J. K. Rowling: Harry Potter

Több
19 éve 5 hónapja #260004 Írta: Zizzo
Zizzo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Sztm sose volt igazán gyerekkönyv... ahhoz azért itt-ott elég véres... főleg a 4., de már a 3.-se kutya (hanem vérfarkas).

Itélet csere van írva a vényre...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 5 hónapja #259990 Írta: Rabyn
Rabyn válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
de annak indult.. csakhát nem az lett..
a vége legalábbis, de én egyáltalán nem hiányolom a szerelmiszálat

"Én szóra váltanám a gondolatot de félek, hogy nem érdekel.."

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 5 hónapja #259989 Írta: Hozsi
Hozsi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Gandalf írta: Azok után, hogy (ha jól emlékszem) a negyedik könyvben a szerelmespárok félrevonultak a bokrokba, semmin sem lepődöm meg... :roll:

Na, azért ennyire rosszra nem kell gondolni!
És én nem azt mondtam, hogy szerelmesregény legyen a HP, hanem, hogy biztos lesz benne egy kis szerelmi szál ismét.
Ha nem hiszed nézd meg ezt a cikket: www.lumos.hu/news/fullnews.php?id=158
Ja, és ez nem kifejezetten gyerekkönyv, hanem Rowling a saját szórakoztatására kezdte írni :!:

Több
19 éve 5 hónapja #259985 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Azok után, hogy (ha jól emlékszem) a negyedik könyvben a szerelmespárok félrevonultak a bokrokba, semmin sem lepődöm meg... :roll:

Több
19 éve 5 hónapja #259984 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hát a vége felé már egészen elvesztette a gyerekkönyv jellegét...sztem.

Több
19 éve 5 hónapja #259980 Írta: Thereon
Thereon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
még csak 16 éves? Akkor ne számítsatok semmi gonoszra :)
Majd ha eléri a 18-at ... :D :oops: :twisted:

Thereon, a vándorló varázsló

Több
19 éve 5 hónapja #259978 Írta: Rabyn
Ha szerelmes regényt akartok olvasni vegyetek egy Romanát :twisted:
Azért azt ne felejtsétek el, hogy a könyv alapvetően gyerekeknek készült!!

Több
19 éve 5 hónapja #259975 Írta: Hozsi

Gandalf írta: De azért az utolsó könyv vége előtt ne jöjjenek össze! :lol: Így aranyos, ahogy fokozatosan bontakozik ki ez az érzés bennük. :wink:

Jó, de akkor már semmit nem fogunk megtudni a kapcsolat alakulásáról, szóval azért összejöhetnének a Félvér Hercegben is, mondjuk a végefele?
Meg azért már gondoljatok bele 16 évesek lesznek Harryék.. :)

Több
19 éve 5 hónapja #259970 Írta: Gandalf
Gandalf válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
De azért az utolsó könyv vége előtt ne jöjjenek össze! :lol: Így aranyos, ahogy fokozatosan bontakozik ki ez az érzés bennük. :wink:

Több
19 éve 5 hónapja #259967 Írta: Hozsi

_newra írta:

cortez71 írta: Hm.. lúzerból Adónisz? :D Nem rossz... csak ne hogy erőltetett legyen :roll:

Na mikor ezt megláttam... :D Szétröhögtem a fejem :D :lol:
Még hogy Adonisz. Akkor már nem Daniel Radcliff-nek kellene játszania a szerepet :P :D (Bocsi, ha vkinek tetszik) Mondjuk ehez az is hozzátartozik, hogy az viszont, ha tényleg más játszaná Harry szerepét szerintem az nagy butaság lenne. Úgyis eddig mindig egy év telt el a könyvek között. És a filmek forgatása között is egy év telt el, amivel szerintem jól tudták illusztrálni Harry fejlődését. Meg, ha új ember játszaná, azt megszokni is nehéz lenne..

Más: Szerintem is lesz valami Ron és Hermione között. Szerintem a filmesek ezt már akkor "illusztrálni" akarják, mikor a II. részben Hermione meggyógyul és bejön a nagyterembe, ahol már Harry és Ron várnak rá. Mikor odaszalad Harry-t megöleli és mikor Ron-t akarja inkább csak kezet fognak. :) :D

A thesztrálokról pedig csak annyit, hogy ha jól emlékszem meg is említik, a könyvbe, hogy attól is függ ki látja őket, hogy mennyire új az élmény neki vagy mennyire volt megrázó a számára, amit látott.

