok egy részét amiért hálám s köszönötetem!!! Felmásztunk a vonatra és kezdtetét vette az utaztás. Előszőr hobbitfalva tűnt fel melletünk, majd középfölde többi része is. (Edoras és hasonlok) a vonaton hosszú mély eszmecsere folyt a "ki mit nézett a tvben régebben s, hogyan írják a szélőrmun szereplőinek nevét" témában. Szombathelyre érve benyomorodtunk a buszba. Velemben leszálltunk, és kisebb vita után feltaláltunk a táborba, ahol vizipisztollyal vártak bennünket.Telcontartol megkérdeztük hova verjünk sátrat. naná, hogy ahova akartuk oda nem lehetett, de ezt Aralék megoldották s végül a hinták előtt a fák alatt kisebb sátortábor alakult ki. (Aral, Pered, Aug, Kriszana és Rayan, Dodie Telu Nudli és én, a cuccaink, Darky és Angie, és végül Yavanna Áfonya és Fin óriási sátra) Khirályul nézett ki. Majd vacsi és beosztás, befizetés. Brandir elmondta,hogyan lehet tehenet legelteni, és az menniy ezűstpetákot ad, ancalimon azt közölte velünk, hgy még mindig utálja ha Ancynak hivják, és a táborszabályokat. Este egészen fél3ig ébren voltunk, kedves sátorszomszdunk Darky elmesélte Gandalf s Éowyn szerelmi életét röviden és velősen, majd nyugovora tértünk. Másnap reggel a dúnadánok (vagy is MI) nekiláttunk, hogy az esti előadás pöpec legyen! A sztori a SORS tragédiája volt, ahol Isildut (Estel) Anárion (sisse) és Elendil (sz. Gandalf) elhajozik k.földére, és miután G.G fogadta őket (Arden) csatáznak egyet Szauronnal (Darky) Isildur nagy ügyesen levágja a kezét és találkozik a kószák barátaival vagy is velünk! Ezután fát ültettünk majd Gyu1 vetités volt. Másnap engem jól leszurtak mert nem szoltam, hogy nem vagyok valami jol. Aznap a tündék adtak elő valamit (sajnos én nem láttam! ) Mivel megint rosszul lettem, és ahogy jött Virág már szóltam is neki (ez a nap egyébként azzal telt, hogy a többieknek segítettem és nagyban gyilkotam az embereket, mert azt is kellett) Bezavartak a házba és hivtak dokit, de nem tudta mi bajom.(MEGNYUGATÁSRA KEDDEN MEGYEK BEUTALOJÉRT HOGY MEHESSEK KORHÁZAB OTT MAJD KIVIZSGÁLNAK!!!!) . Még aznap éjjel, arra ébredtem, hogy MINDENKI HOZZON ESŐKABÁTOT IS!! ELLOPTÁK A ZÁSZLOOOT!!! Csütörtköön vgy is másnap szuperül lettem és a hobbitokank segítettem orba szájba, paravánt, meg zászlot festeni, meg táncoltam is náluk ugy ám kedveszkéim! Az ő sztoriuk egy előrehozott buláj volt-) Rayan nagyapó születésnapja. Az egyik paravánról kiderült, hogy természetanyánk feneke-)
Este megint rosszul lettem :dead: és másnap már haza is kellett jönnöm, így a többi dolgorol lemaradtam. Este szakadni kezdett az eső.. Kirohantunk de a mi sátrunk kibirta a vihart. Mindenki bent aludt tőlünk.
Ezuton szeretnbék bocsánatot kérni, bár tudom nem tehetek rola, de utálom ha gondot okozok másoknak. Kösz, hoyg mindenki ugy aggodot értem, legközelebb remélkem nem lesz ilyen..
nagyon hiányoztok csokoltatk mindenkit!! (sajna puszilos emitokon nincsen)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Álmos
- Nem elérhető
Kedves Nudlee, a cipőd haláli, hazafelé egész nap azon gondolkodtam, hogy talán én is beszerzek magamnak egy olyat...mindenesetre az angolod perfect! Well, right, yeppe...
