- Köszönetek: 0
Találkozások
- Brisa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ennek ellenére én örülnék, hogy a topikon belül beszélgethetnénk a SW-ról. (Én ugyanis csak a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.) Fölösleges külön topikot nyitni, hisz előbb-utóbb le fog csengeni a téma.
Yavanna: Most már minden világos. Hallottam már sokszor az eredeti magyart, csak sajna nem emlékszem rá. Nem tom van-e még a tékában nem-felújított verzió... (Minek kellett átszinkronizálni!?) Nekem még a német szinkron tetszett nagyon. Ott is szupi Vader hangja! ("Ich bin dein Vater!" - eszméletlen jó volt! Nem úgy mint a digitális-magyar, ahol gyorsított felvételként mondja a szerencsétlen a szöveget. Ezért nézem én olyan ritkán a filmet. Esküszöm, felveszem németül, ha leadják...)
Amúgy én is a SW-on nőttem fel, csak én inkább a könyveken, mint a filmen.
A tali akkor most szombaton lesz! Ugye senki el nem felejtette? (Valamint a macska meg nem mászta a fát... Hiába, a vizsgán kiszivattyúzták az észt belőlem. A szadisták! )
Brisa
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Ajánlom figyelmetbe a www.starwars.hu honlapot. Nagyon jó kis honlap és van egy jó kis rovat külön nektek: Star Wars vs. Gyűrűk Ura. De ha gondoljátok kérjétek meg Svindlert, hogy csináljon nektek egy Gyűrűk Ura vs. Star Wars topikot.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Yavanna
- Nem elérhető
"Aure entuluva!"
- Brisa
- Nem elérhető
Cica: Akkor Nobának több figyelmet fogok szentelni...
Brisa
- Yavanna
- Nem elérhető
Brisa írta: Yavanna: Méghogy a régi szinkron jobb volt? A szkájvókörözés meg az ezerévessólyomozás és még sorolhatnám? Ez volt jó? (Azért persze Vader hangja tényleg zseniális volt. )
Ok Brisa, most megfogtál! Vader, Yoda és C-3PO hangja az eredetiben, szerintem tényleg 100 000X jobb volt, de ezeken túl tényleg elsősorban emocionálisan kötődöm a régi szinkronhoz, annak ellenére, hogy tényleg voltak hibái. Én azzal a szinkronnal nőttem föl, azt hallottam éjjel-nappal és teljesen belém ivódott minden egyes jelenet, persze, hogy idegen volt az új hangzás! Az ilyesfajta változásokat nehezen viselem... Csupán arról van szó, hogy 1-1 jelenetben még mindig várok 1 bizonyos hanglejtést, hangsúlyt és soxor nem azt kapom. Erre a legjobb példa, amikor az EP 4 elején Vader éppen egy lszerencsétlen lázadó katona torkát szorongatja, aki pedig válltig állítja, hogy 'ez' diplomáciai űrhajó. Erre Vader azt mondja: "Ha ez diplomáciai űrhajó, akkor mutass nekem egy diplomatát!" Na ez a mondat totálisan másképpen hangzik a felújított változatban! Képtelen vagyok megszokni! Egyszerűen "Sérti a fülemet! (ez a hitetlen beszéd!" )
"Aure entuluva!"
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Menjetek át a Vélemények és kritikákba, vagy ide!
- Cicaful
- Nem elérhető
Csak a - már előbb említett - kutya miatt jegyeztem meg, akit szintén Bobának hívnak. Ezek után fel kell tennem a gazdájának a kérdést: akkor most melyik történet ihlette hű ebének nevét? 8O
És nagyon egyet értek, hogy mondjuk ezen a topicon belül mért ne beszélhetnénk mondjuk a SW-ról, ha a többségnek van hozzá kedve...
