J. K. Rowling: Harry Potter

Több
19 éve 5 hónapja #259064 Írta: Ízisz
Ízisz válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Harry miért félvér? Mert az anyja sárvérű volt? Egyébként ő nem is herceg... és tényleg, ki az a Windsley?

Amúgy jöhet egy teljesen új szereplő is. Pl. Harryék évfolyamába, véletlen a Griffendorf (jól írom? :oops: ) - ba, és pont Harry barátja lesz.
Mondjuk átjött a Beauxbatons-ból, vagy a bolgároktól.

"Az élet álom, melyből felébredés a halál.... "

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 5 hónapja #259048 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Cerebrum írta: Biztos, hogy nem Harry az. :) Gondolj a könyv címére. Akkor már lehetne akár "Harry Potter és Harry Potter" is. :lol:

He-he... Igazad van :D Érdekes képzettársítás :mrgreen:

Lin írta: Ami biztos: nem Harry és nem Voldemort. Rowling ezt határozottan kijelentette. Bár ők mindeketten félvérek=half blood. A tisztavérű=pureblood, (ha jól emlékszem), mint Malfoy és az egész családja. A sárvérű angol megfelelője pedig szvsz a mudblood.

Igazad van, a sárvérű az mudblood. Akkor marad a kérdés: ki az?
[size=9:3pwja8gg](és ki az a Windslye? nem vagyok képben :oops: )[/size]

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
19 éve 5 hónapja #259046 Írta: Lin
Lin válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ami biztos: nem Harry és nem Voldemort. Rowling ezt határozottan kijelentette. Bár ők mindeketten félvérek=half blood. A tisztavérű=pureblood, (ha jól emlékszem), mint Malfoy és az egész családja. A sárvérű angol megfelelője pedig szvsz a mudblood. :wink:

"az igazi meséknek sosincs végük, de a szereplőik jönnek-mennek, ahogy a szerepük véget ért"

Több
19 éve 5 hónapja #259039 Írta: Olorin.papa
Olorin.papa válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Akkor már inkább Winsdlye lessz a Félvér Herceg, már szvsz... :roll: :oops:

"Már születésem óta haldoklom,kissé hosszúra nyúlik. Unom."

Több
19 éve 5 hónapja #259035 Írta: Alyr Arkhon
Alyr Arkhon válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

.Elessar király. írta: Szerintem Malfoy lesz a Félvér Herceg...

Mitől lenne félvér?
Egy olyan családban mint az övé, öngyilkosság muglival házasodni...

"Eala Earendel engla beorhtast
ofer middangeard monnum sended"
/Cynewulf/

"Nem táncol többé pázsiton
Aranyerdőben tündelány"
/SÚ/

Több
19 éve 5 hónapja #259018 Írta: Ízisz
Az írónő azt mondta, ha jól tudom, nem Voldemort és nem is Harry a félvér herceg... Harry "tisztavérű".

Több
19 éve 5 hónapja #259014 Írta: .Elessar király.
.Elessar király. válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Szerintem Malfoy lesz a Félvér Herceg...

"Ez a nap nem egyetlen emberé, de mindőnké!
Építsük ujjá együtt ezt a világot, s osztozzunk
rajta a béke napjaiban!"

Több
19 éve 5 hónapja #259009 Írta: Newra
Newra válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Idhren írta: Én is nagyon várom már! :D Szerintem a félvér herceg Harryre utal... vagyis nekem először ő jutott eszembe, de lehet hogy tévedek. :oops:

Ha jól tudom a könyv címével egy kis kavarodás van. Az eredeti címe, ha minden igaz Harry Potter and the Half Blood Prince. És ha jól tudom a "half blood"-ot a sárvérűekre szokták használni. (Javítsatok ki, ha tévedek). Harryre nem utalhat, mert neki ugye mind a két szülője varázsló volt.
Meg Harry mitől lenne herceg? :D

Van mi arany, bár nem fénylik...

Több
19 éve 5 hónapja #258999 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Biztos, hogy nem Harry az. :) Gondolj a könyv címére. Akkor már lehetne akár "Harry Potter és Harry Potter" is. :lol:

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 5 hónapja #258990 Írta: Idhren
Idhren válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Hozsi írta: Ti várjátok már a Félvér Herceget?
Én már nagyon!Kíváncsi vagyok ki lesz egyáltalán a Félvér Herceg, meg amúgy az egész könyvre! :D

Én is nagyon várom már! :D Szerintem a félvér herceg Harryre utal... vagyis nekem először ő jutott eszembe, de lehet hogy tévedek. :oops:

Szeretlek Titeket Béláim!!! :)

Több
19 éve 5 hónapja #258814 Írta: Hozsi
Hozsi válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Ti várjátok már a Félvér Herceget?
Én már nagyon!Kíváncsi vagyok ki lesz egyáltalán a Félvér Herceg, meg amúgy az egész könyvre! :D

Több
19 éve 5 hónapja #258808 Írta: Nelossel
Nelossel válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
Hát... én már rég játszottam vele, de ez volt szvsz a legjobb Hp-s játék.

Több
19 éve 5 hónapja #258794 Írta: Ízisz
Nekem segítettél! :D

Játszottatok már a HP3 játékkal?
Mit szóltok hozzá? Igaz, már rég megvan, csak most jutott eszembe :oops:

Nekem a hippogriffes tetszik a legjobban, a szárnyalás. Bár elég nehéz pálya.

Több
19 éve 5 hónapja #258767 Írta: Perlanthir
Perlanthir válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Aragond írta: Az inkább hableány, de ezt említik is. Olyan mint Arielle. A sellők az más kategória.

Nem kötözködni akarok, de: "A falon lógó magányos, aranykerets festmény egy sziklán fekvő szőke hableányt ábrázolt. A sellő az igazak álmát aludta, s ahogy szuszogott, meg-meglibbent arcába lógó haja." ;)
De megoldottam! Eszembe jutott a Legendás állatok és megfigyelésük c. könyvecske, ami leírja: "A mugli irodalomban és festészetben oly gyakran ábrázolt gyönyörű hableányok a melegebb vizek lakói. A skóciai szelkik és az írországi merrók kevésbé szépek..."
Hát jól elvagyok a magam rejtélyeivel, de azért remélem legalább még 1 valakinek újat mondtam ezzel... :oops: :)

"Even the smallest person can change the cause of the future."

Több
19 éve 5 hónapja #258761 Írta: Grion
Grion válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Perlanthir írta: Nekem a prefektus-fürdőbeli festményen lévő sellővel vannak "problémáim". Ugyanis annak szőke haja van... De ha a sellőknek sötétzöld hínárszerű hajuk van (ld. idézet), akkor... ez festett szőke? :D Meg amúgy is, nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen ronda (mert a könyvbeli leírás + film szerint bizony ronda..) sellőcsajszi úgy illegetné-billegetné magát Cedric előtt; valamint Myrtle se nézné olyan gyűlölködve/féltékenyen. Vagy ez csak nekem elképzelhetetlen? :?

Az inkább hableány, de ezt említik is. Olyan mint Arielle. A sellők az más kategória.

A bánat, amely néma, addig suttog a szívhez, amíg az megszakad.

Több
19 éve 5 hónapja #258749 Írta: Perlanthir
Nekem a prefektus-fürdőbeli festményen lévő sellővel vannak "problémáim". Ugyanis annak szőke haja van... De ha a sellőknek sötétzöld hínárszerű hajuk van (ld. idézet), akkor... ez festett szőke? :D Meg amúgy is, nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen ronda (mert a könyvbeli leírás + film szerint bizony ronda..) sellőcsajszi úgy illegetné-billegetné magát Cedric előtt; valamint Myrtle se nézné olyan gyűlölködve/féltékenyen. Vagy ez csak nekem elképzelhetetlen? :?

Több
19 éve 5 hónapja #258742 Írta: Cerebrum
Cerebrum válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter
"A sellőknek szürkés bőrük és hosszú, gubancos, sötétzöld hajuk volt. Szemük sárgán fénylett, csakúgy mint csorba fogaik, s nyakukban vastag kavicsfűzért viseltek. Rezzenéstelen, alattomos tekintettel figyelték az épületek között átsikló Harryt. Egyik-másik ki is úszott kunyhója ajtajába, hogy jobban lássa a jövevényt. Izmos, ezüstpikkelyes halfarkuk lustán kavarta a vizet, s kezükben ott villogott hegyes szigonyuk."

“Blinding ignorance does mislead us. O! Wretched mortals, open your eyes!” (Leonardo da Vinci)

Több
19 éve 5 hónapja #258738 Írta: Newra
Newra válaszolt a következő témában: J. K. Rowling: Harry Potter

Hozsi írta: Nem de én láttam, és találtam képet: www.lumos.hu/gallery/displayimage.php?album=191&pos=38
ez szerinted mi, ha nem sellő?

8O Hát ha ez a sellő... Nem tudom, de azért ez... Nem is tudom mit írjak rá. (Na ezzel bekerülök az értelmes mondatok toplistájára - már, ha van ilyen). :mrgreen: Ti mit szóltok hozzá? Éérdekes. Olyan mintha egy halnak emberi arcot próbáltak volna csinálni, majd ehhez hozzárendeltek egy testet. A haja meg mintha hínárból lenne vagy legalábbis szétázott spagetti. :evil3:
Más: lehet, hogy már beszéltetek róla, de mit szóltok Ron hajához? Szerintem maradhatott volna rövid...

Van mi arany, bár nem fénylik...

Több
19 éve 5 hónapja #258673 Írta: Hozsi

Nelossel írta:

Hozsi írta: Nem de én láttam, és találtam képet:http://www.lumos.hu/gallery/displayimage.php?album=191&pos=38

Ja... ez sellő bocs. Úgy látszik ez volt az a rész, amit a gépem egyáltalán nem akart lejátszani.

hát előfordul ilyen.. :?
Mondjuk én nem így képzeltem el a sellőket.. :?

Több
19 éve 5 hónapja #258672 Írta: Nelossel

Hozsi írta: Nem de én láttam, és találtam képet:http://www.lumos.hu/gallery/displayimage.php?album=191&pos=38

Ja... ez sellő bocs. Úgy látszik ez volt az a rész, amit a gépem egyáltalán nem akart lejátszani.

Több
19 éve 5 hónapja #258671 Írta: Hozsi

Nelossel írta: Hát... vizí jelenet eddig csak az van, ahol Harry alulról szép elegáns ívben felúszik. De olyan gyorsan, hogy alig lehet kivenni az alakját.

Nem de én láttam, és találtam képet: www.lumos.hu/gallery/displayimage.php?album=191&pos=38

Több
19 éve 5 hónapja #258670 Írta: Perlanthir
Én is Hozsihoz csatlakozom, tényleg vannak sellők az előzetesben! Egészen konkrétan egy. :wink: Szegény elég ronda... Szigonnyal a kezében vicsorog Harryre.

Több
19 éve 5 hónapja #258665 Írta: Nelossel
Hát... vizí jelenet eddig csak az van, ahol Harry alulról szép elegáns ívben felúszik. De olyan gyorsan, hogy alig lehet kivenni az alakját.

Több
19 éve 5 hónapja #258664 Írta: Hozsi

Nelossel írta:

Hozsi írta: A sárkányról és a sellőkről van már az előzetesben!;)

Ez mondjuk nem teljesen így van... Sellő nincs az előzetesben, csak Harry. De felavathatjuk tiszteletbeli sellőnek. :wink:

Nem tom, de én láttam már egy kis videóban sellőket!
A Mézesfalás videógalárijáában van!;)

Több
19 éve 5 hónapja #258663 Írta: Nelossel

Hozsi írta: A sárkányról és a sellőkről van már az előzetesben!;)

Ez mondjuk nem teljesen így van... Sellő nincs az előzetesben, csak Harry. De felavathatjuk tiszteletbeli sellőnek. :wink:

Több
19 éve 5 hónapja #258656 Írta: Hozsi

Dolen Amlug (Mici) írta: Én leginkább a sárkányokra, sellőkre vagyok kiv.
Na meg a Voldemortos sírköves jelenetre :D

A sárkányról és a sellőkről van már az előzetesben!;)

Több
19 éve 5 hónapja #258655 Írta: Ízisz
Én leginkább a sárkányokra, sellőkre vagyok kiv.
Na meg a Voldemortos sírköves jelenetre :D

Több
19 éve 5 hónapja #258495 Írta: Hozsi

Nelossel írta: Én meg majd (valamikor) az ötödikben arra a részre, amikor Harry Piton merengőjében jár. Aúgymeg minden Remusos, és Siriusos részre. :wink:

Ja, azok is jók lesznek!;)
Én az ötödik könyvből az Umbridges meg a DS-es jelenetekre vagyok még kíváncsi, na meg Kicsi Grópra!!;)

Több
19 éve 5 hónapja #258493 Írta: Nelossel
Én meg majd (valamikor) az ötödikben arra a részre, amikor Harry Piton merengőjében jár. Aúgymeg minden Remusos, és Siriusos részre. :wink:

Több
19 éve 5 hónapja #258484 Írta: Hozsi

Nelossel írta: Még a 4. film sincs a moziban, s arról is keveset tudunk. Az ötödikről még szinte semmi sincs meg, csak a rendező.

Pontosan, mármint, az ötödiket David Yates fogja rendezni, én a negyedik filmből a bálos részt, na meg a 3.próbát, főleg Voldemortra vagyok kíváncsi! :D

Moderátorok: GandalfAlyr ArkhonKincsőMetafloraAlew
Oldalmegjelenítési idő: 1.455 másodperc

SSL Security
Comodo SSL Certificate

Vissza a lap tetejére