Áfi, örülök hogy másodhegedűs lehettem a csapatodban, te még nem tudod, de puccsot szerveztem ellened, há há, na most már tudod! Azért ne szívd mellre, dehát ebben a soviniszta világban ugye
Yavanna és pici teherautója, akik a drága teszkó kóbászt szállították, valamint az a két zöld szék a sátor előtt....jujj, nomeg a medence tele csajokkal és sangriával...wow!! After 18
Penni, éljenek a Csengék és Szabolcsok Ancalimon nyugodt lehetsz, Vewynek nem kell mosnia a kárpitot, az olaj csak az én ölemben jutott ki a szabadba ööö és senki ne szídja a konyhás nénit, mert arany szíve van, azonkívül nekem megmutatta a beosztást, és tényleg korrekt! A kolbász pedig mind elfogyott
Nna Üdvikeeee
D.
Huhú
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Hazafele a vonaton, apró szösszenetek...
- Legolas, tündeszemed mit lát?
- Tünde fülem nem hallja a beszéded
---
- Legolas, tündeszemed mit lát?
- Hoooooool?
Amiket rajzoltunk/írtunk may beszkenneltetem... (érdemes megfigyelni _Neo portréját!)
A kezdő és befejező mondatok itt vannak:
---
Telcontarék éjszakai túrán keresték az elveszett táborzászlót.
Egy tudatlan nem tudja, hol a fent és a lent.
---
Haldír vajas kenyeret eszik.
Legolas lenyilaz egy vajat.
---
A radványi sötét erdőben halva találták Bárczi Benőt.
Ancalimon bőrkorbáccsal.
---
Go Elendil!
Egy horgony agyonüti a cseresznyét evő kígyót.
---
Mos ennyi, rohannom köll...
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Prérifarkas
- Nem elérhető
Pussz,
TömegGyilkos Galóca,
avagy a Hentes Parasztlány.
Galadh
"what have I become, my sweetest friend? everyone I know, goes away in the end"
- Arden Borough
- Nem elérhető
én is csak annyit tudnék mondani hogy nagyon örülök hogy végülis hosszas gondolkodás után ugy döntöttm hogy elmegyek a táborba!szóval nagyon jól éreztem magam és mindent köszönök a táborvezetőknek és a résztvevőknek egyaránt!egy fantasztiklus hetet töltöttünk együtt ami még sok év távlatából is kellemes emlék lesz és boldogok leszünk mikor visszagondolunk rá ebben biztos vagyok!na nem fárasztalak továb titeket mert biztos aludni szeretnétek!
végezetül még egyszer köszi mindenkinek!
és.... MTT forever!
szeretlek benneteket...!
Örökké nem eshet...
- E. Eia Ayna
- Nem elérhető
Asszem kék-sárga és lila van... melyiket kéred?Lili írta: Viszont!Tegnap lenn hagytam éjszaka az elemlámpámat a tábortűznél,azoknál akik énekeltek és ma reggel sem kaptam vissza.Valaki nem tette el esetleg?Nagyon megköszönném!!!
Én nem szeretnék beszámolót írni... viszont elkezdtem egy köszönöm sorozatot... de mindik kifelejtek vkit belőle...
Köszönök mindenkinek mindent!
hm.. ez tűnt a legegyszerűbb megoldásnak...
Humorosaim: Mindenkinek elküldöm a saját paródiáit, de majd a jövő héten(hm... nem holnap, hanem azután) mert addigra lesz hálózat... (Svin, a feltöltést hogy gondoltad, én csináljam meg? hát hülye vagyok én? :biggrin2: ) Ja, és Ray Neked is mennek meg akinek még ígértem... (csak kész lenne már ez a rohadt órarend, aztán szabad va.. lennék, ha nem utaznánk el... )
Dúnadánjaim: Kósza-kommandós kendőt kötelező kirakni! Mi vagyunk a Khirályok (Nem, Estel, Te még nem)! Go Elendil!