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Brisa
- Nem elérhető
(A zárójeles mondatoddal nem értek egyet, de hát uncsi lenne, ha mindig gyazt szajkóznánk. /Amúgy akkor most keresnünk kéne egy másik fórumot csak azért, hogy a közös filmélményünket megbeszéljük?/) Akkor tehát Salvatore jó, csak a fordítás pocsék. Majd ráveszem Ulmot, hogy ezt is fordtsa le normálisan, ha már nagyon unatkozik.
zsoffija, nazgúl: Semmi gond nem lesz abból, hogyha valamelyik ősötök elkísér. Nem ti lesztek ám az elsők. Legrosszabb esetben ők is megfertőződnek a GyU-lázzal. És akkor lehet veszekedni a könyvekért meg a netért.
Yavanna: Méghogy a régi szinkron jobb volt? A szkájvókörözés meg az ezerévessólyomozás és még sorolhatnám? Ez volt jó? (Azért persze Vader hangja tényleg zseniális volt. )
Elanor: Jól értelmezed. Boba Jango egyik nem-génmanipulált klónja.
Cica: Szerepel a GyU-ban? Az az édes kisfiú? Hol, mikor, kivel és milyen formában?
zsoffija: Igen, a Fettek emberek. És Solo-ékat nem egy hernyó, hanem egy űr-giliszta nyeli el.
Yoda sokkal rosszabb lett az új filmekben. Annyira nem hiteles! Ráadásul most még nevetséges is lett (pattogás + "Ezen még el fogok meditálni.")! Fáj a szívem érte.
Brisa
- ÉSzAH
- Nem elérhető
Amúgy vagy ez a Salvatore nem tud írni, vagy a fordítás pocsék, de szörnyű a nyelvezete.)
Brisa, hány Salvatore könyvet olvastál? Mert én a választott nick-nevedből arra következtettem, hogy többet is.
Az tény, hogy a Klónok támadása nem a legjobb műve. Messze nem. De abból a forgatókönyvből nem is nagyon lehet jobbat írni, csoda, hogy ezt kihozta belőle. És a magyar fordítás még csak ront rajta. (Részemről ennyit az Ep. II. tárgyalásáról, bárki bármit mond, szerintem nem a Tolkien.hu fóruma az a hely, ahol ezt ki kell tárgyalni.)
Tehát ha nem Salvatore-tól kölcsönözted a nevedet, akkor honnan? Mert én meg voltam róla győződve, hogy tőle. (Otthon és Száműzött c. könyvek, Brisa Do'Urden, Menzoberranzan 10. majd 9. majd 8. házának második főpapnője.)
Üdv mindenkinek.
ÉSzAH
"Would you like a lesson sir, in the rules of war?"
/Col. William Tavington/
- zsoffija
- Nem elérhető
nonem,majd beszerválok valakit kísérőnek!
de azért...most aggódok
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- zsoffija
- Nem elérhető
Thaurwathiwen:
www.netpiac.hu/talalat.php3
itt pl meg lehet rendelni!csak írd be a keresőbe,hogy StarWars,v. hogy...
Yavanna:a kőzápor részemről elmarad-teljesen egyetértek veled!Vader hangja naon..."ütős"volt!
"A tó közepén egy Güllem nevű randa fráter lavírozott ódon gumimatracán." :gollum2:
- nazgúl
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Azoktól a nazgúloktól a hátam borsódzik. Rád néznek, a vesédbe látnak, s te csak állsz ott, mint a hülye...
- zsoffija
- Nem elérhető
jövő szombat-ugye...-tali!
(ugye?)
Nnna,most teljesen kivagyok...ugyanis kedvenc családom teljesen meg van győződve arról,hogy akik szerinten jó fejek,nem lehetnek normálisak,és ewgyedül nem mehetek ellllll!!!!!
Ha anyám képes és elkísér,én sírni fogok...
De...majd csak lesz ugye v.hogy...
De akkor most így összegezve:hogy is van ez a dolog?mármint...mikor,hánykor találkozunk?
találkoztok!!!!!
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Brisa: A válaszodat és a tanácsodat nagyon köszönöm!
Egyébként nem tudja vki, hogy hol lehet megszerezni az erdeti trilógiát?
Mert itt Egomban már eleget kerestem, de se az 1. részt(az eredeti 1.-t) se a 3.-at nem találtam, szóljon aki segíteni tud, hogy hol lehet megvenni v. kivenni videotékából, ha találkozom az unokatesómmal majd őt is megkérdezem, hogy nem tudja-e megszerezni nekem CD-n.
