BESZÉLGETŐS topic
- Araniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Mondjuk engem az ilyenek nem igazán zavarnak, mert szeretem az olyan filmeket, sorozatokat, amikben egyiptomi, görög stb. vonatkozások és utalások vannak(Csillagkapu *______________*), még ha nem is hiteles. Megpróbálom csak élvezni magát a filmet/sorozatot...önmagáért. Ha mindenben az értelmet és valóságot keresném, sosem tetszene semmi
Az én kedvencem a filmben Jonathan^^
Előre is nagyon jó utat nektek! Rengeteg szép emlékkel és élménnyel térjetek haza (irigykedik >_<)
Odi et amo. Quare id faciam, fortasse requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
- nn ms.j sAw
Ezért volt kicsit furcsa, hogy hogyan kerül Amenophus a képbe, ha Imhotep Széthi idején tevékenykedett - legalábbis az első rész szerint. Persze ennek a filmben nincs jelentősége, mivel nem szabad komolyabban venni, mint ahogy a készítőik vették komolyan magukat. Aranyos kaland-vígjátékok, és néha tényleg vannak benne óegyiptomi (meg arab) szövegek. A "mesi!" tényleg valami olyasmit jelent arabul, hogy "indulás". A "magi" (a sivatagi törzs) is megfelelő gyökerekkel bír: az Újbirodalom idején egy núbiai törzs, a medzsaiok alkották a fáraó testőrségét, és róluk átszármazott a név a rendfenntartókra, rendőrökre, és általában az őrökre. Ezt a "medzsai" szót sikerült elferdíteniük, de nagyon...
Amúgy nekem még mindig Benny a kedvencem, amikor várják, hogy felkeljen a nap és meglássák Hamunaptrát, és így nyugtatja az izgágáskodó mittudoménkit: "Patience, my baratom", illetve később, centikkel a ventillátor forgó lapátjai alatt úgy méltatlankodik, hogy "piskosh-alat".
Tünde: gondolunk! Ha csuklasz úgy április 2-4. táján, akkor azért van, mert éppen fent sisázom és mentateázom az Oasis Pyramids tetőteraszán, és bámulom a gízai fényjátékot, és rád gondolok! A későbbiekben a helyszín változni fog, de a feeling... Az még a repülést is megéri!
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Metaflora
- Nem elérhető
- Miau!
- Köszönetek: 19
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Gondolunk!Tünde írta: SÚ drága: majd gondoljatok rám erősen egy év munkanélküli után... és amúgy sem ülök repülőre
És majd lesz sok kép
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Öööö.. HokaskiSötét Úr írta: Mi van??? Amenophus??? :butánnéző_emotikon: Melyik Amenophus? Vagy helyi nyelven Amenhotep... Ej...
Egyébként Imhotepet csak nem bántani, a görög-római korban már a gyógyítás isteneként és Ptah fiaként tisztelték, és elsősorban az írnokok patrónusaként. Szóval, írástudók, több tiszteletet!
Amúgy idézek a Múmia és a Múmia visszatér c. örökbecsűekből. )
A Hokaski Mamenofuszra megálltak a feltámasztott katonamúmiák, hiába kiabálta a Múmia (Imhotep) hogy "Ihibjut szetna" (ami ugye azt jelenti, ez köztudott, hogy "Öljétek meg" )
Amúgy mielőtt halálra rémülsz, én tudom kicsoda Imhotep, bár azt nem tudtam, hogy Amenofusz (ami egy gólya alakú hieroglifa a film szerint, mindannak ellenére hogy a hieroglif írás betűírás és nem szótag) Amenhotep leánykori neve.
A Múmia amúgy tele van nyelvi csodákkal, óegyiptomiul legalább háromféleképp mondják az "Öljétek meg" -et és arabul ugyanaz a mondat legalább kétféle jelentéssel bír. ("La Szaharaaaa biddallaub" - először "Majd a sivatag végez vele" félórával később "Kemény fából faragták")
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
- Köszönetek: 1
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Idhren
- Nem elérhető
De sztem kellően megbűnhődött érte (I mean the Mummy)
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Egyébként Imhotepet csak nem bántani, a görög-római korban már a gyógyítás isteneként és Ptah fiaként tisztelték, és elsősorban az írnokok patrónusaként. Szóval, írástudók, több tiszteletet!
- Attila
- Nem elérhető
Naaa, tök jó Jó utat, jó szelet, vagy valami ilyesmi.Idhren írta: Megyek Egyiptomba!!!!!!!!!
Bocsánat, de most pattogok!
Hihetetlen
Egyiptomba én is szívesen elmennék, de még nem volt szerencsém eljutni oda Majd talán egyszer
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Araniel
- Nem elérhető
Amenophus...de az csak a katonákat állítja meg:(Alyr Arkhon írta: Mamenofusz...
Tán nálad van a könyv?
Mert nálam nincs.
A könyvet meg kölcsönadtam egy kissé szerencsétlen, kétbalkezes, de Egyiptomhoz nagyon értő könyvtáros kisasszonynak, aki elfelejtette visszaadni:rolleyes:
Odi et amo. Quare id faciam, fortasse requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Mamenofusz...Araniel írta:
A cipősdobozok már a spájzban vannak, hogy elférjen a sok főzős cuccom és alapanyagom^^"Alyr Arkhon írta: Én általában megfelelő méretű cipősdobozt használok a jegyzetek tárolására.
A többi meg mindenféle dobozban van.
Imhotephez visszatérve: ellene már megvan a hatásos ellenszer. Bennevan a könyvben a "varázsige", amivel halandóvá válik, így már könnyen le lehet zúzni;)
Tán nálad van a könyv?
Mert nálam nincs.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Araniel
- Nem elérhető
A cipősdobozok már a spájzban vannak, hogy elférjen a sok főzős cuccom és alapanyagom^^"Alyr Arkhon írta: Én általában megfelelő méretű cipősdobozt használok a jegyzetek tárolására.
Imhotephez visszatérve: ellene már megvan a hatásos ellenszer. Bennevan a könyvben a "varázsige", amivel halandóvá válik, így már könnyen le lehet zúzni;)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Hé a Napfény a Skorpiókirálynál kell. Olyan régre meg nem megyek mer' akkor még nem is voltak piramisok.Sötét Úr írta: Alyr: aztán majd utánunk jön (de teérted!) Imhotep, és gyúrhatsz, hogy le tudd futni a napfényt... ! (gyk: Imhotepnek hívták Dzsószer építészét, akihez a szakkarai Lépcsős Piramis építését kötik.)
Imhoteppel majd lepaktálok. Mire ideér megtanulok óegyiptomiul beszélni és megegyezünk. Mittomén, megmutatom neki a cementet.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Idhren
- Nem elérhető
Piramisos hógömböt, mi?Alyr Arkhon írta:
Hozzál nekünk szuvenyírt.Idhren írta: Megyek Egyiptomba!!!!!!!!!
Hihetetlen
Nem vagyok nagyigényű, nem kell a Kheopsz piramis, elég a Kefrén, sőt ha nem fér be a bőröndödbe, akkor üsse kavics a Dzsószer is.
Im-ho-tep...Im-ho-tep...Im-ho-tep...
Most elképzeltem, ahogy a hógömbben ott kukucskál kifelé a kopasz Imhotep (de felőlem még a foszló alakja is lehet), és nemérti mivan
- Sötét Úr
- Nem elérhető
- nn ms.j sAw
Keshu, Tünde: úgy tudom, van még két hely! (Lehet, hogy három.) Pakoljatok, menjünk! (Ugyan már, még hogy pénz... az a legkevesebb...)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Hozzál nekünk szuvenyírt.Idhren írta: Megyek Egyiptomba!!!!!!!!!
Hihetetlen
Nem vagyok nagyigényű, nem kell a Kheopsz piramis, elég a Kefrén, sőt ha nem fér be a bőröndödbe, akkor üsse kavics a Dzsószer is.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
irigyellek és mégis szép utat!!!Idhren írta: Megyek Egyiptomba!!!!!!!!!
Hihetetlen
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- keshu
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Hát nem mondom, hogy nem irigyellek. Jó utat!Idhren írta: Megyek Egyiptomba!!!!!!!!!
Hihetetlen
Gyüjtögetéshez: mániákusan cipőt gyűjtök. mondjuk szinte csak magassarkúkat, no meg az se baj, ha kicsit extravagánsabb. mondjuk a tárolással, már egy jó ideje gondjaim vannak. no meg utazáskor is vicces, egy hétvégére is képes vagyok 5-6 pár cipőt is magammal cipelni, merthogy minden ruhához, meg minden hangulathoz más cipő dukál.
ugyanez a helyzet a fülbevalókkal. bár őket elég nagy arányban el is hagyom, úgyh még ilyen 20-30 pár fölé nem sikerült érjek. =(
no meg persze a vonat-, buszjegyeket, beszállókártyákat én is gyűjtöm. néha vicces így összeadni, hogy hány km-t utazik az ember egy hónap, vagy pl egy nyár alatt.
"A haldoklás magánügy. Ne hörögjünk!"
- Kisvakond
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Jó utat és vigyázz magadra!!!Idhren írta: Megyek Egyiptomba!!!!!!!!!
Hihetetlen
Mi haszna lenni szívnek, ha parány, múló örömet lát csak???---és kivájta ő szíve
- Idhren
- Nem elérhető
Hihetetlen
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Én általában megfelelő méretű cipősdobozt használok a jegyzetek tárolására.Araniel írta: Velem csak az a gond, hogy el se jutok a bedobozolásig és csak gyűlik gyűlik minden a fiókokban...meglehetősen rendetlen lány vagyok^^""" Szóval amikor már lassan nem tudom becsukni őket, akkor jön a szanálás és szépen elpakolás De egy ideje már rákaptam arra, hogy hazahozom munkahelyemről a kiürült fotópapíros dobozokat, így kezd egy kis rendféleség is kialakulni nálam
A mangáimnak már kellett csináltatnom egy polcos kis szekrényszerűséget, hogy ne csak besuvasztva legyenek valahol, ahol senki nem látja őket^^
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Araniel
- Nem elérhető
A mangáimnak már kellett csináltatnom egy polcos kis szekrényszerűséget, hogy ne csak besuvasztva legyenek valahol, ahol senki nem látja őket^^
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Savmentes dobozok kellenek rozsamentes acél polcokon, a hőmérséklet kb 20 C fok, a páratartalom 50-55% legyen (bőrnél kicsit több, papírnál kicsit kevesebb) és védeni kell a fénytől meg az UV sugárzástól meg...Attila írta:
Rájöttem, hogy az eddig összegyűjtött dolgoknak venni kellene dobozokat, és akkor könnyebben lehet őket tárolni. Szóval van a pincénk, és tele van ilyen dobozokkal, amiben ezek, a lentebb említett dolgok vannak.Araniel írta: Ennek az állateltemetősdinek legalább haszna is van...trágyázod a kertet:)
Én a kacatgyűjtéssel csak a helyet foglalom^^"
Bár egy ideje már leszoktam róluk...azt hiszem most már csak mangákat gyűjtök:)
Bocsánat szakmai ártalom
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Ery
- Nem elérhető
Pontosítsunk. Azt mondtam: Tutanhamon sírkamrájából kevesebb lelet került elő.Esgal írta: Én szintén minden vackot elteszek... Ery egyszer azt találta mondani, hogy annyi cuccom van, hogy anno a Királyok Völgyében, ha az összes ott elhantolt összes népség összes cuccát nézzük, hozzám még mindig a fasorba se lesznek. Ez igaz is - sose tudod, mire lesz jó, vagy mikor akarod pont azt az infot felidézni.
Amit úgy gyűjtök, hogy nem emlék, az a teafilter-tasak. Bármennyi, bárkitől, bármikor jöhet.
Én maketteket gyüjtök. Rosszakaróim szerint egy komplett páncélos hadosztálynyi haderőt rejtegetek idehaza...
"Valami lóg a levegőben! Sajnos nem Maedhros..."
Καναπή!
- Attila
- Nem elérhető
Rájöttem, hogy az eddig összegyűjtött dolgoknak venni kellene dobozokat, és akkor könnyebben lehet őket tárolni. Szóval van a pincénk, és tele van ilyen dobozokkal, amiben ezek, a lentebb említett dolgok vannak.Araniel írta: Ennek az állateltemetősdinek legalább haszna is van...trágyázod a kertet:)
"And I see they think me and Netti real old. But I don't think us feel old at all. And us so happy. Matter of fact, I think this is the youngest us ever felt." /Alice Walker/
- Araniel
- Nem elérhető
- Idhren
- Nem elérhető
Privi ment!Sötét Úr írta: [justify]Figyi, remélem, hogy van köztetek olyan, akinek van sok pénze, és némi (rengeteg) szabadideje április első felében. [/justify]
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Mint a regénybeli eredetim mondja "A holtakat el kell temetni. De nem túl mélyre, bármikor szükség lehet rájuk" (lehet hogy az idézet nem pontos)Missy írta:
Alyr Kinéztel te belőlem ilyen idézést?Alyr Arkhon írta: Ú és akkor időnként meg is idézed őket mint a Stephen Kingben?
(bár én nem szólok semmit, az összes eddigi állatkánk ide van eltemetve a kertbe)
Nemmmm. De,ha érdekel akkor nagyon szívesen megmutatom, gyanítom összecsúsznak már a sorok, rendbe kéne rakni.Hozzál ásót, mert nekem nincs, kapával szoktam...meg hurulóval.
Én sajna a sírok egy részét meg sem tudom mutatni, mert jóanyám az összes rájukpakolt téglát meg követ elrakta hogy útbavan neki fűnyíráskor és amúgyis csúnya. (pedig ő sírt legjobban mindegyikük halálakor)
Meg egyébként sem idézgetünk kisállatokat. A zombiegeret nehéz megfogni és sok bajt csinál.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Missy
- Nem elérhető
Alyr Kinéztel te belőlem ilyen idézést?Alyr Arkhon írta: Ú és akkor időnként meg is idézed őket mint a Stephen Kingben?
(bár én nem szólok semmit, az összes eddigi állatkánk ide van eltemetve a kertbe)
Nemmmm. De,ha érdekel akkor nagyon szívesen megmutatom, gyanítom összecsúsznak már a sorok, rendbe kéne rakni.Hozzál ásót, mert nekem nincs, kapával szoktam...meg hurulóval.
Sötét fellegek úsztak lomhán az égbolton, követve az ifjú tünde útját az erdei ösvényen.
(Tünde énem,félig meddigLevinhood, DH2000. segítségével)
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Ú és akkor időnként meg is idézed őket mint a Stephen Kingben?Missy írta:
:DEsgal írta: Ery egyszer azt találta mondani, hogy annyi cuccom van, hogy anno a Királyok Völgyében, ha az összes ott elhantolt összes népség összes cuccát nézzük, hozzám még mindig a fasorba se lesznek.
Azt hiszem eddig én leszek a legbetegebb, mert a szalvétákon, bérleteken, képeslapokon kívül még egész morbid "dolgokat" is, úgymint madár- és egértetemeket gyűjtök. Cica révén, nélküle tényleg csak 1 madárkát ástam el...meg egy bogarat, de azt koporsóval együtt hantoltam.:rolleyes:A gyűjteménynek ez a része nem megtekinthető, de nyaranta és tavasszal meg ősszel átlag 3, ínségesebb időkben 1 darabbal gyarapodik a Pet cemetery-m az udvarban.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/