- Köszönetek: 0
Bemutatkozások
- Rogue
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Sziasztok...
Mostanában egyre több mindenre csodálkozom rá és szomorodok el. (Szerelmes vagyok, egy olyan srácba, aki nem érdemli meg.) Előbb olvastam a könyvet, és csak aztán láttam a filmet, és nagyon elszomorít, hogy divattá vált...És hogy minden a pénz körül forog. Mennyi lett a bevétel? megelőzte a Titanicot? KIT ÉRDEKEL?!
Aragorn a mindenem, mert szabad, kicsit mogorva, de a szívében nagyon jó ember. De a lényeg, hogy van szabadsága! Mit nem adnék, ha néha elmehetnék a hegyekbe kószálni...De úgy igazán! Néha nem is kellene más. Szeretnék egy fantasy-világban élni, ahol van mágia, a technika nem fejlett, és szabad vagyok...De úgy igazán.
Csak mostanában kezdtek ilyen gondolataim lenni. Nagyon szerettem a könyvet, a filmet, van egy Aragorn-poszter az ágyam fölött. És tegnap hallgattam a GYU filmzenéjét, és azon kaptam magam, hogy kezdem elfelejteni, hogy mennyire szeretem Aragornt, csak azért mert divattá vált a GYU. És a zene hallgatása közben felevelenedtek az emlékeim, és rájöttem azokra a gondolatokra, amiket most leírtam. (Ez magyar volt? )
remélem, nem nevettek ki, és elgondolkoztok azon, amit mondtam, és elolvassátok az írásomat, attól függetlenül, hogy ilyen hosszú. Köszi.
Üdv
- Gerion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Not thirsty am I for the blood of Redeemer of thy creed
My hunger can't be satisfied with the flesh of thy Nazarene
- Álmos
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Guenhwyvar írta:
Sziasztok!
hm....lehet, hogy rosszul láttam, de ez nem a bemutatkozás szoba! Lehet, hogy én vagyok Földhöz ragadt.......
A nevem Guenhwyvar. A szívem már csak azért ver, hogy megtaláljam a szabadságom!
Ennyit rólam....röviden!
Üdv,
Guenhwyvar
Az ember talán mindig is ezt keresi...a szabadságát. Én magam is sokáig kerestem, míg meg nem találtam. Amikor pedig már biztos voltam benne, hogy a két kezem között van, kicsúszott a kezemből, s most újra őt keresem...
Huhú
- Ithil Iarfeniël
- Nem elérhető
- Ithil Iarfeniël
- Nem elérhető
Én csak akkor hallottam erről a könyvről amikor a tv-ben mondták, hogy megfilmesítették.DE én előbb elolvastam a könyvet és csak azután mentem el a moziba, és meg kell vallanom először a film nem is tetszett annyira a könyv után, de különben lehet hogy még sok-sok évig nem kerülök kapcsolatba ezzel a történettel (nem tudom hogy bírtam volna ki )
Egyébként nálunk is ez megy a suliban:
ÁÁ, már megint erről beszéltek!??
De mi csak beszélünk továb...
- Yavanna
- Nem elérhető
Egy horoszkópos jellemzés egyszer nagyon igazat szólt rólam:
Élete a szabadság folytonos keresése, aki folyamatosan keresei a helyét a világban; tragédiája azonban, hogy mindig máshová vágyik, mint ahol éppen van!
"Aure entuluva!"
- Guenhwyvar
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Sziasztok!
hm....lehet, hogy rosszul láttam, de ez nem a bemutatkozás szoba! Lehet, hogy én vagyok Földhöz ragadt.......
A nevem Guenhwyvar. A szívem már csak azért ver, hogy megtaláljam a szabadságom!
Ennyit rólam....röviden!
Üdv,
Guenhwyvar
Élj szabadon, ahogy Drizzt Do'Urden sosem tudott!! Légy szabad, mint a vadlovak!!
- Anna
- Látogató
Tényleg, miért ne vitathatnánk meg akár ezt a témát is!
Csak valaki indítsa el a dolgot...
- Álmos
- Nem elérhető
- Yavanna
- Nem elérhető
Nem hiába! Mi alighanem női fejjel gondolkodtunk!
"Aure entuluva!"
- Álmos
- Nem elérhető
Yavanna írta: Szia Mindenki!
Te jó ég! Hogy én mennyire utálom ezt a "divatcikizést"! Komolyan eldöntöttem, hogy csakazértis meg fogom nézni a HP.-t! Ha mindenki cikizi, akkor biztosan van benne valami! Igaz eddig még nem került rá sor és eredetileg nem is akartam, de MEG FOGOM!
A GYU.-val kapcsolatban meg, ha valaki cak divatból olvassa, az úgysem lesz olyan rajongó mint mi! Max elmondhatja, hogy milyen jó fej, hogy olvasta! Na és! Örüljön neki!
Manapság minden érték a visszájára fordul?
4 hónap! Hm nem tudom! Ha két ember igazán kívánja egymást, akkor -csak a szemérmesség miatt- szerintem hülyeség várni! DE, ha valamelyikük úgy érzi, hogy tényleg várni szeretne, akkor azt mindenképpen tolerálni kell és nem lecikizni! Ha valakinek ez ciki....Az olyan is! Ez már megint olyan divat-dolog! Szomorú....
Na várjunk, azt hiszem ezt egy kicsit félreértettétek. Úgy gondoltam eredetileg, hogy milyen ciki egy fiúnál az, ha a barátnőjét még négy hónap után sem tudja lefektetni. No. Csak a félreértések elkerülése végett
Huhú
- Álmos
- Nem elérhető
Brisa írta:
Darkman, szerintem nem a GyU olvasása ciki a lányok osztálytársai fejében, hanem az, hogy galad, Undomiel és a többiek (olykor én is ) másrol sem képesek beszélni, mint Tolkien (és gondolom PJ) remekművéről.
Én épp most hallottam a gyermekpszichoterápia órán egy lány esetéről, aki szintén hasonlóképpen érzett és viselkedett, mint ők/mi, csak ő a Csillagok háborúja kapcsán. Az osztálytársai nem igazán szerették az illetőt... (Mondjuk nála más is volt.)
Ami pedig a 4 hónapot illeti: az, hogy ciki-e vagy sem, az mindig attól függ, hogy milyen társaságban forgolódsz.
No igen, mindig a környezet dönt, ugye-bár, mihez viszonyítva ciki...én itten magamat vettem viszonyítási alapul, mint általában ilyenkor így tesznek az emberek
Huhú
- Undómiel
- Nem elérhető
- Yavanna
- Nem elérhető
Te jó ég! Hogy én mennyire utálom ezt a "divatcikizést"! Komolyan eldöntöttem, hogy csakazértis meg fogom nézni a HP.-t! Ha mindenki cikizi, akkor biztosan van benne valami! Igaz eddig még nem került rá sor és eredetileg nem is akartam, de MEG FOGOM!
A GYU.-val kapcsolatban meg, ha valaki cak divatból olvassa, az úgysem lesz olyan rajongó mint mi! Max elmondhatja, hogy milyen jó fej, hogy olvasta! Na és! Örüljön neki!
Manapság minden érték a visszájára fordul?
4 hónap! Hm nem tudom! Ha két ember igazán kívánja egymást, akkor -csak a szemérmesség miatt- szerintem hülyeség várni! DE, ha valamelyikük úgy érzi, hogy tényleg várni szeretne, akkor azt mindenképpen tolerálni kell és nem lecikizni! Ha valakinek ez ciki....Az olyan is! Ez már megint olyan divat-dolog! Szomorú....
"Aure entuluva!"
- Elanor
- Nem elérhető
Undómiel írta: nagggggggggggyon örülök, hogy van egy olyan hely, ahol az embereket nem tartják cikinek azért, mert egy ún. sikerfilmért, sikerkönyvért rajonganak.
Azt hiszem itt pont azon volt a hangsúly, hogy ez egy sikerkönyv/film, és most mindenki ezért rajong.
Az az igazság, hogy ez az egyetlen olyan dolog, amiért sajnáltam, hogy megfilmesítették a GYU-t.
Amikor elkezdtem olvasni, és nagy lelkesen kérdezgettem mindenkit, hogy ismered A Gyűrűk Urát?? Akkor általában nemleges választ kaptam. Ha most megkérdezek vkit, akkor azt mondja: jaa, az a film?
Ez az egyetlen szomorú benne, hogy divattá vált. Persze jó, hogy emiatt sokan elolvassák, de azért rossz, hogy nekem is vannak olyanok az osztályban, akik azt hiszik, hogy pl . én is csak divatból szeretem. És vhogy nincs kedvem leállni vitatkozni velük, hogy képzeld, én már a film előtt olvastam, és egyáltalán nem azért, mert ez most milyen nagy divat.
I feel complete when I feel sick inside
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Cicaful
- Nem elérhető
A 4 hónaphoz: én az első szerelmemmel október 10től jan 1ig csak "kerülgettük egymást", puszi is csak dec-től volt. Aztán a szilveszter éjszaka hozta meg az áttörést, megcsókolt! Ezek után felgyorsultak az események - és nem éppen vártuk meg a 4 hónapot (azért a 4 hetet igen). De ettől függetlenül nem tartom cikinek, ha megvárja egy lány! Sőt! Ideális esetben ez történik - de azért a házasságig nem érdemes...szvsz
(Bocs az offért )
"A kihívás:
megmaradni önmagadnak egy olyan világban,
mely megpróbál olyanná formálni, mint a többiek"
- Hador
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Más: Amani! Atomkirály a weboldalad! Már leszedtem ezt-auzt, de még vissza fogok térni!
Aiya Eldalie ar Atanatári, utúlie'n aure! /Fingon/
- Hador
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
Először is néhány mondat magamról: Nem Dor-Lóminban, hanem Miskolc mellett élek, a Miskolci Egyetem közgáz karát nyomom már harmadik éve-/ most jön a vizsgaidőszak, kissé húzós lesz:-(/. Tolkient még anno a Bíborholdas időkből ismerem, a Középfölde szerepjátékon keresztül kerültem vele kapcsolatba, többek között ő a kedvenc íróm, mondjuk Robert E.Howard mellett. Zenében is hasonló jellegű dolgokat hallgatok- elsősorban dallamos heavy metalt, ezért nem okozott pl nehézséget felismerni a Blind Guardian "Nightfall in Middle-Earth" albumának borítóját a Szilmarillok-fordításnál. De teccett mondjuk a Cross Borns GyU-s albuma is.
Szerintem nem gáz Tolkient olvasni, különösen, ha már a film előtt ismerte az ember. Különben is meg kell válogatni, kinek a szavára adunk...Kerüljétek a bunkókat!
Aiya Eldalie ar Atanatári, utúlie'n aure! /Fingon/
- Esgal
- Nem elérhető
Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
/Lucifer/
Tánc a ködben, tánc a jégen,
Tánc a hóban, tánc a fagyban
/Ghymes/
- Rayan
- Nem elérhető
Mindenesetre engem folyton leszólnak, csak azért, mert valósággal imádok egy regényt. A fiatalok körében ma nem divat az olvasás. És furcsán néznek az olyan emberre, aki nem követi hajszálpontosan a divatot.
Ennek ellenére továbbra is A Gyűrűk Urával idegesítem az osztálytársaimat. Tudjátok, milyen jó érzés?
És a barátnőim is a plafonra másznak tőle, de már megszokták, mert ők is el vannak kötelezve vminek v. valakiknek...
Szóval tőlük a legsértőbb beszólás ez volt:
"Nnnnnnnna..."
tiltsátok be a kisbetűt
Csinci
- Brisa
- Nem elérhető
Darkman, szerintem nem a GyU olvasása ciki a lányok osztálytársai fejében, hanem az, hogy galad, Undomiel és a többiek (olykor én is ) másrol sem képesek beszélni, mint Tolkien (és gondolom PJ) remekművéről.
Én épp most hallottam a gyermekpszichoterápia órán egy lány esetéről, aki szintén hasonlóképpen érzett és viselkedett, mint ők/mi, csak ő a Csillagok háborúja kapcsán. Az osztálytársai nem igazán szerették az illetőt... (Mondjuk nála más is volt.)
Ami pedig a 4 hónapot illeti: az, hogy ciki-e vagy sem, az mindig attól függ, hogy milyen társaságban forgolódsz.
Brisa
- Álmos
- Nem elérhető
A minap azt hallottam, hogy ciki 4 hónapot várni egy nőnél ahhoz, hogy meglegyen az ittyomhajj..hááát, nem tudom
Huhú
- Ithilgalad
- Nem elérhető
Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood
- Undómiel
- Nem elérhető
- Ody
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Ithilgalad
- Nem elérhető
Legends and epic tales born between these dark lakes For you a new one written with black blood
- Yavanna
- Nem elérhető
Én mint angolul kevéssé tudó nagy örömmel fogadom ezt a jó hírt!
Ha pedig egyszer még a nyelvtan is elkészül hozzá magyarul, akkor tuti megtanulok egy tünde -nyelvet! (Kár hogy ebből nem lehet nyelvvizsgát tenni!)
"Aure entuluva!"
- amanibhavam
- Nem elérhető
love is the shadow that ripens the wine
- Gumipók
- Nem elérhető
Hát a munka az anyaggyűjtés és rendszerezés stádiumában van. A szerkesztés nyár elején fog elkezdődni és úgy tervezzük, hogy szeptember-október környékén lesz nyomdában. A kiadást a Két Torony bemutatója környékére időzítjük, mert az biztos sikeresebbé fogja tenni egy picit (tudjátok a marketing sokat számít:::. Persze számunkra nem az a cél, hogy meggazdagodjunk belőle, de ha már csinálunk valamit akkor csináljuk okosan nemigaz:::. Igazából a kiadásra is más beszélt rá, mert nekem más céljaim vannak a könyvekkel.
Persze megnyugtatásul közlöm, hogy az MTT tagjainak nem kell megvárni a hivatalos kiadás dátumát.
Akinek egyébként vannak anyagai a Sindarinról vagy a Tengwarról, és szeretne segíteni nekünk az elküldheti a gumipok@razorpoint.hu emilcímre. Minnél bővebb anyagból tudunk dolgozni annál jobb lesz a könyv:::)
Ez lehet bármilyen szótár, szógyüjtemény, szöveg, fordítás, vers...bármi aminek köze van a Sindarinhoz, vagy a Tengwarhoz.
Előre is nagyon köszönjük:::