A Lotr-ot is ő szerezte meg .
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Yavanna
- Nem elérhető
Cicafül írta: Nekem Jodáról jutott mindig eszembe - főleg az elején - Gandalf ugyanaz a hangja (ugye? ) Nekem ez volt egy picurit zavaró...
Most nem tenném le rá a nagyesküt, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem ugyan az a magyarhangjuk. Gandalfot az az emberke szinkronizálta, aki Tigrist is a Micimackóban; Yoda hangja azért nem egészen olyan.....szerintem. De lehet, hogy tévedek!
Egyébként a régi szinkron tényleg 1000X jobb volt!!!Pl meg merem kockáztatni, hogy a régi szinkronban Vader hangja ütősebb mint az eredeti! *Yavanna most picire összehúzódik, hogy ne találják el a felé záporozó kövek*
"Aure entuluva!"
- Cicaful
- Nem elérhető
"A kihívás:
- Elanor
- Nem elérhető
Boba pedig neki az egyik klónja, tehát ő is ember, csak ''mesterségesen'' előállított.
I feel complete when I feel sick inside
- zsoffija
- Nem elérhető
sőt (pedig úúúgy szerettem volna...!)
De a dolog érdekel:a "Fett"( : )család tagjai akkor elvileg emberkék?vagy mik?
(csak annyira emléxem a 6. rérszből,hogy Han Solo hápogja,hog"Boba Fett?"aztán az elébb említett egyént lenyeli egy hernyó... )
Yoda pedig a régi változatban jobban teccett!oan édi hangja volt...
- Elanor
- Nem elérhető
- Cicaful
- Nem elérhető
"A kihívás:
- Yavanna
- Nem elérhető
Thaurwathiwen írta: Ami az én hibám volt a film alatt az az volt, hogy a főgonoszról (Dooku gróf) mindig Szarumán jutott eszemben
Hehe! Nem is Dooku ott a főgonosz...
"Aure entuluva!"
- Arwen
- Látogató
- Telella
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Nagy célhoz hosszan vezet az út.
Telella
- Brisa
- Nem elérhető
Brisa
- Arwen
- Látogató
Vége a bünti- időszakomnak, megint netezhetek!
SW2: Én tegnap láttam a filmet, szerintem tök jó volt. a barátaimmal voltam(köztük Elendillel). A többiek annyira nem ájultak el tőle.
Már annyira várom a szombati talit! Nagyon örülök, hogy megint találkozhatunk!
Amúgy ki mit gondol Hayden Christensen-ről? (asszem, így írják a nevét)
Az a kérdés felmerült bennem, hogy hogy lehet, hogy Anakit mostohatestvére egyidős Anakinnal, pedig max. 10 éves lehetne?! Elendil úgy gondolja, hogy Anakin mostohaapjának az első házasságából való gyerek.
- Brisa
- Nem elérhető
Attól pedig nem kell tartani, hogy bármelyik új SW Oscart kap! Akkor már inkább a HP 2-től féltsed a TTT-t (azért azt sem érdemes túlzásba vinni ).
Ha igazán élvezni akarod a filmet, akkor javaslom, nézd meg az eredeti trilógiát, utána a Baljós árnyakat, s végül újra ülj be a moziba a Klónokra. Meg fogsz világosodni! No nem annyira, mint Buddha, de azért lesz egy-két ahá-élményed.
Brisa
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Nagyon sajnálom, hogy nem veletek láttam, de végül én is megnéztem tegnap (előtte beteg voltam, nem engednek el a szülők 1 olyan társasággal amit hírből ismernek stb...), na de megnéztem ott tartottam, ugye?
Nekem van 1 komoly hiányosságom az SW-vel kapcsolatban, az hogy nem láttam az eredeti trilógia utolsó részét, a másik kettőre csak nagy vonalakban emlékszem, a Baljós Árnyakból max. jelenetekre emlékszem.
Nagyon tetszett a film, csak sok mindent nem értettem meg ( a fent említett hiányosságaim miatt) pl: ki az a Boba Fett? Mármint milyen szerepe lesz az elkövetkezőkben (eredeti trilógiában) Legyen szíves vki írja meg nekem e-mailben.