Ha itt tartunk akkor a 3.részben, amikor a hippogriffes résznél, véletlenül összeér a kezük, hogy elpirulnak..szal' a filmben is vannak jelek, de a könyvben is.. :)

Több
19 éve 5 hónapja #259964 Írta: Newra
Newra válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

cortez71 írta: Hm.. lúzerból Adónisz? :D Nem rossz... csak ne hogy erőltetett legyen :roll:

Na mikor ezt megláttam... :D Szétröhögtem a fejem :D :lol:
Még hogy Adonisz. Akkor már nem Daniel Radcliff-nek kellene játszania a szerepet :P :D (Bocsi, ha vkinek tetszik) Mondjuk ehez az is hozzátartozik, hogy az viszont, ha tényleg más játszaná Harry szerepét szerintem az nagy butaság lenne. Úgyis eddig mindig egy év telt el a könyvek között. És a filmek forgatása között is egy év telt el, amivel szerintem jól tudták illusztrálni Harry fejlődését. Meg, ha új ember játszaná, azt megszokni is nehéz lenne..

Más: Szerintem is lesz valami Ron és Hermione között. Szerintem a filmesek ezt már akkor "illusztrálni" akarják, mikor a II. részben Hermione meggyógyul és bejön a nagyterembe, ahol már Harry és Ron várnak rá. Mikor odaszalad Harry-t megöleli és mikor Ron-t akarja inkább csak kezet fognak. :) :D

A thesztrálokról pedig csak annyit, hogy ha jól emlékszem meg is említik, a könyvbe, hogy attól is függ ki látja őket, hogy mennyire új az élmény neki vagy mennyire volt megrázó a számára, amit látott.

Van mi arany, bár nem fénylik...

Több
19 éve 5 hónapja #259959 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Hozsi írta:

Rabyn írta: Hozsi: több szerelmi szál is volt eddig a HPben

Jajj, tudom, de úgy gondoltam, hogy a hatodik könyvben legyen min. ez!
Ja, és olvastam a lumoson, egy kis infot a Félvér hercegről!
Hogyha minden igaz, lesz romantika, nem is olyan kevés, meg, hogy fejlődni fog Harry minden téren. (ezt én tetszem hozzá:talán a csajozás terén is) :wink:

Hm.. lúzerból Adónisz? :D Nem rossz... csak ne hogy erőltetett legyen :roll:

Több
19 éve 5 hónapja #259953 Írta: Hozsi

Jajj, tudom, de úgy gondoltam, hogy a hatodik könyvben legyen min. ez!
Ja, és olvastam a lumoson, egy kis infot a Félvér hercegről!
Hogyha minden igaz, lesz romantika, nem is olyan kevés, meg, hogy fejlődni fog Harry minden téren. (ezt én tetszem hozzá:talán a csajozás terén is) :wink:

Több
19 éve 5 hónapja #259915 Írta: James
James válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Sziasztok!

Csak szólni szerettem volna hogy megnyílt az Invito (amit én és még egypár emberke szerkesztünk) fóruma. Ez egy HP-s fórum (de nem csak Harry Potter van rajta) és szeretném ha oda is írkálnátok. :) 8) Legalábbis nagy segítség lenne nekünk. Köszi. :D
A cím: invito.uw.hu

Megan

Több
19 éve 5 hónapja #259905 Írta: cortez71
cortez71 válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Ja, Hermione-Krum, Diggory-Cho, Roger Davis- Fleur, Hagrid- Madame Maxim, Harry- Cho... ööö, remélem nem hagytam ki semmi :)

Több
19 éve 5 hónapja #259900 Írta: Rabyn
Hozsi: több szerelmi szál is volt eddig a HPben

Több
19 éve 5 hónapja #259897 Írta: Zizzo
Viszont ők nem képzelik magukat varázslónak...
Amúgy jobban belegondolva én se tom elképzelni, h harry megint szerelmes lesz...

Több
19 éve 5 hónapja #259895 Írta: Thereon
Eltaláltad, hát most minek szenvedjek? :)
És ráadásul meleg sem vagyok. Tudom hogy hihetetlen dehát ez van.
Körülöttem mindneki tele van komplexusokkal, be kéne már iratni őket a Csernushoz.

Több
19 éve 5 hónapja #259890 Írta: Drizzt
Drizzt válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Mér te varázsló vagy és nem szenvedsz ? :P

Több
19 éve 5 hónapja #259889 Írta: Thereon

Hozsi írta:

PiciRigó írta:

Zizzo írta: Na ne már... általában a tinédzserek szenvednek ha nincs barátnőjük... lehet h a varázslók nem...?

Hát szerintem nem (tapasztalat)
8) 8) 8)

Több
19 éve 5 hónapja #259887 Írta: Hozsi

PiciRigó írta:

Zizzo írta: Na ne már... általában a tinédzserek szenvednek ha nincs barátnőjük... lehet h a varázslók nem...? mondjuk Love sztori nem lesz belőle, de azért feldobná egy ilyen szál... ;)

Kicsit sablonos lenne, nem? Manapság ha megnézel egy olyan "mai filmet" mindben ugyanaz történik: van egy alaphelyzet, amikor megismerteti a szereplőket, majd jön egy összeveszés stb. valami ami kizökkenti a dolgokat, bonyolítja a helyzetet, de a végén happy end, összejön mindenki mindenkivel. Nem hiszem, hogy Rowling "szappanoperás" elemeket szeretne vinni a HP-be.. //remélem.. //

Boccs.. :oops:

van benne valami..
Jó akkor Harry egyedül marad?
Mindegy, de szerintem Ron és Hermione tuti összejön, legalább ez szerelmi szál legyen benne!;)

Több
19 éve 5 hónapja #259874 Írta: Narmo
Narmo válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Zizzo írta: Na ne már... általában a tinédzserek szenvednek ha nincs barátnőjük... lehet h a varázslók nem...? mondjuk Love sztori nem lesz belőle, de azért feldobná egy ilyen szál... ;)

Kicsit sablonos lenne, nem? Manapság ha megnézel egy olyan "mai filmet" mindben ugyanaz történik: van egy alaphelyzet, amikor megismerteti a szereplőket, majd jön egy összeveszés stb. valami ami kizökkenti a dolgokat, bonyolítja a helyzetet, de a végén happy end, összejön mindenki mindenkivel. Nem hiszem, hogy Rowling "szappanoperás" elemeket szeretne vinni a HP-be.. //remélem.. //

Boccs.. :oops:

Több
19 éve 5 hónapja #259869 Írta: Hozsi

Rabyn írta: Jah akkor olvashatnánk arról, hogy Harry mennyire emészti a szerelem..
Na de most komolyan, szerintetek eddig olyan volt a jelleme, hogy hudegyorsan ujra szerelmes lesz Cho után? Mert szerintem nem.

egyébként, bár még az origon és az indexen nem láttam fent, de ellopták a hatodik kötetet anglilában :twisted:

www.online.rtlklub.hu/hirek/vila ... 0506201758

Ja, vicc.. www.lumos.hu -on van erről egy csomó..
Ja, azt hallottátok, hogy lehet, hogy Csehországban, vagy valahol a közelben forgatják majd a HP5 filmet, mert Angliában túl drága.. :D

Több
19 éve 5 hónapja #259855 Írta: Rabyn
Jah akkor olvashatnánk arról, hogy Harry mennyire emészti a szerelem..
Na de most komolyan, szerintetek eddig olyan volt a jelleme, hogy hudegyorsan ujra szerelmes lesz Cho után? Mert szerintem nem.

egyébként, bár még az origon és az indexen nem láttam fent, de ellopták a hatodik kötetet anglilában :twisted:

www.online.rtlklub.hu/hirek/vila ... 0506201758

Több
19 éve 5 hónapja #259849 Írta: Zizzo
Na ne már... általában a tinédzserek szenvednek ha nincs barátnőjük... lehet h a varázslók nem...? mondjuk Love sztori nem lesz belőle, de azért feldobná egy ilyen szál... ;)

