J. K. Rowling: Harry Potter
- Narmo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Hozsi
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
- Köszönetek: 0
PiciRigó írta: Ha találgatás akkor hát íme egy újabb verzió:
"... nem élhet az egyik, míg él a másik..."
Ebből valszeg az következik, hogy Voldemort meg fog halni, de ha ő meghal,akkor mindenképpen Harrynek is meg kell halnia, de ha életben marad Harry vagy akár Voldemort,akkor mindketten maradnak. Tehát szerintem a könyvek legvégén biztosan meg fog halni Voldemort, elvégre úgy lenne logikus és ezért bármily nem mesébe illő, de valszeg Harry is meghal. A többiek meg bolgoan élnek, míg nem jön egy újabb Voldemort.
ez nekem nem vili..
Ez szerintem nem következik ebből, de mindegy, mert ezt szerény véleményem szerint azt jelenti, hogy egyiküknek meg kell halni.
Ettől Harry még élhet és virulhat..
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Narmo
- Nem elérhető
"... nem élhet az egyik, míg él a másik..."
Ebből valszeg az következik, hogy Voldemort meg fog halni, de ha ő meghal,akkor mindenképpen Harrynek is meg kell halnia, de ha életben marad Harry vagy akár Voldemort,akkor mindketten maradnak. Tehát szerintem a könyvek legvégén biztosan meg fog halni Voldemort, elvégre úgy lenne logikus és ezért bármily nem mesébe illő, de valszeg Harry is meghal. A többiek meg bolgoan élnek, míg nem jön egy újabb Voldemort.
- Hozsi
- Nem elérhető
Ízisz írta: Dumbledore-t nem a kora öli meg, az fix.... szvsz.
Egy olyan valaki, aki felbőszíti Harryt ezzel a dologgal, csapdába csalja, harcolnak, stb... és egy csomó új dolog kiderül az olvasó és Harry számára. múltról, jelenről, jövőről.
vagy valami egészen más, de aktívan találgassunk! hátha valamelyik bejön!
Ja, egyetértek!
Egy tipp:Mi van ha, úgy fog meghalni Dumbledore, hogy Harry elé ugrik, amikor Voldemort kimondja a halálos átkot, s így feláldozza magát Harryért, ja, közben Todki ledöbben, és Harry kihasználja ezt, és végez vele, voila:betejesült a jóslat.
Milyen?
- Ízisz
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
Egy olyan valaki, aki felbőszíti Harryt ezzel a dologgal, csapdába csalja, harcolnak, stb... és egy csomó új dolog kiderül az olvasó és Harry számára. múltról, jelenről, jövőről.
vagy valami egészen más, de aktívan találgassunk! hátha valamelyik bejön!
"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "
- Nelossel
- Nem elérhető
Hozsi írta:
Alyr Arkhon írta: Harry és Voldi? Összefognak egy közös ellenség ellen? Aligha...
Hát ez tényleg nem valószínű, de Jo-tól minden kitellik!
Nem hiszem. Ezek a könyvek Harry és Voldi, a jó és a rossz harcáról szól. A jóslat is arról szól, hogy Harry és Voldi harcolnak egymással, mert "... nem élhet az egyik, míg él a másik...". És Voldi nem az a fogjunk-össze-típus. Inkább csábítsuk-át-az-ellenséget-és-áruljuk-el-őt. Mint az lehetett látni az első HP-ban.
Én nem is Dumbledore halálának időpontjára vagyok kíváncsi, hanem inkább hogy Neville mit fog szólni, és hogy fogja viselni, hogy lehetett volna ő is a kíválasztott.
- Hozsi
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Harry és Voldi? Összefognak egy közös ellenség ellen? Aligha...
Hát ez tényleg nem valószínű, de Jo-tól minden kitellik!
Szerintem, nem fog meghalni még Dumbledore, majd a hetedikben!
- Riliel
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
"Ha hallod a Hívást, menned kell."
- Ízisz
- Nem elérhető
- Arzeen
- Nem elérhető
- Nelossel
- Nem elérhető
Ethuil írta: A szlovákiai szlovák újjságok szerint nagy valószínűsége van annak hogy Dumbledore fog meghallni. Ahol nyomtaták a könyvet (elfelejtettem a nevét) egy csomó ember fogad rá. Szomorú ha ez igaz!
Meg azt mondták abban a városban, hogy ő a Félvér Herceg is. De ilyet bárki ki tud találni. Csak mondok egy nevet, meghogy ez biztos, mert ezt meg ezt láttam a könyvből, mert én ott dolgozok, és az emberek ezt el is hiszik. Főleg, ha ez abban a városban történik, ahol a könyvet nyomtatják. Az emberek hiszékenyek, és kész.
Különben is már J.K. is reagált erre, és ezt mondta, hogy ez csak egy pletyka. Ne hidjünk semminek, amit nem ő, vagy a Bloomsbury nyilatkozott.
