Gondolatok

Több
21 éve 2 hónapja #141744 Írta: Aeglos
Aeglos válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn: Ez nem csak a káromkodással van így...
A mai "kicsik" úgy beszélnek a felsősökkel, egyetemistákkal, hogy nem hiszek a fülemnek. Néhány 6.-os úgy beszól a 12.-eseknek, hogy csak nézek... (De tényleg)
Amikor én voltam ekkora soha eszembe se jutott volna egy nagyobbal ilyen hangnemet megütni. Káromkodni meg pláne nem... :? És ezzel nem csak én vagyok így...

Persze tisztelet a kivételnek :wink:

And in the sea there is a fish
A fish that has a secret wish.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hónapja #141732 Írta: Leguanember
Leguanember válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn új témájához egy megközelítésem: Csak az egyik megállapításra, hogy káromkodnak, mint a vízfolyás...
Az ember káromkodik. Magában, választékosan, hangosan, durván. A gyerekek megtanulnak káromkodni amerikai tucatfilmekből rtlklubos közvetítéssel, szüleiktől, osztálytársaiktól.
Ha otthonról, akkor ott úgy beszélnek; ha kikapnak otthon ezért, akkor családi körben felhagynak vele(->kis közösség, elfogad/megtilt | megszoksz). Ha bármiféle csoportba kerülnek, akkor alkalmazkodnak. Ha a csoport eltűri a káromkodást, zöld utat kaptak, ha nem, érkezik majd a figyelmeztetés, rosszallás. Utóbbi eredménye az alkalmazkodás vagy a csoport elhagyása(->(közepes) csoport, elfogad/megtilt | megszoksz vagy megszöksz).Ha tömegbe(tömegközlekedésbe) kerülnek, akkor kevésbé vannak gátlásaik, hiszen a tömegben(tömegközlekedésben) arctalanná válik az ember és/így kevesebbszer szólnak rájuk. (->tömeg, figyelmen kívül hagy | úgyis megszöksz )

Növelem a kérdéskört. Hány éves kortól megbotránkoztató és meddig nevetséges, ha egy kisgyerek káromkodik? A kérdésem nem túl jó, hiszen a válaszom: Nem igazán korfüggő a dolog. 1. ha látszik, hogy készakarva, sértő szándékkal, tudtában az értelmének fröcsögtek a szavak a pici szájából 2. Akkor nevetséges, ha bizonyos hogy nem ismeri a kimondott szavak értelmét. Utóbbira példák: külföldi káromkodik rossz kiejtéssel, barátainknak 2 éves fiúikrei vannak, Benedek megrúgta/rugdosta Bálintot, Bálint sírva az anyjának: Mondtam neki, hogy b*zi, de nem hagyta abba!

TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
21 éve 2 hónapja #141725 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Gondolatok
Rabyn: Úgy volt, hogy bíróság elé idézték, mikor már rég halott volt. Előkaparták a hullát, beleültették a pápai székbe, és elítélték... ennyi...

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
21 éve 2 hónapja #141721 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: Gondolatok
Milyen két hónapos hulla? Erről mesélj nekem egy kicsit!!
a szakszavahoz pedig: Egen.. szerintem nekem is sikerült Estelt az őrületbe keregetnem amikor mindenféle szavakat kérdeztem tőle.. :lol:

Egy új témát vetnék fel. Mi a véleményete arról, hogy a mai fiatalok (akik nálam monduuk 1-2 évvel kissebbek) Úgy beszélnek mint a kocsis.. Röpköd a szájukból a b+ meg a többi ilyen "szépség".. Hogy a mai gyerekek nem tudnak fogalmazni? Mert nem tudnak. Pár napja voltam fültanúja egy beszélgetésnek két kilencedikes között.
- Jaaj és kéépzeld el.. Tudood van az az együüttes izééé tood na miről beszélek az a banda az az izéé tod az tökjó! Na arról beszélek amibe az a hogyishivják k* helyes f*szi van!!
- Jaa Tudoom a bigyoo izéé aaaaa...
-IIgen!!

Egyszerűen borzasztó volt...

