J. K. Rowling: Harry Potter
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Az animágiához vagy macskát valamit ami tud repülni. Mondjuk szárnyas macskát:DD Kár, hogy nem szeretem a madarakt, de mondjuk egy főnixet:)
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gandalf
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Nyilván nem hagyományos varázslás útján, talán a zabolátlan mágikus erők megcsapolásával vagy valami hasonló. Esetleg más mágikus tárgyak segítségével.Cerebrum írta:
Rabyn írta: Csak hang nélküli varázslatot ír Rowling:) pálca nélkülit nem nagyon. A filmben szvsz ez egy elég durva hiba, dehét ott Hiiirok vannak:))
Akkor jól emlékeztem. Viszont még mindig kérdés, hogy hogyan készülhetett a legelső pálca...
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
- Köszönetek: 0
- Cerebrum
- Nem elérhető
Rabyn írta: Csak hang nélküli varázslatot ír Rowling:) pálca nélkülit nem nagyon. A filmben szvsz ez egy elég durva hiba, dehét ott Hiiirok vannak:))
Akkor jól emlékeztem. Viszont még mindig kérdés, hogy hogyan készülhetett a legelső pálca...
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Elluin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
A legnagyobb élvezet nem az, ha megöljük az állatokat, hanem ha életben hagyjuk őket.
- Rabyn
- Nem elérhető
Én tuti megtanulnék hang nélkül varázsolni, aztán mindenki megnézhetné magát aki nem hagy nekem nyugtot.: >
Amugy tantárgynak az SVK-t Rúnaismeretet, Számmisztikát, L.L.G-t, bűbájtant és az átváltozatást venném fel. És term. animágus lennék..
Hallottatok róla, hogy valam itudosok keresik a láthátatalaná tevő köpeny elkészítésének mikéntjét?
Ja és Jason Isaacs nemrégen mult (2-3 napja) 43 éves:)
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Egyetértek, e hozzátenném, hogy Hagrid esetében ez annak is köszönhető, hogy nem túl tehetséges varázsló.Eglarcarien írta: Ill. a hatásfokkal, ld. mikor Hagrid (esenyőben varázspálcadarabok!!!) disznóvá akarta varázsolni Dudley-t, de a fiúnak csak malacfarka nőtt...
If I promise not to kill you, can I have a hug?
- Eglarcarien
- Nem elérhető
Thaurwathiwen írta: De azért tök gáz lehet szegény Harrynek, hogy muszáj lesz gyilkolnia a 7.-ben, azért néha sajnálom Harryt, és kíváncsi vagyok, hogy túl fogja-e élni? vélemény?
Ha most gonosz akarnék lenni: az egyensúlyi elvet követve egymást kéne elintézniük...
Ami a pálca kérdését illeti: egyetértek, szerintem is inkább fókusz. Plusz: A varázslat jobb 'betájolásához' szükséges. Mint a puskán a lézeriányzék. Ha 'elromlik' (lásd Ron és a magifixezett varázspálca esete), akkor pont a célzással lesz elsősorban a gond... Ill. a hatásfokkal, ld. mikor Hagrid (esenyőben varázspálcadarabok!!!) disznóvá akarta varázsolni Dudley-t, de a fiúnak csak malacfarka nőtt...
Your blood is not shared with your husband unless something goes wrong.
- veramacska
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
"Érzem, hogy szabad vagyok, de tudom, hogy nem vagyok az."
/E. M. Cioran/
- Cerebrum
- Nem elérhető
Eleniel (csillaglany) írta: Egyébként nemegyszer varázsoltak a tanárok eddig is puszta kézmozdulattal, pálca nélkül.
A filmen valóban, de szerepel ilyesmi a könyvben is?
“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Szerintem pont ezért jöttek elő a non-verbális varázslatok, mint magasabb tananyag... Hogy Róling néni kijavítsa ezt a bakit.
(Egyébként nemegyszer varázsoltak a tanárok eddig is puszta kézmozdulattal, pálca nélkül.)
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Noredhel
- Nem elérhető
Cerebrum írta: Egy varázspálca elkészítéséhez az illető mágusnak/boszorkánynak mágiát kell alkalmaznia. Ehhez viszont nyilvánvalóan pálcát kell használnia. Tökéletes paradoxon. (Látszólag legalábbis.) Ellenvélemény? Kibúvó?
Hát... a fénykardot is el lehet készíteni pusztán tudással és elmélyült munkával, meg Erővel...
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- andariel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
egyébként jön vki merengős táborba?
én ezeket a tárgyakat venném fel emelt szinten: sötét varázslatok kivédése meg bájitaltan csak hogy minél többet lehessek pitonnal.... biztos csinálnék valami rosszat hogy büntetőmunkára küldjön és akkor esetleg kettesben lehetnék vele............ hihihi........... jó fanfic téma lenne
Why do they call it rush our when nothing moves?
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Szvsz a pálca csak fókusz, ami segít összpontosítani az erőket (végülis mindenki csinált akaratlanul varázslatokat kiskorában), tehát lehetséges a pálca nélküli varázslat, csak kicsit jobban kell koncentrálni. A pálca csak segítség gondolom én -kb olyan lehet mint a non-verbal cuccok, amit Harry nem tudott megtanulni
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Cerebrum írta: Egy varázspálca elkészítéséhez az illető mágusnak/boszorkánynak mágiát kell alkalmaznia. Ehhez viszont nyilvánvalóan pálcát kell használnia. Tökéletes paradoxon. (Látszólag legalábbis.) Ellenvélemény? Kibúvó?
Maga a varázspálca fönix tollat tartalmazott, és a fönix mágikus lény, így az első nem is volt pálca, szvsz csak egy toll.
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Sirgon: vihh..és Harry lesz a következő Sötét Nagyúr, és értelmet nyer az, hogy a Teszlek Süveg miért a Mardekárba akarta beosztani (szegény Piton, ha hozzá kerül Harry, nincs kit szívatnia ) Talán mégse olyan légbőlkapott pletyka volt, hogy ő Mardekár Utóda
De azért tök gáz lehet szegény Harrynek, hogy muszáj lesz gyilkolnia a 7.-ben, azért néha sajnálom Harryt, és kíváncsi vagyok, hogy túl fogja-e élni? vélemény?
Tantárgyak: azt hiszem, ami leginkább élveznék azok: sötét varázslatok kivédése, bűbájtan, rúnatan, bájitaltan, gyógynövénytan, meg talán átváltoztatástan ---vsz én kissé Hermione-s lennék
Noredhel: éééén kééérem!!!! legalább Piton-éhségemet enyhítem kissé...
Hmm... még az is lehet, hogy Ginnyben maradt egy kis Tom Denem
- Cerebrum
- Nem elérhető
Ethuil írta:
Ez olyami, mint a "Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?"
OFF: Erre könnyű a válasz, már ha evolúciós szemszögből nézzük a kérdést...
- Arzeen
- Nem elérhető
Ez olyami, mint a "Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?"
- Cerebrum
- Nem elérhető
- Noredhel
- Nem elérhető
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Sirgon Esgalnor
- Nem elérhető
Egyébként: Üdv Thaur és Andariel! Boldog az újra találkozás!
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
Piton, Piton... hát nem tudom, most nagyon határon áll nálam hogy jó vagy rossz-e, mert amellett is vannak érvek hogy a jó oldalon áll, de van bőven amellett is hogy a gonosz oldalán áll... És valahogy Pitonról nem tudom elképzelni hogy bárkit is szeretne, bár ha hűséges marad Dumbyhoz, és a hűség az szinte maga a szeretet... )
Amúgy Ginny drága szerintem csak megéri a tinikorát, és valóban felfedezhető néhány vonás Lilyvel:)
Tantárgyi témát említve, bármit csak jóslástant, mágiatörténelem, számmisztikát és mugliismeretet neee;)
Na ez tőlem szokatlanul hosszúra sikeredet:)
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Kar_sa
- Nem elérhető
Apropó, nekem az is elég gyanús, hogy Lily olyan nagymenő volt bájitaltanból... És nem lennék meglepve, ha a drága jó Pitonnak köze lenne hozzá...
Kārātārānen a áirâë...
- Rabyn
- Nem elérhető
Ti milye tárgyakat vennétek fel? (tanártól függetlenül)
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Azért, ha itt tartunk, én imádom a Tekergőket (inkább, Remust és Siriust), de azért ők is elég elviselhetetlenek voltak néha.. /me együttérez Pitonnal...
Andariel: végre egy olyan, aki egyetért velem Pitonnal kapcsolatban
8kissé elfogult, csak mint én:D ez a sok fanfic...) én már nem is igazán tudom róal elképzelni, hogy gonosz lenne, számomra annyira nagyon elképzelhetetlen...
Ha mégis gonosz lesz, asszem kivágom az ablakon a könyvet
Azért Harrynek miylen mázlija volt már, hogy Slughorn lett a bájitaltanár, Piton nem biztos, hogy örült volna hogy egy ismerős könyvet használ Harryke az óráján:D --mondjuk azt még mindig tartom, hogy Pitont leginkább az alagsorban, a főzetei között tudom legjobban elképzelni
- andariel
- Nem elérhető
- Nóli i linantea
- Nem elérhető
Talán mert egy elviselhetetlen undorító tenyérbemászó alak?andariel írta: mert azért elég fura, hogy pont őt pécézték ki a srácok.......
- andariel
- Nem elérhető
natehát. szerintem Piton 1000% hogy a jó oldalon áll, még egy érvet se tudtak hozni, ami ezt cáfolta volna, mert oké, megölte dumbledoret, de lehet hogy épp ő kérte erre, mert tudta hogy az ő ideje már hamarosan lejár, piton meg értékes ember, főleg hogy ő az egyetlen kém, ráadásul ki tudja mit tettek volna a halálfalók dracoval, ha piton nem lép közbe és öli meg dumbit és nem akarta szerintem megtörni az unbreakable-wow ot mert az neki is elég rossz lett volna.......(azt írja a könyv, hogy dumbledore könyörögve nézett pitonra.... de vajon miért könyörgött? nem azért, hogy ölje meg...? érdemes elgondolkozni, ja meg volt 1 beszélgetésük az erdőben, amiről nem sokat tudunk, csak hogy heves vita volt...........)
ginnyről pedig szerintem annyit, hogy nemtom észrevettétek e a külső és belső hasonlóságokat Lilyvel?)))))))))))
egyébként szerintem (ez tényleg csak tipp) piton valamikor szerelmes volt lilybe és ebből akár adódhatott is a közte és a tekergők közti ellentét, nem? mert azért elég fura, hogy pont őt pécézték ki a srácok.......
kicsit talán elfogult vagyok pitonnal kapcsolatban, de asszem mostanában túl sok fanficet olvastam róla
- Argeleb
- Nem elérhető