Vardásaim és éneklő társaságunk: Csak így tovább, a dallamot már tom
Ari: Magyarázatot küldöm... ja, és van valaki aki még mostse ismeri a Mennek a macik dallamát... tessék gyakorolni
Mindenkinek czupp és ölelés, valakinél ez elmaradt (alvók)... olyan jól esik... Legközelebb sorba állíttok mindenkit és senki nem menekülhet előlem.. izé.. előlünk...
Eia
Tűznél ülök, s elgondolom,
hajdankorok embereit,
s hogy jönnek Majdanok, miket
már mások látnak itt.
- Rabyn
- Nem elérhető
- Lili
- Nem elérhető
Végre én is hazaérkeztem.
Most annyira üresnek érzem magam és szomorú vagyok,hogy vége van a tábornak.Pedig előszőr el sem akartam menni...
Most még nagyon fáradt vagyok,de holnap írok én is egy hosszú beszámolót,ha már kialudtam magam!
Viszont!Tegnap lenn hagytam éjszaka az elemlámpámat a tábortűznél,azoknál akik énekeltek és ma reggel sem kaptam vissza.Valaki nem tette el esetleg?Nagyon megköszönném!!!
- Léli
- Nem elérhető
Akkor folytatnám is.
Kedd:
Kevés alvás, reggeli, Brandír-hírek gyártása Fióval a Hírekbe (sajnos időhiány miatt a műsorsugárzás elmaradt ), úttorlasz képzése Eiával a lépcsőn (jelszó: Kedvenc elnök urunk (volt) kedvenc zeneszáma (amit senki sem tudott!)), ebéd, Even megtudja, hogy este Mandos-szertartást kell tartania, színdarab-írás Anettel (kár, hogy másik került előadásra (és én még nem is láttam!)), Árnyelf és a 1,5 órás vásárlás (ami végül lett vagy 5 órás...), a dúnadánok előadása , faültetés (ahol Ancalimon lapátot vett a kezébe! ), Kislassiba cikkírás, Riport-készítések a Rohír Világba , lefekvés.
Szerda:
Szintén kevés alvás, újabb színdarab-terv készítés (ezúttal Evennel), Telcontar befont haja, Galadh a tömeggyilkos, számháború RULZ! (megöltem Szürke Gandalfot (aki ezután megküzdött a balroggal (alias Telcontar és a kamera))), Even-mama-testőrség (néha Eiával váltva) (nem akartam, hogy Galadh megöljön (és nem is sikerült neki! )), újabb hírek gyártása Fióval, Galadh halála , részbeni filmnézés (FotR 2. DVD), a Rohír Világ próbaadása (részben jött csak össze, mert a technika és a Tesco gazdaságos Windows keresztbe tett), a fehérbohóc majdnem elmondása (by _Neo), alvás.
Csütörtök:
Telcontar ordítása hajnalban (amire én nem ébredtem fel (ergo Tel halk )), Ulmo előadása a középföldi csatákról, a színdarabunk 3. változatának elkészítése (ezúttal Ulmoval) (ami eljövetelemkor véglegesnek tűnt), Oisinéknak gyöngyfűzés az előadásukhoz, "talált tárgyak", Ancalimon hajának befonása (Ancalimon és a fenyegetései...), zászlókészítés Esgal vezetésével, a nagy túrások visszatérése (ami nem is volt olyan nagy, csak 6 órás), vacsora, a hobbitok előadása, szemergő eső (biztos, ami biztos, mindent bemenekítünk a házba), zuhogó eső, bemenekült kutyus, a vetítéshez vászonállítás Brandírral, szerepjátékozás Oisin vezetésével RULZ! (cegíny be volt rekedve, de azért vállalta) (mi lett a vége???), Morgana orvul hátbaszúrt , 3-kor lefekvés.
Péntek:
Felkelés, a kész zászlóink megcsodálása, sietős pakolás, korai indulás ...
Biztos sokmindent kihagytam, de legalább a többiek is tudnak mit mondani. Azt mindenképpen, hogy mi lett a végeredmény, milyen lett a törpök előadása (meg a mienk), a sztárvendégek érkezése és ottartózkodása, a pénteki nap betervezett különlegessége ( ), ki lett az utolsó életbenmaradt gyilkos (mert végül csak egy maradhat), hogy végül lement-e a Rohír Hírek....