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Több
21 éve 2 hónapja - 21 éve 2 hónapja #141720 Írta: Arlith
Arlith válaszolt a következő témában: Gondolatok
Na sziasztok!
Nagyjából végigolvastam a tanár diákos témát, és van némi hozzáfűznivalóm.
Alapvetően egyetértek veletek. Mármint szerintem is egyrészt elavult, másrészt túlságosan sok fölösleges tudást követel a magyar oktatás.
Úgy tudom az egyetemen is bevált tanulási módszer az elsődleges memória használata. Namost ez nekem középiskolában tökéletesen elég volt, így a tizedére sem emlékszem annak, amiből anno kitűnő voltam. És ez nem az én hibám, ennyire kellett tudnom, és ennyire tudtam is. Ez van.
És amikor a 12 éves gyereknek már Kisherceget kell olvasnia, ott valami gond van. Vagy 13-14 évesen a Kőszivűt,meg a Legyek urát. Én (és ezt csakis magamnak köszönhetem) imádtam mindhárom könyvet. De az öcsém szenvedett tőlük, mert még kicsi volt hozzájuk. Most már az ördög se bírná rávenni,hogy elolvassa bármelyiket is, pedig azt hiszem nem csak az alapvető műveltség elemi részei, hanem nagyban növelik az ember szépérzékét is.
Talán ennyit tőlem, minden más erről a témáról már elhangzott itt.
Viszont Cueddo hogy gondolod te, hogy a reneszánsz a kezdete minden rossznak? És pont a reneszánsz? Már ne is haragudj, de véletlenül nem a nagy kerszetény egyház égetett meg nőket boszorkányságért, Vagy nem ott volt,hogy kéthónapos hullát ültettek a pápai székbe?? Én nem értem mire gondolsz, azaz,hogy értem,csak el vagyok hűlve. Meg a humanizmus. A humanizmus lényege az,hogy a mindenféle eszmerendszerek helyére maga az ember került. Az ember, a zene, az irodalom, a művészet, a könyvek és a többi. Az más kérdés, hogy volt, minden jó elmélet mögé benyúl Melkor, aki fel tudta borítani az egészet úgy ahogy volt. Erről beszélgetnünk kéne valamikor...

Ja és rendkívül idegesítő tud lenni, amikor egy egy hozzászólás laikusok számára tökéletesen érthetetlenné válik. Nem tudom,hogy ez személyes nagyzolás, vagy csak megszokás eredménye, mindenesetre itt vannak olyanok, akik nem filozófia, vagy tudomisén szakon doktorálnak az egyetemen. (Szerény személyem is csak egy kis elsős régész hallgató)De vannak itt középiskolások,sőt kissebbek is. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy két hozzászólás ne üldözze el őket innen valahová nagyon messzire. Lehet,hogy én vagyok félművelt, de azért má mégiscsak "stoétakutykurutty"... ;) :roll:

"God's away, God's away
God's away on business, business"

Több
21 éve 2 hónapja #141677 Írta: Dodiee
Dodiee válaszolt a következő témában: Gondolatok
Nekem több haverom is a Waldorfba járt.. namost olyan meg mertek csinálni ötödévben(érettségi évében), hogy ahelyett, hogy bementek volna az érettségi tantárgyas órákra, elmentek sörözni. mert évekig nem volt baj, ha nem figyeltek órán, nem volt baj, ha be se mentek, hogy magyarázod meg nekik, hogy ebben az évben igenis fontos, hogy figyeljenek, fontos, hogy tanuljanak, ha eddig se várták el tőlük? Majd a munkahelyére se megy be, inkább elmegy berúgni? vagy egyáltalán, úgy kel fel reggel, hogy nincs kedve sehova se menni, akkor dolgozni se megy? nem hiszem, hogy ez jó taktika lenne..

De gomblukunkat mégis egymás hiánya lakja,
és elválásaink megannyi kis patakja
a visszaérkezés tavába fut be, lásd.

Több
21 éve 2 hónapja #141606 Írta: Rabyn
-))
Én ezt rágóval ismertem!!

