Gondolatok

Több
19 éve 8 hónapja #245079 Írta: **Shaman**
**Shaman** válaszolt a következő témában: Gondolatok
:-) ) az se rossz verzió

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #244966 Írta: Felagund
Felagund válaszolt a következő témában: Gondolatok

Ábrándos írta: A fáradtságot ki lehet pihenni, de az éhséget sohasem.

Dehogynem: egy jó ebéddel ;)

Our knees do not bend easily

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 8 hónapja #244955 Írta: Holtak vezére
Holtak vezére válaszolt a következő témában: Gondolatok
szerintem mindenkinek azok a "Tolkieni értékek" amelyek befolyásolják a könyveken keresztül az életét, így mindenkinek más ezért nem lehet egyszerűen megfogalmazni.

"A kevesek mi vagyunk ugyan, ám mi tiszta szívvel indulunk csatába, míg amazok sokan, rohadt disznók egytől egyig"

Több
19 éve 8 hónapja #244944 Írta: Elza Eldaniella
Elza Eldaniella válaszolt a következő témában: Gondolatok
Kérditek kinek mit jelent a "tolkieni értékek"?
Nekem erre a kérdésre az első filmben Gandalf adja meginkább a választ, mikor valami ilyesmit mond Frodónak (nem biztos, hogy jól idézem) "a lekisebbek is tudnak fordítani a dolgokon" (vagy valami haslnlót mond).
Én ezt úgy értelmezem, hogy bárki, ha nagyon akarja eltud érni bármit, még azt is ami eddig elérhetetlennek, ill. megvalósíthatalannak tűnt számára.
Erre a pl. Frodó, aki hobbitként (Középfölde egyik lekisebb teremtményeként) mégis a legnagyobb dolgot visszi végbe. Elpusztítva az Egy Gyűrűt, megmenti az egész világot.

Több
19 éve 8 hónapja #244893 Írta: Ábrándos
Ábrándos válaszolt a következő témában: Gondolatok
A fáradtságot ki lehet pihenni, de az éhséget sohasem.

Több
19 éve 8 hónapja #244869 Írta: Hokshelato
Hokshelato válaszolt a következő témában: Gondolatok
Erről ez a mondás jut eszembe(amit sajnos nem szó szerint tudok):
az ember a legcsodálatosabb lény a földön, mert tudja, hogy meg fog halni, mégis képes mosolyogni.

"Unwakupe 'cela e wiconi wanji
unmakainapi ta yelo"

Több
19 éve 8 hónapja #244850 Írta: Narbeleth
Narbeleth válaszolt a következő témában: Gondolatok

Trinkler írta: A minap hallottam valami filmben (vagy olvastam valahol...?), hogy ha van élet a halál után, azt semmiképp nem szabad elmondani az embereknek, mert a halál tudata az, ami motiválja őket arra, hogy egyáltalán csináljanak is valamit...viszont ha biztosan tudnák, hogy van élet a halál után, akkor senki nem csinálna semmit, vagy ha ige, csupa olyasmit, amit ma nem mernek...
Ti mit gondoltok erről?

SZerintem olvastad, méghozzá szvsz Az ember tragédiájában! :wink:
(15. szín vége, az Úr válasza ez Ádám 3 emberiséget leginkább foglalkoztató kédésére kérdésére...)

[size=9:3dn1e2ei]nagyon komoly h amióta ezt vesszük irodalomból, mindehol ezzel találkozom, farsangon is volt Madách nagy műve...(de nem ez volt az egyetlen mostanában) v lehet csak én figyelek fel újabban jobban a témára?? :roll: [/size]

"Törd szét a formát, őrizd a szellemet!"

Avartho i gadw, hebo i faer!

Több
19 éve 8 hónapja #244843 Írta: Trinkler
Trinkler válaszolt a következő témában: Gondolatok
A minap hallottam valami filmben (vagy olvastam valahol...?), hogy ha van élet a halál után, azt semmiképp nem szabad elmondani az embereknek, mert a halál tudata az, ami motiválja őket arra, hogy egyáltalán csináljanak is valamit...viszont ha biztosan tudnák, hogy van élet a halál után, akkor senki nem csinálna semmit, vagy ha ige, csupa olyasmit, amit ma nem mernek...
Ti mit gondoltok erről?

Több
19 éve 8 hónapja #244842 Írta: Trinkler
Trinkler válaszolt a következő témában: Gondolatok
A minap hallottam valami filmben (vagy olvastam valahol...?), hogy ha van élet a halál után, azt semmiképp nem szabad elmondani az embereknek, mert a halál tudata az, ami motiválja őket arra, hogy egyáltalán csináljanak is valamit...viszont ha biztosan tudnák, hogy van élet a halál után, akkor senki nem csinálna semmit, vagy ha ige, csupa olyasmit, amit ma nem mernek...
Ti mit gondoltok erről?

Több
19 éve 8 hónapja #244615 Írta: Panda
Panda válaszolt a következő témában: Gondolatok
Küzdeni akkor is, ha úgy tűnik, teljesen reménytelen, soha sem feladni.
Mindent megtenni a barátainkért.
Megbízni az emberekben, a bizalmatlansággal időt veszítünk.
Nem kell mindig beszélni.
A kitűzött cél felé haladni, nem fordulni vissza.
Láncszemek vagyunk. (és nem kell a mondatba a _csak_)

Persze jó lenne tudni, mit értetek ti tolkieni hagyományok alatt :) , én ilyenekre tippelnék.

Több
19 éve 8 hónapja #244612 Írta: Gandalf

Több
19 éve 8 hónapja #244611 Írta: M
M válaszolt a következő témában: Gondolatok

Brisa írta: Milyen más értékeket hordoz még a tolkieni szellemiség?

[size=9:2fwzox48]Ez a kérdés nagyon tanárnénisen hangzott.[/size] :)

Érdekes a téma, mert bármennyire is szeretem Tolkient, még soha nem gondolkodtam el rajta. :o Talán a tolkieni értékekben benne van a hagyományok tisztelete is... megőrizni azt a tudást, amit a régiek hagytak ránk.

Több
19 éve 8 hónapja #244572 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nekem rengeteg dolgot mondtak a könyvek. Olyat is, ami könnyen észrevehető volt, és olyat is, amit csak többszöri olvasásra vettem észre. Annyi volt, hogy egy hozzászólásba nem is férne bele. De talán az, ami a leginkább átütött, legalábbis nekem, az a barátság volt.

Több
19 éve 8 hónapja #244568 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok

Hokshelato írta: Nekem spec. nehéz elsőre a dolgok mögé látnom.Sokat segít ebben a Gyűrűk Ura filozófiája c. könyv, amiben is a kedvenc részem: Tolkien hat kulcsa a boldogsághoz. Röviden: a világ legapróbb, legtermészetesebb dolgainak is hatalmas jelentőséget tulajdonít(fák, szél stb.) és ha belegondolsz, az élet hatalmas csoda, ajándék.Nekem azt üzeni, értékeljü, és szeressük!

Igen, a tolkieni értékek között szerintem is ott van a természet szeretete, tisztelete és megbecsülése.

Milyen más értékeket hordoz még a tolkieni szellemiség?

Brisa

Több
19 éve 8 hónapja #244558 Írta: Hokshelato
Nekem spec. nehéz elsőre a dolgok mögé látnom.Sokat segít ebben a Gyűrűk Ura filozófiája c. könyv, amiben is a kedvenc részem: Tolkien hat kulcsa a boldogsághoz. Röviden: a világ legapróbb, legtermészetesebb dolgainak is hatalmas jelentőséget tulajdonít(fák, szél stb.) és ha belegondolsz, az élet hatalmas csoda, ajándék.Nekem azt üzeni, értékeljü, és szeressük!

unmakainapi ta yelo"

Több
19 éve 8 hónapja #244527 Írta: **Shaman**
Tölem lehet --ív is. Mint, én. De ne mond hogy az jó? Mert akkor belinkelm sejtelmes lukacskáim :-) ))))

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
19 éve 8 hónapja #244519 Írta: Namarie
Namarie válaszolt a következő témában: Gondolatok

Shaman írta: Olyan dolgot takar, amit fed. Olyan dolgokról lehet szó, amikor egy ember valami + ad a társaságnak. Előrébb viszi. Olyan amit még én nem adtam.

biztos vagy te ebben? Minden ember, minden létező tesz valamit hozzá az adott dologhoz, jelen esetben a társasághoz.

Értékeke: az író bizonyos szinten közvetítő. a döntés, hogy mi melyik értéket valljuk magunkénak, a mienk.

Az is kérdés, hogy ami megjelenik egy író művében, mi elismerjük-e egyáltalán értékként?

Tolkieni értékek: vajon nem inkább arról van szó, hogy az értékhalmaz bizonyos részeit mutatja be, amik bizonyos helyzetekben megnyilvánulnak? De ezek az értékekek megnyilvánulástuktól függetlenül, önmagukban is értékek.

"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"

Több
19 éve 8 hónapja #244516 Írta: Finwe
Finwe válaszolt a következő témában: Gondolatok

Mióta létezik az MTT sokat emlégetjük a "tolkieni értékek" kifejezést. Rájöttem arra, hogy nekem elég ködös elképzelésem van ennek jelentéséről.

Én is így vagyok ezzel, bár nekem a "Tolkien szelleme" kifejezés ugrik. Egyszer elképzeltem, hogy ülünk a tábortűznél és épp erről beszélünk, a füstből előlép Tolkien szelleme és hegyes pipájával egypárunkat jól fenékbeszúr és ránkkiált, hogy hagyjuk mán békén szegényt :)

Több
19 éve 8 hónapja #244495 Írta: **Shaman**
Ködös elmém, roppant sovány gondolatmenetem, és paralizises kezem, ezt sajnos lehetetlenné teszi. Felnyitni a tudatlanság mocsarába süllyedt szemem.
Félek nem tudok kielégítő választ adni kérdésedre. Minden esetre fontosat akartam mondani, da azzal a kevés szóval amivel rendelkezem, nem tudom szavakba önteni.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
19 éve 8 hónapja #244493 Írta: mogy
mogy válaszolt a következő témában: Gondolatok
Valamely író értékeinek szerintem azokat a dolgookat nevettük, amit a művein keresztül juttat el hozzánk.Ezek gondolatok, érzésések, élmények lehetnek. Szóval sztem Tolkien értékei pont azok a dolgok, amiket ő azzal ad át, hogy megírta a műveit, és azok bennünket érzések észrevételére, és bizonyos gondolatok végigjátszására késztetnek, olyan témában, amibe azelőtt esetleg sosem gondoltunk bele. éás talán az értéke pont ebben rejlik: új ablakot nyit, és olyan úton vezet, ahol még sosem jártál azelőtt.
nem tudom, ez menynire ködös, meg menynire helytálló, én így érzem a dolgot...

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam!"

Több
19 éve 8 hónapja #244491 Írta: Brisa

Shaman írta: Olyan dolgot takar, amit fed. Olyan dolgokról lehet szó, amikor egy ember valami + ad a társaságnak. Előrébb viszi. Olyan amit még én nem adtam.

Nem mondom, hogy értem mit mondasz. Pont olyan ködösnek tűnik ez is nekem, mint ami az én fejemben van erről a dologról. :D Kérlek, homályosíts már fel.

Brisa

Több
19 éve 8 hónapja #244489 Írta: **Shaman**
Olyan dolgot takar, amit fed. Olyan dolgokról lehet szó, amikor egy ember valami + ad a társaságnak. Előrébb viszi. Olyan amit még én nem adtam.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
19 éve 8 hónapja #244488 Írta: Brisa
Mióta létezik az MTT sokat emlégetjük a "tolkieni értékek" kifejezést. Rájöttem arra, hogy nekem elég ködös elképzelésem van ennek jelentéséről.

Szerintetek mit takar a "tolkieni értékek" kifejezés?

Brisa

Több
19 éve 8 hónapja #244482 Írta: **Shaman**
A világért sem téged akartunk bántani, a nudlival. Ez csak egy szó amely, hasonlíthatna, de ez csak filozófiai spekuláció.

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
19 éve 9 hónapja #244462 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok

nodlee írta: Egek... ne bántsatok, pls (((:
a nudlinagyságú haj az elég hosszú szvsz. akár 160 cm is ((:

:))) :D
No, olyan hosszúra nekem sose fog megnőni, sajnos. Ezért majd bosszút állok rajta, és jóóól levágatom >;))

"Well, I'm back."

Több
19 éve 9 hónapja #244460 Írta: brokkoli
brokkoli válaszolt a következő témában: Gondolatok
Egek... ne bántsatok, pls (((:
a nudlinagyságú haj az elég hosszú szvsz. akár 160 cm is ((:

And if I go insane, will you still let me join in with the game? /Pink Floyd/

Több
19 éve 9 hónapja #244415 Írta: Hokshelato
A "nudlikorszakot" már én is rég elhagytam, de a fésűt máig sem szeretem, nem mintha igénytelen lennék a hajammal kapcsolatban, csk..izéé..nem kell..mert szóval..nem!

unmakainapi ta yelo"

Több
19 éve 9 hónapja #244384 Írta: Snufi
Snufi válaszolt a következő témában: Gondolatok

Shaman írta: Amikor hajam még nudli nagyságú sem volt a vésűmmel én is csak ritkán taliztam, sőt szökőévente. De most már, hogy nagyobb egy nudlinál, na most már kell :-)

Hát mintha esetleg kicsit hosszú lenne :) ))
Én meg mostanában fogom levágatni rövidre.

"Well, I'm back."

Több
19 éve 9 hónapja #244272 Írta: **Shaman**
Amikor hajam még nudli nagyságú sem volt a vésűmmel én is csak ritkán taliztam, sőt szökőévente. De most már, hogy nagyobb egy nudlinál, na most már kell :-)

ZÚGÓVÖLGY-ARANY OLDALAK

Több
19 éve 9 hónapja #244253 Írta: elodyke
elodyke válaszolt a következő témában: Gondolatok
kb 6 7 honapja nemtalálom a fésum.. de ezen nem bosszantom magam :)
nem is hianyzik.. ami gondolom meg is látszik ..d e engem nem erdekel :)

... Aztán rájövök: az álarc én magam vagyok.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.649 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére