Gondolatok
- Olorin.papa
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Ez egy "depis" írás, nem megengedhető így tavasz idején... de ez is, ilyen is van...
Nevessetek, örűljetek, Tüncifjak, és Én a Papa, majd nézlek bennetek, és veletek örülök, a ti örömeteken. Táncoljatok Tüncifjak, mert ez a tánc egyre lassúbb lessz, és végül már csak botorkáltok a semmiben, önnön életetekbe zárva...
Persze-mondjátok- soha nem lessz ez így, mi mindig, örökké összetartozun... Igen Összetartoztok egy évre, évtizedre, évszázadra vagy akár a föld egy korszakára is... de az örökké még nektek is, Tüncifjak kicsit hosszú időszak...
Én most a chaton Kalesszin vagyok , egy vén sárkány, aki ráér várni, és a maga dolgát csinálja időtlen-idők óta, de néha még felreppen a fiatalokkal, a kelő nap fényében, a nyugati széllel táncrakelni! Én is valahogy így kelek táncra veletek, önfeledten, feledve vénségem, de tudva is, hogy egyszer ez is lelmúlik.
Bizony a Sárkányléthez hozzátartozik a "fog" is, bizony néha igazamat védve, vagy igaztalanúl megmarok embereket, ez a harapás jobban fáj a szívemnek, mint azt ti, Tüncifjak gondolnátok.
Gondos sárkányként viszont igyekszem összefogni az újakat,-mint sokan közületek is- elvinni hozzátok, beállítani Közétek a nagy forgatagba, a Táncba a Nyugati Szélben...
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Fyra Ithilwen
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Tiro!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Toma gazda
- Nem elérhető
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Panni
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
"Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz." (Wayne Dyer)
- Inczy
- Nem elérhető
Amúgy utcán, egyedül, miért ne...? Van, h akkor mosolygok a legnagyobbakat, az emberek pedig épp ezt mosolyogják meg, és akkor már megérte...
Feel the sunshine
- Estelio
- Nem elérhető
Ha a barátaimmal lehetek és beszélgetünk meg hülyéskedünk akkor tőlem lehet nyár is meg tél is olyanokat mosolygok, hogy csak na.Inczy írta: Épp itt üldögélek, bambulok ki az ablakon, és nézem a NAPsütést... Feltölti az embert. Megjön a tavasz és mindenki jókedvű lesz. Végre mosolyognak.
Miért csak tavasszal és nyáron lehet? Miért nem tudnak télen is vidámak lenni az emberek? Mi olyan más akkor? Sose értettem...
Vagy továbbra sem szabad általánosítani, és csak én látom rosszul? Kérlek cáfoljatok meg!
Nem szabad álltalánosítani. Én sem szoktam. Minden ember más. Egyébként te honnan szeded, hogy az emberek télen nem mosolyognak? Abból, hogy hogyan mennek végig az utcán? Ha egyedül megyek az utcán akkor én sem vigyorgok, mert még valami őrültnek néznek.
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Vajon mi lehet az oka, hogy elfelejtettünk gond nélkül kacagni, örülni?
Mert a boldogságunkat külső tényezők és körülmények befolyásolják, melyektől függünk. Ha nem tudjuk a boldogságunkat függetleníteni a helyzetünktől, állapotunktól, mindig ki leszünk szolgáltatva az élet csapásainak.
Csak hát elég nehéz dolog mindig minden szituban megtalálni saját magunkban a boldogság forrását... *sóhaj*
- Niph
- Nem elérhető
Inczy írta: Épp itt üldögélek, bambulok ki az ablakon, és nézem a NAPsütést... Feltölti az embert. Megjön a tavasz és mindenki jókedvű lesz. Végre mosolyognak.
Miért csak tavasszal és nyáron lehet? Miért nem tudnak télen is vidámak lenni az emberek? Mi olyan más akkor? Sose értettem...
Vagy továbbra sem szabad általánosítani, és csak én látom rosszul? Kérlek cáfoljatok meg!
De lehet boldog az ember. Ha megtalálja azokat a dolgokat amely apró örömöket okoz. Például egy jót hógolyozni a többiekkel, nézni hogy csillog a napfény a havon.
Ősszel pedig olyan gyönyörű amikor színesek az erdők, rengeteg madárraj költözik. Szóval mindennek megvan a maga szépsége.
“A gyermektársaság gyógyír a lélekre.” (Dosztojevszkij)
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Well-of-Souls írta:
Már csak azért is, mert a kedélyállapotot (is) befolyásoló D-vitamin szintézise fényfüggő...Rabyn írta: Incály: azért mert kell a nap a jókedvhez, vagy a színek
Most elég jól elmentünk a biokémia irányába.
Nehéz megállapítani mi a szép, egyes embereknek más és más.
Nálam erősen hangulatfüggő az ilyen dolog.
Valamikor belemerülök az eső egyhangú surrogásába, eggyé válok a csenddel, máskor halálosan fejdühít az esős locs-pocs.
Tetszik a szép hó esés, de ha arra gondolok, hogy, reggel nekem autóval el kell indúlnom, megint ideges leszek.
Ezek csak példák, de mitsem számít az idő,, ha az embernek a lelke rendben van. De ha ott rendezlenség van, akkor még a legverőfényesebb tavaszi napon is az árnyékba fog bújni, és átkozza a világot.
Vajon mi lehet az oka, hogy elfelejtettünk gondnélkűl kacagni, örűlni?
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Well-of-Souls
- Nem elérhető
Már csak azért is, mert a kedélyállapotot (is) befolyásoló D-vitamin szintézise fényfüggő...Rabyn írta: Incály: azért mert kell a nap a jókedvhez, vagy a színek
Man in general, if reduced to himself, is too wicked to be free.
Joseph de Maistre
- kopep
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
- sebcsaba
- Nem elérhető
"Tudd meg, ahol nincs fény ott jó nem lehet "
[size=9:162vfgyp](Elsüllyedt világok)[/size]
"De hiszen Elrondot legyőztük?!?"
- Kincső
- Nem elérhető
"...asztaltalan szó-malaszttal..."
- Silima
- Nem elérhető
Inczy írta: De miért csak NAPsütéssel lehet az ember jókedvű?! Zuhogó esőben, amikor minden szürke, én akkor is olyan boldog tudok lenni a meleg szobában egy bögre cappuccinot szürcsölgetve...
Vagy a szeretteim mellett, teljesen mindegy, h mennyi szín van körülöttem, és milyen évszak van...
Pontosan. Én akkor is vidám és boldog tudok lenni, ha szakad az eső, és "ramaty" idő van. Megvan annak is a szépsége. Mindenben meg lehet látni a szépet. Nyilván napsütésben könnyebb...
- Inczy
- Nem elérhető
Vagy a szeretteim mellett, teljesen mindegy, h mennyi szín van körülöttem, és milyen évszak van...
Feel the sunshine
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- Trinkler
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Toma gazda
- Nem elérhető
de amúgy a napsütés energiát ad
: :geek:
:geek: :
- Inczy
- Nem elérhető
Feel the sunshine
- Cala
- Nem elérhető
...
- Namarie
- Nem elérhető
Cala írta: nekem kistesóm született (papám halála után) ugyanabban a jegyben mint a nagypapám.. skorpió. nem látta őt sohasem. de képen felismerte és mondta, hogy találkozott vele, egy pályaudvaron.. lehet ez egy kisgyerek kitalált meséje, de hogyan ismerte fel a képen? ha nem mondtuk neki, hogy "nézd ott a papa, az anyu apukája"..
nagymamám halála után - aki halak jegyben született - sokáig gondolkodtunk, vajon mi lesz, békésen távozott el, bár betegen. mostanában fog világra jönni az unokatestvéremnek és a feleségének a gyermeke, halak jegyben.. igaz fiú, de nem tudom, ez mit számít. meg mit nem.
ezek csak apró dolgok. nem tudni, van-e jelentésük.
Ezt nem tudni, de szerintem nem szabad bolygatni, mert esetleg káros lehet az illetőre.
Elza:
Én azt gondolom, tényleg a nagymama üzent.
Elmúlás. Tudom, hogy iszonyatos fájdalom, különösen, ha a hozzátartozó nem békésen távozott, de akkor sem szabad bolygatni a nyugalmukat.
Nem véletlenül mondom azt, amit mondok.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Hokshelato
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Elza Eldaniella írta:
Na ezek után el lehet gondolkodni, mi is volt azaz álom! Csak véletlen volt, vagy tényleg a nagymamám üzent az anyukámnak, hogy készüljön mert nyolc hónap múlva megszületik a második unokája és az ő (mármint a nagyi) lelkével?
Én ebben teljes mértékben hiszek.Már nagyon sok ilyen történetet hallottam másoktól, hogy a hozzátartozóik üzentek az álmukon keresztül. Én is görcsösen várok egy ilyen üzenetre valakitől, akit nagyon szerettem, és bár én "akkor hiszem, ha látom"-típus vagyok, hiszem, hogy ez így van és a szeretteink vigyáznak ránk!
"Unwakupe 'cela e wiconi wanji
unmakainapi ta yelo"
- Cala
- Nem elérhető
nagymamám halála után - aki halak jegyben született - sokáig gondolkodtunk, vajon mi lesz, békésen távozott el, bár betegen. mostanában fog világra jönni az unokatestvéremnek és a feleségének a gyermeke, halak jegyben.. igaz fiú, de nem tudom, ez mit számít. meg mit nem.
ezek csak apró dolgok. nem tudni, van-e jelentésük.
...
- Elza Eldaniella
- Nem elérhető
Nekem van egy történetem erről. A nagymamám már régen meghalt. 22 éve. Még életében beszélgettek édesanyámmal, hogy ha van valami a halál után, azt megüzeni valahogy anyunak.
Na szóval a nagyi meghalat. Anyu meg elfelejtette az egész beszélgetésüket. De a nagymamám halála után hét évvel történt valami.
A bátyámnak és sogórnőmnek már volt egy kislánya, és már nem akartak több gyereket. Ekkor édesanyám egy reggel elmesélte, hogy az éjszaka azt álmodta, hogy az édesanyjával sétált egy folyóparton, majd hirtelen elsőtétedett, és mikor újból világos lett, akkor anyu már egy kislányt tartott a karjaiban. És ezután egy héttel a sogórnőm közölte, hogy újra babát vár. Nyolc hónap múlva megszületett még egy kislány, aki azóta már 12 éves, és a természetében és kinézetében is igencsak hasonlít a nagymamámra.
Na ezek után el lehet gondolkodni, mi is volt azaz álom! Csak véletlen volt, vagy tényleg a nagymamám üzent az anyukámnak, hogy készüljön mert nyolc hónap múlva megszületik a második unokája és az ő (mármint a nagyi) lelkével?
- Brisa
- Nem elérhető
Phaedra/Namarie írta: A lélek miért szűnne meg?
Miért ne szűnne meg?
Phaedra/Namarie írta: Lélek: ha anyagtól független valóság, akkor nem múlékony.
Kérdés, hogy a lélek létezik-e vagy az, amit annak nevezünk, nem más, mint egy energiacsomó, amit cselekedetünk összessége hozott létre és ez kap egy új testet?
Én abban hiszek, hogy amit mi a léleknek nevezünk, az valójában a központi idegrendszerünk, az az "energiacsomó" pedig a sok-sok kis ingerület, ami az információkat szállítja. Ennek következtében a "lélek" anyaghoz kötött, sőt úgy is mondhatnánk, hogy az anyag és az energia együttese. Ezek persze a hallállal nem tűnnek el, pusztán átalakulnak, mondjuk egy szép tölgyfa tápanyagává... (Én ugyanis a halálommal egy fát szeretnék majd táplálni.)
Brisa
- Namarie
- Nem elérhető
gillz írta:
Alyr Arkhon írta: .
Számomra az összes ilyen bevett magyarázat túlságosan menekülésnek tűnik. Az ember képtelen elfogadni, hogy megszűnik a lélek, és kitalál bármit.
Nem tudom, számomra nem egyértelműen jobb a továbblétezés lehetősége... azért vannak olyan opciók is, h jobb inkább nem létezni egyáltalán. Én pl. nem szívesen ragadnék benn örökre a második világháború pár évében. Meg ilyenek.
A lélek miért szűnne meg?
Rabyn: ez csak akkor fordul elő, hogyha a hozzátartozó nem engedi el a halottját. Amúgy még iylenkor is segíthetsz neki, mert ha a hiányzol neki, érzékeltetheted a jelenlétedet. De az élőknek kötelessége volna, hogy elengedjék a halottjukat.
Lélek: ha anyagtól független valóság, akkor nem múlékony.
Kérdés, hogy a lélek létezik-e vagy az, amit annak nevezünk, nem más, mint egy energiacsomó, amit cselekedetünk összessége hozott létre és ez kap egy új testet?
Gillz: azt hiszem, hogy te erősen hajlasz ebebn a kérdésben a távol-keleti felfogások felé.
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Rabyn
- Nem elérhető
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
- gillz
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: .
Számomra az összes ilyen bevett magyarázat túlságosan menekülésnek tűnik. Az ember képtelen elfogadni, hogy megszűnik a lélek, és kitalál bármit.
Nem tudom, számomra nem egyértelműen jobb a továbblétezés lehetősége... azért vannak olyan opciók is, h jobb inkább nem létezni egyáltalán. Én pl. nem szívesen ragadnék benn örökre a második világháború pár évében. Meg ilyenek.
need more brainz. yourz. now.
- Ringbearer
- Nem elérhető
"Be the change you want to see." Gandhi
- Panda
- Nem elérhető
Mert nincs okunk elfogadni, hogy nem lesz semmi.Alyr Arkhon írta: Az ember képtelen elfogadni, hogy megszűnik a lélek, és kitalál bármit.
Ha elfogadjuk, hogy nem lesz semmi a meghalás után, akkor életünkben kéne megcsinálni mindent, és ezt az átlagember nem bírná elviselni. Aki valami maradandót alkotott, az képes lehet elfogadni, hogy valameddig tart a cselekvési időszak, aztán vége.
Azzal is összefügghet, mit (nem) várunk, hogy mennyit tettünk életünkben/mennyit szándékozunk tenni. Aki el volt látva kihívásokkal, az pihenésre vágyik/arra, hogy vége legyen, aki föl- le sétálgat és vár valamire, az a halál után is számít még "időre".
Szerintem egyik fő oka a haláltól való félelemnek, hogy azt az egy dolgot biztosan egyedül és mindenkinek végig kell csinálnia.
Idézet az aláírásomban- a teljes a bemutatkozásban.