Díjak

• Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #22009 Írta: Anonymous
Anonymous válaszolt a következő témában: Díjak
ühüm...<br> Sziasztok!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21909 Írta: Anonymous
jango: nem szeretnék belemerülni nagyon az esztétikába - mert akkor nem a Golden Globe-os topicban kellene lennünk, hanem mondjuk a Tolkien Tanulmányok-ban (érdemes megnézned, ugyanebben a fórumban).<br> <br> Azzal, hogy leírtam,hány évig dolgoztak a filmen, csak érzékeltetni akartam, hogy a rendező és a stáb szívét-lelkét beleadta a filmbe, és legjobb tudása szerint járt el. A végeredmény szerintem magáért beszél - és még nem láttuk a másik két részt. A Golden Globe nem a Cannes-i filmfesztivál és nem is a magyar Titanic. Minden évben figyelemmel kísérem, és azt kell, hogy írjam, hogy általában a rendezői Oscar/Golden Globe nem a filmet, hanem a rendező munkáját van hivatott dicsérni (mint a neve is mutatja). Tavaly pl. nyert a Gladiátor legjobb filmként, de a legjobb rendező nem Ridley Scott lett. (Azon is lehetne vitatkozni, hogy miért, de ez itt GYU-s fórum)<br> <br> Egy szó, mint száz, az alapján, amit én olvastam/láttam/hallottam Peter Jacksonról, igenis dolgozott annyit, és úgy, hogy megérdemelte volna azt a díjat. Én nem azt mondom, hogy a cannes-i fesztiváldíjat kapja meg, hanem azt, hogy egy nyavalyás Golden Globe-ot. És az nagy különbség. <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #22008 Írta: Anonymous
És ha meleg, akkor mi van? attól még lehet jó szín-ész. vagy nem?<br> gandalf is jó lett...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #22007 Írta: Anonymous
De Vic azt mondta, hogy elírás... Bár én teljes mértékben tolerálom, meg különben is ő a legjobb tünde a világon, úgyhogy...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #22006 Írta: Anonymous
Több helyen is olvastam...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #22004 Írta: Anonymous
....
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #22005 Írta: Anonymous
Nekem tetszene, de még egy beszólás legolas hovatarozására és máris nem leszünk jóba... :-) Tényleg meleg?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #22003 Írta: Anonymous
Egy karakterem neve volt, de gondolkodom rajta, hogy átváltok valami másra, ami jobban kifejez. Mondjuk a kósza tündefiúhoz mit szólnál?<br> :) =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #22002 Írta: Anonymous
Bocs. Nem gondoltam komolyan. És a tied vajon honnan való?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #22000 Írta: Anonymous
Nekem tetszik:)
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #22001 Írta: Anonymous
Mondtam én akár egy szóval is ilyet??? :) =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21999 Írta: Anonymous
Hosszú történet... Van egy haverom, szintén mániákus, és ő mindig Éowynnak hívott csak hát gondoltam az biztos sok van, meg nem szentségtelenítem meg a dolgot... Így amikor kellett cikket írnom és stílusos szignót akartam jött ez. Ennyi.Nem tetszik?
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21908 Írta: Anonymous
Kedves Vic!<br> Sajnos nem értek veled egyet. Tényleg nem leszólni akarlak, tehát ne valami fölényeskedő dumának tartsd amit alább írok. Ha filmesztétikát tanultál, akkor kellene lennie valamilyen rálátásodnak a filmművészetre (ezzel persze nem cáfolom, hogy van, csak eddig nem találtam rá bizonyítékot). Olyan, hogy művészfilm nem létezik. Film létezik, ami egy művészeti ág. Egyik magas költségvetésű, a másik alacsony. És persze tartalmilag látszik a különbség.<br> Az egy komoly elismerésre nem alap, hogy a technikai stáb hány évet dolgozott vele, vagy hogy a szereplők meddig nem látták a mamájukat. Ezen az alapon a Star Wars - Baljós árnyak is oscar-díjas alkotás, még viccnek is rossz.<br> Egyébként is minden nagy költségvetésű mozi, egyszerre több helyen készül. Akár egy Bond film is. Erre több stáb van, amit a rendező fog össze. Ez már futószalagon történik. Ebben semmi különös nincs. A filmművészet egészen máshol keresendő. A GYU egy profi látványmozi.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21998 Írta: Anonymous
A film készítői meg főleg, de ebbe sajnos mi nem szólhatunk bele. A fil és a könyv attól még ugyan olyan jó marad.<br> Tényleg! Miért vagy Te kósza tündelány. A hivatásod kósza, vagy csak idekallódtál a neten való kószálás közben? :) =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21997 Írta: Anonymous
Dwin:Engem is... :( (((<br> kósza tündelány: légyszi ne írd majd át a nevedet tündére, mert nekem az egyik felvett nevem az Edheler...<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21996 Írta: Anonymous
Szerintem azok is hülyék. Meg mindenki,aki nam látja be, hogy ez nem csak tolkieneseknek, hanem úgy egyébként is a legmonumentálisabb, ami valaha készült. Különben meg nem érdekelnek, én is meg Te is tudod, hogy ez a legjobb és kész. A többi nem érdekel. Na jó azért én se bánnék néháhy Oscart!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21995 Írta: Anonymous
Neked is!<br> Engem már a Golden Globe is elkeserített... :( =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21994 Írta: Anonymous
Szerintem, ha nem kap Oscart, akkor végleg bebizonyosodik, hogy azok ott nem tudják mi a jó. Mit jó? Mi a legjobb!Csók mindenkinek
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21907 Írta: Anonymous
Kedves jango!<br> <br> A hozzászólásod első felével teljesen egyetértek. A másodikkal már kevésbé. Én is szeretem a művészfilmek többségét - bár nem mindet -, ráadásul elég sokat kötelező is volt megnéznem, mivel főiskolán 2 évig tanultam filmesztétikát és sima esztétikát is. Robert Altman nevét igaz, hirtelen felindulásomban nem tudtam hova tenni, de már utánajártam. A Gosfork Parkot még nem állt módomban megnézni, de egyet teljes bizonyossággal állíthatok: A Gyűrűk Ura - és ez itt most nem a fanatikus GYU rajongók véleménye - hihetetlen körülmények között készült el Új-Zélandon. A rendező az életéből 6 évet áldozott rá erre filmre, a szereplők 2 évig éltek Új-Zélandon, távol a családjuktól.<br> Altman bizonyára nem foglalkozott ennyit a filmjével, nem kellett neki egyszerre 6-8 helyszínen ott lennie (mert Jackson teljesítményéről bizony legendák keringenek). De még sorolhatnám. Igenis megérdemelte volna Golden Globe-ot.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21906 Írta: Anonymous
Nem túlzottan leszek népszerű a véleményemmel, de azért elmondom. A Golden Globe és az Oscar mindig is business volt, sohasem a művészi értékeket tartotta szem előtt. Az esetek 90%-ában olyan filmek nyerik ezeket a díjakat, amelyek magas költségvetéssel készültek és véletlenül valami tartalom is szorult beléjük. Kb. átmenet a Rambo 2/3 és mondjuk a Táncos a sötétben között. Az egyik túl kevés és túl röhejes, a másikat szinte alig ismerik, és az átlag mozibajárónak nem kell a jó film. <br> Előre bocsátom, ami jön az számotokra eretnekség lesz. Nem vagyok Gyűrűk ura rajongó, viszont olvastam (összesen 1x) a trilógiát, ami egy magas értékű mű és a világirodalom egyik legnagyobb remeke szerintem.<br> Ez a film viszont egy gyenge középszer, ami inkább csak szórakoztat és a film alkotóinak is ez volt a célja. Egy komoly értékű film nem tart (csak Amerikában) 4 hét után 245 millió dollárnál. Nem csodálom, hogy nem kapta meg a Golden Globe-ot. Tudjátok több díjkiosztó, mint Gladiátor. Tehát nem lehet mindig mainstream a győztes. Most egy kicsit elkanyarodtak ettől a vonaltól. De attól még, hogy a díjat nem kapta meg a film, semmit sem veszít értékéből. Szerintem nem egészséges így gondolkodni egy filmről, hogy csak az lehet a legjobb, mert a rajongója vagyok. Robert Altman szenzációsat alkotott a Gosford Parkkal és a Mouling Rouge is fantasztikus alkotás. Nem kell mindent leszólni, ami nem feltétlen tartozik a bűvkörötökbe. Ez szűklátókörüség. És különben is, aki igazi rajongó az a könyvet szereti. A film ennek csak a reklámterméke.<br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21905 Írta: Anonymous
Már az is baj, hogy túl sok pénzt hozott a konyhára? Mivel olyan film, amit a könyv megjelenése óta vártak azok, akik olvasták... És a több éves művészeti előkészület az smafu? Nem értem én ezt az egészet :(
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21904 Írta: Anonymous
theonering.net:<br> <br> From Roger Friedman with Fox News: The big surprises of the night: that Lord of the Rings was completely shut out of the winning. This movie was the odds-on favorite, and certainly a perfect Golden Globe winner if ever there was one. But a lot of people I spoke to said that the movie's made ''too much money'' - how do you like that! - and that the Hollywood Foreign Press (which has suddenly become the bastion of respectability after years of being loony) wanted something more artistic. Thus, their choice of A Beautiful Mind.<br> <br> Vic véleménye: No comment.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21903 Írta: Anonymous
Ott a pont! Egy díj semmit sem von le, vagy ad hozzá a film értékeihez(ből). Főleg a könyvéből!
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21902 Írta: Anonymous
Köszi a vígasztalást....
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21901 Írta: Anonymous
Hali ammer. <br> <br> Szerintem ne bánkódjon senki sem a Golden Globe miatt. Sőt akkor se bánkódjon senki, hogy ha az Oscaron sem nyer a Gyűrűk ura!<br> <br> A világ olyan, hogy felkap dolgokat, fenntart egy ideig, aztán elfújja. Így van ez a filmekkel is. Nem az a lényeg, hogy az idióta kritikusok mit gondolnak, hanem az, hogy aki olvasta meg látta az egy életre megszerette, és tovább fogja adni ezt a szeretet és rajongást. És amikor az összes idény díjat nyert film már régen celluloid por lesz, a Gyűrűk urát akkor is nézni fogják, és a könyvet is még generációk fogják rongyosra olvasni.<br> <br> Ez a véleménye Öreg Hawkinsnak.
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21900 Írta: Anonymous
Vagy talán azt is jelentheti, hogy a világ szemében (Lamorak akárhogy is tiltakozik) a GyU fantasy és mint ilyet nem értékelik annyira nyilvánvaló erényei ellenére, mint a kor hangulatára jellemző erőltetetten tanítani akaró filmeket... :( =
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21899 Írta: Anonymous
Sesy: az Oscart az HBO-n élőben adják hajnalban, plusz megismétlik aznap este, de az már rövidített verzió (kb. 1,5 óra szokott lenni).<br> A PRO7 szerencsére minden évben élőben adja (hajnalban), és még nagyobb szerencsére angol nyelven, csak néha, a reklámok idején szakítják meg németül különféle kommentárokkal.<br> Így, ha nincs HBO, akkor még mindig marad a PRO7<br> <br> Gandalf: én nem tudom elhinni, hogy van, aki egy matematikus zseni életét jobbnak találja A Gyűrűk Uránál. Én nem mondom, hogy Russell Crowe nem jó színész, mert igenis jó, de akkor sem hiszem,hogy az ő teljesítménye miatt az egész film (A BEAUTIFUL MIND) jobb lenne, mint a GYU... <br>
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21898 Írta: Anonymous
Ez van. <br> Nem jelenti azt, hogy nem értékelték eléggé a filmet, csak azt, hogy a többit még jobbnak találták...
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21897 Írta: Anonymous
Cate Blanchett hogy vigyorog... <br> <br> Az Oscar átadást adják valahol??
Téma zárolva.
  • Anonymous
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
22 éve 10 hónapja #21896 Írta: Anonymous
ez már egy woodista papnőnek is sok(k) volt...
Téma zárolva.
Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 0.586 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére