J. K. Rowling: Harry Potter

Több
18 éve 4 hónapja #294180 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Az első varázspálca szerintem ugyanugy kísérletek újtán keletkezett mint minden más.

Az animágiához vagy macskát valamit ami tud repülni. Mondjuk szárnyas macskát:DD Kár, hogy nem szeretem a madarakt, de mondjuk egy főnixet:)

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 4 hónapja #294178 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta:

Rabyn írta: Csak hang nélküli varázslatot ír Rowling:) pálca nélkülit nem nagyon. A filmben szvsz ez egy elég durva hiba, dehét ott Hiiirok vannak:))

Akkor jól emlékeztem. Viszont még mindig kérdés, hogy hogyan készülhetett a legelső pálca...

Nyilván nem hagyományos varázslás útján, talán a zabolátlan mágikus erők megcsapolásával vagy valami hasonló. Esetleg más mágikus tárgyak segítségével.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 4 hónapja #294170 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
És milyen állatot választanál Rabyn az animágiához? :roll:

Több
18 éve 4 hónapja #294165 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Csak hang nélküli varázslatot ír Rowling:) pálca nélkülit nem nagyon. A filmben szvsz ez egy elég durva hiba, dehét ott Hiiirok vannak:))

Akkor jól emlékeztem. Viszont még mindig kérdés, hogy hogyan készülhetett a legelső pálca...

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
18 éve 4 hónapja #294155 Írta: Elluin
Elluin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Okulumenciát nem akarsz tanulni, ha varázsló lennél?

A legnagyobb élvezet nem az, ha megöljük az állatokat, hanem ha életben hagyjuk őket.

Több
18 éve 4 hónapja #294137 Írta: Rabyn
Csak hang nélküli varázslatot ír Rowling:) pálca nélkülit nem nagyon. A filmben szvsz ez egy elég durva hiba, dehét ott Hiiirok vannak:))

Én tuti megtanulnék hang nélkül varázsolni, aztán mindenki megnézhetné magát aki nem hagy nekem nyugtot.: >:)

Amugy tantárgynak az SVK-t Rúnaismeretet, Számmisztikát, L.L.G-t, bűbájtant és az átváltozatást venném fel. És term. animágus lennék..
Hallottatok róla, hogy valam itudosok keresik a láthátatalaná tevő köpeny elkészítésének mikéntjét?

Ja és Jason Isaacs nemrégen mult (2-3 napja) 43 éves:)

Több
18 éve 4 hónapja #294127 Írta: Nóli i linantea
Nóli i linantea válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Eglarcarien írta: Ill. a hatásfokkal, ld. mikor Hagrid (esenyőben varázspálcadarabok!!!) disznóvá akarta varázsolni Dudley-t, de a fiúnak csak malacfarka nőtt...

Egyetértek, e hozzátenném, hogy Hagrid esetében ez annak is köszönhető, hogy nem túl tehetséges varázsló.

If I promise not to kill you, can I have a hug?

Több
18 éve 4 hónapja #294126 Írta: Eglarcarien
Eglarcarien válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Thaurwathiwen írta: De azért tök gáz lehet szegény Harrynek, hogy muszáj lesz gyilkolnia a 7.-ben, azért néha sajnálom Harryt, és kíváncsi vagyok, hogy túl fogja-e élni? vélemény?

Ha most gonosz akarnék lenni: az egyensúlyi elvet követve egymást kéne elintézniük... :twisted:

Ami a pálca kérdését illeti: egyetértek, szerintem is inkább fókusz. Plusz: A varázslat jobb 'betájolásához' szükséges. Mint a puskán a lézeriányzék. ;) Ha 'elromlik' (lásd Ron és a magifixezett varázspálca esete), akkor pont a célzással lesz elsősorban a gond... Ill. a hatásfokkal, ld. mikor Hagrid (esenyőben varázspálcadarabok!!!) disznóvá akarta varázsolni Dudley-t, de a fiúnak csak malacfarka nőtt...

Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.