Több
21 éve 2 hónapja #141595 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: Gondolatok
Egy jólöltözött kutyasétáltató unott arcal nézi, hogy a kutyája a téren éppen a gyerekhomokozóba végzi a szükségét.
Egy arra járó férfi: - Kérem, hogy képzeli hogy a kutyája abba a homokba rondít amit a kisgyerekek a kezükkel turnak.
Kutyasétáltató: -Az én kutyusomnak is kell a homok. Nekem nincs gyerekem, nekem kutyám van.
Férfi: Elnézést, megtudhatnám hogy hol lakik?
Ks: - Mit képzel, ha arra gondol hogy följelent, akkor vegye tudomásul...
Ff: -Félreért! Én csak felmennék magukhoz a nappaliban a perzsaszőnyegre brunyálni.

Több
21 éve 2 hónapja #141591 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
A tejfölös-buszos sztori:

Egy tömött buszon utazik egy csomó ember Pesten. Köztük van egy néni, aki mellette ott van a kosara. A kosár a bevásárolt élelmiszerekkel van tele. Pár pohár tejfölt is virít közöttük. Az egyik megállóban egy anyuka száll fel a kisfiával. A gyerek a tömött buszon elkezd tolakodni, belerug néhány emberbe, nagy hangerővel káromkodik stb., de a mamája nem mozdul Az utasok szólnak az anyukának, csináljon már valamit. Mire a nő:
- A gyerek azt csinál, amit akar, én nem korlátozom semmiben. Szabadságra nevelem.
A gyerek erre megcélozza néni kosarát és az ujjával átlyukassza az egyik tejföl tetejét és úgy turkál benne. A közelben álló fiatal férfi erre felmarkolja a másik tejfölt, kibontja, majd az anyuka fejére borítja a tartalmát, mondván:
- Engem is így neveltek...

Brisa

Több
21 éve 2 hónapja #141579 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: Gondolatok

Brisa írta: Ismeritek a tejfölös sztorit a buszon, nem? Na, az jó példája ennek.

Nem.... :oops:

Egyébként igazad van.
Az elv szép, a megvalósítás... háááát...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hónapja #141576 Írta: Rabyn
Én nem ismerem...

A Waldorfhoz még egy kicsi: Volt egy ismerősőm aki oda akrt menni.. Csak az a gond, hogy oké Van Waldorf féle általános iskola (igaz csak negyedik osztálytól) Van waldorf féle középiskola, de főiskola/egyetem és munkahely nincsen!

Több
21 éve 2 hónapja #141575 Írta: Brisa
Brisa válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sajnos, a Waldorf-sulikban sokszor átesnek a pedagógusok a ló másik oldalára és "szabadságra nevelésből" "szabadosságra nevelés" lesz.

Ismeritek a tejfölös sztorit a buszon, nem? Na, az jó példája ennek.

Brisa

Több
21 éve 2 hónapja #141573 Írta: Alyr Arkhon

Darkman írta:

Alyr Arkhon írta: A Waldorf-iskoláról: Csak néhány lapvető dolog hiányzik belőle: a fegyelem, a tisztelet és a kötelességtudat.

Megkérdezhetem honnan veszed mindezt?

Üdvi

Volt egy tanárom aki párhuzamosan tanított a Waldorf suliban is. Ő mondta ill. vele kapcs. említették.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hónapja #141569 Írta: Rabyn
Nekem jár oda pár ismerösöm (waldorfba)
és hidd el nekem mostanában vajmi keveset tanulnak.. Öcsém egy hasonlu tipusu általánosba járt (nyitott világ) és az alapokat se tudja!! Ott páytolgatták a gyerekekt azt most öcsi sziv mint atom, mert a középiskola elég kemény dio.. nem lehet csak úgy ellógni..

Több
21 éve 2 hónapja #141568 Írta: Álmos
Álmos válaszolt a következő témában: Gondolatok

Alyr Arkhon írta: A Waldorf-iskoláról: Csak néhány lapvető dolog hiányzik belőle: a fegyelem, a tisztelet és a kötelességtudat.

Megkérdezhetem honnan veszed mindezt?

Üdvi

Huhú :)

Több
21 éve 2 hónapja #141565 Írta: Alyr Arkhon

Rabyn írta: De az alapokat már tudom. De van egy csomo dolog amit csak az egyetemen meg ilyen helyeken fognak kérdezni tőlem. Az ősiem is tanultak matekot mégse tudnak nekem segíteni mert ők másképpen tanulták (apa kitünő voolt belőe)

nah igen.

Amit én általánosban tanultam azt anyám gimiben...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hónapja #141561 Írta: Rabyn
De az alapokat már tudom. De van egy csomo dolog amit csak az egyetemen meg ilyen helyeken fognak kérdezni tőlem. Az ősiem is tanultak matekot mégse tudnak nekem segíteni mert ők másképpen tanulták (apa kitünő voolt belőe)

Több
21 éve 2 hónapja #141560 Írta: Alyr Arkhon
Rabyn: A matematika egységes. Minden más a civilizációtól függ. ( a sok okos csillagászbácsi-néni szerint)
Logikus hogy a matek a közös nyelv.

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hónapja #141558 Írta: Rabyn
Rohadék dög... Nem küldte el amit az előbb írtam,.. :(

szóval _Neo: Ha én egyszer kikerülök a középiskolából akkor SOHa többet nem fogok Se matekot SE fizikát SE kémiát tanulni!! Soha!!

Alyr: Honnan tudod, hogy az ufok matematikaizul beszélnek?-))) :twisted:

Oisin írására reagálva: Én azon kevés nőszemélyek közé tartozom akik megmondják ha valaki már nem kell nekik, vagy egyáltalán nem kell nekik. szerintem egészen normálisan szoktam megmondani, bár az utóbbi egy évben erre nem volt példa.(mmint hogy valakinek ilyen kellett volna mondanom) Viszont nagyon sok fiút ismerek aki nem szokta megmondani ha nem kell neki valaki.. Hagyja reménykedni.. (sajnos a legötbb közeli fiú ismerösöm ilyen kezdve az öcsikémmel) Nekem már jó ideje nincsen senkim de nem sopánkodom mint olyan sokan, hogy "jaaaj má milyen szerencsétlen vagyok én" hanem várok és remélek!!

Több
21 éve 2 hónapja #141556 Írta: Aeglos
Na jó
Rabyn: Miért kell matekot tanulni???
-Hogy matekórákon cukrokat ehessünk :twisted:
-Hogy megtanuljunk logikusan gondolkozni
-Hogy ha valakivel beszélgetsz aki matematikus akkor ne legyél tudatlan e téren
-A legegyszerűbb emberek életben is adódhatnak olyan problémák amelyeket matek segítségével lehet megoldani.( :mrgreen: )

Remélem sikerült meggyőzni :wink:

Több
21 éve 2 hónapja #141551 Írta: Alyr Arkhon
Ej-ej...

Próbálok lelket verni Rabynba és magyarázni hogy mégiscsak van értelme matekot tanulni...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hónapja #141539 Írta: Aeglos

Alyr Arkhon írta:

Aeglos írta:

Alyr Arkhon írta:

Rabyn írta: Mért kell tudnom, hogy mi a sinus conius és mi tangens és kotangens?

Ha egyszer lejönnek a földönkívüli Tolkien rajongók, vsz a matematika lesz velük a közös nyelv.

Dehogy földönkívüli Tolkien rajongók :!: :!:
A tündék azok.
És velük quenyául kell beszélni (esetleg sindául :D )

A tündék nem Tolkien-rajongók. És a tündékhez nem kell tudni a sinus-cosinust...
A földönkívüliekhez pedig igen...

Egy szóval se mondtam, h a tündék Tolkien rajongók... csak jó lenne ha jönnének :)
És azt se h sin-cos kell hozzájuk.
A földönkívüliek idejövetelében meg nem igazán hiszek... abban meg pláne nem, hogy más Galaxisokban is olvasták Tolkien könyveit 8)

Több
21 éve 2 hónapja #141530 Írta: Alyr Arkhon

Aeglos írta:

Alyr Arkhon írta:

Rabyn írta: Mért kell tudnom, hogy mi a sinus conius és mi tangens és kotangens?

Ha egyszer lejönnek a földönkívüli Tolkien rajongók, vsz a matematika lesz velük a közös nyelv.

A tündék azok.

A tündék nem Tolkien-rajongók. És a tündékhez nem kell tudni a sinus-cosinust...
A földönkívüliekhez pedig igen...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hónapja #141528 Írta: Aeglos

Alyr Arkhon írta:

A tündék azok.

Több
21 éve 2 hónapja #141516 Írta: Alyr Arkhon

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hónapja #141500 Írta: _Neo
_Neo válaszolt a következő témában: Gondolatok

Rabyn írta: Én azt nem értem mért kell teljesen felesleges dolgokat megtanulnom. Mért kell tudnom, hogy mi a sinus conius és mi tangens és kotangens?

Ha masert nem, hat azert, hogyha a gyermeked megkerdezi, el tudd neki magyarazni. Apa szokta ezt valaszolni hasonlo jellegu kerdeseimre, es igaza van.
Masfelol, a szogfuggvenyek ismerete nagyon fontos a kesobbi matematikai tanulmanyaid szempontjabol. Nekem is elegem van belole, de en valasztottam magamnak ß)

"Ötszáz, bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:
De egy se birta mondani
Hogy: éljen Eduárd. -"

Több
21 éve 2 hónapja #141493 Írta: Alyr Arkhon
Az ember önmagába vetett hitéről: nemrég még megvolt... hova tűnhetett? (nem arra a hitre gondolok hogy az ember legyőzi a természetet, hanem hogy bármely ellenséget képes legyőzni)

A Waldorf-iskoláról: Csak néhány lapvető dolog hiányzik belőle: a fegyelem, a tisztelet és a kötelességtudat. Pedig ha nem vagyunk fegyelmezettek, nem jó az önfegyelmünk sem, és ez bajba keverhet, ha nem tiszteljük az időseket és egyáltalán a "felnőtteket" (nem a koruk miatt, hanem mert tapasztaltabbak és többet tudnak nálunk) akkor a mi gyerekeink sem fognak minket tisztelni, nem hallgatnak ránk, és emiatt nálunk is kevesebbe fognak tudni a világról... ha meg nincs kötelességtudat, akkor nincs az a munkahely ahonnan előbb-utóbb el ne bocsátanának...

/Cynewulf/

Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
21 éve 2 hónapja #141483 Írta: Oisin
Oisin válaszolt a következő témában: Gondolatok
Más téma a beszélgetős topicból idemásolom a legutóbbi hozzászólásomat, mert korábban itt is beszélgettünk erről a témáról. tehát ismerkedés és visszautasítás

Tapasztalataim szerint ez az elutasítás-dolog leginkább a lányok számára jelent lelki problémát és éppen ezért nagyon sokszor húzzák-halasztják a dolgot, nem merik egyértelműen megmondani, vagy legalább a viselkedésükkel egyértelműen kifejezni, hogy NEM. Pedig higyjétek el, hogy nekünk, fiúknak sokkal jobb, ha egyenesen megmondjátok, mi van, mint ha hónapokig bizonytalanságban tartotok és hagytok reménykedni, amikor nincs is remény. Én személy szerint nagyon hálás vagyok azoknak a lányoknak, akik a közeledésem első jeleire azonnal reagáltak, és megmondták, hogy közöttünk nem lehet semmi. Ezt, ha határozottan, de kulturáltan csináljátok, szvsz egy normális fiú viszonylag könnyen fel tudja dolgozni, és tovább tud lépni. Ellenkező esetben viszont a fiú egyre jobban belemerül a reménybe, egyre jobban belétek szeret, és nem tud továbblépni. Minél később közlitek vele a rossz hírt, annál nehezebb lesz elszakadnia tőletek és annál több időt pazarol el az életéből arra, hogy egy viszonzatlan szerelem ábrándjait kergesse, ahelyett, hogy tovább keresné azt a lányt, aki viszonozni tudja az érzelmeit.

Nilraen és Melian: Az, hogy vártok a szerelemre, nem azt jelenti, hogy otthon ültök a négy fal között és ábrándoztok róla, mert ebben az esetben igen csekély az esélye, hogy eljön. Várni itt csak annyit jelent, hogy nem akartok mindenáron felszedni valakit, mindegy hogy kit, csak azért, hogy elmondhassátok hogy van pasitok, hanem van türelmetek kivárni, mig találkoztok valakivel, akivel tényleg kölcsönösen szeretitek egymást, és jól összeilletek testben és lélekben is. De ahhoz, hogy ez megtörténjen, nektek is tenni kell valamit! Ki kell mozdulni otthonról, a suliból, eljárni táncolni, bulizni, stb., minél több társaságba bekerülni, minél több emberrel megismerkedni, minél több fiúval összebarátkozni. Csak úgy, tét nélkül, nem azzal a kifejezett céllal, hogy felcsípjétek, és előbb-utóbb valamelyikkel biztos összejöttök, teljesen spontán, minden erőlködés nélkül. És nem kell szégyellni kezdeményezni: igenis fel kell hívni magatokra a fiúk figyelmét. Nyugodtan lehet feltűnően, nőiesen öltözködni és viselkedni, szemezni, beszélgetést kezdeményezni, stb. Persze a józan ész és a személyiségetek szabta határokon belül. Eleinte ez nehéz, de hamar belejön az ember, csak gyakorolni kell.

Üdv, Oisin

If I saw my son Osgar and God hand to hand on the Hill of the Fiana, my son put down, I'd say that God is a strong Man!

Több
21 éve 2 hónapja #141399 Írta: Ronat/Szméagol
Ronat/Szméagol válaszolt a következő témában: Gondolatok
Sziasztok!

Gandalf: Nem lineáris szerkezetű tankönyv már van. Abból tanultam két évig és... Nem volt egy felemelő érzés, bár lehet, hogy csak a megszokottság hiánya tette. Meg, ami igaz az igaz, rettttenetes volt az Irodalom tanárom. :? A jó tankönyv jó tanár nélkül, olyan mint egyszarvú szarv nélkül. :roll:
Mellesleg általános iskolában olyan magyar tanárom volt... Bizony azt még egy magas szintű gimnázium is megirigyelhette volna. Az előadásmódja elragadó, a tanítási módszerei kifogástalanok. Az irodalom órák gy röppentek el, mint a gyors szárnyú madár. Ha olyan volt az anyag, szomorú, melankólikus könnycsepp csillogott a szeme sarkában. Azóta is tartom vele a kapcsolatot. Mondhatni barátnők vagyunk.

Cueddo írta: Bocs, hogy politizálok, de itt meg kell jegyeznem, hogy ez (mármint a pozitív értékrend) egyszerűen megvalósíthatatlan a liberalizmusban és az ehhez hasonló "eszmerendszerekben".

Szerintem pont a liberalizmus az, amelyben meg lehet valósítani.

Cueddo írta: De szeretném hozzátenni, hogy nem csak a tanárok és a szűlők a hibásak ebben a dologban! A fiatal tanárnőnk kérdez. Csend. Újra kérdez, egyszerűbben. Csend. Mi a véleményetek? CSEND.

Szméagol: ilyen az egyetemen is történik. és azt vettem észre magamon, hogy én sem tudtam hozzászólni, mégpedig azért, mert olyan színvonaltalan versről volt épp szó, amihez egyszerűen nem volt mit hozzáfűzni. szóval itt újra előjön, hogy mi számítson igazi művészeti értéknek, és mi nem. [/quote]

Nehogy már Radnóti Nem tudhatomjáról ne tudjanak semmit benyögni. :?

Több
21 éve 2 hónapja #141361 Írta: Rabyn
Alyr: Hová tűnt az ember önmagába vetett hite? Túlságosan pesszimitsta lett a világ..

Más: Aki tudja szerezze meg a gimikben a negyedikeseknek gyártott továbbtanuláshoz szülséges újságot! Nagyon érdekes cikk van benne. Egy magyartanárt kérdeztek az irodalom tanításrol. Sajnos szó szerint nem fogom tudni idézni, mert mogyi olvasta be nekem telefonba de azér megrpobálom tőlem telhetően leírni.

A tanár szerint a kötelező olvasmányok úgymond elavultak. Azért említi sok 12.es kedvenc kötelezője között a Bánk-bán-t mert ARRa emlékszik! A kötelezők elvileg arra kellenének, hogy az diákok megtanuljanak OLVASNI, és szeressenek is olvasni. Mert az oktatás tulajdonképpen itt kezdődne..
Mondott még sok sok mindent de erre emlékszem a legjobban!
Én azt nem értem mért kell teljesen felesleges dolgokat megtanulnom. Mért kell tudnom, hogy mi a sinus conius és mi tangens és kotangens?

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.493 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére