- Köszönetek: 0
J. K. Rowling: Harry Potter
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
Nem emlékszem, hogy volt arról szó, miért Főnix rendje a neve. Másvalaki? Mondjuk az ötödik részben a Rend feltámad halottaiból, elvégre amiért létrehozták (Voldi miatt), az ismét időszerű Vagy a madárnak van köze hozzá. Dumbledore a madara után nevezte el, vagy éppen előrelátó volt, hogy ismét össze kell szervezni majd a Rendet, vagy nem is tudom.
De lehet egészen más is a magyarázat, ami majd kiderül, ha van jelentősége.
Tulajdonképpen olyan sok mindent kellene belerakni a 7.könyvbe, hogy akár lehetne 1000 oldalas kötetet is írni
Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Dumbledore haláláról: Ti elgondolkoztatok már azon, miért pont Főnix rendje a rend neve? Nem lehet, hogy pont ezzel van kapcsolatban?
(ha elmondják valahol és más a névre a magyarázat akkor elnézést, elég régen olvastam a könyveket)
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
Bellatrixot egy kissé eszelősnek képzeltem el, de ebből a kis villanásból nem sok derül ki róla számomra. Ez eszelősség talán, de lehet, hogy csak egy rosszabb pillanatát rakták be
Szerintem biztos, hogy előre megvolt az ok, amiért DD-nek meg kellett halnia. Utólag nehezebb magyarázatot találni rá.
Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Meg elég tébolyult is...Minerva írta: Hűha, Bellatrix nagyon gót lett.
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Minerva
- Nem elérhető
"Kard vagyok a sötétségben! A falak őre vagyok! A tűz vagyok, amely elűzi a hideget! A fény, amely elhozza a hajnalt! A kürt, amely felébreszti az alvókat!"
- Sil
- Nem elérhető
- Köszönetek: 4
Letölthető és nagyobb méretű verzió:Alyr Arkhon írta: Az új előzetes egyébként már elérhető (a muggleneten címoldalon van a hír)
Link pl itt: teaser
pdl.warnerbros.com/wbmovies/orde ... er_500.mov
Noldor, blood is on your hands
Tears unnumbered
You will shed and dwell in pain
- cortez71
- Nem elérhető
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
"Well, I'm back."
- Ilmadrin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Habár ő volt az egyik kedvencem.
"Csak egyszer kiteszed a lábad az útra,
és már el is jutottál, ki tudja hová?"
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
Belefér, hogy "megölette" magát.
"Well, I'm back."
- Sil
- Nem elérhető
Nem feltétlenül illogikus. Dumbledore igazi stratéga, ahogy az első részben Ron feláldozta magát a sakkjátszmában, ő is megteheti kicsit nagyobb léptékben [size=9:otdzmypw](főleg, ha feltételezzük, hogy a löttytől amúgy is haldoklott...)[/size]. Dumbledore valószínűleg tisztában volt a szerepével, de ez nem jelenti azt, hogy az olvasó is tisztában van vele.Phaedra/Namarie írta: Dumbledore külön kérte volna, hogy ölje meg őt? Teljesen illogikus- a Roxfort és az egész varázsvilág egyik fő védelmezőjét, és egy nagyon bölcs embert vezstett el benne. Szerintem Dumbledore tisztában volt azzal, hogy mi a szerepe.
Tears unnumbered
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
Valamire nyomatékosan megkérte DD Pitont, csak azt nem tudjuk, hogy mire. Valamit Piton nem igazán akart megtenni, és ez akár az is lehetett, ha feltételezzük, hogy ő valójában a jókkal tart, hogy ha Malfoynak nem jön össze, akkor megteszi ő. Lehet az is, hogy megkérte, ha arra kerül a sor, meg kell őt ölnie. Mert ugye volt ott valami fogadalom a sztori elején ezzel kapcsolatban. Nézzétek el nekem, hogy nem emlékszem pontosan, de csak egyszer olvastam Ez egy teória, majd kiderül, hogy bejön-ePhaedra/Namarie írta: Dumbledore külön kérte volna, hogy ölje meg őt?
Valami olyasmi is rémlik, hogy végül Harrynek magának egyedül kell szembeszállnia Voldival, nem lesznek segítői (talán csak a barátai), és így DD halála szükségszerű volt.
- Namarie
- Nem elérhető
Sil írta:
Túl fekete-fehéren nézed. Szerintem Piton pont az a szereplő, akit nem lehet ennyire egyértelműen besorolni egyik oldalra sem. Eddig minden egyes kötetben Harry rá gyanakodott, és a végén kiderült, hogy nem volt igaza [size=9:19e5vsk6](annak ellenére, hogy Rowling nagyon el akarja hitetni a rajongókkal az interjúkban is, hogy Piton gonosz)[/size]. Jó, a hatodikban speciel nem derült ki, de nincs még lezárva a szál. Honnan tudod, hogy nem Dumbledore parancsára tette, amit tett, és hogy pl Hagrid nem értelmezte félre azt a vitát? Lehet, hogy épp ezzel került "pozícióba", de gondolom, a következő kötetben majd kiderül.Phaedra/Namarie írta: Ahogy eddig nézem, Pitonnak sajnos emmiféle pálfordulása nincs, ő végig a rossz oldalán állt, csak jól leplezte.
Dumbledore külön kérte volna, hogy ölje meg őt? Teljesen illogikus- a Roxfort és az egész varázsvilág egyik fő védelmezőjét, és egy nagyon bölcs embert vezstett el benne. Szerintem Dumbledore tisztában volt azzal, hogy mi a szerepe.
Amit még nem értek, miért kellett Dumbledore-nak meginnia azt az akármit atálból?
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Cerebrum
- Nem elérhető
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Noredhel
- Nem elérhető
Nyammm... minisztériumi jelenet... úgyis mindenki azt fogja várni, miután kviddics most se lesz... Sirius... Na meg Piton emlékét... Umbry nyanya nagyon királynak tűnik a képek alapján. És ajánlom, hogy Sipor benne legyen!
De emberek, mire ez kijön, addigra megjelenik a 7. is!
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Cerebrum
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: A teaser trailer fogalmát ismerem (csak újabban lehagyják a trailert utána, mert így nem kell kiírni a nagy előzetes elé, hogy official), de nekem akkoris rövid. A SW3 é pl 1perc 34 mp volt, és egyik gyűrűk Ura résznél sem ment 1 perc alá soha. (sőt)
A GoF első trailere sem volt hosszabb, ráadásul annak az elején fél percig csak azt mutatták, hogy mennyit változott Harry, Ron és Hermione az előző részekben. A fennmaradó 47 másodpercben mutattak csak jeleneteket az új filmből. Az Ep3 legelső trailerénél is hasonló volt a helyzet, csak ott az öreg Ben Kenobi beszélt több mint fél percig, és így magából a harmadik filmből csak kerek 60 másodpercig láthattunk részeket. Jó, a FotR első trailere valóban tényleg jó hosszú volt (2:51), de az nem is teaser volt.
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Snufi
- Nem elérhető
- meow
szerintem heteken belül jön még legalább háromféle újabb előzetes (bocs, de a hideg kiráz a trélertől) ugyanúgy, mint az előző filmnél. és akkor aztán bővelkedünk az előzetes képsorokban (szerintem az előzőeket meg sem sikerült nézni a mozibajutásig, mármint az összeset)Alyr Arkhon írta: [...] de nekem akkoris rövid. A SW3 é pl 1perc 34 mp volt, és egyik gyűrűk Ura résznél sem ment 1 perc alá soha. (sőt)
"Well, I'm back."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
cortez71 írta:
Hát képzelem, milyen jól szórakozhattakGandalf írta: Ezt a jelenetet 29-szer elrontották és csak harmincadikra sikerült rendesen megcsinálni (rossz nyelvek szerint azért, mert jól szórakoztak közben):
index.hu/cikkepek/0611//kult/.gd ... daniel.jpg
Hát én Daniel helyében elrontottam volna még párszor...
A teaser trailer fogalmát ismerem (csak újabban lehagyják a trailert utána, mert így nem kell kiírni a nagy előzetes elé, hogy official), de nekem akkoris rövid. A SW3 é pl 1perc 34 mp volt, és egyik gyűrűk Ura résznél sem ment 1 perc alá soha. (sőt)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- cortez71
- Nem elérhető
Hát képzelem, milyen jól szórakozhattakGandalf írta: Ezt a jelenetet 29-szer elrontották és csak harmincadikra sikerült rendesen megcsinálni (rossz nyelvek szerint azért, mert jól szórakoztak közben):
- Gandalf
- Nem elérhető
- cortez71
- Nem elérhető
Ennek tul.képpen semmi köze a trailerhez, mert ez csak egy teaser. Az azkaaninak is ilyen rövid volt a teasere, gondolom, nem akarnak idő előtt túl sokat mutatni a filmbőlAlyr Arkhon írta:
cortez71 írta:
Le vagy maradva, már tegnap óta megtekinthető a teljes teaser trailer (igaz, kicsit ramaty minőségben ittCerebrum írta: Egy rövidke kis ízelítő a hétfőn debütáló első Order of the Phoenix trailerből:
raincloud.warnerbros.com/wbmovies/ordero...econds/10sec_500.mov
Fura, hogy csak 56 másodperc, azért ennél még minden más filmnek hosszabb volt.
Bár lehet h utána még kiadnak egypárat.
- Cerebrum
- Nem elérhető
cortez71 írta:
Le vagy maradva, már tegnap óta megtekinthető a teljes teaser trailer (igaz, kicsit ramaty minőségben ittCerebrum írta: Egy rövidke kis ízelítő a hétfőn debütáló első Order of the Phoenix trailerből:
Á, persze, gondolhattam volna, hogy még előtte kicsempészi valaki...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
cortez71 írta:
Fura, hogy csak 56 másodperc, azért ennél még minden más filmnek hosszabb volt.
Bár lehet h utána még kiadnak egypárat.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- cortez71
- Nem elérhető
- Sil
- Nem elérhető
Túl fekete-fehéren nézed. Szerintem Piton pont az a szereplő, akit nem lehet ennyire egyértelműen besorolni egyik oldalra sem. Eddig minden egyes kötetben Harry rá gyanakodott, és a végén kiderült, hogy nem volt igaza [size=9:3j5pu1h4](annak ellenére, hogy Rowling nagyon el akarja hitetni a rajongókkal az interjúkban is, hogy Piton gonosz)[/size]. Jó, a hatodikban speciel nem derült ki, de nincs még lezárva a szál. Honnan tudod, hogy nem Dumbledore parancsára tette, amit tett, és hogy pl Hagrid nem értelmezte félre azt a vitát? Lehet, hogy épp ezzel került "pozícióba", de gondolom, a következő kötetben majd kiderül.Phaedra/Namarie írta: Ahogy eddig nézem, Pitonnak sajnos emmiféle pálfordulása nincs, ő végig a rossz oldalán állt, csak jól leplezte.
Tears unnumbered
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Namarie
- Nem elérhető
Ilweran írta: Nekem eddig abszolút a hatodik könyv a csúcs, ennek pedig egyetlen oka van: Voldemort.
Számomra a HP-sorozat nem is elsősorban Harryről meg az iskoláról, meg a szerelemről szól, hanem a gonosz elleni küzdelemről. A hatodik könyvet a visszaemlékezések miatt élveztem nagyon, mert megtudtunk egy csomó dolgot Voldemort múltjából, és mindezt úgy, hogy jelen időben egyáltalán nem szerepelt, megmaradt egy, a szálakat a háttérből mozgató, arctalan gonosznak. Szerintem ez egy zseniális húzás volt.
Az összes többi- iskola, szerelmek, felnőtté válás- csak körítés.
Egyébként Piton vélt vagy valós pálfordulásával és Dumbledore halálával az egész egy olyan drámai szintre került, ahol ezek már nem is fontosak, szerintem.
Lélektanilag fontosak. Fontosak, mivel Harrynek úgymond fel kell nőnie a feladathoz, és ki kell lépnie a "kisvilágból" a "nagyvilágba" de zet az utat elvileg egyedül kell megtennie. Drámailag szükségszerű, hogy elmaradjanak mellőle bizonyos emberek, ezzel is érzékeltetve a magányát, és ez a ki kivel jár dolog talán azt hangsúlyozza, hogy Harry alapvetően ambivalens: kiválasztott- a véletlen? által, van egy feladata, maire a hatodik részben döbben rá, de ugyankkor vannak/lennének/lehetnének teljesen normális, hétköznapi problémái.
Amúgy most, a hatodik rész olvasásakor esett le, hogy Siriust a saját rokona gyilkolta meg. Itt a hatodik részben komolyan kezdek együttérezni Harryval.
Ahogy eddig nézem, Pitonnak sajnos emmiféle pálfordulása nincs, ő végig a rossz oldalán állt, csak jól leplezte.
Amit én most érdekesnek tartok, az a Voldemort és Harry édesanyja közti különbség.
Amikor arról beszélnek, hogy Tom Denem édesanyjának lett volna választása, arra gondoltam, hoyg szerintem nem. (Kicsit emlékezetet ez a rész a Twist Oliverre.) Azért nem, mert egy lelkileg megagyötört, szerencsétlen nőrőlé van szó, aki soha életében nem kapott szertetet. (Ahogy beszéltek vele, az se semmi- ki is akadtam, hogy az írónő le mer ilyen szavakat írni)
Nem ismert jóformán semmi emberi melegséget, amit ismert is, az se neki szólt- aza a férjét is elkábította. Tehát nem is várható el, hogy életben akarjon maradni a gyermekéért, vagy bármit is tudjon tenni kettejükért. Biztos kérhetet volna valahol pártfogást, de van egy olyan szint, amikor az ember arra, hogy őt segíthetik, már nem is gondol.
Sirius
"ó, én vad atyámfiai, nem fog átok: elmegyek én tihozzátok"
"Gyere ide, ne félj! Biztonságban vagy a biztonságban lévők között!"
- Ilweran
- Nem elérhető
...Jó, ez így erős, lehet hogy sokan úgy is elolvasnák, de nem lenne több, mint egy végeérhetetlen gyerek-szappanopera Roxfortban...
Persze mindez csak az én véleményem, nyilván nem egyformán olvassuk a könyveket....
"Két mágus jelenik meg Angliában,
Az első féli hatalmam; a második látni vágy engem."
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Snuffles írta:
Nézd, nyilván van még hozzád hasonlóan olyan HP-olvasó, aki szintén csak emiatt olvassa, de ezeket nem részenként kellene nézni, hanem en bloc. Ezek együttesen alkotják a könyvet. Nem veheted külön.Ilweran írta: Az összes többi- iskola, szerelmek, felnőtté válás- csak körítés. [...] ahol ezek már nem is fontosak, szerintem.
Nekem fontosak, én is még csak gyerek vagyok.
És ha elveszed belőle mindezt, kvázi mindazt ami életet ad bele, maximum matematikailag lesz értékelhető a könyv, de nem érzed át a veszteségeket és győzelmeket, nem fogod megérteni a cselekvők motivációit, stb...
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/