- Arzeen
- Nem elérhető
- James
- Nem elérhető
Ezt én sem tartom valószínűnek, ez nem egy szappanopera...
Kicsit más: (HP-s fórumok)
invito.uw.hu
english-invito.uw.hu
Utóbbi az előbbinek az angol változata.
Üdv,
Megan
- Daisy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Picit más: Az jutott eszembe Hozsi "Hát, nem tom, bár félvért bevenne halálfalónak Voldemort?" -járól, hogy szerintem a halálfalók előtt titkolja a származását!!!
Bella teljesen kibukott a minisztériumban, mikor Harry le félvérezte Voldit!
Ebből még lehet valami, bár nem hiszem, hogy hátatfordítanak neki a követői...
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/
"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Hozsi
- Nem elérhető
Idhren írta:
Hozsi írta: [
Nem tom, de a gyűrűben szerintem nem minta, hanem egy törés van.
Mi van ha annak a két kéznek a tulajdonosa régen nem volt jó viszonyban egymással( ezt jelképezi a törött gyűrű), de most kibékülnek (a két kéz összefonódik, és lehet, hogy a gyűrű összeáll)
Meg ugye a gyűrű fekete, lehet talán mondjuk Voldemorté, és ő elhagyta valahol és összetört, de most megtalálja a kedvenc gyűrűjét, így jobb kedve lesz, és/vagy erősebb lesz.
Vagy ugye a feketéről eszembe jutott Sirius, mi van, ha az övé volt?
És megtalálja Harry, és ezért valahogy esetleh tud Siriussal kommunikálni.
Tetszik valamelyik feltevés?
esetleg más feltevés?
Nem voltak jó viszonyban?... Esetleg Piton? Szerintem akár ő is lehetne ezek alapján. A családjáról semit se tudunk.
Hát, nem tom, bár félvért bevenne halálfalónak Voldemort?
A mágikus összekapcsolódás lehetséges, sőt valószínű!
Hát ezt a töréses dolgot nem tom, bár van benne valami..
De, hogy jönne össze egy gyűrű és Harry sebhelye?
Esetleg amikor kisbabaként próbálta Harryt megölni Voldi, és átokheg lett Harry homlokán, e hatására, Voldi gyűrűje is ugyanígy megrepett, ugye mind a mellett, hogy alig élő emberi roncs lett.
Én nem tom, de mi van, ha a két kéz tulajdonosa, Harry és Voldi.
Mondjuk szkanderoznak?
Na, jó ez hülyeség, de mi van ha, pálcával nem mennek semmire, ezért Voldi kihívja Harryt szakanderozni...már látom is, hogy a halálfalók közben fogadnak egymással kinyer, meg minden...
Jó, mi?
- Narmo
- Nem elérhető
Valami mágikus öszekapcsolódást jelenthet az az izé: aracsos cucc a két kéz között. Bárr.. relatív..
- Idhren
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
Hozsi írta: [
Mi van ha annak a két kéznek a tulajdonosa régen nem volt jó viszonyban egymással( ezt jelképezi a törött gyűrű), de most kibékülnek (a két kéz összefonódik, és lehet, hogy a gyűrű összeáll)
Meg ugye a gyűrű fekete, lehet talán mondjuk Voldemorté, és ő elhagyta valahol és összetört, de most megtalálja a kedvenc gyűrűjét, így jobb kedve lesz, és/vagy erősebb lesz.
esetleg más feltevés?
Nem voltak jó viszonyban?... Esetleg Piton? Szerintem akár ő is lehetne ezek alapján. A családjáról semit se tudunk.
Szeretlek Titeket Béláim!!!
- Daisy
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
Alyr Arkhon írta:
egyébként ez alapján Voldemort is lehet a Félvér Herceg.
Voldemort azért nem lehet, mert JKR megcáfolta, ugyanúgy mint Harryt!
Nekem az jutott eszembe, ha mondjuk kiderülne, hogy James Potter családjában keresendő a Félvér H., akkor az milyen jól megmagyarázná azt a sok lóvét Harry széfjében
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
Hozsi írta:
olorin.papa írta:
Nelossel írta:
Hozsi írta: Ja, amúgy itt a gyűrű: www.lumos.hu/gallery/displayimage.php?album=59&pos=1
Mintha a törés/villám/mittomén mögött lenne valami. Csak nem t'om mihez hasonlítani.
Nekem úgy tűnik, hogy az egy törés, ami ketté tört egy pajzsot...
Az jelképezheti azt is, hogy kitagadták/lemondott az uralkodásról a család ezen ága... Akárcsak Feanor fiai...
Ja, és akkor ezt lehet kapcsolni a Félvér herceghez!
Tehát tegyük fel, hogy ez a félvér herceg, lemondott az uralkodásról, lehet, vagy kitagadták, mert félvér, vagy azért mondjuk, mert egy sárvérűt vett feleségül.
Nem csak azért lehet valaki félvér...
Hanem mert pl félig óriás, vagy egyéb.
egyébként ez alapján Voldemort is lehet a Félvér Herceg.
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Hozsi
- Nem elérhető
olorin.papa írta:
Nelossel írta:
Hozsi írta: Ja, amúgy itt a gyűrű: www.lumos.hu/gallery/displayimage.php?album=59&pos=1
Mintha a törés/villám/mittomén mögött lenne valami. Csak nem t'om mihez hasonlítani.
Az jelképezheti azt is, hogy kitagadták/lemondott az uralkodásról a család ezen ága... Akárcsak Feanor fiai...
Ja, és akkor ezt lehet kapcsolni a Félvér herceghez!
Tehát tegyük fel, hogy ez a félvér herceg, lemondott az uralkodásról, lehet, vagy kitagadták, mert félvér, vagy azért mondjuk, mert egy sárvérűt vett feleségül.
- Olorin.papa
- Nem elérhető
Nelossel írta:
"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."
- Hozsi
- Nem elérhető
Ízisz írta: Valaminek a jelképe, egy pajzs, címer talán... a Félvér herceg címere..
Nem tom, én olvastam olyat, mi szerint valamelyik roxforti ház címere van mögötte, ha mondjuk így lenne, akkor szerintem a Mardekár lenne a legesélyesebb.De nem tom.. :confused2:
- Ízisz
- Nem elérhető
- Nelossel
- Nem elérhető
- Hozsi
- Nem elérhető
Vikil írta: Szerintem jó!! :legolas1:
Köszi, neked van más ötleted?
Ja, amúgy itt a gyűrű: www.lumos.hu/gallery/displayimage.php?album=59&pos=1
- Vikil
- Nem elérhető
- Hozsi
- Nem elérhető
Alyr Arkhon írta: Szerintem is merengő...
De vajon kinek az emlékei vannak benne?
Sok lehetőség van...
A gyűrűn az a minta nekem kígyónak tűnik...
A barlang és a csónak: Na ez már érdekes, miféle barlang lehet és miért ilyen csónakkal kell odamenni? Elvégre egy világító csónak, most hogy háború van nem a legbiztonságosabb dolog...
(Most néztem, az egy sziklafal, lehet higy nem is barlang)
Most némi saját fanfic izé:
Így hirtelen az egészből nekem az tűnik fel, hogy minden régi. Főleg a merengő és az emelvénye repedezett, csorba. A barlang valószínűleg sintén nem egy új dolog. Mi van ha ez a Félvér herceg egy régi dolog? Valami ami előjön mint lehetpség Voldemort ellen, de persze elbukik. (tekintve hogy van még egy kötet és valaminek abban is lennie kell)
esetleg más feltevés?
- Alyr Arkhon
- Nem elérhető
De vajon kinek az emlékei vannak benne?
Sok lehetőség van...
A gyűrűn az a minta nekem kígyónak tűnik...
A barlang és a csónak: Na ez már érdekes, miféle barlang lehet és miért ilyen csónakkal kell odamenni? Elvégre egy világító csónak, most hogy háború van nem a legbiztonságosabb dolog...
(Most néztem, az egy sziklafal, lehet higy nem is barlang)
Most némi saját fanfic izé:
Így hirtelen az egészből nekem az tűnik fel, hogy minden régi. Főleg a merengő és az emelvénye repedezett, csorba. A barlang valószínűleg sintén nem egy új dolog. Mi van ha ez a Félvér herceg egy régi dolog? Valami ami előjön mint lehetpség Voldemort ellen, de persze elbukik. (tekintve hogy van még egy kötet és valaminek abban is lennie kell)
/Cynewulf/
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/
- Hozsi
- Nem elérhető
Ízisz írta:
Hozsi írta:
Wimzig írta: Szerintem Ron és Hermione nem fog összejönni Egy szóval se mondták, hogy Hermione szakított volna Krummal Krumról teljesen megleledkeztetek :
Igen, de gondolkozz, Krum Bulgáriában,és csak leveleznek Hermionéval, Ron meg állandóan Hermionéval van, meg ugye úgy volt, hogy kimegy Krumhoz nyáron, ehelyett Ronnal volt, majd később ugye még Harry is csatlakozott, de amíg Harry nem jött, mennyit voltak együtt?
Akit érdekelnek fanfictionok azoknak ajánlom ezt a lapot: free.srv.hu/f/a/fanfiction/index.php
Nekem is van ott egy sztorim.
Szvsz az egy merengő és bizonyára fontos eleme a könyvnek.
Különben mi más lenne? :
Egyetértek, de még az a gyűrű is érdekes, főleg azért mert, a benne lévő kő fekete, és nyolcszög alakú, tuti, hogy utal valamire, csak azt nem tom mire..
És valószínűleg erre csak a köny olvasása során jövök rá..
OFF:milyen néven vagy Nelossel?