Több
19 éve 5 hónapja #259846 Írta: Rabyn
Egyáltlán miért kell Harrynek barátnő? Szvs megvan ő anélkül is. lefoglalja minden idejét Voldemort meg az, hogy Ron és Hermione között rendet tegyen meg a Dracóval folytatott harc

Több
19 éve 5 hónapja #259664 Írta: Riliel
Riliel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Raia Aiwart írta:

Zizzo írta: A kíváncsiság a tetőfokára hág kedves nézőink. Vajh Rowling kiből csinál félvér herceget? Országszerte tüntetéseken és ellentüntetéseken fejtik ki fiatal fanatisták álláspontjaikat. A forgalmi dugókat okoz eme súlyos kérdés. A könyvkiadókat és az írónőt levelekkel bombázzák... ;)

Nem lehet Hagrid? Lehet hülye vagyok, de az ötödik v. negyedik (nem emlékszem :oops: ) részben említik, hogy az óriásoknál vannak hercegi rangban egyesek...és Hagrid eléggé félvér :wink:
Bocs, ha hülyeséget írtam.

Egyetértek veled, de engem is már vagy egy hónapja leszevaztak.

"Ha hallod a Hívást, menned kell."

Több
19 éve 5 hónapja #259658 Írta: Hozsi

Rabyn írta:

Beren Erchamion írta:

Nelossel írta:

Ízisz írta: Amikor látja a lovakat, most nem jut eszembe a nevük, azokat, amik húzzák a kocsikat és láthatatlanok. Vagyis csak azok látják, akik már láttak meghalni embereket.

Azok a thestrálok. :wink:

A thesztrálokról jutott eszembe. Nem tudom, felmerült-e már kérdésként, hogy Harry miért csak az ötödik év elején látja először a thesztrálokat? A negyedik év végén miért nem? Nekem ez egy bakinak tűnik...

erre régebben már született egy válasz: Harrynek fel kellett dolgoznia Cedrik halálát, a szülei halálára pedig nem emlékszik olyan pontosan, hogy lássa a Thesztrálokat. Tehát csak az látja a Thesztrálokat aki találkozott a halálall, és fel is tudta dolgozni.

A Luna témához: Szerintem kizárt, hogy közelebb kerüljön Harryhez mint barát. Tulságosan kiszámítható lenne és Rowling nem erről híres.

És mi van, ha ő is erre számít, tehát, úgy gondolja mi ezt túl egyszerűnek találjuk, és ezért lesz ez? :lol:
Mondjuk a meglévő szereplők közül kijöhetne szóba?
Az, meg, hogy jön még egy új lány szereplő aki összejön Harryvel, az meg szintén, nem Rowlingra vall.
Szóval tanácstalan vagyok.. :?

Több
19 éve 5 hónapja #259628 Írta: Rabyn

Beren Erchamion írta:

Nelossel írta:

Ízisz írta: Amikor látja a lovakat, most nem jut eszembe a nevük, azokat, amik húzzák a kocsikat és láthatatlanok. Vagyis csak azok látják, akik már láttak meghalni embereket.

Azok a thestrálok. :wink:

A thesztrálokról jutott eszembe. Nem tudom, felmerült-e már kérdésként, hogy Harry miért csak az ötödik év elején látja először a thesztrálokat? A negyedik év végén miért nem? Nekem ez egy bakinak tűnik...

erre régebben már született egy válasz: Harrynek fel kellett dolgoznia Cedrik halálát, a szülei halálára pedig nem emlékszik olyan pontosan, hogy lássa a Thesztrálokat. Tehát csak az látja a Thesztrálokat aki találkozott a halálall, és fel is tudta dolgozni.

A Luna témához: Szerintem kizárt, hogy közelebb kerüljön Harryhez mint barát. Tulságosan kiszámítható lenne és Rowling nem erről híres.

Több
19 éve 5 hónapja #259612 Írta: Grion
Grion válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hogy fogják kijavítani azt a jelenetet, amikor a thesztrálok helyett karácsonykor fehér lovak húzták a szánokat?

A bánat, amely néma, addig suttog a szívhez, amíg az megszakad.

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.138 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére