J. K. Rowling: Harry Potter
- Rabyn
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Rabyn írta: Tirion: az kivitelezhetetlen mert a dementorok eredendően rosszak. Nem fogják megcsokolni azt aki velük egy oldalon áll.
Dehogynem.
Nincsenek erkölcsi gátlásaik.
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Rabyn
- Nem elérhető
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
"Rendre csak a kis szellemnek van szüksége, a zseni a káoszt is át tudja"
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...
- Noredhel
- Nem elérhető
(Ulic Quel-Dromát is megfosztották az Erőtől, bár az EU volt és SW, viszont utána még vagy húsz évet vígan élt a gyalázatos.)
Toujours pur
kiejtés: "liedesz"
- Gandalf
- Nem elérhető
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Képzeljétek csak el: amióta kinőtt a bölcsőből, Dracót arra nevelik, hogy halálfaló legyen. De szerintem neki még van annyi lelkiismerete, hogy érezze, nem jó, amit elvárnak tőle. A saját lelkiismerete azonban meg is rémíti, mert azt hiszi, az gyengévé teszi. És mivel arra nevelték, hogy a gyengéket el kell taposni, nem meri kétségeit kimutatni. És mivel állandóan azt hallja, hogy Dumbledore az ellenség, képtelen hozzá fordulni, több oldal pedig nincs. Vagy halálfaló vagy, vagy nem.
Megkockáztatom, hogy a szíve mélyén Draco irigyli Harryt, és ezért gyűlöli. No és persze a Potter-gyűlölet halálfaló körökben elfogadott, sőt elvárt, ez azt a biztonságérzetet adja neki, hogy tartozik valahová. Csak épp gyenge pillanataiban, amikor tudja, hogy senki nem látja, megengedi magának a luxust, hogy ne hazudjon magának.
Szóval nem reménytelen, de ki tudja, hogy lesz-e ereje végül ahhoz, hogy a járt utat a járatlanért elhagyja...
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Rabyn
- Nem elérhető
- Irmo/MissKarrde
- Nem elérhető
Eleniel (csillaglany) írta: Hm... arra gondoltam, hogy Voldemort méltó büntetése a gaztetteiért nem a halál lenne. Inkább az, ha megfosztanák a mágikus képességeitől, és kvibli lenne.
Tényleg, előfordulhat ilyesmi?
Kicsit off, de kapcsolódik. Az X-men történetben előfordul.
Én inkább a halálra szavaznék
Something's happening. I'm not the Jedi I should be. I want more, and I know I shouldn't.
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
(Pedig mennyivel érdekesebb lenne - mondjuk - Piton szemszögéből. De hát ne akarjuk, hogy a Harryvel egyidős generáció előtt ne a jó példa lebegjen!)
Amúgy szerintem a másik oldal szereplői sem tisztán gonoszak, csak éppen keveset tudunk róluk, épp csak annyit, amennyi a cselekmény előreviteléhez elég. Talán a 6. rész az egyetlen, ami bepillantást enged Voldemort "emberi", pontosabban valaha volt emberi énjébe.
Ami perdig Harry bosszúszomját illeti: más az, ha egy harc közben Bellatrix Siriust emlegetve kiprovokálja Harryből a hirtelen felindulást , és megint más az, hogy Voldemortot (akiről kábé 11 éves kora óta - de a jóslat óta tutira - tudja, hogy szembe kell néznie vele) előre megfontoltan el akarja pusztítani.
Vagyis, ha Voldemort átmegy szép beszédű Szarumánba, és Harrynek nem felindulásból, hanem előre megfontoltan kellene megölnie az összecsapáskor... nos, nem vagyok biztos abban, hogy ez menne neki. Úgyhogy én is arra hajlok, hogy 1. nem Harry fog végezni vele 2. ha igen, hirtelen felindulásból, vagy valami véletlen befigyel 3. nem a halál lesz Voldemort büntetése
Ja, és bennem még mindig mocorog a gondolat, hogy Dumbledore-nak, vagy Pitonnak lesz inkább szerepe V. megölésében. Akár közvetetten is.
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Talán könnyebben lehet a gyarló(bb) alakokkal azonosulni.. vagy nem is tudom... másrészt érthető, hogy a sötét oldal miért abszolút rossz, mert így nem igazán lehet nekik szurkolni, aki csak fájdalmat és félelmet hoz, azt nem igazán lehet kedvelni... (persze a kivételektől eltekintve...)
Talán Draco és Piton azok, akik bár nem túl pozitív szereplők (6. után pláne nem tűnnek annak), mégis lehet őket szeretni, mert sztem a kettő között állnak:
végülis nem tartozhatnak a Jó oldalhoz (annak ellenére, hogy nekem szent meggyőződésem, hogy Piton nem halálfaló, ahogy Draco is csak parancsból cselekszik úgy ,ahogy, de a gyilkosságot magát nem tudja megtenni), de azért mindkettő elég szemét volt Harryvel, tehát az ő irányából elég negatív szereplők mindketten.. ennek ellenére mégsem mondanám őket teljesen gonosznak... (huhh..mekkora pofáraesés lesz a részemről, ha mégis meg úgyis mindkettő meg fog halni, ezt spoilerek nélkül is kb tudom )
"...It's okay, we call it Reid-effect. Happens with children too..."
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
Amúgy igazad van, csak az ott piszkálta az oldalam vmiért sry:)
- Gandalf
- Nem elérhető
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
hát finoman szólva nem egy tipikus JÓ, végülis szeret bosszút állni (vajh a Süveg miért akarta a Mardekárba rakni?)
(öhhmm... asszem kicsit összevissza pofázok )
- Riliel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
Harryt pedig nem féltem attól, hogy meg kell ölnie őt, ha a gyűlölet elég erős volt bene, hogy 5.-ben Cruciót küldjön Bellatrixra. Ő már réges-régen nem az az aranyos, ártatlan kisfiú, akinek az első kötetben megismertük.
"Ha hallod a Hívást, menned kell."
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- Tirion Equniel
- Nem elérhető
- Morgana
- Nem elérhető
- Köszönetek: 1
veramacska írta: Csakhogy Voldemort a haláltól fél a legjobban. Mi nagyobb bűnetés annál, mintha beteljesedik amitől a legeslegjobban félsz a világon?
Az, ha kiderül, hogy nem az volt a legrosszabb.
Én a varázsvesztéssel elegyített vmilyen korlátoltság mellett szavaznék.
Az a lényeg, hogy _tudjon_ róla, milyen állapotba került.
És vegetáljon még egy darabig.
S. P. Q. L.
"Szabad járása van a létből a semmibe,
a semmiből a létbe."
- Rabyn
- Nem elérhető
- Lin
- Nem elérhető
Én sem hiszem, hogy Harry fog végezni Voldemorttal, ha mégis, akkor nem úgy, hogy rámondja az Avada Kadevrát, hanem "véletlenül".
"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"
- Rabyn
- Nem elérhető
Szerintem az igazi büntetés az lenne neki ha egy mugli ölné meg, vagy egy olyan ember akit alapból lenéz. Van egy megérzésem, hogy nem Harry lesz a gyilkosa.
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
Szvsz valóban Voldy a haláltól fél legjobban, másr.észt, voldynak minden a varázsereje, mert gonodlom senki sem hagyott rá semmit, és az alvezérei nem állnának ki mellette, ha kviblivé válna (sőt ebben az esetben pl Lucius visongana az örömtől mert meghalt a feljebbvalója, másrészt meg így ő lett az 1. ember halálfaló körökben)
Tkp úgy vélem, hogyha voldyt megaláznák (pl kviblivé változna), és esetleg utána nyírnák ki, vagy még akkorsem, akkor ugyanolyanokká válnának, mint ő. Bosszúszomjas állatokká (félreértés ne essék, egyébként kedvelem Voldyt....). A 6.-ban egész megkedveltem, nem csoda, hogy ilyen gonosz lett ilyen háttérrel...
- Elluin
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
A legnagyobb élvezet nem az, ha megöljük az állatokat, hanem ha életben hagyjuk őket.
- veramacska
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Enna Silme írta:
Nem hinném, hogy ez elég. Nem sokáig búslakodna, gyorsan valami terrorszervezet főnöke lenne, és mugli eszközökkel folytatná félbehagyott munkáját. Mert sajnos ilyen "eszközök" teréna mi varázstalan tárunk se kimondottan... hm... szegényes.Eleniel (csillaglany) írta: Hm... arra gondoltam, hogy Voldemort méltó büntetése a gaztetteiért nem a halál lenne. Inkább az, ha megfosztanák a mágikus képességeitől, és kvibli lenne.
De abban igazad van, hogy a halálnál súlyosabb bünti járna neki! Mondjuk egy sziklához láncolhatnák a világ végéig, ment Prométheuszt!
Csakhogy Voldemort a haláltól fél a legjobban. Mi nagyobb bűnetés annál, mintha beteljesedik amitől a legeslegjobban félsz a világon?
"Érzem, hogy szabad vagyok, de tudom, hogy nem vagyok az."
/E. M. Cioran/
- Enna Silme
- Nem elérhető
Nem hinném, hogy ez elég. Nem sokáig búslakodna, gyorsan valami terrorszervezet főnöke lenne, és mugli eszközökkel folytatná félbehagyott munkáját. Mert sajnos ilyen "eszközök" teréna mi varázstalan tárunk se kimondottan... hm... szegényes.Eleniel (csillaglany) írta: Hm... arra gondoltam, hogy Voldemort méltó büntetése a gaztetteiért nem a halál lenne. Inkább az, ha megfosztanák a mágikus képességeitől, és kvibli lenne.
De abban igazad van, hogy a halálnál súlyosabb bünti járna neki! Mondjuk egy sziklához láncolhatnák a világ végéig, ment Prométheuszt!
"De hajókról ha zengek is, lesz-e hajó nekem, hogy visszavigyen, átvigyen ily széles tengeren?"
- Eleniel (csillaglany)
- Nem elérhető
Tényleg, előfordulhat ilyesmi? Már úgy értem, a dementor-csókon kívül, mert egyelőre nem úgy néz ki, hogy arra esély van.
Amikor nagy sokk éri a mágust, csökkenhet az ereje, mint ahogy Tonksé. Vajon elveszíteni nem lehet a képességet?
(Cerebrum: nem emlékszem, hogy a könyvben van-e pálca nélküli varázslás. De majd utánanézek, ha nem felejtem el. )
Sail away, sweet sister
(Brian May - Queen)
- veramacska
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Thaurwathiwen írta: Jut eszembe... sztetek ki lehet nyírni egy dementort?
Alternatív befejezésed nagyon jó vicc
Szerintem meg lehet ölni őket, ha annyi mennyiségű szeretet és vidámság éri őket, hogy már nem bírják. Olyasmi mint egy bitang erős patrónus (úgy gondolom nem véletlenül menekülnek előle). De asszem ha minden dementort el akarnál pusztítani, kiürülne az a bizonyos raktár a minisztériumban, ahol azt az erőt őrzik, amiről Dumbi mesélt Harrynek... Vagy esetleg egy szeretet-ősrobbanás...
"Érzem, hogy szabad vagyok, de tudom, hogy nem vagyok az."
/E. M. Cioran/
- Thaurwathiwen
- Nem elérhető
egyébként a Bölcsek kövében van pálca nélküli varázslat (by Mógus), csettint és kötelek tekerednek Harry köré.... v vmi ilyesmi...
Hmm... Okklumenciát szívesen tanulnék asszem..... Pitonnal kettesben és én nem lennék annyira hülye, hogy belenézzek a merengőjébe, ellentétben egyesekkel
végülis az biztos, hogy Voldynak ki kell nyiffania, mert ilyen erővel kinyírhatná Harryt rögtön az elején is...., meg akkor jöhetne egy második nemzedék, mondjuk a mostani szereplők gyerekeivel... de azért az ember nem erre számít... hogy 7 rész után Harrynek nem sikerül likvidálni a Sötét Nagyurat, de azért nem lesz neki könnyű dolga.... Voldy kicsit gyakorlottabb, mint Harry...
hmm... alternatív befejezés következik
Harry leavadakedavrázza Voldít, Voldy kinyiffan, s Harryt bevágják az Azkabanba, mert tiltott átkot használt.... és ott meg az időközben visszatérő dementorok megőrjítik...
Jut eszembe... sztetek ki lehet nyírni egy dementort?
- Kar_sa
- Nem elérhető
Kārātārānen a áirâë...