Több
18 éve 4 hónapja #294115 Írta: veramacska
veramacska válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Az első könyvben Olivander azt említi, hogy a pálca keresi meg a gazdáját. Én teljesen egyetértek Thaurwathiwennel, annyiban kiegészítve, hogy a varázslók ereje egy hozzátartozó varázspálca erejét vonnzza, mint egy mágnes. Végül ez a két erő felerősíti egymást és így a varázsló könnyebben tudja kezelni. Szvsz. én elképzelhetőnek tartom a pálca nélküli varázslást, de ezek a varázslatok gyengébbek és nagyobb koncentrációt igényelnek.

"Érzem, hogy szabad vagyok, de tudom, hogy nem vagyok az."
/E. M. Cioran/

Több
18 éve 4 hónapja #294091 Írta: Cerebrum

Eleniel (csillaglany) írta: Egyébként nemegyszer varázsoltak a tanárok eddig is puszta kézmozdulattal, pálca nélkül.

A filmen valóban, de szerepel ilyesmi a könyvben is? :roll:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
18 éve 4 hónapja #294085 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hopp... Azért a kettő kicsit más. A fénykarddal bárki tud kaszabolni, nem kell hozzá jedinek lenni. De a pálcát lengetheted, ha nem vagy mágus!

Szerintem pont ezért jöttek elő a non-verbális varázslatok, mint magasabb tananyag... :lol: Hogy Róling néni kijavítsa ezt a bakit.
(Egyébként nemegyszer varázsoltak a tanárok eddig is puszta kézmozdulattal, pálca nélkül.)

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Több
18 éve 4 hónapja #294079 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta: Egy varázspálca elkészítéséhez az illető mágusnak/boszorkánynak mágiát kell alkalmaznia. Ehhez viszont nyilvánvalóan pálcát kell használnia. Tökéletes paradoxon. (Látszólag legalábbis.) Ellenvélemény? Kibúvó? :P

Hát... a fénykardot is el lehet készíteni pusztán tudással és elmélyült munkával, meg Erővel...

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
18 éve 4 hónapja #294068 Írta: andariel
andariel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
én is kérem azt a pitonos fanficet!!!!!!!!!! :D vagy mégjobb: tedd fel a merengőre! elköltözött az oldal úgyh itt a cím: www.fanfic.hu/merengo :D
egyébként jön vki merengős táborba?

én ezeket a tárgyakat venném fel emelt szinten: sötét varázslatok kivédése meg bájitaltan csak hogy minél többet lehessek pitonnal.... biztos csinálnék valami rosszat hogy büntetőmunkára küldjön és akkor esetleg kettesben lehetnék vele............ ;) hihihi........... jó fanfic téma lenne :D

Why do they call it rush our when nothing moves?

Több
18 éve 4 hónapja #294021 Írta: Nóli i linantea
A pálca szvsz könnyít és irányít.

Több
18 éve 4 hónapja #294019 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Na még a varázspálcákhoz annyit:
Szvsz a pálca csak fókusz, ami segít összpontosítani az erőket (végülis mindenki csinált akaratlanul varázslatokat kiskorában), tehát lehetséges a pálca nélküli varázslat, csak kicsit jobban kell koncentrálni. A pálca csak segítség :D gondolom én :D -kb olyan lehet mint a non-verbal cuccok, amit Harry nem tudott megtanulni

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
18 éve 4 hónapja #294016 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta: Egy varázspálca elkészítéséhez az illető mágusnak/boszorkánynak mágiát kell alkalmaznia. Ehhez viszont nyilvánvalóan pálcát kell használnia. Tökéletes paradoxon. (Látszólag legalábbis.) Ellenvélemény? Kibúvó? :P

Maga a varázspálca fönix tollat tartalmazott, és a fönix mágikus lény, így az első nem is volt pálca, szvsz csak egy toll.

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
18 éve 4 hónapja #294004 Írta: Thaurwathiwen
Cerebrum: szerintem meg kéne a témáról kérdezni Ollivandert, ha valaki ő ért hozzá :D
Sirgon: vihh..és Harry lesz a következő Sötét Nagyúr, és értelmet nyer az, hogy a Teszlek Süveg miért a Mardekárba akarta beosztani :D (szegény Piton, ha hozzá kerül Harry, nincs kit szívatnia :D ) Talán mégse olyan légbőlkapott pletyka volt, hogy ő Mardekár Utóda :twisted:
De azért tök gáz lehet szegény Harrynek, hogy muszáj lesz gyilkolnia a 7.-ben, azért néha sajnálom Harryt, és kíváncsi vagyok, hogy túl fogja-e élni? vélemény?
Tantárgyak: azt hiszem, ami leginkább élveznék azok: sötét varázslatok kivédése, bűbájtan, rúnatan, bájitaltan, gyógynövénytan, meg talán átváltoztatástan ---vsz én kissé Hermione-s lennék :D

Noredhel: éééén kééérem!!!! legalább Piton-éhségemet enyhítem kissé... :D :D

Hmm... még az is lehet, hogy Ginnyben maradt egy kis Tom Denem :twisted: :D

Több
18 éve 4 hónapja #294002 Írta: Cerebrum

Ethuil írta:

Ez olyami, mint a "Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?" :D

OFF: Erre könnyű a válasz, már ha evolúciós szemszögből nézzük a kérdést... :D

Több
18 éve 4 hónapja #294001 Írta: Arzeen
Arzeen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ez olyami, mint a "Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?" :D

Több
18 éve 4 hónapja #293998 Írta: Cerebrum
Egy varázspálca elkészítéséhez az illető mágusnak/boszorkánynak mágiát kell alkalmaznia. Ehhez viszont nyilvánvalóan pálcát kell használnia. Tökéletes paradoxon. (Látszólag legalábbis.) Ellenvélemény? Kibúvó? :P

Több
18 éve 4 hónapja #293933 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Aki fanfic-éhségben szenved: írtam egy "Piton jó" elméletes 7. részes ficet, Piton-imádóknak szívesen elküldöm maulban... nagyjából Róla szól az egész.

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
18 éve 4 hónapja #293931 Írta: Sirgon Esgalnor
Sirgon Esgalnor válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Mir szóltok ahhoz, a fekete humort sem nélkülöző ötlethez, hogy Harry simán készíthetne horkruxot magának, ha sikerül megölnie Voldemortot. Elvégre senki sem hibáztathatná a gyilkosságért, amely még a jóslat szerint is elkerülhetetlen, ha életben akar maradni. :twisted:

Egyébként: Üdv Thaur és Andariel! Boldog az újra találkozás!

Több
18 éve 4 hónapja #293926 Írta: Tirion Equniel
Tirion Equniel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Egyébként visszatérve arra hogy nem ismerik az átkok és varázslatok nagy részét, ezen még lehet segíteni, hisz a tanári kar még ott van, és ha jól emlékszem valami olyasmit említenek a végén hogy tanítani fognak ha van kinek ha törik ha szakad:)

Piton, Piton... hát nem tudom, most nagyon határon áll nálam hogy jó vagy rossz-e, mert amellett is vannak érvek hogy a jó oldalon áll, de van bőven amellett is hogy a gonosz oldalán áll... És valahogy Pitonról nem tudom elképzelni hogy bárkit is szeretne, bár ha hűséges marad Dumbyhoz, és a hűség az szinte maga a szeretet... :) )

Amúgy Ginny drága szerintem csak megéri a tinikorát, és valóban felfedezhető néhány vonás Lilyvel:)

Tantárgyi témát említve, bármit csak jóslástant, mágiatörténelem, számmisztikát és mugliismeretet neee;)

Na ez tőlem szokatlanul hosszúra sikeredet:)

"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"

Több
18 éve 4 hónapja #293901 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nemtom pontosan mi olyan fura Ginnyben, de a rémdenevér-rontás például nagyon jellemző. Túl ügyes mindenféle elég durva átkokban. Persze szerintem , csak éppen valami nem stimmel vele.

Apropó, nekem az is elég gyanús, hogy Lily olyan nagymenő volt bájitaltanból... És nem lennék meglepve, ha a drága jó Pitonnak köze lenne hozzá...

