J. K. Rowling: Harry Potter

Több
18 éve 4 hónapja #295070 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
DE voldemort erősebb náluk és parancsolgathat nekik. Nem tudom van-e olyan aki rá tudna venni egyetlen Dementort is, hogy Voldi ellen forduljon

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 4 hónapja #295051 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Rabyn írta: Tirion: az kivitelezhetetlen mert a dementorok eredendően rosszak. Nem fogják megcsokolni azt aki velük egy oldalon áll.

Dehogynem.
Nincsenek erkölcsi gátlásaik.

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
18 éve 4 hónapja #295049 Írta: Rabyn
Tirion: az kivitelezhetetlen mert a dementorok eredendően rosszak. Nem fogják megcsokolni azt aki velük egy oldalon áll.

Több
18 éve 4 hónapja #294983 Írta: Tirion Equniel
Tirion Equniel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
dementor csók?:)

"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"

Több
18 éve 4 hónapja #294974 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Dumbledore azt mondta, hogy Tom gyengesége mindig is az volt, hogy nem látta be, vannak a halálnál rosszabb dolgok. Azt hiszem rá ez(ek) fog(nak) várni...

Kārātārānen a áirâë...

Több
18 éve 4 hónapja #294761 Írta: Noredhel
Noredhel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Kvibli Voldy... *elképzeli, és kajánul röhög*

(Ulic Quel-Dromát is megfosztották az Erőtől, bár az EU volt és SW, viszont utána még vagy húsz évet vígan élt a gyalázatos.)

Toujours pur

kiejtés: "liedesz"

Több
18 éve 4 hónapja #294710 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Az más kérdés, hogy vajon Draco a lelkiismeretfurdalás miatt sír, nem akar ölni, vagy pedig fél, és gyávának tartja magát... hisz Dumbledore túl nagy falat neki!

Több
18 éve 4 hónapja #294709 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Igen, az a jelenet ékes példája annak, hogy Draco nem menthetetlen. És még szánalomra méltóbb, hogy Myrtle valami olyasmit mond, hogy mennyire magányosnak érzi magát Draco. Ha teátrális akarnék lenni, mondhatnám ugyanazt, mint At-Elah (Attila), amikor kegyetlenségét látva megkérdezték tőle, hogy mitől fél és miért kegyetlen ennyire, és ő azt ordította: "Mert egyedül vagyok egy eszelős világban!"

Képzeljétek csak el: amióta kinőtt a bölcsőből, Dracót arra nevelik, hogy halálfaló legyen. De szerintem neki még van annyi lelkiismerete, hogy érezze, nem jó, amit elvárnak tőle. A saját lelkiismerete azonban meg is rémíti, mert azt hiszi, az gyengévé teszi. És mivel arra nevelték, hogy a gyengéket el kell taposni, nem meri kétségeit kimutatni. És mivel állandóan azt hallja, hogy Dumbledore az ellenség, képtelen hozzá fordulni, több oldal pedig nincs. Vagy halálfaló vagy, vagy nem.
Megkockáztatom, hogy a szíve mélyén Draco irigyli Harryt, és ezért gyűlöli. No és persze a Potter-gyűlölet halálfaló körökben elfogadott, sőt elvárt, ez azt a biztonságérzetet adja neki, hogy tartozik valahová. Csak épp gyenge pillanataiban, amikor tudja, hogy senki nem látja, megengedi magának a luxust, hogy ne hazudjon magának.

Szóval nem reménytelen, de ki tudja, hogy lesz-e ereje végül ahhoz, hogy a járt utat a járatlanért elhagyja...

Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen) :(

Több
18 éve 4 hónapja #294633 Írta: Rabyn
Pitont és Dracot azért lehet szereteni mert a két legjobban kidolgozott negatív karakter. (meg mert a Darkartson baromi jó írások születnek velük kapcsolatban) Engem spec. nagyon megérintett (ez nem jó szó de jobb nem jut eszembe) az amikor Harry rajtakapja Malfoyt a wcben, hogy sír. A velejéig gonoszak nemtudnak sírni.

Több
18 éve 4 hónapja #294630 Írta: Irmo/MissKarrde
Irmo/MissKarrde válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Eleniel (csillaglany) írta: Hm... arra gondoltam, hogy Voldemort méltó büntetése a gaztetteiért nem a halál lenne. Inkább az, ha megfosztanák a mágikus képességeitől, és kvibli lenne.
Tényleg, előfordulhat ilyesmi?

Kicsit off, de kapcsolódik. Az X-men történetben előfordul.
Én inkább a halálra szavaznék :)

Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.

Több
18 éve 4 hónapja #294612 Írta: Eleniel (csillaglany)
Eleniel (csillaglany) válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Persze, ez igaz, de nyilván azért árnyaltabb a jó oldal, mert alapvetően ebből a nézőpontból írta a sztorit a szerző. Kicsit olyan, mintha Harry feje fölött lebegne. 8)
(Pedig mennyivel érdekesebb lenne - mondjuk - Piton szemszögéből. :twisted: De hát ne akarjuk, hogy a Harryvel egyidős generáció előtt ne a jó példa lebegjen!)

Amúgy szerintem a másik oldal szereplői sem tisztán gonoszak, csak éppen keveset tudunk róluk, épp csak annyit, amennyi a cselekmény előreviteléhez elég. Talán a 6. rész az egyetlen, ami bepillantást enged Voldemort "emberi", pontosabban valaha volt emberi énjébe.

Ami perdig Harry bosszúszomját illeti: más az, ha egy harc közben Bellatrix Siriust emlegetve kiprovokálja Harryből a hirtelen felindulást :wink: , és megint más az, hogy Voldemortot (akiről kábé 11 éves kora óta - de a jóslat óta tutira - tudja, hogy szembe kell néznie vele) előre megfontoltan el akarja pusztítani.
Vagyis, ha Voldemort átmegy szép beszédű Szarumánba, és Harrynek nem felindulásból, hanem előre megfontoltan kellene megölnie az összecsapáskor... nos, nem vagyok biztos abban, hogy ez menne neki. Úgyhogy én is arra hajlok, hogy 1. nem Harry fog végezni vele 2. ha igen, hirtelen felindulásból, vagy valami véletlen befigyel 3. nem a halál lesz Voldemort büntetése

Ja, és bennem még mindig mocorog a gondolat, hogy Dumbledore-nak, vagy Pitonnak lesz inkább szerepe V. megölésében. Akár közvetetten is.

Sail away, sweet sister

Több
18 éve 4 hónapja #294595 Írta: Thaurwathiwen
Thaurwathiwen válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
és vsz a JKR szereplői pont ezért állnak közel hozzánk... (nem azt mondom, hogy közelebb, mert Tolkiennél is vannak szerethető alakok, de talán hmm... a HP világában nnicsenek annyira heroikus karakterek)
Talán könnyebben lehet a gyarló(bb) alakokkal azonosulni.. vagy nem is tudom... másrészt érthető, hogy a sötét oldal miért abszolút rossz, mert így nem igazán lehet nekik szurkolni, aki csak fájdalmat és félelmet hoz, azt nem igazán lehet kedvelni... (persze a kivételektől eltekintve...)

Talán Draco és Piton azok, akik bár nem túl pozitív szereplők (6. után pláne nem tűnnek annak), mégis lehet őket szeretni, mert sztem a kettő között állnak:
végülis nem tartozhatnak a Jó oldalhoz (annak ellenére, hogy nekem szent meggyőződésem, hogy Piton nem halálfaló, ahogy Draco is csak parancsból cselekszik úgy ,ahogy, de a gyilkosságot magát nem tudja megtenni), de azért mindkettő elég szemét volt Harryvel, tehát az ő irányából elég negatív szereplők mindketten.. ennek ellenére mégsem mondanám őket teljesen gonosznak... (huhh..mekkora pofáraesés lesz a részemről, ha mégis :twisted: meg úgyis mindkettő meg fog halni, ezt spoilerek nélkül is kb tudom :D )

"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."

Több
18 éve 4 hónapja #294553 Írta: Tirion Equniel
Nem haragszom:) mért kéne?:)
Amúgy igazad van, csak az ott piszkálta az oldalam vmiért sry:)

Több
18 éve 4 hónapja #294552 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Igen, a HP világa korántsem olyan fekete-fehér, mint Tolkiené. Sőt! A "jó" oldalon igenis gyarló, hibákkal teli emberek állnak, tele sokszor önzéssel vagy kicsinyességgel. Érdekes módon azonban a főbb gonoszok (Lucius, Tudjukki) viszont abszolute "fekete", gonosz jellem az eddigi ismereteink alapján. Tehát egy árnyalt jellemű oldal áll szemben az abszolút Gonoszsággal.

Több
18 éve 4 hónapja #294551 Írta: Thaurwathiwen
...és ne felejtsük el, hogy Harry le akarta cruciozni Pitont is a 6.-ban, tény, hogy nem jött neki össze, mert Piton semlegesítette, de vsz meg tudta volna csinálni... Remélhetőleg Harryből nem lesz az új Sötét Nagyúr... (mondjuk.... :twisted: )
hát finoman szólva nem egy tipikus JÓ, végülis szeret bosszút állni (vajh a Süveg miért akarta a Mardekárba rakni?:D)

(öhhmm... asszem kicsit összevissza pofázok :D )

Több
18 éve 4 hónapja #294535 Írta: Riliel
Riliel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem Voldemortot nem megbüntetni akarják, hanem minél előbb eltakarítani a föld színéről, hogy soha többi ne tudjon visszatérni. A varázslók csak ettől nyugodnának meg.
Harryt pedig nem féltem attól, hogy meg kell ölnie őt, ha a gyűlölet elég erős volt bene, hogy 5.-ben Cruciót küldjön Bellatrixra. Ő már réges-régen nem az az aranyos, ártatlan kisfiú, akinek az első kötetben megismertük.

"Ha hallod a Hívást, menned kell."

Több
18 éve 4 hónapja #294530 Írta: Eleniel (csillaglany)
Ne haragudj, Tirion Equniel, természetesen nem így értettem. Én is szeretem a SW világát, és minden tiszteletem a jediké. De egy fénykardot - oké, kellő óvatossággal, de – mindenki be tud kapcsolni, hacsak nem olyan trükkös a kapcsolója, hogy csak az Erővel lehet beüzemelni. Viszont egy varázspálca mugli kézben nagyjából annyira hatákony, mint egy sima bot. Szemen szúrhatja vele az ellenfelet, de mást nemigen tud kezdeni vele. 8)

Sail away, sweet sister

Több
18 éve 4 hónapja #294447 Írta: Tirion Equniel
Bár nem tartozik ide, de egy fénykardal se tud bárki vagdosni, akárhogy is látszik. Ha egy képzetlen emberke forgatja annyi esélye van legvágni saját karját mint leölni ellenfelét:) Ahogy a varázspálcát is csak olyan ember tudja használni aki mágiaérzékeny és megtanulta hogy kell:)

Több
18 éve 4 hónapja #294444 Írta: Morgana
Morgana válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

veramacska írta: Csakhogy Voldemort a haláltól fél a legjobban. Mi nagyobb bűnetés annál, mintha beteljesedik amitől a legeslegjobban félsz a világon?

Az, ha kiderül, hogy nem az volt a legrosszabb.
Én a varázsvesztéssel elegyített vmilyen korlátoltság mellett szavaznék.
Az a lényeg, hogy _tudjon_ róla, milyen állapotba került.
És vegetáljon még egy darabig.

S. P. Q. L.

"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."

Több
18 éve 4 hónapja #294435 Írta: Rabyn
Logikai bukfenc:))

Több
18 éve 4 hónapja #294431 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Bocs, kicsit eltérek a témától, de elgondolkoztam mostanában egy kicsit Pitonnal kapcsolatban. Nem emlékszem most pontosan hogy szerepel a könyvben, de ugye kiderül, hogy ő hallgatta ki Trelawney jóslatát és mondta aztán el a Sötét Nagyúrnak. Na most én úgy emlékszem, hogy Voldemort pont a jóslat végét nem ismerte. Tr. hogyan láthatta meg Pitont mielőtt befejezte volna a jóslatot? Nem hiszem, hogy a felénél "kijött" a transzból, látta, hogy ott van Piton, aztán utána befejezte a jóslatot. Ha pedig addigra már befejezte, akkor Pitonnak hallania kellett az egészet, nem? Ha nem jól emlékszem valamire, javítsatok ki, illetve ha van valami ötletetek, kíváncsian várom! :)

Én sem hiszem, hogy Harry fog végezni Voldemorttal, ha mégis, akkor nem úgy, hogy rámondja az Avada Kadevrát, hanem "véletlenül".

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
18 éve 4 hónapja #294430 Írta: Rabyn
Nemazé' de Voldemorot eleve gonosznak írja le Rowling, ami nekem nem nagyon tetszett. Oké ilyen háttere volt, de ettőlmég szerintem nem ez az oka annnak, hogy azzá vált amivé. Nem ez a fő oka. Nem tudjuk, hogy amikor egészen pici volt mik történtek vele, hiszen csak 11 éves korától "ismerjük"...

Szerintem az igazi büntetés az lenne neki ha egy mugli ölné meg, vagy egy olyan ember akit alapból lenéz. Van egy megérzésem, hogy nem Harry lesz a gyilkosa.

Több
18 éve 4 hónapja #294424 Írta: Thaurwathiwen
Nem elég őrült enélkül is?
Szvsz valóban Voldy a haláltól fél legjobban, másr.észt, voldynak minden a varázsereje, mert gonodlom senki sem hagyott rá semmit, és az alvezérei nem állnának ki mellette, ha kviblivé válna (sőt ebben az esetben pl Lucius visongana az örömtől :D mert meghalt a feljebbvalója, másrészt meg így ő lett az 1. ember halálfaló körökben)

Tkp úgy vélem, hogyha voldyt megaláznák (pl kviblivé változna), és esetleg utána nyírnák ki, vagy még akkorsem, akkor ugyanolyanokká válnának, mint ő. Bosszúszomjas állatokká (félreértés ne essék, egyébként kedvelem Voldyt....). A 6.-ban egész megkedveltem, nem csoda, hogy ilyen gonosz lett ilyen háttérrel...

Több
18 éve 4 hónapja #294412 Írta: Elluin
Elluin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Az is jó bűntetés lenne, ha minden nap végig kellene élnie a halálát és nem tehet ellene semmit. Abba biztosan beleőrülne.

A legnagyobb élvezet nem az, ha megöljük az állatokat, hanem ha életben hagyjuk őket.

Több
18 éve 4 hónapja #294400 Írta: veramacska
veramacska válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Enna Silme írta:

Eleniel (csillaglany) írta: Hm... arra gondoltam, hogy Voldemort méltó büntetése a gaztetteiért nem a halál lenne. Inkább az, ha megfosztanák a mágikus képességeitől, és kvibli lenne.

Nem hinném, hogy ez elég. Nem sokáig búslakodna, gyorsan valami terrorszervezet főnöke lenne, és mugli eszközökkel folytatná félbehagyott munkáját. Mert sajnos ilyen "eszközök" teréna mi varázstalan tárunk se kimondottan... hm... szegényes. :roll:
De abban igazad van, hogy a halálnál súlyosabb bünti járna neki! Mondjuk egy sziklához láncolhatnák a világ végéig, ment Prométheuszt! :D

Csakhogy Voldemort a haláltól fél a legjobban. Mi nagyobb bűnetés annál, mintha beteljesedik amitől a legeslegjobban félsz a világon?

"Érzem, hogy szabad vagyok, de tudom, hogy nem vagyok az."
/E. M. Cioran/

Több
18 éve 4 hónapja #294383 Írta: Enna Silme
Enna Silme válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Nem hinném, hogy ez elég. Nem sokáig búslakodna, gyorsan valami terrorszervezet főnöke lenne, és mugli eszközökkel folytatná félbehagyott munkáját. Mert sajnos ilyen "eszközök" teréna mi varázstalan tárunk se kimondottan... hm... szegényes. :roll:
De abban igazad van, hogy a halálnál súlyosabb bünti járna neki! Mondjuk egy sziklához láncolhatnák a világ végéig, ment Prométheuszt! :D

"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"

Több
18 éve 4 hónapja #294373 Írta: Eleniel (csillaglany)
Hm... arra gondoltam, hogy Voldemort méltó büntetése a gaztetteiért nem a halál lenne. Inkább az, ha megfosztanák a mágikus képességeitől, és kvibli lenne.
Tényleg, előfordulhat ilyesmi? Már úgy értem, a dementor-csókon kívül, mert egyelőre nem úgy néz ki, hogy arra esély van.

Amikor nagy sokk éri a mágust, csökkenhet az ereje, mint ahogy Tonksé. Vajon elveszíteni nem lehet a képességet?

(Cerebrum: nem emlékszem, hogy a könyvben van-e pálca nélküli varázslás. De majd utánanézek, ha nem felejtem el. :wink: )

Sail away, sweet sister

Több
18 éve 4 hónapja #294266 Írta: veramacska
veramacska válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Thaurwathiwen írta: Jut eszembe... sztetek ki lehet nyírni egy dementort?

Alternatív befejezésed nagyon jó vicc :D
Szerintem meg lehet ölni őket, ha annyi mennyiségű szeretet és vidámság éri őket, hogy már nem bírják. Olyasmi mint egy bitang erős patrónus (úgy gondolom nem véletlenül menekülnek előle). De asszem ha minden dementort el akarnál pusztítani, kiürülne az a bizonyos raktár a minisztériumban, ahol azt az erőt őrzik, amiről Dumbi mesélt Harrynek... Vagy esetleg egy szeretet-ősrobbanás...

"Érzem, hogy szabad vagyok, de tudom, hogy nem vagyok az."
/E. M. Cioran/

Több
18 éve 4 hónapja #294263 Írta: Thaurwathiwen
Annyira már nem emléketzem, kissé régen olvastam... Mégse próbálkozott mondjuk vmi non-verbal cuccal Piton ellen (aminek mondjuk én csak örülök :D )
egyébként a Bölcsek kövében van pálca nélküli varázslat (by Mógus), csettint és kötelek tekerednek Harry köré.... v vmi ilyesmi...
Hmm... Okklumenciát szívesen tanulnék asszem..... Pitonnal kettesben :D :twisted: és én nem lennék annyira hülye, hogy belenézzek a merengőjébe, ellentétben egyesekkel :D

végülis az biztos, hogy Voldynak ki kell nyiffania, mert ilyen erővel kinyírhatná Harryt rögtön az elején is...., meg akkor jöhetne egy második nemzedék, mondjuk a mostani szereplők gyerekeivel... de azért az ember nem erre számít... hogy 7 rész után Harrynek nem sikerül likvidálni a Sötét Nagyurat, de azért nem lesz neki könnyű dolga.... Voldy kicsit gyakorlottabb, mint Harry...
hmm... alternatív befejezés következik :twisted:
Harry leavadakedavrázza Voldít, Voldy kinyiffan, s Harryt bevágják az Azkabanba, mert tiltott átkot használt.... és ott meg az időközben visszatérő dementorok megőrjítik...
Jut eszembe... sztetek ki lehet nyírni egy dementort?

Több
18 éve 4 hónapja #294222 Írta: Kar_sa
Kar_sa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Khm...khm... Harry igenis megtanult nonverbálisan varázsolni. Mégis a Levicorpust hogy lőtte rá szegény Ronra???

Kārātārānen a áirâë...

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.184 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére