Tábori logisztika
- gillz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
need more brainz. yourz. now.
- Ulmo
- Témaindító
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Gandalf írta: Mit hordjanak a Szellemek?
BELEVAU
Vizet, vödörben
BELEVAU OFF
- dorwinion
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Gandalf írta: Mit hordjanak a Szellemek?
Én a magam részéről azt javaslom, hogy az elemükkel megegyező színű pólót - bár ez gillznek kissé nehézkes lenne - és koszorút. Ugyan ez elég fantáziátlan, de praktikus: gyorsan lehet átöltözni, a melegben kimondottan praktikus, és lehet mosni.
Bárki tud jobbat, én simán elfogadom. (Ezzel kínlódom én is már lassan egy hónapja.)
Ha nevetek, boldog leszek. Ezért tovább nevetek...
- Gandalf
- Nem elérhető
Okés, bár jelmezügyben tanácstalan vagyok.dorwinion írta: Kell nekem a keretjáték anyagigénye! Ha egy mód van rá, még a héten!
Mit hordjanak a Szellemek?
- dorwinion
- Nem elérhető
- dorwinion
- Nem elérhető
Viszont, ha valaki megy a ma esti mulatságba, csalogathatna néhány olyan embert, akik még nem jelentkeztek a táborba. Lécci!
- dorwinion
- Nem elérhető
Azért rákérdezek, hogy ne aggódj.
Amúgy Gumipók vállalja az utánfutózást. :hello:
- Gandalf
- Nem elérhető
A DunaTV honlapja a Napi Gazdaságra hivatkozva írta: Egy tavaly őszi törvénymódosítás szerint a szálláshellyel nem rendelkező, nem önkormányzati táboroknak mostantól nem kell engedélyt kérniük a tisztiorvosi szolgálattól - írja a Napi Gazdaság.
A táborok szervezőinek mindössze a helyi jegyző engedélyére van szükségük. Az ÁNTSZ azonban továbbra is bármikor ellenőrizheti a higiénés feltételeket.
Az engedélyköteles táboroknál szigorúak a közegészségügyi feltételek. Így például, ha több mint 300 lakója van tábornak, akkor egy orvosnak mindig a helyszínen kell lennie.
Néhány előírást szigorítottak is. Ezentúl bármilyen állatharapást, csípést és marást jelenteni kell az illetékes tisztiorvosnál.
Az ÁNTSZ egyébként eddig viszonylag jó higiénés körülményeket tapasztalt a táborokban. A legtöbb gond az étkeztetéssel, a helyiségek szellőzésével és a vizesblokkok állapotával volt - írja a lap.
Forrás:
www.dunatv.hu/belfold/nyari_taborok.html
- dorwinion
- Nem elérhető
A fórumon amúgy kinnt van a neve.
Ugye senki nem várja el, hogy egyesével hordjam a későn jelentkezők borítékjait a postára?
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Efkúnak meg igaza van.
Ezt az "X. összeget az MTT működésére" dolgot az új elnökség felül fogja bírálni a köv. elnökségin. Most nem lesz Kapolcsunk, ergo ezzel is spórol az Egyesület.
Koncentráljunk két dologra a táborral:
1. Az újak szeressenek bele az MTT-be és lelkes, aktív tagokká váljanak!
2. Akik a régiek közül jönnek táborba, azoknak a szívében szítsuk fel ismét a régi tüzet és ültessünk beléjük több kreativitást, optimizmust!
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
dorwinion írta: Kezdem a jó hírrel!
Van foglalt vasúti kocsink!
A rossz hír az, hogy a csoportosjegyet legkésőbb az indulás előtti napon meg kell venni. (Egyébként nem reménytelen a dolog, még Rózsával egyeztetek.)
Viszont kilőnék ma egy mailt az eddig jelentkezetteknek, hogy NE vegyék meg a jegyeiket előre - illetve a vidékiek csak Budapestig - és úgy készüljenek, hogy a harmadik részlet fizetésnél kell rendezniük az útiköltséget. Ha ez sikerülne, akkor a diákkal nem rendelkezőket kísérőnek minősítjük (pl. Sil), és így ők is 50%-os jeggyel jöhetnek a Keletitől. Ja, 80 főnél 8 kísérő lehet, 81-nél 9 fő.
Vélemény? Engedély?
Egészen nyugodtan írj emailt.
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- dorwinion
- Nem elérhető
Van foglalt vasúti kocsink!
A rossz hír az, hogy a csoportosjegyet legkésőbb az indulás előtti napon meg kell venni. (Egyébként nem reménytelen a dolog, még Rózsával egyeztetek.)
Viszont kilőnék ma egy mailt az eddig jelentkezetteknek, hogy NE vegyék meg a jegyeiket előre - illetve a vidékiek csak Budapestig - és úgy készüljenek, hogy a harmadik részlet fizetésnél kell rendezniük az útiköltséget. Ha ez sikerülne, akkor a diákkal nem rendelkezőket kísérőnek minősítjük (pl. Sil), és így ők is 50%-os jeggyel jöhetnek a Keletitől. Ja, 80 főnél 8 kísérő lehet, 81-nél 9 fő.
Vélemény? Engedély?
- dorwinion
- Nem elérhető
Reklámra nem költöttünk, és a létszám azt sugallja, hogy nem is igazán kellett volna.
Ettől függetlenül embert akarok!!!
- fqqdk
- Nem elérhető
- a kevés jelentkező nem a te/mi hibád(nk). az mtt korfája olyan, mint egy jóléti államé, csak nem halálozásilag, hanem felnövésileg. elöregszünk. örülhetünk, hogy van a tlv (ezer láv 4 kincső), mer amúgy feleannyian lennénk, mint tavaly.
- nemtudom mekkora volt a tábor "reklámkampányára" fordított költségvetési tétel, de szerintem nem lett volna elfogadott költségvetés se, nemhogy tábor, ha abba a bukszába több kerül. a meglévő keretek ésszerűbb fel- és kihasználásának (amiben a költségvetésben nem szereplő emberi erőforrások kihasználása az igazán komoly dolog) módján jelen pillanatban nem sok értelme lenne nekiállni vitatkozni, ahhoz túl késő van.
- ergo ne legyen már akkora gond, ha ilyen okokból hiányunk mutatkozik. az inkompetenciánkat ugyan meg lehet kérdőjelezni. de nagyonsok új van, és az mtt legfontosabb erőforrása* még mindig az emberi erőforrás. ha nekik jó tábort csinálunk - és ez legkevésbé az anyagiakon múlik - az mtt-nek igenis az nagyon-nagyon jó lesz.
következtetés:
koncentráljunk az újakra jól.
- Nem elérhető
És mindenki vadásszon embereket, mert engem spec. fikarcnyit sem nyugatat meg a "majd utolsó héten még jelentkeznek" mondat.
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Az ekfú által rajzolt térkép alapján sebcsaba táblázatot is csinált nekünk:
spreadsheets.google.com/ccc?key= ... fLUg&hl=en
- gillz
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- fqqdk
- Nem elérhető
- Gandalf javaslata alapján összepárosítottuk az egymást jelölő emberkéket, és a kérdőíveik eredményeit összeátlagoltuk.
- Rátettünk egy hiperbolikus torzítást a skálára, hogy a térkép közepén összpontosuló júzerférgeket széjjelebb robbantsuk.
További módosításokat eszközölni ezen már túlságosan költséges lenne, úgyhogy a döntéselőkészítő szerepet betöltöttnek látom, szerintem innentől elboldogultok.
code a rat the monster on doom in it
- fqqdk
- Nem elérhető
user: tabor2008
pass: sirnifogtok
az svg-t a firefox natívan megeszi. a térképen azt látjátok, hogy a júzereknek milyen az eloszlása jellemek szerint, plusz színkóddal fel van tüntetve az általuk kívánt faj. ja meg a fekete vonalak a jelölgetéseket mutatják.
amit ebből le lehet szűrni és elég komoly probléma (bár még kalapáljuk az adatok eloszlását), hogy:
- képesek olyanok bejelölni egymást, akik jellemben a skálák túlsó felén van. (ezért van keresztülkasul huzigálva a sok vonal a térképen)
- a választott fajuk jelleme, és a kérdőív szerinti jellemük véletlenül sem korrelál.
amit eddig is tudtunk:
- a választott fajok eloszlása az ideális 4:3:2 helyett 31:33:2
amin tudtunk / és tudunk segíteni:
- a jellemek eloszlását hozzátranszformáljuk értelmes módon a 9 alapjellemhez úgy, hogy egyenletes legyen.
most rajtatok a sor, el kell dönteni, hogy milyen irányba induljunk innen. mi mennyire fontos:
- a kérdőív jellemes része
- a választott faj
- a választott csapattárs
EDIT: szürke készíti a térkép következő verzióját, amin már nevek is lesznek, illetve az egymást jelölők által létrejövő klasztereket összeátlagolja, és egy pontként jeleníti majd meg.
code a rat the monster on doom in it
- Leguanember
- Nem elérhető
Ádám
u.i.: Ma lehet, hogy benézek.
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.
- gillz
- Nem elérhető
- dorwinion
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
Egy biztos: a hétfő nekem tuti kiesik, mert aznapra már bejött egy program. amint lesz új infóm, szólni fogok.
- Dreamer_KF
- Nem elérhető
"Where do I go
Follow the river
Where do I go
Follow the gulls"
Hair
- Gandalf
- Nem elérhető
- Gandalf
- Nem elérhető
- Leguanember
- Nem elérhető
Találkozni kéne egy nagy összeröffenésre főszervezőügyileg. Majd kifejtem a gruppban. Itt csak annyit, hogy célszerűen a csapat- és rendi beosztások elkészítése és a fennmaradó teendők átbeszélése, meg egy jó hangulatú együttlét is hiényzik már, bevallom.
Most egy észrevétel, néztem a rendi beosztást, és azon tűnődtem, hogy én adnék a táborozóknak előnyt a rendi jelentkezésben a csapvezekkel szemben. Pontosabban: mezei táborozó ne maradjon ki csapvezek miatt a válsztott rendjéből. Javaslom, hogy a csapvezek plusz főnek számítsanak a keretbe. (Pont ennek az ellenkezője bontakozik a csapatok topikban, de szerintem ez nem túl jó így.) Illetve az bontakozzon, hogy a csapvezek nem számítanak a létszámlimitben. (Talán a táncosoknál okozhat ez gondot.)
Üdv, Ádám
TEGYETEK JÓT, MERT TUDTOK.
Minden más hiábavalóság.