Kārātārānen a áirâë...

Több
18 éve 4 hónapja #293889 Írta: Rabyn
Ha Piton marad a bájitaltanár akkor Harry nem mehetett volna órára.
Ti milye tárgyakat vennétek fel? (tanártól függetlenül)

Több
18 éve 4 hónapja #293888 Írta: Thaurwathiwen
naigen... :D azért a Mardekár rulezz (főleg Piton.... :twisted: )
Azért, ha itt tartunk, én imádom a Tekergőket (inkább, Remust és Siriust), de azért ők is elég elviselhetetlenek voltak néha.. /me együttérez Pitonnal... :D :D

Andariel: végre egy olyan, aki egyetért velem Pitonnal kapcsolatban
8kissé elfogult, csak mint én:D ez a sok fanfic...) én már nem is igazán tudom róal elképzelni, hogy gonosz lenne, számomra annyira nagyon elképzelhetetlen...
Ha mégis gonosz lesz, asszem kivágom az ablakon a könyvet :D :D

Azért Harrynek miylen mázlija volt már, hogy Slughorn lett a bájitaltanár, Piton nem biztos, hogy örült volna hogy egy ismerős könyvet használ Harryke az óráján:D :D --mondjuk azt még mindig tartom, hogy Pitont leginkább az alagsorban, a főzetei között tudom legjobban elképzelni :D :D :twisted:

Több
18 éve 4 hónapja #293873 Írta: andariel
lol :D hihi.... lehet, de.... ennyi erővel ott van a többi mardekáros is, nem? :) mondjuk ez tényleg csak egy 5let.... azért kíváncsi lennék a valódi okra is ;) (ja és tudom hogy ez off téma most, de menjetek el megnézni a Rudolfot!!!!!!! annyira jó.... IMÁDOM!!!)

Több
18 éve 4 hónapja #293865 Írta: Nóli i linantea

andariel írta: mert azért elég fura, hogy pont őt pécézték ki a srácok.......

Talán mert egy elviselhetetlen undorító tenyérbemászó alak? :lol:

Több
18 éve 4 hónapja #293858 Írta: andariel
hali! már tök rég nem fórumoztam itt úgyh gondoltam most bepótolom :)

natehát. szerintem Piton 1000% hogy a jó oldalon áll, még egy érvet se tudtak hozni, ami ezt cáfolta volna, mert oké, megölte dumbledoret, de lehet hogy épp ő kérte erre, mert tudta hogy az ő ideje már hamarosan lejár, piton meg értékes ember, főleg hogy ő az egyetlen kém, ráadásul ki tudja mit tettek volna a halálfalók dracoval, ha piton nem lép közbe és öli meg dumbit és nem akarta szerintem megtörni az unbreakable-wow ot mert az neki is elég rossz lett volna.......(azt írja a könyv, hogy dumbledore könyörögve nézett pitonra.... de vajon miért könyörgött? nem azért, hogy ölje meg...? érdemes elgondolkozni, ja meg volt 1 beszélgetésük az erdőben, amiről nem sokat tudunk, csak hogy heves vita volt...........)

ginnyről pedig szerintem annyit, hogy nemtom észrevettétek e a külső és belső hasonlóságokat Lilyvel?:))))))))))))

egyébként szerintem (ez tényleg csak tipp) piton valamikor szerelmes volt lilybe és ebből akár adódhatott is a közte és a tekergők közti ellentét, nem? mert azért elég fura, hogy pont őt pécézték ki a srácok.......

kicsit talán elfogult vagyok pitonnal kapcsolatban, de asszem mostanában túl sok fanficet olvastam róla ;)

Több
18 éve 4 hónapja #293845 Írta: Argeleb
Argeleb válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Nem csak embereken lehet kisérletezni. Fogott egy macskát, és azon gyakorolt :-) És ilyesmit viszonylag könnyű titokban tartani, ha utána eltünteti a nyomokat; elföldeli, vagy elégeti a tetemet, és kitakarít maga után.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.120 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére