Díjak
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #22040
Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Díjak
engem nem lehet bántani, az én példányom, a filmnek köszönhetően hónapokra előre kölcsön van ígérve. Szerintem most végre azok is elolvassák akiket eddig rettentett a mennyiség. Én senkinek nem vagyok hajlandó elárulni például, hogy kivel mi lesz. Olvassák el! Könyvben sokadszorra is nagyobb élmény mint filmen. De gondolom ezt nektek nem kell magyarázni.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #22038
De úgy ám!<br> Szia tündelány. Örülök, hogy ismét erre kószálsz.<br> Szerintetek nem furcsa, hogy arról vitatkozunk, hogy a GyU sikerfilm és - sajnos lehet, hogy nemsokára divatfilm is sokaknak - lett, miközben ez a könyvre nem igaz?
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #22033
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a Pear Harbor végén lévő 2-3 perces monológ amerikáról egyáltalán nem tetszett! Én ezért talán másodjára már nem fogom megnézni!<br> Amúgy szerény véleményem szerint oly mindegy hogy kap-e vagy nem kap Oscart! Akkor is közel fog állni hozzánk a Gyűrűk Ura, és legalább nem válik annyira közhellyé! <br> Bár tényleg megérdemelné!
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #21936
Ne haragudj jango, de ha az én emlékeim nem csalnak (igaz, akkor én még igencsak kicsi voltam, de azt hozzá kell tennem, hogy nagyon szeretem a Star Wars trilógiát - az Episode 1-t most hagyjuk ki ebből!!!) akkor Lucas Csillagok háborúja c. filmje 7 Oscart kapott annak idején...<br> <br> Lucas valóban szervez, ezt aláírom, az ILM révén szinte mindenben benne van a keze... Peter Jackson azonban már más eset -legalábbis ennél a GYU filmnél. Tudom, tudom, megint azt fogod írni, hogy nincs igazam. Kérlek, hogy amennyiben lehetőséged van rá, kérd valakitől kölcsön a Hivatalos filmkönyvét a GYU-nak, és fusd végig, mit írnak róla. Utána szerintem más véleményen leszel (remélem).<br> <br> Ewan McGregorról pedig annyit, hogy ízlések és pofonok. Én nagyon szerettem a Trainspottingban és a Sekély sírhantban, de pl. Obi-Wan Kenobiként is nagyon csíptem (igaz, Te is tudod, hogy nem sok szereplési lehetősége volt az Episode 1-ban)
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #21935
Vic: Valahol itt fogunk közös nevezőre jutni:) Talán.<br> Jackson nem rendezte ezt a filmet, hanem szervezte. Kétség nem fér hozzá, hogy ezen a téren hibátlan munkát végzett. Minden működött, de a rendezés egészen más fán terem. Ezen az alapon, ahogy már írtam Lucas is kaphatna rendezői Oscart (még a gondolatba is beleborzongok), ugyanilyen jó szervező.<br> Más:<br> A Moulin Rouge-ra pont azért nem akartam elmenni, mert kifejezetten nem szeretem McGregort. Hidd el nincs semmi ciki az alakításában és hihetetlen, hogy milyen énekhangja van.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #22029
Én azért remélem, hogy kap legalább egy oszit, Pete Jackson nagyon megérdemli! azért nem semmi munka egy ilyen grandiózus vállalkozást összefogni. Zene.Megérdemli.Látvány.Maximálisan megérdemli. Színészek. van, aki megérdemli(Pl:McKellen)Loreal.Mert megérdemlem. )
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #21934
jango: örülök, hogy ilyen kulturáltan írod le a véleményedet, de komolyan. <br> Volt itt néhány valóban nagy bunkó, aki csak idejött kötözködni olyan trágár stílusban, hogy mindenki azonnal letámadta (amit valóban nem csodálok). Mi - legalábbis ami engem illet - nyitottak vagyunk mások negatív véleményére is, lásd pl. a Mentem, néztem, csalódtam... vagy a Kritikák és dicséretek c. topicokat, ahol normálisan el lehet vitatkozni, hogy mi volt a GYU-ban a rossz, vagy mi az, ami abszolút nem tetszett (vagy éppen tetszett)<br> <br> A Golden Globe-bal nem értek Veled egyet azóta sem, annak ellenére, hogy a Moulin Rouge-t nem mertem elmenni megnézni (imádom McGregort, és féltem a csalódástól). Abban igazad lehet, hogy bizonyos tekintetben elvakult vagyok, ha pont a díjazottakat nem látva rögtön lehordom őket, de meg kell értenünk egymást: nem a legjobb vígjáték kategórát vagy a legjobb dráma kategóriát követeltem a GYU-nak, hanem a rendezői Oscart és pl. a legjobb zenét (filmzenei klub tag vagyok, tehát a filmzene az egyik szenvedélyem, így tényleg komolyan értek a témához: Howard Shore kiválót alkotott)<br> <br> Röviden ennyi.
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #21933
Aragorn: <br> Megint vitatkoznom kell veled. Sajnos attól még, hogy 22 éve jársz moziba nem biztos, hogy reálisan tudod megítélni a filmeket. Nem akartam elmondani (sőt bizonyítani végképp nem akarom), de a filmszakmában dolgozom és merem remélni, hogy nekem is van valami rálátásom a dolgokra.<br> A kritikusok nem magyaráznak senkibe semmit sem. Ha van egy film és az tetszik nekik (ez szinte egyenes képtelenség) felmagasztalják, egyébként szinte minden másnak csak a hibáit nézik. A GYU-t is magasztalták és Altmant is. Hol itt a gond? Múltkor még te (de lehet, hogy valaki más) is arra hivatkoztál, hogy a kritikusoknak is tetszett. Sőt az újságírók is imádták, de mégsem a Gyűrűk vitték el a Glóbuszokat. Ez van! Altman, Russel Crowe és a Moulin Rouge erősebbnek bizonyult. Persze ez nem sokat jelent, mert már múltkor is megbeszéltük, hogy mit érnek ezek a díjak.<br> A Moulin Rouge viszont nem rossz film, max. neked nem tetszett. Pl én egy teltházas előadáson voltam, ahol a fele a film közepén kivándorolt a teremből. A másik fele imádta és végig bent maradt. Most egy kicsit bosszantó leszek, de szerintem a tavalyi filmek között a Moulin Rouge volt az egyik legjobb magasan lekörözve a GYU-t. Persze ez csak az élvezeti értékét jelenti és mindenki más egészen más véleményen is lehet. Gondolom van is:))))
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #21932
jango:<br> Nemértetél meg azthiszem.<br> Én az ilyen Altmanféle,meg Coen,meg Allen rendezökkel az a bajom,hogy igazából a kritikusok belemagyarázzák,hogy mekkora rendezök,és micsoda szuperfilmjeik vannak.Persze hogy nem nekik készitik ,a kritikusoknak,de ha ök nincsenek a kutya sem nézi meg öket.<br> Ha csinálnak egy filmet máris az egekig magasztalják,pedig egyenesen rosszak.Sok sztártól,hallottam ,hogy Altmannal ingyen is dolgozna,mert ö az isten,de hiába,mert a filmjei,sztárok ide ,sztárok oda,zsengék.<br> És én most nem a GyU-ról beszélek,vagy védem,hanem az egész jelenségröl.<br> A Moulin Rouge,is enyhénszólva elég rossz film,és ezzel nemcsak énvoltam így.<br> Amikor kijöttünk a moziból sokan csak csóválták a fejüket,pedig nem tinik voltak bennt,igaz én sem vagyok már az.<br> Közel a 30-hoz megtudom azért ítélni a filmeket.<br> 22 éve járok moziba rendszeresen,a szüleimmel kezdtem anno.Az ismeretségi körömben eléggé elismertek,mint filmes emberkét.(ezzel nemakartam magam dicsérni,mert nemszokásom)<br> Manapság sok rosszfilm készül,aminek nagyobb a füstje mint a lángja.Persze nemlehet összehasonlitani egy GyU-t egy Altman filmmel,mert ég és föld.Minden amiröl szól,meg a látványvilága.<br> De most öszintén,melyiket nehezebb megcsinálni?Spielberg az igazán jó rendezö ,mert tud mindenfélét csinálni minöségileg.Vagy James Cameron,mondjuk a Titanic nemtetszett,de jól megrendezte.<br> A Wachowski testvérek,a Fülledtséggel,és a Mátrix,amely össze nem hasonlitható,és mégis nagyon jók.<br> Sam Mendes-American Beauty,ugye az egy igazi beszélgetös film,és mégis óriási volt,nagyonjó szinészekkel.<br> Ridley Scott,öróla azthiszem nem is kell semmit mondanom.<br> Tehát a média,és Hollywood dönt!<br> A pénz,a kritika,de a legjobb kritika mégis a nézö!<br> Rosszfilmre csak ritkán vesznek jegyet,esetleg akkor ha nagyon reklámozzák,és sikerül felkelteni az érdeklödést.Ajegyeladások tükrözik a filmet,ami tetszik azt többször megnézik.<br> a Harry Pottert sem húzom le,mert az föként a gyerekekre épült.1 gyerek elvisz 1 felnöttet legalább,tehát dupla bevétel.<br> Na mostmár abbahgyom,de remélem sikerült egy picit rávilágitani a dolgokra.Szeretem a jó filmeket,azt mindenki szereti,de ne helyettünk döntsenek,ez a lényeg!Ezért nemérdekelnek a dijkiosztók!Általában szoktunk tippelni,és az esetek 90 százalékában eltalálom.A lényeg a háttér és a pénz!A M.A.S.H tényleg jó volt,de aztán semmi. <br> Köszönöm mindenkinek aki elolvassa e rövid metszetet. Jó reggelt mindenkinek!<br> <br> <br>
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #21931
Aragorn:<br> Miért haragudnék azért, mert más véleményen vagy mint én? Az nem baj, hogy nem vagyunk közös nevezőn!<br> Altman egyébként nem szívügyem. Vannak pl. kifejezetten pocsék filmjei: (Dr.T...) és vannak filmek, amelyek remekművek (M.A.S.H., Rövidre vágva). <br> Arra viszont mérget vehetsz, hogy egy Altman kaliberű rendező nem a kritikusoknak csinál filmet, max. nem a te érdeklődési körödnek. Ezek nem beszélgetős filmek, hanem általában olyan alkotások, amelyek egy témát mélyebben boncolnak. Teljesen fölösleges a GYU-val egy kategóriában emlegetni.<br> Én mindkét filmet láttam (GYU, Gosford) és ezen az alapon mondok véleményt. Az a bajom, hogy itt sokan viszont úgy alkotnak véleményt, hogy a másik filmet nem is látták. Csak Altman egy öreg ember, érdektelen, beszélgetős filmekkel és különben is a GYU-t szeretjük. Na ez a szemellenzős gondolkodás.<br> És még egyszer hidd el nem haragszom rád. Beszélgetni jöttem ide, nem haragudni:))))
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
22 éve 10 hónapja #21930
Dwin Odif:<br> Sajnálom, hogy csak felszínesen olvastad el a hozzászólásaimat. Szerintem látványmozi (mint mondtam ez magánvélemény és butaság ezen vitatkozni). Mégegyszer elmondom, hogy csak az nem tetszett, hogy páran úgy mondják el a véleményüket a GYU-ról, mint megmásíthatatlan tényt. Erről senki sem merjen máshogy gondolkodni. Én csak a saját eretnek gondolataimat adtam elő és majdnem máglyahalál lett a vége:)<br> Összegezve a SAJÁT véleményemet:<br> A GYU egy szórakoztató, látványmozi, amelyet Golden Globe-ra jelölni csak üzlet. És harap a kígyó a saját farkába, mert pont ezek miatt a szuperprodukciók miatt használhatatlanok értéküket tekintve a nagy díjkiosztók.<br> Egyébként nem tudom miről beszélsz, amikor azt írod, hogy a GYU-t rajongók készítették és szívük joga eltérni az eredeti műtől. Nekem ezzel végképp semmi bajom nem volt.<br>
Téma zárolva.
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító
- Látogató
- Anonymous
- Témaindító