Szóval sok újdonság lesz itt még
Léli
"Az igazság pusztán nézőpont kérdése."
- Kici Szméagol
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
"És végül egyedül
táncol a bánat a hegedűn"
- Léli
- Nem elérhető
Nos, talán már eléggé kipihentem magam, hogy írjak a táborról...
Első nap:
Hajnali kelés, Déli pu., csoportosulás, INTERNET , Gandalf a táblával, Ari névlistája, mégnagyobb csoportosulás, Rózsa kocsija, vonat (hol is vagyunk?), utazás, "író verseny", hol kell leszállni?, Ari a cserkész, a busz... (mint már Rabyn említette), Szürke Gandalf alszik (vagy mégsem?), masszázs a buszon, nameg fényképezés , lesszállás, Merre tovább??? (merthogy Ari a pályaudvaron maradt), tipp szerinti továbbindulás (a helyes irányba!), rengeteg lépcső a szállásig, ott Tel, Brandír és Gumipók vár sok-sok szeretettel és vízipisztollyal mindenkit, becuccolás, csapatbeosztás, tájékoztató a táborról (Ancalimon alias Gumipók (ja, és még mindig nem szereti, ha Ancinak hívjuk ), Tel a tábor hullája, Brandír a fő tehénpásztor, valamint keresztapa), Árnyelf és Yavi késése, vacsora, éotheod megbeszélés, buli, éneklés Brandír abaka alatt , éneklés tovább hajnali 2-ig, lefekvés.
A többit majd később, mert most már muszály mennem.
Léli
- Rabyn
- Nem elérhető
Hétfő reggel elsőnek érekztem a Délibe. Nézek jobbra, nézek balra, sehol senki. Majd megérkezett dodie. Megvettük a jegyeket, és lassan de biztosan gyülekezni keztdünk. Felszálltunk a vonatra, és 3 óra vonatozás után megérkeztünk Szombathelyre. inenn egy 30fős buszba zsúfoodtunk kb 50en-en. Velembe megérkezvén egy nagyon szép helyet találtunk. A sátorfelállítások afférja után (hova lehet és hova nem) megkezdődőtt a tábor maga. Beoszottak bennünket mindenféle csoportkba. (én magam Dúnadán lettem, pedig Hobbit akartam, de így s jó volt!!) Elmodnták, hogy s miként lehet tehetnekt legeltetni a legelőn ami k* messze van (by Ancalimon) (és éljen Darky a tehenészünk) Majd megtudhatduk, hogyan kell gyilkolni a népet. A végén csak egy maradhat. Kiderült az is, hogy a dúnadánok kezdik az előadásokat holnap.. Este alig aludtunk valamit, mert a szomszéd sátorozók nem bírtak csendben lenni. (Darky meséje, és a többiek röhögése kihagytalanan élmény volt) Másnap reggel elkezdtünk készülődni. paravánokat festettünk, és zászlót varrtunk, és próbáltunk amíg csak tudtunk, majd elérkezett az este 8 (?) óra. Estel, hooool-ja már már legendává vált a csapat számára. Nevetések közepette megkaptuk az eddigi (sajnos a törpök és az éothedetk pontjait nem tudom mert haza kellett jönnöm de erőrl később) legkevesebb pontot. (de azér jól szórakoztunk!!) na itt már kezdődtek a bajok. Egy kicsit rosszul lettem miután a FOTR első részét megnéztük. Nagy nehezen sikerült elaludtom, de reggel szóltak, hogy legközelebb azért szóljak Virágnak. Egésznap jól voltam segítettem a többieknek, meg jöttem mentem ahogy azt kell, és nem utolsó sorban hét embet megöltem. (aztán _Neo hátbaszúrt) De este megint rosszul lettem olyan szinten, hogy kiparancsoltak a sátorból és még orvost is hívtak hozzám aki semmit nem tudott mondani.. Elaludtam és arra ébredtem, hogy ELLOPTÁK A ZÁSZLÓÓÓÓT MINDENKI HOZZON ESŐKABÁTOT IS!!!!- ezt mint Telcontar előadsábában. Később megint elaludtam. Már csütörtök volt, a hobbitok előadásának napja. Ebben is szerepetem, táncoltam és paravánt festettem, meg egy kicsit zászlót is. Este előadtuk az előadni valót. (mindenről lesznek dokumentumok) De megint rosszul lettem, Anyut felhívtam, és ő megparacsolta, hogy holnap (vagy is ma) menjek haza!!! Újabb doktor jöt de ő se tudta mi bajom. És ma reggel a Adelweis (így irják??) ra ébredtem, énekeltünk, és utána Virág kivitt engem és Lélit a Szombathelyi állomásra. Haza jöttem és most itt vayok.
Ez volt röviden a tábor de a többiek majd sokkal többet írnak!!! Ésa képek is többről tanuskodnak majd!
egytlen mondattal jellemezve a dolgokat
NAGYON JÓL ÉREZTEM MAGAMAT VELETEK!!! ÉS MÁR NAGYON HIÁNYOZTOK!!!! ÉS LEGYEN VALAHOL PÓÓÓT TÁBOR AHOL MEHGNÉZZÜK A VIDEOKAT MEG A KÉPEKET!!!
Csóóók mindenkinek!!!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
www.idekattints.most! )
No persze innentől már a linkeket kell követni.
A képek össztérfogata 11MB, és négy zip-állományba vannak összefogva, úgyhogy online időt kéretik felkötni, és zamek!
Legyetek jók, ha tudtok,
Namarië:
- Nimashilin
- Nem elérhető
Ja, amúgy kiderült, hogy mi már ismerjük egymást Arlith-al, mert ismerősek voltunk egymásnak. Mivel nem tudtuk, honnan, én az előző életünkre gyanakodtam Szofi hittanórájának hatására...
Szofit megörvendeztettem egy AVON-karkötővel, mert ő benne látta életének és boldogságának kiteljesedését. Megkapta.
Az emberek jöttek-mentek, mi is, pokróc nem volt, viszont Szofi szorgalmasan lehidalt. Volt "patkányméreg", ahogyan Galadh hívta a Mikuláscsokis sütijét.
Nagyon jó volt ez is, mint az előző, és alig várom már a szentendrei temetős bulit!!!
My light shall be the Moon, and my path the Ocean.
The fish knows everything.
- Arlith
- Nem elérhető
Megbíztak,hogy írjak beszámolót a szombati verses taliról, merthogy nekem ez volt az első.
Azt hiszem nem az a lényeg, hogy mikor merre rohantunk kávéért (ugye jó volt Szofi ? ), vagy az eső elől, vagy hogy kidobtak minket az Atletikai kp.ból, aztán még egy teázóból is
Hanem a hangulat, ami az egészet áthatotta.
Ahogy eleve azzal fogadtak (azt hiszem Nima volt), hogy én nézek ki annyira őrültnek, hogy közéjük tartozzak
És aztán Szofi hittanórája, meg Galadh sütije, na és persze a versek.
Mégis azt hiszem a legjobb a CD fűben volt. (Sajnálhatja, aki nem jött el odáig!) Nagyon finom teát ittunk, Szofi felolvasott, én közel álltam a síráshoz. Úgy éreztem, hogy megtaláltam a helyem
Fél tízig eljutottunk Rilkétől Pilinszkyn át a saját Haláltáncunkig
Összegezve az egészet, köszönöm,hogy vagytok, és hogy megismerhettelek titeket!
Üdv! Arlith
"God's away, God's away
God's away on business, business"
- Kincső
- Nem elérhető
Míriel írta: Tudom, a LEPen még nem vettem részt, csak nézőként, de az sokkal olajozottabban működött, ott nem maradt el semmi.
Semmi?! Néhány noldás program azért igen, és ami nem, az is csúszott. Mi sem vagyunk tökéletesek. Bár nem voltam ott, de az a véleményem, hogy egy több napos programot mindenképpen jóval nehezebb megszervezni, mint egy 1 naposat.
A tárgyra térve: ha minden igaz, ma volt az irodalmi pályázat eredményhirdetése. Tud valaki eredményt írni? Pl. Telcontar? Csak mert én is neveztem, bár nem hiszem, hogy díjazott [size=9:wbskns47](avagy Gumipók-féle írásmóddal: dijjazott )[/size] lennék...
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- kriszana
- Nem elérhető
A tokiaji MTT különítmény első tagjaként itthon vagyok. (azazhogy második tagjaként,mert Rayan első este belázasodott és haza kellett jönnie nagy bánatunkra )
A lényeg, hogy jelen vagyunk/voltunk a Hegyalja Fesztiválon és frenetikus sikert arattunk! Elvittük az MTT hírét a Keleti Fertályba Egyre többen tudják, hogy létezünk!
Sok lelkes ember játszott velünk: botoztak Telcontar segítségével, megvalósították Yavi ötletét a "Hozz egy Olifántot" c. játékban, s volt ott villamos, honfoglaló magyar ős, táncoslábú indiai lány, 3 kopasz biztonsági őr és hasonló nyalánkságok.
Külön köszönet a paraván készítőinek: Dodiee, Noodlie,...stb (nem tudom a többiek nevét,de mindenki, aki egy egész napját rááldozta a festésre) Nagy sikert aratott, csináltunk képeket, bár idő előtt szétesett és nagyon kellett babusgatnunk, hogy az eső össze ne mossa a színeket.
Neo soksak fejét tágította,hogy minél többet tudjanak a tengwákról, és "hennafestés" címén mindenkit összefirkált Telcontar pedig J.R.R. Tolkienről tartott előadást, s középfölde kialakulásáról.
Áfi, Angie, Gillz, Evenstar és én különböző hosszúságú és színű hajakat fontunk a filmben látott Legolas illetve Haldír mintára
Sok lelkes ember nézett meg minket, amolyan csodabogaraknak tűnhettünk a szemükben. Találkoztunk nagy tudású Tolkien-kedvelővel is. A legtöbben már jártak a honlapunkon is.
S hogy milyen volt a Hegyalja egyébként? Íme:
Kedden érkezés után kiderült, hogy a felszereleés egy részéről a szervezők elfelejtkeztek (ezért a kötélmászás elmarad... )
Kaptunk viszont egy nagy fehér Tolkien-sátrat, ahol felállíthattunk az info-pultot, és megtarthattuk az előadásokat + 2X2 ágyas faházat is kaptunk, ahol - a fiúk nagylelkűen megszavazták - a lányok aludtak Gillz kivételével, aki inkább a sátrat választotta.
Gondoljátok csak el: 25 000 ember, elég apró területen, sátor hegyén-hátán, óriási népsűrűség. A mellékhelységek folyamatos dugulása, az összesen 16 db zuhanyzó, s melegvíz is csak elvétve akadt...
S mindezek tetejében: csütörtökön eleredt az eső: de úgy igazán, mintha dézsából öntötték volna, s estig el sem állt. Komolyan azt hittük, soha nem lesz vége. S a nap folyamán szép lassan az egész Tokaj - s főleg a kemping - sártengerré változott. Nyakig jártunk az iszapban... - ha ugyan iszap volt - mint az valaki nagyon elmésen megjegyezte...
Esténként ültünk a Tolkien sátor alatt, hallgattuk az eső kopogását, s fogvacogva meleg teával kínáltuk az eső elől fedelünk alá menekülteket. S nevettünk nagyokat.
Így tévedt be hozzán Gábor. A GÁBOR. S egy röpke pillanat alatt Evenstar szívébe lopta magát
Az eső a sarat és A GÁBORT hozta magával...S hálát adtunk a fiúknak, amiért ezt a hideg-vizes időt nem sátorban kell végigélnünk.
Csütörtök éjjel 2kor nagy Gáborkeresésben voltunk Telcontar vezetésével, mikor is megjelent Mogyi és rögtön a segítségünkre sietett az elsősegély csapatával, mert - mit ad isten - épp egy gábor volt vele. (Csakhogy figyelmen kívül hagytuk azt a tényt, hogy nekünk nem EGY GÁBORT kell találnunk, hanem A GÁBORT!...)
Szóval itt már Mogyi sem segíthetett.
Összegezve a történteket: jól éreztem magam Veletek , kitettünk magunkárt az MTT nevében. S - szvsz - a hozzánk betévedő idegenek is szivesen gondolnak majd ránk.
S bár nem tudom a Gábor ügy hogyan végződik, de jövőre is elmennék tokajba az MTT színeiben, ha megengeditek. 1 év alatt elfelejti az ember a sarat, a koszt, a kényelmetlenségeket, az eldugult lefolyókat (mert mindeki a csapba mosta a sáros bakancsát), és a részeg egyéneket is.
A mi tolkien sátrunk - úgy érzem - sziget volt a nagy hangzavarban.
Köszönet: Telcontarnak, Gillznek, Finwének, Angie-nek, Peredhilnek (a nagy beszélgetését is ), Neonak és Rayannak is.
Jó volt veletek ismét!
Találkozunk a táborban hétfőn!
Várom a sok hobbitszerető embert a csapatomba, s meglátjátok, remekül fogjuk érezni magunkat!
- Merras
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Itt is szeretném megköszönni minden MTT tagnak a részvételt, és újfent mea maxima culpa a nehézségekért, hiányosságokért
Míriellel ellentétben nem nevezném katasztrófának a cont... bár tény, hogy nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerettem / szerettük volna a többi szervezővel. Tény és való: a Petőfi Csarnok mellett megtaláltuk azt a másik helyet (jelen esetben Salgótarjánt), ahova tutifix, hogy a büdös életben nem szervezünk újabb cont.
Jövőre Bp, vagy környéke (HÉV hatótávolságon belül) lesz becélozva, és akkor nem lesz olyan, hogy érdeklődés hiányában elmarad valamelyik előadás. (Az elmaradt MTT előadást be fogjuk illeszteni az őszi Átjáró Nap programjába, csak majd ha leülünk dumálni erről a rendezvényről, akkor sűrűn emlékeztessetek minket erre az ígéretünkre, mert én is néha feledékeny tudok lenni.)
A Trekkerek nevében köszi a dícsérő szavakat [Sajnos velük is az történt, hogy az előadásaikat gyakorlatilag saját maguknak tarthatták meg ]
Grandpierre Attilával kapcsolatban én személy szerint úgy érzem, hogy felesleges pénzkidobás volt őt meghívni, mert ahogy én hallottam, folyamatosan szivárogtak ki az emberek, és állítólag nem volt túl érdekfeszítő a dolog... speciel amikor Észah hívott, hogy még nem üres a terem, én félbe akartam szakíttatni a dolgot, de mire odaértem, addigra befejezte
Ami miatt nem érzem katasztrófának a cont, hogy nagyrészt azért jó és érdekes előadások, vetítések mentek... és gyakorlatilag senki sem csinált még előttünk hasonló rendezvényt - valahol el kell kezdeni. Most spec. egy jó nagy botlással kezdődött, dehát minden gyereknek meg kell tanulnia járni valahogy
A jövőt illetően a magam részéről igen optimista vagyok, mint láthatjátok, hiszek abban, hogy előbb-utóbb sikerül egy nemzetközi szinten is kiváló cont szerveznünk.... főleg, ha olyan lelkes és profi segítőink vannak, mint az MTT stábja
bye
Jun
Live long and prosper!
- Léli
- Nem elérhető
SÚ: Köszönöm, hogy az interjúra engem hívtál el. Nem akartam úgy beállítani, ahogy mondtad, habár akkor tényleg nagyon megleptél vele (én meg magamat azzal, hogy nem is izgultam).
eszerint nagyon jól tudok haldokolni KösziAz előadás után ebben nem is kételkedtem!
8Otámogatom a hivatalos kinevezésedet az MTT mamarazzája címre!
Hát, remélem is, hogy jól sikerültek. Ebben a gépben még csak kellemesen csalódtam. Mindenesetre én mindent megtettemHa a képek is olyan jók, mint a lelkesedésed és az orvul-becserkésző-technikád, akkor a hivatalos fotós címet is támogatni fogom!
Persze hogy visszament az Athelas, mert friss kellett volna, nem pedig olyan száraz, mint amilyet küldtél. Azzal én nem tudok mit kezdeni (esetleg küldd el Brandírnak).
Léli
- kriszana
- Nem elérhető
Jól éreztem magam Salgótarjánban, hála NEKTEK.
Mert a társaság ismét csak remek volt, és úgy mint eddig - majdnem - kivétel nélkül mindig jó volt veletek. A gyér programok, és a kis közönség ellenére.
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
A szervezők igazán heroikus küzdelmet vívtak, és rendkívül imponált az, ahogy mindent megtettek azért, hogy minden jó legyen. A szándékaikat az is mutatja, hogy Evenstarnak is kerítettek másik időpontot (legalább olyan rosszat, de ezt nem lehetett előre tudni) és amikor az is befuccsolt, kaptunk egy igéretet, hogy egy elkövetkező alkalommal sokkal komolyabb technikai háttérrel, és kevesebb riválissal tartsa meg az előadást. Azon kívül a lehetőségek határáig mindenben igyekeztek segíteni. Én például elég későn tudtam csak szólni, hogy projektorra van szükségem az előadásomhoz, és mivel Prowse-nak nem kellett, kaptam is. (A Trekkie-k - rendkívül szimpatikus társaság! - azért jártak annyira rosszul, mert DP orozta el a készüléket, no meg azért, mert az old timer notebook-juk nem tudta meghajtani azt a technikát, ami volt. Ez pedig, a régebbi gépeknél mindig benne van a pakliban.) (Sci-fi találkozóra kéretik a két év múlva megjelenő eszközöket hozni!) ;o) Úgyhogy minden viszontagság ellenére azt kell mondjam, hogy a hiba nem a szervezők akaratában volt.
Tényleg elég keveset beszélgettünk mi ketten, az is igaz. De sokakkal így jártam, így aztán remélem, hogy lesz még rá alkalom! ;o)
Léli: nagyon kérlek, hogy ne úgy add elő azt az interjút, hogy "kellett valaki, azt csak én voltam kéznél", mert ezen az alapon a hangosítót is hívhattam volna. (Mielőtt neked szóltam, ott ment el mellettem.) Nagyon is határozott elképzelésem volt arra, hogy miért Evenstart vagy téged hívlak, és Evenstar kameraimádatát ismerve még reménykedtem is, hogy te fogsz jönni. Nem is bántam meg, remekül csináltad a dolgot, és nagyon profin kezelted a helyzetet. Az előadás után ebben nem is kételkedtem!
Még egy dolog: támogatom a hivatalos kinevezésedet az MTT mamarazzája címre! ;o) Ha a képek is olyan jók, mint a lelkesedésed és az orvul-becserkésző-technikád, akkor a hivatalos fotós címet is támogatni fogom! ;o)))))
Info-pultosok: Le a kalappal előttetek! Profik voltatok! (Ezért nektek a kettőspontot is kiemeltem a megszólítás után!) ))))
Mindenki: Valóban, azt hiszem, hogy most nagyon együtt volt a társaság. Sok olyan visszajelzést kaptam, hogy az MTT igen-igen jó benyomást tett. Egyébként úgy vettem észre, hogy mi voltunk azok, akik mindenre pontosan ott voltak, felkészülve, a szükséges technikával, és sohasem rajtunk múlt, ha csúszott valami. És minden ellenkező híreszteléssel ellentétben: az esőt sem én küldtem Salgótarjánra!
Brandír: növessz hoszzú hajat, pls!
Léli (újra): Visszajött az athelas, amit küldtem. Mégse kell???
- Elanor
- Nem elérhető
Mi lettünk a másodikak Aranymaggal és Galadh-dal!
I feel complete when I feel sick inside
- Léli
- Nem elérhető
Kihagytam, hogy ezer hála a szerepjátékosoknak (Jimmynek, a grófnak és a papnak) a könyveket, amit hárman a Naplókért cserébe kaptunk tőlük (enyhe utalás, hogy három boszorkányról szól; és a címe: Vége a mesének ).
Léli
Ui.: Brisa: Tudsz nekem Athelast hozni? Végre valaki! A négy nap alatt senki nem adott