A szerelmi jelenetek sem voltak túl unalmasak, a buckalakók kinyírása utáni Amidala Anakin beszélgetés tényleg jó volt, a Bir. zenéjével alatta .
Szal tetszett a film.
Ami az én hibám volt a film alatt az az volt, hogy a főgonoszról (Dooku gróf) mindig Szarumán jutott eszemben
A másik bajom a filmmel kapcsolatban, hogy talán túl nagy konkurenciát jelent majd a TTT-nek, főleg díjak esetében (pl: Oscar), de én már látatlanban is a TTT- nek szurkolok
Na ennyi, mert még jó szokásomhoz híven elkezdem a rossz kritikák írását akármilyen jó volt a film
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Elanor
- Nem elérhető
Az élménybeszámolós dolog is teljesmértékben igaz.
És itt szokott jönni egy DE, de itt most nincs csak azért írtam, hogy ezt mert én annyira nem rajongok az SW-ért, és ezért természetes, hogy így vélekedem. De azért persze, hogy én is kíváncsian olvasom a többiek véleményét mindenféle témában, és, ha az egyik ilyen téma az SW, akkor legyen az SW. De azért nem kell túlzásba vinni;) (Ne értsetek félre: itt még nem történt meg a ''túlzásba vivés.. )
- Brisa
- Nem elérhető
Elanor írta: (*Elanor nagyon nagyon csenben megjegyzi, hogy reméli, lassan azért lecsillapodik ez az SW mánia, és a GYU-s fórumon, megint a GYU-val kapcsolatos hozzászólások lesznek többségben )
Én ezt a SW-őrületet nem látom rossz dolognak a fórumon. Mert ugye hiába zseniális a GyU, előbb utóbb kifogyunk a vele kapcsolatos témákból (ahogy azt már itt-ott lehet tapasztalni). Én pont azt szeretem bennetek, hogy másról is lehet veletek dumcsizni. Méghozzá nagyon jókat! Legtöbbünk nem elvakult rajongó, aki toborzást szervez, hogy segítsen a Szövetségnek az orkokkal szembeni csatákban, aki a film megjelenése előtt sátrat üt a mozi előtt és aki szerelmeslevelet kezd írni Legolasnak, hogy csak pár "tök-normális" dolgot említsek.
Meg én már az elején úgy terveztem el ezt a topikot, hogy a talik szervezése és az utána való élménybeszámolók, megbeszélések kerülnek ide. És ugye a mozi szervezése megtörtént (hála Áfonyának), így most az élménybeszámolók következnek...
Jún. 1-e után ugyis csak másodrangú téma lesz a SW.
Fereste: Mi is volt Dooku poénja?
Brisa
- Elanor
- Nem elérhető
Hallottam olyan kritikákat, hogy az Anakin nem játszott jól (najó, nem ő, hanem a színész... ). Hát nemtom, hogy aki ezt állítja, az látta-e egyáltalán a filmet, mert sztem nagyon jól elkapta a szerep lényegét!! Én teljesmértékben el tudom képzelni, hogy ebből a lázongó kamaszból, akiben ennyi keserűség gyűlt össze az anyja halálával kapcsolatban, szóval, hogy belőle válik majd a gonosz, fekete Nagyúr.
Ja, azt észrevettétek, hogy amikor Anakin mondta, hogy az összes buckalakót megölte, akkor halkan elkezdett szólni a Birodalom zenéje...hehe...
Nekem még az volt furcsa, hogy a klónok, a rohamosztagosok ''ősei'' most (látszólag legalábbis ) a jó oldalon álltak. Pl. amikor az egyikük odament Amidalához, és megkérdezte, hogy jól van-e. Érdekes volt...
A film utáni beszélgetést én is nagyon élveztem!!
(*Elanor nagyon nagyon csenben megjegyzi, hogy reméli, lassan azért lecsillapodik ez az SW mánia, és a GYU-s fórumon, megint a GYU-val kapcsolatos hozzászólások lesznek többségben )