- Köszönetek: 2
Vallás
- Estel Adániel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
De ez már talán inkább Gondolatok-topiktéma.
Mornie utúlië! Believe and you will find your way
Mornie alantië! A promise lives within you now
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rion Pendragon
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
Estel Adániel írta: Minden könyv arról is szól, aki olvassa...
[size=9:2qi7jvgo]azaz nem csak arról, aki és amiről írta... [/size]
.....az a műsodik mondat mit akar jelenteni? bocsánat a lyuk miatt a fejemben.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Estel Adániel
- Nem elérhető
[size=9:3l63ktuo]azaz nem csak arról, aki és amiről írta... [/size]
- Rion Pendragon
- Nem elérhető
- Tünde
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
Illuin írta:
Remzy_mama/Tünde írta:
Ecthelion írta: Én is olvastam a Da Vinci kódot és szerintem egy nagyon jó könyv.
Miért nem abból indul ki senki, hogy ez egy nagyon jó regény!!!
Senki sem írta, hogy nem jó regény. Szerintem is izgalmas, pedig a tartalma számomra teljességgel elfogadhatatlan.
Én úgy olvastam, hogy egy jó regényt vettem a kezembe, és nem úgy mint sok "okos", aki utána megrohamozta a kistemplomot és majdnem tönkretették a nagy keresgélésben. Annyi h****e ember van a világon. Mint az Isaura gyűjtések. No ezt pont olyan volt.
"Anyává csakis a gyerek tehet - nem az apa"
- Illuin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Remzy_mama/Tünde írta:
Ecthelion írta: Én is olvastam a Da Vinci kódot és szerintem egy nagyon jó könyv.
Senki sem írta, hogy nem jó regény. Szerintem is izgalmas, pedig a tartalma számomra teljességgel elfogadhatatlan.
"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.
- Tünde
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Isten megtalálása: Biztos bennem van a hiba, de ha valaki más akarja megmondani, mit higgyek és mit ne, arra gyanakodva nézek. Valóban fennáll a veszély, hogy mindenki egy sajátos Istent talál meg magának, de nekem még senki nem bizonyította, hogy az egyház szabályai szerinti Istenben kevesebbet lehet csalódni, mint a sajátomban.
Én amondó vagyok, hogyha Isten mindenható, akkor úgyis pontosan tudja mit érzünk és mit gondolunk, és így az egész dogmatikai rendszer felesleges abból a szempontból, hogy hatást gyakoroljanak rá.
Viszont az emberek számára már sokkal többet számít, mert egy átlátható szabályrendszert állít eléjük, hogyha ezt meg ezt teszik, akkor nekik jó lesz haláluk után.
Így egyrészt, még ha fenyegetéssel is, de rávehetik az embereket bizonyos - a társadalom szempontjából előnyös - szabályok betartására, másrészt az egyes ember sem idegeskedik azon, mi lesz vele, ha meghal, hiszen ő mindent megtett annak érdekében, hogy jó legyen. Így lelkileg is kiegyensúlyozott lesz.
Ez egészen addig működik, amíg a tanítás hitelét nem veszti az alany szemében.
Én szeretek néha templomba menni, de számomra az egész szertartásnak csak látvány- illetve történelmi értéke van, nem tartom valószínűnek, hogy Isten jobban meghallgatja az ott elmondottakat.
Hú de nagyon megfogalmaztad, amit én csak körbe tudtam írni.
Köszönöm
Ecthelion írta: [Én is olvastam a Da Vinci kódot és szerintem egy nagyon jó könyv.
- Ecthelion
- Nem elérhető
Rion Pendragon írta: Nézzétek meg jobban, mindenki előtt egy üvegpohár van.
Miért ne lehetne mindenki előtt egy pohár, elévgre nem kellett nekik egy pohárból inni. Az csak egy dolog, hogy Jézus körbeadta a kelyhét.
Én is olvastam a Da Vinci kódot és szerintem egy nagyon jó könyv. Túl sok újdonságot a témával kapcsolatban nem írt, mert ezekről már hallottam. Csak leírta egy izgalmas krimi kereteiben. Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy olvassa el (főleg akit érdekel ez a téma). Az pedig, hogy ki mit hisz el belőle szerintem teljesen magánügy.
Alyr Arkhon írta: És akkor János evangéliuma (ugye van neki? A János passitót csak kellett írni valamiből) igazából Mária Magdolna evangéliuma?
És ott van ugye a jelenések könyve is, amit szintén neki tulajdonítanak. Mondjuk nem feltétlen függ össze a két dolog, csak megjegyeztem...
"A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station."
- Arzeen
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Noredhel (Voronwë) írta: Lehet, hogy János nem is volt, csak Magdus álcázta magát, és az Egyház nevezte el Jánosnak? Nekem tetszett a Da Vinci, bár azért ebben a műfajban a Rózsa neve vagy a Pendragon legenda az etalon...
A jó jézusos történetek mindig ott kezdődnek, hogy kissé eretnekek... Pl. Scorsese Mesteré...
A Pendragon legenda egy szatíra, az azért remélem feltűnt...
És akkor János evangéliuma (ugye van neki? A János passitót csak kellett írni valamiből) igazából Mária Magdolna evangéliuma?
A könyv szerint Mária Magdolna is írt evangéliumot. És hogy Jézus az egész egyházat Magdolnára alapozta és nem Péterre... De amúgy nem nagyon kell készpénznek venni mindent amit a Da Vinci kód leír. Mondjuk az elég hihető, hogy Jézusnak lett volna felesége, hisz ő is csak egy zsidó férfi volt, akinek a hagyományok szerint meg kellett volna házasodnia. Nekem tetszett a könyv, iagz én nyáron olvastam meg szlovákul, úgyhogy már nem emlékszem minden részletére.
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Noredhel (Voronwë) írta: Lehet, hogy János nem is volt, csak Magdus álcázta magát, és az Egyház nevezte el Jánosnak? Nekem tetszett a Da Vinci, bár azért ebben a műfajban a Rózsa neve vagy a Pendragon legenda az etalon...
A jó jézusos történetek mindig ott kezdődnek, hogy kissé eretnekek... Pl. Scorsese Mesteré...
A Pendragon legenda egy szatíra, az azért remélem feltűnt...
És akkor János evangéliuma (ugye van neki? A János passitót csak kellett írni valamiből) igazából Mária Magdolna evangéliuma?
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Más:
Meleg papok: Egyetértek azzal, hogy mindegy, meleg-e, mert aki cölibátusban él, annak úgyis mindegy.
Viszont nem katolikus papoknál már nem tudom, mennyire mindegy.
Isten megtalálása: Biztos bennem van a hiba, de ha valaki más akarja megmondani, mit higgyek és mit ne, arra gyanakodva nézek. Valóban fennáll a veszély, hogy mindenki egy sajátos Istent talál meg magának, de nekem még senki nem bizonyította, hogy az egyház szabályai szerinti Istenben kevesebbet lehet csalódni, mint a sajátomban.
Én amondó vagyok, hogyha Isten mindenható, akkor úgyis pontosan tudja mit érzünk és mit gondolunk, és így az egész dogmatikai rendszer felesleges abból a szempontból, hogy hatást gyakoroljanak rá.
Viszont az emberek számára már sokkal többet számít, mert egy átlátható szabályrendszert állít eléjük, hogyha ezt meg ezt teszik, akkor nekik jó lesz haláluk után.
Így egyrészt, még ha fenyegetéssel is, de rávehetik az embereket bizonyos - a társadalom szempontjából előnyös - szabályok betartására, másrészt az egyes ember sem idegeskedik azon, mi lesz vele, ha meghal, hiszen ő mindent megtett annak érdekében, hogy jó legyen. Így lelkileg is kiegyensúlyozott lesz.
Ez egészen addig működik, amíg a tanítás hitelét nem veszti az alany szemében.
Én szeretek néha templomba menni, de számomra az egész szertartásnak csak látvány- illetve történelmi értéke van, nem tartom valószínűnek, hogy Isten jobban meghallgatja az ott elmondottakat.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Illuin
- Nem elérhető
Rion Pendragon írta: attól még, hogy ott van a gerenda, le lehet szedni, és ha valakit nagyon utálonk, azzal is le lehet szúrni. na jó elnézést a marhaságokért. Két oldalam van, mint Gollamnak. Ezt már anyám is mondta.egyébként télleg nem vok hivő. Legalábbis istenben nem hiszek. Tudtátok, hogy Jézusnak volt felesége? Ezt most nem marhaságból mondom. Nézzétek meg Da Vinci Az Utolsó vacsora cimű festményét. Ki ül Jézus bal oldalán? Mária Magdolna. Csöcse van. Nem csak egy elrontott férfi. És ugyebár ha a grálról van szó, akkor mindenki Jézus borospoharát kersei. Nézzétek meg jobban, mindenki előtt egy üvegpohár van. És van ott még valami. Egy kéz, amelyik egy tőrt szorongat. Mindenkinek megvan a saját keze, de annak a kéznek nincs gazdája....ez már nem a feleséghez irányul, de azért érdekes nem? Ragyogó elme ez a Da Vinci. Nézzétek még meg a sziklás madonnát is. Mintha egy láthatatlan fejet szorongatna mária. és az angyal, mintha el akarná vágni annak a nyakát. Érdemes megnézni. Tényleg.
Légy szíves, az ilyen hozzászólásokat mellőzd, mert nagyon mélyen sérthetik a vallásosakat. A tartalmát nem kommentálom, mindenki maga döntse el, hogy elhiszi vagy sem.
Daeron: csak egyetérteni tudok veled.
"Te is hüje, ő is hüje, csak én vagyok okos, mert nekem a segemben is felyem van."
Weöres S.
- Daeron
- Nem elérhető
Remzy_mama/Tünde írta: Illuin: Azt nem mondom, hpogy semmit sem teszenk és Kozma atxyát ma reggel én is néztem a tvben és nagyon gratulálok neki. De nagyon ritka az ilyen elhivatott, szeretetből sokat tévő.
Attól félek és valszeg igazolódnak is többnyire ezek a dolgok, hogy a gyűjtést lehet sokat rendezni, de nem biztos, hogy el is jut odfa, ahova szánnám.
Mikor én felajánlottal egy csomó szobabútort a szegényeknek, akkor azt volt a válasz, hoigy én szállíttassam le, mert nekik nincs rá keretük. Hát elnézést, felajánlok valamit és még az is nekem kerül pénzbe, hogy eljusson a szegényekhez?
No az ilyenek miatt nem tetszik. No meg amiket mostanában hallani a papok nemi identitásáról és amennyi letartóztatás volt mostanában, hát nem is tudom...
A krisnásokat nem most, hanem kb 20 éve szeretem, de velük sem értek eggyet sok dologban.
Jobban egyetértek pl. a Máltai Szeretetszolgálattal, ahol a hit is ott van, de nem azzal tömik a fejem, hanem segítenek.
Tudod ki szetintem az igazi papok: a bencés papok. No ők aztán nem kényelmes helyről hirdetik, hogy légy szerény, hanem példamutatóak.
Én senkit sem ítélek el az imáért, hisz pont ezt magyarázom: a hitet én is bizonyos keretek között gyakorlom, csak a papokkal van bajom. Őket szeretném kiiktatni közülem és Isten közül. Többek között ezért nem járok templomba.
Hú, nem is tom hol kezdjem.
1. Mivel a szegényeknek nincs pénzük, ezért hívják őket szegényeknek. Ellenkező esetben nem ez lenne a nevük.
2. Nemi identitás: A "Szentelhet-e fel az egyház melegeket?" szintű kérdéseket soha nem az Egyház teszi fel, hanem bizonyos eléggé elítélhető csoportosulások/orgánumok és persze azért mert nincs rá jó válasz, (ld.még Szabad-e adót fizetni a császárnak?)egyedül arra jó, hogy az erre válaszolókat egy bizonyos politikai beállítottsággal meggyanúsíthassák ill. elítélhessék elveiért. Szerintem egy papról soha nem szabadna kiderülni, hogy meleg vagy nem, mert cölibátusra vannak kötelezve. Valszeg az Egyház már szentelt fel meleget, sőt olyan meleget is, akiről soha nem fog kiderülni és olyan heterót is aki vétett a tisztaság
ellen, mégpedig eléggé durván. (letartóztatások) De eeről nem az EGyház és nem is Isten vagy a vallás tehet. Mindenki vétkezik.
3.Az hogy kiikatod apapokat, az sok veszélyt rejt magában. Mindenkiben van egy Isten-kép és nem nagyon szereti, ha ezt megbolygatják, De ez veszélyes. Mert végül már annyira sajátos lesz és annyira egyedi, hogy semmi köze nem lesz az igazihoz. És ha csalódsz a saját kis Istenedben, mert nem úgy lesz ahogy te akarod, akkor azt hiszed, hogy Istenben csalódtál és, pedig csak a saját tévhitedben- ez sokszor ateizmushoz vezet. Ezért kellenek a papok, akik segítenek eljutni (sznetségek kiszolgálása, tanítás stb.) Istenhez.
Legalábbis szerintem.
Auta i lóme!
- Rion Pendragon
- Nem elérhető
Ethuil írta: Bocs Rion, de ki kell hogy javítsalak, az állítólagos nő, Jézus jobbján ül, ami a néző számára a bal oldal.
ITT meg lehet nézni.
És a kést szorongató kéz is látható, csak ahhoz egy nagyon jó minőségű kép kell a festményről.
Nekem van egy könyvem, A Da Vinci-kód feltörése, és abban minden a könyvben szereplő dolog le van írva. Jó szines képek vannak benne a festményekről, melyeket Rion írt. Meg lehet figyelni az érdekességeket.
jaja, szlovákiai honfitársam jó könyvre céloz! olvasta valaki a Da Vinci kódot? télleg jobb. pardon.
- Arzeen
- Nem elérhető
ITT meg lehet nézni.
És a kést szorongató kéz is látható, csak ahhoz egy nagyon jó minőségű kép kell a festményről.
Nekem van egy könyvem, A Da Vinci-kód feltörése, és abban minden a könyvben szereplő dolog le van írva. Jó színes képek vannak benne a festményekről, melyeket Rion írt. Meg lehet figyelni az érdekességeket.
- Rion Pendragon
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta:
Toma gazda írta:
Ethuil írta:
Rion Pendragon írta:
Raia Aiwart írta:
Rion Pendragon írta: én nem vagyok megkeresztelve bi-bi-biiiiii! pogány vagyok
Szerintem egyáltalán nem azért kárhozik el valaki, mert nincs megkeresztelve. A víz, amivel lelocsolják az ember fejét, csak jelképes, de gondolom ezt mindenki tudja...
de én nem is vagyok hivő. jól van , verjetek össze, fagerendát a szivembe.
[size=9:2o0feb1v]karót, nem gerendát. A gerendának tompa a vége. bocsi[/size]
[size=9:2o0feb1v]és a gerenda jóval nagyobb és a plafonod fölött helyezkedik el legtöbbször.[/size]
Nemtudom miért eme feltűnési viszketegség ahogy elnézem senki nemajnárolt le azért hogy hitetlen vagy. Csak az előadásmódodért
Igen, csakis az előadásmódjáért szóltam.
De úgy látszik, teljesen igazam volt abban amit az inkompetenciájáról írtam.
attól még, hogy ott van a gerenda, le lehet szedni, és ha valakit nagyon utálonk, azzal is le lehet szúrni. na jó elnézést a marhaságokért. Két oldalam van, mint Gollamnak. Ezt már anyám is mondta.egyébként télleg nem vok hivő. Legalábbis istenben nem hiszek. Tudtátok, hogy Jézusnak volt felesége? Ezt most nem marhaságból mondom. Nézzétek meg Da Vinci Az Utolsó vacsora cimű festményét. Ki ül Jézus bal oldalán? Mária Magdolna. Csöcse van. Nem csak egy elrontott férfi. És ugyebár ha a grálról van szó, akkor mindenki Jézus borospoharát kersei. Nézzétek meg jobban, mindenki előtt egy üvegpohár van. És van ott még valami. Egy kéz, amelyik egy tőrt szorongat. Mindenkinek megvan a saját keze, de annak a kéznek nincs gazdája....ez már nem a feleséghez irányul, de azért érdekes nem? Ragyogó elme ez a Da Vinci. Nézzétek még meg a sziklás madonnát is. Mintha egy láthatatlan fejet szorongatna mária. és az angyal, mintha el akarná vágni annak a nyakát. Érdemes megnézni. Tényleg.
- Tünde
- Nem elérhető
Attól félek és valszeg igazolódnak is többnyire ezek a dolgok, hogy a gyűjtést lehet sokat rendezni, de nem biztos, hogy el is jut odfa, ahova szánnám.
Mikor én felajánlottal egy csomó szobabútort a szegényeknek, akkor azt volt a válasz, hoigy én szállíttassam le, mert nekik nincs rá keretük. Hát elnézést, felajánlok valamit és még az is nekem kerül pénzbe, hogy eljusson a szegényekhez?
No az ilyenek miatt nem tetszik. No meg amiket mostanában hallani a papok nemi identitásáról és amennyi letartóztatás volt mostanában, hát nem is tudom...
A krisnásokat nem most, hanem kb 20 éve szeretem, de velük sem értek eggyet sok dologban.
Jobban egyetértek pl. a Máltai Szeretetszolgálattal, ahol a hit is ott van, de nem azzal tömik a fejem, hanem segítenek.
Tudod ki szetintem az igazi papok: a bencés papok. No ők aztán nem kényelmes helyről hirdetik, hogy légy szerény, hanem példamutatóak.
Én senkit sem ítélek el az imáért, hisz pont ezt magyarázom: a hitet én is bizonyos keretek között gyakorlom, csak a papokkal van bajom. Őket szeretném kiiktatni közülem és Isten közül. Többek között ezért nem járok templomba.
- Illuin
- Nem elérhető
Remzy_mama/Tünde írta: Miért nem látom a nagy egyházakat a katasztrófák színhelyén. Mindig csak lelki vigaszt nyújtanak és imádkoznak nagy látványosságok közepette.
Az, hogy nem látod nem azt jelenti, hogy nincsenek is ott. Vasárnaponként mindig megyek misére és tapasztalom, hogy gyakran tartanak gyűjtést a rászorulóknak, bajba jutottaknak. Aztán a Máltai Szeretetszolgálat is folyamatosan aktív, még akkor is ha nincsenek a média figyelmének központjában. (Egyébként 95-96ban ott voltak, a vezetőjük, Kozma Imre atya az év embere lett Európában. Most a krisnásokat mutatják, de szerintem egy-két év múlva már mások lesznek a "sztárok". A lényeg, hogy mindkét szervezet, meg a többi is, tevékeny.) Jézus pedig azt mondta egyszer, hogy ha imádkozol, azt ne lássák mások, és ne úgy jótékonykodj, hogy sokan lássák és megdícsérjenek.
Az imáról és lelki vigaszról: ha valaki hisz egy mindenható és végtelenül jóságos Istenben, akkor kitől kérne segítséget, ha nem Tőle? Én hiszek Istenben, és szerintem ő sokkal többet tehet a bajban lévőkön, mint én, tehát imádkozom, hogy segítsen. Persze ennek nem szabad kizárnia, hogy én is tegyek értük, hisz lehet, hogy engem használ eszközeként. Ezért kérlek ne ítélj el minket, mert imádkozunk. [/u]
Weöres S.
- Mal-estel
- Nem elérhető
Én sajnos túl racionális elméjű vagyok bármilyen valláshoz... Pedig biztos jó dolog, egy plusz támasz a bajban és társ a boldogságban...
A remény hal meg utoljára.
- Tünde
- Nem elérhető
Illuin írta:
Remzy_mama/Tünde írta: főleg papok nélkül. Őket nagyon nem szeretem
Nem akarlak megtéríteni, leszidni meg végképp nem, de nem érzed úgy, hogy általánosítasz? Nagyon sok jó pap van(értsd: jó ember), szerintem több, mint ahány rossz. Legalábbis az általam ismertek közt (és elég sokat ismerek).
Általánosságban a papokkal nem mint "közvetítővel" van bajom. Hanem utálom azokat az - már elnézést akit megsértek hitében - adománygyűjtő koldulásokat, amikor a szegényektől is beszedik az adományt és a papok jól élnek belőle. Már elnézést, de én kívülállóként ezt látom. Érdekes csak 1-2 vallásnál. Bár azt elismerem, hogy fantasztikus alkotásokat halmoztak fel és gyönyörűek a templomok, de van némi ellenérzés bennem. Mint ember biztos mindenki más, de a felsőbb "hatalom" ezt kívánja tőlük.
Nagyon szimpatizálok Szenczyékkel, ők nem csak beszélnek, nagyon is sokat tesznek. Miért nem látom a nagy egyházakat a katasztrófák színhelyén. Mindig csak lelki vigaszt nyújtanak és imádkoznak nagy látványosságok közepette. Ezért vonzódom a keleti vallásokhoz, a Krisnások a kedvenceim de náluk is vannak dolgok amik nagyon taszítanak.
Mégegyszer elnézést, senkit nem a hitében akarok megsérteni, kifejezetten csak a papokkal van bajom.
- Finwe
- Nem elérhető
De főleg olyan vallásokban amelyek az egyetemes szeretetet hirdetik számomra képmutatónak tűnik a papságnak pusztán a megléte is.
- Arzeen
- Nem elérhető
Illuin írta:
Nem akarlak megtéríteni, leszidni meg végképp nem, de nem érzed úgy, hogy általánosítasz? Nagyon sok jó pap van(értsd: jó ember), szerintem több, mint ahány rossz. Legalábbis az általam ismertek közt (és elég sokat ismerek).
Én se kedvelem a papságot, de tényleg van pár jó ember. Mondjuk a helyi lelkész jó fej és a flesége is lelkész és ő is jó ember.
- Illuin
- Nem elérhető
Weöres S.
- Tünde
- Nem elérhető
Daeron írta: Az egyházalapításról pedig annyit, hogy jól gondold meg.
Nem is gondoltam komolyan.
De amúgy egyre gondoltunk.. Én nem is igazán személyesítem meg Istent, talán inkább egy fogalomként, egy érzésként kezelem. Elég nehéz megmagyarázni. Olyan mint egy felsőbb akarat, de meghatározhatatlan formával, név nélkül és főleg papok nélkül. Őket nagyon nem szeretem.
- Daeron
- Nem elérhető
Remzy_mama/Tünde írta: Meg tudja nekem valaki mondani, hogy mi van akkor, ha az ember nem tudja eldönteni, hogy melyik vallás az amihez tartozik, mert bármelyiket nézem mindig van olyan szegmense amelyikkel nem értek egyet.
Én soha nem úgy gondolok Istenre, mint egy valamihez-valakikhez köthető lényre, hanem mintha egy "pótszülőm" lenne.
Talán a távol-keleti vallások állnak hozzám a legközelebb, de ott annyiféle van, hogy amelyikről már olvastam valamit, azokkal sem tudok teljesen egyetérteni.
Lehet, hogy ilyenkor alapítottak új egyházat a régiek is?
Azért is van több vallás, mert mindegyiküknek van egy szegmense, amivel más, mint a többi. Ha nem így lenne egy vallás lenne. De értem, amit mondasz egyébként. Sajnos ez legtöbbször nem is a vallásból, ill. annak teológiájából, hanem megvalósításából adódik. Pl. én keresztény vagyok, de soha nem értenék egyet a keresztesháborúkkal vagy az inkvizícióval.
Isten nem is egy valamihez -valakihez köthető lény, mert hozzá kötődik minden és mindenki. Talán nem is a "pótszülő", hanem a "harmadik szülő" lenne a jó szó, ha úgy gondolod , ahogy én is, mert gyakran többet tud tenni értünk, mint az első kettő.
A távol-keleti vallások legtöbbjében pedig nincs Isten, ha jól tudom.
Az egyházalapításról pedig annyit, hogy jól gondold meg.
Auta i lóme!
- Tünde
- Nem elérhető
Én soha nem úgy gondolok Istenre, mint egy valamihez-valakikhez köthető lényre, hanem mintha egy "pótszülőm" lenne.
Talán a távol-keleti vallások állnak hozzám a legközelebb, de ott annyiféle van, hogy amelyikről már olvastam valamit, azokkal sem tudok teljesen egyetérteni.
Lehet, hogy ilyenkor alapítottak új egyházat a régiek is?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Toma gazda írta:
Ethuil írta:
Rion Pendragon írta:
Raia Aiwart írta:
Szerintem egyáltalán nem azért kárhozik el valaki, mert nincs megkeresztelve. A víz, amivel lelocsolják az ember fejét, csak jelképes, de gondolom ezt mindenki tudja...
[size=9:ftvibrbl]karót, nem gerendát. A gerendának tompa a vége. bocsi[/size]
[size=9:ftvibrbl]és a gerenda jóval nagyobb és a plafonod fölött helyezkedik el legtöbbször.[/size]
Nemtudom miért eme feltűnési viszketegség ahogy elnézem senki nemajnárolt le azért hogy hitetlen vagy. Csak az előadásmódodért
Igen, csakis az előadásmódjáért szóltam.
De úgy látszik, teljesen igazam volt abban amit az inkompetenciájáról írtam.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Toma gazda
- Nem elérhető
Ethuil írta:
Rion Pendragon írta:
Raia Aiwart írta:
[size=9:1zs0mssr]karót, nem gerendát. A gerendának tompa a vége. bocsi[/size]
[size=9:1zs0mssr]és a gerenda jóval nagyobb és a plafonod fölött helyezkedik el legtöbbször.[/size]
: :geek:
Milyen foglalkozást vezessek?
:geek: :
- Estel Adániel
- Nem elérhető
Hát, rajtad kívül azt hiszem mindenki másnak de.Rion Pendragon írta: gerenda, vagy mittomén mi nem mindegy?